medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai varu pirkt gatavās brilles lasīšanai ja nezinu starpzīlīšu attālumu gatavajām brillēm?
Labdien,

Vai varu pirkt gatavās brilles lasīšanai, parametri +1, saskan ar acu ārsta izrakstīto lēcu stiprumu, bet nezinu starpzīlīšu attālumu gatavajām brillēm.

Vai tas ir būtiski, ja man tas ir 61 mm?
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien, Ja nav zināms starpzīlīšu attālums, gatavas brilles pirkt nebūtu vēlams. Ja ir izteiktas sāpes galvas labajā pusē, strādājot ar datoru, būtu vēlams apmeklēt neirologu....

Acis, optika / acu veselība

Kas varētu būt par iemeslu šādām mana ķermeņa izmaiņām un mēnešreižu neesamībai?
Labdien,

Man tieši pirms mēneša, 18. datumā, sākās mēnešreizes, viss sākās kā parasti, bet jau 22. bija neizsargāts dzimumakts, tā kā man mēnešreizes parasti ilgst 7 dienas, tad atļāvāmies, un nekādas problēmas nav bijušas. Pēc kādām četrām dienām, sāka sāpēt krūtis un viņas ir palielinājušās par pus-izmēru, pārējais viss kā parasti, ovulācija jau it kā no vakardienas, bet varbūt sāksies tagad, tāpēc tā reaģē krūtis.

Kas varētu būt par iemeslu šādām mana ķermeņa izmaiņām un mēnešreižu neesamībai?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Mīlējoties menstruāciju laikā ir lielāka iespējamība inficēties, un krūtis tad parasti reaģē ar sāpīgumu. Ja pašsajūta neuzlabojas, labāk doties pie daktera....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir pareizi pēkšņi pārtraukt kontracepcijas zāļu dzeršanu?
Labdien,

Man ir 18 gadi. Nav dzimumdzīve. Biju draugos ar puisi, sāku lietot kontracepciju, jo domāju, ka būs nopietni, bet beigās nekas nesanāca un kopā arī vairs neesam.

Vai man tālāk lietot zāles? Tas nekaitēs veselībai,ja neesmu dzīvojusi un pagaidām nedzīvoju dzimumdzīvi? Vai ari, kas notiks, ja pārtraukšu zāles lietot?

Piemēram, ja vienu vai divus mēnešus izlaidīšu? Un tad atkal sākšu tās lietot?

Gaidīšu atbildi,
paldies.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Vārds kontracepcija nozīmē izsargāšanos no grūtniecības. Ir vairāki kontracepcijas veidi, viens no tiem ir hormonus saturošu tablešu lietošana, bet tās var ieteikt tikai ārsts, jo jāņem vērā vairāki aspekti, lai izvēlētos piemērotākās. Šie preparāti organismā neuzkrājas, tādēļ darbojas tikai to lietošanas laikā. Kaitējuma veselībai nav arī gadījumā, ja dzimumdzīvi nedzīvo, bet kādēļ lietot preparātus bez vajadzības? Iesaku doties pie ārsta, lai izlemtu piemērotāko izsargāšanās...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko var domāt, ja asins analīzes ir sekojošas?
Labdien!
Ko var domāt, ja asins analīzes ir sekojošas-
Lei- 11.9
Ly abs. 4.57
Hb-130 (norma)
ferritins 8.3 ng/mL
Protrombina laiks 59 %
INR 1.3
Pārējais ir normas robežās.
Sieviete, 22 g
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Analīzes jāredz visas, lai varētu tās analizēt. Lai vel kaut ko arī pateiktu nepieciešams vairāk informācijas par pacientu vai vislabāk pats pacients. No tā kas ir var pateikt, ka ir ļoti zemas dzelzs reserves varētu viegli attīstīties dzelzs deficīta anemija, ja ir kāds asins zudums. Ir palielināts balto asins šūnu skaits, bet tā kā nav visas leikocitu formulas, nav C reaktīva olbaltuma, nekomentēšu. Limfocitu ir nedaudz vairāk, bet par maz informācijas, lai pateiktu kāpēc. INR nav...

Diagnostika

Kā rīkoties, ja pēc kritiena sāp ribas?
Sveiki,

apmēram pirms nedēļas ļoti smagi kritu (sasitu ribas). Visu nedēļu ir grūti pieliekties vai gulēt uz tās puses (sāp ribas).

Vakar kaut kā ne tā pagriezos un atkal sāpes ir klāt (pirms tam bija mazinājušās).

Pie ķirurga uz rentgenu šobrīd aiziet nevaru - kā man labāk rīkoties?
Atbild:
Nav
Labdien! Iespējams, Jums tiešām ir ribu lūzumi. Iesakām lietot kādu pretsāpju gelu, piemēram, Indometacīna gelu un stingri nosaitēt krūškurvi ar platu saiti vai dvieli....

Traumatoloģija / ortopēdija

Kāpēc pastāvīgi salst rokas un kājas?
Labdien,

Manai meitai pastāvīgi salst rokas un kājas, pat vasarā siltā laikā. Cik es saprotu,tad tas varētu būt saistīts ar asinsrites traucējumiem. Bērnībā(tagad viņai 26 gadi) viņa slimoja ar žurku slimību(leptospirozi).

Vai varbūt tās varētu būt šis slimības sekas, jo lasīju šausminošas lietas, ka šī slimība varot saēst asinsvadus.Pie kāda speciālista būtu jāgriežas?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, vēsas ekstremitātes mēdz būt pie ļoti daudzam saslimšanām un protams, ka iemesla tam ir asins rites traucējumi, kur pamatā var būt gan saslimšana, gan arī tas var būt ģenētiski pārmantots, ja kādam ģimenē ir līdzīga problēma. Nepieciešams griezties pie sava ģimenes ārsta un noskaidrot konkrēti Jūsu meitai vēso ekstremitāšu iemeslu....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kā ārstēt roku tirpšanu un kāju raustīšanos?
Labdien,

Manai mammai naktīs tirpst rokas un rausta kājas.

Viņai ir 77 gadi. Kāju raustīšanās sākās nakts pirmajā pusē, rokas tirps arī dienā, ja nekustina. Ko jūs ieteiktu?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, iespējams, Jūsu mammas gados problēma meklējama muguras saslimšanā. Jums jāgriežas pie sava ģimenes ārsta un jāsaņem recepte pretsāpju un nervu darbību uzlabojošiem līdzekļiem. Bez receptes aptiekā varat iegādāties B grupas vitamīnus un magnija preparātus, lai mazinātu sūdzības....

Reimatoloģija / kaulu, locītavu un saistaudu slimības

Kā pareizi lietot kontracepcijas tabletes?
Labdien,

Lietoju Yasminelle 3 mēnešus un vismaz 1 reizi cikla vidū ir smērēšanās (apmēram 2 dienas). Man jau sākumā daktere teica, ka ja smērēšanās ilgs vairāk kā 3 mēnešus, tabletes būs jānomaina.

Pirms tam 1 gadu lietoju Nuvaring, bet to nomainīju dēļ citām blakusparādībām (smērēšanās gan nebija).

Tagad sākšu lietot jaunas kombinētās hormonālās tabletes (visdrīzāk Yarina, jo kādreiz tās esmu lietojusi un problēmas nebija) un man ir daži jautājumi:

1.Vai varu sākt lietot jaunās tabletes pēc 7 dienu pārtraukuma (tad, kad būtu jāsāk lietot jauno Yasminelle paciņu)? Tā man laikam būtu vispierastāk. Vai ir jāzimanto cita shēma?

2. Vai varu justies droša (neizmantot prezervatīvu) jau no paša sākuma, sākot lietot jaunās tabletes?

3. Gadījumā, ja prādās smērēšanās, bet tabletes esmu lietojusi kā noteikts, tāpat varu justies droša, ka kontracepcijas efektivitāte saglabājas?

Liels paldies par atbildēm.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Varat turpināt pēc tās pašas shēmas 21-7. Kontraceptīvais efekts būs uzreiz. Blakus parādības jāizvērtē tikai 4.mēnesī....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc ir nejutīgi dzimumorgāni?
Labdien,

Kāpēc ir nejutīgi dzimumorgāni (arī krūtis un viss pārējais), līdz ar ko neuzbudinos seksa laikā? Tas ir jau kādus 15 gadus. Man 43 gadi, sieviete. Īpaši neesmu slimojusi ne ar ko. Četrus gadus atpakaļ izoperēts vairogdziedzeris (puse), hormoni normā. Pie ārstiem pašlaik netieku.

Ko var darīt lietas labā? Varbūt ir kādas zāles, kas paaugstinātu libido un jūtīgumu?

Paldies.
Atbild:
Dr.Bahirs, ārsts-seksopatologs, urologs
Labdien, Lai Jums palīdzētu, jākonsultējas ar seksopatologu, lai iegūtu sīkāku informāciju par Jūsu sūdzībām....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Uz ko norāda šalkoņa galvā, galvas sāpes un augsts asinsspiediens?
Labdien,

pēc smadzeņu satricinājuma pagājuši 4 mēneši, nepārtraukti sāp galva un ir tāda kā šalkoņa galvā, augsts asinsspiediens, galvas tomografijas rezultāti normāli, biju uz konsultaciju pie neirologa, nosūtīja uz doplex skenēšanu.

Uz ko var norādīt šādi simptomi?
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien, Pacientes simptomi var norādīt par traumas laikā gūto kranio-cervikālo sindromu, t.i., ka traumas laikā ir ne tikai satricinātas smadzenes, bet arī satriekti kakla skriemeļi. Lūzumu visticamāk nav, bet ilgstoši pieturas asinsvadu simptomi - galvas sāpes, reiboņi, trokšņi galvā, slikta dūša, reizēm pat līdzsvara traucējumi, reizēm ir sāpīgi, savilkti sprandas muskuļi. Ārstēšanās ir ilgstošāka, kompleksa neirologa un ģimenes ārsta uzraudzībā. Nepieciešami vaskulārie-venozie...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kā cīnīties ar pseidoepilepsijas lēkmēm?
Labvakar,

Nesen jautāju Jums par pseidoepilepsiju uz kuru, protams, saņēmu atbildi.Paldies

Man ir vēl viens jautājums - vai tā var būt, ka notiekot lēkmēm, es neko neatceros un ka nāk putas pa muti?

Mani draugi ir redzējuši lēkmes, kas man ir un stāstija kā tas notiek. Ir pat tā, ka lēkmes uznāk ēdot, runājot pa telefonu vai konkrēti ar draugiem, mājās u.c. Agrāk tas notika naktī aizmigu un no rīta nepiecēlos.

Deļ šīm lēkmēm ir bijis, ka esmu Reanimācijā. Man ir bail no visa tā, vai to var ārstēt? Pašlaik lietoju Depakine Chrono priekš tam lai nebutu lēkmes, bet reizēm tapat uznāk. Kad ārsts izrakstija antidepresantus, kļuva sliktāk.

Pie kāda ārsta varu griesties šajā gadījumā?
Paldies Jums jau iepriekš.


Atbild:
Dace Simsone
Labdien, Vispareizākais tomēr šajā gadījuma vērsties pie neirologa un papildus tad pie psihiatra. Cik var saprast, tad kāds no speciālistiem ir izrakstījis gan Depakine Chrono, gan antidepresantus, tad arī turpmāk vēlams apspriest savu veselības stāvokļa uzlabošanos vai pasliktināšanos pie šiem ārstiem, lai veidotos personiskāks kontakts, attieksme un izpratne par slimības gaitu un labāko terapijas metodi. Bez tam papildus iesaku vērsties arī pie psihoterapeita....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kāpēc rodas mastopātijas saasinājums?
Labdien,

Man ir 59 gadi. 6 mēnešus man ir mastopātijas saasinājums. Tas sākās no nelielas, aukstas dušas. Ir nespēka lēkmes un smaguma spiediens abās krūtīs. Biju uz konsultāciju jūnijā pie ginekologa un oktobrī pie onkologa.

4 gadi ir karstumi, 2 gadi kaulu deformācijas sāpes, bieža urinācija. Nekādi medikamenti nepalīdz. Lietoju zāļu tējas, eju pastaigāties. Mēnesi lietoju agnukastona tabletes. Esmu krūtis smērējusi ar Evujas un kliņģerīšu ziedi. Sliktāk paliek pie fiziskas slodzes, pie pāpūles un noaukstuma. Cenšos lietot veselīgu uzturu.

Menstruācijas beidzās 49 gadu vecumā bez problēmām. No 43 gadu vecuma jālieto antidepresanti(rispolept - 2. inv. grupa).

Pēdējos 3 gadus antidepresantus nelietoju.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Visdrīzāk Jūsu sūdzības ir saistītas ar hormonālā fona izmaiņām, tādēļ iesakām Jums atkārtoti vērsties pie ginekologa. Varat lietot arī preparātu Mastodinon, kā arī iesmērēt krūtis ar pretsāpju ziedēm, piemēram, Diclofenac, Indometacin....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir iespējams atjaunot dzimumtieksmi, kas pazudusi slimības dēļ?
Labdien,

Mans vīrs pirms pusotra gada saslima ar hronisku limfoleikozi un kā rezultātā ir pazudusi dzimumtieksme. Vai to ir iespējams atjaunot? Ir bijusi ķīmijterapija 6mēnešus, bet tagad visu laiku ir jādzer zāles "Leukeran" (4 tabletes nedēļā). Varbūt ir kādas zāles, ko var nopirkt bez receptes? Vīram ir 56 gadi.
Atbild:
Dr.Bahirs, ārsts-seksopatologs, urologs
Labdien, Situācija nav viennozīmīga, tāpēc pirms lietot kādas zāles, Jums jākonsultējas ar seksopatologu....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai ir jāveic noteiktās analīzes, lai iegūtu "balto karti"?
Labdien,

Pamanīju reklāmu, ka var saņemt tādu "Balto karti", kur sniegta informācija par pacientu un viņa ģimenes ārstu, veselības, stāvokli, tuviniekiem utt. Sapratu, ka karte pati ir pa velti, bet ir jābrauc uz G. Laboratoriju un jāveic dažādas analīzes un karti var saņemti tikai tad, kad beigās esi samaksājis rēķinu.

Bet ja nesen veiktas analīzes no A līdz Z un savu asins grupu es arī zinu. Bez to asins analīžu veikšanas nevar iztikt? Ja nu tomēr nē, tad cik tas maksā, jo labprāt tādu karti vēlētos iegūt, tāpēc ka slimoju ar Epilepsiju un lēkmes ir diezgan biežas un gadās, ka nēsājot citus dokumentus līdzi tie diezgan bieži pazūd.
Atbild:
Nav
Labdien, Atverot, MRB online veselības datu kontu līdz 30.12.2010, Jūs saņemat Med Record Bank nosūtījumu veikt bez maksas asins analīzes (pilna asins aina, asins grupa un rēzus faktors, holesterīns, glikoze, dzelzs)....
Atbild:
Nav
Labdien, Šobrīd mums ir akcija, kuras laikā cilvēks atverot veselības kontu bez maksas saņem arī analīzes, taču, ja analīzes veikt nav nepieciešams, varat iegadāties "Balto karti" vai atvērt veselības kontu un saņemt "Balto karti". Papildu informācija par "Balto karti" www.mrb.lv....

Laboratorijas

Kas varētu būt šie asiņainie izdalījumi pēc mēnešreizēm?
Labdien,

Man šomēnes bija mēnešreizes, kā jau katru mēnesi noteiktā datumā un beidzās tā kā nedaudz ātrāk, nekā parasti. Parasti man tā ir 7 dienas, bet šomēnes tikai 5 dienas bija, un pēc mēnešreizēm man katru dienu tagad izdalās asinis, tāda kā smērēšanās, ļoti gaišas un pavisam nedaudz.

Kas varētu būt šie asiņainie izdalījumi pēc mēnešreizēm? Vai ir iemesls uztraukties?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Vajadzētu apmeklēt ginekologu, lai izslēgtu iekaisumu, vai endometrija problēmas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt, lai palīdzētu bērnam šajā situācijā?
Labdien,

Manam mazajam ir viens mēnesītis. Pārstāju viņu barot ar krūti. Tagad baroju ar mātes piena aizvietotāju (sauso pienu). No sākuma bērnam vēdera izeja bija mīksta, tagad - cieta. Viņam ir grūti nokārtoties. Kad to dara viņš kājiņas pierauj pie vēderiņa un ļoti raud.

Ko man darīt, lai palīdzētu bērniņam?

Paldies!
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Jūs bērnam varat padot fenheļa tēju (nopērkama aptiekās) vai arī jāmaina maisījums....

Pediatrija / bērnu veselība

Pēc cik ilga laika sadzīs vieta, kur tika izrauts zobs?
Labdien,

Man pirms trīs dienam tika izrauts viens dzeroklis. Kopš tā laika tā vieta ļoti sāp. Tajā vietā, kur ir tas caurums ir kaut kas brūngans. Vai tas ir normāli? Cik ilgā laikā šī vieta, kur tika izrauts zobs varētu sadzīt, kā arī ilgam laikam būtu jāpaiet, lai beigtu sāpēt ?
Atbild:
Maija Albiņa
Labdien, Ja brūcē redzat kaut ko brūnu, tad tas varētu būt asins receklis, kuram ir jābūt brūcē. Ja sāpes ir spēcīgas un nepalīdz pretsāpju līdzekļi, tad jādodas uz atkārtotu vizīti pie zobārsta....

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai ir droši nodarboties ar seksu tās septiņās dienās, kad ir nākamās mēnešreizes?
Labdien,

Esmu tikko sākusi lietot orālo kontracepciju (Lindynette 30), tomēr pie ginekologa piemirsu pajautāt dažus būtiskus jautājumus par drošību - cik saprotu, papildus jāizsargājas vēl pirmās septiņas dienas un pēc tam vairs ne. Vai ir droši nodarboties ar seksu arī tajās septiņās dienās, kad ir nākamās mēnešreizes un tabletes, Lindynette 30, nav jādzer? Kā arī tad, kad atkal jāatsāk tās lietot?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Lietojot pareizi tabletes par papildus drošību nebūtu jāuztraucas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko nozīmē ultrasonogrāfijas apraksta ieraksts?
Labdien,

Ko nozīmē ultrasonogrāfijas aprakstā ieraksts: "Labās nieres sinusā neliela šķidruma josliņa kalicēs 2-3 mm diametrā"?

Izteiktu sāpju nav, ir tikai spiedoša sajūta labajā paribē vai uz muguras pusi. Urīna analīzes normālas.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Grūti komentēt Jūsu uzrakstīto USG aprakstu, jo: -"josliņa 2-3mm diametrā" nevar būt - diametrs ir apaļām formām, josliņām varētu būt tikai platums; Ja veicot USG izmeklēšanu nav ieslēgts krāsu doplers, tad kā josliņa var izskatīties asinsvads - šķidrums nieres sinusā ir norma, jo tas ir urīns. Šķidrumu kalicēs saskatīt nevar ar USG izmeklēšanas metodi. Ceru, ka Jūs tagad sapratāt, ka Jūsu uzrakstītajā aprakstā nav loģikas. Droši vien Jums ir jāapmeklē ārsts, kurš nosūtīja Jūs uz izmeklēšanu,...

Diagnostika

Vai kārpas var izraisīt niezi dzimumorgānu apvidū?
Labdien,

Man aiz ausīm galvas ādā ir parādījušās pumpas, pa kādai pumpai parādās arī citos galvas rajonos, arī uz muguras ir pumpas, tad tās pazūd un pēc kāda laika atkal parādās. Par ko tas varētu liecināt, zinu, ka jādodas pie dermatologa. Kā arī man uz dzimumlocekļa ir kārpas, kas parādījušas pirms pusgada. Vai tās var izsaukt niezi dzimumorgānu apvidū ?
Atbild:
Nav
Labdien, Ja pumpas parādījušās aiz ausim, uz galvas, uz muguras - tas liecina par vielu maiņas problēmām (biežāk - ar kuņģi un žultspūsli). No ziedēm pumpas nepazudīs. Labāk konsultēties ar dermatologu. Jā, kārpas var izsaukt niezi dzimumorgānu apvidū....

Uroloģija / nefroloģija

Vai man ir jāveic sanācijas bronhoskopija?
Labdien,

Man ir 26 gadi. No jūnija man nepārgāja klepus, rezultātā, veicot visas iespējamās pārbaudes, tika atklātas bronhektāzes. Pulmonoloģe ieteica 10 dienas dzert ACC600, tad 30 dienas - tējas, un jāveic pneumo23 vakcīna (ko arī veicu). Tiku norīkota pie ķirurga. Ķirurga slēdziens: operēt pagaidām nevajag, ieteica veikt sanācijas bronhoskopiju. Tagad esmu neizpratnē - pulmonoloģe man neteica, ka tagad vajag veikt sanācijas bronhoskopiju, teica, ka tā ir jātaisa tikai tad, kad ir temperatūra un stāvoklis ir pavisam nopietns.

Es vēlos pajautāt:
1) Ar ko man dzīvē jārēķinās, ja man ir bronhektāzes? Vai tiešām tagad man klepus būs visu atlikušo dzīvi? Kāpēc tad tas klepus pirms tam man nebija (ja uzskats ir tāds, ka bronhektāzes radušās bērnībā ĻOTI biežo bronhītu un plaušu karsoņu dēļ)?

2) Man vēl joprojām ir klepus, nav rimies - tagad varbūt vēl arī ir vīruss, jo kakls arī sāp. Es nesaprotu vai man ir jāveic sanācijas bronhoskopija vai arī tā jāveic tikai, kad citādi vairs nevar? Temperatūras man pašreiz nav.

Pašlaik dzeru Acc600
Tējas + tikusi veikta vakcīna pneumo23

Ļoti gaidīšu atbildi!

Atbild:
Ieva Stibe
Labdien, Bronhektāzes var veidoties kā iedzimta ģenētiska pataloģija vai arī tās var izveidoties dzīves laikā. Vienkāršā valodā runājot tas ir hronisks deformējošs bronhīts mazajos gaisa ceļos. Tur vienmēr ir vide veidoties iekaisuma situācijai gan vīrusa ietekmē, gan ja ir novājinātas organisma pretestības spējas. Diagnostiskai nepieciešama DT plaušām, kā viena no ārstniecības metodēm, pie noteiktiem klīniskiem simptomiem, var būt bronhoskopija. Par šis slimības ārstēšanas taktiku var...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Tas varētu būt kāds vīus?
Labdien,

Kas man tā varētu būt par problēmu, ja divas dienas man ir temperatūra 37.9, bet aiznākamajā dienā tā ir strauji pazeminājusies līdz 35.5. Reibs galva, sāp kakls. Ir arī iesnas. Tas varētu būt kāds vīrus?
Atbild:
Ilze Ozola, ģimenes ārste
Labdien, Jā, ļoti iespējams tas ir vīruss. Par to liecina katarālās parādības (iesnas, sāpes kaklā). Pēc paaugstinātas temperatūras dažkārt mēdz būt pazemināta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas ir tas par asumu, ko jūtu virs izrautā zoba?
Labdien,

Man pirms nedēļas izrāva 6. zobu, ārste pateica, ka viss kārtībā. Sāpes nejutu un tagad arī nekas nesāp un it kā dzīst labi, bet ar mēli varu sataustīt tādu kā asumu virs izrautā zoba vietas! Kas tas varētu būt?
Atbild:
Nav
Labdien, Pēc Jūs stāstīta var secināt, ka tas asums ir vai nu starpzobu starpsieniņa vai zoba gabaliņš, kas palicis pēc raušanas. Tas nav nekas briesmīgs. Vajag aiziet pie Jūsu zobārsta, lai uztaisītu rentgenu un apskatīt raušanas vietu un izņemtu traucējošu gabaliņu....

Zobārstniecība / mutes veselība

Kas ir pseidoepilepsijas paroksizmi?
Sveicināti,

Man ir bezsamaņas lēkmes, kas dažreiz ieeilgst. Kad gāju pie ārsta, viņš man uzrakstija, ka esot epilepsija ar epileptiskiem un pseidoepileptiskiem paroksizmiem.

Kas ir pseidoepilepsija? Biju dzirdējis par epilepsiju, bet kas ir pseidoepilepsijas paroksizmi?
Atbild:
Jurģis Strautmanis
Labdien, Pseidepileptisks - līdzīgs epilepsijai, bet nav epileptisks, paroksizms - lēkme. Cits nosaukums ir psihogēnas neepileptiskas lēkmes. Lēkmes rodas psiholoģisku traucējumu rezultātā un ārēji var atgādināt epilepsijas lēkmes, bet to izcelsme ir atšķirīga. Šo lēkmju gadījumā galvas smadzeņu bioelektriskās darbības traucējumus nevēro un lēkmi cilvēks var pats pārtraukt....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas