medicine.lv skaitļos

Lietotāji online34
Aktīvie uzņēmumi12703
Nozares raksti12065
Ekspertu atbildes21477
Ieteikumi pusaudžu veselīga uztura nodrošināšanai : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Ieteikumi pusaudžu veselīga uztura nodrošināšanai

Avots: Veselības ministrija,
www.vm.gov.lv

Uzturs ir svarīgs faktors pusaudža augšanas, attīstības un veselības nodrošināšanai.

Uzturs ir svarīgs faktors pusaudža augšanas, attīstības un veselības nodrošināšanai. Veselīga uztura paradumi nodrošinās pusaudža organismu ar neaizstājamām uzturvielām, kas nepieciešamas augšanai, attīstībai un enerģijai.

Banner 280x280
Banner 280x280

Kāpēc jāievēro un jāzina veselīga uztura pamatprincipus pusaudža vecumā:

  1. Uzturs ir svarīgs faktors pusaudža augšanas, attīstības un veselības nodrošināšanai.
  2. Veselīga uztura paradumi nodrošinās pusaudža organismu ar neaizstājamām uzturvielām, kas nepieciešamas augšanai, attīstībai un enerģijai.
  3. Nepilnvērtīgs uzturs var būt galvenais iemesls nepietiekamai ķermeņa masai un organisma attīstībai, kā arī palielinātam svaram.
  4. Ir svarīgi attīstīt garšas sajūtas, vēlmi un prieku lietot dažādus produktus.
  5. Pusaudžiem veselīgs uzturs ir svarīgs, lai nodrošinātu labsajūtu un radītu pārliecību.
  6. Ēšanas paradumi, kas apgūti bērnībā un pusaudža gados, saglabājas arī turpmākajā dzīvē.
  7. Ir svarīgi attīstīt ēšanas paradumus, kultūru un prasmes, tā veicinot izpratni par veselīgu uzturu, kam ir nozīme veselības nodrošināšanai visa mūža garumā.
  8. Pareizam uzturam bērna un pusaudža vecumā ir nozīme slimību profilaksē turpmākajā dzīvē.

Svarīgi, lai katru no zemāk uzskaitītajiem ieteikumiem neapskatītu izolēti, bet kontekstā ar pārējiem ieteikumiem pusaudžu veselīga uztura nodrošināšanai.

  1. Ikdienā jālieto pilnvērtīgs, daudzveidīgs uzturs, priekšroku dodot vairāk augu, nevis dzīvnieku izcelsmes produktiem.
    Augu izcelsmes produkti – kartupeļi, graudaugi, dārzeņi, augļi un ogas ir dabīgi bagāti ar ogļhidrātiem, šķiedrvielām un mikrouzturvielām un, uzņemti pietiekošā daudzumā, nodrošina organismu ar daudzām augšanai un optimālai veselībai nepieciešamām uzturvielām.
    Pākšaugi un dzīvnieku valsts izcelsmes produkti – piena produkti, gaļa un zivis - nodrošina organismu ar tam nepieciešamajām olbaltumvielām un taukiem.
  2. Vairākas reizes dienā uzturā jālieto maize, graudaugu produkti, vai kartupeļi. Pusaudžiem ar ogļhidrātiem jāsaņem vairāk nekā 50% no kopējā dienas enerģijas daudzuma. Ir trīs galvenās uzturvielas – ogļhidrāti, olbaltumvielas un tauki. Ogļhidrātu uzdevums ir nodrošināt organismu ar enerģiju. Ogļhidrātiem ir jānodrošina vismaz 55% no ikdienā nepieciešamās enerģijas. Ir svarīgi uzturēt līdzsvaru starp kaloriju uzņemšanu un to izlietošanu. Uzturs, kurā ir optimāls ogļhidrātu daudzums, novērš tauku uzkrāšanos organismā. Lietojot veselīgus produktus (graudaugi, kartupeļi, dārzeņi u.c.), kas satur ogļhidrātus, vienlaicīgi organismam tiek nodrošināti gan enerģija, gan daudz šķiedrvielu, olbaltumvielu, minerālvielu (kālijs, kalcijs, magnijs) un vitamīnu (C vitamīns, folskābe, B6 vitamīns, karotinoīdi). Graudaugu produktu (īpaši pilngraudu) lietošana uzturā līdz pat 30% samazina sirds asinsvadu un dažu onkoloģisko slimību risku. Pusaudžu uztura pamatā jāveicina pilngraudu produktu lietošana. Jāatceras, ka pilnvērtīgs uzturs ir nozīmīgs arī smadzeņu un prāta spēju attīstībai.
    Ieteicamais maizes un graudaugu produktu daudzums četras līdz sešas porcijas dienā. Vienas porcijas piemērs:
    vārīti kartupeļi vai kartupeļu biezenis 80g – 95g
    vārīti kartupeļi ar mizu 100g – 120g
    maizes šķēle un graudaugi 40g – 60g
    brokastu pārslas (bez cukura) 70g – 80g
    makaroni, spageti vai nūdeles
    (pilngraudu) 75g – 95g (gatava produkta)
    griķi, putraimi vai rīsi 65g – 80g (gatava produkta)
  3. Vairākas reizes dienā jālieto uzturā dažādi dārzeņi un augļi, vēlams, svaigi un Latvijā audzēti. Augļos un dārzeņos ir maz tauku, tādējādi tie palīdz kontrolēt ķermeņa svaru. Svaigu augļu un dārzeņu pieejamība ir atkarīga no gadalaika, bet ir iespējams visa gada garumā iegādāties saldētus, žāvētus un konservētus dārzeņus un augļus. Iegādājoties konservus, jāizvēlas tādus, kuros ir neliels tauku, eļļas, cukura un sāls daudzums. Iespēju robežās jāizvēlas vietējos, ekoloģiski tīrus produktus. Dārzeņi un augļi būtu jālieto uzturā četras līdz piecas porcijas dienā. Vienas porcijas piemērs:
    Dārzeņi
    Zirņi, zaļās pupiņas, kukurūza, 35g – 50g
    Dārzeņi, burkāni, puķkāposti, brokoļi,
    kāposti, spināti, lapu salāti 40g – 50g
    Termiski apstrādātās pupiņas 60g – 80g
    Kāpostu salāti 25g – 35g
    Salātu dārzeņi 40g – 50g
    Dārzeņu zupa 150g – 170g
    Augļi
    Āboli, bumbieri, lielie banāni 50g – 100g
    Augļu salāti 40g – 70g
    Augļu sula 100 ml
    Žāvēti augļi 15g – 20g
  4. Ieteicams uzturā lietot vairāk pupiņu, pākšaugu, lēcu, zivju, bet mazāk dzīvnieku valsts izcelsmes produktu. Pākšaugi, pupiņas, lēcas un rieksti, gaļa (arī putnu), zivis un olas ir nozīmīgs olbaltumvielu un dzelzs avots pusaudžu uzturā. Pusaudžu uzturā ieteicams iekļaut tikai liesu gaļu, redzamos taukus nepieciešams rūpīgi noņemt. Gaļas izstrādājumi, piemēram, cīsiņi, desas, gaļas konservi parasti satur augstu tauku un sāls daudzumu, tāpēc pusaudžu uzturā tos vēlams aizstāt ar svaigi pagatavotiem pākšaugiem, pupiņām, lēcām, zivīm, olām, putnu gaļu vai liesu gaļu. Ieteicamais pusaudžu uzturā lietojamo gaļas un citu olbaltumvielām bagātu produktu daudzums dienā ir divas porcijas. Vienas porcijas piemērs:
    Sarkanā gaļa (termiski apstrādāta):
    Jēra, liellopu, cūkas gaļa un veģetārie gaļas aizvietotāji 40g - 50g *
    Aknas 60 g
    Zivs (termiski apstrādātas) 50 g – 70 g
    Vārītas kaltētas pupiņas, zirņi, lēcas 200 g
    Rieksti vai sēklas 75g - 100g
    * Gaļas daudzums var tikt samazināts proporcionāli palielinot kādu citu olbaltumvielu avotu, piemērām, pupiņas.
  5. Ieteicams kontrolēt tauku daudzumu uzturā. Tauki palīdz nodrošināt fiziski aktīva un augoša pusaudža organismu ar nepieciešamo enerģiju.
    Pusaudža organismam nepieciešamās taukvielas tiek uzņemtas ar visām iepriekš minētajām pārtikas produktu grupām, kā arī ar taukvielām, kas tiek izmantotas ēdienu pagatavošanai. Ar taukiem dienā jāuzņem līdz 35% no kopīgā enerģijas daudzuma, no tiem 90% jābūt augu izcelsmes taukiem. Nelietojiet pārkarsētus un vairākkārt karsētus taukus ēdiena pagatavošanai. Pārkarsētos taukos veidojas kancerogēnas vielas. Turklāt karsēšanas laikā taukos samazinās bioloģiski aktīvo vielu daudzums. Lai nepārsniegtu tauku ieteicamo normu pusaudža uzturā, gatavojot salātus, izmanto augu eļļu, jogurtu vai augļu (piemēram, citronu) sulu. Nelietojiet salātu pagatavošanai salātu mērces, krējumu vai majonēzi ar lielu tauku saturu.
  6. Ieteicams regulāri lietot uzturā piena produktus ar zemu tauku saturu. Lielākā daļa piena un piena produktu satur daudz vērtīgu uzturvielu - kalciju, olbaltumvielas, u.c. Pusaudžiem ieteicams uzturā lietot piena produktus regulāri, jo tie ir nepieciešami kaulu, zobu attīstībai un šūnu vielu maiņai (vairāk kalcija ir cietākos sieros). Jāatceras, ka kalcijs sastopams visos piena produktos, bet krējumā tā ir vismazāk, savukārt, tauku tajā salīdzinoši daudz. Vēlams pienu un piena produktus lietot uzturā divas līdz trīs porcijas dienā. Vienas porcijas piemērs:
    Piens ar samazinātu tauku saturu (2%) 100 ml
    Jogurts ar samazinātu tauku saturu (2%) 100 ml
    Siers 60 g
    Biezpiens 125 ml
  7. Ieteicams kontrolēt cukura daudzumu uzturā. Produkti var saturēt daudz dažāda veida cukurus. Ja kāds no cukura veidiem atrodas rūpnieciski ražotā produktā, tam jābūt norādītam uz iesaiņojuma. Bez tam cukuru lieto arī ēdienu gatavošanā kā konservējošu un biezinošu vielu, arī kā piedevu, cepot. Šī iemesla dēļ rūpnieciski ražoti produkti satur tā saukto "slēpto cukuru". Cukuram būtu jādod ne vairāk kā 10% no dienas enerģijas daudzuma. Piemēram, 100g kūkas var saturēt aptuveni 30 g cukura un 300 ml bezalkoholiskā dzēriena var būt ap 40 g cukura, kas ir attiecīgi 120 kcal/501 kJ un 160 kcal/668 kJ. Vairums saldo brokastu pārslu satur 37% cukura 100 g produkta, kas ir ļoti daudz. Neviens no šiem cukura veidiem nav nepieciešams veselīgā uzturā. Tā kā cukurs dod tikai enerģiju, to droši var izslēgt no uztura, nenodarot nekādu ļaunumu veselībai.
    Cukura aizvietotāji, piemēram, saharīns, ciklamāts un aspartāms, ir mākslīgie saldinātāji un tos parasti pievieno ēdieniem, lai saldinātu garšu. Vairums no tiem nebojā zobus un tie satur maz kaloriju, tādejādi tie ir noderīgi gan diabēta slimniekiem, gan pusaudžiem ar paaugstinātu ķermeņa masu, bet nav uzskatāmi par veselīgiem produktiem. Tomēr pareizāk būtu saprast, ka katram produktam ir tikai tam vien piemītoša garša, un mēģināt vispār atradināties no saldinātu produktu lietošanas.
    Dažos produktos ar marķējumu "zems cukura līmenis", ir augsts tauku saturs un tie ir enerģētiski bagāti. Pusaudži kļūdaini domā, ka pietiek lietot šādus produktus, lai samazinātu ķermeņa masu. Nesamazinot uzņemto uztura enerģētisko vērtību un nepalielinot fizisko slodzi, cukura aizstājēju lietošana veselības stāvokli neuzlabos.
  8. Kontrolējiet sāls daudzumu uzturā Ir zinātniski pierādīts, ka gan paaugstināts asinsspiediens, gan saslimstība ar sirds - asinsvadu slimībām un kuņģa vēzi ir saistīta ar pārmērīgu sāls patēriņu. Ikdienā sāls patēriņam nevajadzētu būt lielākam par 5 g, ieskaitot sāli, kas tiek uzņemts ar maizi un gatavajiem produktiem.
  9. Gatavojot ēdienus jāievēro pārtikas drošuma un higiēnas nosacījumus. Jēlai gaļai un zivīm nepieciešama īpaša pieeja, jo uz to virsmas vienmēr ir mikroorganismi. Piemērota pagatavošana padarīs šos produktus drošus lietošanai. Ļoti svarīgi ir nepieļaut jēlu produktu kontaktu ar produktiem, kuri jau ir gatavi lietošanai. Arī produktu uzglabāšana atbilstošā temperatūrā samazina mikroorganismu un to toksīnu vairošanās iespēju. Visi ātri bojājošies produkti uzglabājami vēsā vietā. Gatavošanas procesā mikroorganismi iet bojā un karstums novērš baktēriju vairošanos.
    Optimāli ēdiens jālieto uzturā tūlīt pēc tā pagatavošanas. Ja ēdiens ir lietojams uzturā termiski nepastrādātā veidā, tas jālieto tūlīt pēc pagatavošanas. Labākā vieta ēdiena uzglabāšanai ir ledusskapis.
  10. Brokastis – svarīgākā ēdienreize. Brokastis ir neatņemama ēdienreize. Brokastis dod startu organisma vielu maiņas procesiem. Nakts laikā, organismam atrodoties miegā, vielu maiņa kļūst lēnāka, tāpēc brokastis nodrošina organismu ar neaizstājamām uzturvielām, paaugstina vielu maiņu, tādējādi ir viegli uzsākt dienu. Brokastis palīdzēs saglabāt sāta sajūtu līdz pusdienu laikam un nebūs nepieciešamības pirkt uzkodas jau ceļā uz skolu.
    Veselīgie brokastu produkti:
    - graudaugu izstrādājumi ar pienu;
    - tostermaize;
    - apcepts šķiņķis, salāti;
    - medus;
    - augļi, ogas, rīvēti dārzeņi;
    - šķidrums - ūdens, piens, augļu sulas, tēja.
    Ieteikumi brokastojot:
    - ja nav ēstgribas, jāatceras, ka labāk ir ieēst nedaudz, nekā neēst nemaz;
    - ēdiet brokastis katru rītu un mēģiniet tās dažādot;
    - ja nav daudz laika, jāēd augļus vai sviestmaizi;
    - jāatceras par šķidruma uzņemšanu - augļu sulu, pienu, ūdeni, tēju vai kakao;
    - brokastis palīdzēs koncentrēties mācībām klasē;
    - brokastīm paredzētos produktus vēlams tikai uzkarsēt un nevis pārmērīgi sacept uz pannas.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "heise marketing" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "heise marketing" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Veselīgs uzturs":

Uzņēmumi nozarē "Veselīgs uzturs"

shroomium.eu, internetveikals

shroomium.eu, internetveikals

"SHROOMIUM" piedāvā augstas kvalitātes funkcionālo sēņu ekstraktus – Lion’s Mane un Reishi. Adaptogēni prāta asumam, fokusam un labsajūtas atbalstam. Dabīgs veids kā mazināt stresu un uzlabot atmiņu. Ražots Latvijā, sertificēts un bagāts ar beta-glikāniem un aktioksidantiem.  

Esam sēņu entuziasti, kuri tic, ka labi cilvēki ir pelnījuši labas sēnes. Esam droši, ka ikviens ikdienā lietojot SHROOMIUM sēņu ekstraktus var kļūt laimīgāks savā prātā un ķermenī. Mūsu produkti ir ražoti tepat Latvijā, izmantojot augstākās kvalitātes izejvielas un modernas ražošanas metodes. Mēs rūpīgi sekojam līdzi katram ražošanas posmam, lai nodrošinātu, ka Tu saņemsi tikai labāko. Mēs ticam, ka mūsu produkts ir piemērots tiem, kas vēlas uzlabot savu ikdienu, paaugstināt koncentrēšanos un veicināt vispārējo labsajūtu.

Esam savu produktu lielākie fani, ikdienā lietojot sēņu ekstraktus un daloties ar iegūtajām zināšanām. Mēs iestājamies par dabīgas izcelsmes un praksē pārbaudītiem produktiem, tādēļ vari būt drošs, ka mūsu produkti ir augstākās kvalitātes.

Nedēļas tēma

Anēmija: ko darīt, ja dzelzi saturošie medikamenti kairina kuņģi?

Anēmija: ko darīt, ja dzelzi saturošie medikamenti kairina kuņģi?

Anēmija ir viens no biežākajiem veselības traucējumiem, ko izraisa dzelzs deficīts organismā. Lai gan dzelzs piedevas ir efektīvs veids, kā atjaunot dzelzs līmeni asinīs, daudziem cilvēkiem tās izraisa nepatīkamas blakusparādības. Vai spirulīna var būt efektīvs atbalsts cīņā pret anēmiju?

Aktuālie piedāvājumi

Produkti un ieradumi, kas palīdz aknām tikt galā ar ikdienas slodzi 

Produkti un ieradumi, kas palīdz aknām tikt galā ar ikdienas slodzi 

Mūsu organisms katru dienu saskaras ar slēptu, taču ievērojamu slodzi. Taukvielām bagāta un pārstrādāta pārtika, medikamenti, slikta ekoloģija, hronisks stress, mazkustīgs dzīvesveids – tas viss iziet cauri mūsu ķermeņa galvenajam filtram: aknām. Tās nepārtraukti neitralizē toksīnus, sašķeļ taukus un regulē vielmaiņu. 

5 zinātniski fakti par enzīmiem un vitamīniem, kas palīdz uzlabot gremošanu 

5 zinātniski fakti par enzīmiem un vitamīniem, kas palīdz uzlabot gremošanu 

Gremošanas enzīmi un A un D vitamīni ir svarīgi palīgi cilvēka organismam. Tie ir iesaistīti pārtikas sadalīšanā, barības vielu asimilācijā un kuņģa-zarnu trakta veselības uzturēšanā. Ja pēc ēšanas bieži rodas smaguma sajūta, vēdera uzpūšanās vai citas gremošanas problēmas, iespējams, ka organismā trūkst šo komponentu. 

Reducel – efektīva pretcelulīta programma

Reducel – efektīva pretcelulīta programma

Reducel ir ķermeņa neirokosmētiskā līnija, kas satur aktīvās sastāvdaļas un radīta, izmantojot progresīvas modernās biotehnoloģijas. Līnijas aktīvās sastāvdaļas veicina ādas tonizēšanu, piedalās šūnu antioksidantu mehānismā, palīdz atbrīvoties no celulīta un “pāraudzina” adipocītu vielmaiņu. 

Video

Raidieraksts ''Inovācijas veselībā'': veselības tehnoloģijas un to pieejamība

Raidieraksts ''Inovācijas veselībā'': veselības tehnoloģijas un to pieejamība

Kā notiek veselības tehnoloģiju izvērtēšana? Kādas Eiropas labās prakses veselības jomā būtu vērtīgi ieviest Latvijā? Un vai Latvija aktīvi pārņem dažādas inovācijas, tai skaitā veselības tehnoloģiju jomā? Uz šiem un citiem jautājumiem raidieraksta "Inovācijas veselībā" sērijā atbildēja Zāļu valsts aģentūras direktorei Indra Dreika.

Produktu testi

VIZEO – atbalsts nogurušām acīm 

VIZEO – atbalsts nogurušām acīm 

Jūnijā Medicine.lv sadarbībā ar Latvijas farmācijas uzņēmumu SIA SAGITUS piedāvā testēt pavisam jaunu zīmolu un produktu – VIZEO, kas atbalsta acis mūsdienu digitālajā laikmetā. Medicine.lv lasītājiem ir unikāla iespēja būt vieniem no pirmajiem, kuri iepazīstas ar šo produktu.

Testa rezultāti: "Assimilator" gremošanas enzīmu komplekss ar A un D vitamīniem

Testa rezultāti:

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu "Coral Club" piedāvāja izmēģināt "Assimilator" – enzīmu kompleksu ar A un D vitamīniem, kas palīdz uzlabot gremošanu, mazināt smaguma sajūtu pēc ēšanas un veicināt barības vielu uzsūkšanos. 

Coral Artichoke – augu komplekss maigam aknu un gremošanas sistēmas atbalstam

Coral Artichoke – augu komplekss maigam aknu un gremošanas sistēmas atbalstam

Maijā redakcija sadarbībā ar starptautisko zīmolu Coral Club piedāvā testēt Coral Artichoke – augu kompleksu maigam aknu un gremošanas sistēmas atbalstam, kas izveidots, balstoties uz artišoka, mārdadža, cigoriņa un kukurūzas zīda ekstraktiem.

Testa rezultāti: "Gusto" putas sejas mazgāšanai

Testa rezultāti:

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar  SIA “Gusto" piedāvāja izmēģināt  “Gusto” putas sejas mazgāšanai.

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas Universitātes aģentūra Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža (LU RMK) ir valsts akreditēta profesionālās augstākās izglītības iestāde. Koledžā pēc vidējās izglītības iegūšanas iespējams iegūt īsā cikla profesionālo augstāko izglītību.

EPSORIN sejas krēms – atsauksme no aktrises Olgas Dreģes: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

EPSORIN sejas krēms – atsauksme no aktrises Olgas Dreģes: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Spānijas uzņēmums ir uzsācis EPSORIN sejas krēma ražošanu. Dabisks skaistums, zinātniski pierādīts aktīvo izejvielu efekts un patīkama sajūta – tas viss vienā produktā!

Uzņēmums, kura darbības sfēra var būt līdziga raksta tematikai:

Kontakti

  1. +371 26402790
  2. +371 28750004
  3. info@shroomium.eu
  4. https://www.shroomium.eu/

Juridiskie dati

  1. 40203094388
  2. 21.09.2017
  3. Brīvības iela 40 – 30, Rīga, LV-1050
  4. 2024
  5. 1
  6. 1

Apraksts

"SHROOMIUM" piedāvā augstas kvalitātes funkcionālo sēņu ekstraktus – Lion’s Mane un Reishi. Adaptogēni prāta asumam, fokusam un labsajūtas atbalstam. Dabīgs veids kā mazināt stresu un uzlabot atmiņu. Ražots Latvijā, sertificēts un bagāts ar beta-glikāniem un aktioksidantiem.  

Esam sēņu entuziasti, kuri tic, ka labi cilvēki ir pelnījuši labas sēnes. Esam droši, ka ikviens ikdienā lietojot SHROOMIUM sēņu ekstraktus var kļūt laimīgāks savā prātā un ķermenī. Mūsu produkti ir ražoti tepat Latvijā, izmantojot augstākās kvalitātes izejvielas un modernas ražošanas metodes. Mēs rūpīgi sekojam līdzi katram ražošanas posmam, lai nodrošinātu, ka Tu saņemsi tikai labāko. Mēs ticam, ka mūsu produkts ir piemērots tiem, kas vēlas uzlabot savu ikdienu, paaugstināt koncentrēšanos un veicināt vispārējo labsajūtu.

Esam savu produktu lielākie fani, ikdienā lietojot sēņu ekstraktus un daloties ar iegūtajām zināšanām. Mēs iestājamies par dabīgas izcelsmes un praksē pārbaudītiem produktiem, tādēļ vari būt drošs, ka mūsu produkti ir augstākās kvalitātes. 
Vairāk

Foto 3

Veselīgs uzturs
Kvalitatīvi uztura bagātinātāji
Imunitātei un smadzenēm

Mājas lapa internetā