medicine.lv skaitļos

Lietotāji online217
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kā ārsta palīgs var iegūt ārsta diplomu?
Labdien! Vēlējos uzzināt, kādas ir tālākizglītības iespējas ārsta palīgam, jeb kas būs nepieciešams, lai iegūtu pilnvērtīgu ārsta diplomu? Var sākt studēt no N kursa vai arī pēc ārsta palīga diploma saņemšanas jāsāk viss no sākuma?
Atbild:
www.medicine.lv
Labdien! Lai iegūtu pilnvērtīgu ārsta diplomu, ārsta palīgam mācības jāsāk no jauna atbilstošā studiju programmā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai drīkst uzsākt lietot kontracepcijas tabletes mēnesi pēc antibiotiku injicēšanas?
Labdien!
Lai cīnītos ar biežām angīnām, ārste izraksītja Retarpen 2,4 Mega IE potes. Tās man špricēja reizi mēnesī trīs mēnešus. Pēdējo poti saņēmu 15.jūnijā. Vai es drīkstu uzsākt lietot kontracepcijas tabletes "Belara" mēnesi pēc šīs pēdējās potes, neuztraucoties par to, ka antibiotikas vēl varētu iespaidot to darbību?
Atbild:
dr.Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Droši varat lietot Tab. Belara....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas ir trešais krūts gals?
Labdien!
Zem kreisās krūts ir tāds kā vēlviens krūts gals, pa kuru bērnu zīdīšanas laikā ārā tecēja piens! Kāpēc tur tas ir, vai tas var izraisīt ko sliktu? Biju jau sen piemirsusi, ka tur tas ir!
Zīdīšanas laikā bija nepatīkami, ka zem krūts pa to vēlvienu mazo krūts galu tecēja piens! Vai kādai sievietei arī kaut kas tāds ir bijis?
Atbild:
Maija Broša Rīgas 1. slimnīca, ginekologs
Labdien! Uztraukumam nav pamata. Mēdz būt rudimentāri, it kā otri krūts gali, kas savienojas ar piena kanāliem. Beidzoties barošanai, arī problēma izzudīs. Lai pilnībā sevi nomierinātu, iesaku apmeklēt mamologu - krūts speciālistu. Iesaku dr. Šapovalovu 1.slimnīcas Šarlotes poliklīnikā....
Atbild:
dr.Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Tā mēdz būt, ka ir vairāki krūts gali....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds varētu būt iemesls izsitumiem?
Labdien!
Esmu 28 gadus jauna sieviete. Man pēdējā laikā metas izsitumi dažādās vietās uz ķermeņa (izņemot seju). Parādās un apmēram pēc 30 minūtēm pazūd. Tie var būt dažādi. Problēma sākās pirms pusgada. Vispirms kreisās rokas locītavā parādījās kādi 15 - 20 sarkani, adatas dūrienam līdzīgi sarkani punkti. Nebija nekāda uztūkuma vai niezes. Pēc dažiem mēnešiem parādījās tādi kā kukaiņu koduma, ļoti niezoši izsitumi uz vēdera. Biju atvaļinājumā karstā vietaa, tad atkal parādījās tie sarkanie punkti, gan uz rokas, gan uz kājas. Kad atbraucu mājās, sāka sāpēt zobs. Izrādījās, ka man ir infekcija, tāpēc bija jātīra kanāls. Pēc tam atkal sāka mesties izsitumi, tikai šoreiz kā garas līnijas(ne pleķi, bet uz āru, tādi kā kaķa skrāpējumi, pirms tie paliek par rētām). Ārsts iedeva antibiotikas zobam (uz penicilīna bāzes, un šī bija pirmā reize dzivē, kad dzēru AB). Sarkano punktu dēļ mani aizsūtīja uz asinsanalīzēm,jo tie it kā esot zemādas asiņošana. Analīzes bija normālas. Pēdējā AB lietošanas dienā sāka mesties ļoti niezoši, grubuļaini izsitumi pa visu ķermeni, kājām, rokām un muguru. Ārsts pateica - alerģija pret penicilīnu un iedeva antihistamīnu. Pēc pāris dienām izsitumi pazuda, bet uzreiz parādījās jauni! Sarkani, neniezoši pleķīši, lielākoties diezgan mazi, atšķirīgas formas, galvenokārt uz rokām un plaukstām, roku pirkstiem un plaukstu iekšpusēs, turklāt parādās tikai uz apmēram 30 minūtēm. Joprojām dzeru antihistaminu, bet izsitumi vienalga parādās.
Pati diagnosticēju, ka man ir veģetatīvā distonija, jo jūtos slikti jau piecus gadus kopš pirmās panikas lēmes. Ir veiktas dažādas analīzes un vienmēr tās ir normālas. Apmēram gadu ir arī vēdera problēmas. Dažreiz ļoti sāp un pastiprināti veidojas gāzes. Ir veikta endoskopija un ultrasonogrāfija, bet viss normas robežās. Paraksti visu norakstu uz veģetatīvo distoniju, bet šķiet, ka šiem izsitumiem iemesls ir cits. Kāds tas varētu būt? Kādas pārbaudes man vēl vajadzētu veikt?
Atbild:
Anna Bērziņa, dermatologs
Labdien! Nav iespējams noteikt diagnozi vai sniegt rekomendācijas, neredzot izsitumus klātienē. Mans ieteikums vērsties pie ārsta dermatologa tad, kad izsitumi redzami uz ādas. Iespējams, ka nepieciešama ādas biopsija vai vēl citas precizējošas analīzes/izmeklējumi, lai noskaidrotu cēloni ādas izmaiņām.

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai šāda pašsajūta ir norma, organismam pierodot pie jaunajiem apstākļiem?
Labdien!
Lai novērstu ilggadējās, spēcīgās menstruālās sāpes un tumšo ķermeņa apmatojumu, ginekologs ieteica lietot hormonālās tabletes Belara. Šī ir pirmā reize un pieredze hormonālās kontracepcijas lietošanā. Lietoju saskaņā ar instrukciju jau trešo nedēļu, tomēr pašsajūta ir slikta: regulāri uzpūties vēders, pastāvīgas velkošas sāpes vēdera lejasdaļā, diezgan spēcīga, tumši sarkana smērēšanās un garastāvokļa svārstības. Vai šāda pašsajūta ir norma, organismam pierodot pie jaunajiem apstākļiem? Vai ir nepieciešamība informēt ārstējošo ginekologu par šīm blakusparādībām?
Sirsnīgs paldies par konsultāciju!
Atbild:
Maija Broša Rīgas 1. slimnīca, ginekologs
Labdien! Uzsākot hormonālo kontracepciju, 3 mēneši ir laiks, kurā organisms adaptējas jaunajā situācijā. Tomēr, ļoti slikta pašsajūta nav norma un noteikti jāinformē savs ārsts.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādus iespaidus Laima slimība var atstāt uz cilvēku?
Labdien!
Man ir atklāta Laima slimība vēlīnā stadijā. Kādus iespaidus šī slimība var atstāt uz cilvēku, jo pašlaik jau ir pazuduši daži refleksi? Vai šie refleksi atgriezīsies? Vai ārstējot Laima slimību var tomēr palikt sliktāk?
Paldies!
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Laima slimību izraisa baktērija no spirohet dzimtas Borrelia burgdorferi, ko izplata ērces. Tai raksturīgas trīs stadijas. Pirmā - migrējošās eritēmas stadija, kad infekcija vēl ir lokāla. Otrā - pēc dažām dienām/nedēļām, kad infekcija ar asinīm izplatījusies - izpaužas kā sekundāri gredzenveida ādas izsitumi, neirīts, kardīts, sirds ritma traucējumi, migrējošas audu muskuļu sāpes. Trešā - mēnešus/gadus pēc tam - persistējošas infekcoijas stadija, kam raksturīgs hronisks locītavu...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pie kāda speciālista vērsties ar sprēgājošiem papēžiem un plaukstām?
Labdien!
Pie kāda speciālista vērsties, ja vairāk nekā gadu mokos ar sprēgājošiem papēžiem un plaukstām, kā arī ļoti sausu ādu? Tika konstatēta sēne, lietotas zāles, bet rezultāta faktiski nav.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jums noteikti būtu nepieciešams apmeklēt dermatologu. Jā zāles nepalīdz, iespējams, vaina slēpjas citur. Kāju sēnīte var liecināt par gremošanas traucējumiem....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kāda ir atšķirība starp laparoskopisko histerektomiju un dzemdes supravaginālo amputāciju?
Sveiki!
Man ir terminoloģisks jautājums.
Kāda ir atšķirība starp laparoskopisko histerektomiju un dzemdes supravaginālo amputāciju? Vai tie ir sinonīmi?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Laparaskopiski dzemde tiek izņemta ar laparaskopu. Supravaginālu amputāciju var veikt arī laparatomiski, t.i., ar griezienu vēdera lejas daļā. Tie nav sinonīmi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko dara gastroentrelogs?
Labdien!
Vai kāds zina, ko dara gastroentrelogs?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Gastroenterologs palīdzēs dažādu kunģa-zarnu trakta slimību gadījumos, ja problēmas skārušas barības vadu, kuņģi, divpadsmitpirkstu zarnu, tievās vai resnās zarnas, aizkuņģa dziedzeri vai aknas un žultsceļus. Diagnozei pamatā tiek izmantotas 2 metodes - augšējā endoskopija (gastroskopija) un apakšējā endoskopija (kolonoskopija)....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kā rīkoties, ja bērnam nepāriet iesnas?
Labdien!

Mazajam dēliņam (1,5 g) jau kuro mēnesi ir iesnas. Martā pārslimojām plaušu karssoni, iesnas pārgāja tikai uz trīs dienām, kamēr lietojām antibiotikas, tad atkal. Bijām pie LOR, iekaisuma neesot, sarakstīja homeopātiskos līdzekļus + bronho munal. Palietojām, it kā pazuda, tad atkal parādījās iesnas, klepus + liela temperatūra, tikām slimnīcā, esot neliels iekaisums. Pāris dienas slimnīcā un mūs palaida mājās. Nedēļa vēl jālieto Hiconcil. Kamēr lietojām antibiotikas, iesnu nav, kā beidzām lietot - atkal iesnas + klepus, jau pilnas divas nedēļas.
Ceturtdien biju pie ģim. ārstes - trokšņu neesot, temperatūras arī nav, varot iet uz dārziņu. Klepus esot no iesnām, jo viņam sastājas tās krēpas un tad viņš viņas atklepo, prasīju kāpēc tas tā esot, viņa atbildeja, ka tas no aizdegunes, lai katru vakaru palietoju jūras ūdeni. Lietojam, nekas labāks nepaliek.
Pierakstījos pie alergologa, rinda tikai uz 10. jūliju. Nezinu vairs ko darīt.
Cik ilgi var būt tādas iesnas (praktiski visu laiku tādas caurspīdīgas, uznāk dienas, kad paliek biezākas, bet tad atkal šķidras)? Pati dzirdu, ka tās krēpas viņam pa iekšu dzīvojas, tad paklepo un viss kluss, izklausās jauki un it kā vesels bērns, līdz atkal pēc dažām stundām tās krēpas sastājas.

Ko darīt? Varbūt ir kāds līdzeklis, kas šķidrina tās krēpas? Liels cilvēks atklepo un izspļauj, bet mazais rij nost. Vai varu neko darīt un nesatraukties, kāmēr nav temperatūras, jo laikam tas galvenais rādītājs uz iekaisumu? Lūdzu kādu padomiņu, ko darīt? Paldies.
Atbild:
pediatrs Ivars Strazds.
Labdien! Pirmkārt: vajadzētu padomāt, vai ir lietderīgi bērnu šajā vecumā sūtīt bērnu dādzā, Otrkārt: nevajadzētu lietot dažādus it kā homeopātiskus līdzekļus, īpaši bērna vecumā, efekts ir ļoti apšaubāms, tas pats attiecas arī uz Jūsu pieminēto ''Bronhomunal''. Treškārt: katru dienu mājās Jums jāveic mitrā dzīvokļa uzkopšana, lai mazinātu putekļu daudzumu, jo tie arī izsauc klepu, Ceturtkārt :jāizvairās no dzīvnieku spalvām, pelējuma sēnes u.c. alergēniem, jo šo kl epus un iesnu iemesls...

Pediatrija / bērnu veselība

Vai laikā, kamēr nav brillītes, ir jālīmē ciet actiņa?
Labdien!
Vēlējos uzdot jautājumu - dēliņam (1 gads 7 mēneši)jānēsā brillītes un jālīmē ciet actiņa, lai labotu astigmātismu. Bet šobrīd mums brillītes uz pusotru nedēļu ir optikā, lai nomainītu lēcas. Vai šajā laikā, kamēr nav brillītes, ir jālīmē ciet actiņa?

Paldies!
Atbild:
Vita Sperga-acu ārsts
Labdien! Labāk jau būtu sazināties ar Jūsu ārstējošo ārstu,bet es ieteiktu pašlaik nelīmēt,sagaidiet brillītes un tad turpiniet veikt oklūzijas tādā režīmā kā nozīmējis Jūsu ārsts....
Atbild:
Ieva Kulniece, bērnu acu ārste Latvijas Amerikas Acu centrā
Labdien! Spriežot no rakstītā, mazulim ir slinkā acs jeb ambliopija, kas saistīta ar atšķirīgu refrakciju abās actiņās. Brillītes koriģē šo staru laušanas īpatnību, savukārt oklūzija liek slinkajai actiņai papildus strādāt. No rakstītā nav skaidrs, cik liela ir staru laušanas atšķirība abās actiņās un nav zināma arī ambliopijas pakāpe slinkajā actiņā, tādēļ, lai precīzi atbildētu uz jautājumu, būtu jāzina pilni redzes funkciju izmeklējumu dati....

Acis, optika / acu veselība

Kas ir anizokorija un kā to ārstē?
Labdien!
Kas ir anizokorija un kā to ārstē?
Kāds tam iemesls, ja parādās pieaugušam cilvēkam?
Nekādi citi slimību simptomi nav.
Atbild:
Dace Markevica-acu ārsts
Labdien! Anizokorijas iemesls visbiežāk ir galvā un nav saistīts ar acu saslimšanām. Mans ieteikums būtu - vispirms jāsāk ar magnētisko rezonansi un magnētiskās rezonanses angiogrāfiju galvas smadzenēm un redzes nerviem. Un tad ar rezultātiem pie neirooftalmologa dr.Zālītes uz konsultāciju Paula Stradiņa slimnīcā....

Acis, optika / acu veselība

Kāpēc dzirdu krakšķus?
Labdien!
Man ir 15. Vēlos pajautāt, vai tas ir normāli, ka dažreiz dzirdu galvā krakšķus? No sākuma domāju, ka man izliekas vai pie vainas ir kāda locītava, bet tas turpinās. Bieži es tos dzirdu, kad kāpju kalnā, turklāt es tos dzirdu, kad eju - liekot soli, to nav, kad es stāvu.
Tas man liekas baismīgi un dīvaini, nezinu, ko iesākt. Turklāt tas nav viss - es jūtu galvā spiedienu, kad strauji sāku skriet vai kad eju pa kāpnēm.
Vēlos dzirdēt jūsu padomu.
Man nav bijušas slimības saistībā ar smadzenēm, asinsvadiem vai ko tādu, protams, nelietoju alkoholu, nesmēķēju.
Paldies!
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Diemžēl ir grūti komentēt jusu simptomus. Mans ietekums ir apmeklet savu ģimenes ārstu. Pēc izmeklēšanas būs vairāk informācijas, kas ir iespejamais virziens, kurā jāmeklē. P.S. Krakšķošu troksni mēdz radīt iekšējo ausu kanālu atvēršanās, ja ir gļotādas tūska aizdegunē....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ieteicama vizīte pie ārsta, lai, veicot izmeklēšanu, varētu spriest par sūdzību nopietnību. Ar cieņu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai vizīte pie ārsta ir steidzama?
Labdien.
Esmu grutniecības otrajā mēnesī. Ir parādījušies smakojoši izdalījumi no maksts. Vai man steidzami doties pie ārsta vai gaidīt nākamo vizīti 30. jūnijā?
































Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Sazinieties ar savu ārstu. Grūtniecības laikā nav vēlams ilgstoši uzturēt maksts infekciju. Iespējams, nepieciešams veikt maksts mikrofloras izmeklējumu, un tā atbilžu saņemšana arī var prasīt laiku....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā atvieglot elpošanu?
Labdien!

Gribēju pakonsultēties jautājumā, kas mani moka jau pusgadu.
Mani nomoka elpas trūkumi, nevaru ievilkt dziļas ieelpas un nožāvāties. Viss krūšukurvis un žoklis jau sāp, mēdz sareibt galva. Pēdējā laikā klāt nācis ir klepus - drīzāk tāda kā iekrekšķēšanās ik pa laikam.
No ģimenes ārsta ir nosūtījums pie pulmenologa, bet tuvākais laiks, kad var pierakstīties, ir jūlija beigas.
Naktīs nevaru gulēt, mostos neizgulējusies, līdz ar to visu dienu esmu nogurusi.
Ko jūs ieteiktu darīt? Varbūt ir kādi līdzekļi, kas vismaz pagaidām atvieglotu elpošanu?

Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Diemžēl neko nevaram ieteikt, nezinot precīzu diagnozi. Ja vēlaties mūsu ieteikumus un izmeklēšanu, tad varam piedāvāt veikt mūsu medicīnas iestādē organisma diagnostiku - izmeklēšanu. Ar cieņu, Veselības salons 888...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Vai mana diagnoze tiešām nav šķērslis HAT uzsākšanai?
Labdien!
Man ir 54 gadi. Mēnešreizes nav bijušas jau gadu.
Šķiet, mani ir skāruši visi iespējamie menopauzes simptomi - karstuma viļņi, stipra svīšana naktīs, bezmiegs, grūtības koncentrēties darbam, matu problēmas, gremošanas traucējumi.
Situāciju esmu pārrunājusi ar savu ginekologu. Šobrīd apmēram mēnesi lietoju Estrovital, taču pagaidām pārmaiņas nejūtu. Ginekoloģe piedāvāja uzsākt HAT. Pirms tam jāveic hormonu analīzes, mamogrāfija. Saprotu, ka šo terapiju sievietes pielieto visā pasaulē, tomēr mani satrauc manas krūšu problēmas daudzu gadu garumā. Mana ginekoloģe par to zina. Pirms piekrītu HAT, ļoti vēlos dzirdēt vēl kāda ginekologa viedokli.
Man ir fibrocistiska mastopātija jau vismaz 20 gadus. 2001.gadā sakarā ar šo tika operēta krūts. Paspiežot krūtis, ir izdalījumi. Reizi gadā veicu mamogrāfiju, kā arī tiek ņemti krūšu izdalījumi analīzēm. Izdalījumi ir bez malignitātes, bet mamogrāfijas slēdziens vienmēr ir, ka veidojumu esamību nav iespējams izvērtēt sakarā ar blīviem krūšu audiem. Pēc mamogrāfijas vienmēr tiek veikta sonogrāfija, kurā konstatē daudz cistu.
Esmu savai ginekoloģei uzticējusies visu mūžu, bet šis ir gadījums, kad gribu dzirdēt vēl kāda speciālista viedokli: vai mana diagnoze tiešām nav šķērslis HAT uzsākšanai?
Atbild:
Maija Dace Broša 1. slimnīca ginekologs
Labdien! Jūsu diagnozes nav šķērslis HAT lietošanai, bet visu izvērtēs jūsu ginekologs....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tiešām nepieciešama operācija?
Labdien.
Man ir 25 gadi.
Šogad atrasti žultsakmeņi. Pašam lielākajam akmenim izmērs 2cm*2cm. Arī problēma ar vairogdziedzeri (2 gadus atpakaļ bija izdarīta ultrasonogrāfija un šogad maijā arī, pēc rezultātiem situācija mazliet pasliktinājās.), ir liekais svars. Periodiski sāp sāni, gan labais, gan kreisais. Reti grūti elpot. Man liekas, ka arī tirpst labā krūts.
Ķirurgs iesaka operāciju.
Vai tas ir tiešam nepieciešams?
Ko labāk darīt?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Jāizlemj Jums pašai. Iesakām ieklausīties savā ārstējošajā ārstā, jo nekad nevar zināt, kad akmeņi var sākt kustēties un izsaukt lēkmi. Ar cieņu....

Endokrinoloģija / diabēts

Vai kaut kā varu mazināt sāpes augšstilbā?
Labdien!
Esmu 32.grūtniecības nedēļā.
Kādu nedēļu atpakaļ iesāpējās augšstilba nervs, uz sekundi paceļot kādu. Visu vakaru staigāju klibodama.
Tad uz pāris dienām sāpes pārgāja. Tagad jau 4.dienu atkal ik pa laikam sāp. Tas notiek ejot vai, uz mirkli paceļot kāju. Citreiz vairāk augšstilba iekšpusē, citreiz priekšpusē, citreiz aizmugurē. Sāpes ir asas, durstošas, brīžiem ļoti stipras.
2.dienas atpakaļ tai pašai kājai iesāpējās arī ceļgals, virs bļodiņas. Tas sāp, kad ceļos pēc pietupšanās, ejot pa trepēm un pieceļoties no krēsla. Sāpes ir ļoti līdzīgas kā augšstilbam.
Nekad tā vēl nav bijis, tāpēc sāku uztraukties.
Tā kā dzīvojam Lielbritānijā, ārsti te nepalīzēs. Arī rentgenu netaisīs.
Varbūt ir kaut kas, ko varu darīt mājas apstākļos? Saprotu, ka dažādas smēres visticamāk nederēs.
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Visticamāk problēma meklējama mugurā. Vēderam augot, rodas papildus slodze uz mugurkaula krustu/jostas rajonu. Tā kā no šā muguras rajona atiet visas kājas inervējošās nervu saknītes, tad kāda no tām var tikt saspiesta šaurākā starpskriemeļu atverē. Iespējams, ka smaguma celšanas brīdī radusies starpskriemeļu diska trūce, kas nospiež minēto saknīti. Ko darīt? Atslogot muguru. Stāvot sāpošo kāju atbalstīt uz zemāka ķeblīša. Palīdzēs arī stiepjoši vingrojumi un grūtnieču josta....

Fizioterapija, rehabilitācija

Vai pie spiediena paaugstināšanās vainojama mugura?
Labdien!
Man ir 51 gads,un ikdienā asinsspiediens ir 120/80. Tad pēkšņi divas dienas pēc kārtas spiediens paaugstinājās-132/65, ļoti reiba un sāpēja galva. Reiboņi atkārtojās ik pēc 5 min. Tas notika brīvdienās un tāpēc pie ārsta netiku, bet palietoju vilkābeles ekstraktu un uz nakti korvalolu N. Šādas asinsspiediena pārmaiņas man vienreiz ir bijušas pirms apmēram 5 gadiem, kad 2 dienas bija augsts spiediens, bet trešajā dienā parādījās ļoti stipras, lauzošas muguras sāpes krustu rajonā,(ejot ļima ceļu locītavas) un toreiz ārsts man taisīja muguras blokādi. Tāpēc tagad, kad bija augsts spiediens 2 dienas, baidīdamās, ka atkal būs muguras lēkme, vakarā iedzēru tableti Midocalm (mugurai). No rīta spiediens bija atkal labs-120/80! Un jutos lieliski! Jautājums - vai tiešām pie spiediena paaugstināšanās bija vainīga mugura?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Lai atbildētu, vai pie vainas ir mugura, ir sīki jāpārzina jūsu slimības vēsture un jāveic izmeklēšana. Ļoti daudzas problēmas var būt par cēloni spiediena svārstībām. Ar cieņu....
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Jūsu asinsspiediens ir normas robežās. 132/65 ir normāls asinsspiediens. Galvas reibonim ir jāmeklē cits cēlonis. Iespējams, ka vainojama mugurkaula skriemeļu spondiloze (novecošanās process), kas, radot saspringumu sprandas muskuļos, paralēli izraisa reiboni. Fizioterapeits ieteiks vingrojumus, ko regulāri veicot, reiboņu atkārtošanos novērsīs. Vienu reizi gadā apmeklējot ģimenes ārstu, izdariet analīzes un pprofilaktiskos testus(mammogammu utt.), lai izslēgtu nopietnas...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Varbūt svars palielinās dēļ stresa?
Labdien!
Manai māsai ir viena ļoti liela problēma ar svaru. Viņa pašlaik sver aptuveni 100 kg. Nesen viņa atmeta smēķēšanu, nēed tik ļoti daudz, bet viņai ir ļoti mazkustīgs dzīvesveids, pārsvarā sēž savā dzīvoklī, neiziet nekur ārā, nenodarbojas ar fiziksām aktivitātēm, nav fiziskas slodzes. Taču viņai ir ļoti stresains dzīvesveids, nesakaņas un strīdi ar savu draugu.
Varbūt svars palielinās dēļ stresa? Lūdzu, man ir nepieciešama jūsu palīdzība.
Atbild:
Inese Melne
Labdien. Lai palīdzētu jūsu māsai, ir jāveic izmeklēšana, lai noskaidrotu svara pieauguma iemeslus. Lai svars būtu normāls, ir nepieciešams pareizi sabalansēts uzturs, fiziskās aktivitātes un pareiza gremošanas sistēmas un hormonālās sistēmas darbība. Ar cieņu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir iespējama kada palīdzība?
Sveiki! Rentgenogrāfijas mugurkaula jostas skriemeļu apraksts: izteikti sašaurinātas starpskr.spraugas v L 5- vS 1.līm, subhondr. skleroze. VL1 - v L 5 spondilofīti. Šmorla trūces (daudzsk.)Sklerotiska aorta. Kauli osteoporotiski.Iztaisnota lordoze. Secinājums: Lumbālās daļas def. spondiloze.
Man ir spēcīgas sāpes visu diennakti. Nepalīdz pretsāpju līdzekļi. Vai ir iespējama kada palīdzība? Un vai vajadzētu uztaisīt tomogrāfiju?
Atbild:
Marģers Funka osteorefleksoterapeits
Labdien! Viennozīmīgi var palīdzēt osteorefleksoterapijas ārstēšanas kurss. Datortomogrāfijas izmeklēšana var izpalikt....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai vainīgs alkohols, vai potences tabletes?
Sveiki! Vēlētos uzzināt, kā alkohols ietekmē cilvēku, ja viņš lieto ikdienā tabletes Permen? Cilvēkam ir 55 gadi. Jautāju par draugu, jo uztraucos un es viņu vairs nepazīstu, kopš viņš sācis lietot šīs tabletes, piedevām tam visam viņš lieto gandrīz ikdienā arī alkoholu, precīzāk šņabi. Un arī vēlētos uzzināt, cik šīs tabletes ir labas un vai tām nav kādu blakusparādību?
Atbild:
Seksologs dr. Artūrs Vāvere
Labdien! Domāju, ka visas izmaiņas ir alkohola lietošanas sekas. Jautājumā par Permen, tad praktiski šim uztura bagātinātājam ir ārkārtīgi niecīga, bet ar alkoholu pat negatīva ietekme uz potenci. Blaknes varētu izraisīt Žeņšeņa kopējā iedarbība ar alkoholu, kā rezultātā var paaugstināties psihiskais uzbudinājums, agresija, asinsspiediena svārstības. Runājot par pašu uztura bagātinātāju Permen, tad tā sastāvs ir ļoti neitrāls un tā iedarbību var raksturot kā placebo efektu (līdzīgi kā lietot...

Seksoloģija / seksuālā veselība