medicine.lv skaitļos

Lietotāji online220
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai šādi simptomi pēc operācijas ir normāli?
Labdien!
Man pirms nedēļas tika veikta hemoroīdu likvidācijas operācijā, t.sk. polipa, hemoroīda (izmantojot longo metodi) un čūlas (jeb plīsuma?) izoperēšana. Pēcoperācijas periods liekas vieglāks, kā sākotnēji domāju, taču dienu atpakaļ konstatēju, ka pie anālas atveres izveidojies tāds kā vēnu mezgls (vai ārējais hemoroīdu mezgls??) .
Ārstējošais ārsts pārbaudes laikā pieminēja, ka tas pazudīšot pēc 4-6 nedēļām. Visādi citādi operācija bija veiksmīga, komplikāciju nav/nebija.
Vēlējos jautāt, vai tas ir normāli, ka parādās tāda veida, sauksim to par pumpu, pēc operācijas un vai pa tiešām tas ir normas robežās, viņa pazudīs un vairāk nekad nerādīsies? Jo iepriekš tā bija pirmā pazīme, ka jādodas pie proktologa.
Kā arī vēlējos noskaidrot, vai šāda operācija likvidē vēnu pinumus, no kuriem rodas hemoroīdu slimība pilnībā vai arī iespēja atkal ar to pašu saslimt ir tikpat liela kā pirms operācijas?
Es saprotu, ka jāievēro veselīgs dzīvesveids, bet man jau pirms slimības tas bija visnotaļ veselīgs, nu, protams, sēdošs darbs kafija un alkohols ik pa nedēļas nogalei, taču lielākā daļa tā dzīvo, bet neslimo masveidā
Esmu vīrietis 28 g.
Paldies!
Atbild:
Violeta Hrikina-Seredenko MFD Veselības centra "Dziedniecība" vadītāja
Labdien! Lai izvērtētu Jūsu veselības stāvokli pēc operācijas, rekomendējam vērsties pie proktologa klātienē. MFD Veselības centrā "Pārdaugava" konultācijas laikā ārsts veiks apskati, atbildēs uz visiem Jūsu jautājumiem, kā arī nepieciešamības gadījumā nozīmēs papildu izmeklējumus un ārstēšanu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai bumbulītis cirkšņa rajonā varētu būt kas bīstams?
Labdien!

Cirkšņa rajonā sataustīju bumbuli - nelielu, nesāpīgu. No rītiem ir stīvums šajā rajonā. Citu sūdzību nav. Vai tas varētu būt kas bīstams?
Atbild:
Inese Melne
Labdien! Lai varētu spriest par kāda izauguma vai bumbulīša bīstamību, ir jāveic apskate un izmeklēšana. Un tikai tad var spriest par to, vai tas ir bīstams, vai nē. Tāpēc iesakām apmeklēt ārstu. Ar cieņu, Veselības salons 888...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir normāli, ka zilums nepāriet 4 mēnešus?
Labdien!

Man gadījās stipri sasist kāju (precīzāk apakšstilba priekšējo kaulu), un tagad zilums nepāriet jau 4 mēnešus. Tas ir arī sāpīgs piespiežot. Tas ir palicis bāls(pelēkzils), bet nav pārgājis. Vai tas varētu būt kas nopietns?
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Iesaku veikt USG mīkstajiem audiem šajā vietā un konsultēties ar ķirurgu ( vai sākotnēji ar savu ģimenes ārstu). Nevar izslēgt, ka radušās komplikācijas pēc traumas, jo zemāda šajā rajonā ir salīdzinoši plāna....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā rīkoties, ja ir nieze kaunuma lūpu apvidū?
Labdien!

Lūdzu, lūdzu palīdziet!

Ir nieze kaunuma lūpu rajonā, un tada pulsēšana nedaudz augstāk, pie anālās atveres. Esmu izmisusi, nezinu, ko domāt. Pēdējo 2 mēnešreižu starpā bijušas 35 dienas. Lūdzu, iesakiet, ko darīt, vai uztraukties?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jūsu aprakstītās pazīmes atbilst vairākām veselības problēmām - tas var būt iekaisums, infekcija vai kāda saslimšana, taču precīzu diagnozi iespējams noteikt tikai pēc izmeklēšanas klātienē pie ginekologa. Apmeklējiet speciālistu!...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas ir normāli, ka man šodien jau atkal sākās mēnešreizes?
Sveiki.
Pedejas menešreizes man beidzās 10. februārī. 12. februārī nācās lietot avārijas kontracepcijas tableti. Un 15. februārī, pirmdien, man bija operācija ar pilno narkozi, tagad jādzer antibiotikas. Vai tas ir normāli, ka man šodien jau atkal sākās mēnešreizes, ja pirms 7 dienām jau bija. Lūdzu, atbildiet! (17gadi)
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Pēc avārijas kontracepcijas lietošanas sievietēm reizēm mainās menstruālais cikls. Tāpat iespējams novērot smērēšanos starplaikā starp menstruācijām. Tomēr drošības labad Jums noteikti vajadzētu apmeklēt ginekologu un pārliecināties, ka viss ir kārtībā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko varētu nozīmēt brūni izdalījumi 8.dienā pēc mēnešreizēm?
Labdien!
Katru reizi, kad beidzās mēnešreizes, pēc 8-11 dienām parādās brūni, dažreiz pat mazliet asiņaini izdalījumi. Ko tas varētu nozīmēt?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Aptuveni cikla vidū notiek ovulācija, kuras laikā tiek stimulēti dzemdes kaklā atrodamie gļotu dziedzerīši. Tā rezultātā iespējams novērot ievērojamu daudzumu gļotainu izdalījumu. Kad estrogēna līmenis krītas, var notikt niecīga dzemdes gļotādas atslāņošanās, un izdalījumos var parādīties neliels asiņu piejaukums. Lai pārliecinātos, ka Jums nav citu veselības problēmu, apmeklējiet ginekologu klātienē....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda speciālista vērsties pēc palīdzības?
Labdien!

Jau no Ziemassvētkiem mokos ar sapēm labajā pavēderē, cirksnī. Sāpes bija tik stipras, ka atstarojās pat uz muguras daļu. Biju pie ģimenes ārsta, kurš nosūtīja uz slimnicu izmeklēties. Infekcijas slimnīcā uzstādīja diagnozi "herpe" jeb "jostas roze". Izdzēru dārgu zāļu kursu. Palika labāk, vairs nav sāpes mugurā, bet nepāriet dedzinošā ,sūrkstošā, nīdošā sāpe cirksnī, no kaunuma kaula lidz iegurņa kaulam labā pavēderē. Āda tīra, bez jebkādiem izsitumiem.
Kas tas ir, pie kāda speciālista griezties?
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien, pie jostas rozes jeb Herpes zoster izraisītas lokālas infekcijas, bieži ilgstoši līdz pat 6 mēnešiem var saglabāties sāpju sindroms. Ļoti palīdz medikamenti, kas domāti neiroloģisku sāpju mazināšanai kā Neurontin vai Lyrica. Tos var kombinēt ar nesteroīdiem pretiekaisuma līdzekļiem nepieciešamības gadījumā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir pamats satraukumam?
Labdien!
Esmu 21. grūtniecības nedēļā, naba sāk mazliet spiesties uz āru, bet viņa nav kā citiem, bet kaut kāds melnums nāk. Tas nav netīrums vai pūkas utt, nekustas, ir kā pieaudzis pie ādas, bet nesāp.
Vai ir jāiet pie ārsta, ja tā, tad pie kāda?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien, Jūsu aprakstītais visticamāk ir grūtnieču pigmentācija. Lūdzu, parādiet to savai ginekoloģei.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir normāli, ka uzbalsene ir redzama?
Labdien!
Bērns izslimoja saaukstēšanos. Paskatoties kaklā, vai nav sarkans jeb aizpampis, ieraudzīju rīkles dziļumā tādu pusapļa formas skrimslim līdzīgu izaugumu.
Šķiet, ka tas ir uzgāmuris jeb uzbalsene, bet jautājums ir par to, vai tas ir normāli, ka viņš ir redzams? Bērnam nekas nesāp un netraucē.
Atbild:
pediatrs Ivars Strazds.
Labdien! Grūti komentēt, ko Jūs ieraudzījāt bērna rīklē, bet, ja bērnam nekas nesāp, ne par ko viņš nesūdzas, tad viss ir kārtībā, un nevajag sevi nodarbināt ar domām, ko Jūs esat vai ieraudzījusi. Ar cieņu, dr. I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai tas varētu liecināt par grūtniecību?
Sveiki!

Man ir jautājums saistībā ar iespējamu grūtniecību.

Jau kādu laiku vēlamies tikt pie bērniņa, bet nav sanācis. Taču šomēnes ir nedaudz interesantas izjūtas organismā. Neilgi pēc mr man bija rozīgi izdalījumi, pāris dienas vēlāk, no rīta pamodos ar sāpēm vēdara un muguras lejasdaļā, gruži kā pirms mr, un nu jau pāris dienas sapūties vēders, par pārējām izjūtām tā skaidri nevaru pateikt, brīžiem liekas, ka oža nedaudz savādāka, jau kādu laiku ir paaugstināta ķermeņa temperatūta 37-37,3. Krūtis nedaudz piebriedušas un jūtīgas palikušas tikai tagad, lai gan parasti pirms mr man viņas jūtīgas paliek vismaz 2.ned.

Mr +/- vajadzētu būt rīt, testu neesmu taisījusi, jo bail. Vai tas varētu liecināt par grūtniecību?.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jūsu aprakstītās pazīmes patiesi var liecināt par grūtniecību, taču tikpat labi tie var būt tikai šķietami simptomi - reakcija uz spēcīgo vēlmi tikt pie mazuļa. Ja mr nesākas noteiktajā dienā, veiciet testu - tikai tā būs iespējams gūt skaidru atbildi uz Jūsu jautājumu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā rīkoties ar slimnieci, kas neēd un kam pasliktinās veselība?
Labdien!
Aprūpe ir 65 gadus veca sieviete, kurai ir diabēts. Pirms 2 mēnešiem tika pārciesta ketoacidozes koma, kā blakusparādība no gulēšanas izveidojās gangrēna kājai, ko ārsti savlaicīgi neārstēja, kā rezultātā pēc mēneša amputēja kāju.

Tagad, kad ir mājās ģimenes aprūpē, viņa neko neēd. Ļoti novājējusi. Šī neēšanas problēma sākās jau slimnīcā. Viņa nav normāli ēdusi jau vairāk nekā mēnesi.Izskatās, ka iekšejie orgāni streiko. Viena roka līdz elkonim sapampusi, nevar saprast no kā. Vēl ir izgulejums uz muguras un strutojosa šuve amputētai kājai.

Ģimenes ārsts neko nesaka, it kā tas viss ir normāli. Kam lai lūdz palīdzību?!? Jo izskatās,ka lietas labā nekas netiek darīts, kā lai rosina ēstgribu? Pilnīgi no visa ēdiena atsakās.
Ar katru dienu kāds jauns sarežģījums. Acīmredzami, ka situācija kļūst sliktāka.
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste, Reh. centrs "Līgatne"
Labdien! Ieteiktu konsultēties ar psihiatru- iespējams, ka nepieciešami medikamenti vai ārstēšana stacionārā. Iespēju robežās paciente ir jāaktivizē: jāsēdina, jāmaina gulēšanas poza (maksimāli jāatslogo izgulējumu rajons). Jebkurā gadījumā- prognozes izskatās ļoti nopietnas...

Fizioterapija

Vai, lietojot šos medikamentus, varu plānot grūtniecību?
Sveiki!

Man ir diagnosticēta veģetatīvā distonija ar panikas lēkmēm, galvenais simptoms ir nelaba dūša un KZS ar caureju. Ikdienu cenšos pielāgot tā, lai nebūtu nekāda stresa, jo citādi nereti nekur nevaru iziet no mājas, nākas palikt labierīcībās.

Līdz šim (ne katru dienu, bet tad, kad zināju, ka būs diena ārpus ierastā ritma) laicīgi iedzēru Loperamide un Alprazolam. Alprazolams tika man izrakstīts, jo augu līdzekļi nedeva nekādu atvieglojumu, tāpat arī sākotnēji izrakstītais Lexotanil.

Šobrīd ar vīru plānojam bērnus, taču es apzinos, ka bez šiem medikamentiem man nāksies grūtniecības periodu pavadīt ļoti emocionāli stresainā vidē, jo bieži vien bez Alprazolam + Loperamide nevaru iziet no mājas, lai nokļūtu ikdienas gaitās.

Kādi ir riski, lietojot šos medikamentus grūtniecības laikā, kā arī - kāpēc ar laiku sāk rasties nepieciešamība pēc lielākas Alprazolam devas?

Mans ģimenes ārsts cenšoties mani uzmundrināt, saka, lai nesatraucos, ka varēšu iztikt bez šīm zālēm, bet es apzinos, ka dienās/nedēļās, kad nelietoju šo zāļu kombināciju, panika mēdz uznākt negaidot.

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Grūtniecības laikā šos medikamentus lietot nedrīkst. Iesaku aprunāties ar psihoterapeitu, psihiatru vai ģimenes ārstu. Ja problēma ir nopietna un konstanta, varbūt nepieciešami antidepresanti un psihoterapeita palīdzība. Kad ir panākts uzlabojums, tad plānot grūtniecību. Varbūt arī, ka grūtniecība palīdzēs mazināt simptomus, problēma atrisināsies pati no sevis, kas bieži notiek hronisku autoimūnu slimību gadījumā. Bet droši paļauties uz to nevar....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tiešām vienīgā iespēja ir vizīte klātienē?
Labdien!
Manā aprūpē atrodas mana mamma, kurai jau ir 90 gadi un kura pati pilnīgi neko nespēj un nesaprot, praktiski visu laiku jācilā. Pēc visiem simptomiem, kurus esmu lasījusi internetā, viņai ir Alcheimera demence.
Lai saņemtu atvieglojumus pamperu iegādē (dienā tos vajag vismaz 3-4), griezos gan pie ģimenes ārsta, gan neirologa. Viņas abas atteica un apgalvoja, ka mamma jāved skenēt smadzenes un tikai pēc tam var noteikt diagnozi. Piedāvāju, lai atbrauc uz mājām un nosaka diagnozi pēc novērojamām pazīmēm, jo tās ir nepārprotamas, bet nē, tas neesot iespējams.
Vai tiešām tā ir vienīgā izeja? Dzīvoju laukos un, ja man viņa jānogādā uz šādu pārbaudi (30 km), tas ir sarežģīti... Jau iepriekš paldies par atbildi.
Atbild:
Klīnikas Diamed direktore, Liene Cipule
Labdien! Kārtību, kādā tiek piešķirti atvieglojumi, nosaka Ministru kabineta noteikumi un ģimenes ārsta uzdevynms ir tos ievērot. Ja ģimenes ārsts uzskata, ka diagnozes noteikšanai nepieciešami konkrēti izmeklējumi un to nosaka MK noteikumi, tad diemžēl tā ir vienīgā iespēja atvieglojumus saņemt. Iesaku sazināties ar sava novada sociālo dienestu, kas arī var iesaistīties problēmas risināšanā....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kā lai atver acis cilvēkam, ar kuru tiek manipulēts?
Labdien!
Kā palīdzēt cilvēkam, kuram ir "izskalotas" smadzenes, kā lai parāda, kas patiesībā ir kas?
Persona ar lielām manipulācijas spējām mēģina iznīcināt šī cilvēka dzīvi, manipulējot, stāstot pasakas, lai iegūtu sev labumu. Cilvēks kā akls viņam arī klausa.
Kā lai atver cilvēkam acis un atgriež realitātē? Man tādu manipulācijas spēju nav.
Atbild:
Dace Simsone, SIA "Neirožu klīnika" psihiatrs
Labdien! Ir saprotami otram darīt labu, vēlēties palīdzēt sev tuvam cilvēkam. Tomēr dažkārt šis cilvēks nevēlas vai nespēj peņemt šo palīdzību, lai cik absurdi tas neliktos no malas. Protams, ka citu dzīves, citu kļūdas mēs labi redzam, bet, ja konkrētais cilvēks nedzird vai negrib dzirdēt un redzēt savas kļūdas un problēmas, tad jādod laiks, kamēr kaut kas izkustas. Iesaku pievērsties vairāk sev, savas labsajūtas stiprināšanai, lai brīdī, kad tiešām kāds lūgs palīdzību, jūs to varētu sniegt. Ar cieņu,...

Psiholoģija

Vai šīs pazīmes liecina par to, ka ir sapūsta auss?
Labdien.
Gandrīz nedēļu atpakaļ no rīta sajutu ļoti lielas sāpes galvas labajā pusē. Sajūta bija tāda it kā kāds būtu pamatīgi ar kaut ko iesitis. Dienas laikā sāpes pārgāja uz labo ausi. Sāka sāpēt auss iekšdaļā. Un aiz auss ļipiņas uzmetās tāda kā maza bumbiņa, kurai pieskaroties, nedaudz sāp. Tajā pat vakarā aizgāju uz aptieku, kur arī pastāstīju par savām sajūtām - man pateica ka ir sapūsts. Ieteica pilināt OTIPAX pilienus. Tad nu es jau kā nedēļu pilinu šos pilienus, bet izmaiņu nav. Vienīgais, kas mainās, ir tā bumbiņa - tā paliek lielāka un mazāka. Ar labo aui ļoti slikti dzirdu - sajūta it kā būtu ar kaut ko aizbāzta.
Vai man vajadzētu iet pie lora vai kāda cita speciālista? Vai tas ir normāli, ka tā notiek, ja tiek sapūsta auss??
Atbild:
ārsts otorinolaringologs homeopāts, Pāvels Naumovs
Labdien! Šajā gadījumā Jums noteikti ir jāapmeklē 1. Otolaringologu un 2. Neirologu Vajadzētu izslēgt asinsrites dinamiskus traucējumus un vidusauss iekaisumu. Pašārstēšana vai gaidīšanas taktika šeit neder. Ar cienu, dr. Pāvels Naumovs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā varu uzlabot situāciju, lai nekaitētu bērniņam?
Labdien!

Esmu grūtniece, rit 3 trimestris, viss ir plus-mīnus kārtībā, kaut gan bija daži bīstami momenti. Taču jau kopš grūtniecības sākuma ir paaugstināts stress sakarā ar ģimenes attiecībām. Visu grūtniecības laiku, ik pāris nedēļas strīdi, emocijas, tad atkal nedēļu relatīvs miers, kamēr kaut cik nomierinos, tad pāris dienas labi, un atkal nedēļu smagi.

Uztaisīju kortizola analīzes, plkst. 13:00, kortizola līmenis 830 (referētās normas no 7:00-10:00 171-536, vakarā 50% no rīta daudzuma).

Sakiet, lūdzu, cik ļoti esmu kaitējusi bērniņam un ko es var darīt lietas labā, lai vismaz pēdjos 2,5 mēnešus un barošanas laikā uzlabotu situāciju un mazulītis tik ļoti neciestu?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien. Analīzes rekomendēju izrunāt ar savu ārstu, jo ir jāvērtē situācija individuāli. Ja grūtniecības laika ir emocionāls stress, tas var ietekmēt Jūsu un Jūsu bērna veselību. Ir iespējamas pāru psihologa apmeklēšana, psihoterapeita konsultacijas, Baha ziedu terapija, homeopātija. Metodi, kura būtu Jums piemērotāka un pieņemamāka, ieteiktu izvēlēties kopa ar savu ārstu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai šāda bērna uzvedība ir normāla, vai arī tā jāmēģina ierobežot?
Labdien!
Vēlos pakonsultēties jautājumā par mazuļa pašapmierināšanos. Esmu ievērojusi, ka mana 1 gadu un 8 mēnešus vecā meitiņa pirms iemigšanas pašapmierinās - apguļas uz vēdera, paliek zem sevis (vēdera lejasdaļā) pīlīti, ar ko guļ, un tā kā berzējas, knosas, diezgan aktīvi un katru reizi pirms iemigšanas. Sākotnēji tas bija tikai pirms vakara miega, bet tagad arī iemiegot uz diendusu.
Mani satrauc, ka tas sāk veidoties par tādu regulāru ieradumu iemigšanai. Citā laikā nekādas līdzīgas darbības mazā neveic.

Ja mēģinu sarunāt, lai liekam pīlīti pie vaiga, lai guļ blakus, uz mirklīti noliek, bet tūlīt atkal pabāž zem sevis. Pīlīti vienmēr arī prasa, gulēt ejot.

Man tas izskatās pēc pašapmierināšanās.
Vai tas būtu kā jāmēģina ierobežot? Vai arī jāļauj netraucēti darīt?
Nekā kauninājuši vai aizrādījuši par to mazajai neesam.

Gribētos speciālista viedokli, kā labāk rīkoties un par ko šī pašapmierināšanās liecina - ciktāl tas uzskatāmi par normālu darību un kad būtu jāmeklē kāds risinājums?

Atbild:
pediatrs Ivars Strazds.
Labdien! Principā varētu šās darbības nosaukt par onānismu, bet šeit vajadzētu vairāk informācijas, tieši, kā tas notiek. Nekāda kaunināšana nav vajadzīga, ieteiktu ''pīlīti'' likt kaut kur citur un neļaut to likt starpenē, vajadzētu sarunāt ar bērnu,. Ja neizdodas - rīkoties pēc apstākļiem, bet šādas manipulācijas nevajadzētu atļaut. Ar cieņu, dr. I.Strazds....
Atbild:
Inese Bārbale-ģimenes ārste.
Labdien! Vēlams konsultēties ar bērnu neirologu....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai ğimenes ārsts drīkst ietekmēt topošo vecāku izvēli?
Sveiki!
Man ir tāds interesants jautājums - vai ğimenes ārsts drīkst ietekmēt topošo vecāku izvēli?
Man ir cukura diabēts, cukura līmenis asinīs ir labs. Biju lasījusi, ka, ja grūtniecības laikā seko tam visam vairāk līdz, tad, bērniņam piedzimstot, nevajadzētu būt veselības problēmām. Kad biju stāvoklī, apslimu, aizgāju pie ğimenes ārsta, lai apskata un varbūt iesaka, ko lietot. Daktere vel nezināja, ka esmu stāvoklī, gribēja izrakstīt zāles, ko grūtniecības laikā nav ieteicams lietot. Pateicu dakterei, ka esmu stāvoklī, un tad man pajautāja, vai nedomāju atbrīvoties, teicu, ka nē. Tad man sāka stāstīt, ka man piedzims īpašs bērns, par ko vajadzēs visu laiku rūpēties. Izejot no dakteres kabineta, biju asarās un lidz šim nesaprotu, kā ārsts ko tādu var jautāt un pateikt. Ar steigu nomainiju ğimenes ārstu. Mazā piedzima vesela, bez nekādām problēmām. Nu jau mazajai drīz būs gadiņš.
Vai šāda rīcība ir ētiska? Vai ārsts tā drīkst runāt?
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Man nav zināmi visi Jūsu ģimenes ārsta rīcībā esošie fakti, tāpēc arī nevaru objektīvi izteikt viedokli par ārsta rekomendācijām. Ārsti arī tikai cilvēki, un var gadīties, ka kāda nepatīkama pieredze liek būt emocionāliem un izdarīt pārsteicīgus secinājumus. Manuprāt, lielākais apbalvojumns par Jūsu ciešanām ir veselīga bērna ienākšna ģimenē. Der atcerēties, ka lielākā daļa mediķu savu profesiju izvēlās nesavtīgu motīvu vadīti, ar vēlmi palīdzēt cilvēkiem. Domāju, ka arī Jūsu ārste vēlējās Jums...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc sāp acs un ir temperatūra?
Labdien!

Vakar pēkšņi sāka sāpēt labās acs ārējais stūrītis. Kad mirkšķinu un pieskaros, sāpes ir vēl lielākas. Šodien parādījusies arī temperatūra. Vizuāli nekas nav redzams, taču ir tāda sajūta, ka acs ir uzpampusi. Kas tas varētu būt?

Vakar peksni saka sapet labas acs arejais sturis,sap kad mirkskinu un kad pieskaros vel lielakas sapes,sodien ari temp.vizuali nekas nav redzams bet ir tada sajuta ka ir ari uzpampis,sakiet kas tas varetu but??
Atbild:
Dace Markevica,acu ārste
Labdien! Sāpes liecina par iekaisuma sākšanos, nepieciešama konsultācija pie acu ārsta....

Acis, optika / acu veselība

Vai šī brūce var ietekmēt acs darbību?
Labdien! Man plakstiņa iekšpusē ieskrāpēja kaķis. Acs ir neskarta, bet plakstiņa iekšpusē ir maza skramba, un mazliet tek asins. Vai šī brūce var ietekmēt acs darbību, vai arī tā vienkārši sadzīs? Paldies!
Atbild:
Dace Markevica,acu ārste
Labdien! Jebkurā gadījumā pie dzīvnieku skrāpējumiem jāsaņem prettetanusa (stingumkrampju) vakcīna, ja tā nav saņemta pēdējā gada laikā. Brūcē var sākties infekcija un profilaktiskos nolūkos būtu jālieto acu ārsta nozīmēti antibakteriāli acu pilieni. Acu trauma obligāti jānovērtē acu ārstam. Tas var būt nopietni....

Acis, optika / acu veselība

Kāpēc no pumpām paliek pleķi/rētas?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, kāpēc no pumpām paliek pleķi/rētas? Kādas ir iespējas tos likvidēt?
Atbild:
Anna Bērziņa, dermatologs
Labdien! Rētas, pēciekaisuma hiperpigmentācija (brūni plankumi) un hiperēmija (sārti traipi) ir aknes jeb piņņu atlieku parādības (sekas). Nereti iemesls ir ultravioletais starojums (dabīgs un mākslīgs). Biežāk šādas nevēlamas blakusparàdības uz ādas rodas pēc ilgstoša iekaisuma ādā vai satraumēta (saspaidīta) iekaisīga elementa. Ādas izskata uzlabošana šajā gadījumā ir kompleksa-jālieto gan piemēroti ādas kopšanas produkti mājas apstākļos, gan klīnikā veicamas procedūras-pīlingi,...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai partneru asinsgrupa var ietekmēt pašsajūtu pēc dzimumakta?
Sveiki.
Palika diezgan slikti ar veselību pēc pirmās reizes, kad nodarbojos ar dzimumaktu. Pirma reize bija aptuveni pirms nedēļas. Šobrīd ir slikti.
Jautājums, vai asinsgrupas spej kaut kā ietekmēt šo, jo biju kaut ko tādu dzirdējusi? Puisim ir b3 pozitīva asinsgrupa, bet man pašai 1. pozitiva vai negaīva (pati īsti neatceros un māte arī.) Vai tas ko maina?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Diemžēl nav iespējams komentēt, kāpēc jūtaties slikti, jo neesat sniegusi nekādu informāciju par to, kas tieši Jums kaiš. Asinsgrupas partneru pašsajūtu pēc dzimumakta neietekmē....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai VD simptomi nepalielina operācijas riskus?
Labdien!
Man ir Veģitatīvā distonija. Tās dēļ ir paātrināts pulss līdz 100x/min., noguruma sajūta, stress. Tuvākajā laikā man ir paredzēta plānotā operācija (laproskojija). Vai VD simptomi nepalielina operācijas riskus?
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Veģetodistonija ir nepatīkama slimība, kur lielu lomu spēlē stress. Operācija notiek narkozē, un parasti arī pirms operācijas pacients saņem premedikāciju, kas viņu nomierina. Domāju, ka veģetodistonija neietekmēs veiksmīgu operācijas iznākumu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ar ko aizstāt kumelīšu un kliņģerīšu tēju?
Labdien!

Daudzos padomos un ieteikumos tiek minēta kumelīšu un klinģerīšu tēja/tinktūra iekšķīgai/ārīgai tietošanai. Ko izmantot kā aizstājēju ("dabīgu" vai "ķīmisku"), ja ir alerģija no šo puķu produktiem (pieaugušajam) - tūska, vēdergraizes?
Atbild:
ārsts homeopāts, Pāvels Naumovs
Labdien! Ja ir alerģija uz kaut kādu no fitopreparātiem, labāk to nelietot un neaizstāt, bet labāk griezties pie ārsta homeopāta, lai noskaidrot, kāpēc organisms tā reaģē, un piemeklēt homeopātiskus preparātus, lai stiprināt imūnsistēmu. Ar cieņu, dr. Pāvels Naumovs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri