medicine.lv skaitļos

Lietotāji online263
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Cik liela ir iespējamība, ka tas var iedzimt vēlreiz?
Sveiki!
Vēlos padomu, jo esmu nodibinājusi jaunu ģimeni un esam ieplānojuši bērniņu, tikai mani nomoka viena problēma, manam vīram iepriekšējā laulībā piedzima bērns ar polidaktiliju, cik liela ir iespējamība, ka tas var iedzimt vēlreiz un kur jāgriežas, lai veiktu analīzes un novērtētu riska iespējas.

Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Ar šo jautājumu iesakām Jums griezties Valsts Medicīniskās ģenētikas centrā, Rīgā, Juglas ielā 20, tālrunis 67373562.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko nozīmē anti HBc Igg pozitīvs?
Labdien!
Ko nozīmē anti HBc Igg pozitīvs? Vai tas nozīmē, ka man ir B hepatīts? Pašlaik baroju bērniņu ar krūti - vai tas var ietekmēt viņa veselības stāvokli? Kā man rīkoties šajā situācijā? Turpināt barot ar krūti vai nē? Grūtniecības laikā, nododot analīzes, netika konstatēts B hepatīts. Šīs analīzes lika veikt pēc dzemdībām, jo dzemdību laikā tika ņemtas cilmes šūnas un arī veiktas analīzes uz HIV, AIDS, c, b hepatīts utt. Tātad, vai tas varētu nozīmēt, ka dzemdību laikā esmu inficējusies ar B hepatīts?

Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Vīrusa hepatīts B ir sēruma hepatīts, kuram uninkubācijas periods ir no 60 līdz 160 dienām, vidēji 90 dienas un tikai tad parādās slimības klīniskās izpausmes, kas var būt ļoti dažādas. Anti HBc ir vīrusa hepatīta B diagnozes apstiprināšanas tests, bet slimības diagnosticēšanai ir arī citi kritēriji, gan subjektīvie, gan objektīvie, gan laboratoriskie. Parasti pirmās parādās antivielas IGM klases. Jums nepieciešams konsultēties ar Jūsu ārstu nosūtītāju uz laboratoriskajiem izmeklējumiem un/...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ar ko atšķirās zīdainim paredzētās atvieglotās kompleksās potes sastāvs no parastās kompleksās potes sastāva?
Labdien!
Ar ko atšķiras zīdainim paredzētās atvieglotās kompleksās potes sastāvs no parastās kompleksās potes sastāva? Ja atvieglotās kompleksās potes ir vieglāk panesamas, kāpēc tad vēl parasto komplekso poti vēl potē?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Lūdzu, griezieties ar šo jautājumu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas konsultatīvajā poliklīnikā, kur ir arī pošu kabinets. Tālruņi: 67064461, 67064462.

Pediatrija / bērnu veselība

Uz kādām profilaktiskajām apskatēm cilvēkam reizi gadā pienākas nosūtījumi no ģimenes ārsta?
Labdien!
Uz kādām profilaktiskajām apskatēm cilvēkam reizi gadā pienākas nosūtījumi no ģimenes ārsta? Jo kaut kāda noteikta naudas summa tiek iedalīta par katru cilvēku mēnesī vai gadā ģimenes ārstam.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Lūdzu, griezieties ar šo jautājumu Veselības norēķinu centrā. Tālr. 80001234, 67043700....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Mana problēma ir mati, kā to izaudzēt?
Labdien!
Mana problēma ir mati. Tos jau vairākus gadus nevaru izaudzēt. Pie saknītēm it kā aug diezgan ātri, bet matu galiņi ļoti lūzt. Lūdzu, iesakiet kaut ko!
Paldies jau iepriekš.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Iespējams Jums ir problēma ar matu stumbriem. Obligāti jāveic matu diagnostiku, lai noteiktu iemeslu, kas noticis ar matu stumbriem. Rekomendējam matu diagnostiku med. centrā "Doktora Mileika klīnika" pie ārsta-trihologa (matu speciālista), tālr. 67283739, 29293441....

Triholoģija / matu veselība

Vai tas ir bīstami, ja pulss ir no 45-53 sit .min?
Labdien!
Kāpēc un vai tas ir bīstami, ja pulss ir no 45-53 sit .min, spiediens svārstīgs 90/60-140/90. Esmu sieviete 42 gadi, izoperēta puse vairogdziedzera, bet hormoni normā (jau 5gadi), nesportoju, fiziskā slodze ļoti maza. Asins analīze normā.
Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Asins spiediena svārstības Jums ir no apakšējās normas robežas līdz paaugstinātajam, bet sirds darbības frekvence ir pazemināta. Nepieciešama kvalificētu ārstu konsultācijas, gan ģimenes ārsta, gan endokrinologa, gan kardiologa. AS Rīgas veselības centrs pļavnieki ir pieejami gan endokrinologi A.Bogdanova un D.Grikmane, gan kardiologi, kā M.Ļuļa, J.Mironova, Ečina un V.Paeglītis, kuri ne tikai sniedz kardiologa konsultācijas, bet nepieciešamības gadījumā arī veic diagnozes...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas tas zobiem ir un kā ar viņu tikt pašam galā?
Sveiki,
mana problēma ir šāda. Jau vairākus mēnešus maniem zobiem, apakšējiem priekšējiem zobiem veidojās, kaut kāda kārta, kura ir dzeltenā krāsā un cieta. Un neviz mutes priekšā, bet gan mutes iekšpusē, nevaru viņu dabūt nost. Kas tas varētu būt? Varētu, lūdzu, pateikt, kas tas ir un kā ar viņu tikt pašam galā?


Atbild:
Maija Albiņa, "Zobārstniecības klīnika Akrībija", SIA
Labdien! Pēc Jūsu apraksta varētu teikt, ka uz zobiem ir izveidojies zobakmens, to pats nevar notīrīt. Zobakmeni var notīrīt tikai zobārsts vai higiēnists ar speciāliem instrumentiem apmeklējot zibu higiēnas procedūru. Mūsu klīnikā šāda procedūra maksā ap 30.00 LVL...

Zobārstniecība / mutes veselība

Kāpēc iekaist naba?
Labdien!
Vēlējos uzzināt, kas par iemeslu, ka man, praktiski visu laiku, iekaist naba, kad naba beidz sulot, nabā parādās tādas kā strutas, kad iztīru strutas, tad kādu nedēļu naba ir vesela un sadzijusi, un pēc tam atkal sākās viss process no jauna - sulošana un strutošanu. Esmu mēģinājusi ar dažādām ārstējošām ziedēm sadziedēt nabu, diemžēl tas nav izdevies, kā arī neapstiprinājās fakts, ka nabu saberž bikšu josta. Lūdzu, palīdziet tikt skaidrībā? Man ir 28 gadi.
Paldies, ļoti gaidīšu atbildi!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Jums ir jādodas pie ārsta precizēt, kas par vainu! Nekādus neklātienes ieteikumus dot nevar, jo iespējamo iemeslu ir pārāk daudz. Jums nepieciešams apmeklēt savu ģimenes ārstu, vai AS Rīgas veselības centrs "Pļavnieki" piedāvā apmeklēt internistu E. Gardu vai kādu no dermatologiem T.Denisjuku, G.Grūbi vai E.Zītari. Iepriekšējais pieraksts pa tel. 67136971....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai pēc šīs operācijas es varētu vēlreiz inficēties ar cin 3?
Labdien!
Man atklāja cin 3 un jau veica operāciju, bet tā kā īsti nevaru būt drošs, kā tas iegūts, tad vēlējos zināt, vai manam draugam ir jāiet pārbaudīties? Ja nu es biju tā, kurai bija šī vīrusa infekcija pirmajai, tas nozīmē, ka manam puisim arī tas varētu būt? Vai pēc šīs operācijas es varētu vēlreiz inficēties ar cin 3?

Paldies,Evija
Atbild:
Dr. A.Sizova D.N.S. SIA 67331000 Riga, Pulkveža Brieža 4/6
Labdien! Šo vīrusu vīriešiem neārstē.HPV vīruss vīriešiem no organisma izdalās patstāvīgi!Jums atkārtota inficēšanaās un saslimšana nav iespējama, jo operācijas laikā tiek ekscidēts(izgriezts) dzemdes kakla epitelijs, kurā lokalizējās HPV vīruss. Dr. A.Sizova D.N.S. SIA 67331000 Riga, Pulkveža Brieža 4/6

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas šis plankums varētu būt?
Sveiki!
Man jau kādus 2 gadus ir brūns plankums starp krūtīm, kas lēnām plešas plašumā. Pa šo laiku jau ir izpleties 3 cm diametrā. Un reizēm niez. Sākumā domāju, ka kāda dzimumzīmīte, bet nu tas sāk augt un es lasu, ka tā varētu būt kāds audzējs vai ādas slimība. Kas šis plankums varētu būt?
P.s. Naudiņas nav, lai apmeklētu dermatologu.





Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Veidojumu neredzot, nav iespējams noteikt, kas tas ir! Ja atsūtītu fotogrāfiju, varētu vēl mēģināt nosūtīt ādas ārstiem, ar kuriem sadarbojamies. Ja izdomājat, sūtiet uz medicine@medicine.lv....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko Jūs man varētu ieteikt ?
Labdien!
Man būtu jautājums saistībā ar dzimumveselību. Randiņa laikā ar meiteni pavadot laiku, uzbudinājums ir neizbēgams. Taču parasti ir tā, ka pēc kādas 30 min - 1h sāk sāpēt zem nabas, kā arī testis. Iepriekš man tika teikts, ka tas saistīts ar lielo uzbudinājumu, kā rezultātā , ja tas nebeidzas ar sēklas noplūdi, sāk sāpēt. Sajūtas ir diezgan nepatīkamas. Ko Jūs man varētu ieteikt ?
Jau iepriekš pateicos!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Tas tiesa, ka pie nepabeigtas sēklas noplūdes (nenoregulēts seksuālais uzbudinājums) var būt nepatīkamas vai pat sāpīgas izjūtas, kuras pēc laika pāriet. Bet šādi simptomi var būt arī pie patoloģijas dzimumorgānos (biežāk iekaisums). Lai noskaidrotu patieso iemeslu, jāgriežas pie ārsta-urologa, seksopatologa. Dr.Bahirs, ārsts-urologs, seksopatologs Doktora Mileika klīnika A. Čaka 33 - 313, Rīga, tālr. 67283739, 29293441...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai varētu būt aizdomas par piena sēni?
Labdien!
Man 22 gadu! Jau kādu laiku apmēram pus gadu man no maksts izdalās smakojoši izdalījumi, nesen secināju, ka arī balts pienveidīgs šķidrums! It kā nav ne niezes, ne sūrstošas sajūtas! Vai varētu būt aizdomas par piena sēni? Pārtraucu lietot smaržīgos biksīšu ieliktnīšus, vai tie varētu būt viens no faktoriem, kas izraisa šādus izdalījumus? Pirms dzimumdzīves uzsākšanas baltie, šķidrie pienveida izdalījumi nebija konstatēti! Kāds varētu būt iemesls, šādām izmaiņām?
Paldies jau iepriekš!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Aizdomas par piena sēni ir vietā, taču tas var būt arī kas nopietnāks. Obligāti dodieties pie ginekologa uz izmeklēšanu!...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kad varētu sagaidīt organisma nostabilizēšanos un apstāties matu izkrišana?
Labdien!
Man pastiprināti izkrita, vēl izkrīt mati, ārsts konstatēja autoimūnu tireoidītu, pirms trim nedēļām sāku lietot Eytiroks100, pagaidām pus tableti, tad vēlreiz jātaisa analīzes. Kad varētu sagaidīt organisma nostabilizēšanos (bija arī nogurums un sausa āda) un apstāties matu izkrišana? Vai mati ar laiku ataugs iepriekšējā biezumā, pa šo laiku ir palikuši plāni.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Lai uzzinātu, kāpēc mati ir kļuvuši plāni un izkrīt, jāveic diagnostika - trihogramma. Autoimūnais tireoidīts ne vienmēr ir iemesls matu izkrišanai. Organisma nostabilizēšanās laiks katram ir ļoti individuāls. Tas var ilgt no 2 nedēļām līdz 2 mēnešiem. Matu diagnostiku var veikt med. centrā "Doktora Mileika klīnika", t. 67283739, 29293441....

Triholoģija / matu veselība

Kas tās par sāpēm, zem ribām?
Labrīt!
Tāda jocīga lieta: no rīta pamostoties un dziļi ievelkot elpu iesāpas abos sānos, zem ribām, trīs četras reizes dziļi ieelpojot pāriet, kas tie par jokiem? Kas tās par sāpēm, zem ribām?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Pārāk maz informācijas par Jums, lai varētu kaut ko spriest! Ja nepāriet 3 -4 dienu laikā, jāgriežas pie ģimenes ārsta, lai Jūs izmeklē.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai nepietiekamība seksuālajā dzīvē arī var izraisīt niezi?
Labdien,
manam vīram jau kādu laiku niez patstāvīgi zem locekļa - oliņas, kas tas varētu būt, sānsoļus nav spēris, ar mani arī viss kārtībā, esam noraizējušies, vai nepietiekamība seksuālajā dzīvē arī var izraisīt niezi? Dzimumdzīve 1x2 nedēļā, nav viņa vaina, es nevēlos, man 40, viņam 41 gads.
Paldies!


Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Vīram ir jādodas uz izmeklēšanu pie dermatovenerologa. Nepietiekamība niezi izraisīt nevar. Iespējamie iemesli ir dažādi: kašķis, sēnīšslimības, alerģija, iekaisums. Īsto var noteikt tikai speciālists klātienes izmeklēšanā! Iesakām griezties "Doktora Mileika klīnikā", A. Čaka 33 - 313, Rīga, tālr. 67283739, 29293441.

Seksoloģija / seksuālā veselība

Kas varētu būt par iemeslu tam, ka pēdējos trīs mēnešus mēnešreizes man no sešām dienām ir samazinājušās uz apmēram trim?
Labdien,
vēlos jautāt, kas varētu būt par iemeslu tam, ka pēdējos trīs mēnešus mēnešreizes man no sešām dienām ir samazinājušās uz apmēram trim? Turklāt asiņu daudzums arī ir ievērojami samazinājies. Biju jau pie ginekologa, bet ārsts teica, ka ar olnīcām viss esot kārtībā, katrā ziņā nekādas novirzes no normas nav. Bet kāds tad tam ir iemesls?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Sievietēm, ja nav cita iemesla, ar gadiem menstruācijas paliek niecīgākas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko man darīt ar šīm muguras sāpēm?
Labdien!
Man jau ik pa laikam uz nāk neparedzētas sāpes krustu rajonā, es nekad nevaru zināt, kad tās uznāks un kad pāries. Tās izpaužas tā, ja es apsēžos, tad man ir grūti piecelties kājās. Mainīt pozīciju no sēdus stāvokļa, ir tāds stīvums, asas sāpes un izteikti labajā muguras lejasdaļā. Stāvus stāvoklī nesāp nekas. Miegā pamostos, jo sāp. Esmu sportiska, regulāri vingroju, nodarbojos ar skriešanu, arī darbā sanāk slodze mugurai. Esmu mēģinājusi līmēt tos pretsāpju plāksterus, tie nepalīdz. Patreiz esmu uzsākusi slavenās Ziņģites rāpošanas kursu. Esmu pieteikusies pie daktera , bet tā kā pašreiz dzīvoju ārzemēs, un vizīti ir jāgaida, tāpat uz rentgenu arī jāgaida vismaz mēnesi. Un reizēm, pēdējā laikā, es jūtu, ka man tirpst kreisā roka - no elkoņa līdz pirkstu galiem. Ko man darīt ar šīm muguras sāpēm?
Paldies Jums!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Tā būs neiroloģiskas dabas problēma. Iesakām Jums neiroloģijas speciālisti Rudīti Dumberi, viņa ir arī specializējusies uz roku tirpšanu. Zvaniet +371-29193574 uz mobilo tālruni, pa e-pastu ar dakteri diemžēl sazināties nevar.

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kādas ir iespējas apgūt autogēnā treniņa iemaņas?
Labdien!
Kādas ir iespējas apgūt autogēnā treniņa iemaņas? Plānotie grafiki tuvākajā laikā? Norises vieta un protams - nodarbības maksa?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Autogēnā treniņa nodarbības periodiski piedāvā Neirožu klīnika "Dzintari", Dzintaru prospekts 48, Jūrmala, tālr. 67755140. Par grafikiem un maksu, lūdzu, sazinieties ar viņiem. Lūdzam atsaukties uz Medicine.lv.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja rodas puns?
Labdien!
Ko darīt, ja rodas puns?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Likt pie puna aukstu priekšmetu un turēt 10-20 minūtes. Taču tam ir jēga tikai uzreiz pēc puna uzsišanas. Ja puns ir liels un ļoti stipri sāp, ja sāp vai griežas visa galva un/vai ir nelaba dūša, jāpārliecinās pie ārsta, vai nav smadzeņu satricinājums, un vai nevajag likt kādas kompreses, kas samazina asins sastrēgumu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko man darīt ar šim drausmīgajām sāpēm kājās?
Labdien,
man ir 26 gadi un ļoti bieži sāp kājas, nu jau kādu pusgadu apmēram, brīžiem pat nevar paiet kā sāp, līdz asarām. man ir doma, ka tās varētu būt vēnu problēmas, vai arī saistītas ar muguras sāpēm, jo sāp arī mugurkauls, nu jau esmu puslīdz sadzīvojusi ar šīm sāpēm un viņas ir mazākas. Mugurai divus gadus atpakaļ taisīju magnētisko rezonansi. Bet rezultāti nekādi. Ārsti teica, ka viss kārtībā. Tikai jautājums - Ko man darīt ar šim drausmīgajām sāpēm kājās?



Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Jums jāgriežas pie ārsta algologa - sāpju speciālista. Iesakām veselības centru Možums - 1, Rīgā, Bruņinieku 8, tālr. 67270744 vai 67273435.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā risināt problēmas ar erekciju?
Labdien!
Man 42g ir ir problēmas ar erekciju, esmu dzēris atbilstošas zāles, bet man nepalīdz, ko man darīt, kas man var palīdzēt? Kā risināt problēmas ar erekciju?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Iesakām griezties pie ārsta seksologa-seksopatologa Ļeva Bahira, "Doktora Mileika klīnikā", tālrunis 67283739 (10-19), A. Čaka 33 - 313, Rīga. Neklātienes palīdzība šai gadījumā nav iespējama.

Seksoloģija / seksuālā veselība

i tās varētu būt sastrutojušas smaganas?
Labdien!
Vienu dienu konstatēju, ka man apakšējiem diviem zobiem neturas smaganas klāt - tās mazliet atkarājas. Zobus tīru ar dārgajām zobu pastām un arī ar "Parodontox". Smaganas neasiņo un zobiem viss kārtībā. Bet mute gan ir sākusi nepatīkami smakot, kaut gan zobi, samērā nesen, visi salaboti. Vai tās varētu būt sastrutojušas smaganas? Man ir vizīte pie higiēnista, vai man tomēr iet pie zobārsta. Man ir 26 gadi.




Atbild:
Dr.Maija Albiņa Zobārstniecības klīnika Akrībija Marijas iela 20 k.2 - 4 Tālr.67282069
Labdien! Smaganas varētu atkāpties no zoba kakliņa zemsmaganu zobakmens dēļ. Šo problēmu iespējams varēs risināt zobu higiēnists, bet ja problēma būs nopietnāka nosūtīs pie periodontologa....

Zobārstniecība / mutes veselība

Kur Latvijā ir iespējams atrast speciālistu, kurš kvalitatīvi un precīzi spēj noteikt pleca rotatora manšetes plīsuma stadiju?
Labdien!
Kur Latvijā ir iespējams atrast speciālistu, kurš kvalitatīvi un precīzi spēj noteikt pleca rotatora manšetes plīsuma stadiju, vai veidu un kvalitatīvas ārstēšanas un rehabilitācijas metodes konkrētam gadījumam?

Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! AS Rīgas veselības centrs "Pļavnieki" sniedz konsultācijas ārsti traumatologi D.Kirejevs, A.Omeļčenko un no 01.02.2010. arī P.Turkopuls. Speciālisti veiks nepieciešamos papildizmeklējumus diagnozes precizēšanai, izvēlesies pareizu ārstēšanas metodi. Rehabilitācijas etapā sniegs padomu fizikālās medicīnas un rehabilitācijas ārsti un fizioterapeiti. Iepriekšējais pieraksts pa tālr. 67136971....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir iespējams ar hipnozes palīdzību atbrīvoties no visām tām atmiņām, kuras nevēlos?
Labdien,
manā pagātnē ir daudz atmiņu, kuras es labprāt vēlētos aizmirst - tā it kā to nekad nebūtu bijis, ar hipnozes palīdzību nedaudz ietekmēt manu līdzšinējo domāšanas veidu. Vai ir iespējams ar hipnozes palīdzību atbrīvoties no visām tām atmiņām, kuras nevēlos? Lūdzu, nosauciet speciālistus pie kā es varētu griezties šādā jautājumā. Cik hipnozes seansos to varētu panākt un vidēji cik šāds pakalpojums varētu izmaksāt?

Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Vispirms ieteiktu Jums griezties neirožu klīnikā "Dzintari", www.dzintari.lv , un aprunāties ar viņu psihologiem. Jūsu situācijā pat efektīvākas var izrādīties citas metodes, ar kuru piedāvājumu un cenām varat iepazīties klīnikas mājaslapā.

Komplimentārā un alternatīvā medicīna