medicine.lv skaitļos

Lietotāji online158
Aktīvie uzņēmumi12803
Nozares raksti1636
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Cik ilgā laikā pēc kritiena jāpazūd sāpēm, un kad jāiet pie ārsta?
Labdien!

Pirms pāris nedēļām neveiksmīgi nokritu, sāpes muguras lejasdaļā un vienā pusē gluteālā rajonā joprojām ir saglabājušās (nav neciešami lielas, ir krietni mazākas kā kritiena dienā, taču traucē veikt ikdienas uzdevumus, aktīvi strādājot, konstanti jūtamas un kustību apjoms sāpju dēļ ir ierobežots). Cik ilgi pēc kritiena ir normāli izjust sāpes un kad ir robeža, ka tomēr jāiet pie ārsta? Ja kādā brīdī ir tomēr jāiet pie ārsta, tad pie kādas specialitātes ārsta tas būtu jādara - traumatologa/ fizioterapeita?

Liels paldies jau iepriekš par sniegto atbildi!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Ja saglabājas sāpes, vajadzētu saprast, vai nav kaulu bojājuma/ lūzuma. Vajadzētu vērsties pie traumatologa vai ģimenes ārsta. Traumas vietā var lietot aukstumu, heparīnu saturošas ziedes. Ja kaulu bojājuma nav, variet apmeklēt fizioterapeitu (palīdzēs atgūt kustības)....
Atbild:
Aleksandra Krūmiņa, fizioterapeite
Labdien! Protams, izjust sāpēs pēc kritiena, traumas - tas ir normāli. Tomēr ir vairāki pasākumi, lai mazinātu sasituma sekas un paātrinātu dzīšanas procesus. Jūsu gadījumā noteikti ir jāgriežas pie fizioterapeita! Lai mazinātu sāpes, fizioterapeits var pielietot gan elektroprocedūras, gan teipošanu, gan masāžas elementus. Labi palīdz atvēsinošie gēli ("Polar frost", "Ice gel", "Cold gel")....

Traumatoloģija / ortopēdija

Vai muguras sāpes var būt no neliela gastrīta un atviļņa?
Labdien!

Vai muguras sāpes var būt no neliela gastrīta un atviļņa? Kuņģis pārbaudīts. Sāp reizēm starp lāpstiņām, tad pa vidu, tad lejā, tad ap nabu jūtu. No rītiem šķiet, ka mani situši pa nakti ar vāli. Stīvums. Pa nakti reizēm griežoties arī jūt. Varbūt parazīti? Neirologs mugurā problēmu nesaskata. Masāžas muguru neatlaiž.

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Maz ticams, ka Jūsu aprakstīto sāpju vienīgais iemesls ir gastrīts vai atvilnis. Iespējams, ka Jums ir stājas traucējumi, vienveidīgas pozas darbā/ikdienā, pārāk maza fiziskā aktivitāte, vai fiziska pārslodze. Jāņem vērā arī ieradumi (pārmērīga kafijas lietošana vakaros, apjomīga ēdienreize pirms miega, smēķēšana u.c.), miega režīms... Reizēm dažāda rakstura sāpes un slikta sajūta no rītiem var norādīt par slēptu depresiju....

Fizioterapija, rehabilitācija

Pie kā vērsties, ja pēc operācijas augšstilba muskulis joprojām nav atjaunojies?
Labdien!

Pirms 2 gadiem, spēlējot volejbolu, guvu traumu - krustenisko saišu pilns plīsums un meniska bojājumi. Saoperēja saites un daļēji izgrieza bojātos meniska gabalus. Pēc operācijas izgāju fizioterapijas kursu. Jautājums tāds. Pagājuši jau vairāk nekā 2 gadi, bet tai kājai augšstilba muskulis joprojām nav atjaunojies. Respektīvi, paskriet nevaru un dažreiz piekliboju. Pie kā griezties un kas varētu būt par vainu? Darbs nav sēdošs, ikdienā daudz staigāju.

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Iespējams, ka nav regulāri veikti vingrojumi konkrēto muskuļu atjaunošanai. Visdrīzāk - nepieciešama rehabilitācija....

Fizioterapija, rehabilitācija

Vai liela pēdu un apavu garuma starpība neietekmē vēl vairāk bērna problēmas ar pēdām?
Labdien!

Bērnam ir 4,5 gadi un ir apstiprināta plakanā pēda. Tāpat ejot liek kājas uz iekšpusi. Bieži ķeras, klūp un krīt. Mamma ir iegādājusies zābakus bez siltinājuma. Pēdas garums ir 16,5 cm, bet iegādātajiem apaviem 19,5 cm. Jautājums - vai tas neietekmē vēl vairāk bērna problēmas ar pēdām, ja tik liela starpība pēdai ar apaviem?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Ja apavi neatbilst vajadzīgajam izmēram, staigāt ir grūtāk....

Fizioterapija, rehabilitācija

Vai anālās fisūras var atkārtoties?
Labdien!

Sieviete, 41 gads.

24. novembrī pie lielas un cietas fēces bija asiņošana. Sajūta bija, ka tiek izstiepts ānuss un ānusā ir ass svešķermenis. Asins pile uz papīra turpinājās 9 dienas. Bija sajūta, ka ap ānusu dur adatiņas/dzelonīši. Bet vēlāk fēces bija normālas. Pie proktologa Vācijā tiku tikai 13. decembrī. Ārsts teica, ka tā ir anālā fisūra. Tā kā viss bija sadzijis, medikamenti netika nozīmēti.

22. decembrī pie normālas vēdera izejas sākās sajūta, ka atkal dur adatiņas ānusā, bet asiņošanas nebija. Tā tas turpinājās katru dienu, līdz 28. decembrì pie normālas vēdera izejas parādījās asinis uz papīra un podā. Tas pārgāja pēc dažām dienām. Savukārt pēc 2 nedēļām atkal bija asinis uz papīra. Jāpiebilst, ka sāpes nebija, bet bija sūrstoša sajūta pie ānusa augšējās malas un arī adatiņu sajūta ānusā.

Sakiet lūdzu, kas man kaiš? Vai plīsumi var atkārtoties?

Paldies!
Atbild:
Dr. Moisejenko
Labdien! Jums neatliekami jādodas pie speciālista! Ar cieņu,...

Proktoloģija

Kāpēc nav erkecijas?
Labdien!

Man ir 30 gadi, augums 182 cm, svars 70 kg. Mana problēma ir tāda, ka man nav vispār erekcijas jau kopš tīņa gadiem (14-16).
Attiecīgi man nestāv vispār un tā īsti nekad arī nav stāvējis, neatkarīgi no tā, vai skatos uz kailu meiteni vai arī ilgu laiku ar partneri veicam priekšspēli. Dzimumloceklis mazliet saceļas pats un tas arī ir viss. Kamēr es pats vai viņa nesāk stimulācijas ar roku, tikmēr nekā nav. Ir bijušas ilgtermiņa attiecības vai pretēji - vienas nakts sakari, problēmas nepazūd. Pirmā brīdī domāju, ka klasiskais sekss nav priekš manis, attiecīgi centos izzināt vairāk seksuālo pasauli ar domu, ka atradīšu veidu, kas palīdzētu erekcijai, bet diemžēl nekā.

Masturbācija ir vienīga lieta, kas palīdz erekcijai, bet, kad apstādinu stimulāciju, tā pēc īsa brīža erekcija beidzas, nesasniedzot kulmināciju. Kā arī, kad izdodas iegūt erekciju un ievadot locekli vagīnā, pēc neilga laika erekcija pazūd, neatkarīgi, vai ir prezervatīvs vai nav.

Esmu griezies pie urologa, ir pārbaudīts testosteronu līmenis, kurš esot virs normas, bija arī izrakstītas "Viagra" tipa tabletes erekcijas uzlabošanai. Tās ne tikai nepalīdzēja, bet, godīgi sakot, erekcija parādījās nevis pēc aptuveni vienas stundas, bet pēc kādām sešām stundām un arī nepilnvērtīgi.

Esmu pat mēģinājis veikt prostatas masāžu pie attiecīga speciālista, bet diemžēl arī tas turpmākajā nākotnē nedeva nekādus uzlabojumus.

Mentālais sabrukums man nav un nebūs, jo sen ar to esmu sadzīvojis, cik vien zinu sevi. Bet ik pa laikam cenšos meklēt informāciju, kā tomēr to visu salabot, ja vien tas ir iespējams.

Ikdienā ir konstanti sēdošs darbs, brīžiem pat virs 10 stundām dienā. Smēķēju ne vairāk kā vienu paciņu dienā ap 10 gadiem. Ar alkoholu aizraujos maz. Saprotu, ka smēķēšana ir, iespējams, vainīga, attiecīgi no tās esmu ticis vaļā aptuveni 2 mēnešus, bet erekcijā tas nav nekādus uzlabojumus devis.

Varbūt varat izteikt viedokli ar ieteikumiem, ko man darīt, vai pie kāda speciālista griezties?

Protams, neesmu ārsts, bet vai gadījumā man nav erekcijas disfunkcija un vai man nepalīdzētu triecienviļņu terapija?

Paldies!

Atbild:
D.Balodis
Labdien! Pēc apraksta pateikt, kāpēc ir erekcijas traucējumi - nevar. Vajadzīgi citi izmeklējumi un papildu informācija. Vajadzētu pārbaudīt dzimumlocekļa asinsvadu stāvokli. Erekcijas disfunkcija noteikti ir. Par triecienviļņu terapijas izmantošanu - pagaidām izvērtēt nevar. Jūs varētu meklēt palīdzību pie dr. J. Erenpreisa, jo viņš nodarbojas ar šāda tipa pacientiem. Cieņā,...

Uroloģija / nefroloģija

Sāpīgs izaugums pie anālās atveres - no kā tas varētu rasties?
Labdien!

Visu laiku viss bija labi, bet vienā vakarā sapratu, ka man pie anālās atveres (pieņemu, ka to sauc par starpeni) parādījās tāda kā pumpa, vairāk tā kā pie labās malas. Sāpīga, izskatās, ka varētu būt ar strutām, bet varbūt arī nē, nevar saprast.

Man ir diezgan sēdošs darbs. Kas tā pa pumpu varētu būt?

Apdomāju aiziet pie proktologa, bet vizīte tomēr maksā 50€. Varbūt var nogaidīt un paskatīties, ja nu pazūd?

Es ļoti par visu uztraucos, jo man visiem ģimenē aizgājušiem bijuši dažādi vēži un es ļoti ļoti baidos par katru lietu, kam nevajadzētu būt uz mana ķermeņa.

Paldies!
Atbild:
Dr. Moisejenko
Labdien! Jums vajag neatliekami parādīties speciālistam. Šādas sūdzības varētu būt daudzu iemeslu dēļ....

Proktoloģija

Vai HIV tests, kas veikts pāris dienas pēc dzimumakta, var vēl neuzrādīt infekciju?
Labdien!

27.10.2021 bija neaizsargāts dzimumakts, pēc kura partneris paziņoja, ka ir HIV pozitīvs. Pati testu veicu 29.11.2021. NMS laboratorijā, un tests bija negatīvs.

Vai varētu tomēr būt pozitīva? Tests var vēl neuzrādīt infekciju?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Negatīvs rezultāts liecina, ka antivielas pret HIV asinīs nav atrastas – tātad cilvēks nav inficējies ar HIV. Tomēr jāatceras, ka testēšanas laikā cilvēks var atrasties HIV infekcijas “loga” periodā, tāpēc pēc 3 mēnešiem HIV testu vēlams atkārtot!...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Sāpes visā kreisā rokā, kas atsaucas uz ķermeņa kreiso pusi - kāds varētu būt cēlonis?
Labdien!

Guļot gultā, ne no kā sāka tirpt, sāpēt un bija nepatīkama sajūta rokā. Nomocījos, nevarēju pagulēt. Sadzēros pretsāpju līdzekļus, palika vieglāk. Bet jūtu, ka sāpes atsaucas arī uz kreiso krūšu kurvi un arī lāpstiņu mugurā. Dziļi ieelpojot, iesāpas roka. Visa kreisā puse saistīta. Bet pēc nakts un vēl dienas mocībām sāpes pazuda. Pagāja gandrīz pusotra nedēļa, un sāpes atgriezās. Un atkal tas pats. Nezinu kas vainas.

Nesen ir parādījusies nātrene, kas reizēm vakaros uzliesmo. Biju pie dermatologa, kura apstiprina nātrenes esamību. Nātrene izpaužas vakaros, kad atbraucu mājās pēc darba. Ceru, ka kāds var pakonsultēt, kas man varētu būt par vainu un kā rīkoties.

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Sāpju iemesls var būt dažāds: mugurkaulāja problēmas, pleca locītavas bojājums, sirds problēmas (stenokardija) u.c. Jums vajadzētu vērsties pie ģimenes ārsta, veikt izmeklējumus. Nezinot Jūsu vecumu, kopējo veselības stāvokli, fiziskās aktivitātes līmeni, darba specifiku, nevaru dot konkrētu padomu....
Atbild:
Dr. M. Funka
Labdien! Nav skaidrs, kādu darbu veicat un kāds ir Jūsu vecums. Roku tirpšanu un sāpes varētu izskaidrot ar kakla skriemeļu izmaiņām, tad jāārstē spranda. Iesaku ārstēšanu ar osteorefleksoterapiju. Nātrene ir atsevišķs jautājums, ar ko var tikt galā ģimenes ārsts. Vai nātrene nav saistīta ar Covid-19 poti? Arī tas jāizslēdz. Ar cieņu,...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kā rīkoties, ja regulāri iztrūkst menstruācijas?
Labdien!

Esmu 21 gadu veca. Ļoti kautrējos iet pie ginekologa sliktās pieredzes dēļ.

Pagājušā gada janvārī man pazuda mēnešreizes. Tās iztrūka 1 mēnesi. Lai pārliecinātos, vai neesmu stāvoklī, uztaisīju grūtniecības testu, kas uzrādīja negatīvu. Pēc tam es nodomāju, ka, iespējams, mēnešreizes parādīsies vēlāk, bet tā arī tās neparādījās vairākus mēnešus. Tad es nodomāju, ka tas varētu būt dēļ tā, ka 5 dienas nedēļā es strādāju aukstā vietā ar saldētiem produktiem, kuri visu dienu jāpako. Manas kolēģes bija teikušas, ka ir bijušas līdzīgas situācijas, kad mēnešreizes izkrīt pat vairākus mēnešus, un mierināja, ka viss būšot labi. Tad maijā man atkal parādījās mēnešreizes. Pirmās dienas bija tikai viegli rozā izdalījumi, savukārt vēlāk sākās stipra asiņošana. Jjūnijā un jūlijā mēnešreizes bija ļoti īsas un vieglas, to atkal praktiski nebija, un augustā tās atkal pazuda vispār un tā arī nav parādījušās līdz pat šī gada janvārim. Sanāk, ka pa visu 2021. gadu man menstruācijas bija tikai 3 reizes. Vai ir kādi ieteikumi šajā situācijā, ko es varu darīt lietas labā?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Šādu problēmu cēloņi var būt visdažādākie. Jums sevi jāpārvar un jādodas pie ginekologa. Žēl, ka jums ir slikta pieredze, bet ir taču tik daudz iejūtīgu, laipnu ginekologu. Iesaku parunāt ar citām sievietēm, un noteikti saņemsiet ieteikumus. Ja esat no Rīgas, droši variet iet uz 1. slimnīcas Šarlotes poliklīniku. No ikviena ārsta saņemsiet laipnību un iejūtību. Pirms vizītes noteikti apkopojiet savu menstruāciju datus, lai lieki nekavētu laiku pieņemšanā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai, dodoties pie ginekologa, lai uzzinātu kādu kontracepciju labāk izmantot, ir nepieciešams veikt analīzes?
Labdien!

Vai, dodoties pie ginekologa, lai uzzinātu kādu kontracepciju labāk izmantot, ir nepieciešams veikt analīzes?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Lai uzzinātu, kādu kontracepciju labāk izmantot, nav speciālu analīžu, kas sniegtu atbildi. Ārsts, izjautājot sievieti par viņas veselību, vecumu, seksuālajiem paradumiem, veicot apskati, nosaka, kas un vai jāizmeklē papildus....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai drīkst lietot "Papilocare" grūtniecības laikā?
Labdien!

Biju sākusi lietot "Papilocare", nesen iestājās grūtniecība, šobrīd ir 3/4 nedēļas. Vai es varu turpināt lietot ""Papilocare"? Pieraksts pie ārsta ir tikai pēc 3 nedēļām.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Neesat minējusi, ar kādu mērķi medikamentu lietojat. Ja esat grūtniece, pirms Papilocare® lietošanas konsultējieties ar savu ārstu un lietojiet to stingrā medicīniskā uzraudzībā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ilgstoša vemšana, nevar ieēst, padzert un pakustēties - kāds var būt iemesls, un ko darīt?
Labdien!

Meitai 2 nedēļas atpakaļ sāka sāpēt galva. Nelīdzēja parastās zāles, pēc dienas pievienojās arī vemšana, tāpēc aizbrauca uz slimnīcu. Ārsts uzsita pa galvu un pajautāja, vai kādreiz kaut kas tāds ir bijis. Nekad nekas tāds nav bijis, uz ko ārsts pateica, ka nezin, kas tas ir, un kā vienīgo iemeslu minēja - migrēna. Galvassāpes pēc nedēļas pierima, bet vemšana turpinās. Tikko pakustas, tā jāvemj. Atkal bija slimnīcā, kur veica galvas skrīningu un asins analīzes. Viss normāli, nekādu noviržu. Nevar ne ieēst, ne iedzert, ne pakustēt. Visu laiku guļ tikai. Arī zāles pret sliktu dūšu nepalīdz. Ko darīt?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc aprakstītā varētu domāt, ka pie vainas varētu būt gremošanas trakta problēmas un ieteicama arī neirologa konsultācija. Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Pumpa aukslējās - kā ārstēt?
Labdien!

Ziemassvētkos sajutu, ka man aukslējās (cietajā daļā) parādījusies pumpa. Nesāp, viss it kā kārtībā. Man ir 21 gads, pret HPV esmu potēta, nesmēķēju. Kas tas varētu būt? Arī kādu laiku kakls šķiet tāds kā apsārtis. Vai tas varētu būt ar to saistīts?

Paldies!
Atbild:
Dr. Piskunova
Labdien! Ja Jums parādījusies "pumpa" aukslējās, lūdzu, apmeklējiet zobārstu precīzai diagnostikai. Ja kakls ir apsārtis, apmeklējiet ģimenes ārstu. Ar visu cieņu,...

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai anālā nieze var būt kā alerģiska reakcija uz pārmērīgu cukura daudzumu?
Labdien!

Jau otro reizi esmu saskārusies ar nenormāli niezošu anālo atveri. Sākumā domāju, ka hemaroīdi. Nopirku gan zāles, gan smēri. Zāles nepalīdzēja nekādīgi, smēre atviegloja niezēšanu. Pirmajā reizē man šķita, ka tas varētu būt tāpēc, ka Ziemassvētkos esmu pārēdusies saldumus, ikdienā neizmantoju cukuru, saldumus neēdu, līdz ar to reizi gadā ļauju sev ēst šos saldumus. Gan pagājušo gadu, gan šoreiz atkal saskāros ar šo problēmu, īsi pēc tā, kad apēdu ļoti daudz saldumus. Vai tā varētu būt alerģiska reakcija uz pārmērīgu cukuru?

Paldies!
Atbild:
Dr. Moisejenko
Labdien! Ja, tā varētu būt alerģiska reakcija....

Proktoloģija

Pie normāla asinsspiediena un pulsa ir sajūta, ka sirds lec pa muti laukā - vai vainīga veģetatīvā distonija?
Labdien!

Man bieži ir sajūtas, ka sirds ļoti ātri strādā, bet, izmērot asinsspiedienu un pulsu, viss ir normā. Piemēram, pēc stundu ilgas pastaigas asinsspiediens ir 108/62, pulss 68, bet izjūtas tādas, it kā sirds pa muti lec laukā.

Kāpēc tā, vai vainīga varētu būt veģetatīvā sistēma? Lietoju zāles "Spitomin". Ko varētu darīt, pie kā vērsties?

Paldies!
Atbild:
Baiba Brokāne - Čekstere, ārste- psihiatre
Labdien! Jūsu aprakstītās sūdzības var izraisīt veģetatīvā distonija. Vērsties pēc palīdzības var pie ārsta - psihiatra. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kā tikt galā ar veģetatīvo distoniju, ja atrodos ārzemēs?
Labdien!

Esmu 23 gadus vecs vīrietis. Kad man bija 15 gadi, ārsti, mani izmeklējot, pateica, ka man ir veģetatīvā distonija. Bet tagad ar katru gadu paliek arvien trakāk, visu laiku meklēju sevī visādas kaites, sākot ar galvu un beidzot ar kājām, liekas, ka vēzis nu ir klāt. Visu laiku esmu depresijā, pie ārsta bailes iet. Palasot internetā vēl kādus simptomus par manis izdomāto slimību, uzreiz parādās man tieši tādi paši.

Pirms 2 gadiem bija problēmas ar nierēm, likās, ka vēzis, nevarēju pačurāt, visu laiku sūrstēja un bija spiedoša sajūta. Tagad tas viss jau ir garām un problēmas pārgāja pašas no sevis.

Bet tagad, pirms 2 mēnešiem, parādījās nākamās problēmas - jau ar nokārtošanos pa lielam. Visu laiku mainās vēdera izeja, ļoti reti, kad tā ir normāla. Vēl nokārtojoties, šķiet, ka kuņģis nepārstrādā ēdienu, kā nākas. Sāpes jūtu kreisā paribē, kura arī ir lielāka nekā otra. Kad biju 13 gadus vecs, ārsts teica, ka viena muguras daļa ir lielāka par otru, tas varbūt ir tāpēc... Vai varētu būt, ka viss manis aprakstītais ir veģetatīvā distonija?

Vēlējos vēl piebilst, ka ar vēderu problēmas radās, kad bija asiņošana vienu reizi un sūrstēšana. Tad kādu nedēļu palietoju svecītes, un viss kārtībā, bet tad atkal rodas cita problēma. Ir apnicis jau tā dzīvot vienās bailēs un problēmās, nezinu, ko lai iesāk. Pie ārsta netieku, jo atrodos Nīderlandē.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Precīzu izskaidrojumu par Jūsu problēmām nevaram sniegt caur internetu, bez izmeklēšanas. Visi aprakstītie simptomi varētu liecināt par veģetatīvo distoniju, bet tāpat nav izslēgtas arī citas veselības problēmas. Ar cieņu,...
Atbild:
SIA "Klīnika Dzintari"
Labdien! Pēc aprakstītā, protams, nevar uzstādīt simtprocentīgi precīzu diagnozi, tomēr elementāras analīzes vēlams nodot, lai izslēgtu somatiskās vainas. Ja problēmu sakne slēpjas psihoemocionālajā sfērā, tad būtu vēlams konsultēties pie psihiatra vai vismaz psihoterapeita. Ja neizdodas tikt pie speciālista, tad jālasa grāmatas, kas palīdz mazliet iepazīt sevi, saprast, kā organisms strādā, kā emocijas, ko izjūtam, ietekmē mūsu fiziskās (ķermeniskās) reakcijas un otrādi. Ja nepieciešams, var...

Psihoterapija / psihiatrija

Kas var palīdzēt pie šādām veģetatīvās distonijas izpausmēm?
Labdien!

Mani jau vairāk nekā 2 gadus moka veģetatīvā distonija. Esmu vidusskolas skolniece. Viss sākās diezgan mierīgi, bija tikai elpas trūkums, sirds klauves, kam nepievērsu uzmanību, līdz man vienu dienu iesāpējās galva un tā nepārgāja kādu mēnesi. Vērsāmies pie neirologa, kas noteica veģetatīvo distoniju. Arī ir bijušas daudz galvas traumas, bet viss it kā mierīgi - padzēru zāles un viss pārgāja.

Bet šajā un 2021. gadā pārņēma stipri reiboņi, kam sekoja auss pulsēšana, tāpēc nonācu slimnīcā, jo bija smags stāvoklis. Nogulēju tur ar mokām, jo gribējās komunikāciju, ļoti gribēju mājās. Slimnīcā mani pielika pie sistēmas, uztaisīja kardiogrammu un vēlāk aizsūtīja uz galvas magnētisko rezonansi, tur bija tikai sarecējušas asinis.

Pēc slimnīcas gāja ļoti smagi, daudz raudāju, bija smagi iemigt, bija stipras sirdsklauves un elpot bija grūti, vēlāk jau bija sirds pārsitieni. Miegot ciet, pie pārsitieniem rāvos augša ar bailēm.

Tagad ir smagākais laiks - moka murgi, diezgan briesmīgi. Šajā naktī nosapņoju murgu, sapnī sapratu, ka murgoju, un piecēlos, biju blakus draudzenei, un viņa mani mierināja, līdz tas nepārtapa atkal murgā - sapratu, ka tomēr neesmu pamodusies, uzrāvos augšā un manas acis vērsās uz galda pusi. Vai nu tās bija halucinācijas vai kas cits, bet redzēju melnā palagā notupušos siluetu, kas tur bija, līdz ieslēdzu gaismu. Visa trīcēju, sirds leca ārā no mutes, un tā arī nesapratu, vai esmu vēl sapnī vai jau pamodusies. Bija plkst. 5, bet gulēt gāju pusčetros no rīta - ir bail iemigt, tāpēc arī eju vēlu gulēt, jo nav pirmā reize, kad murgoju un rādās šāda veida halucinācijas. Nomierinoties viss likās nereāli. Aizgāju pagulēt pa dienu un tagad pamostoties bail no visa - bail iziet no mājas, liekas, ka esmu nojūgusies, jo vēl joprojām nesaprotu, vai sapņoju, vai nē.

Esmu arī lietojusi zāles, bet no tām man rādījās slikti sapņi - ka nomiršu pēc 5 gadiem un vēl daudz nepatīkamas lietas.

Nezinu, ko man darīt un kur iet. Esmu jau bijusi daudz reizes pie neirologiem un īsti nekas neuzlabojas. Gaidīšu Jūsu atbildi!

Paldies!
Atbild:
Baiba Brokāne - Čekstere, ārste - psihiatre
Labdien! Jums ieteicama konsultācija pie ārsta - psihiatra. Ar cieņu,...
Atbild:
Baiba Brokāne - Čekstere, ārste- psihiatre
Labdien! Jums ieteicama vizīte pie psihiatra. Ar cieņu,...
Atbild:
Dace Simsone, psihiatrs, SIA "Klīnika Dzintari"
Labdien! Jūsu gadījumā tomēr vēlams pastrādāt ar psihoemocionālo stāvokli. Varbūt vēlams vērsties pie psihiatra un psihoterapeita (psihologa). Iespējams, tomēr vēl papildus psihiatra un neirologa kopsadarbībā jāizvērtē medikamentozā terapija, bet ļoti būtiski ir psihoterapeitiskais darbs, lai apzinātos savas emocijas un to izpausmi attiecībā uz savu ķermeni. Ar cieņu,...

Psihoterapija / psihiatrija

Neizteiktas, neilgas sāpes dzimumlocekļa zonā - kas var būt par vainu, un pie kāda ārsta vērsties?
Labdien!

Vēlējos noskaidrot, pie kādā speciālista būtu jāvēršas. Problēma sekojoša - šad tad rodas neizteiktas, neilgas sāpes ap dzimumlocekļa zonu, skatoties pēc organisma uzbūves attēliem, varētu būt ap urīnpūšļa augstumu.

Paldies par atbildi!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Problēmas diagnosticēšanai un ārstēšanai ieteicams apmeklēt urologu. Ar cieņu,...

Uroloģija / nefroloģija

Kā izskaidrot šādas galvassāpes?
Labdien!

Man ir 22 gadi, esmu grūtniecības 3. trimestrī. Vakar iesāpējās galvas augšējā labā puse. Bet pārgāja ātri. Uzspiežot uz tās vietas, tad tajā vietā atkal sāpēja. Vakar vakarā pārgāja, bet šodien atkal galva iesāpējās mazliet stiprāk, bet ātri pārgāja, un, joprojām uzspiežot uz tās vietas, tā sāp. Vai varētu būt, ka ir sapūsta vai apsaldēta galva?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Lai atbildētu uz Jūsu jautājumu, ir jāveic izmeklēšana, tāpēc ieteicama vizīte pie ārsta. Ar cieņu,...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kā rīkoties, ja kontracepcijas tabletes sāktas lietot pirms mēnešreizēm?
Labdien!

Ārsts izrakstīja kontracepciju “Jeanine”, bet nesniedza informāciju, ka varu sākt dzert tikai ar pirmo mēnešreižu dienu, un tā sanāca, ka iedzēru pirms mēnešreizēm. Kā man tagad pareizi rīkoties? Dzeru jau 3 dienas un tagad arī mēnešreizes kavējas.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Turpiniet dzert tabletes līdz iepakojuma beigām. Šajā ciklā mēnešreižu nebūs. Turpmāk jebkura medikamenta lietošanas sākumā izlasiet lietošanas instrukciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai drīkst dzert avārijas kontracepciju mēnešreižu laikā?
Labdien!

Tā nu sanācis, ka mēnešreižu laikā (3. dienā) bija neizsargāts sekss, tāpēc radies jautājums - vai drīkst dzert avārijas kontracepciju mēnešreižu laikā?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Mēnešreižu laikā līdz 3. dienai avārijas kontracepcija nav vajadzīga. Ja asiņošana ir ilgāka, tad ieteicams lietot avārijas kontracepciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai veikt balstvakcīnu pirmā trimestra laikā?
Labdien!

vai ir ieteicama balstvakcīnas veikšana grūtniecības pirmā trimestra laikā? Vai labāk būtu nogaidīt? Iepriekš ir saņemtas divas Pfizer vakcīnas, Covid 19 nav pārslimots.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša Ginekologs 1. slimnīca Šarlotes poliklīnika
Labdien! Patlaban pasaulē nav viennozīmīgu vadlīniju pat balstvakcīnu grūtniecēm. Kopā ar savu ginekologu jāizvērtē faktori, kas prasa šo vakcināciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai jogu klātienē šobrīd ir droši praktizēt?
Labdien!

Vēlos izmēģināt elpošanas jogu. Vai klātienē ir droši praktizēt? Vai ir kāda online studija?

Paldies!
Atbild:
Alekss Hercbergs, Meditācijas un sevis izzināšanas studija "Soham.lv"
Labdien! Jā, jūs ļoti pareizi uzsvērāt, ka jogu, un jo īpaši elpošanas jogu, jeb to, ko jogā dēvē par Pranajamu, tiešām ir drošāk, ērtāk un arī lētāk praktizēt tiešsaistē. Tev pat nav jādodas ārpus mājām, un tu neapdraudi sevi un citus! Mūsu Pranajamas, meditācijas un sevis izzināšanas skola SoHam piedāvā regulāras apzinātās jogas elpošanas nodarbības, gan grupā, gan individuāli. Vairāk informācijas SoHam - joga veselībai Facebook lapā - https://www.facebook.com/miersunharmonija vai www.soham.lv Nāc...

Joga