medicine.lv skaitļos

Lietotāji online271
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai es drīkstu iet uz ūdens aerobiku, ja ginekologs to nav man aizliedzis?
Labdien!
Pirmais bērniņš nāca pasaulē ar ķeizargriezienu. Uz viņa gadiņa dzimšanas dienu paliku stāvoklī ar otru bēbi. Tagad iet 8. grūtniecības mēnesis. Gribētu iet uz ūdens aerobiku grūtniecēm. Taču tur ir liela slodze vēdera muskuļiem. Baidos vai nevar atnākt vecā rēta vaļā. Tajā pašā laikā no pirmās grūtniecības atceros, ka ūdens aerobika bija vienīgā, kas labi noņēma muguras muskuļu sāpes, kā arī citādi uzlaboja pašsajūtu. Vai es drīkstu iet uz ūdens aerobiku, ja ginekologs to nav man aizliedzis?
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Ja jūsu ginekologs neaizliedz, tad varat iet uz ūdens aerobiku grūtniecēm. Jautājums vienīgi, vai 8. mēnesī nav par vēlu uzsākt nodarbības? Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ir varbūt kādas citas zāles šādām kaitēm?
Labdien.
Es jums stāstīju par Difūzo mastopātiju (krūtīs), ko man atklāja ultrasonogrāfijā. Un man izrakstīja 3 mēnešus dzert Mastodynon. Bet man no viņām ir slikta dūša. Ir varbūt kādas citas zāles šādām kaitēm? Un kādas sekas var būt,ja es zāles nelietoju?
Atbild:
A.Sizova,
Labdien! Pie mastopātijas varētu lietot arī Aevit, ja no Mastodynon Jums ir blaknes. Sekas varētu nebūt, taču nepieciešams veikt atkārtotu izmeklēšanu pēc trim mēnešiem, ja zāles nelietosiet!

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kur man griezties, ja tad, kad es riju siekalas vai dzeru šķidrumu, tas kļūst dzirdams apkārtējiem??
Tad, kad es riju siekalas vai dzeru šķidrumu, tas kļūst
dzirdams apkārtējiem. Es to nebiju agrāk pamanījusi, bet manam draugam tas ļoti traucē, un arī pati esmu sākusi pievērst tam pastiprinātu uzmanību.
Kur man griezties? Esmu runājusi ar LOR, bet tas nav bijis gluži pēc adreses.
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Acim redzot Jums piemit sads ieradums, bet vai tas objektivi ir tik traucejoss ka jusu draugam skiet. Varu ieteikt aprunaties ar logopēdu, kas varetu objektivi novertet so problēmu un varbūt palidzet ar to tikt gala.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāds iemesls ir tam, ka kādu mēnesi nav bijušas - iztrūkst mēnešreizes?
Labdien.
Gribēju pajautāt, kāds iemesls ir tam, ka kādu mēnesi nav bijušas - iztrūkst mēnešreizes? Izņemot iespēju par grūtniecību (skaidri zinu, ka neesmu stāvoklī), vai ir arī kādi citi iemesli?
Atbild:
A.Sizova,
Labvakar! Varētu būt olnīcu nepareiza darbība, kādēļ iztrūkst mēnešreizes, taču būtu nepieciešams apmeklēt ārstu, lai noskaidrotu patieso iemeslu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko man darīt, lai no tām mazām šķembām atbrīvotos?
Labdien!
Man divu gadu laikā ir bijušas divas nierakmeņu skaldīšanas operācijas. Pēc otrās reizes ir palikušas nierē šķembas, kas rada eritrocītus. Ko man darīt, lai no tām mazām šķembām atbrīvotos?
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Cik man zinams no skembam atbrīvoties nevajag, acim redzot tas pashas izdalas, kas rada eritrocituriju. Jalieto daudz skaidruma, lai urina izdalishanas butu intensīva un neveidotos jauni nierakmeni ka ari efektivak izskalotos esošas skembas. Neesmu specialists saja jautajuma un ieteiktu aprunaties ar urologu, kas skaldishanas proceduru nozimeja.

Asociācijas, biedrības, organizācijas

Satraucos par katru pumpu, katru galvas sāpi, katru reibumu, ko man darīt?
Labdien!
Man ir tā, ka ļoti satraucos par dažādām lietām. Izdomāju galvā jau kādu slimību. Es daudz par to domāju, un man parādās visi izdomātās slimības simptomi. Sāk sāpēt galva, trīcēt rokas u.c. Vairs par neko nespēju domāt. Satraucos par katru pumpu, katru galvas sāpi, katru reibumu. Ko man darīt? Kur man griezties?
Ģimenes ārste man liek padzert tikai Novapasitu, kas nepalīdz.
Atbild:
Dace Simsone,
Labdien! Būtu vēlama vizīte pie psihiatra, jo jātiek skaidrībā, kad un kāpēc šādas domas par slimībām rodas, vai ir vēl kādi citi simptomi. Tad arī varēs noteikt konkrētu palīdzības veidu - vai tie ir medikamenti uz kādu laiku vai tikai psihoterapeitiska palīdzība....

Psiholoģija

Vai klaustrofobija var būt iedzimta?
Labdien!
Sakiet lūdzu, vai klaustrofobija var būt iedzimta? Manam draugam ir klaustrofobija, un arī viņa mammai ir, vai parasti klaustrofobija rodas dzīves laikā, vai tomēr ir iespēja, ka tā pārdzimst no iepriekšējās paaudzes? Visu mūžu viņam nebija nekādas pazīmes, kad tikai tagad 28 gadu vecumā viņam sākās panika piramīdās, tuneļos un liftos. Vislielākās problēmas sagādā lidošana ar lidmašīnu. Vai to var ārstēt? Vai pats sevi kaut kā psiholoģiski "apmānīt", lai nebūtu bail lidot? Pirms lidojumiem viņu pārņem tāda panika, ka liek man lūgt Dievu, lai gan pats ir ateists. Ko Jūs ieteiktu?
Atbild:
Dace Simsone,
Labdien! Klaustrofobija ir pārmērīga psihes reakcija uz konkrētiem ārējiem apstākļiem, ko tā iekšēji atšifrē kā bīstamus. Šāda veida reakcijas veidus var pārmantot ģenētiski un tas var sākt izpausties, kad cilvēkam bijusi psihiska vai fiziska pārslodze, traumējoša situācija u.c. Personai, kas cieš no šāda veida traucējumiem, sākotnēji jāapmeklē psihiatrs, bet vēlams papildus tam strādāt arī psihoterapeitiski, kā arī ar konkrētām pašiedvesmas, pašpalīdzības metodēm, kuras ātrāk var palīdzēt apgūt...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai tas ir tāds "paģiru" sindroms pēc zāļu lietošanas, kas pats par sevi pāries, vai arī tagad esmu uzsēdies uz tām kapsulām uz mūžīgiem laikiem, un bez viņām man vairs nestāvēs?
Labdien.
Es vēlējos uzlabot savu performanci gultā un iegādājos tādas kapsulas kā "Africa black ant" un "Zealis", kas varētu būt tas pats kas "Cialis". Lietošanas periodā (2 mēneši) manas seksuālās spējas burtiski palielinājās visos aspektos - esmu laimīgs, draudzene arī. kad mani kapsulu krājumi izsīka, tad pazuda arī mana erekcija, tagad vispār nekas mani nespēj uzbudināt un izraisīt erekciju, nestāv vispār. Vai tas ir tāds "paģiru" sindroms pēc zāļu lietošanas, kas pats par sevi pāries, vai arī tagad esmu uzsēdies uz tām kapsulām uz mūžīgiem laikiem, un bez viņām man vairs nestāvēs? Paldies!
Atbild:
Dr. Bahirs, ārsts-seksologs, andrologs Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739
Labdien! Nedrīkst nodarboties ar pašārstēsanos. Tas noved pie dažādām disfunkcijām. Obligāti jāgriežas pie seksologa. Dr. Bahirs, ārsts-seksologs, andrologs Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739

Seksoloģija / seksuālā veselība

Ko man darīt ar šo izdalījumu un niezes problēmu?
Labdien, palīdziet man lūdzu! man ir liela problēma - daudz izdalījumi no maksts, dažkārt nieze, lietoju visādus preparātus - Dalacina svecītes, Dalacina ziedi, Poliginax, ginekologs nevar man sniegt atbildi uz manu jautājumu, radiniece, kas strādā pie mikroskopa laboratorijā, saka ka tā ir sēnīte. Ko man darīt ar šo izdalījumu un niezes problēmu?

Atbild:
Nav
Iesakām Jums griezties pie zinošiem ginekologiem, piemēram, Veselības centrā Možums-1, Rīgā, Bruņinieku ielā 8, tālr. 67270744, 67273435. Diemžēl neklātienes konsultācija Jūsu gadījumā nav iespējama. Medicine.lv Moderators

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kad es balss lūzumu varētu sagaidīt, jo 16 gadi man paliks jau februārī?
Sveiki,
man ir problēma! Mani ir 15 gadi un man vēl joprojām nav balss lūzums un garāks es arī sevišķi neaugu - (165 cm), lai gan tā teikt spalvas aug visur, kur tām jāaug, kad es balss lūzumu varētu sagaidīt, jo 16 gadi man paliks jau februārī! Pateicos par atbildi!
Atbild:
Dr. Bahirs, ārsts-seksologs, andrologs Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739
Labdien! Puišiem dzimumnobriešana velkas līdz 17-18 gadiem, bet ja pēc 17 gadiem parādās kādas problēmas, tad jāgriežas pie seksologa uz konsultāciju. Dr. Bahirs, ārsts-seksologs, andrologs Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739...

Seksoloģija / seksuālā veselība

Kā tik galā ar bezmiegu?
Labdien,
man ir 41 gads,jau kādu laiku nevaru normāli aizmigt. Miegot ciet, strauji pamostos liekās, ka pāriet šermuļi pa visu ķermeni. Man jau bailes iet gulēt. Nometu smēķēšanu gulēju normāli, bet sākas problēmas ar lieko svaru.,Atsāku smēķēt atkal nevaru aizmigt. Iesakiet lūdzu, ko man darīt. Paldies.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Jūsu problēma ir nopietna un to ir jārisina kompleksi visa organisma līmenī. Tas nenotiek tikai galvā vai vēderā. Šeit ir bezmiega problēma,šermuļi, bailes, liekā svara un smēķēšanas problēmas, kam pagaidām nav izskaidrojuma. Bez izmeklēšanas nav zināms: ko darīt ! Ieteikums: ir vienkārši veikt visa ķermeņa un tā atsevišķo sistēmu un orgānu diagnostiku. Te diagnozē arī atklāsies cēloņi katrai no šīm problēmām un varēs noteikt ārstēšanu: ko darīt ! Liekā svara problēmas ir cita ārstēšana, miega...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Man uz sejas ādas, dažreiz arī uz ķermeņa uzrodas sausas ādas pleķi, paliek arī bālāki nekā pārējā āda, ko man iesākt?
Sveiki!
Man uz sejas ādas, dažreiz arī uz ķermeņa uzrodas sausas ādas pleķi, paliek arī bālāki nekā pārējā āda, ko man iesākt? Es smērēju Sinaflana ziedi, it kā palīdz. Vai šie pleķi varētu būt no UV starojuma?
Atbild:
Largija Eriņa,
1. Pašārstēšanās ir slikta lieta. Ar Sinaflan ziedi, nezinot iemeslu, nevar izārstēt pleķus uz ādas. Tos var tikai "it kā apārstēt"- kā Jūs rakstāt. 2. Iesaku tomēr konsultēties pie dermatologa (poliklīnikās konsultācija ir lētāka), tad veikt analīzes uz ādas sēnīti. 3. Ārstēšana Ja analīzes ir "pozitīvas", tad ārsts ieteiks precīzu ārstēšanu Ja analīzes ir "negatīvas" , tad ir daudz citu līdzekļu par Sinaflan, kas veiksmīgi ārstē sausus pleķus. 4.Profilakse Pat tad, ja arī būsiet pleķus izārstējis/usi, vēl...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā būtu iespējams uzlabot vagīnas smaržu?
Labdien!
Kā būtu iespējams uzlabot vagīnas smaržu? Esmu vesela, draugam patīk, bet man pašai liekas, ka pavisam nedaudz prasās apmazgāties, lai arī esmu to veikusi, piemēram, stundu atpakaļ. Šis jautājums rodas īpaši pēc masturbācijas.
Atbild:
Nav
Iesakām izvēlēties sekojošos higiēnas līdzekļus mūsu e-veikalā - Fitormil gelu un mazgāšanas līdzekli, Alkagin pūderi, BIO/Olivia šķidrās ziepes biežai lietošanai. Medicine.lv Moderators

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tā ir taisnība, ka lietojot Glukozomīnu palielinās svars?
Labdien!
Vai tā ir taisnība, ka lietojot Glukozomīnu palielinās svars?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Glukozamīns un hondroitīns ir vesela skrimšļa sastāvdaļas. Šos preparātus lieto, lai uzlabotu locītavu funkciju. Glukozamīns pats kā viela nekādā gadijumā nevar palielināt svaru. Ir kāda cita sakarība, ja svars palielinās, lietojot šo preparātu. Preparātu kombinācijas ar glukozamīnu ir dažādas. Vai pirms lietošanas jau bija liekais svars...un tas bija iemesls locītavu, skrimšļa problēmām...? Varat zvanīt uz Veselības salonu 888 un izstāstot konkrētāk jūsu situāciju, saņemsiet konsultāciju.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik nopietna ir diagnozes GEAS ar distālu ezofagītu, hiatāla hernija, hemorāgisks gastrīts un žults reflukss?
Labdien!
Sakiet lūdzu, cik nopietna ir diagnozes GEAS ar distālu ezofagītu, hiatāla hernija, hemorāgisks gastrīts un žults reflukss. Ārsts man nekādas rekomendācijas 'ko darīt' nedeva tikai pateica, ka jāievēro diēta, bet vai ar to pietiek. Katru dienu mokos ar ēšanu, jo pēc ēšanas paliek slikti vai nu izvemjos vai arī paliek slikta dūša. Sākusi arī strauji novājēt.Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Jūsu situācija ir ļoti nopietna. Jūs nevarat turpināt mocīties ar ēšanu (vemšanu) katru dienu. Steidzami zvaniet un piesakaties uz diagnostiku, kur saņemsiet precīzu informāciju, diagnozi, ārstēšanas kursu, ēšanas dzeršanas režīma skaidrojumu. Jānovērš straujā novājēšana. Jūsu veselība ir atkarīga no jūsu rīcības. Nekavējoties jāsāk ārstēšanas kurss. Zvaniet mums.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man konstatēja abu nieru infekcija, ārsts teica, ka pēc nedēļas būs jāveic atkārtota urīna analīžu pārbaude, bet tajā laikā man būs menstruācijas - nodotā urīna analīze būs derīga?
Sveiki!
Man konstatēja abu nieru infekcija, ārsts teica, ka pēc nedēļas būs jāveic atkārtota urīna analīžu pārbaude, bet tajā laikā man būs menstruācijas - nodotā urīna analīze būs derīga?
Paldies!
Atbild:
A.Sizova,
Diemžēl šāda urīna analīze nebūs derīga. Analīzi janodod pēc menstruācijām.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai šīs kapsulas spermas kvalitāti ietekmē?
Labdien,
ar sievu plānojam bērniņu, bet es lietoju Pasiloras ziedu kapsulas jeb tautā saukto Jēzus ciešanu puķi, lai mazinātu spriedzi. Vai šīs kapsulas spermas kvalitāti ietekmē? Ja man pirms gada ir bijusi depresija, kas ir izārstēta, atstāj kādu iespaidu uz spermu? Piemēram, lielāks risks, ka bērnam var būt iedzimta garīga slimība.
Atbild:
Nav
Labdien! Obligāti jānodod spermas analīze, lai noskaidrotu, vai šis kapsulas ir radījušas kādas izmaiņas spermā. Spermas analīzi var nodot med. centrā - t. 67283739. Dr. Bahirs, ārsts-seksologs, andrologs Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga...

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai to varētu norakstīt uz problēmām ar zarnām?
Labdien.
Problēma tāda, ka īsti netieku skaidra, kāpēc tā notiek.
Bija aizdomas, ka esmu stāvoklī, taču, aizejot pie ginekoloģes, tā apstiprināja, ka grūtniecība nav iestājusies. Taču tagad parādījušas sāpes vēderā. Krampjainas sāpes, vēderu ievelkot, sāpes sānos un problēmas ar vēdera izeju, (aizcietējumi). Vai to varētu norakstīt uz problēmām ar zarnām? Vēders, sāk izskatīties kā grūtniecei, kas mani biedē, bet tā taču nevarētu būt grūtniecība, ja ginekoloģe apstiprināja, ka tās nav? Mēnešreizes arī neiztrūkst. Tikai nesaprotu, kas notiek ar manu vēderu?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Ginekoloģe apstiprināja, ka grūtniecība nav. Mēnešreizes arī neiztrūkst. Tātad nav pamata aizdomām par grūtniecību ! Sāpes vēderā, krampjainas sāpes,sāpes sānos, aizcietējumi, uzpūsts vēders...kas mani biedē...! Te nu arī ir pilns apraksts, kas skaidri liecina par kuņģa zarnu trakta darbības traucējumiem. Tie var būt dažādi: nelabvēlīga mikroflora: baktērijas, sēnīte, parazīti. Tā var būt disbakterioze, gļotādu iekaisumi, fermentu (enzīmu) trūkums, kā rezultātā nenotiek pareizs uztura...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai tas ir normāli, ka fekālijas uzkrājas taisnajā zarnā?
Labdien!
Vai tas ir normāli, ka fekālijas uzkrājas taisnajā zarnā?

Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Zarnu trakta darbība: šķidrajai masai pārvietojoties no tievās zarnas pa lokzarnas nodalījumiem, tiek uzsūkts ūdens, bet atkritumvielas sablīvējas cietā masā, ko sauc par fekālijām jeb izkārnījumiem. No resnās zarnas atkritumvielas nonāk S-veida zarnā, kur uzkrājas, līdz defekācijas laikā caur taisno zarnu tiek izvadītas ārā. Normāla zarnu trakta darbība problēmas nerada, tātad ir jāveic izmeklēšana, kādas tieši ir jūsu problēmas ar vēderu. Kāds ir ēšanas režīms, vai pietiekami lietojat...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Man tur, kur ir kaunuma apmatojums, ir daudz pumpiņas, nevaru saprast, vai tas ir no tā, ka es skujos?
Labdien!

Man ir tāda jau sena problēmiņa. Man tur, kur ir kaunuma apmatojums, ir daudz pumpiņas, Nevaru saprast, vai tas ir no tā, ka es skujos? Ko, lai es daru, lai tās neparādās? Nevaru ar to sadzīvot, jo nejūtos ērti puiša priekšā kaila.
Atbild:
lze Jaungaile-Gaile, skaistumkopšanas speciāliste, Salons FIORS
Labdien! Varbūt skūšanās metodi jānomaina uz vaksāciju. Ja arī tad pumpiņas tāpat parādās, tad iesaku vienkārši pasmērēt problemātiskās vietas ar kādu nomierinošu krēmu - kumelīšu, alvejas, to pašu "Bepanthen" krēmu, kuru lieto zīdaiņu ādas kopšanā. Smērēt var tik bieži, cik pati vēlies, atkarībā no problēmas parādīšanās. Ar cieņu,...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai manas problēmas varētu būt saistītas ar avāriju?
Labdien!
Es esmu pēc smagas auto avārijas, avārija bija 2004.gadā, man bijušas 5.operācijas un tagad sāk pasliktināties veselība - sāku nejust labo roku, kaut ari lūzumi bija kreisajā pusē, vai tas varētu būt saistīts ar avāriju? Man kreisā kāja ir 25.cm īsāka un es pārvietojos ar padus kruķa palīdzību, bieži jālieto pretsāpju līdzekļi, bet tagad es sāku vilkt apavus uz papēdi un man vairs kāja tā nesāp, vai tas nevar ietekmēt gūžas protēzi?
Ar cieņu Skaidrīte.
Atbild:
Laimdota Karpinska, sertificēta fizioterapeite Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625
Iesaku jums konsultēties pie ortopēda vai fizioterapeita, jo vajadzīga apskate un problēmas izvērtēšana. Iespējams, ka lietojot kruķus, jūs nospiežat kādus nervus labajā rokā. Laimdota Karpinska, sertificēta fizioterapeite Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625

Fizioterapija