medicine.lv skaitļos

Lietotāji online190
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai pret sifilisu palīdz Sandoz Ospen 1000 tabletes?
Sveiki.

Pagājušo gadu es uzzināju, ka man esot "syphilis" jau 3-4 gadus.

Pagājušo gadu neesmu ārstējies pie urologa tikai tāpēc, ka atrodos UK, Diez ko labi angliski ar nerunāju. Bet man no Latvijas sūta tabletes [Sandoz Ospen 1000 tabletes].

Vai šīs varētu palīdzēt? 'Loti gribas izārstēties, jo liekas pēc izsitumiem uz ķermeņa man ir 2.Secoundary syphilis.

Varbūt jūs varētu man ko ieteikt? Varbūt kādas zāles man vajadzētu lietot?
Atbild:
Nav
Labdien! Ārstēšana notiek tikai speciālista uzraudzībā ņemot vērā asins analīžu rezultātus. Pārsvarā ārstēšana tiek veikta injicējot nepieciešamās zāles, piem. Ratarpen u.c. Iesakām Jums griezties pie speciālista, lai varētu nozīmēt nepieciešamo ārstēšanu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir iespējams šādā veidā apaugļoties?
Situācija sekojoša - man ir auglīgās dienas, mēs ar puisi nodarbojāmies ar seksu. Viņš nebeidza manī, bet pēc tam, kad ar pirkstu bija aizticis savu locekli, uz kura bija sēkla, pirkstu ievadīja man makstī.

Vai ir iespējams šādā veidā apaugļoties?

Jau iepriekš paldies!
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Jā, šādi var apaugļoties. Ja grūtniecību nevēlies, jālieto avārijas kontacepciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt, ja man ir gastrīts un ezofagīts?
Labdien!

Man ir nedaudz pāri 20 gadiem, bet ir problēmas ar veselību, kuras praktiski paralizē visu dzīvi. Man pirms aptuveni 4 gadiem sākās problēmas ar kuņģi un gremošanu. Man ir gastrīts un ezofagīts, kā arī slēdzēj muskuļa mazspēja. Esmu apmeklējusi vairākus ārstus un izdzērusi neskaitāmus zāļu kursus, bet man nekas nepalīdz. Pašsajūta praktiski visu laiku ir slikta, nelaba dūša. Ik pa laikam uznāk dedzināšanas sajūtas (dedzina tieši vakaros neatkarīgi no pārtikas). Ir arī atraugu problēma. Un esmu novērojusi, ka es pamazām sāku nepanest aizvien vairāk pārtikas produktu.

Arī tos, kurus man pat iesaka ēst ārsts. Pēdējos mēnešos esmu novērojusi, ka īpaši slikti jūtos pēc vārītām pusdienām. Un aizvien vairāk nākas pāriet uz maizi, jo no tās es nejūtos tik slikti, kaut gan maize neskaitās tas veselīgākais produkts. Esmu izmisumā, jo rodas sajūta, ka drīz vispār neko nevarēšu ēst, jo neko nepanesu. Esmu mēģinājusi dzert arī zāļu tējas un Fitesten tabletes- ja arī uz laiku jūtos labāk, tad drīz vien atkal viss ir pa vecam.

Veselības dēļ nevaru strādāt un nācās pamest studijas. Nemaz nerunājot par to, ka izvairos dzert jebkādas citas zāles, ja esmu saslimusi (lai nekairinātu gremošanu). Un problēmas sagādā ari kontracepcija. Un vispār, pat nezinu kā tad nākotnē varēsim domāt par bērniņu, ja jau tagad man ir tik slikti ar veselību.

Vēl bez visa tā, man sāk šķobīties nervi, jo praktiski visu laiku esmu stresā- veselība ir tik slikta, un es ļoti, ļoti baidos, ka var kļūt vēl sliktāk, jo tā taču nevar turpināties.Bet nekas nelīdz un nezinu vairs kur griezties. Vai no šīm kuņģa un barības vada problēmām ir iespējams pilnībā izārstēties? Kur vēl meklēt palīdzību?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien! Vadoties pēc sūdzībām, Jūsu veselības problēmas ir kompleksas- gan fizisko traucējumu, gan nervu sistēmas kairinājuma izsauktas. Iesakām Jums vērsties pie gastroenterologa, tomēr būtu vērts konsultēties pie psihosomatiskās medicīnas speciālista. Ja klasiskā terapija nedod rezultātus, varat izmantot homeopāta pakalpojumus....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā ārstēt mazas pumpiņas pa visu ķermeni?
Labdien!

Man jau vairāk nekā četras nedēļas ir niezošas pumpiņas, no sākuma parādījās uz pēdām tādas kā mazas pūtītes ar šķidrumu iekšā, tad uz kājām ,nedaudz uz rokām , intīmajā zonā un uz dibena mazas sīkas sarkanas pumpiņas, bet tām nav šķidrums iekšā, ik pa laikam ari uz roku pirkstiem parādās pēkšņi pumpiņas ar šķidrumu.

Biju pie ģimenes ārsta teica ka no veļas pulvera, lika dzert Suprastin un smērēt smērīti nosaukumu piemirsu, bet nekas nepalīdz it kā labāk palika bet nepāriet!

Paldies!
Atbild:
Nav
Labdien! Tā nav alerģija uz veļas pulveri. Tā ir problēma ar vielu maiņu. Jānodod asins analīze. Rekomendēju konsultēties ar ārstu-dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko darīt ja bērnam ir augonis?
Labdien,

10 gadīgam bērnam jau trešais augonis 1 nedēļas laikā; 2 pie dibena/kājas, 1 uz rokas delnas. Ko darīt?

Ppagājušajā gadā aptuveni šai pat laikā bija tāda pati problēma. Bijā pie dermatologa. Ieteica smērēt Fucidin smēri un kad pārsprāgst, tad Betadine ziedi, lai dziedētu brūci, dzērām arī antibiotikas. Dzērām rauga teb, tik neatceros cik. gab dienā.

Bet varbūt tagad varam nemaz neiet pie ārsta uz smērēt šis te smēres? Kāpēc rodas šie te briesmoņi? Kādus vitamīnus Jūs ieteiktu? Laikam vajag daudz dzert, cik? Vai drīkst dedzināt, pirms apsmērēšanas? Ar ko?
Atbild:
Nav
Labdien! Jebkuras ziedes - tā ir tikai ādas kopšana. Bet uz pašu iemeslu, kāpēc rodas augoņi - ziedes neiedarbojas. Vajag atrast iemeslu. Vai tas ir saistīts ar vielu maiņu, vai ar imunosistēmu, vai ar kaut ko citu. Tikai ziedes smērēšana nedod nekādu rezultātu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai ir pamats uztraukumam, ja parādās karotīna sakopojums uz ādas??
Labdien.

No dabas man ir ļoti gaisa āda, tāpēc ilgu laiku gāju sauļoties uz solāriju(apm.8 gadus). Man parodijas daudz jauno dzimumzīmju.

Biju pie onkologa, kas pateica. ka tas nav dzimumzimites, bet karotīna (karotinaidu) sakopojums, ka uztraukumam nav pamata.

Nu jau 2 gadus kā nesaulojos vispār ne saulē, ne solārija, bet man turpina parādīties karotīna sakopojumi uz adas.

Apmēram uz 1 kv.cm ādas man ir 1-2 punktiņi diametra līdz 2mm.Vai ir pamats uztraukumam? Vai jāgriežas pie onkologa/dermatologa?
Atbild:
Nav
Labdien! Ādu jāredz dermatologam. Var būt tā ir sēnīte un nav karotīna sakopojums....

Dermatoloģija / ādas veselība

Man saplombētais zobs traucē dzīvot, ko man darīt?
Labdien.

Man vakar ielika plombu nākamajā zoba aiz acs zoba, bet man sakožot zobus vai ēdot viņa traucē. Nevaru līdz galam sakost zobos un pēc ēšanas ari nedaudz sāp, jo ēdot un sakožot ēdienu, man saskaras kopā tikai tas plombētais zobs ar apakšējo.

Vai varu zobārstam prasīt, lai to plombu paurbj mazāku, jo tas man neļauj normāli dzīvot? Un vai par to man būs jāmaksā?
Atbild:
Julijs Pakuls
Labdien! Ja plomba traucē, tad to protams var un arī vajag pieslīpēt. Diez vai Jūsu ārsts par to ņems naudu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas, ka to daru mēnešreižu laikā, kaut kā ietekmēs ārstēšanās rezultātu?
Labdien!

Ginekoloģe konstatēja man trihomonas. Abi ar partneri sākām lietot izrakstītās zāles. Izrakstīja arī nurilin svecītes, anotācijā norādīts, ka nav ieteicamas mēnešreižu laikā, bet, ja jau daktere teica, ka ārstēšanās jāuzsāk nekavējoties-dzeru zāles un lietoju svecītes kaut arī ir mēnešreizes.

Vai tas, ka to daru mēnešreižu laikā, kaut kā ietekmēs ārstēšanās rezultātu? Un vēl - man ir mazs bērniņš, kamēr vēl nezināju ,ka man ir trihomonas - gāju ar viņu kopā vannā, tagad man bail, ka varbūt arī viņam ir šī slimība?

Vai tas ir iespējams? Kā to var uzzināt? Un daktere apgalvo, ka neticot citiem trihomonu iegūšanas veidiem, izņemot seksuālā ceļā, bet mēs ar vīrieti nekur ārpus mājas neesam tādā ziņā gājuši.
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Svecītes, kā anotācijā norādīts, ka nav ieteicamas mēnešreižu laikā-bet, droši vien daktere teica, ka ārstēšanās jāuzsāk nekavējoties, mēnešreižu laikā jāpārtrauc un jāturpina, kad beidzas. Trihomonas var iegūt tikai seksuālā ceļā. Trihomonas var tikt iegūtas iepriekšējos dzimumsakaros un tām piemīt īpašība ilgi saglabāties organismā, neizsaucot nekādas pazīmes. Samazinoties imunitātei (dzemdības liela organisma slodze u.t.t.) tās aktivizējas. Ūdenī trihomonas iet bojā,...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc manai meitai katras slimošanas reizē ir izteikts konjunktivīts?
Labdien!

Meitai 5 gadi. Pēdējā gada laikā bieži slimo (temp., klepus, iesnas) un katras slimošanas reizē ir izteikts konjunktivīts.

Pēdējā laikā uz vai zem plakstiņa uzmetas tāda kā maza balta strutaina pumpiņa. Pāriet, ja uzsmērē Tobradec smēri. Kāpēc manai meitai varētu būt šī problēma?

Paldies!
Atbild:
Ilze Šveiduka
Labdien! Tas, ka augšējo elpceļu saslimšanas laikā ir arī konjunktivīts, ir bieži novērojama parādība, jo deguna gļotāda caur asaru ceļiem ir savienota ar acu gļotādu. Tādā gadījumā var lietot antibakteriālus acu pilienus. Varētu ieteikt konsultēties ar "LOR" speciālistu, lai pārliecinātos, vai nav deguna blakusdobumu iekaisums, vai sašaurinātas deguna ejas, vai adenoīdi utml. Katrā ziņā, ja konjunktivīts ir kā seku parādība, tad jāārstē un jāveic profilakse pirmkārt pamatsaslimšanai....

Acis, optika / acu veselība

Vai Jūs varat ieteikt kādas aktivitātes vai tieši mieru sāpīgu mēnešreižu laikā?
Sveiki!

Gribēju pajautāt, vai Jūs varat ieteikt kādas aktivitātes vai tieši mieru sāpīgu mēnešreižu laikā? Pirmā, dažreiz arī otrā diena, ir ļoti sāpīga.

Lietoju arī Ibumetinu, bet baidos, ka ar laiku organisms varētu pierast pie šīm zālēm. Tad mani interesē, kā varētu mazināt sāpes un vai lietojot Ibumetinu vienu vai divas dienas mēnesī var rasties pierašana pie šīm zālēm?

Paldies!
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Jūsu jautājumā nav informācijas, kas dotu iespēju sniegt izsmeļošu atbildi. Problēmas risinājums ir ļoti individuāls, tāpēc jākonsultējas ar ginekologu. Jāatrod ir risinājums, lai nevajadzētu lietot tik regulāri medikamentus....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Es gribēju zināt, vai mana redze var uzlaboties?
Sveiki!

Man ir 20 gadi, lietoju brilles, bet diezgan maz, pārsvarā tikai skatoties Tv, stiprums vienai acij ir -0,75, otrai -0,5.

Es gribēju zināt, vai mana redze var uzlaboties? Cik bieži un kur būtu jālieto brilles vai kādi specifiski acu vingrinājumi jāpilda, lai redzi varētu uzlabot?

Paldies!
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien! Domāju ka Jūsu vecumā redze īpaši vairs nemainīsies. Brilles šajā gadījumā būtu jālieto pēc paša vajadzības - braucot ar auto, TV. u.c. Protams, ja nepatīk lietot brilles, pastāv iespēja likt kontaktlēcas vai veikt lāzerkorekcas operāciju....

Acis, optika / acu veselība

Ko nozīmē - šaurākas bazālās subarahnoidālās telpas un zemāk novietotas smadzenīšu mandelītes, līdz ar foramen occipitlae magnum apakšējo kontūru?
Labdien,

ko lūdzu nozīmē - šaurākas bazālās subarahnoidālās telpas, un zemāk novietotas smadzenīšu mandelītes, līdz ar foramen occipitlae magnum apakšējo kontūru, ko tas izraisa organismā.

Vai ir jāgriežas pie speciālista?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Pareizi būtu, ja Jūs apspriestu MRI rezultātus ar ārstu, kas Jūs uz šo izmeklējumu nosūtīja. Es neesmu lietas kursā par to, kas ir Jūsu simptomatika un kāpēc šo izmeklējumu nolēma taisīt. Aprakstītās izmaiņas ir viens no normas variantiem un nekādā ārstēšana nav nepieciešama....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai man ir jāārstējas, ja nav simptomu?
Labdien!

Nodevu analīzes uz Herpes simplex1/2 infekciju, jo vīram atnāca pozitīva atbilde. Man pašai simptomātikas nav nekādas, bet atbilde ir sekojoša: Herpes simplex 1/2 vīrusa IgG 15.40 Herpes simplex 1/2 vīrusa IgM 1.04.

Lūdzu paskaidrojiet, ko šīs analīzes atbildes nozīmē. Vai man arī ir jāārstējas, ja nav simptomu?
Atbild:
Biruta Geidāne
Labdien! Vīrusa IgG liecina par to, ka organismā ir izveidojušās antivielas. Inficēšanās ar šiem vīrusiem Jums noritējusi bez slimības izpausmēm, iespējams pateicoties labai imunitātei. Jums ārstēšana nav nepieciešama....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Mazulim ļoti pūšas vēderiņš, ko darīt?
Labdien!

Tā kā mūsu dakteris atvaļinājumā, tad ļoti lūdzu palīdzību! Manam mazulim ir 1gads un jau 1,5 nedēļas katru nakti ļoti pūšas vērdiņš! Vakarā mazā tiek nolikta gulēt un pēc kādas stundas ceļas bļaudama un puko, paņemot rokās mazule turpina bļaut, lokās un sit ar kājiņām, puko, pat var dzirdēt kā vēderā kaut kas rūc.

Es parasti dodu Iberogastu,jo ne Espumisans, na Antiflats nekad nav līdzējuši, bet Iberogsts vienmēr palīdzēja-vēderiņš mums ik pa laikam pūtās visu gadu tikai ne kā tagad katru nakti! Mazuli neizdodas nolikt gulēt apmēram līdz 04.00, visu laiku pa rokām, noliekot gultiņā redz, ka bērns grib gulēt, bet nevar atrast ērtāko pozu, vietu, tāpēc atkal ceļas un bļauj.

Nedēļu atpakaļ līda arī viens zobiņš, bet tas jau ir izlīdis! Nekādi jauni produkti, saldumi netiek doti!
Atbild:
Ilze Ozola, ģimenes ārsti
Labdien! Protams ļoti svarīgs ir jautājums, ko bērns ēd. Vai ir vēl krūts barošana, vai saņem daudz piena produktus. Ja tā un ņemot vērā, ka vēderiņš pūtās arī agrāk nevar izslēgt laktāzes trūkumu. Tad jāpamēģina laktrāze- var dabūt bez receptes, nekaitīga....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vēlos zināt vai tā nav ārsta vaina, ka ātri noņēma breketes?
Bija breketes nēsāju 14 mēnešus, tad noņēma un pielīmēja stīpu. Apakšējiem zobiem jau pēc 2 mēnešiem zobs sāka iet šķībi.

Vēlos zināt vai tā nav tomēr ārsta vaina, ka tik ātri noņēma breketes un ko lai tagad daru tālāk? Sanāk, ka viss velti.

Paldies.
Atbild:
Medicine.lv sadarbībā ar Zobārstniecības centru
Labdien! Uzskatu, ka apspriest, vai ir ārsta vaina pa e-pastu, pacientu neredzot ir slikti. Vienīgais, ko varu piedāvāt: atnākt uz konsultāciju....

Zobārstniecība / mutes veselība

Cik apļveidīgi izsitumi, domāju, ka tā ir apsoriāze, ir bīstami, jo pie infektologa vēl ne drīzi tikšu?
Labdien!

Man ir sekojošs jautājums. Es esmu 54 gadus veca sieviete, vasaras laikā uz rokām līdz elkoņiem biju pamanījusi uz ādas tādus kā apļveidīgus izsitumus, domāju, ka tā ir apsoriāze, taču tā nebija konstatēta.

Līdz pat šodienai visu šo pusgadu jutu tādu kā nogurumu, sāpes locītavās - ārsts ārstēja hondrozi. Izsitumi parādās un pazūd, tā kā strādāju ar ķīmiskām vielām - ārsts sāka uzskatīt, ka tā ir reakcija uz ķīmiskām vielām. Par izsitumiem biju arī un aizmirsusi, tiklīdz februāra sākumā uz kājas, iekļaujot celi, parādījās liels, 20cm diametrā, apļveida izsitums, sarkans, kurš stipri nieze, tāda kā eritrēma, iekšpusē tukšums.

Drīz izsitums sāka palikt zilganāks un sāka lobīties. Devos pie ārsta, ārsts nosūtīja nodot analīzes uz borreliozi(Laima slimību).

8.februārī analīzes uzrādīja, ka Borrelia burgdorferi IgM 36.4, un Borrelia burgdorferi IgG 30.1. Diagnoze Laima slimība. Sakiet lūdzu cik tas ir bīstami, jo pie infektologa vēl ne drīzi tikšu? Vai tas ir ārstējams, ja jau ir pagājis pusgads(jo tagad sāku atminēties, ka vasarā bija pieķērusies ērce, taču ne tajā vietā, kur ir eritrema)?

Kāda slimības stadija man varētu būt ar tādiem rādītājiem, un vai tie ir lieli rādītāji? Ļoti, ļoti jūs lūdz sniegt man atbildi, jo esmu ļoti uztraukusies. Iepriekš, liels paldies par sniegto atbildi.

Ar cieņu, M.
Atbild:
Nav
Labdien! Jūs slimojat ar Laimas boreliozi, klejojošo eritēmu. Iesakām Jums vērsties pie ģimenes ārsta vai infektologa, kuri var izrakstīt Jums antibiotiku kursu slimības ārstēšanai. Tā kā slimība ir ieilgusi, rekomendējam tomēr sagaidīt konsultāciju pie infektologa pat ja ģimenes ārsts jau ir nozīmējis antibiotiku kursu. Rādītāji nav ļoti lieli, bet slimība ir jāārstē, lai nerastos komplikācijas locītavās un nervu sistēmā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai izsitumu, kas ir 5-10cm zem labā krūtsgala var likvidēt?
Labdien!

Man ķermeņa priekšdaļā, aptuveni 5-10cm zem laba krūtsgala jau kādu laiciņu ir tāds kā izsitums kurš pēc skata atgādina vēl vienu krūts galu.

Man ir 16 gadu, un izsitums man ir jau vairāk kā gadu, tāpēc sāku uztraukties.

Vai šo izsitumu var kaut kā likvidēt, vai varbūt ir kādas smēres ko varētu lietot?
Atbild:
Nav
Labdien! Jūs neredzot ir grūti noteikt diagnozi. Jums jāsaņem no ģimenes ārsta norīkojums pie dermatologa, pēc tam jāapmeklē speciālists, kas arī noteiks precīzu diagnozi. Ir liela iespēja, ka tā ir parasta vīrusa kārpa....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri