medicine.lv skaitļos

Lietotāji online217
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai varat to izskaidrot un kā man būtu jārīkojas, ja tirps ķermeņa daļas, guļot?
Labdien.
Esmu 40 gadu vecs vīrietis. Darbs gan vairāk pie datora un mašīnā, bet daudz kustos un sportoju. Augums 182, svars 100. Pāris pēdējo gadu laikā esmu pamanījis, ka, naktī guļot, samērā bieži bez īpaša pamata man notirpst roka. Kad sāku tam pievērst uzmanību mēģināju izgrozīties un mainit gulēšanas pozas. Tas nedaudz palīdz, jo guļot uz labā sāna nekas nenotirpst, bet guļot uz muguras vai kreisā sāna ļoti ātri notirpst kreisās kājas un rokas pirksti. Ja roku nolaižu paralēli ķermenim, tad viss ok, bet atliek roku nolikt uz krūtīm, kad pēc minūtēm piecām, desmit - tā jau notirpusi. Neesmu slimīgs un tādēļ mani šī situācija biedē. Vai varat to izskaidrot un kā man būtu jārīkojas?
Atbild:
Nav
Smēķētājs? Ja jā, tad vaina, pirmkārt, jāmeklē tur! Smēķēšana sašaurina asinsvadus, un tas nereti izpaužas tirpšanā, tieši guļot. Iesakām nesmēķēt nedēļu un pavērot izmaiņas. Ja nesmēķējat, tad Jums jāgriežas pie neirologa. Rīgā iesakām Veselības centru Aparmita: A. Deglava iela 26b, tālr. 67298039, vai Tomsona iela 39, tālr. 67371515. Medicine.lv

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc pēc dzemdībām man ir neregulāras mēnešreizes?
Labdien,
jau desmito mēnesi baroju mazuli ar krūti, divus mēnešus atpakaļ atsakās pirmās mēnešreizes pēc dzemdībām, bet nākošās nav bijušas, stāvoklī neesmu (veikti divi grūtniecības testi). Pašsajūta laba.
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tel. 67210350, 67222892
Tā ir normāla parādība, kad pēc dzemdībām menstruācijas ir neregulāras. Tomēr ieteiktu, ka jāpadomā par drošu kontracepciju. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tel. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tiešām nav nekādu cerību saņemt palīdzību Latvijā?
Manai māsai ir sirds aritmija, nesen tika ievietots stimulators, tomēr situācija neuzlabojas. Stradiņu slimnīcā speciālists paziņoja, ka šādu aritmijas veidu Latvijā neārstē. Vai tiešām nav nekādu cerību saņemt palīdzību Latvijā?
Atbild:
Nav
Nav iespējams atbildēt uz Jūsu jautājumu, nezinot, tieši par kādu aritmijas veidu vai gadījumu ir runa. Stradiņa slimnīcas kardioloģijas speciālisti ir vieni no kompetentākajiem valstī.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas nozīmē, ka ir grūtniecība?
Pirms nedēļas bija mēnešreizes, bet katram gadījumam uztaisīju šodien grūtniecības testu. Pagājušas 13 dienas pēc dzimumakta. Tātad veicu testu un 10 min laikā, kā rakstīts instrukcijā, otrā svītriņa neparādījās, taču, apskatot to vēlāk, bija pamanāma vēl viena pelēka svītriņa. Kopumā jau bija pagājusi kāda pusstunda.
Vai tas nozīmē, ka ir vai nav grūtniecība?
Atbild:
Nav
Lai varētu kaut ko komentēt, jāzina testa ražotājs un nosaukums. Medicine.lv

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādas privātās un valsts klīnikās ir iespējams veikt vēdera trūces operāciju un cik tas apmēram maksās?
Sveiki!
Gribēju noskaidrot, kādas privātās un valsts klīnikās ir iespējams veikt vēdera trūces operāciju un cik tas apmēram maksās?
Atbild:
Nav
Šo operāciju noteikti veic Stradiņa slimnīcā, izziņu tālrunis: 67069600. Varat painteresēties arī Rīgas Austrumu slimnīcā, Rīgas 2. slimnīcā un slimnīcā Bikur Holim. Medicine.lv

Slimnīcas / stacionārā ārstēšana

Vai esmu izjaukusi ciklu dzerot nepareizi sākumā hormonālās tabletes?
Labdien!
Man bija aborts, kad atsākās mēnešreizes sāku dzert hormonālās tabletes Yasminele, pirms mēnešreizēm dažas dienas bija asiņošana, tad vēl izdzēru 3 Yasminele tabletes, jo domāju, ka tās ir mēnešreizes. Tagad būšu izdzērusi jau visas 21 tableti + 3 tabletes, kad sajaucu savas mēnešreizes ar pēc aborta asiņošanu.
Pēdējās apmēram 10 dienas dzerot šīs tabletes man vēl joprojām ir asiņošana, šobrīd jau sāku domāt, ka atkal sākušās mēnešreizes.
Vai esmu izjaukusi ciklu dzerot nepareizi sākumā hormonālās tabletes?
Vai neesmu vēl pieradusi pie šīm tabletēm, tāpēc asiņo?
Vai tā varētu būt kāda infekcija no aborta (biju pie ārsta un tur nekas uz ultrasonoskopiju neuzrādījās, arī hlamidijs bija negatīvs)?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Pirmos trīss mēnešus var būt neregulāri smērējumi, kamēr organisms pierod. Ja ir izteikta asiņošana vai ilgāk, jāgriežas pie ārsta lai mainītu preparātu. Pēc aborta vizīte pie ginekologa ir obligāta. Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Ventolin inhalatoru var kaitēt manam bērniņam, ja, jā, tad ko var lietot, lai apturētu elpas trūkumu?
Esmu grūtniecības trīsdesmitajā nedēļā, ciešu no hroniskas bronhiālas astmas, lēkmes parasti uznāk naktīs, mazā dēļ baidos lietot Ventolin inhalatoru. vai Ventolin inhalatoru var kaitēt manam bērniņam, ja, jā, tad ko var lietot, lai apturētu elpas trūkumu?
Atbild:
Nav
Labdien, Jūsu bērniņam drīzāk kaitē Jūsu elpas trūkums nekā zāles. Par medikamentu lietošanu steidzīgā kārtā konsultējieties ar savu ārstējošo ārstu (ģimenes ārstu vai pulmonologu).

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā cīnīties ar piena sēnīti?
Labvakar!
Piena sēnīte mani ir nomocījusi, un nauda, kas izdota par medikamentiem ir izrausta pamatīga, šķiet, ka esmu izmēģinājusi pilnīgi visu - mokos jau vairāk kā divus gadus, ārsts katrreiz izraksta citus medikamentus, un pēc izdzertā kursa, sēnīte ir atpakaļ. Esmu lietojusi Diflucan,Nistatinu,Flukanazolu Mycosist,svecītes Canifug,Vagilac,Floragyn,Polignax,imunitātei dzeru Wobenzym,un lietoju Jogurta kapsulas,mazgājos ar Dercom Femme, apakšveļu mazgāju ar bērnu ziepēm, ārsts tikai norausta plecus un saka, ka ar to ir jāsadzīvo, bet vai tad nav nekādu iespēju tiešām, tikt no viņas vaļā?
Atbild:
Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515
Tamponi ar Baldones dūņām! Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Man atklāja ueraplazmu un ir interese vai Heksicon svecītes drīkst lietot menstruāciju laikā?
Sveicināti,
man ir jautājums, man atklāja ueraplazmu un ir interese vai Heksicon svecītes drīkst lietot menstruāciju laikā? Vai labāk pēc tam?
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tel. 67210350, 67222892
Ja nav norādīts citādi, nevienas svecītes menstruāciju laikā lietot nedrīkst. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tel. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Lūdzu izskaidrojiet diagnozi?
Labdien, gribēju uzzināt, ko pēc endoskopiskās izmeklēšanas nozīmē:
*viegla kardijas nepietiekamība,
*piloruss funkcionālā nepietiekamība,
*duodenogastrāls žults reflukss.
Atbild:
MFD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313
Labdien! Kardijas nepietiekamība- pilnībā neslēdzas gredzenveida muskulis starp barības vadu un kuņģi, tādējādi kuņģa skābais saturs nonāk barības vadā un var izraisīt diskomfortu aiz krūšu kaula. Piloriskā nepietiekamība- pilnībā neslēdzas gredzenveida muskulis starp kuņģi un divpadsmitpirkstu zarnu, tādējādi tās saturs, tai skaitā žults, nonāk kuņģī, un Jūsu gadījumā arī barības vadā, kas var radīt rūgtuma sajūtu mutē. Tas, ka žults nonāk kuņģī, arī ir duodenogastrāls reflukss. MFD Veselības centrs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko varētu nozīmēt tas, ka es neapzināti mēdzu saputroties, runājot?
Labdien!
Esmu novērojusi, ka mēdzu neapzināti saputroties. Tā, kā to dara parasti garīgi nepilnvērtīgi cilvēki, kas tam varētu būt par iemeslu? Visbiežāk tas notiek bezmiega naktīs, kad gulēšanas vietā nākas mācīties. Liekas, ka tādējādi es sevi it kā nomierinu.
Paldies!
Atbild:
Dace Simsone,
Labdien! Šāda šūpošanās pilnīgi dabīga un normāla, īpaši, ja Jūs pieminat, ka esat to novērojusi brīžos, kad ir sasprindzinājums. Arī cilvēki, kas ir "garīgi nepilnvērtīgi" , kā Jūs sakāt, mēdz būt saspringti un šā sasprindzinājuma ietekmē var šūpoties. Vēl veids, kā dabiski mazināt iekšējo sasprindzinājumu, ir jebkādas fiziskas nodarbes - staigāšana, skriešana, vingrošana, peldēšana, kā arī relaksācijas vingrinājumi ar elpošanu. Pats svarīgākais tomēr ir naktī gulēt, bet dienā strādāt vai/un mācīties,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc, ja ir iekšējie hemoroīdi, visu laiku ir nieze ap anālo atveri (ārpusē)?
Labdien!
Kāpēc, ja ir iekšējie hemoroīdi, visu laiku ir nieze ap anālo atveri (ārpusē). Ārēji apsārtums nav. Reizēm asa priekšmeta sajūta. Paldies.
Atbild:
Tatjana Mileika Ārsta prakse dermatoloģijā un veneroloģijā, A. Čaka 33 - 313, Rīga, tālr. 67283739
Labdien! Anālā nieze ir iekšējo hemoroidālo mezglu sakrišanas un izdalījumu rašanās rezultāts. Tas izsauc kairinājumu anusa rajonā un zarnu gļotādas sieniņas. Tāpat nieze var būt pie eroziju rašanos uz hemoroidālo mezglu sieniņām. Bieži saistītās problēmas ar hemoroidiem slēpj citas problēmas. Tatjana Mileika Ārsta prakse dermatoloģijā un veneroloģijā, A. Čaka 33 - 313, Rīga, tālr. 67283739

Dermatoloģija / ādas veselība

Lūdzu izskaidrojiet diagnozi?
Labdien. Man ir 27 gadi. Man bieži sāp galva un tāpēc man ir veikta kompjūtertomogrāfija ( KT galvai natīvā veidā). Rezultāts ir sekojošs: Deguna blakusdobumi un mastoidālās šūnas pneimatizētas. Galvas smadzeņu vielā CT redzamas pērekļainas izmaiņas. Lūdzu, paskaidrojiet, ko tas nozīme un pie kāda speciālista man jāgriežas?
Atbild:
FD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313
Labdien! Jūsu kompjūtertomogrāfijas atbilde neuzrāda nekādu pataloģiju. Deguna blakusdobumos nav patoloģiska vai iekaisīga satura, tur ir gaiss, kā tam normā arī jābūt, mastoidālās šūnās (aizauss paugura šūnas ) nav iekaisīga satura, tur ir gaiss, arī tur normā tam ir jābūt. Galvas smadzeņu viela ir bez pataloģijas. Ja tomēr galvassāpes nepāriet, ieteiktu Jums griezties pie neirologa. Neirologa konsultāciju varat arī saņemt mūsu MFD Veselības centrā, tālrunis reģistratūrā- 67131313. MFD Veselības centrs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas ir normāli, ka Nova Ring lietošanas laikā tiek paildzināta menstruālā asiņošana?
Par Nova Ring!
Lietoju Nova Ring pirmo reizi, vēl nav apritējis pat mēnesis. Gribēju jautāt, vai tas ir normāli, ka Nova Ring lietošanas laikā tiek paildzināta menstruālā asiņošana? Man menstruācijas ilgst 4, 5 dienas, bet šobrīd rit jau 9 diena, es sāku jau uztraukties, jūtos pretdabiski.
Atbild:
Nav
Sākot pirmoreiz lietot kombinētus kontraceptīvus pirmajā mēnesī var novērot smērējoša rakstura asiņainus izdalījumus no maksts. Ja Jūs, pirms uzsākt lietot Nova Ring, apmeklējāt ginekologu, un ir noteikts, ka Jums nav ginekoloģiskas saslimšanas, tad satraukties nav pamata. Ar nākamo ciklu izdalījumiem vajag normalizēties. Ja tas nenotiek, konsultējieties ar savu ginekologu. Šobrīd pārtraukt Nova Ring lietošanu nav pamatojuma.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Nu nezinu vai pirkt grūtniecības testu, jo par spīti visiem simptomiem, tikko bija mēnstruācijas?
Man ir neizprotamas lietas! Nu jau kādu nedēļu atpakaļ bija menstruācijas, no tā laika vēdera apakšdaļa ir sāpīga , it kā preses vingrinājumi būtu taisīti, krūtis mazliet pa brīdim ir sāpīgas un jūtīgas, galvā regulāri īd un kuņģis vienu dienu sāka streikot, sāpēja gandrīz līdz vemšanai. Nezinu vai pirkt grūtniecības testu, jo tikko bija menstruācijas.
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tel. 67210350, 67222892
Jums jādodas pie ginekologa, lai pārliecinātos vai nav olnīcu iekaisums. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tel. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā varu izārstēt papēdī piesi vai radziņus?
Labdien,
vēlos saņemt konsultāciju, kā varu izārstēt papēdī piesi vai radziņus, esmu lietojusi ilgstoši dažādus preparātus - ultraskaņu, kompreses, rezultāta nekāda, lūdzu padomu.

Atbild:
Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739, 29293441
Iesakām griezties pie daktera Erdmaņa, tālr. 29138899. Viņam ir laba metodika papēža piešu ārstēšanai. Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739, 29293441

Podoloģija / pēdu aprūpe

Vai jūs varētu ieteikt, kā veselīgi ēdot varētu pieņemties svarā par 2 kilogramiem mēneša laikā?
Vai jūs varētu ieteikt, kā veselīgi ēdot varētu pieņemties svarā par 2 kilogramiem mēneša laikā?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Iegūt normālu svaru var, ievērojot uztura piramīdas sabalansēta uztura noteikumus. Tikai tad, kad organisms saņems visas nepieciesamās uzturvērtīgās vielas, tas strādās aktīvā režīmā, uzsūks un pārstrādās produktus, kā rezultātā veidosies normāls svars un pieaugs enerģija. Regulāras ēdienreizes ( 3 pamatēdienreizes un 2 vieglas uzkodas) katru dienu. Jāievēro nepieciešamais dienas šķidruma daudzums ~1,5 litri ūdens un pārējais šķidrums līdz 3 litriem: tēja, sulas, zupas utt. Ieteicama normāla...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tāpēc, ka vīram ir aknu ciroze, tas var kaitēt grūtniecībai un bērniņam?
Labdien!
Pirms diviem gadiem mans vīrs pārslimoja B hepatītu un tā rezultātā guva diagnozi aknu ciroze, kuru ievērojot veselīgu dzīvesveidu un ārstējoties aptur. Man ir jautājums vai ar šādu diagnozi pastāv iespēja radīt bērnus? Ja, jā, tad apmēram cik procentuāli lielas izredzes ir tam, ka bērnam nebūs iedzimtas garīgas vai fiziskas slimības? Pati esmu vesela.
Paldies par atbildi, lai kāda arī tā būtu!
Atbild:
Nav
Aknu ciroze nav iedzimta slimība, tādēļ bērnam briesmas nedraud. To, vai bērnam nebūs iedzimtas garīgas vai fiziskas slimības nav iespējams prognozēt, jo iedzimtība nāk no senčiem daudzās paaudzēs. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5Rīgā, Grēcinieku ielā 34тел. 67210350, 67222892...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Jūs varētu pateikt, kas varētu izraisīt vēdera apjoma palielināšanos?
Labdien,
pirms diviem mēnešiem man bija dzimumattiecības, pēc tam jau divas reizes bija arī mēnešreizes, kaut gan abas reizes tās aizkavējās par aptuveni 7 dienām (līdz šim tā nebija gadījies). Domāju, ka varbūt esmu stāvoklī, veicu vairākus mājas grūtniecības testus, bet tie visi bija negatīvi, pēc tam veicu arī HCG testu asinīm, tas uzrādīja HCG līmeni 0,10 apmērā. Dīvaini bija, ka vēdera lejasdaļā saglabājas tāda kā smaguma sajūta un likās, ka vēders paliecinājies. Tāpēc devos pie ginekologa, kurš veica vaginālo ultrasonogrāfiju un teica, ka grūtniecības nav. Tomēr vēdera apjoms ir it kā paliecinājies. Visādi citādi jūtos labi. Vai Jūs varētu pateikt,kas varētu izraisīt vēdera apjoma paliecināšanos (it īpaši lejasdaļā)? Varbūt jāveic kādi vēl kādi izmeklējumi?
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe, Veselības nams 5, Rīgā, Grēcinieku ielā 34, tel. 67210350, 67222892
Vēdera apjoma palielināšanos var izraisīt zarnu darbības traucējumi, izmeklējies pie gastroenterologa. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5Rīgā, Grēcinieku ielā 34тел. 67210350, 67222892...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pie apsaldētas muguras varētu būt tā, ka bieži jāiet uz tualeti urinēt?
Vai pie apsaldētas muguras varētu būt tā, ka bieži jāiet uz tualeti urinēt?
Atbild:
r.Golovičers, terapeits Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739, 29293441
Labdien! Pie apaukstēšanās var būt bieža urinēšana. Vēlams nodot urīna analīzi, lai pārbaudītu nieres, urīnpūsli. Parasti tā nav apaukstēta mugura, bet gan nieru, vai urīnpūšļa iekaisums. Dr.Golovičers, terapeits Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739, 29293441

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādā veidā šīs sliktās analīzes var ietekmēt bērniņu?
Labdien, esmu 33. grūtniecības nedēļā, analīzes uzrāda ferritinu 6, lai gan ēdu katru dienu granātābolus, dateles, rozīnes un riekstus, kas varētu būt par iemeslu? Un plakanais epitēlijs 42, cik noprotu tas ir ļoti par daudz, kādā veidā šīs sliktās analīzes var ietekmēt bērniņu?

Atbild:
A.Sizova,
Labdien! Ferritinu vajadzētu paaugstināt, ar granāt āboliem un riekstiem nebūs līdzēts, vajadzētu lietot kādu no dzelzs preparatiem - FerrumLex, Tothema, Ferroplex, var nopirkt aptiekās. Par epitēliju 42 - Jums vajadzētu palietot Ecocilini svecītes, bezrecepšu preparāts.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas nozīmē, ka ceļa tīrīšana būtu jāveic atkārtoti?
2004. gadā man veica artoskopiju ar aizdomu par menisku plīsumu. Kā rezultātā celī sāka krāties šķidrums. Ar meniskiem bija viss kārtībā. Pēc vairākām šķidruma atsūkšanas manipulācijām, iekaisa ceļgala kabatiņas.Veica to tīrīšanu. Tagad ir pagājuši 5 gadi un atkal celis sāk tūkt un sāpēt. Vai tas nozīmē, ka tīrīšana būtu jāveic atkārtoti? Pieminēšu, ka netūkst un nesāp katru dienu, bet ikdienā pilnībā kāju iztaisnot nevaru. Varbūt var līdzēt ar kādu fizioterapiju?
Atbild:
aimdota Karpinska, sertificēta fizioterapeite Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625
Vajag konsultēties ar ķirurgu. Laimdota Karpinska, sertificēta fizioterapeite Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625

Reimatoloģija / kaulu, locītavu un saistaudu slimības