medicine.lv skaitļos

Lietotāji online88
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāds ir biežas diarejas iemesls?
Labdien.

Kas varētu būt par iemeslu, ja vīrietis 74 gados bieži mokās ar diareju un dažreiz pat divas dienas var neurinēt?
Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Jūsu aprakstīto simptomu cēloņi var būt dažādi, un bez izmeklējumu veikšanas noteikt diagnozi nav iespējams. Pacientam jāvēršas pie gastroenterologa, kā arī pie urologa....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kā rīkoties muskuļa sastiepuma gadījumā?
Labdien!

Man ir 18 gadi. Nedēļu atpakaļ, taisot špagatu, sastiepu dibena muskulatūru. Sāpes un kustību traucējumi pārgāja 4 dienu laikā.

Vakar, braucot ar longbordu, nokritu un sastiepu tās pašas kājas hamstringa muskuli. Šodien ir manāms un jūtams piepampums, bet ziluma nav. Kāju var saliekt, bet ir grūti iztaisnot. Kā rīkoties, ko smērēt, kādas kompreses likt? vai varētu būt muskuļa vai saišu plīsums?
Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Neveicot apskati klātienē, nav iespējams noteikt diagnozi, tāpēc Jums jāvēršas pie traumatologa-ortopēda....

Traumatoloģija / ortopēdija

Kur var nodot ģenētiskās analīzes?
Labdien!

Kur var nodot ģenētiskās analīzes uz FBN1 (marfona sindroms)? Nekur nevarēju atrast par to informāciju.
Atbild:
Liene, SIA GenEra
Labdien! Marfāna sindroma diagnostikai nepieciešama gēna FBN1 sekvences un, nepieciešamības gadījumā, arī delēciju/duplikāciju izmeklēšana, kas sindroma gadījumā uzrāda mutācijas 90-93% gadījumos. Latvijā šobrīd šī gēna sekvences analīzi vēl nav iespējams veikt, bet analīzi ir iespējams veikt ārzemēs vairākās laboratorijās (Centogene, Asper Biogene u.c.). Cena atkarīga no izvēlētas laboratorijas. Parasti nepieciešams arī ārstējošā ārsta nosūtījums....

Ģenētika

Ko iesākt, ja ir bieža nepieciešamība urinēt?
Sveiki!

Vīram ir problēma - ļoti bieži ir urinēšanas nepieciešamība un ciesties vairs nevar. Vīram ir 33 gadi. Vai varat ieteikt kaut ko? Varbūt viņš ir apsaldējies, kaut gan šī problēma ir jau vairāk nekā mēnesi.
Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Jūsu aprakstītā problēma var liecināt par dažādām saslimšanām. Lai noteiktu precīzu diagnozi, ir jāveic dažādi izmeklējumi, tāpēc jāvēršas pie ārsta urologa....

Uroloģija / nefroloģija

Kāds var būt iemesls ilgstošām sāpēm vēderā labajā pusē, lejasdaļā?
Labdien!

Man ir 25 gadi.

3 mēnešus ir sāpes vēdera lejasdaļā, labajā pusē. Sākumā tās bija periodiskas, pēdējo pusotru mēnesi sāp katru dienu. Dažreiz sāpes ir durošas, dažreiz velkošas, reizēm izstarojas uz kāju, cirksni.

Asins analīzēs, ko nodevu pirms nedēļas, CRO ir 8.67, norma - līdz 5, kā arī ir palielināts beta -1 globulīns asinīs. Urīna analīze normā.

Tāpat veikta arī ginekoloģiskā, vēdera dobuma ultrasonogrāfija - norma. Biju pie gastroenterologa-ķirurga, gastroenterologs izrakstija "Spasmomen", bet īpaši nepalīdz. Pastāvīgi ir neliela temperatūra līdz 37.3, pašķidra vēdera izeja, ko gastroenterologs sliecas norakstīt uz kairinātu zarnu sindromu.

Sakiet, lūdzu, kas varētu būt iemesls šajai problēmai? Nezinu, kur tālāk vērsties.
Atbild:
Cieņā, mednet.lv
Labdien! Lai varētu noteikt precīzu diagnozi, noteikti apmeklējiet gastroenterologu....
Atbild:
Ar cieņu, Veselības salons 888
Labdien. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu - diagnostiku šūnu līmenī mūsu medicīnas centrā. Diagnostikas laikā tiek izmeklēts katrы orgāns un sistēma, kā arī noskaidroti iekaisuma procesi un patogēnā mikroflora (sēnes, parazīti, baktērijas, vīrusi) organismā. Sīkāku informāciju var uzzināt zvanot pa tālruni : 27088877 vai www.vs888.lv....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai drīkst lietot "Aflubin" pilienus kopā ar "Paracetamol"?
Labdien!

Vai drīkst lietot aflubin pilienus kopā ar paracetamolu? Zāles lietoju, jo ir vīrusa saslimšana, temp. 38,5.
Atbild:
Inga Smirnova, MFD Veselības centra Iļģuciems galvenā ārste, interniste
Labdien, cien. Zane! Aflubin pilieni ir homeopātisks preparāts. Kopā ar paracetamolu drīkst lietot visus homeopātiskos līdzekļus. Slimojot ar vīrusa infekciju, kad ir temperatūra virs 37.50, tiek izstrādātas antivielas, arī interferons, kas pasargā visas organisma šūnas no vīrusa iedarbības. Tādos gadījumos Aflubin lietošana nav mērķtiecīga....
Atbild:
Dr. Jekaterina Kondratiško.
Labdien! Jā, drīkst....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāds ir uztūkuma mutes dobumā iemesls?
Sveiki!

Šodien naktī sajutu, ka man ir uztūkusi mutes dobuma kreisā puse - ne vaigs, bet pie žokļa. No rīta puses nejutu smaganu sāpes vai ko tamlīdzīgu. Tagad, ja ar mēli uzspiež, jūtamas vieglas sāpes. Skaloju muti ar kumelīšu tēju.


Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Neveicot apskati klātienē, nav iespējams noteikt Jūsu simptomu rašanās cēloni, tāpēc Jums jāvēršas pie zobārsta....

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai tīklenes distrofija ir nopietna un ārstējama?
Labdien!
Nesen biju pie oftalmologa, kurš man atklāja tīklenes distrofiju. Vizīte gan norisinājās ļoti ātri un daudzi jautājumi palika neatbildēti, tādēļ vēlētos doties pie kāda cita speciālista, kurš varbūt spētu izskaidrot situācijas nopietnību sīkāk.

Līdz ar to man būtu divi jautājumi - vai šāda diagnoze, pieļauju, ka sākuma stadijā, ir nopietna un ārstējama? Un vai atkārtots oftalmologa apmeklējums ar pilnu redzes izmeklēšanu īsā laika periodā ir kaitīgs veselībai? Paldies!
Atbild:
Gunta Blezūra-Ūdre, LAAC oftalmoloģe
Labdien! Tīklenes distrofijai ir novērojamas vairākas formas, līdz ar to arī ārstēšanas metodes var būt atšķirīgas. Acu ārsta atkārtota apskate un pilienu izmantošana nav kaitīga veselībai....
Atbild:
A.Ignate
Labdien! Jums jāiziet atkārtotu pilnu acu izmeklēšanu, kur tiks veikts OCT/acs tomogrāfija/, kas arī noteiks Jūsu acu diagnozi. Atkārtota acu pārbaude nav kaitīga. Tīklenes distrofija tiešām ir nopietna diagnoze un tikai acu ārsts pēc izmeklēšanas varēs pateikt, kā Jums var palīdzēt....

Acis, optika / acu veselība

Kādēļ bieži rodas spalīši?
Labdien!

Man ir 11 gadus vecs bērns. Jau ļoti ilgi cīnamies ar spalīšiem, pret ko dodu atbilstošas zāles. Pēc zāļu lietošanas infekcija uz 3 nedēļām pazūd un tad atkal parādās. Mums mājdzīvnieku nav.

Jau vairākus gadus bērns sūdzās arī par bezspēku, sliktu dūšu, aizcietējumiem un kunģa sāpēm, kā arī vārgumu un vemšanu. Es domāju, ka tas saistīts ar spalīšiem, bet ģimenes ārsts saka, ka problēma ir ar kuņģi. Zinu. ka kuņģim ir gastrīts. Bet kādēļ tik bieži rodas spalīši?
Atbild:
dr.I.STRAZDS, pediatrs.
Labdien! Ar spalīšiem invadējas sadzīves kontakta ceļā, ar priekšmetiem, u.c. Siptomi, kurus Jūs nosaucāt-bezspēks, slikta dūša, aizcietējumi, kunģa sāpes, vemšana- nav spalīšu invāzijas simptomi. Tā kā šeit ir jāmeklē cita saslimšana. Vai spalīšu invāzija ir pierādīta laboratoriski? Jūsu pieminētie simptomi var būt arī no pastāvīgas antihelmintu terapijas.

Pediatrija / bērnu veselība

Par ko liecina asinis no anālās atveres?
Labdien!

Aptuveni gadu vidēji reizi vienā vai divos mēnešos esmu novērojusi asins izdalīšanos kopā ar izkārnījumiem. Asinis ir spilgti sarkanas. Papildus tam ir apgrūtināta vēdera izeja, vēdera pūšanās un pie anālās atveres ir izbīdījies neliels asinsvadu mezgls.
Sakiet, par ko tas liecina un pie kāda ārsta man ir jāvēršas?

Paldies!
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Lai noskaidrotu precīzu Jūsu simptomu cēloni, Jums jāvēršas pie proktologa....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc sāp ķermeņa daļa, kuras nav?
Labdien!

Man jau daudzus gadus nav pirkstu. Bet ik pa laikam rodas sāpes - sāp pirksti, kuru nav. Kāpēc rodas šādas sāpes un ko šādā gadījumā iesākt?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste, RC "Līgatne"
Labdien! Tās ir fantoma sāpes. Iesaku konsultēties ar neirologu vai algologu....

Fizioterapija

Kā rīkoties pēc nieru operācijas?
Labdien!

Man bija operācija, veikta uroendoskopija-konkrements kreisās nieres blodiņā, kas impaktēts pieloureterāla segmentā.

Veica kontaktvada litotropsiju, fragmentē līdz sīkām šķembām atstāts pielovezikals stents.
Man izrakstīja lietot Tab.Blemaren pa 1 tab.dienā, bet aptiekā teica, ka medikaments izņemts no Latvijas zāļu saraksta.

Ko var lietot šo zāļu vietā, lai izvadītu saskaldīto akmeni? Vai var dzert Veselības tēju nierēm?
Cik ilgi stents var atrasties iekšā neizņemts?
Lūdzu palīdziet, mani izrakstīja no slimnīcas un esmu jau uz nodaļu zvanījusi ar šādu jautājumu, bet atbildi nesaņēmu.

Jau iepriekš PALDIES!
Atbild:
Urologs Dr. Arkadijs Meniss
Labdien! Jums jāgriežas pie ārstējošā ārsta, kurš ir veicis endooperāciju. Stentu var izņemt pēc 2 mēnešiem, ja vairs nav konkrementu. Procedūru var atkārtot, ja nav sasniegts vēlamais rezultāts. Blemarenam ir analogi mūsu valstī, ko var ieteikt urologs....

Uroloģija / nefroloģija

Kāds varētu būt cēlonis tam, ka mēnešreizes sākušās ievērojami ātrāk?
Labdien!

Sieviete, 26 gadus veca, stabils 29 dienu cikls. Nelietoju zāles vai hormonālo kontracepciju, nav uztraukumu. Pēkšņi mēnešreizes sākās 20. cikla dienā. Kā tas var būt? Turklāt tik jocīgas mēnešreizes nekad nav bijušas, jo nav nekādu sajūtu vēdera lejasdaļā. Pilnībā nekādu. Nekad dzīvē nav bijušas mr bez nekādām fiziskām sajūtām.
Atbild:
Maija Broša 1. slimnīca. Ginekologs
Labdien! Neklātienē bez apskates atbildēt nav iespējams. Dodieties pie ginekologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai dzemdes dobuma abrāzija, lai izņemtu polipu var ietekmēt normālu bērniņa iznēsāšanu?
Labdien!

Ginekoloģe atklāja polipu septembrī. Šobrīd divus mēnešus dzeru makslīgo progestoronu cikla otrajā pusē un papldus Agnucaston. Neesmu vēl dzemdējusi. Pašai 29 gadi.

Satraucos, ja abrāzija tiks veikta, ka tas var ietekmēt manu iespēju iznēsāt bērniņu vai vispār palikt stāvoklī. Šobrīd esošais polips, protams, ka traucē palikt stāvoklī vai var veicināt aborta risku. Kā novērst hormonu disbalansu? Iepriekš šādas problēmas nebija.
Atbild:
Dr. Jurģis Vītols
Labdien! Lai saprastu, kā pareizi rīkoties, būtu jāzin kādas ir Jūsu sūdzības, un kāds ir Jūsu plāns attiecībā uz grūtniecību. No nelielā stāsta, man ir grūti spriest, kādēļ lietojat progesteronu un agnucaston. Ja hormonu disbalansa dēļ, tad kādas ir Jūsu sūdzības? Ņemot vērā Jūsu vecumu, nekādā gadījumā neiesaku veikt dzemdes dobuma abrāziju. Ja diagnosticēts polips, nepieciešams veikt histeroskopiju, kas ir daudz saudzīgāka un efektīvāka metode, kuras laikā precīzāk var noņemt polipu. Papildus šīs...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādi vitamīni virs normas radītājiem var izraisīt niezi?
Labdien!

Kādi vitamīni virs normas radītājiem var izraisīt niezi?

Paldies!
Atbild:
Iveta Līce,ģimenes ārsts
Labdien! Praktiski jebkuri vitamīni, ja tos lieto palielinātā daudzumā, var izraisīt niezi, taču visbiežāk niezi un alerģisku reakciju izraisa B grupas vitamīni. Tie jālieto, ievērojot diennakts profilaktisko devu, kāda norādīta lietošanas pamācībā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tiešām tā būs ārpusdzemdes grūtniecība?
Sveiki!

Esmu stāvoklī. Kad tikko uzzinaju par grūtiecību hcg bija 40, un progesterons - 45. Pēc 3 dienam hcg izauga lidz 112, vēl pēc 4 dienām izauga līdz 364, un tad vēl pēc trim dienām izauga līdz 513, taču progesterons ir nokrities uz 28.8.

Draudzene, kura ir grūtniece, teica, ka viss izskatās ļoti slikti un ka visdrīzāk ir ārpusdzemdes grūtniecība. Taču nekādas sāpes vēderā un nekādi asiņaini izdalījumi nav novērojami.

Pie ginekologa jāgaida rinda. Esmu ļoti satraukusies un nezinu, uz ko man cerēt.
Atbild:
Dr. Jurģis Vītols
Labdien. Analizējot Jūsu dotos hcg lielumus, pilnībā nevar spriest par grūtniecības attīstīšanos. Man uzreiz rodas jautājums, kādēļ tik bieži šāds izmeklējums tiek veikts? Papildus būtu rekomendējams veikt mazā iegurņa sonogrāfisku izmeklēšanu, lai precizētu grūtniecības atrašanās vietu. Progesterona noteikšana ikdienas praksē nav rekomendējama, tādēļ, ka daudz biežāk iegūtā informācija rada tikai lieku satraukumu, bet neparāda patieso situāciju. Šobrīd rekomendēju saglabāt vēsu prātu un...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda ārsta vērsties?
Labdien!

Aptuveni pusgadu ir radušās mainīgās sajūtas labajā rokā un kājā, šķietami uz nervu pamata. Tās izpaužās kā dedzinoša, stīva sajūta, kas vienu dienu ir manāma rokā un nākamajā dienā labajā kājā, var mainīties vairākas reizes dienā, var būt sajūtas abos locekļos vienlaicīgi. Rokā sajūtas var būt līdz elkonim vai līdz plecam, citreiz izstarojās uz krūtīm. Muskuļu spēks gan rokā, gan kājā nav mainījies. Neregulāri nodarbojos ar sportu, pārsvarā skriešana. Darbs ofisā ar datoru, sēdošs Principā jautājums, pie kura ārsta, lai vēršos, vai tas būtu neirologs?
Atbild:
medicine.lv
Labdien! Jums jāvēršas pie neirologa....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai ir citas tālredzības ārstēšanas metodes zīdainim?
Labdien!

Zīdainim 7 mēneši. Pārbaudot redzi, ārsts konstatēja tālredzību - vienai acīj +5.5, otrai acīj +6, kā arī šķielēšanu vienai acīj uz iekšu.

Izrakstīja pastāvīgai nēsāšanai brilles +4 un +4.5.

Uz jautājumu, cik ilgi vajadzēs koriģēt redzi, ārste noteica, ka visu mūžu, vai arī, kad izaugs, varēs taisīt operāciju.

Ģimenē nevienam acu problēmu bērnībā nav bijis. Jautājumi: Vai zīdainim, regulāri nēsājot brilles, var uzlabot redzi un novērst šķielēšanu? Vai ir citas tālredzības ārstēšanas iespējas un labāki rezultāti?
Atbild:
Ieva Kūlniece, acu ārste Latvijas Amerikas Acu centrā
Labdien! Tā kā mazulim ir augstas pakāpes tālredzība un tās rezultātā ir attīstījusies konverģējoša šķielēšana, tad briļļu izrakstīšanas mērķis ir atslābināt akomodāciju un līdz ar to samazināt/likvidēt šķielēšanu (pilnīgi vai daļēji akomodatīva šķielēšana). Briļlu valkāšana ir pirmais un sākotnēji vienīgais pareizais ārstēšanas veids. Šobrīd ir grūti prognozēt, vai bērniņam vienmēr būs šādas pakāpes hipermetropija jeb dzīves laikā tā samazināsies....
Atbild:
Acu veselības centrs
Labdien! Diemžēl, kamēr nav apskatīts bērns, ārsts nevar sniegt konsultāciju, jo ir vēl daudz jautājumu, uz kuriem ārsts grib dzirdēt atbildes. Varam Jums ieteikt konsultāciju pie dr.Aritas Danilānes. Viņa ir bērnu oftalmologs, kā arī speciālists šķielēšanā. Pie viņas var pierakstīties gan uz valsts apmaksātām vizītēm, gan maksas....

Acis, optika / acu veselība

Kāda ir iespēja, ka pēc pirmās reizes esmu stāvoklī?
Sveiki!

Man bija pirmā reize, bet neizmantojām kontracepciju, un man bija ovulācija. Ir pagājušas 2 nedēļas, un man nav sākušās menstruacijas, bet ir simptoni kā pirms menstruacijam. Vai pēc pirmās reizes var kavēties menstruacijas un kāda ir iespēja, ka esmu stāvoklī?
Atbild:
medicine.lv
Labdien! Arī pirmajā mīlēšanās reizē var iestāties grūtniecība, īpaši, ja dzimumakts noticis ovulācijas laikā. Taču menstruāciju kavēšanās cēlonis tāpat var būt arī citi faktori, piemēram, paaugstināts stresa līmenis. Lai noskaidrotu, vai iestājusies grūtniecība, veiciet grūtniecības testu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā organismu ietekmē ūdens ar hloru?
Labdien!

Šobrīd dzīvoju Anglijā un šeit no krāna tek ūdens ar hlora garšu. Vai tādu ūdeni var dzert? Kādu ietekmi uz cilvēka organismu un ādu atstāj hlorainā ūdens lietošana ikdienā kā dzeršanā, tā mazgājoties? Paldies.
Atbild:
Iveta Līce,ģimenes ārste
Labdien! Mazgāties tādā ūdenī var, bet dzert gan neieteiktu, jo tas var ietekmēt dzimumhormonu sintēzi. Pirms dzeršanas ūdeni vajag filtrēt vai labāk to pirkt veikalā....

Veselīgs uzturs

Kāpēc ir tumši gudrības zobi?
Labdien!

Izauguši visi gudrības zobi (vecums 30). Bez komplikācijām un pareizās vietās, BET ir krietni tumšāki nekā pārējie. Nesāp, nepampst, neiekaist, citi zobi veseli un balti. Kāpēc tā?
Atbild:
zobārste Piskunova
Labdien! Dažādiem zobiem var būt dabiski dažāda krāsa. Lai pārliecināties, vai zobi ir veseli, jāapmeklē zobārstu. Esiet vesels!...

Zobārstniecība / mutes veselība

Kā rīkoties, ja pēc gripas pazudusi oža?
Labdien!

Vēlos jautāt par tādu lietu - pēc izslimotas gripas man ir pazudusi oža. Slimošanas laikā iesnu nemaz nebija, tikai augsta temperatūra, klepus. Kā rīkoties ir pareizi - gaidīt un cerēt, ka gan jau tā pēc laika uzradīsies, vai arī ārsta palīdzība un padoms jāmeklē pēc iespējas ātrāk?
Atbild:
Anda Kariņa Ģimenes ārste
Labdien! Daļai cilvēku var būt ožas zudums pēc augšējo elpošanas vīrusu slimībām, tai skaitā gripas. Mehānisms nav zināms, bet domājams, ka tiek bojātas ožas receptoršūnas (uztvērējšūnas ) deguna gļotādā. Parasti kaut kāda ožas sajūta tomēr saglabājas, bet, iespējams, ka to grūti konstatēt. Spontāna ožas atjaunošanās var būt pat gadu pēc ožas zuduma. Ja šādi gadījies vienreiz un oža atjaunojusies, ir lielāka iespēja, ka ožas atgriešanās notiks atkal. Tomēr ožas zudumam var būt arī citi cēloņi un labāk tomēr...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai, lietojot 4 pilienus Viganotola dienā, es nenodarīšu kaitējumu bērnam?
Labdien!

Gribēju uzklausīt vēl kāda cita speciālista viedokli. Esmu 13. grūtniecības nedēļā. Analīzēs uzrādījās, ka man ir D vitamīna deficīts organismā (17,6 (norma no 30-100) (ng/mL).

Ginekoloģe rekomendē lietot 4 pilienus Vigantola dienā. Vigantola instrukcijā rakstīts, ka dienas ieteicamā deva 1 piliens, un rakstīts, ka: “Pārdozēšanas gadījumā (kalcija dadzuma pieaugums asinīs, transplacentāra vitamīna D metabolītu pāreja uz augli) pastāv paaugsnāts risks attīstīties iedzimtām anomālijām – fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem, īpašai aortas stenozei formai. Tādēļ grūtniecības laikā Vigantol Oel ir jālieto ar īpašu piesardzību.”

Vai ar 4 pilienu lietošanu dienā es nenodarīšu kaitējumu bērnam?

Paldies! Ar cieņu, Inga
Atbild:
Dr. Jurģis Vītols
Labdien. D vitamīns ir svarīgs gan Jums, gan Jūsu bērna attīstībai, tāpēc tā lietošana ir svarīga gan pirms, gan grūtniecības laikā. Rekomendējamā deva grūtniecēm būtu 500-1000SV jeb 1-2 pielieni dienā. Kā Latvijas iedzīvotājai es Jums rekomendētu lietot pa 2 pilieniem dienā reto saules staru dēļ. D vitamīna lietošana grūtniecēm ir droša, un lai arī pamācība rakstītas iespējamās sekas, ko var izraisīt tā pārdozēšana, tad tā ir pavisam neliela. Papildus būtu jāapsver arī kalcija lietošana...
Atbild:
Maija Broša 1. slimnīca, ginekologs
Labdien. D vitamīnam grūtniecības laikā ir ārkārtīgi svarīga nozīme bērna attīstībā. Kā Jūs esat izlasījusi, instrukcijā ir teikts par pārdozēšanu. Jūsu situācijā, manuprāt, deva ir pat par mazu, lai jūsu organismā sasniegtu vajadzīgo vitamīna līmeni. Iesaku vairāk uzticēties un jautāt ārstam, jo šaubu gadījumā tieši Jūsu ārsts spēs dot izskaidrojumu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda ārsta vērsties?
Labdien!

Man ir grūti atcerēties cilvēku sejas un nespēju atcerēties vārdus. Ilgstoši meklēju vajadzīgos vārdus. Mēdzu zaudēt līdzsvaru. Pie kāda ārsta vērsties?
Atbild:
Iveta Līce,ģimenes ārsts
Labdien! Pēc Jūsu minētajiem simptomiem, Jums jāvēršas pie neirologa....
Atbild:
Dr.med. I.Freimane (neirologs), VC "Pārdaugava"
Labdien! Ņemot vērā Jūsu minētās sūdzības, iesakām Jūs doties vizītē pie neirologa – speciālista, kur ārsts profesionāli izvērtēs Jūsu veselības stāvokli un sniegs individuālas rekomendācijas, kā arī sastādīs ārstēšanās plānu. Iesakām Atmiņas kabineta apmeklējumu veselības centrā „Pārdaugava”. Pieteikšanās pa tālruni 67131316....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā rīkoties, ja pēc hemoroīdu operācijas ir nepatīkamas sekas?
Labvakar!

Ļoti daudz tiek reklamēts, ka hemoroīdu lāzeroperācijas ir saudzējošākas, bet man diemžēl pēc operācijas parādījusies fēču nesaturēšanas problēma. Tāpat arī vēdergāzes nekontrolējami skrien laukā. Man ir tikai nedaudz pāri 40, šausmīgi iedomāties, ka tā būs visu atlikušo dzīvi! Sakiet, vai nesaturēšana ir ārstējama un kā? Kas pie šīs problēmas cēloņiem ir vainojams?
Atbild:
Dr.Inga Melbārde Gorkuša
Veicot hemoroīdu lāzeroperāciju, praktiski nav iespējams traumēt muskulatūru. Var būt situācija, kad anālā sfinktera nepietiekamība ir bijusi jau pirms operācijas un izteiktāki hemoroīdi ir palīdzējuši kompensēt muskulatūras vājumu. Lai izvērtētu anālo sfinkteri, būtu veicama 3D transrektāla ultrasonogrāfija. Dr. Mauriņa Lāzermedicīnas klīnikas proktoloģe Dr.Inga Melbārde Gorkuša...

Proktoloģija