medicine.lv skaitļos

Lietotāji online138
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kas varētu būt pie vainas, ja regulāri nomoka griešanās sajūta vēderā?
Labdien!

Mans vīrs jau ilgu laiku sūdzas par nejauku sajūtu vēderā - sākumā paliek ciets abās pusēs zem ribām un tad sākas tāda kā lēkme - šķiet, ka visi orgāni iekšā grieztos.

Divas reizes ir saukta ātrā palīdzība. Slimnīcā, paņemot asins analīzes un uztaisot rentgenu, neko neatrod un sūta mājās.

Vīrs bija aizgājis arī pie diviem ķirurgiem, lai noskaidrotu, vai nav vēdera trūce, bet arī to noliedza.

Ir izieta arī magnētiskā rezonanse gan vēdera dobuma orgāniem, gan mugurai, bet arī tur neko neuzrāda.

Visur, kur vēršamies, saka, ka viss kārtībā, lai gan tā nav. Bijām aizgājuši pat pie gaišreģēm-dziedniecēm. Viena no viņām teica, ka esot žultsvadā neliels akmens un rekomendēja kādu laiku palietot homeopātiskos pilienus. Ģimenes ārsts pat bija izrakstījis antibiotikas pret iekaisumu, jo nonāca pie slēdziena, ka, iespējams, tas ir iekaisušo zarnu sindroms, bet arī nekā.

Nekas no tā, ko darām, vai kur griežamies pēc palīdzības, nepalīdz. Ir dienas, kad vīrs jūtas labi, bet ir dienas, kad tā griešanās sajūta vēderā atgriežas.

Varbūt Jūs, lūdzu, varētu pateikt, kas vēl varētu būt pie vainas, jo stāvoklis neuzlabojas?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc sūdzībām spriežot, Jūsu vīram ir problēmas ar gremošanas traktu. Mēs varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī, kuras laikā tiek izmeklēts katrs orgāns un sistēma un noskaidrotas izmaiņas orgānos (iekaisuma procesi) un patogēna mikroflora (sēnes, vīrusi, baktērijas, vienšūņi). Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877, vai www.vs888.lv Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Veģetatīvā distonija: Ko darīt gadījumos, kad trūkst elpas, un kā uzturēt asinsspiedienu normas robežās?
Labdien!

Man ir konstatēta veģetatīvā distonija. Man ir veiktas visas asins analīzes, kardiogramma un plaušu rentgens - viss ir ļoti labi.

Vakar man nācās pildīt studiju darbu veselu dienu un naktī mani piemeklēja tāda sajūta, ka man ir vajadzīgs vairāk skābeklis. Ļoti bieži nākas ieelpot dziļāk. Gandrīz katru dienu man ir pazemināts spiediens no 115/70 - 106/68 un tajā brīdī man mazliet sareibst galva vai arī uznāk ģīboņa sajūta.

Esmu bijusi gan pie psihiatra, gan pie neirologa. Neirologs mani apskatīja un izmērīja pulsu, asinsspiedienu un skābekli, viss bija ļoti labi, izņemot pulsu - uztraukuma dēļ tas bija paaugstināts.

Man ir mazliet bail, ka es varu naktī nosmakt vai nepamosties. Ir diezgan traucējoši gulēt, ka ik pēc 10 minūtēm ir jāatver acis un jāieelpo dziļāk. Visticamāk, man bija izdegšanas sindroms dēļ studiju darba. Varbūt ir kāda tēja, kas varētu palīdzēt asinsspiedienu uzturēt normas robežās? Un ko darīt tādos gadījumos, ja ir smakšanas sajūta?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc Jūsu aprakstītajām sūdzībām spriežot, Jums ir veģetatīvā distonija un, ja pēc izslēgšanas principa, izmeklējot gan sirdi, gan neiroloģiju, citas problēmas nav konstatētas, tad tas tikai apstiprina, ka tā ir veģetatīvā distonija. Ar veģetatīvo distoniju ir jāstrādā ilgstoši, stiprinot un barojot nervu sistēmu ar vitamīniem un minerālvielām, ko aprakstīt dažos vārdos caur internetu nevar. Ja Jūs vēlaties mūsu ieteikumus un palīdzību, tad varam piedāvāt veikt vispārēju organisma...

Psihoterapija / psihiatrija

Vai, sākoties mēnešreizēm, jāpārtrauc lietot kontracepcijas tabletes vai tomēr jāizlieto tās līdz beigām?
Labdien!

Pirmo mēnesi lietoju "Belara" kontracepcijas tabletes. Šobrīd iepakojums iet uz beigām, ir palikušas tikai 3 tabletes, līdz paredzētā 21 diena būs izdzerta. Šodien pēkšņi sāka sāpēt vēders un sākās asiņošana. Tagad esmu nesaprašanā, vai tās ir mēnešreizes? Vai pārtraukt dzert tabletes vai tomēr izdzert atlikušās 3 tabletes?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša Ginekologs 1. slimnīca Šarlotes poliklīnika
Labdien! Organisms pie kontracepcijas tabletēm pierod ~3 mēnešos. Tabletes jāturpina dzert, kā norādīts - 21 dienu. Tad 7 dienu pārtraukums. Lūdzu, vēlreiz rūpīgi izlasiet lietošanas instrukciju. Ar cieņu,...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pastiprināts stress var radīt smērēšanos?
Labdien!

Pirms vairāk nekā mēneša pārcēlos uz citu valsti. Protams, pārvākšanās, jauna vide un darba vieta rada lielu stresu, biju rēķinājusies, ka cikls var pārtrūkt. Mēnešreizes bija tieši pirms pārcelšanās. Asiņošana beidzās tieši pirms izlidošanas, bet smērēšanās turpinājās visu turpmāko ciklu. Nākamās mēnešreizes sākās tieši pēc 28 dienām, tomēr asiņošana bija mazāka nekā parasti. Ir pagājušas vēl gandrīz 2 nedēļas pēc mēnešreizēm, smērēšanās vairs nav katru dienu, bet tomēr ir.

Ēdu normāli, bet esmu arī nedaudz nokritusies svarā (svars bija nedaudz paaugstināts iepriekš). Nav ne sāpju, ne vilkšanas sajūtas, ne citu izdalījumu. Cik ilgi aptuveni varētu būt izmaiņas menstruālajā ciklā, līdz tas atgriežas normas robežās? Iepriekš ir bijušas cikla pārmaiņas, ja ir bijis pastiprināts stress, ceļojumi utt. Bet tad parasti izkrita viens cikls un nākamreiz viss bija kā parasti. Vai tomēr vērsties pie ārsta šeit?

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jūs pati sakāt, ka līdzīgas situācijas ir bijušas. Iesaku nogaidīt līdz nākošajam ciklam. Ja problēma turpinās vairākus ciklus, tad dodieties pie ārsta....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Izslimojot meningītu, pēc cik ilga laika drīkst lietot alkoholu?
Labdien!

Pirms mēneša izslimoju meningītu, kuru ieguvu no Laima slimības. Meningītu atklāja agrīnā stadijā. Vēlos zināt, kā ir ar alkoholu - vai to drīkst lietot un pēc cik ilga laika?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Alkoholu labāk nelietot nemaz. Nav tāda lieluma, kas noteiktu, kad alkoholu var atsākt lietot pēc Laima slimības izraisīta meningīta. Nav arī pētījumu, kāds alkohola daudzums būtu pieļaujams pēc meningīta izslimošanas. Veselais saprāts saka, ka pēc tik smagas saslimšanas no alkohola lietošanas būtu ilgstoši jāatsakās....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā pareizāk lietot zāles pret barības vada iekaisumu?
Labdien!

Ir hiatāla trūce, barības vada iekaisums un atvilnis.
Ārsts izrakstīja "Eskadra" un "Venter". Vai "Venter" būtu prātīgi nevis norīt veselu, bet gan sakošļāt un norīt, lai piekļūst labāk arī barības vadam?

Paldies!
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite, aptiekas vadītāja
Labdien! "Venter" zāļu instrukcijā ir rakstīts: "Venter" ir jālieto tukšā dūšā, pusstundu vai stundu pirms ēdienreizes. Tabletes ir jānorij kopā ar nelielu daudzumu šķidruma vai jāiedzer, tās izšķīdinot pusglāzē ūdens. Saķošļāt tomēr nevajadzētu. Devu norāda ārsts....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Kādēļ sēžot jūtami sirds pārsitieni?
Labdien!

Sēžot biroja krēslā un atbalstot muguru pret atzveltni, bieži notiek sirds pārsitieni. Paliecoties uz priekšu vai sēžot ar taisnu muguru, pārlecieni ir mazāk, taču, stāvot vai staigājot, to nav nemaz. Kas varētu būt par iemeslu?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc sūdzībām spriežot, iespējams, ka ir sirds problēmas vai arī veģetatīvās nervu sistēmas problēmas, tāpēc iesakām veikt ehokardiogrammu. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Ar kādām zālēm var aizvietot "Fortrans"?
Labdien!

Biju pierakstījusies uz kolonoskopijas izmeklējumu. Iepriekšējā dienā lietoju zāles "Fortrans", bet pārtraucu, jo sākās krampjveida sāpes vēderā, nespēks, vemšana. Pēc kādas stundas, kad palika labāk, mēģināju turpināt zāļu lietošanu, bet, izdzerot zāles, pāris malkus, sapratu, ka šīs sāpes atkal sāk mani pārņemt. Ģimenes ārsts arī nevarēja ieteikt, kādas citas zales man lietot "Fortrans" vietā. Vai Jūs, lūdzu, man varētu ko ieteikt?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa,ģimenes ārste
Labdien! Pēdējā laikā "Fortrans" vietā izmantojam "Eziclen". Varbūt ar to iet labāk. Arī nepieciešama ārsta recepte iegādei. Par to, kā lietot, prasiet savam ārstam. Ļaunākā gadījumā jāiztiek ar citiem līdzekļiem un vecajām labajām klizmām, kā gatavojām pacientus gadiem ilgi, pirms tāds "Fortrans" parādījās. Arī par to Jūsu ārstam būs zināšanas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja ir stipras sāpes vēderā, bezspēks, dzelteni riņķi zem acīm u. c. simptomi, bet izmeklējumu rezultāti ir labi?
Labdien!

Mani tikko izrakstīja no slimnīcas, tur es pavadīju 2 diennaktis ar stiprām vēdera sāpēm. Pirms tam trīs dienas visu, ko ēdu, uzreiz vēmu laukā. Uztaisīja asins analīzes un veica iekšējo orgānu izmeklēšanu - viss ir super, rezultāti labi, tāpēc no slimnīcas izrakstīja. Tomēr sāpes nepāriet, ir bezspēks, zem acīm dzelteni riņķi, sejas āda visa noklāta ar sāpīgām pinnēm, nabā dur kā ar nazi, uz ēdienu skatos ar bailēm, bet jūtos izsalkusi. Stāvoklī neesmu, nesmēķēju, alkoholu nelietoju. Darbā priekšnieks prasa, kas man kaiš, bet man nav ko atbildēt, tik to, ka man visu dienu slikta dūša un ir sāpes vēderā. Ko man darīt?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Grūti pateikt neredzot. Ņemiet slimnīcas izrakstu un dodieties pie sava ģimenes ārsta. Jāmeklē tālāk. Ļaunākā gadījumā jādodas atpakaļ uz slimnīcu. Iespējams, kaut kas ir palaists garām nepamanīts....
Atbild:
Veselības salons 888 27088877
Labdien! Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī ar biorezonansi, kuras laikā tiek izmeklēts katrs orgāns un sistēma. Izmeklējuma laikā noskaidrosim izmaiņas orgānos, visus iekaisuma procesus, patogēno mikrofloru (sēnes, parazīti, vīrusi, vienšūņi, baktērijas utt.) Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877, vai www.vs888.lv. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai obligāti nepieciešams lietot antibiotikas pret baktēriju urīnceļos, ja pašsajūta ir laba?
Labdien!

Esmu grūtniece un šobrīd cīnos ar E.coli baktēriju urīnceļos (daudz dzeru šķidrumu, ēdu dzērvenes). Daktere liek dzert antibiotikas ("Amoksiklav"), taču pati jūtos labi, un tās baktērijas tikai pa reizei liek manīt par sevi. Vai tiešām obligāti jādzer antibiotikas pie tik nenozīmīgiem simptomiem? Kā baktērijas var ietekmēt augli?

Cik lasu informāciju internetā, visur ārsti liek dzert antibiotikas. Vai tā nav 21.gs. sērga - kā kaut kas, tā jādzer antibiotikas?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jā, baktērijas var ietekmēt augli, īpaši dzemdību laikā. Uzticieties ārstam....
Atbild:
Dr. Jurģis Vītols, ginekologs, dzemdību speciālists, "JV klīnika"
Labdien! Situācija, kad nav sūdzību, bet tiek atrastas baktērijas urīnā, saucas par asimptomātisku bakteriūriju. Grūtniecēm tā sastopama daudz biežāk, jo grūtniecības laikā notiek fizioloģiskas organisma pārmaiņas, kuras atvieglo baktēriju nokļūšanu urīnceļos. E.coli normā urīnā nav jāatrodas un aptuveni 40% gadījumu šāda asimptomātiska infekcija kļūst par simptomātisku, kas var komplicēties, piemēram, ar pielonefrītu (nieru bakteriālu iekaisumu), kad ārstēšanai var būt nepieciešamas daudz...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc kavējas mēnešreizes un jūtamas asas sāpes olnīcu un dzemdes rajonā?
Labdien!

Esmu 17 gadus veca jauniete. Man pēdējā laikā mēdz kavēties mēnešreizes, jūlijā tās kavējās līdz pat 5 dienām. Devos pie ārsta, kurš pateica, ka man ir piena sēne, bet meklēto atbildi tā arī neguvu. Augustā viss bija laicīgi, bet septembrī atkal kavējās aptuveni par 4 dienām. Bieži vien sajūtu asas sāpes olnīcu un dzemdes rajonā, ārsts neko par to neteica, kad izstāstīju. Tagad arī ir asas sāpes, bet mēnešreižu nav. Esmu ļoti satraukusies, jo augustā iztērēju milzīgu naudu un tā arī iemeslu nenoskaidroju.

Būšu ļoti pateicīga par atbildi!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Attālināti dot padomu šajā jautājumā nevar, jo nav nekas zināms par Jūsu veselības vēsturi, dzimumdzīvi, mēnešreizu raksturu un arī izmeklējumu atradnēm. Jūsu vecumā novirzes ir iespējamas, jo sievietes hormonālā sistēma vēl tikai nobriest. Gribu atgādināt, ka līdz 18 gadu vecumam veselības aprūpe ir pilnīgi bez maksas, tādēļ iesaku apmeklēt ginekologu, kas veic valsts pasūtījumu. Rīgas 1. slimnīcā rinda pie ginekologa nav garāka par 10 dienām....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Sāpes pēdā pēc ceļojuma - kā rīkoties?
Labdien!

Pēc ekskursijas pa Gruziju, kur bija daudz jāstaigā, sākās sāpes kraisās pēdas vidusdaļas ārējā daļā. Nav pat īsti skaidrības - pie kāda speciālista vērsties? Liekas, ka sāpes ir nevis kādā no locītavām, bet sāp pats kauliņš.

Paldies!
Atbild:
Ilze Miziša
Labdien! Varat doties uz konsultāciju un apskati pie podologa, kurš apskatīs pēdu, vai nav varžacs, kārpa vai kāds sacietējums, novērtēs pēdu stāvokli un pēc vajadzības ieteiks apmeklēt kādu citu speciālistu....
Atbild:
Agris Briedis, tehniskais ortopēds
Labdien! Iesaku pārbaudīt pēdas noslogojuma sadalījumu atbalsta virsmā - veikt dinamisko podometriju. Dažādu iemeslu dēļ izmainīta slodze pēdu atbalsta virsmā rada problēmas, kuras neizpaužas uzreiz, bet pēc kāda laika vai pie lielākām slodzēm. Viens no risinājumiem - izgatavot individuālas ortopēdiskās zolītes, lai optimizētu slodzes sadalījumu un atbalstītu pēdas velves, kas nodrošina, lai pēdas veiktu savas funkcijas - triecienabsorbciju. SIA "Tehniskā Ortopēdija" piedāvā pilnu komplektu:...

Podoloģija / pēdu aprūpe

Paaugstināti rādītāji analīzēs un ļoti sausa āda bērnam - par ko tas liecina?
Labdien!

Meitai ir 9 gadi. Slimo diezgan reti, bet, kad nododam analīzes, tad visu laiku ir paaugstināti Eozonofili un Bazofili, kā arī Antistreptolizīns. Ir ļoti sausa āda un tāda kā zosāda. Par ko tas liecina?

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Jums nebūtu sevišķa uzmanība japievērš analīzēm. Sausā āda jau liecina par tendenci saslimt ar atopisko dermatītu. Sausos ādas rajonus vajag ieziest ar taukainām ziedēm, piemēram, cinka ziedi vai tādām, kas satur eļļas utt., un jāziež ir vairākas reizes dienā! Protams, Jums vajadzētu apmeklēt savu pediatru. Cieņā,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā ir saistīta insulīna rezistence ar policistisko olnīcu sindromu un aptaukošanos?
Labdien!

Pirms vairākiem gadiem strauji pieņēmos svarā. Nelīdzēja ne diētas, ne fiziskās aktivitātes. Aizgāju pie endokrinologa, tika veiktas analīzes, un atklājās insulīna rezistence. Tika noteikta arī diagnoze - aptaukošanās. Ārstu rekomendācijas - sabalansēts uzturs, fiziskas aktivitātes. Tika norādīts - lai samazinātu insulīna līmeni, jāzaudē svars, bet, lai zaudētu svaru, jāsamazina insulīna līmenis. Pie tā viss arī palika. Apnika mainīt endokrinologus, pati meklēju internetā info un iespējamos turpmākās rīcības scenārijus.

Pavisam nejauši ieguvu informāciju, ka insulīna rezistences noteikšanas gadījumā ir ļoti svarīgi pārliecināties, vai nav policistisko olnīcu sindroms. Esmu jau pierakstījusies uz konsultāciju pie ginekologa, bet tā nebūs tik drīz. Gribētos precizēt šo jautājumu par insulīna rezistences sasaisti ar iespējamu policistiskā olnīcu sindroma diagnozi, un kā tādos gadījumos norit ārstēšana?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jūsu aprakstītās izmaiņas mēdz būt savā starpā saistītas. Jautājums ietver ļoti plašu endokrinoloģijas nozares daļu un uz to nevar atbildēt īsi. Arī ārstēšana ir daudzveidīga, tāpēc jāapbruņojas ar pacietību un jāievēro endokrinologa norādes. Mainīt endokrinologus neiesaku, jo katrs ārsts izstrādā ilgtermiņa ārstēšanas un izmeklēšanas taktiku....

Endokrinoloģija / diabēts

Vai pie dziļo vēnu trombozes var būt paaugstināts CRO un temperatūra?
Labdien!

Vai pie dziļo vēnu trombozes var būt nedaudz paaugstināts CRO - 11,4 (pēc Centr. laborat. norma 0-5), kā arī temperatūra 37-37,4?

Paldies!
Atbild:
Dr. med. Andrejs Vanags
Labdien! CRO (C-reaktīvais olbaltums) noteikti nav dziļo vēnu trombozes diagnostiskais marķieris, bet tas norāda par iekaisumu procesa norisi. Ieteiktu izslēgt iespējamos iekaisuma cēloņus. Vai ir bijusi kāda operācija vai invazīva manipulācija, ādas vai iekšējo orgānu iekaisumi? Dažiem pacientiem ar dziļo vēnu trombozi novēro nelielu CRO paaugstināšanos un nelielu temperatūras celšanos. Pēc ārstēšanas uzsākšanas vajadzētu atkārtoti noteikt CRO līmeni, tas parasti samazinās un ir normas...

Fleboloģija / vēnu saslimšanas

Problēmas ar sirdi vai veģetatīvā distonija?
Labdien!

Esmu 30 gadus jauns vīrietis.

Vēlos uzzināt, vai tā ir veģetatīvā distonija? - Mani nomoka sirds pārsitieni, citreiz vakarā, citreiz no rītiem. Nodarbojos aktīvi ar sportu, spēlēju basketbolu. Pirms 6 mēnešiem esmu izgājis Slodzes testu sporta akadēmijā. Tur man rezultāti bija virs vidējā. Un nekādu sirds vainu neatklāja. Pirms 2 mēnešiem nodevu gan asins analīzes, gan arī tika veikts 24h EKG. Neko neatklāja, viss normas robežās. Bet joprojām, kā jau teicu, sirds pārlec, kas nav tā labākā sajūta. Esmu bijis arī pie psihologa, jo bija panikas lēkmes un bailes nomirt. Šobrīd, spēlējot basketbolu, arī ir tādas sajūtas - kaut man neapstātos sirds.

Paldies!
Atbild:
Dace Simsone, ārste - psihiatre, SIA "Klīnika Dzintari"
Labdien! Tā varētu būt veģetatīvā distonija. Vislabāk būtu psiholoģiski-psihoterapeitiski pastrādāt ar tām iekšējām bailēm, bet, ja nelīdz, tad kādu brīdi palietot kādu medikamentu. Ar cieņu,...
Atbild:
Dr. Inita Lēna Goldšteina
Labdien! Ja visi izmeklējumi normas robežās, bet simptomi ir, tad tā varētu būt veģetatīvā distonija. Bet pirms paļauties uz to, ieteiktu apmeklēt kardiologu, jo veģetatīvās distonijas diagnozi var likt tikai tad, ja izslēgtas diagnozes no kardioloģijas puses. Pēc tam tālāk jādodas pie ārsta psihoterapeita....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Pie kā vērsties?
Labdien!

Pirms gada nonācu P. Stradiņa slimnīcā ar ļoti stiprām sāpēm kuņģa apvidū. Izrakstīja mani tajā pašā dienā, jo nekas slikts neesot. Tad sāka ļoti sāpēt spranda, aizgāju uz MR izmeklējumu, kur noskaidrojās, ka man ir iztaisnotā lordoze. Pašlaik ļoti strādāju pie tā, lai nesasprindzinātu sprandu, bet katru rītu pamostoties un līdz vakaram periodiski sāp muguras muskuļi, vairāk ap un zem lāpstiņām, un apmēram 2 nedēļas ir smags kuņģis neatkarīgi no tā, ko un kad ēdu, bieži uz īsu brīdi ir slikta dūša.

Pie kā man šādā gadījumā vērsties un vai viss aprakstītais ir savā starpā kā saistīts?


Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Vēlams apmeklēt fizioterapeitu un sākt vingrošanu, masāžu vai cita veida fizioterapiju. Var īslaīcigi palīdzēt nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi, ko var izrakstīt Jūsu ģimenes ārsts. Noder arī masāžas kurss. Par kuņģi - iespējams, ir gastrīts vai skābes reflekss, ko veicina tie paši nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi. Varat uzsākt lietot "Omeprosol" 20 mg 2 x dienā uz nedēļu, tad 1 kapsulu dienā. Recepti nevajag. Par tālāko konsultējaties pie sava ģimenes ārsta....
Atbild:
Dr. M. Funka
Labdien! Izklausās pēc mugurkaulāja skriemeļu spondiloartrozes. Jāredz RTG izmeklējumi. Vajadzētu ārstēt skriemeļus. Iesaku osteorefleksoterapiju. Skatet, lūdzu, mājaslapu osteoterapija.mozello.lv....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ieteicama vizīte pie gastroenterologa, jo sprandas problēma Jums jau ir diagnosticēta. Diez vai Jūsu sūdzībām vienai ar otru ir kāda saistība. Varam piedāvāt arī veikt vispārēju organisma pārbaudi šūnu līmenī, balstītu uz biorezonansi mūsu medicīnas centrā. Izmeklējuma laikā tiks pārbaudīts katrs orgāns un sistēma, noskaidrotas funkcionālās izmaiņas, iekaisuma procesi un patogēnā mikroflora (sēnes, parazīti, baktērijas, vīrusi ), kuri ļoti bieži ir sliktās pašsajūtas izraisītāji un...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Sāpes zīdainim jau no pirmā mēneša - kā saprast sāpju cēloni un kā to ārstēt?
Labdien!

Zīdainītim drīzumā būs 3 mēneši. Pirmo mēnesi baroju ar pienu un maisījumu "Aptamil1" (pret kolikām), pēc tam tikai ar maisījumu "Frisolac Gold".

Lieta tāda, ka bērniņš savu lielāko nomodas daļu raud. Viņam sāp vēderiņš. It kā kaut ko spiež, kājiņas velk pie sevis, skaļi raud -kliedz, skatoties acīs. Asaras līst. Var redzēt, ka bērns mokās milzīgās sāpēs!

Ēd ļoti labi, nav nekādas vemšanas vai caurejas. Svarā pieņemas ļoti labi, kā daktere saka. Ārsti mums kā vecākiem sākotnēji teica, ka tas ir normāli, lai mēs padzeram nervu zāles. Bērnam, visticamāk, esot kolikas. Devām (arī turpinām) "Espumizan", "Bio Gaia" un "Liveo" (nomainām ik pēc 2 nedēļām). Nekas nemainījās.

Jāpiemin, ka bērniņam ir sausa ādiņa. Dibentiņš arī ir iekaisis (ap anālo atveri). Nodevām fēces, bet tur - kaka zaļa, putrveida, sārmaina, slēptās asinis, gļotas un leikocīti 15-25, kā arī taukskābes + un ziepes++. Neatliekamajā uzņemšanā pediatrs mūs nolēma nepaturēt, bet ieteica lietot turpmāk "Aptamil Degestive Care". Iet trešā diena... nekas nemainās. Ko darīt? Kā saprast un noteikt, kas bērniņam kaiš? Kas vispār ir šis sāpju cēlonis?

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Ļoti labi, ka nomainījāt barošanu uz "Aptamil Digestiv care"! Parasti ārsti daudzos gadījumos pie bērna raudāšanas vaino kolikas, bet tā nemaz nav. Jums būtu bērnu jāparāda kādam pieredzējušam pediatram, jo, iespējams, sāpju cēlonis ir pavisam cits. Varat arī atbraukt pie manis uz praksi. Cieņā,...

Pediatrija / bērnu veselība

Melni punktiņi zīdaiņa vēdera izejā - no kā tas var būt?
Sveiki!

Meitiņai (5.5 mēneši, zīž krūti un tikko sākām nogaršot arī ķirbi) ir tādi maziņi melni punktiņi, kā netīrumiņi vēdera izejā. Kas tas varētu būt?

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Domāju, ka šiem "mazajiem punktiņiem" nav jāpievērš uzmanība, ja bērns jūtas labi. Turpiniet barot atbilstoši vecumam un dzīvojiet laimīgi! Cieņā,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Slinkā acs - vai iespējams kaut ko labot pieaugušam cilvēkam?
Labdien!

Vai ir iespējams 39 gadu vecumā kaut ko labot, ja kopš bērnības kreisā acs redz ļoti slikti un, manuprāt, paliek tikai sliktāk? Labajai acij redzes problēmu nav. Taču reizēm, kad darbā jākoncentrējas, rodas tāds kā diskomforts. Dakterīte saka, ka agrā bērnībā tad vajadzēja nēsāt apsēju, lai uzlabotu redzi tai actiņai.

Paldies!
Atbild:
Dr. O. Kaļiņina, MFD Veselības grupas galvenā ārste/oftalmoloģe
Labdien, cien. Jana! Ja no bērnības jau ir slikta redze vienai acij, tad, visticamāk, Jums ir uzstādīta diagnoze "amblyopia". Šajā gadījumā redzi nevarēs uzlabot, bet Jums noteikti jāgriežas pie oftalmologa uz konsultāciju un jāveic ārsta nozīmētie izmeklējumi. Cieņā,...
Atbild:
Ieva Kūlniece, LAAC
Labdien! Ambliopijas jeb "slinkās acs" iemesli un ar tiem saistītā ārstēšana ir dažāda, taču laiks, līdz kuram parasti tiek iegūts vislabākais rezultāts, ir agra bērnība, periods līdz 7-8 gadu vecumam....

Acis, optika / acu veselība

Divas avārijas kontracepcijas viena cikla laikā - vai tādēļ izmainījušās mēnešreizes?
Labdien!

Es lietoju avārijas kontracepciju, jo pārplīsa prezervatīvs. Pēc pāris dienām notika tas pats, un es vēlreiz iedzēru avārijas kontracepciju. Pēc pāris nedēļām mēnešreižu paredzētajā laikā man sākās brūna smērēšanās ar recekļiem. Citas dienas bija nedaudz asinis. Jāpapildina, ka mēnešreižu laikā slimoju ar strutojošo angīnu. Man bija temperatūra (37-39C) un bija jādzer antibiotikas. Pēc mēnešreizēm sākās rozā izdalījumi.

Patreiz esmu nesaprašanā, vai manas mēnešreizes ir izmainījušās kontracepcijas dēļ? Vai ir iespējama šāda asiņošana arī slimības dēļ?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Avārijas kontracepcija izsauc būtiskas izmaiņas sievietes organismā, jo pārtrauc normālo menstruālo ciklu. Tā ieteicama tikai izņēmuma gadījumos, nevis atkārtoti, īsā laikā. Asiņošana jūsu gadījumā ir saistīta ar kontracepcijas lietošanu. Iesaku rūpīgāk izvēlēties izsargāšanās veidu, lai līdzīgas situācijas neatkārtotos....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Sāpes nokārtojoties pa lielam - ko varu darīt pati līdz vizītei pie ārsta?
Labdien!

Sieviete, 21 gads. Jau apmēram mēnesi nomoka grūtības nokārtoties pa lielam. Sākumā bija aizcietējums, taču tas pats no sevis pārgāja. Tagad vēdera izeja ir dažāda. Taču vienmēr, kad nokārtojos, ir sāpes. Un pat pēc tam, kad viss jau izdarīts, kādu laiku sāpes turpinās. Pie ārsta tieku tikai oktobra sākumā. Vai tikmēr varu pati sev kā palīdzēt? Jo sāpes mani ieved teju depresijā.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Tikai no internetā izklāstītajām sūdzībām uzstādīt diagnozi mēs nevaram un tāpēc arī īsti neko ieteikt nevaram. Iespējams, ka Jums ir hemoroīdu (vēnu paplašināšanās) iekaisums. Varat aptiekā pakonsultēties ar aptiekāru un iegādāties hemoroidālās svecītes, līdz tiksiet uz vizīti pie ārsta. Ar cieņu,...
Atbild:
Dr. Ints Bruņenieks, Lāzermedicīnas klīnika
Labdien! Sāpes pēc defekācijas visdrīzāk saistītas ar anālās gļotādas plīsumu, kas radies pēc aizcietējuma. Veiksmīgai plīsuma sadzīšanai jācenšas nepieļaut aizcietējumus, tas ir, jālieto uzturā vairāk produkti, kas mīkstina vēdera izeju. Līdz ārsta vizītei var lietot arī "Proctoglyvenol" svecītes, kas aptiekā nopērkamas bez receptes. Par tālāko terapiju jau Jūs informēs ārsts vizītes laikā. Ar cieņu,...
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Var lietot rektālas svecītes vai krēmus, ko piedāvā aptiekās. Biežākais diskomforta iemesls ir anālas fisūras (plaisas), kas parasti rodas, lielai fēču masai strauji iestiepjot gļotādu. Šādā plaisā var iekļūt infekcija, tā var asiņot pēc defekācijas un protams sāpēt. Vēlama proktologa konsultācija. Pirms vizītes vēlams iztukšot zarnas. Var lietot "Microlax" klizmiņu vizītes dienas rītā....

Proktoloģija

Ko darīt, ja bērns naktīs raud un slikti guļ?
Labdien!

Manai meitiņai ir septiņi mēneši un naktīs slikti guļam. Raud, čīkst, grozās kā karuselī! Var pat sagriezties ar kājām gaisā. Jau no dzimšanas slikti guļam, nav bijusi neviena nakts, kad neceļas. Dakteris teica, ka nekas slikts tas nav, bet nezinu, ko iesākt. Liku kumelītes vannā, tējiņu taisījām, masēju punci, kājiņas utt., bet nekas nemainās. Vai ir nepieciešams veikt nopietnus izmeklējumus bērnam vai tas pāries pats no sevis?

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds.
Labdien! Ja Jūsu dakteris neko sliktu bērnam neatrod, un bērns normāli attīstās, tad neko papildus izmeklēt nevajag. Uz nakti gan varat bērnam iedot kādu nomierinošu līdzekli, iesaku fitoterapijas preparātus. Jūsu dakteris zinās un izrakstīs. Cieņā,...

Pediatrija / bērnu veselība

Čūla uz mēles un uz vaiga - kā izārstēt?
Labdien,

Man 2 dienas pēc kakla sāpēm un "Strepsils" lietošanas parādījās tāda paliela gaišas krāsas čūla mēles sānā pie zobiem. Arī uz vaiga pie gudrības zoba un uz priekšējās apakšlūpas. Lietoju "Anaftin" pēc farmaceites ieteikuma. Vai tas ir pareizi? Čūla uz mēles ir progresējusi divās dienās no 0.3 x 0.3 mm uz 0.7 x 0.7 mm. Vismaz kakls vairs īpaši nesāp - "Strepsils" palīdzēja.

Paldies!
Atbild:
S. Piskunova
Labdien! Jūsu gadījumā vēlams nekavējoties griezties Stomatoloģijas institūtā, orālās patoloģijas nodaļā! "Orālās patoloģijas klīnika ir vienīgais specializētais centrs Latvijā, kas piedāvā šādus pakalpojumus: Sejas un mutes dobuma mīksto audu saslimšanu diagnostika un ārstēšana (baktēriju, vīrusu un sēnīšu izraisītas saslimšanas, vezikulāri bulozas izpausmes, erozijas un čūlas, kā arī autoimūnas u.c. saslimšanas)." Tel. 67455586 Esat vesels!...

Zobārstniecība / mutes veselība

Pumpas vagīnas apvidū - ko darīt?
Labdien!

Nesen man parādījās sarkana pumpa vagīnas apvidū, ar jēlu galu, kas ļoti sūrst, šķiet, ka arī struto. Tagad šādu pumpu ir jau nedaudz vairāk, ap 5, un veidojas arī jaunas un mazas anālās atveres apvidū. Tās ļoti sūrst, kad pieskaras vai iet nokārtoties. Kā arī ir pastiprināti izdalījumi un nieze. Ko darīt?

Paldies!
Atbild:
Veselības portāla medicine.lv redakcija
Labdien! Jūsu aprakstītie simptomi var liecināt par dažādām veselības problēmām. Lai noteiktu sūdzību cēloni, lūdzu, vērsieties pie ginekologa, kas veiks nepieciešamos izmeklējumus un noteiks diagnozi. Ar cieņu,...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības