medicine.lv skaitļos

Lietotāji online284
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kā bērnu pasargāt no herpes vīrusa?
Labdien,

Mazulim ir 2,3 gadiņi, aptuveni trīs mēnešus atpakaļ bijām slimnīcā ar stomatītu un herpes vīrusu.

Herpes bija uz pirkstiņiem, kā rezultātā, nācās herpes izraisīto infekciju vietas izgriezt. Pirkstiņi dzija ilgi un mazulim tas bija ļoti mokoši.

Pašlaik ir tāda situācija, ka mazais atkal ir saslimis ar saaukstēšanos un man ir aizdomas, ka atkal tuvojās herpes vīruss - uz abām rociņām dažās vietās ir pumpiņas ar baltu galiņu.

Mans jautājums ir, ko varu sākt darīt laikus? Kādas smēres vai ziedes lietot, lai šo vīrusu atkal neielaistu tik tālu, ka jāoperē?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Pirmkārt, jānoskaidro diagnoze. Pie herpes nav tādu simptomi, kā Jūs esat uzskaitījusi. Drīzāk tā ir vielu maiņas problēma. Otrkārt, ja tiešām tā ir herpes infekcija, tad ziedes šeit nepalīdzēs, jānodod analīzes (obligāti fēču analīze), tāpēc, ka imunās šūnas veidojās taisnajā zarnā....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai ginekoloģiskas saslimšanas ir iemesls mēnešreižu cikla nestabilitātei?
Labdien,

man atklāja ureoplazmu, gardinellas, piena sēni un dzemdes kakla čūlu, kas man jau ir vairākus gadus. Ginekoloģe teica, ka ir palielināta dzemde.

Pagājušajā mēnesī bija normālas mēnešreizes, bet tad pēc kādām 15 dienām neliela asiņošana, kas bija piecu dienu ilga. Tagad mēnešreizes jau kavējas 45 dienas, parasti man tās ir loti regulāras.

Vai pie vainas tam visam varētu būt visas šīs slimības, vai arī es varētu būt grūtniecības trešajā mēnesī? (grūtniecības testi neko neuzrādīja).

Paldies.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, ureoplasmu, gardnerellu, piena sēni ir jāarstē. Ja šīs infekcijas izārstē un dzemdes kakla citoloģiskā analīzīte ir laba- čūlu var neārstēt. Grūtniecības laikā var būt asiņaini atdalījumi. Grūtniecības tests nav 100% drošs. Var veikt asins analīzi uz grūtniecības hormonu (HCG). Var veikt mazā iegurņa ultrasonogrāfiju, lai konstatētu grūtniecību un tad varētu redzēt, ja grūtniecības nav, kāds ir neregulāru menstruāciju un palielinātas dzemdes iemesls....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai brūna sperma var būt prostatas iekaisums?
Labdien,

biju pie ārsta ar savu problēmu - brūna sperma, taču ārsts teica, ka pāries, ka tas ir vienkārši prostatas iekaisums.

Vai tā ir?
Atbild:
Nav
Labdien, iesaku 10 dienas lietot Ascorutini pa 2 tabletēm, 3 reizes dienā. Ja 10 dienu laikā spermas krāsa neizmainīsies, tad Jums jākonsultējās ar ārstu....

Uroloģija / nefroloģija

Vai preparāts deksametazons ir kaitīgs bērniem?
Labdien,

esmu 31.grūtniecības nedēļā, gaidu dvīņus. Ārste nozīmēja preparātu Deksametazons (pa 1 tabletei, 2 reizes dienā), lai bērniem ātrāk attīstītos plaušas (pastāv risks, ka dvīņi piedzims pirms laika).

Sakiet, lūdzu, vai šis preparāts nav kaitīgs bērniem?

Paldies.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, deksametazonu Jūsu ginekologs ir nozīmējis pareizi, jo dvīņus nekad neiznēsā līdz 40 grūtniecības nedēļai, tāpēc dvīņi piedzimst ar nenobriedušām plaušām, deksametazons palīdz nobriedināt bērniņu plaušas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc dzimumakta laikā laikā nevaru sasniegt orgasmu un nav ejakulācijas?
Labdien,

man ir 25 gadi. Dzimumakta laikā laikā nevaru sasniegt orgasmu un nav ejakulācijas un pēc seksa sēklinieki ir sāpīgi. Dzimumakta laikā esmu uzbudināts un arī dzimumloceklis ir darba kārtībā.

Gribētu zināt, kas par vainu, kā šo problēmu atrisināt un ja nepieciešams, pie kāda ārsta vērsties?

P.S. Šad tad arī onanēju, vai tas varētu būt saistīts arī ar to?

Iepriekš pateicos par atsaucību.
Atbild:
Nav
Labdien, lai pateiktu kāpēc Jums radušās šādas problēmas, Jums jākonsultējās ar ārstu - seksopatologu....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai ir iespējams pagarināt augumu?
Labdien,

mans puisis nespēj samierināties ar savu augumu (garumu), kas ir 1.75m (20 gadus vecs jaunietis,sver ~80kg).

Vai ir kāds veids, kā pagarināt augumu (kaut par 5 cm)?

Ir ideja iet uz peldēšanām (ne vienkārši peldēt, bet gan kārtīgi treniņi),fitnesa klubu utt.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, diemžēl mūsu auguma garums ir paredzēts ģenētiski, to ietekmēt praktiski nav iespējams. Peldēšanas treniņi un sports var palīdzēt būt pārliecinātam par sevi, drošam, veiklam, būt apmierinātam ar sevi un savu izskatu. Ārzemēs ir iespējams, piemēram, kāju kaulu garuma palielinošas smagas, ilgstošas procedūras, bet tās es Jums nekādā gadījumā neieteiktu. Paskataties uz sevi no citas puses, atrodiet sevī pozitīvās īpašības un tā sakot, mīliet sevi, tad arī citiem Jūs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā cīnīties ar pumpām uz ķermeņa ja ārsti līdz šim nav palīdzējuši?
Labdien,

aptuveni pirms gada mūsu ģimenē (trīs cilvēki) sākās problēmas ar ādu.

Vispirms bērnam (tagad 2 gadi) parādījās sīkas, pūšļveida pumpas pie potītes, tad man uz vēdera (sākās ar divām niezošām pumpiņām, pēc nedēļas bija nosēts jau viss vēders), visbeidzot arī vīram.

Ārste teica, ka mēs esam ieguvuši kašķi. Ārstējāmies un kopām māju rūpīgi, kā tika ieteikts. Vīram viss pārgāja, bet man pašai pumpas sametās vēl vairāk. Tad ārste izrakstīja zāles pret alerģiju, taču man nieze tikai pastiprinājās.

Pēc laika mums atkal visai ģimenei lika smērēties ar krēmu pret kašķi, es atkal visu rūpīgi mazgāju un gludināju, bet nieze kā nepārgāja, tā nepārgāja. Vīrs sāka domāt, ka tās tikai iedomas un pēc laika viņam tiešām nebija nekādu pumpu un niezes, bet mēs ar mazo joprojām neesam veseli.

Nevarētu teikt, ka nieze būtu izteiktāka vakaros un citas dienas vispār neniez, bet āda izskatās briesmīgi gan man, gan mazajam. Bērnam vēl klāt ir tādas kā sausas pumpas.

Ne dermatologs, ne ģimenes ārsts līdz šim nav palīdzējuši. Ko jūs varētu ieteikt un kas tās varētu būt par pumpām? No kā radušās?

P.S. Nekad agrāk nav bijušas alerģijas vai problēmas ar ādu.

Gaidīšu jūsu atbildi ar nepacietību.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, jākonsultējās ar ārstu - dermatologu. Neredzot, kādas ir Jūsu pumpas un āda, ieteikt neko nevaru....

Dermatoloģija / ādas veselība

Par ko liecina brūni izdalījumi no maksts pēc menstruāciju beigām?
Labdien,

man pēc menstruāciju beigām ir brūni izdalījumi no maksts 4-5 dienas.

Par ko tas var liecināt?

P.S. Nelietoju kontracepciju, neesmu stāvoklī, analīzes uz mikrofloru norma, dzīvoju aktīvu dzimumdzīvi, ir
čūla.

Vai čūlas iegūst tikai dzimumdzīves laikā?

Paldies.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, smērējoši izdalījumi pēc menstruāciju beigām varētu liecināt par olnīcu disfunkciju. Jāpārbauda estrogēno hormonu līmeni pirmajā menstruālā cikla fāzē. Dzemdes kakla čūla var būt iedzimta un var būt iekaisuma rezultāts, to var ārstēt medikamentozi vai piesaldējot....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds iemesls ir pēkšņām un neplānotām mēnešreizēm?
Labdien,

sakiet, lūdzu, ko tas nozīmē, ka man 2.septembrī bija mēnešreizes un tās ilga līdz 6.septembrim. Pēc tam pēkšķi jau 14.septembrī bija brūngani izdalījumi. Šodien, 17.septembrī ir sajūtas tieši tādas kā mēnešreižu laikā un ir asinis un tie paši izdalījumi.

Lietoju Diane 35 otro mēnesi, tiesa, pēdējā laikā nesanāk katru dienu izdzert vienā un tajā pašā laikā.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, uzsākot lietot jebkuru hormonālu kontracepciju, optimālais un reizē arī minimālais laiks, kurā Jūsu organisms pielāgojas jaunajai metodei, ir trīs mēneši. Tas nozīmē, ka šo trīs mēnešu laikā ir iespējamas nelielas blakusparādības kā, piemēram, smērēšanās cikla vidū, kas arī noticis Jūsu gadījumā. Parasti pēc šiem trīs mēnešiem jebkādas sūdzības izzūd. Ja smērēšanās cikla vidū saglabājas vēl pēc tam, nepieciešams konsultēties ar savu ārstu par iespējamu hormonālā kontraceptīva...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ar RICA Brazīlijas cieto vasku drīkst atbrīvoties no matiņiem visā bikini zonā?
Labdien,

vēlos uzzināt speciālistu viedokli par konkrēto produktu.

Esmu izlēmusi iegādāties RICA Brazīlijas cieto vasku ar avokado sviesta ekstraktu.

Vēlos zināt, vai ar to var depilēt arī kājas, ne tikai ķemeņa delikātās zonas?

Ja es vēlos atbrīvoties no matiņiem visā bikini zonā, vai ar šo produktu būtu ieteicams to darīt, vai tomēr izvēlēties ko citu?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, paldies par jautājumu. Diemžēl, mēs nestrādājam ar firmas RICA vaskiem. Neieteiktu Jums depilēt kājas ar cieto vasku, jo tas ir ļoti neērti un pārāk ilgi, ne velti tomēr cietie vaski ir domāti ķemeņa delikātajām zonām....

Skaistumkopšanas saloni

Vai divpadsmit pirkstu zarnas čūlas gadījumā drīkst ēst piena produktus un maizi?
Labdien,

vai divpadsmit pirkstu zarnas čūlas gadījumā drīkst ēst piena produktus un maizi?

Vai drīkst lietot medu (tēju ar medu)? Lasīju, ka tas čūlu ātrāk sadziedē?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, divpadsmitpirkstu zarnas čūlas gadījumā drīkst ēst gan pienu, gan maizi, ja Jums protams nav piena nepanesamība, kas izpaužās ar vēdera uzpūšanos, caurēju. No maizes produktiem labāk lietot baltmaizi un, protams, ne svaigu. Arī tēju ar medu Jūs drīkstat lietot savā uzturā. Galvenais, kas Jums ir jāatceras, ka jābūt regulārām ēdienreizēm, vēlams 4-6 reizes dienā, nelielām porcijām un uzturs jāuzņem nesteidzoties, proti, katrs kumoss ir ļoti labi jāsakošļā....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Ko nozīmē diagnoze iegurņa kaulu hordoma, gigantšūnu tumots?
Labdien,

šodien saņēmu slēdzienu - iegurņa kaulu (šķiet sākotnēji no sacrum izejoš) veidojums - hordoma, gigantšūnu tumots.

L4-5 starpskriemeļu diska kreisās puses paramediāna protūzija, L5-S1 starpskriemeļu diska kreisās puses paramediāna un formināla subligamentārā ekstrūzija.

Ko šāda diagnoze nozīmē un kā man 46 gadu vecumā to ārstēt?
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien, šāds slēdziens, iespējams, liecina par iegurņa kaulu audzēju, kas var būt gan labdabīgs, gan ļaundabīgs, tāpēc pacientei nevilcinoties ir jāvēršas pie ārsta neirologa, lai izlemtu par papildu izmeklējumiem un tālāko ārstēšanas taktiku....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kāpēc strauji uzlabojas aknu funkciju rādītāji?
Labdien,

mans jautājums varbūt šķitīs smieklīgs, bet mani tas zināmā mērā uztrauc.

Manu aknu funkciju rādītāji vienmēr ir bijuši paaugstināti - alati līdz 100 un pat augstāk (pēc "Gulbja" mērījumiem).

Pēdējā laikā tie sāk kristies un tuvojas normām. Tas viss šķiet ļoti jauki, bet ir viens aspekts - es neko savos ieradumos neesmu mainījis. Neesmu darījis neko (apzinos, ka tas ir slikti), lai šie rādītāji šādi sāktu uzlaboties.

Kas tam varētu būt par iemeslu?

Vai ir iespējams LICā, vai kur citur veikt aknu biopsiju par maksu?

Liels paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, par analīžu izmaiņām ir grūti spriest, nezinot Jūsu slimības vēsturi. Iesakām veikt ultrasonogrāfiju vēdera dobuma orgāniem un, pirms domājat par biopsiju, pieteikties (ar USG rezultātiem) LIC pie infektologa- hepatologa....

Diagnostika

Kāpēc bērnam drūp piena zobi?
Labdien,

puikam ir 2,6 gadi un ir ļoti slikti piena zobi. Jau no 1,8 gadiem zobiņi sāka bojāties, sāka drupt emalja.

Pašlaik priekšējie augšējie čerti zobiņi ir jau gandrīz pavisam nodiluši.

Ar knupīša, pudelītes un saldumu lietošanu īpaši puika neaizraujas. No divu gadu vecuma dodu flora tabletes, bet emalja turpina drupt.

Ar ko varētu būt saistīta šī piena zobu drupšana?

Vai piena zobu labošana šai situācija būtu labs risinājums?

Jau iepriekš pateicos par atbildi.
Ar cieņu, Anna.
Atbild:
Nav
Labdien, Anna. Jums noteikti ir jāvēršas pie zobārsta un jāsāk bojāto piena zobu ārstēšana, jo zobu nomaiņa pret pastāvīgiem zobiem notiek no 6 līdz 12-14 gadu vecumam, līdz tam laikam daļai no piena zobiem noteikti ir jāpaliek mutē. Esošā situācija varētu būt saistīta ar bērna barošanu - ilgstoša barošana ar krūti, mākslīgie maisījumi, pudelītes lietošana. Lai precīzāk noskaidrotu iespējamos cēloņus, būtu ieteicams apmeklēt bērnu zobārstu, kas arī sniegs informāciju par ārstēšanas iespējām un...

Zobārstniecība / mutes veselība

Kāpēc ilgstoši ir grūtības tikt pie mazuļa?
Labdien,

pašlaik plānojam mazuli. Pie ārsta biju nepilnu gadu atpakaļ, viss bija kārtībā, nekādu sķēršļu grūtniecībai nebija. Gada laikā mazulis vēl nav pieteicies.

Vai tas varētu būt mana palielinātā vairogdziedzera dēļ? Vai pie vainas var būt hormoni? Vīra veselībai vajadzētu būt kartībā, jo no iepriekšējās laulības ir bērns.

Pēc 7 dienām (cikls ļoti precīzs) vajadzētu sakties menstruācijām, bet man jau šodien ir pavisam niecīga asiņošana, tikai pāris piles un viss. Kas par iemeslu tādai asiņošanai?

P.S. Mums abiem 30 gadi.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, uz Jūsu jautajumiem var atbildet tikai pēc ginekologa apskates un analīžu rezultatiem. Iespējams, būs vajadzīga arī ultraskaņas izmeklēšana. Tāpēc iesaku ilgi nekavēties ar ginekologa apmeklējumu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai asins izplūdums uz rokas pirksta var būt nopietna problēma?
Labdien,

man pēkšņi uz labās rokas vidēja pirksta, locījuma vietā ir izveidojies tāds kā asins izplūdums, brīžiem sāp un pirkstu nevar salocīt.

Nekādas traumas un saitumi nav bijuši. Vai tas var būt kaut kas nopietns un vai ir vērts iet pie ārsta?

P.S. Tas gan neattiecas uz pašu problēmu, bet esmu grūtniecības 13.nedēļā.

Paldies, Inga.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, visticamāk, Jums ir plīsis sīks asinsvads un radās asins izplūdums. Ņemot vērā, ka Jums ir grūtniecība ir tomēr nepieciešams apmeklēt ārstu un veikt nepieciešamos izmeklējumus, lai precizētu asins izplūduma iemeslu....

Traumatoloģija / ortopēdija

Kā risināt problēmas ar zarnu attīrīšanos?
Labdien,

man ir problēmas ar zarnu attīrīšanos un ļoti bieži ir uzpūties vēders. Tāpat, neattīrītās zarnas spiež uz urīnpūsli, kā dēļ biežāk vajag iet uz tualeti.

Īpaši šī problēma nomāc lekciju laikā, kad negribās skraidīt ārā un atpakaļ.

Kā rīkoties?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Jūsu jautājumu var risināt apmeklējot ārstu, veicot nepieciešamos izmeklējumus, noskaidrojot šīs problēmas cēloni. Lūdzam vērsties pie sava ģimenes ārsta vai internista....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai vīrietis dzimumakta laikā var iegūt infekciju no sievietes ar olnīcu iekaisumu?
Labdien,

man ir olnīcu iekaisums un daktere izrakstīja zāles, kuras jālieto 10 dienas, pēc mēneša man viņai jāatrādās.

Sakiet, vai visu mēnesi jāatsakās no dzimumsakariem?

Ja ir bijis neaizsargāts dzimumakts, vai ir iespējams, ka partneris no manis arī var iegūt kādu infekciju?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Jjā, tas var būt divejādi. Žēl, ka daktere neuztaisīja analīzes uz STS (varbūt uztaisīja, pajautājiet). Jūs varējāt ar kaut ko inficēt partneri un gluži otrādi, viņš varēja Jūs. Tagad pirms stājaties dzimumatiecībās ar šo partneri, būtu vēlams, partnerim pārbaudīties pie venerologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādas zāles lietot kājas sāpju gadījumā?
Labdien,

man ir tāda problēma, ka sāp kājas apakšējās daļas kauli - ķīļveida kauls un pleznas kauli. Man ir arī diska trūce.

Vai kāja var sāpēt no šīm vainām?

Pašlaik lietoju zāles Metindol retard. Vai tās var lietot ilgstoši?

Ko Jūs varētu ieteikt, kādas zāles lietot?

Atbild:
Nav
Labdien, lai noteiktu sāpju iemeslu, Jums jāgriežas pie ārsta (ģimenes ārsta vai ķirurga), jo precīzu diagnozi var uzstādīt tikai pēc pacienta izmeklēšanas. Metindol retard nebūtu ilgstoši lietojamas zāles, jo tām ir nelabvēlīga ietekme uz nierēm un gremošanas traktu. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu....

Traumatoloģija / ortopēdija