medicine.lv skaitļos

Lietotāji online47
Aktīvie uzņēmumi12804
Nozares raksti1636
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāpēc pēc potītes sastiepuma vēl joprojām sistemātiski atgriežas sāpes un tūska?
Labdien!

Vēlējos noskaidrot, ko iesākt sekojošā situācijā. Dēls (pusaudzis) vairākus gadus iepriekš izmežģīja potīti. Esam konsultējušies ar ģimenes ārstu, bijuši traumpunktā, kur kāju apskatīja traumatologs, kā arī taisīts rentgens, pēc kura tika secināts, ka ir sastiepums. Rekomendēja smērēt pretsāpju gelus un elastīgo saiti.

Pēc kāda laika kāja pārgāja, bet sistemātiski sāpes un pietūkums atgriežas, kā arī tagad, mēnesi atpakaļ - potīte ir pietūkusi un sāpīga. Nosūtīja uz kompjūteru potītei, atbildi saņemot, arī viss kārtībā. Tad, kad bērns dzīvojas miera režīmā, tad ir potītei viss labi, tiklīdz ir lielāka slodze uz kāju vai sporta aktivitātes, tā sāp un klibo.

Kur vēl, lai vēršamies, ko darīt? Jāstiprina saites, vingrošana?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Ja izmeklējumos nopietni bojājumi netiek konstatēti, jāvingro, jāstiprina saites un muskuļi - labāk zinoša fizioterapeita uzraudzībā....

Fizioterapija, rehabilitācija

Vai atsākušās mēnešreizes var liecināt, ka grūtniecība nav tomēr iestājusies?
Labdien!

Ir pamatotas aizdomas par grūtniecību. Divi pozitīvi testi (ar gaišākām svītrām) un hgc asinīs 45.5. Vakar, pēc 10 dienu kavēšanās, sākās mēnešreizes. :( Protams, ceru uz labāko.
Bet vai tas nav signāls, ka viss beidzies? Jāsagaida analīžu rezultāti...

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jums jāveic HCG analīze, lai konstatētu, vai grūtniecība ir un vai progresē....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai no kontracepcijas var sāpēt muguras lejasdaļā un izstarot uz vēderu?
Labdien!

Vai no kontracepcijas ("Nuvaring") var sāpēt muguras lejasdaļā un izstarot uz vēderu? Kā arī vai kontracepcija var ietekmēt dzelzs līmeni asinīs?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jā, kontracepcija var ietekmēt dzelzs līmeni asinīs. To lietojot, menstruācijas kļūst mazākas, ir mazāks asiņu zudums, un dzelzs līmenis paaugstinās. No kontracepcijas ("Nuvaring") nevar sāpēt mugura....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc nepalīdz zāles pēc missed aborta?
Labdien!

Oktobra sākumā man konstatēja missed abortu 9 nedēļās, pārbaudes laikā bija jau pilnas 12 grūtniecības nedēļas.

Griezos slimnīcā uz dzemdes tīrīšanu, sākumā mēģināja medikamentozo, bet tā bija neefektīva, līdz ar to veica ķirurģisko tīrīšanu. Pēc tīrīšanas pagāja 4 dienas, sākās stipras sāpes un asiņošana, tāpēc griezos pie ambulatorā ginekologa, kur konstatēja, ka dzemde pilna ar asins recekļiem, un izrakstīja zāles "Dezaminooksitocīnu 50SV". Sāku lietot zāles diezgan cerīgi, bet tās īsti neiedarbojas, tīrīšanas bija pāris dienas un tagad vairs nekas nenotiek. Daktere liek lietot šīs zāles vēl 1 nedēu, bet manā gadījumā tās nedod vēlamo efektu. Visu nedēļu izjūtu stipras sāpes. Kāpēc mans organisms neņem pretī zāles? Vai tas, ka neizvadās recekļi, var izraisīt iekaisumu? Kas būtu efektīvāks šādā gadījumā, ja medikamenti nedod efektu? Vai šādi sarežģījumi var nākotnē izraisīt atkārtotu missed abortu vai neauglību?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jūsu gadījumā subjektīvas sajūtas neparāda procesa gaitu. Ja jūtaties slikti, tomēr dodieties pie ārsta...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Nepārejošs klepus, sāpes un svešķermeņa sajūta rīklē - ko darīt?
Labdien!

Man ir 18 gadi. Šovasar aptuveni pirms 3 mēnešiem parādījās tāds kā neliels kairinājums plaušās, kas nepārgāja, ne dzerot tējas, ne lietojot sīrupus. Aptuveni nedēļu pēc tam ļoti stipri saslimu un nogulēju mājās 2 nedēļas. Vēlāk klepus nepazuda un nesamazinājās. Nolēmu aiziet uz rentgenu, parādījās viss normas robežās. Tagad ar plaušām viss kārtībā, taču parādījās kairinājums un sāpes rīkles rajonā, krēpas turpina nākt ārā, bet nepazūd. Sajūta, ka rīklē ir svešķermenis. Dzeru daudz dažādas antibiotikas, kuras izrakstīja ģimenes ārsts, un arī nepalīdz. Tā nu mokos jau 3. mēnesi. Ko man darīt?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iespējams, ka Jums ir infekciozi aleŗģiska infekcija elpceļos, kā arī nav izslēgta veģetatīvā distonija, bet bez izmeklēšanas neko precīzi pateikt nevaram. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma pārbaudi šūnu līmenī, balstītu uz biorezonansi. Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877, vai www.vs888.lv. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai drīkst mainīt hormonālās tabletes uz tādām pašām, bet no cita ražotāja, ja visu laiku lietotas viena ražotāja tabletes?
Labdien!

Lietoju "Lindynette 75/20" tabletes (gaiši dzeltens iepakojums). Nākamreiz, ejot uz aptieku, man arī iedeva "Lindynette 75/20", tikai citā iepakojumā (cits ražotājs). Vai drīkst mainīt ražotāju, ja visu laiku lietotas viena ražotāja tabletes?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Nav svarīgi, kas ir ražotājs, svarīgs ir sastāvs. Pasaulē vienādus medikamentus var ražot daudzas valstis. Jūsu gadījumā tas ir viens un tas pats medikaments....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Bez pārēšanās neizdodas aizmigt, jo rūc vēders - vai tas varētu būt saistīts ar nervu traucējumiem vai ar kuņģi?
Labdien!

Man naktīs ir grūtības aizmigt dēļ vēdera rūkšanas. Ja ēdu vakarā maz vai normāli un mēģinu aizmigt, tad visu nakti neguļu.
Tāpēc pēdējā laikā sāku ļoti daudz uzņemt pārtikas pirms gulētiešanas, pārēsties, tādēļ diezgan labi jūtos izgulējusies.

Kad neizguļos, sajūta, ka vajag uz nakti parēsties, lai aizmigtu.
Pirms aptuveni 3 gadiem tika veikta kolonoskopija. Pašlaik nav.
Atklāja zarnās eroziju jeb iekaisumu. Pirms 3 gadiem man nebija problēmas ar vēdera rūkšanu un miegu.

Gastroentologs teica, ka var ievērot food map diētu pret iekaisumu. Diētai - fasting jeb gavēni.

Vakariņas ir apmēram pulksten 19.00, vēlākais pulksten 21.00 pēc darba.

Man ir palielinājies arī dēļ pārēšanās svars. Uz nakti sāku dzert krūzi kefīra un probiotisko kapsulu - biljons baktēriju vienā kapsulā - pirms gulētiešanas. Izdzeru vienu ūdens krūzi maziem malciņiem, pirms eju gulēt. Bet, ja nepārēdos tik un tā neizdodas aizmigt.

Man ir arī nervu slimība, lietoju medikamentus - vakarā vienu "Kventiax" un "Finlepsin".

Vai tas viss varētu būt saistīts ar nervu traucējumiem? Vai ar kuņģi?

Paldies!
Atbild:
Iveta Līce, ģimenes ārste
Labdien! Domāju, ka Jūsu aprakstītā problēma varētu būt saistīta ar nervu sistēmas traucējumiem. Taču es ieteiktu pārbaudīt kuņģi un aizkuņģa dziedzeri, veikt fibrogastroskopiju augšējam gremošanas traktam, lai izslēgtu patoloģiju kuņģī un divpadsmitpirkstu zarnā. Tāpat veikt ultrasonogrāfiju vēdera dobuma orgāniem, lai apskatītos aizkuņģa dziedzera, aknu un žultsceļu stāvokli. Ņemot vērā svara palielināšanos, nepieciešams veikt klīniskās analīzes, noteikt glikozes līmeni asinīs,...
Atbild:
Baiba Brokāne - Čekstere, ārste-psihiatre
Labdien! Psihiska rakstura slimības var radīt gremošanas trakta problēmas. Ieteicama vizīte pie psihiatra, lai izvērtētu medikamentu lietošanu. Ar cieņu,...

Veselīgs uzturs

Ar ko skaidrojami sirds pārsitieni?
Labdien!

Sieviete, 26 gadi. Jau kādu laiku esmu pamanījusi tādus kā sirds pārsitienus. Sajūta tāda, ka sirds pukst normāli un tad ir lielāka pauze, un tad seko stiprāks sirdspuksts. Dienas gaitā šos pārsitienus īpaši nejūtu. Tie izteiktāki kļūst uztraukuma brīžos vai pēc lielākas fiziskās slodzes. Ir veiktas asinsanalīzes un ehokardiogramma, kur neko sliktu neuzrāda. Sakiet, lūdzu, kas varētu būt iemesls šādiem pārsitieniem?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iespējams, ka iemesls ir veģetatīvās nervu sistēmas traucējumi. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Nepatīkams aromāts no maksts - kā rīkoties?
Labdien!

Man ir 25 gadi, un viens partneris jau ilgu laiku. Pēkšņi parādījās nepatīkams aromāts no maksts (skābs, bet izdalījumi bija tādi kā parasti un nebija ne niezes, ne apsārtuma), varbūt nedaudz vilka vēdera lejas daļā. Devos uz aptieku, man ieteica gēlu, ko ievada makstī uz nakti, un tā piecas dienas. To arī izdarīju un viss bija labi, līdz pienāca mēnešreizes. Tām beidzoties, atkal aromāts atpakaļ. Sakiet, lūdzu, kā rīkoties un varbūt pie vainas ir tamponu lietošana? Lai gan tos lietoju jau ilgu laiku.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Visticamāk, cēlonis ir organisma mikrobu vides izmaiņas. To cēloni var noskaidrot tikai sarunā ar ārstu un veicot analīzes....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc pēkšņi izmainījies mēnešreižu cikls?
Labdien!

Parasti mēnešreizes ir normālas, viss ir kārtībā, bet šomēnes cikls ir ļoti dīvains, asiņošana nav spēcīga - vienu dienu ir normāla, nākamajā nav gandrīz vispār, bet ir tikai cikla sākums.

Ko tas varētu nozīmēt? Vai tas varētu būt dēļ miega traucējumiem, nav organismā pietiekami daudz vitamīnu?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Diemžēl atbildēt nevar, jo nav zināms ne Jūsu vecums, ne cita informācija. Cēloņi var būt dažādi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kur vērsties, ja nespēju vairs produktīvi strādāt?.
Labdien!

Mana problēma jau ir kādu laiku, liekas pat gadus.

Mana nodarbošanās sastāv no diezgan lielas atbildības. Problēma paliek arvien izteiktāka, kad man rodas kāds atbildīgs pienākums, kurš ir uz maniem pleciem - liekas, kā ar klikšķi pilnībā pazūd enerģija, tā kā baterijas būtu izņemtas. Ir spēcīga, izteikta miega sajūta.

Es darbojos nozarē, kur ir ļoti svarīga domāšana, agrāk šos darbus spēju veikt bez problēmām. Ko es varu mainīt? Kur man vērsties? Ja šādi turpināsies, tās ir manas karjeras beigas...

Paldies!
Atbild:
Baiba Brokāne - Čekstere, ārste- psihiatre, Veselības salons 888
Labdien! Aprakstītie simptomi atbilst trauksmei un depresīvai reakcijai, tāpēc, lai risinātu Jūsu problēmu, ieteicama vizīte pie psihiatra, lai izvērtētu Jūsu veselības stāvokli un ieteiktu risinājumu. Ar cieņu,...

Psihoterapija / psihiatrija

Grūtniecei temperatūra, bezspēks un šķebināšana - kāds varētu būt iemesls?
Labdien!

Esmu 6. grūtniecības nedēļā, ir parādījusies temperatūra - dienas laika 37,5 vakaros 38,5. Jau kādas 4 dienas mokos ar bezspēku un šķebināšanu, pa reizei iesāpas muguras lejasdaļā un nedaudz pavelk vēderu, ne klepus ne iesnu nav, Covid tests negatīvs. Kas varētu būt par iemeslu? Dzeru tējas un daudz ūdeni, temperatūru nosist zemāk par 37,5 nevaru. Vai tas var kaitēt mazajam? Un kāds varētu būt iemesls? Pie ārsta pirmajā vizīte tikšu tikai 04.11.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Grūtniecības sākumā paaugstinātā progesterona dēļ sievietei patiešām var būt paaugstināta ķermeņa temperatūra – līdz pat 37,4 grādiem. Tas ir saistīts ar to, ka tas centrs galvas smadzenēs, kas regulē progesterona izdalīšanos, atrodas tuvu termoregulācijas centram, kas savukārt atbild par ķermeņa temperatūras izpausmēm. Tāpēc grūtniecei citreiz var būt tāda sajūta, ka viņai ir neliels drebulis, un arī temperatūra var būt mazliet paaugstināta. Būtībā šīs pazīmes tikai apliecina, ka ar...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Paātrināts pulss un spiedoša sajūta krūtīs - kā rīkoties?
Labdien!

Esmu 25 gadus jauna meitene, 163 cm, 64 kg. Nav sportisks dzīvesveids, taču strādāju par skolotāju - esmu nemitīgā steigā, uz kājām un kustībā.

Apmēram nedēļu visu laiku jūtu tādu kā vieglumu galvā, reiboņus, sēžot vai guļot, ir spiedoša sajūta krūtīs - pieceļoties vai ejot, šī sajūta pazūd.

Asinsspiediens ir normāls, vidēji 120/80, bet pulss pārsvarā 90-110, kā kuru brīdi.

Ir bailes par dažādām iespējamām saslimšanām, piemēram, plaušu emboliju, kas rada paniku un nemaz neuzlabo situāciju.
Pirms daudziem gadiem diagnosticēta veģetatīvā distonija.

Ko iesākt, darīt tālāk?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ir jāstiprina un jābaro nervu sistēma. Ja vēlaties mūsu padomu un ieteikumus, tad varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu, lai noskaidrotu sūdzību cēloņus. Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877, vai www.vs888.lv. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Paātrināta sirdsdarbība - vai problēma meklējama nervu sistēmā?
Labdien!

Jau kādu laiku nomoka bailes par savu veselības stāvokli. Esmu 20 gadīgs izbijis sportists. Šobrīd bailes ir par to, ka mierā, guļus stāvoklī viss liekas, ka ir kārtībā, bet, līdz ko pieceļos stāvus, sirds uzreiz sitas par 30- 40 sitieniem straujāk - tik ļoti, ka pats pilnīgi jūtu. Esmu bijis uz asinsanalīzēm, kur nekādas novirzes no normas neuzrāda, tāpat biju uz holtera monitorēšanu, kur uzrāda 2 pārsitienus, bet pārējais viss it kā kārtībā, kā arī biju uz ehokardiogrammu, kur ārsts pateica, ka anatomiski ar sirdi viss esot kārtībā.

Ik pa laikam jūtu sāpes krūtīs, mugurā, kā arī starp ribām, bet citreiz šādas sāpes nejūtu. Brīžiem ir sajūta, ka sāpes tā kā pārvietotos no vienas vietas uz citu. Vēl līdz ar šo problēmu ir arī aizcietējumi, kur medikamenti palīdz tikai uz laiku. Biju pārbaudīt arī orgānus - USG vēdera dobumam, kur arī teica, ka viss ir kārtībā.

Vai Jūs varētu palīdzēt un pateikt, kur doties tālāk? Vai problēma tomēr meklējama nervu sistēmā?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iespējams, ka problēma ir tiešām meklējama nervu sistēmā. Ieteicama vizīte pie neirologa vai pie psihiatra. Ar cieņu,...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kā rīkoties, ja ģimenes ārsts pacientam ar bronhiālo astmu atsakās izrakstīt vajadzīgās zāles biežāk nekā reizi gadā?
Labdien!

Kā rīkoties situācijā, kad ģimenes ārsts pateicis, ka "Salbutamol" aerosolu izrakstīs ne biežāk kā reizi gadā? Man ir bronhiālā astma, un kopš 8 gadu vecuma ir izrakstītas šīs zāles pie diviem citiem ģimenes ārstiem apmēram reizi mēnesī. Divu grūtniecību laikā šīs zāles nelietoju, jo nebija nepieciešams. Pirms 3 gadiem nomainīju ārstu, procesā izrādījās, ka viņa nav saņēmusi manu medicīnisko kartiņu, tāpēc izrakstīja reizi mēnesī "Ventolin" aerosolu par maksu. Lika izdarīt spirogrāfiju. Dakteris, pie kura veicu izmeklējumu, norādījis ārstējošas zāles un "Salbutamol" pēc vajadzības.

Zvanot ģimenes ārstei, jautājot pēc receptes un pēc pieprasījuma nosūtot spirogrāfijas rezultātus, viņa visas dienas garumā man neizrakstīja recepti, lai gan teicu, ka man ir lēkme un grūti elpot. Negribēju zvanīt ātrajiem, cerot, ka kuru katru brīdi saņemšu recepti un varēšu turpināt strādāt. Neilgi pirms ārsta prakses darba laikā beigām, zvanīju atkārtoti, māsiņa atbildēja, ka dakteres darba laiks ir beidzies un recepti vairs nevar izrakstīt. Mēģināju atkārtoti paskaidrot situāciju, ka jau vairākas stundas ir grūti elpot, pēc kā dzirdēju dakteri skaļi sakām, ka tūlīt izrakstīs, bet turpmāk dos recepti "Salbutamol" tikai reizi gadā, jo spirogrāfijā pateikts, ka "pēc vajadzības". Man noteikti nepietiek ar vienu aerosolu gadā, arī ja lietoju ārstējošās zāles. Drīz beigsies flakoniņš un man bail zvanīt un prasīt, jo nevēlos nekādus konfliktus, tikai lai man izraksta vajadzīgās zāles.

Mēģināju mēneša laikā nomainīt ģimenes ārstu, tomēr neizdevās atrast praksi, kurā pieņemtu jaunus pacientus. Kā rīkoties lēkmes gadījumā? Vai man neliks maksāt par izsaukumiem, ja zvanīšu ātrajiem vairākas reizes mēnesī? Nekādi konflikti līdz šim ar ārstu nav bijuši, cik man zināms, neesmu viņu nekādi aizskārusi un esmu neizpratnē, kāpēc un vai viņa drīkst tā rīkoties!

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Šos jautājumus varat uzdot, rakstot Veselības inspekcijai. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā ārstēt trauksmi, barojot bērnu ar krūti?
Labdien!

Baroju mazuli ar krūti un nevēlos pilnībā to pārtraukt. Mokos ar trauksmi, panikas lēkmēm katru dienu un to sekām. Slimnīcā nav vietas, mazo nav, kas pieskata. Ārsti negrib izrakstīt zāles, kuras var apvienot, barojot ar krūti. Liek barot ar dārgu maisījumu un dzert "Spitomin" un man nezināmu neiroleptiķi. Baidos to dzert, tā kā man ir lielas iespējas uz blakusparādībām, bet esmu viena ar mazuli.

Jautājums - kā es varu dabūt steidzami zāles pret trauksmi un neiroleptiķi, kuru var apvienot ar krūts barošanu? Šobrīd izdzīvoju uz baldriāņiem un vitamīniem.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Nevienus neioroleptiķus, antidepresantus un trankvilizatorus nevar lietot ne grūtnieces, ne ar krūti barojošas māmiņas. Ar cieņu,...
Atbild:
Baiba Brokāne - Čekstere, ārste- psihiatre, Veselības salons 888
Labdien! Lielākā daļa medikamentu izdalās ar mātes pienu un tāpēc ir īpaši jāizvērtē medikamentu lietošana un krūts barošana. Par šo jautājumu jākonsultējas ar savu psihiatru. Ar cieņu,...

Psihoterapija / psihiatrija

Sirds blokāde - cik nopietni tas ir?
Labdien!

Sieviete, 29 gadi, 168 m, 57 kg.

Par cik dēļ covid man atcēla vizīti pie kardiologa, nolēmu šeit pajautāt.

Pa vasaru pamanīju, ka man miera stāvoklī pulss ir 80-90 sitieni un zems spiediens, 90/60 (normāls ir 110/70) minūtē. Pirms tam vingroju četras piecas reizes nedēļā, pa 50 minūtēm dienā + pastaigas. Vasarā pārtraucu vingrot. Ārsts nozīmēja analīzes - viss kārtībā ar dzelzi un vairogdziedzeri, sirds usg arī viss kārtībā, bet holters uzrādīja a/v sirds blokādi, 45 epizodes 2. pakāpes mobitz tipa a/v blokāde. Lielākais RR intervāls bija 1.99 sek. Nozīmīgas barikardijas nav.

Tagad bieži izjūtu, ka sirds pukst normāli, tad īsu pauzi nepukst un tad aiziet normāli, tieši uz vakariem, citreiz pēkšņi ir viens spēcīgs sirdspuksts. Mēdz būt arī svīšana un trauksmes sajūta. Ģimenes ārsts saka, ka tas no nerviem.

Piebildīšu, ka tajā dienā, kad bija holters, man uznāca panikas lēkme un uzkāpa spiediens, tāpēc ārsts izrakstīja "Metropolu". Blakusparādībās rakstīts, ka tas var izraisīt a/v blokādi, varbūt tāpēc tā parādījās? Pašlaik dzeru D vitamīnu, zivju eļļu un "Nervostrong" nerviem.

Jautājums - cik nopietni tas viss ir? Vai situācija nevar pasliktināties, kamēr tieku pie kardiologa? Pašlaik esmu atsākusi vienkāršus vingrinājumus, likšu klāt pamazām arī slodzi.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ieteicama atkārtota vizīte pie kardiologa. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Neskaidras sāpes kaklā - kā rīkoties?
Labdien!

Jau vairākas nedēļas ir jocīga sajūta kaklā, sākotnēji biju saaukstējusies, bet nu jau kādu laiciņu ir tikai kakla sāpes. Kakls nav pat apsārtis, bet reizēm ir tāda sausuma sajūta un niezēšana, reizēm var redzēt, ka labā mandele ir mazliet ar baltu aplikumu, bet nekādu citu simptomu nav (temperatūra, iesnas vai kas cits nav bijis šobrīd). Reizēm ir tāda spiedoša sajūta kaklā, it kā būtu apgrūtināta elpošana, un grūti norīt siekalas, bet kakls neizskatās pietūcis. Nekas nelīdz, esmu mēģinājusi sūkājamās tabletes, pretsāpju/pretiekaisuma medikamentus, kakla skalošanu.

Par ko šie simptomi var liecināt un ko darīt?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Tādus simptomus un sūdzības var izraisīt arī alerģiski elpceļi. Ja vēlaties mūsu ieteikumus un padomu, tad varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī mūsu medicīnas centrā. Sīkāku informāciju var uzzināt www.vs888.lv, vai zvanot uz tālruni 27088877. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāds var būt cēlonis sāpēm labajā paribē?
Labdien!

Grūtniecības laikā parādījās asas, velkošas sāpes labajā paribē, reizēm arī vēdera lejasdaļā, mugurpusē, bet izteiktāk tieši zem ribām, brīžiem pārejošas, vēlāk jau regulārākas un izteiktākas.

Sākotnēji domājām, ka tas saistīts ar grūtniecību un vēdera augšanu, bet vēlāk, sāpēm atkārtojoties un pastiprinoties, nonācu arī Stradiņu slimnīcā. Veicot visus izmeklējumus un analīzes, ko uz to brīdi varēja veikt grūtniecei, neko neatrada un slēdzienā minēja zarnu/nieru kolikas.

Pēc dzemdībām sāpes mazinājās, pazuda, profilaktiski veicu arī usg vēdera dobumam, neskaidri varēja redzēt žultspūsli, bet izmeklējuma laikā neko neatrada (piebildīšu, ka pirms 3 gadiem aknā atrada mazu cistiņu un tā tur ir joprojām). Pēdējā laikā novēroju biežāku vēdera pūšanos un neregulāru vēdera izeju. Usg izmeklējumā arī bija norādīts meteorisms zarnās. Tomēr ik pa laikam atkal kaut ko sajutu un nu pēdējā laikā ļoti izteikti sāp labajā paribē, reizēm liekas, ka arī vēdera lejasdaļā, citreiz mugurpusē, bet šobrīd to sāpi jūtu gandrīz visu laiku un tā nepāriet. Reizēm no rītiem ir bijusi rūgta garša mutē un dažreiz arī sajūta, ka ir nelabums, bet tas varētu būt vairāk pēc vēlākām vakara ēdienreizēm. Bet sāpes ir nepatīkamas un rada diskomfortu nu jau arī ikdienā.

Kāds varētu būt iemesls un kādus izmeklējumus veikt, lai tiktu skaidrībā? Jo skaidrs, ka normāli tas nav un tā nevajadzētu būt.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Bez izmeklēšanas precīzi pateikt nevaram, bet, iespējams, Jums ir žultspūšļa iekaisums un žultspūšļa diskinēzijas. Lai apstiprinātu mūsu minējumus, varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu mūsu medicīnas centrā, balstītu uz biorezonansi. \ Sīkāku informāciju var uzzināt www.vs888.lv, vai zvanot uz tālruni 27088877. Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Tukša augļa ola - vai ir iespēja, ka viss dabiskā ceļā iztīrīsies?
Labdien!

Biju 6. grūtniecības nedēļā. Sākās neliela asiņošana. Konstatēja tukšu augļa olu. Viegla asiņošana turpinās. Vai ir iespēja, ka viss dabiskā ceļā iztīrīsies? Vai jābrauc uz tīrīšanu labāk?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Ir iespējami abi varianti, taču diemžēl neklātienē pilnvērtīgi secinājumus nevar izdarīt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādēļ pēc zoba divu kanālu ārstēšanas pārējie zobi maina krāsu, paliek pelēki?
Labdien!

Esmu neizpratnē par zobu veselību pēc zobārsta apmeklējuma 15.10.21. Tika tīrīts 46. zobs, kuram atklāja zoba kaula iekaisumu. Dēļ tā tika veiktas 4 reizes rentgens, tika tīrīti zobam divi kanāli, kuri 20 gadus atpakaļ tika taisīti, bet nepareizi, līdz ar ko gadu laikā kaulā radās šī vaina. Visu zobam izdarīja zem divām narkozēm. Tīrot kanālus caur mikroskopu, jutu to visu lielo darbu un bakstīšanu līdz kaulam. Viss bija labi, šobrīd mazliet jūt to vietu. Bet esmu panikā, ka pārējie zobi vienkārši ņem un paliek uzkrītoši pelēki. Emalja maina krāsu. Zobus lika skalot pirms un pēc ar kaut kādu rūgtu šķidrumu. Neko neesmu darījusi, nesaprotu, kas ir izdarīts nepareizi, kāpēc tāda reakcija? Kas notiek ar zobiem, kuri bija normāli, dabīgi balti? Sakiet lūdzu, ko darīt? Kas ir par problēmu? Vai atgriezīsies zobu veselība un dabīgais to skats, kāds bija iepriekš? Nekad nav bijušas tādas problēmas, vienmēr zobi ļoti kopti un pieskatīti. Man ir higiēnists, kurš var apgalvot, ka pēc šīs vizītes viss ir slikti zobu skatā. Lūdzu, palīdziet ar padomu.

Paldies Jums!
Atbild:
Dr. S. Piskunova
Labdien! Kanālu ārstēšana prasa daudz laika un tikai sausu vidi. Dēļ tā visi blakus zobiņi zaudē šķidrumu. Krāsa sausai emaljai vienmēr atšķiras no krāsas mitrai emaljai. Tas ir dabisks process. Pēc laika emalja atkal piesaista mitrumu no mutes dobuma un krāsa atjaunojas. Šis process katram cilvēkam notiek individuāli. Iesaku bez uztraukuma nogaidīt kādu laiku pēc Jūsu zoba ārstēšanas beigām. Viss būs labi. Esat vesela!...

Zobārstniecība / mutes veselība

Cik tas ir nopietni un vai var barot zīdaini ar krūti, ja B grupas beta hemolītiskā streptokoka analīzēs rādās bagātīga augšana?
Labdien!

Ja B grupas beta hemolītiskā streptokoka analīzēs rādās bagātīga augšana, cik tas ir nopietni un vai varu zīdaini turpināt barot ar krūti?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Diemžēl nav saprotams, kuram ir šī analīze: bērnam vai Jums. Lūdzu, jautājiet pediatram....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai grūtniecei ieteicama balstvakcinācija pret Covid-19?
Labdien!

Esmu 24 gadus jauna grūtniece (4. grūtniecības mēnesis). Strādāju medicīnā. Janvārī esmu pabeigusi vakcinēšanos pret Covid ("Pfizer"). Vai šobrīd man būtu ieteicama balstvakcinācija (3.deva)? Vai vakcināciju atlikt uz vēlāku laiku? Ja vakcinēties, tad ar kuru vakcīnu?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Zinot tikai Jūsu vecumu, bet nekā nezinot par Jūsu veselības stāvokli, neklātienē diemžēl nevaru dot padomu par vakcināciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības