medicine.lv skaitļos

Lietotāji online238
Aktīvie uzņēmumi12783
Nozares raksti12000
Ekspertu atbildes21477
Dārzeņu nozīme ikdienas ēdienkartē : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Dārzeņu nozīme ikdienas ēdienkartē

Foto: pixabay.com

Augi apvieno ūdeni un oglekļa dioksīdu, ko saņem no gaisa, un barības vielas no augsnes, lai veidotu visus komponentus, kas nepieciešami dzīvībai.

Mēs pārtiekam no dārzeņiem, tos uzņemot gan tiešā veidā, gan ar dzīvnieku starpniecību. Sakņu dārzeņi, piemēram, bietes, burkāni un pastinaki, ir vērtīgi ogļhidrātu avots. Dārzeņu kāti, piemēram, selerija un fenheļa kāti, transportē barības vielas starp sakni un lapām; dažiem augiem, piemēram, kartupeļiem un ūdens kastaņiem, pazemes bumbuļi pārtapuši par cietes ražotnēm. Dārzeņi ar tumši zaļām lapām; dažiem augiem, ieskaitot kāpostu jeb krustziežu dzimtas augus (piemēram, brokoļus, ziedkāpostus, daudzus Āzijas zaļumus, vīziņkāpostus un rukolu) un spinātus, ir bagāti ar antioksidantiem, bioflavonoīdiem un B vitamīnu. Visu dārzeņu lapas ar fotosintēzes palīdzību ražo cukuru. Lapas ir auga vistrauslākā daļa, tāpēc tās saraujas pirmās, kad dārzeņus vāra vai cep. Sīpolu dzimtas augu lapās ir ūdens un ogļhidrāti, kas baro augu visu tā augšanas laiku. Dažu augu ziedi ir ēdami, piemēram, brokoļa kāti ar tā neizplaukušiem ziedpumpuriem; cukini ziedi ir delikatese.

Labās īpašības

  • Dārzeņos ir daudz beta karotīna, C vitamīna, folātu, kālija un citu minerālvielu.
  • Augsts šķiedrvielu saturs veicina regulāru zarnu funkciju.
  • Dārzeņos ir daudz bioflavoīdu un citu savienojumu, kas palīdz novērst slimības.
     

Sliktās īpašības

  • Var izraisīt alerģisku reakciju.
     
Banner 280x280

Cik daudz ir pietiekami?

Ieteicams ikdienā ēst vismaz piecu veidu dārzeņus, piemēram, pusi porcijas svaigu vai vārītu dārzeņu, porciju lapu dārzeņu, dārzeņu salātus vai pusglāzi dārzeņu sulas. Dietologi iesaka izvēlēties dažādus dārzeņus - gan neapstrādātus, gan vārītus, arī koši oranžos, sarkanos, tumši zaļos un dzeltenos dārzeņus un dārzeņus no krustziežu un sīpolu dzimtas, proti, sīpolus un ķiplokus. Šajos augos ir antioksidanti, vitamīni un minerālvielas, arī fitovielas.

Uzturvērtība

Lielākā daļa dārzeņu ir lieliski vitamīnu, šķiedrvielu, folātu, kālija un citu minerālvielu avotu. Tajos ir daudz fitovielu, kas palīdz nostiprināt imunitāti. Dārzeņiem ir zems tauku saturs un zema enerģētiskā vērtība. Zaļie dārzeņi iegūst savu krāsu no hlorofila - pigmenta, kas uzkrāj saules gaismu un izmanto to cukura ražošanā no ūdens un oglekļa dioksīda. Lai gan hlorofils šķīst tikai taukos, gatavojot dārzeņus ūdenī, izdalās ferments, kas padara hlorofilu par ūdenī šķīstošu. Tam gan nav nekādu barojošu īpašību, tomēr zaļā krāsa ir nepienācīgi novērtēta. Vārot dārzeņus, daži vitamīni, kas atrodami to sastāvā, mēdz izšķīst ūdenī. Tas ir iemesls, kādēļ dietologi iesaka ūdenī, kurā vāra dārzeņus, izmantot buljonam. Krāsa palīdz noteikt vitamīnu sastāvu. Jo lielākas un tumšākas lapas, jo vairāk C vitamīna un beta karotīna. Iekšējās, bālajās salātu kāpostu lapās ir tikai 3 procenti no tā kerotīna, kas atrodams ārējās, tumšās lapās. Diemžēl bieži ārējās, tumšās lapas tiek izmestas, jo tās ir vai nu bojātas, vai arī ir ar pārāk spēcīgu aromātu. Koši dzeltens, oranžs un tumši zaļš dārzenis iegūst savu krāsu no karotinoīdu pigmentiem, tostarp arī beta kerotīna - antioksidanta, ko organisms pārveido par A vitamīnu. Tā kā šie pigmenti ir stabili gatavošanas procesā un šķīst taukos, produkta uzturvērtība paliek nemainīga gan cepšanas, gan vārīšanas laikā.

Mīts:
gatavojot dārzeņus, pievienojiet tiem šķipsniņu sodas, lai tie saglabātu spilgti zaļu krāsu.

Patiesība:
lai arī soda palīdz saglabāt dārzeņu krāsu zaļu, tā pārveido auga tekstūru, padarot tos mīkstus, un iznīcina daudzus to sastāvā esošos vitamīnus.

Šķīstošās un nešķīstošās šķiedrvielas, kas atrodamas dārzeņos, sekmē regulāru vēdera izeju un samazina resnās zarnas pakļautību, iespējams, toksisko gremošanas blakusproduktu ietekmei. Tomēr dažiem cilvēkiem šķiedras var izraisīt gāzes vēderā un vēdera uzpūšanos.

Astoņi veidi, kā palielināt uzturā lietoto dārzeņu daudzumu

  1. Kad mājās gatavojat sviestmaizes, pievienojiet tām dārzeņus - tomātus, sasmalcinātus kāpostus, gurķus, sīpolus vai zaļumus - tie garšo lieliski.
  2. Pamēģiniet mājās pagatavot picu ar cukini, ķirbja šķēlēm, sēnēm, svaigiem spinātiem, sīpoliem, brokoļiem, burkāniem, tomātiem.
  3. Pievienojiet papildu devu svaigu vai saldētu dārzeņu jūsu iecienītajai lazanjai, mērcei vai sautējumam.
  4. Izēdiet bļodiņu dārzeņu zupas. Vasarā atvēsinieties ar gurķu auksto zupu vai gaspačo.
  5. Sagatavojiet pārtiku līdzņemšanai vai izvēloties produktus ātri pagatavojamai maltītei, pievienojiet papildu porciju dārzeņu. Kad dodaties ieturēt maltīti restorānā, uzkodām pasūtiet papildu porciju dārzeņu.
  6. Sagrieziet savus iecienītākos dārzeņus uzkodu lieluma gabaliņos, uzglabājiet tos caurspīdīgā trauciņā un pārliecinieties, ka tas ir pirmais, ko redzat, kad atverat ledusskapi.
  7. Ērtības labad varat iegādāties jau notīrītus, svaigus dārzeņus, kas ir gatavi ēšanai.
  8. Katru dārzeni pērciet tā augšanas sezonā, palūdziet, lai pārdevējs jums dod svaigākos dārzeņus, kā arī pajautājiet, kas jāņem vērā, izvēloties dārzeņus.

Pretvēža uzturs

Vēzis veidojas, kad mutācijas rezultātā pārveidotās šūnas nemanītas "paslīd" garām ķermeņa imūnsistēmai. Augi arī ir uzņēmīgi pret šūnu nodarīto kaitējumu, tāpēc ir izveidojuši savu aizsardzības mehānismu. Beta karotīns, C un E vitamīns un fitovielas ir dabiskie antioksidanti, kas kavē šūnu bojājumus, atrodot un deaktivizējot brīvos radikāļus - nestabilas molekulas, kas veidojas, ķermenim izmantojot skābekli. Dažas no fitovielām, kas atrodamas dārzeņos, bloķē asinsvadus, kas piegādā asinis audzējiem; citas dezaktivizē enzīmu sistēmu, kas ļauj audzējam izplesties, bet vēl citas apspiež hormonus, kas palīdz audzējam augt. Indols, kas atrodams krustziežu dzimtas dārzeņos, piemēram, brokoļos, ziedkāpostos, rāceņos, kāpostos, stimulē fermentus, kas darbojas kā aizsardzība pret vēzi. Luteīns, kas atrodams kukurūzā, tumši zaļu lapu dārzeņos un paprikā, ir antioksidants, kas palīdz novērst ar vecumu saistītu acu slimību - mākulas deģenerāciju. Likopēns, kas atrodams tomātos, arbūzā un rozā greipfrūtos, samazina risku saslimt ar prostatas vēzi, kā arī pasargā no sirds slimībām. Sīpoli un ķiploki satur sēra savienojumus, kas palīdz aizsargāties pret dažādām slimībām, piemēram, Gruzijā, kur ēd daudz sīpolu, saslimšana ar kuņģa vēzi ir ievērojami mazāka nekā citviet. Pētījumos ir pierādīts, ka cilvēkiem, kuri ikdienas uzturā lieto pietiekami daudz augļu un dārzeņu, iespējamība saslimt ar dažāda veida audzējiem ir mazāka. Tāpat ir noskaidrots, ka cilvēkiem, kuri maz ēd dārzeņu, ir tendence saslimt ar resnās zarnas vēzi. Dārzeņu daudzās aizsargājošās īpašības daudzkārt pārspēj vitamīnu tabletes piedāvātos labumus. Lielākajai daļai dārzeņu ir vairākas labas īpašības, piemēram, brokoļos ir beta kerotīns, C vitamīns, šķiedrvielas, folijskābe un fitovielas. Dažādas dārzeņos esošas ķīmiskas vielas un citi vēl nenoskaidroti savienojumi spēj novērst risku saslimt ar vēzi.

Uzturvielu saglabāšana

Dārzeņi mums sniedz nelielu daudzumu cietes, cukura un olbaltumvielu, tomēr to galvenais uzdevums ir nodrošināt mūs ar vitamīniem, minerālvielām, šķiedrvielām un aizsargājošām fitovielām. Dārzeņu uzturvielu saturu, krāsu un faktūru ietekmē pagatavošanas veidi, ilgums un gatavošanā izlietotā ūdens daudzums. Dzeltenā karotīna pigmenti nešķīst ūdenī un saglabājas vārīšanas procesā, bet C un B grupas vitamīni vārīšanas laikā izšķīst ūdenī. Saskaroties ar skābekli, C vitamīns tiek iznīcināts. Katru minūti, ko dārzenis pavada ūdenī - no mirkļa, kad tas ir auksts, līdz vārīšanas brīdim - tas zaudē līdz pat 20 procentiem no tajā esošā C vitamīna, jo ferments, kas iznīcina C vitamīnu, temperatūrai kāpjot, kļūst spēcīgāks, taču pārstāj darboties viršanas temperatūrā. Šī iemesla dēļ dārzeņus jāliek verdošā ūdenī. Tvaicēšana vai gatavošana ar mazu ūdens daudzumu saglabā līdz pat divām reizēm vairāk C vitamīna nekā vārīšana. Dzeltenie un oranžie karotinoīdu pigmenti mainās tikai augstā temperatūrā, piemēram, vārot. Hlorofila zaļā krāsa, ko satur auga audi, karstuma izraisīto ķīmisko izmaiņu rezultātā izbalē, tomēr tas nav būtiski, jo hlorofils nevar ietekmēt cilvēka organismu un netiek absorbēts. Daži pavāri dārzeņus, piemēram, vāra karstā ūdenī, tad tos pārliek aukstā ūdenī, lai saglabātu savu dabisko krāsu. Tā var rīkoties ar dārzeņiem, kurus pasniedz aukstus, bet, ja dārzeņus jāpasniedz karstus, tos nepieciešams atkal uzskarsēt, un tad tie zaudē vērtīgās uzturvielas. Lai bietēs saglabātu betacianīnu, tās nevajag vārīt ūdenī; labāk būtu veselas bietes ar visu mizu cept vai tvaicēt. Nomizotas vai sagrieztas bietes zaudē betacianīnu, vārot tiek zaudēti arī folāti, jo tie šķīst ūdenī.

Uzglabāšana

Uzglabājot dārzeņi pamazām zaudē savu garšu, saldumu un tekstūru, tādēļ tos ieteicams glabāt pēc iespējas īsāku laiku. Kukurūza un zirņi var zaudēt līdz pat 40 procentiem cukura, ja tiek turēti istabas temperatūrā 6 stundas pēc novākšanas. Kātu dārzeņi, piemēram, brokoļi un sparģeļi, sacietē. Dārzeņi, kas auguši siltā klimatā, piemēram, pupiņas, baklažāni, tomāti, ķirbji, okra vai paprika, būtu glabājama 10 °C temperatūrā. Kartupeļi, nonākot vēsumā, zem 4 °C, pārvērš savu cieti cukurā; uzglabājiet tos tumšā vietā, lai novērstu indīgo alkoloīdu veidošanos. Vairākumu dārzeņu labāk uzglabāt ledusskapī. Tomātus nevajadzētu turēt ledusskapī - aukstums tiem liek zaudēt aromātu, tos labāk uzglabāt istabas temperatūrā un izlietot dažu dienu laikā. Kartupeļus, ķirbjus un saldos kartupeļus ieteicams uzglabāt vēsā vietā, bet ne ledusskapī. Zaļumus jānomazgā, jānožāvē un cieši jāietin papīrā, un jānoglabā cieši noslēgtā traukā, ledusskapī. Piparus var glabāt ledusskapī, hermētiskā iepakojumā, nebūtu vēlams tos novietot līdzās augļiem.

Toksiskas vielas dārzeņos

LĀB konferencē Ko ēd Latvijas bērni Dr.biol. Baiba Ozola norādīja, ka: "Diemžēl dārzeņi un augļi var saturēt arī veselībai nevēlamas un pat bīstamas ķīmiskas vielas savienojumus. Visbiežāk tie ir svins, dzīvsudrabs, nitrāti un pesticīdi." Ķīmiķe skaidroja, ka divas trešdaļas no kopējā uzņemtā svina daudzuma cilvēka organismā nonāk ar augu valsts produktiem. Pētījumu rezultāti rāda, ka dārzeņos ar lielāku virsmas laukuma attiecību pret to masu (spināti, salāti, skābenes) svina saturs ir lielāks. Svins ietekmē bērna mioglobīna, porfirīna un citohromu sintēzi, tāpēc samazinās hemoglobīna līmenis asinīs.
"Trešdaļa no uzņemtā dzīvsudraba nonāk ar augu valsts produktiem. Apkārtējā vidē tas nonāk galvenokārt no termocentrālēs dedzinātiem naftas produktiem un akmeņoglēm. Savukārt nitrāti pārtikā nonāk galvenokārt ar augu valsts produktiem. 80% no uzņemtā nitrātu daudzuma atrodas dārzeņos. Jāpiebilst, ka nitrātu daudzums Latvijā audzētos dārzeņos pēdējo 20 gadu laikā ir samazinājies 3-4 reizes. Tas izskaidrojams ar pozitīvām pārmaiņām audzēšanas tehnoloģijams un arī ar cenu pieaugumu minerālmēsliem," piebilda Dr.biol. Baiba Ozola.

Lielāko daļu dārzeņu var droši ēst neatkarīgi no tā, vai tie ir apstrādāti vai nav. Izņēmums ir sviesta pupas, kāršu pupas un citi pākšaugi, kas satur toksiskas vielas, kuras noārdās vārīšanas laikā. Brokoļi, lapu kāposti un citi krustziežu dzimtas dārzeņi satur vairogdziedzeri palielinošus savienojumus, kas traucē joda vielmaiņu. Vārīšana šos savienojumus padara nekaitīgus, bet, ja jums ir problēmas ar vairogdziedzeri, ēdot šos dārzeņus lielos daudzumos, var pasliktināties pašsajūta. Lielākoties dārzeņi neizraisa alerģiskas reakcijas, tomēr daži cilvēki var būt jūtīgāki pret nakteņu dzimtas augiem, piemēram, tomātiem un baklažāniem. Arī kukurūza ir augs, kas daudziem cilvēkiem izraisa alerģiju.

Foto: rakstā izmantots pēc Creative Commons licencēts attēls no vietnes www.flickr.com; autors Daniele Zedda

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "heise marketing" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "heise marketing" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Veselīgs uzturs":

Uzņēmumi nozarē "Veselīgs uzturs"

shroomium.eu, internetveikals

shroomium.eu, internetveikals

"SHROOMIUM" piedāvā augstas kvalitātes funkcionālo sēņu ekstraktus – Lion’s Mane un Reishi. Adaptogēni prāta asumam, fokusam un labsajūtas atbalstam. Dabīgs veids kā mazināt stresu un uzlabot atmiņu. Ražots Latvijā, sertificēts un bagāts ar beta-glikāniem un aktioksidantiem.  

Esam sēņu entuziasti, kuri tic, ka labi cilvēki ir pelnījuši labas sēnes. Esam droši, ka ikviens ikdienā lietojot SHROOMIUM sēņu ekstraktus var kļūt laimīgāks savā prātā un ķermenī. Mūsu produkti ir ražoti tepat Latvijā, izmantojot augstākās kvalitātes izejvielas un modernas ražošanas metodes. Mēs rūpīgi sekojam līdzi katram ražošanas posmam, lai nodrošinātu, ka Tu saņemsi tikai labāko. Mēs ticam, ka mūsu produkts ir piemērots tiem, kas vēlas uzlabot savu ikdienu, paaugstināt koncentrēšanos un veicināt vispārējo labsajūtu.

Esam savu produktu lielākie fani, ikdienā lietojot sēņu ekstraktus un daloties ar iegūtajām zināšanām. Mēs iestājamies par dabīgas izcelsmes un praksē pārbaudītiem produktiem, tādēļ vari būt drošs, ka mūsu produkti ir augstākās kvalitātes.

Nedēļas tēma

Kas ir varikoze, un kāpēc tās ārstēšana ir būtiska?

Kas ir varikoze, un kāpēc tās ārstēšana ir būtiska?

Varikoze ir apakšējo ekstremitāšu slimība, kas var skart cilvēkus jebkurā vecumā. Lauma Medical sortimentā ir dažādu modeļu kompresijas izstrādājumi, un tos noteikti var izmantot varikozes gadījumā. Kompresijas izstrādājumi palīdz uzlabot asins plūsmu un samazināt diskomfortu, kas saistīts ar šo slimību. Uzzināsim vairāk! 

Aktuālie piedāvājumi

5 zinātniski fakti par enzīmiem un vitamīniem, kas palīdz uzlabot gremošanu 

5 zinātniski fakti par enzīmiem un vitamīniem, kas palīdz uzlabot gremošanu 

Gremošanas enzīmi un A un D vitamīni ir svarīgi palīgi cilvēka organismam. Tie ir iesaistīti pārtikas sadalīšanā, barības vielu asimilācijā un kuņģa-zarnu trakta veselības uzturēšanā. Ja pēc ēšanas bieži rodas smaguma sajūta, vēdera uzpūšanās vai citas gremošanas problēmas, iespējams, ka organismā trūkst šo komponentu. 

Reducel – efektīva pretcelulīta programma

Reducel – efektīva pretcelulīta programma

Reducel ir ķermeņa neirokosmētiskā līnija, kas satur aktīvās sastāvdaļas un radīta, izmantojot progresīvas modernās biotehnoloģijas. Līnijas aktīvās sastāvdaļas veicina ādas tonizēšanu, piedalās šūnu antioksidantu mehānismā, palīdz atbrīvoties no celulīta un “pāraudzina” adipocītu vielmaiņu. 

Aicinājums piedalīties pētījumā par sieviešu veselības pratību 

Aicinājums piedalīties pētījumā par sieviešu veselības pratību 

Lai izprastu, cik liela nozīme bijusi veselības mācības apguvei izglītības iestādēs un kā tā ietekmē sieviešu veselības pratību reproduktīvā vecumā, tiek veikts medicīnas pētījums, kura ietvaros tiek aicinātas piedalīties sievietes reproduktīvā vecumā. Uzzināsim vairāk! 

Video

Raidieraksts ''Inovācijas veselībā'': veselības tehnoloģijas un to pieejamība

Raidieraksts ''Inovācijas veselībā'': veselības tehnoloģijas un to pieejamība

Kā notiek veselības tehnoloģiju izvērtēšana? Kādas Eiropas labās prakses veselības jomā būtu vērtīgi ieviest Latvijā? Un vai Latvija aktīvi pārņem dažādas inovācijas, tai skaitā veselības tehnoloģiju jomā? Uz šiem un citiem jautājumiem raidieraksta "Inovācijas veselībā" sērijā atbildēja Zāļu valsts aģentūras direktorei Indra Dreika.

Produktu testi

Testa rezultāti: Protivity Ultra – spēkam, veselībai un enerģijai

Testa rezultāti: Protivity Ultra – spēkam, veselībai un enerģijai

Martā Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu "Coral Club" piedāvāja testēt "Protivity Ultra" – sabalansētu aminoskābju kompleksu, kas palīdz papildināt olbaltumvielu deficītu, paātrināt muskuļu atjaunošanos un palielināt izturību. 

"Assimilator" gremošanas enzīmu komplekss ar A un D vitamīniem

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu "Coral Club" piedāvā izmēģināt "Assimilator" – enzīmu kompleksu ar A un D vitamīniem, kas palīdz uzlabot gremošanu, mazināt smaguma sajūtu pēc ēšanas un veicināt barības vielu uzsūkšanos.

Testa rezultāti: Acorus Balance Collagen – kolagēns Tavam skaistumam un veselībai!

Testa rezultāti: Acorus Balance Collagen – kolagēns Tavam skaistumam un veselībai!

Martā Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Dabas Tēja" piedāvāja izmēģināt "Acorus Balance Collagen" komplektu skaistumam un veselībai.

Testa rezultāti: HealthAid® A to Z Multivit vitamīnu un minerālvielu komplekss

Testa rezultāti: HealthAid® A to Z Multivit vitamīnu un minerālvielu komplekss

Martā Medicine.lv sadarbībā ar SIA "HealthAid Baltics" piedāvāja izmēģināt HealthAid® A to Z Multivit vitamīnu un minerālvielu kompleksu.

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Uzņēmums, kura darbības sfēra var būt līdziga raksta tematikai:

Kontakti

  1. +371 26402790
  2. +371 28750004
  3. info@shroomium.eu
  4. https://www.shroomium.eu/

Juridiskie dati

  1. 40203094388
  2. 21.09.2017
  3. Brīvības iela 40 – 30, Rīga, LV-1050
  4. 2024
  5. 1
  6. 1

Apraksts

"SHROOMIUM" piedāvā augstas kvalitātes funkcionālo sēņu ekstraktus – Lion’s Mane un Reishi. Adaptogēni prāta asumam, fokusam un labsajūtas atbalstam. Dabīgs veids kā mazināt stresu un uzlabot atmiņu. Ražots Latvijā, sertificēts un bagāts ar beta-glikāniem un aktioksidantiem.  

Esam sēņu entuziasti, kuri tic, ka labi cilvēki ir pelnījuši labas sēnes. Esam droši, ka ikviens ikdienā lietojot SHROOMIUM sēņu ekstraktus var kļūt laimīgāks savā prātā un ķermenī. Mūsu produkti ir ražoti tepat Latvijā, izmantojot augstākās kvalitātes izejvielas un modernas ražošanas metodes. Mēs rūpīgi sekojam līdzi katram ražošanas posmam, lai nodrošinātu, ka Tu saņemsi tikai labāko. Mēs ticam, ka mūsu produkts ir piemērots tiem, kas vēlas uzlabot savu ikdienu, paaugstināt koncentrēšanos un veicināt vispārējo labsajūtu.

Esam savu produktu lielākie fani, ikdienā lietojot sēņu ekstraktus un daloties ar iegūtajām zināšanām. Mēs iestājamies par dabīgas izcelsmes un praksē pārbaudītiem produktiem, tādēļ vari būt drošs, ka mūsu produkti ir augstākās kvalitātes. 
Vairāk

Foto 3

Veselīgs uzturs
Kvalitatīvi uztura bagātinātāji
Imunitātei un smadzenēm

Mājas lapa internetā