Lieldienas un olas
Lieldienas bez olām nav iedomājamas, bet daudz ir arī dzirdēts, ka cilvēkam ar olām aizrauties neiesaka, holesterīna dēļ, kas bagātīgi sastopams olu dzeltenumā. Versijas ir dažādas, sākot no vienas olas dienā, līdz vien pāris olām nedēļā.

Daudz domāju par to, kā olas iekļaujas pH sabalansētā ēdienkartē. Un ir tā – ideālajā gadījumā no olām, un vispār dzīvnieku izcelsmes produktiem, vajadzētu atteikties. BET. Nekas nav akmenī cirsts, un pats galvenais jau ir skābju un sārmu līdzsvars, līdz ar to neviens ar varu neliek pilnībā izmest no ēdienkartes dzīvnieku izcelsmes produktus, tikai jāatceras, ka, tā kā šie produkti rada skābu vidi, mums tie ir jāsavieno ar sārmainiem produktiem. Lai organismam vieglāk.
Tāpēc Lieldienās noteikti nesaki NĒ olai, bet atceries, ka nepiekod to klāt maizei, iztiec bez majonēzes, bet labāk pagatavo zaļus salātus – lapu salātus, kāpostus, spinātus, tomātus, gurķus, visus zaļumus. Pavasarim un Lieldienām, it īpaši šogad, taču tā piestāvētu zaļā krāsa uz svētku galda, lai radītu pavasarīgu sajūtu, kad aiz loga snieg.
Starpcitu, reti jau kurš spēj apēst daudz olu, ne? Olas, lai arī satur maz kaloriju, ir ļoti sātīgs produkts. Labāk ir izvēlēties vārītu olu, nevis cept to, vai ēst jēlu.
Kādas olas izvēlēties?
Neklausītos Latvijas Radio, nemaz neuzzinātu, ka, izrādās Balticovo ir vienīgie, kas mums nebaro dējējvistas ar ģenētiski modificētu pārtiku. Ja vien jums šī nianse ir svarīga, izvēle ir vieglāka, bet vislabāk būtu izvēlēties mājas vistu olas no zemnieka, kas vistas audzē brīvi. Tā dzeltenuma krāsa jau vien ir kā vērta!
Priecīgas Lieldienas!
Foto: Stock.XCHNG