medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai ādas sēnītes gadījumā drīkst lietot stiprāku nātrija tiosulfāta šķīdumu?
Sveiki!

Dermatologs izrakstīja šķīdumus - nātrija tiosulfātu 60 % un hydrochoric acid 5%, lai ārstētu ādas sēnīti (kā sauc, neatceros). Pēc viena kursa iziešanas sēnīte pazuda, bet dermatologs teica, ka tā vēlāk var atgriezties. Tā arī notika. Atkārtoti lietoju šīs zāles un kaiti izārstēju. Nu tā ir atgriezusies jau trešo reizi, un pēc 1 zāļu lietošanas kursa sēnīte pilnībā vairs negrib izzust un tagad plaukst un zeļ.

Jautājums - vai es varētu lietot stiprāku nātrija tiosulfāta šķīdumu? Cik stiprs šķīdums nav bīstams, ja tas jānotur uz ādas 15 min.?

Ja rastu atbildi šeit, palūgtu, lai ğimenes ārste izraksta recepti, un man nebūtu vēlreiz jāiet pie dermatologa, kas nebija lēti.

Paldies!
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Kāda slimība tika ārstēta? Ādas sēnīte (mikoze) vai kašķis (scabies). Šādā veidā tiek ārstēts kašķis. Tā ārstēšanai ir arī citi līdzekļi. Mūsdienās izmanto aptiekā nopērkamu permetrīna krēmu, ko lieto kā norādīts. Bez apskates par diagnozi vai ārstēšanu spriest nevaru....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai jāvēršas pie ārsta?
Sveiki!

Man jau ilgāk par gadu uz pleca zem ādas ir bumbulis. Šķiet, ka limfmezgls. Nesāp, neaug lielāks. Ja pamasē, šķiet, ka paliek mazāks.

Vai man būtu jādzer kādi vitamīni, jāvēršas pie speciālistiem pēc padoma?
Atbild:
Inga Smirnova, MFD Veselības centra Iļģuciems galvenā ārste, interniste
Labdien! Pēc Jūsu apraksta nav iespējams noteikt, kāda veida izaugums ir uz Jūsu pleca. Es Jums ieteiktu vērsties pie sava ģimenes ārsta, kas novērtēs šo izaugumu un tad nozīmēs turpmāku ārstēšanu. Ģimenes ārsts zinās, pie kura speciālista, piemēram, dermatologa vai ķirurga, Jūs nosūtīt....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai plāna sejas āda 7 gadīgam bērnam var liecināt par vitamīnu trūkumu?
Labdien!

Vai ļoti plāna sejas āda ar izteikti redzamiem asinvadiem deniņos un uz pieres 7 gadīgam bērnam var liecināt par kādu vitamīnu trūkumu?

Meitiņai gaiša āda un mati, taču sejas āda izskatās kā caurspīdīga. Citur savukārt uz ķermeņa, piemēram, pēc kritienā nobrāzta ceļa - nobrāztajā vietā neatjaunojas normāli audi, sasistajā vietā āda paliek lillīgi zila. Vai vajadzētu nodot analīzes uz kādiem konkrētiem vitamīniem?

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Inese Bārbale-ĢĀ.
Labdien! Situācija, ko aprakstījāt, liecina par fenotipisku vai ģenētisku izpausmi. Vēlams apmeklēt ģenētiķa konsultāciju, nodot analīzes uz iedzimtām un saistaudu saslimšanām un tad var spriest tālāk, kā rīkoties....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā uzlabot galvas ādas stāvokli un matu dabīgo mitruma līmeni?
Labdien!

Pirms gada ārstēta galvas ādas seboreja. Galvas pakausī apsārtums ir palicis. Pieskaroties galvas ādai apsārtuma zonā, tā ir jutīga un paliek sarkanāka, bet visumā situācija uzlabojusies. Blaugznas ir minimālas, niezes nav.

Šobrīd problēma ir, ka galvas āda neizdala vajadzīgo mitrumu, kas nepieciešams, lai mats augtu vesels. Matu stāvoklis līdz ar to ir ļoti slikts, mati lūst, ir sausi, krāsas pigments izbalējis (mati netiek krāsoti, žāvēti ar fēnu, ne kā citādāk pakļauti procedūrām, kas pasliktinātu to stāvokli).

Pirms seborejas mati taukojās ļoti ātri. bet šobrīd ir nepieciešamas vairākas dienas, lai tie būtu kaut cik taukaini, tie ir vienkārši sausi.

Kā panākt dabisko ādas galvas, tas ir, attiecīgo dziedzeru, darbības normalizēšanos, lai uzlabotu galvas ādas stāvokli un līdz ar to matu dabisko mitrināšanu?
Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Lai noteiktu atbilstošo ārstēšanu, Jums jāvēršas pie matu veselības speciālista - trihologa, kurš pēc apskates varēs noteikt Jūsu aprakstīto simptomu cēloni....

Triholoģija / matu veselība

Par ko varētu liecināt sāpes acīs?
Labdien!

Man jau diezgan bieži no rītiem pēc septiņu stundu ilgas gulēšanas ļoti spiež acis, pēc tam nedaudz sāp galva. Ar redzi problēmu nav, ko tas varētu nozīmēt?
Atbild:
A.Ignate
Labdien! Lai varētu konkrēti pateikt, ir jaapmeklē acu ārsts, kas veiks Jums acu pārbaudi ar tomogrāfiju....
Atbild:
Gunta Blezūra-Ūdre, LAAC oftalmoloģe
Labdien! Ja acis sāp pēc miega, ir grūtības atvērt acis, graušanas sajūta acīs - tas var liecināt par sausās acs sindromu. Šajā gadījumā jālieto mitrinoši pilieni, kuri aptiekās ir nopērkami bez receptes. Acu sāpes var liecināt arī par asinsspiediena svārstībām un pārejošiem asinsrites traucējumiem galvā....

Acis, optika / acu veselība

Kāds iemesls varētu būt klepus lēkmēm?
Labdien!

Vēlējos uzzināt, kas par iemeslu varētu būt klepus lēkmēm vīrietim, nesmēķētājam (57 gadi), no rītiem? Šīs klepus lēkmes ilgst aptuveni 10-15 minūtes.
Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Klepus iemesli var būt daudz un dažādi. Lai noteiktu klepus lēkmju cēloni, jāvēršas pie ģimenes ārsta, kurš nosūtīs uz atbilstošiem izmeklējumiem....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kāpēc pēc antibiotiku kursa igm rādītāji aug, un vai negatīvs igg liecina par Laima slimību?
Labdien!

Man uz kājas bija sarkans plankums. Biju pie darmatologa, kurš uzreiz noteica, ka tā varot būt Laima slimība. Nosūtīja uz analīzēm - igm 44.8, igg 14.5.
Izrakstīja 21 dienu antibiotiku kursu. Izgāju tikai 19 - vairāk nevarēju, jo slikti jutos.

Pēc antibiotiku kursa atkārtoti nodevu analīzes (igm 28, igg 7.9). Ieteica pēc 3 mēnešiem vēlreiz nodot analīzes. Ģimenes ārsts nosūtīja uz igm - 46.5.

Izgāju atkārtotu 21 dienu antibiotiku kursu (ampicilīns).
Pēc tā nekavējoties vēlreiz nodevu analīzes, bet nu jau uz savu galvu - igm 47.5, igg 5.

Kāpēc man tas igm aug? Nesaprotu, ja igg ir negatīvs, vai tas nozīmē, ka man ir Laima slimība?
Kādas ir Jūsu domas un ko Jūs man ieteiktu?

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Ar cieņu, Leonīds Viškers Veselības centra “Možums-1 ” Galvenais ārsts Bruņinieku iela 8, Rīga, LV-1010 Tel.Nr. +371 26 318 748 e-pasts leonids.viskers@mfd.lv
Labdien! Laima slimības gadījumā var būt dažādi IgM un IgG rādītāji. Viņi var svārstīties un arī celties. Tas nenozīmē, ka ārstēšanai nebija jēga. Tas nozīmē, ka Jūsu organisms noreaģēja ar antivielu ražošanu. Taču gan šādām, gan jebkurām citām konsultācijām piemērotākas ir, tomēr, klātienes konsultācijas, kur ārsts novērtē Jūsu kopējo stāvokli, izmēra asinsspiedienu un ieskatās mutes gļotādās. Vislabākā situācija ir tad, ja Jums ir nodibināts labs kontakts ar ģimenes ārstu, kurš var izskaidrot šādus...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāds var būt hroniska galvas reiboņa iemesls?
Labdien!

Vai šādi kakla daļas rentgena rezultāti varētu būt par iemeslu hroniskam galvas reibonim?

"vC 5 - v C7-vTh2 nelieli spondilofīti. Iztaisnota lordoze.
SECINĀJUMS: Def.spondilozes inic.paz."

Tāpat man arī ir konstatēta mugurkaula jostas daļas spondiloze, spondiloartroze un L4 retrolistēze.
Atbild:
Ar cieņu, Veselības salons 888 27088877
Labdien! Kakla skriemeļu spondiloze var būt par iemeslu galvas reiboņiem, bet galvas reiboņus var izsaukt vēl izmaiņas citos orgānos un sistēmās, kā arī funkcionāli traucējumi....

Reimatoloģija / kaulu, locītavu un saistaudu slimības

Kāpēc tirpst spranda?
Labdien!

Vīrietis, 25 gadi, augums 1.80 m, svars 75 kg.

1-3 reizes dienā tirpst spranda/plecs kreisajā pusē jau pāris mēnešus. Kad tirpst, parādās sarkans plankums 5x5 cm un, kad beidz tirpt, pazūd plankums pēc 5 min. Tirpšana pazūd, ja kautko uzsmērē. Tirpoņa parādās pie slodzes vai noteiktām kakla pozīcijām.

It kā jau nekas sevišks, bet tā ir jau gandrīz pusgadu.
Galva arī paliek dulla, kad tā tirpoņa uznāk.

Iespējams kaut kas nopietns vai ar laiku pāries?

Paldies!
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Plecu un roku inervē nervi, kas ir turpinājums nervu saknītēm, kas iznāk no mugurkaula kanāla pa starpskriemeļu atverēm kakla daļā. Iespējams, problēma jāmeklē mugurkaula kakla daļā. Neskaidra šķiet izsitumu parādīšanās. Varbūt jāapsver herpes zoster infekcijas (vējbaku vīruss, kas persistē veģetatīvos nervu ganglijos) paasinājumi. Vēlams konsultēties ar neirologu. Pirms tam var apmeklēt ģimenes ārstu, veikt izmeklējumus. Neirologs nozīmēs tālāko izmeklēšanu (neiropātiju, magnētisko...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Par ko varētu liecināt bumbulis uz aukslējām?
Labdien!

Atklāju, ka mutē ir izveidojies tāds kā bumbulis jeb paaugstinājums - uz aukslējām pa vidu. Vai tas varētu būt kas nopietns? Liekas, ka deguns arī sauss un nav līdz galam vaļā. Tā man ir jau nedēļu.

Pirms tam ilgi slimoju vai nu ar gripu vai bronhītu, vai abiem (jaunā ģimenes ārste nav devusi konkrētu diagnozi, kas mani arī satrauc). Plaušu rentgenā viss kārtībā.

Šobrīd gaidu arī pierakstu pie ģimenes ārsta. Gribu nodot arī analīzes.
Atbild:
Inga Smirnova, MFD Veselības centra Iļģuciems galvenā ārste, interniste
Labdien! Jūsu problēmu ar veselību jārisina kopā ar ģimenes ārstu, vairāk uzticoties speciālistam, vairāk viņam jautājot, piezvanot. Tomēr visus veidojumus mutes dobumā ir jāparāda arī stomatologam un otolaringologam. MFD piedāvā jums šos speciālistus, iepriekš sazinoties ar reģistratūras darbiniekiem - tel.67 131 3 11 (MFD Veselības centrs Iļģuciems), 67 13 13 16 (MFD Veselības centrs Pārdaugava), 67 13 13 13 (MFD Veselības centrs Dziedniecība)....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāds var būt iemesls, ja ausī izveidojusies sāpīga pumpa?
Labdien!

Man ausī izveidojusies tāda kā pumpa. Tā nepāriet jau divas dienas un ar katru nākamo dienu kļūst lielāka. Nevaru tai pieskarties - loti sāp. Iepriekš slimoju ar deguna blakus dobuma iekaisumu - vai tas varētu būt kā saistīts?
Lūdzu palīdziet man!
Atbild:
Iveta Līce,ģimenes ārsts
Labdien! Veidojums ausī pēc Jūsu apraksta visticamāk ir kaut kas līdzīgs augonim, es ieteiktu doties vizītē pie ausu ārsta. Lai veicas!...
Atbild:
ārsts otorinolaringologs, Pāvels Naumovs
Labdien! Spriežot pēc Jūsu sūdzībām, auss ejā veidojas augonis. Tā ir ļoti nepatīkama akūta saslimšana, kas prasa otolaringologa konsultāciju. Rekomendēju nekavējoties griezties pie ausu, kakla, deguna ārsta speciālista pēc palīdzības. Ar cieņu, ārsts otolaringologs, Pāvels Naumovs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pie kādiem ārstiem vērties?
Sveiki!

Pēdējās 2 nedēļas es pavisam neizprotu savu ķermeni. Visu laiku pārņem bezspēks, kas traucē strādāt. Nāk miegs, lai gan guļu 7-8 stundas diennaktī. Krīt ārā mati vairāk nekā jebkad agrāk. Šķeļās nagi. Un nekad nav bijis tā, ka vakarā izdzerot 2x0,33 ml alus, sāp galva nākamajā dienā. Liekas, ka zaudēju kontroli pār ķermeni, un sirds sitas par strauju.

Atrodos valstī, kur vizīte pie ārsta ir dārgāka nekā aizbraukt uz Latviju un atpakaļ. Lai varētu visu izplānot, jautājums ir - pie kādiem ārstiem vērsties un ko vajadzētu pārbaudīt? Nezinu, vai ģimenes ārsts te līdzēs. Nekad nekur tālāk nav nosūtījis.
Atbild:
Inga Smirnova, MFD Veselības centra Iļģuciems galvenā ārste, interniste
Labdien! Nogurums, nespēks, galvassāpes ir nespecifiski simptomi, kas bieži pavada mūs ar pavasara iestāšanos, vitamīnu, neaizstājamo olbaltumu, mikroelementu un enerģijas deficītu. Tomēr šie simptomi nedrīkst būt ilgāki par 1-2 nedēļām! MFD piedāvā individuālu risinājumu - sazinoties ar reģistratūras darbiniekiem (67 131 3 11 (MFD Veselības centrs Iļģuciems), 67 13 13 16 (MFD Veselības centrs Pārdaugava), 67 13 13 13 (MFD Veselības centrs Dziedniecība), ir iespējama veselības pārbaude 1-2 dienu...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā cīnīties ar nelāgu smaku mutē?
Sveicināti!

Kur vērsties, lai cīnītos ar ļoti nelāgu smaku mutē? Reizēm ir kauns atvērt muti, runājot ar cilvēkiem. Regulāri tīru zobus, lietoju zobu diegu un mutes skalojamo līdzekli, bet tas elpai nepalīdz.

Dzirdēju, ka nelāgā smaka var būt saistīta arī ar kuņģi. Vēdera izeja man ir 1-2 reizes nedēļā. Varbūt tas ir saistīts? Ko iesakāt darīt?
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Slikta smaka no mutes var būt vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, mutes dobums - pie zobu higiēnista jāpārliecinās, ka mutes dobums ir sakopts. Ikdienas higiēna pats par sevi saprotams. Otrs iemesls var būt kuņģa atvilnis jeb gastroesofageālais reflukss. Slikta, neregulāra vēdera izeja var pasliktināt atviļņa slimību. Jāpanāk regulāra vēdera izeja. Diēta ar šķiedrvielām, augļiem un pietiekams škidruma daudzums dienā. Par atviļņa slimību un aizcietējumiem jāvēršas pie sava ģimenes ārsta vai...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai vēdera dobuma ultrasonogrāfijā iespējams ieraudzīt šķidruma sakrāšanos?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, vai usg vēdera dobumam ir iespējams ieraudzīt, ja vēderā krājas šķidrums? Vai tomēr, lai to diagnosticētu, jāveic citas pārbaudes?
Atbild:
Lāsma Koškina, MFD Veselības grupas radioloģijas galvenais ārsts
Labdien! Vēdera dobuma ultrasonogrāfijā var redzēt brīvu šķidrumu vēdera dobumā. Šī metode ir pietiekama un papildus izmeklējumi nav nepieciešami....

Diagnostika

Pie kāda ārsta vērsties, lai noteiktu izsitumu cēloni?
Labdien!

Aptuveni pirms divām nedēļām sāka mesties sarkani, niezoši pleķi pa visu ķermeni. Ātri uzmetas un tik pat ātri pāriet, bet tad atkal parādās. Vizuāli izskatās pēc nātrenes, bet ģimenes ārsts tā nedomāja - nosauca citu diagnozi, kuru pat neatceros, arī neko nepaskaidroja. Nozīmēja špricēt kaļķi, taču tas arī nepalīdz."Zyrtec" tikai noņem niezi. Pie kāda ārsta labāk vērsties?
Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Jūsu aprakstītie simptomi var liecināt par dažādām saslimšanām, un noteikt diagnozi bez apskates nav iespējams. Jums jāvēršas pie dermatologa, kurš, veicot izmeklējumus, spēs noteikt precīzu diagnozi un nozīmēt Jums piemērotu ārstēšanu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Pie kāda ārsta vērsties?
Labdien!

Pie kāda ārsta vērsties, ja vēlos pārbaudīt joda līmeni un smago metālu daudzumu organismā, kā arī izmeklēt candida, EBV/BARR vīrusa iespējamību?

Paldies!
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Vispirms būtu jādodas pie sava ģimenes ārsta un jāvienojas par analīžu veikšanu. Gan smagos metālus, gan vairogdziedzera funkciju var noteikt asinsanalīzēs. Ebšteina - Barra vīrusa antivielas arī būs nosakāmas asinsanalīzēs. Candida albicans normāli dzīvo uz visu cilvēku gļotādām un ādas. Ja ir kādas sūdzības kādā konkrētā ķermeņa daļā, tad no turienes ņem paraugu Candida albicans noteikšanai. Parasti ārstē, vadoties no klīnikas, un izmeklējumus neveic....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai pie vainas ir atviļņa slimība?
Labdien!

Man ir grūti ievilkt elpu jau kādus četrus mēnešus, un ēdot man aizsit ciet barības vadu, vēderā dur un dedzina. Sportojot un pie jebkādas slodzes man ir grūti elpot.
Vai tas var būt saistīts ar to, ka man ir konstatēta atviļņa slimība?
Atbild:
Ar cieņu, Veselības salons 888
Labdien! Iespējams, ka tas ir saistīts ar atviļņa slimību, bet var būt arī citi iemesli: gremošanas, elpceļu un citas problēmas. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī mūsu medicīnas iestādē. Izmeklēšanas laikā mēs varam konstatēt: iekaisumus, funkcionālus traucējumus kā arī sēnes, parazītus, baktērijas, vīrusus, kas var būt sliktās pašsajūtas cēloņi. Sīkāku informāciju var uzzināt mājas lapā www.vs888.lv, vai zvanot pa tālruni 27088877....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kāds var būt iemesls nepatīkamām sajūtām kaklā?
Labdien!

Kaut kas kairina kaklu, kutina iekšā, ķeras, liekas ka ir apaukstēts. Biju pie ģimenes ārsta, pateica, ka kaklā viss sarkans un ar pumpām. Temperatūras nebija. Izrakstīja antibiotikas 6 dienām.

Nu jau nedēļu nedzeru antibiotikas, bet tik un tā kaklā ir nepatīkamas sajūtas. Kaklā iekšā redzamas 3 pumpas ar baltu galu. Ievelkot straujāk elpu, liekas, it kā kakls būtu apaukstēts. Klepus un temperatūras nav. Tā jau turpinās jau vairāk nekā mēnesi.

Viss sākās ar sāpošu zobu apakšā, kas netika ārstēts 3 nedēļas. Vai tā var būt sakritība? Pie lora biju gadu atpakaļ darba vajadzībās. Arī plaušu rentgens tika taisīts gadu atpakaļ, un rezultāti bija normāli.

Kāds varētu būt iemesls šai problēmai? Zinu, ka jādodas pie lora, bet pašlaik netieku.
Atbild:
Inga Smirnova, MFD Veselības centra Iļģuciems galvenā ārste, interniste
Labdien! Pēc jūsu simptomu apraksta nav iespējams noteikt saslimšanas iemeslus. Iesaku Jums apmeklēt gan zobārstu, gan otolaringologu (LORs). Tikai apskatot pacientu dzīvē, veicot izmeklējumus un analīzes, ārsts spēj noteikt slimības diagnozi, saslimšanas iemeslus un noteikt tālāko ārstēšanu....
Atbild:
Ar cieņu, Veselības salons 888 27088877
Labdien! Diemžēl caur internetu uzstādīt diagnozi, vizuāli pārliecināties par izmaiņām kaklā nevaram, bet, ja tas sākās pēc zobu sāpēm, iespējams, ka tas ir iekaisums, kas ir sācies pēc infekcijas. Iespējams, ka ir pievienojusies arī alerģiska elpceļu gļotādu reakcija. Iesakām apmeklēt LOR, kā arī varam piedāvāt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī, lai varētu diagnosticēt jūsu sūdzību iemeslus. Sīkāku informāciju var apskatīt mājas lapā www.vs888.lv, vai zvanīt pa tālruni 27088877....
Atbild:
Pāvels Naumovs, ārsts otolaringologs homeopāts
Sveicināti! Jūsu sūdzības liecina par zemu imunitāti. Diemžēl nesaskatīju pamatu Jūsu gadījumā dzert antibiotikas, kas, savukārt, imunitāti pazemina vēl vairāk. Infekcijas pērekļiem ir liela nozīme, tāpēc svarīgi regulāri rūpēties par mutes dobuma sanāciju. Nevar izslēgt refluks ezofagīta simptomus, tāpēc jāparbauda arī kuņģis. Vēlams nodot asins analīzi - pilnu asins ainu, D vitamīna līmeni, ASO, EB IgM, EB IgG, Herpes simplex IgM un IgG, aknu un nieru proves, kā arī uzstaisīt vēdera dobuma...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai pie vainas ir zāļu nesaderība?
Labdien!

Man ir vai nu veģetatīvā distonija vai depresija, neviens ārsts tieši nemāk pateikt, kura no slimībām dominē. Problēma turpinās nu jau 3 gadus. Zāles ir problemātiski lietot, jo daudzas nepanesu. Pašlaik lietoju pustableti "Concor" 5 mg no rīta un vienu tableti "Coaxil" 12,5 mg vakaros, bet uz pusnakti sirds sāk dauzīties un rodas kamola sajūta kaklā, kā arī labais plecs it kā ņemas nost. Spiediens parasti zems, dažreiz paaugstināts. Domāju, varbūt šīs zāles nesader kopā?
Atbild:
Ar cieņu, ārste- psihiatre Baiba Brokāne - Čekstere Veselības salons 888
Labdien! Jūsu aprakstītie simptomi atbilst veģetatīvai distonijai, kurai protams var pievienoties arī depresīvie simptomi. Visticamāk, ka Jūsu gadījumā tablete "Coaxila" ir par maz, lai cīnītos ar aprakstītiem simptomiem. "Concor" darbojas ne tikai uz pulsu, bet arī uz asinsspiedienu, tāpēc būtu jāizvērtē viņa lietošana. Ieteiktu Jums griezties pie sava ārsta un pārrunāt situāciju, un mēģināt rast labāko risinājumu. Mūsu medicīnas centrā arī ir iespējama psihiatra konsultācija....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kāds var būt iemesls stiprām sāpēm acīs?
Sveiki!

Man ir radusies problēma - kreisās acs stūrī, kad acis pavēršu uz augšu, rādās melns aplis, citreiz balts, un tā kā zibeņo. Tā turpinās jau vairākas dienas. Nezinu, ko iesākt. Ir arī diezgan stipras sāpes kreisajā acī, esmu nobijusies. Vai tas ir kas ļoti nopietns?
Atbild:
Gunta Blezūra-Ūdre, LAAC oftalmoloģe
Labdien! Lai atbildētu uz Jūsu jautājumu un kliedētu bailes, ieteiktu griezties pie acu ārsta....
Atbild:
A.Ignate
Labdien! Jums steidzami ir jāiet pie ārsta....

Acis, optika / acu veselība

Ko iesākt ar pastāvīgi augstu asinsspiedienu?
Sveicināti!

Mani tikko palika 55 gadi. Esmu lielā satraukumā. Jau aptuveni 5 gadus ir problēma ar asinsspiedienu un pulsu. Teicu gan ģimenes ārstei, gan biju pie kardioloģes. Bet man tikai izrakstīja "Perindopril" un "Con cor" 2.5 ml. Tagad parādījušies arī citi simptomi - slikti guļu naktī, moka sirds klauves - brīžiem pat tik stipras, ka no tām pamostos.

Pa dienu arī - asinsspiediens visu laiku ne mazāks kā 80 vai vairāk. Esmu jau ļoti nogurusi no šīs sliktās pašsajūtas, reiboņiem, pastāvīgām pulsa izmaiņām. Nevaru saprast, ko darīt, pagājušajā gadā biju pie kardioloģes, bet viņa nepalīdzēja.

Vai Jūs, lūdzu, varētu man ko ieteikt?
Atbild:
Ar cieņu, Veselības salons 888
Labdien, Iveta. Vispirms, lai sekmīgi ārstētu asinsspiedienu, ir nepieciešams uzzināt asinsspiediena iemeslu (sirds asinsvadu sistēmas, nieres, vairogdziedzeris, hormonālās sistēmas izraisītas svārstības, veģetatīvā distonija). Bez izmeklēšanas nekādu terapiju caur internetu ieteikt nevaram. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī. Sīkāku informāciju var apskatīt www.vs888.lv, vai zvanīt pa tālruni: 27088877....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma