medicine.lv skaitļos

Lietotāji online67
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Ko varu darīt veģitativās distonijas gadījumā?
Labdien!
Gribēju vaicāt par veģitatīvo distoniju. Nesen gulēju slimnīcā, mani izmeklēja un neko neatrada.
Man ir pastiprināta roku un kāju svīšana, bailes no nāves u.t.t
Ko tādā situācijā varu darīt un vai tas ir ārstējams?
Atbild:
Neirožu klīnika sadarbībā ar Dace Simsone, psihiatre
Labdien! Tas ir ārstējams, būtu vēlams konsultēties pie psihiatra, lai izlemtu par adekvātu medikamentozo terapiju, ja būs nepieciešamība, un papildus nepieciešama psihologa konsultācija....

Psihoterapija / psihiatrija

Ko darīt, ja ir sāpes un citi simptomi, kad sāku lietot pretapaugļošanās riņķi?
Sveiki.
Šomēnes sāku lietot pretapaugļošanās riņķi un sanācis ir tā, ka man mēnešreizes ilgst jau 11 dienas. Sākumā viss bija kā parasti, normāla asiņošana, ierastās vēdersāpes un pēc paris dienām tikai rozgani izdalījumi, bet tad pēkšņi izdalījumi ieilga un asiņošana atsākās, minimāla, bet tomēr. Ir arī sāpes tajā apvidū. Pietam krūtis jau apmērām mēnesi ir jūtīgas.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Jā, tādas blakus parādības var būt uzsākot hormonālo kc (tai skaitā riņķi)....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas ir normāli, ja mēnešreizes sāk palikt neregulāras, nedēļu pirms kļuva sāpīgas un piebrieda krūtis?
Man ir 50 gadi, mēnešreizes sāk palikt neregulāras, nedēļu pirms kļuva sāpīgas un piebrieda krūtis, nu jau ir otra nedēļa ka mēnešreizes ir pārgājušas, bet krūtis joprojām ir ļoti sāpīgas un piebriedušas.

Vai tas ir normāli? Ko darīt?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! 50 gados, kad sākas hormonālas svārstības un menstruācijas paliek neregulārākas, uz to var reaāģēt arī krūtis (kļūst sāpīgas un piebriedušas). Ja esat bijusi pie ginekologa un pārbaudījusi krūtis, tad nebūtu jāuztraucas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai man ir ginekomastija vai kaut kāds šīs kaites paveids, pie kāda speciālista/ārsta man būtu jāgriežas, lai noskaidrotu, kas īsti par vainu tā ir?
Sveiki!
Esmu 21 gadu vecs vīrietis. Vēlētos uzzināt kāds speciālists/ārsts man ir jāapmeklē, lai uzzinātu vai man ir ginekomastija vai kaut kāds šīs kaites paveids, jo man ir pietūkuši krūšu gali (iekšienē ir tādi kā kunkulīši). Šie kunkulīši nav sāpīgi un līdz ko esmu kādā aukstākā vietā man krūšu gali paliek mazāki un vairs nav tādi kā pirms tam, bet pēc laika atkal tas pats.
Septembra sākumā apmeklēju savu ģimenes ārsti, viņa pataustīja un pateica, ka pēc kāda laika tie pāries (asins analīzes arī bija ļoti labas), bet nu jau ir pagājuši vairāki mēneši un šķiet nekas nav mainījies. Tāpēc gribētu uzzināt pie kāda speciālista/ārsta man būtu jāgriežas, lai noskaidrotu, kas īsti par vainu tā ir?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Ginekomastija pubertātes laikā ir pilnīga vecuma norma. Arī minētie graudiņi krūšu dziedzeros ir ar to saistīti. Grūti pateikt, kāpēc šādas izmaiņas parādījušās tikai 21 g. v. Varat apmeklēt endokrinologu, lai izslēgtu hormonālas dabas pataloģiju....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, jo šīs skaņas traucē iemigt, varbūt vaina iekšējā ausī?
Labdien!
Lūdzu jūsu ieteikumu-pie kādas nozares ārsta man griezties ar šādu auss problēmu: jau otro gadu labajā ausī brīžiem, sevišķi mainot ķermeņa pozu vai uztraucoties, pulsējošas skaņas, līdzīgas "circeņa čirkstēšanai","čerkstēšanai", kuras, pieliekot pie manas auss radinieku ausi, viņi var tās saklausīt. Esmu bijusi pie otolaringologa "Stradiņu"poliklīnikā, audiogramma laba, auss nesāp, dotā daktere nosūtīja pie neirologa, veicu asinsvadu dupleksskenēšanu- viss normā, veicu arī datortomogrāfiju ar kontrastvielas ievadīšanu, CTA norādījumu par brahiocefālo un intrakraniālo artēriju pataloģiju nav. Esmu izmisumā, jo šīs skaņas traucē iemigt, varbūt vaina iekšējā ausī?
Atbild:
Poliklīnika, VIA UNA sadarbībā ar Armandu Auderu, otolaringologu
Labdien! Šādu troksni var dot asinsvadu patoloģija, dzirdes kanāla starp degunu un ausi vai muskuļu hipertonuss. Ieteiktu vēlreiz apmeklēt LOR. Neredzot veikto izmeklējumu rezultātus un neapskatot pacienta ausi, konkrētāku padomu grūti dot....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Zinu, ka pēc operācijas var būt uzpampums, bet vai viņš var būt arī ļoti ciets?
Labdien.
Manam vīram nedēļu atpakaļ veica uz zoda apakšdaļas operāciju- likvidēja limfmezglu, bet tagad visas šuves rajonā zem ādas viss ir ciets kā akmens. Zinu, ka pēc operācijas var būt uzpampums, bet vai viņš var būt arī ļoti ciets? Un ja limfmezglu likvidē, vai viņš var izaugt no jauna?

Paldies.
Atbild:
Medicine.lv sadarbībā ar Dr. Valentīni Kandaurovu - sertificētu plastikas ķirurģe un mutes, sejas un žokļu ķirurģi
Labdien! Pēc Jūsu sniegtā apraksta tas varētu būt rētas veidošanās process, bet precīzu atbildi varat iegūt tikai klātienē, ārsta konsultācijas laikā. Atveseļošanās procesā noteikti jāievēro ārstējošā ārsta norādījumi un neskaidrību vai problēmu gadījumā jāvēršas pēc palīdzības. Mutes, sejas un žokļu ķirurga konsultāciju varat saņemt arī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrā, reģistratūras tālrunis pierakstam: 67452015....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā cīnieties ar dusmām?
Nāk uzmācīgas domas, brīžiem pat nekontrolējamas, bet emocionāli es neizrādu, bet tas ir grūti. Bez lexotanil3mg pat aizmigt nevaru, sāpes kaulos, bailes, no jebkā kas man nepatīk vai izraisa trauksmi, sēžu gultā 3 stundas un neko nesaprotu smadzenes atslēdzas tikai spēju atbildēt jā un nē, bet neko loģisku, sāpes kreisajā sānā, kaut kāda skaņa ir un izliekas ka tā skaņa bija tikai manas halucinācijas, bet pēc 10 sekundēm apmēram saprotu, ka tas nebija gļuks bet gan reāla skaņa, darbā strādāju braucu ar traktoru un nesaprotu vai es strādāju vai nē, tad pēkšņi sāku skatīties uz cilvēkiem un sākas visādas domas, kas pašas par sevi nāk, dažreiz izjūtu, ka gribās palikt agresīvam, bet neizrādu bet jūtu ka uzmācas, tas pāriet, tad nevaru iziet cauri suņiem jo man bērnība sakoda roku, un nevaru negādīgi iziet cauri rējošiem suņiem, sapņi ir murgaini un esmu sapnī reālās bailēs, bailes, ka sajukšu prātā, bailes, ka sieva pametis un palikšu viens pats, bailes, ka nomiršu, bailes ka esmu slims ar kādu slimību, bailes, ka tas nekad neizārstēsies.
Šie visi simptomi man ir jāiztur strādājot fizisku darbu, strādājot mājās, vedot bērnu uz bērnu dārzu, kontaktējoties ar cilvēkiem darbā, mājās, un šitie visi simptomi cirkuļo visu laiku mainīgā laikā, un mainās simptomi kurš pēc kura, brīžiem sāku secināt, ka ir bezizeja, un padarīšu sev galu, bet tas ir tikai tā pārsvarā gribās dzīvot un izdzīvot, tendēts uz pašnāvību neesmu, bet bailes, ka es to varētu arī pieļaut ja šie simptomi visu laiku mani mocīs!!!!!!!!!!!
Atbild:
Veselības salona 888 sadarbībā ar Klīniskais psihologs Anita Čodere
Labdien! Jūsu vēstulē es sajutu lielu spriedzi, trauksmi, bailes, dusmas, domu sajukumu un citas lietas, ko noteikti nevar atstāt bez ievērības neviens specialists. No Jūsu vēstules var saprast, ka Jums pašam ir grūti tikt galā ar tiem simptomiem, bet, diemžēl, ar vēstules palīdzību es daudz nevaru Jums palīdzēt. Es ieteiktu Jums pēc iespējas ātrāk griezties pie psihiatra (varat to izdarīt arī mūsu salonā), kurš precīzāk palīdzēs izvērtēt Jūsu emocionālo stāvokli un piemeklēs zāles, kas vislabāk varēs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Lietojot kontracepcijas līdzekli „AZALIA” man bija stipras mēnešreizes, ko man darīt?
Labdien!!!
Pēc mazulīša daktere izrakstīja kontracepcijas līdzekli „AZALIA”, sāku to lietot un mēnešreižu laikā sākās, kā nekad agrāk spēcīga asiņošana, mēnešreizes ilga 7 dienas. Bet visas 6 dienas tās bija pat ļoti spēcīgas. Pirms zāļu lietošanas nekad agrāk nav tik spēcīgi asiņojis. Pārtraucu zāles dzert un nākamās mēnešreizes atkal atkārtojās tik pat spēcīgas.
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Jums labāk konsultēties ar savu ginekologu, neizmeklējot pacientu, nav iespējams atbildēt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas ir normāli, ka asiņo?
Labdien!!!
Es lietoju kontracepcijas zāles „YAZ”, lietoju jau mēnesi šīs zāles, 21.12.2010 man sākās mēnešreizes! 28.12.2010 beidzās! 6. janvārī man bija asiņošana un 11 janvārī atkal asiņošana! Vai tas ir normāli, ka asiņo? Jo mammai pateicu, ka man asiņo, man atbildēja, ka tad ir pilnīgi normāli!! Vēlos dzirdēt speciālista viedokli!

Paldies!
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Tāda asiņošana ir pieļaujama pirmos divus - trīs mēnešus....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tā varētu būt epilepsija?
Labdien!
Pēdējo divu mēnešu laikā esmu zaudējis samaņu divas reizes. Abās reizēs redzēju asinis - viens pārgrieza roku, otrs sasita lūpu.
Pirmajā gadījumā noģību pēc burtiski trīs minūšu laikā, otrajā kādu 4 minūšu laikā. Sākās galvas reiboņi, kurus nevarēju kontrolēt.
Rezultātā noģību. Abos gadījumos mani pamodināja. Teica, ka neesmu elpojis, biju bāls. Vienā gadījumā bija notirpusi kāja, bet otrā roka.
Pēc aculiecinieku teiktā man esot vienā gadījumā raustījusies mazliet kāja, ko pats arī atminos, ka jutu to.
Sākotnēji nodomāju, ka ģībšana varētu būs saistīta ar asinīm, bet nekad neesmu ģībis no tādām lietām. Pamodies sākotnēji nesapratu, kur atrodos,
bet ātri tomēr piefiksēju. Pēc aculiecinieku teiktā nav bijušas nekādas pazīmes par raustīšanos, siekalošanos vai tamlīdzīgi,
izņemot raustījusies mazliet kāja. Saistībā ar minēto vēlējos uzdot jautājumu - vai tā varētu būt epilepsija?
Saprotu, ka tās izpausmes veidi un formas var būt dažādas.
Vēlos tikai noskaidrot vai ir vērts apmeklēt ārstu un meklēt vainu. Varbūt tā ir tikai sagadīšanās vai kā tā...
jo abi gadījumi ir ar gandrīz divu mēnešu pauzi.
Paldies par atsaucību un atbildi.
Atbild:
Bērnu EEG centrs sadarbībā ar Jurģi Strautmani
Labdien! Bezsamaņas epizodes pēc asiņu vērošanas ir raksturīgas ģībonim, nevis epilepsijas lēkmēm. Lai uzstādītu precīzu diagnozi jāvēršas pie ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Tableti iedzēru tikai pēc apmēram 55 stundām, vai nav novēloti iedzerta un vai tas līdzēs, lai novērstu avāriju?
Sveiki!
Esmu panikā! Gadījās vienas nakts izklaide, likās, ka viss noies gludi. Izsargājāmies, bet šis man pēc 12 stundām paziņo, ka prezervatīvs plīsis, bet dotajā brīdī, kad saņemu šo ziņu esmu dziļi laukos, kur avārijas tableti nevar nopirkt. un tableti iedzēru tikai pēc apmēram 55 stundām!!
Iedzēru escapelle. vai nav novēloti iedzerta un vai tas līdzēs, lai novērstu avāriju?! vēderā ir tādas kā piepūsta vēdera sajūtas... panikāāāā
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Ne vienmēr neaizsargāts dzimumakts beidzas ar grūtniecību, svarīga ir menstruālā cikla diena kurā tas noticis. Jums jāveic grūtniecības tests un ja ir problēmas, jādodas pie ginekologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Mani loti uztrauc vai tiesām tā ir, ka tā jersinoze izvadīsies ārā tikai ar šķidruma lietošanu?
Labdien!
Dēliņam (1g.7men.) Sākās ar vemšanu, temperatūru, apmēram pēc 2dienam, apātija un dehidracija. Neko neēda, nedzēra tikai gulēja man uz rokām.
Dēļ dehidracijas mūs aizsūtīja uz slimniicu, lika sistēmas, asins analīzes, kakās analīzes, urīna analīzi tā arī nedabūja, jo nesanāca mums.. 3 x rentgens,1xusg. Apm.3 dienā slimnīcā puika sāka justies daudz labāk, sāka ēst un dzert. Tajā dienā arī bija beidzot tika uzstādīta diagnoze-jersinioze. Palaida mūs mājās, jo puika sāka labāk ēst un dzert. Lika mājās dzert daudz skaidruma un labi ēst. Un viss!!! Nekādu zāļu, vitamiinu vai vismaz kaut kādu līdzekli...
It kā puika ir dzīvespriecīgs, aktīvs pa dienu, bet naktīs gul nemierīgi, grozās, sten, roka visu laiku knibinās ap vēderu. Mani loti uztrauc vai tiesām tā ir, ka tā jersinoze izvadīsies ārā tikai ar šķidruma lietošanu?? (kad apjautājos arstam, tāda bija viņa atbilde)

P.S. Mēs atrodamies Īrijā..
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Yersinia enterocolica baktērijas izraisītā slimība ir zoonoze un parasti pāriet pati no sevis. Diskomforts vēderā var ilgt kādu laiku. Ja bērns citādi jūtas labi, temperatūra normāla, neko nav jādara. Pie kam ši baktērija ļoti slikti padodas antibitiku terapijai, tāpēc parasti vieglos gadījumos nekādu antibakteriālu terapiju nenozīmē. Var lietot Liveo kids 1 paciņu 2xd (tas ir labas baktērijas, kas palīdzēs normalizēt mikrofloru).

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai man jāgriežas pie kāda speciālista, ja mazulis 6.menesos saka kratīt galviņu?
Sveiki!
Mans mazulis 6.menesos saka kratīt galviņu, it ka sakot nē. 8.menesos novēroju, ka kratīšanai klāt nākusi noskurināšanas (nodrebināšanas).
Par kratīšanu jautāju masiņai (ģimenes centra), teica, ka paries. Vai man jāgriežas pie kāda speciālista?

Ar cienu,
Sanita
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Ar vislielāko varbūtību viss ir kārtībā. Domāju, ka speciālistu nevajag. Tomēr, lai es varētu dot pilnīgi drošu atbildi man jāredz bērns....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt ja no alus ir alerģiska reakcija uz ādas, pie kāda speciālista man jāgriežas?
Kādā tusiņā dzeru tikai alu, stipro, 7%. un pēc paris stundām spoguli pamanīju, ka esmu pleķains! Vaigi sārti, pleci pleķaini sārti un uz krūšu daļas tas pats! Vairāk alu nedzeru, un loti lēnām viss pārgāja. Kas tas varētu būt? Pie kāda ārsta man būtu jāgriežas nepieciešamības gadījuma?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Nevar izslēgt alerģisku reakciju uz alu. Varbūt ēdat vel kaut ko citu vai gājāt pirtī utt. Varbūt vainīgs nav alus! Ja pieņemam, ka tā ir alerģiskā reakcija (ta sauktā nātrene), ja nav elpošanas grūtības, satraukumam nav pamata. Var lietot kādu antihistamīna preparātu. Jācenšas noskaidrot alerģijas cēloni. Varat griezties pie sava ģimenes ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Šīs lēkmes varētu izraisīt alkohola lietošana?
Sveiki!
Man epilepsija jau ir trešo gadu. Alkoholu lietoju reizi trijās nedēļās un arī tikai mazliet kompānijas pēc. Epilepsijas lēkmes atkārtojas ik mēnesi. Šīs lēkmes varētu izraisīt alkohola lietošana? Zāles arī lietoju jau trīs gadus ( Depakine- 1,5 tableti no rīta un vakarā).
Epilepsijas lēkmes parasti ir pa nedēļu, konkrētāk, otrdien, trešdien, ceturtdien. Tas varētu būt no alkohola lietošanas, bet it kā esmu dzirdējis, ka no alkohola lēkmes ir tikai uz paģirām? Cenšos arī kārtīgi izgulēties, dienā vismaz 10 h.
Kādreiz epilepsijas lēkmes bija tad, kad biju pārstrādājies, bet pēdējās reizēs tās vienkārši uznāk neizskaidrojami, kad jūtos ideāli un sabojā man visu dienu.
Atbild:
Bērnu EEG centrs sadarbībā ar Jurģi Strautmani
Labdien! Uz šo jautājumu grūti atbildēt, nezinot sīkāku informāciju par epilepsijas veidu. Alkohola ietekme var būt dažāda atkarībā no epilepsijas sindroma. Tomēr ja jūs šādu saistību esat konstatējis, tad mēģiniet no tā lietošanas atturēties pilnībā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Palīdziet lūdzu izskaidrot attiecīgo diagnozi?
Labdien!
Saņēmu kompjutertomografijas rezultātus. Retences cista kr puses aukszokla dobuma, deguna starpsienas deviacija.
Neprecizetas mugurkaula kakla dalas parmainas. Cista kr aukszokla galvinas rajona.
Palidziet ludzu izskaidrot, ko tas visu nozime.
Atbild:
Rakstnieku poliklīnika sadarbībā ar Ilzi Ozolu, ģimenes ārsti
Labdien! Par visām tām izmaiņām kopumā varu teikt, ka nekas liels tas nav. Tomēr par katru atsevišķi būtu, ko parunāt, ja zinātu pacienta sūdzības un stāvokli, tādēļ šim pacientam jādodas uz sarunu pie ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas varētu būt par iemeslu, ja seksuāli nevēlos savu vīrieti?
Labdien!
Mans jautājums būtu šāds- kas varētu būt par iemeslu, ja seksuāli nevēlos savu vīrieti? esam kopā 3 gadus, audzinām manu meitu, bet šī rakstura problēma man liedz izjust laimi pilnībā!
jāpiemin, ka mūsu seksuālā pieredze ir diezgan atšķirīga- viņam esmu pirmā, turklāt esmu piedzīvojusi seksuālo vardarbību bērnībā, kas ļoti iespējams, liek par sevi manīt šobrīd, kad manu vīrieti interesē- gribu vai nē mīlēties!
Iespējams, efektīvākai problēmas risināšanai būtu jāapmeklē konsultācijas klātienē pie kāda no speciālistiem, tad kādiem un uz ko jāstrādā?

Jau iepriekš paldies
Atbild:
Nav
Labdien! Jākonsultējas ar ārstu-speciālistu -seksopatologu. Ārsts palīdzēs atrisināt Jūsu problēmu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Uz kādām STS viņam vajadzētu iet pārbaudīties?
Labdien,
man ir jauns puisis, kuram iepriekš vētrains dzīvesveids, sekss bez prezervatīva ar daudz partneriem + tetovējums mājas apstākļos. Gribam uzsākt nopietnas attiecības ( es, viņš un neviens cits; un lai gan neplānojam sekss bez prezervatīva, sarunājām, ka viņš pārbaudīsies). Uz ko viņam vajadzētu iet pārbaudīties? STS (uztriepe?) + asinsanalīzes (hiv/aids, sifilis?), un kā ir ar hepatītiem? un vai puisim sts analīzēs hlamīdijas arī reizē ietilpst, vai tā ir atsevišķa procedūra (kad es gāju pārbaudīties par hlamīdījām vajadzēja vēl atsevišķi pateikt)?
Kā puisim notiek šī te sts pārbaude? puisim nekādu sūdzību neesot.
Ļoti gaidīšu atbildi, tik tālu uzrakstīju visu, ko esmu atradusi par šo tēmu, ļoti gaidu Jūsu atbildi.
Atbild:
Nav
Labdien! Puisim jāatnāk pie urologa vai venerologa un pateikt, ka viņš grib pārbaudīties uz visām seksuāli - transmisīvām slimībām. (uztriepe, hlamīdīja, ureaplasma, mikoplasma un asins uz HIV, sifilis, hepatītiem). To var izdarīt vienā reizē....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko nozīmē ja IgG -120.8, bet IgM - negatīvs?
Labdien!
Gribu pajautāt par Laimas slimības analīzēm. Ko nozīmē ja IgG -120.8, bet IgM - negatīvs??
Paldies!
Atbild:
Rakstnieku poliklīnika sadarbībā ar Ilzi Ozolu, ģimenes ārsti
Labdien! IgM liecina par patreizēju, akūtu saslimšanu, IgG liecina, ka kaut kad agrāk, varbūt pirms vairākiem gadiem ir pārslimota borelioze t. i. Laima slimība, varbūt pat nepamanāmā formā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir kāda iedarbīga procedūra, lai atbrīvotos no matiņiem uz virslūpas?
Sveiki!
Esmu 21 gadus jauna meitene! Kad man bija 17 gadi gāju uz salonu lai izraustītu uzacis, taču man pieviena piedāvāja ar vasku izraut matiņus(ūsiņas) virs augšējās lūpas, protams es piekritu jo bija pašai tā neomulīgi, ka bija šie matiņi, taču tagad ir vēl neomulīgāk, lai viņus atkal un atkal likvidētu ir jāiet regulāri uz salonu, lai izrausta ar vasku, taču man nepietiek laiks, lai katru reizi to izdarītu un tādēļ ir reizes, kad mājās ņemu palīgā skuvekli-tā pavisam noteikti ir muļķīga rīcība, taču sajūta ir briesmīga, ka aug tādi matiņi-un sajūta ir vēl briesmīgāka tad kad stāvi vannas istabā ar skuvekli rokās tā kā vīrietis!
Vai ir kāda iedarbīga procedūra kā šos matiņus varētu likvidēt pavisam vai arī uz pavisam noteikti izlgāku laiku un jā tā tad cik ilgs apmēram šis laiks varētu būt un cik izmaksā šāda procedūra un protams kurās pilsētās viņu var veikt!? ļoti gaidīšu jūsu atbildīti:) Varbūt kopīgi var rast kādu risinājumu:)
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien! Uz šodienu efektīvākās ir 2 metodes - fotoepilācija un lāzerepilācija. Abas ir kursveida procedūras ar intervālu starp procedūrām 1,5 - 2 - 3 mēneši. Procedūras izmaksas ir 20-25 Ls. Rezultātu var iegūt ilgstošu, bet tas viss ir izrunājams ar speciālistu, kurš veic procedūras. Rajonos nav zināms, ka būtu nopietni lāzeraparāti, kas veic šīs procedūras. Rīgā ir vairāki centri - ievadot meklētājā vārdu fotoepilācija, Jūs tos atradīsiet. Šo procedūru varat veikt arī mūsu klīnikā "Panacea pro"....

Dermatoloģija / ādas veselība

Man interesē vai ir iespēja iegādāties NĀTRU ESENCI?
Secināti!
Man interesē vai ir iespēja iegādāties NĀTRU ESENCI? Tukuma aptiekās tādas nav, izlasīju grāmatā, ka tā palīdz ātrāk izskalot nierakmeņus?

Paldies!
Linda Tukumā.
Atbild:
Medicine.lv sadarbībā ar Dr.S.Liepa ĀGENSKALNA KLĪNIKA
Labdien! Nierakmeņus labi skalo ari diļļu novārījums un A.Tereško tēja "Nierakmeņu škidinašanai". Nātru esence nav, ir nātru sula, var jautāt Homeopātiskajā aptiekā....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai lauztas potītes gadījumā drīkst lietot alkoholiskos dzērienus?
Labdien,
Man jautājums, vai lauztas potītes gadījumā drīkst lietot alkoholiskos dzērienus? kādi var būt sarežģījumi, ja ārstniecības laikā ir lietots daudz alkohols?
Atbild:
Nav
Labdien! Ja Jūs lietojiet atsāpinošus medikamentus, tad alkoholu noteikti nevajadzētu lietot. Pat tad, ja nelietojiet medikamentus, daudz lietot alkoholu ārstēšanās laikā nav ieteicams....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Lūdzu iesakiet, ko man darīt sakarā ar Amoksiklav 500/125 mg lietošanu?
Sveicināti.
Vēlos uzdot jautājamu sakarā ar Amoksiklav 500/125 mg lietošanu. Divas dienas atpakaļ griezos pēc palīdzības pie ārsta ar simptomiem: temperatūra 37,7 un caureja. Man izrakstīja Amoksiklav (antibiotikas ) 2x dienā, Lomac (Kapsulas) - 1x dienā no rīta uz dūšu un ROKO 2x dienā.
Uz otro dienu temperatūra samazināja- stabilizējas līdz 36,9, ber caureja nepariet. Izlasot Amoksiklav 500/125 mg zāles lietošanu un blakus simptomus un piesardzību, kurā noradīts ka "Īpaša uzmanība nepieciešama , ja viņam pašlaik ir smaga caureja vai vemšana".
Lūdzu iesakiet, ko man darīt?
Atbild:
Nav
Labdien! Grūti komentēt, kādēļ ģimenes ārsts izšķīries par antibiotiku nozīmēšanu. Neredzot pacientu un nezinot slimības vēsturi, grūti spriest, acīmredzot bija vēl kādi simptomi vai blakus saslimšanas, kādēļ tas ticis darīts. Runājot par Amoksiklav anotācijā atrodamo brīdinājumu - šīm antibiotikām ir īpaši raksturīgi tas, ka kā blakusparādība ir vērojama caureja (pat līdz 20 - 25% pacientu, kas saņem šīs zāles), caureja var noritēt arī smagā formā. Lai no tā izvairītos, ieteicams vienlaicīgi ar...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri