medicine.lv skaitļos

Lietotāji online270
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāds kaulu krakšķēšanai locītavās ir cēlonis, vai tas ir normāli, varbūt jāsteidzas pie ārsta?
Labdien!

Man ir jautājums par kaulu krakšķēšanu locītavās! Man ir 28 gadi un jau daudzus gadus krakšķ kauli, īpaši ceļgalu locītavās! Es ik pa laikam lietoju kalcija preparātus, arī tagad dzeru koraļļu kalciju, kas vēl satur d vitamīnu, cinku, magniju, bet nekas nemainās! Kāds tam ir cēlonis, vai tas ir normāli, varbūt jāsteidzas pie ārsta?

Tagad esmu pamanījusi, ka manai 1gadu un 2mēnešus vecajai meitiņai arī krakšķ kauli, bet izteiktāks vienai rociņai un kājai potītē! Mazās ģimenes ārste uz jautājumu par krakšķēšanu mazajai tikai atbildēja, ja jau pašai krakšķ, tad lai nebrīnās ka bērnam krakšķ! Vienīgais ko lika-vairāk lietot biezpienu! Bet vai tādiem bērniem ik pa laikam arī nevajag kalciju padod ?(visa gada garumā mums kalciju neuzrakstīja)
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Domāju, ka Jums ne tik daudz vajadzētu lietot kalcija preparātus, kā nodarboties ar vingrošanu. Tā droši vien ir jūsu saistaudu īpatnība, taču to nevajadzētu ignorēt, tas nozīmē ka nepietiekoši locītavās izdalās locītavu šķidrums, vai arī Jūs daudz laika pavadāt sēžot, un šajā laikā locītavās ir slikts barojums. Vingrot, vingrot un vēlreiz vingrot. Ja jums asinīs kalcija sastāvs ir normāls, tad uzņemt lieku kalciju es neieteiktu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir iespējams palikt stāvoklī, ja man bija sekss bez izsargāšanās līdzekļiem, taču puisis ir pārliecināts 90%, ka beidza ārpusē?
Vai ir iespējams būt stāvokli, ja man bija sekss bez izsargāšanās līdzekļiem, taču puisis ir pārliecināts 90%, ka beidza ārpusē. Man nākamajā dienā sākās mēnešreizes un ir kā parasti. Vai ir iespējams palikt stāvoklī?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Iespēja ļoti niecīga, domāju, ka nav.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda speciālista man doties gadījumā, ja nācās veikt operāciju, izņēma dziedzerus, bet tik un tā krūšu gali palika tādi kā nedaudz uzpampusi, un vai ir iespējams to kaut kāda veida labot?
Labdien!

Pubertātes laikā bija ginekomastija, kas nepazuda un nācās veikt operāciju, izņēma dziedzerus, bet tik un tā krūšu gali palika tādi kā nedaudz uzpampusi! Hormonu analīzes biju veicis. Teica viss kartībā. Pie kāda speciālista man doties un vai ir iespējams to kaut kāda veida labot?
Atbild:
Nav
Labdien! Pirmkārt, Jums jāgriežas pie endokrinologa, lai noteiktu vīrišķo hormonu daudzumu. Krūtis kosmētiski koriģēt var plastikas ķirurgs....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

No kāda sakausējuma tiek gatavoti šie metāla tilti, vai sakausējumā varētu būt kāda kaitīga sastāvdaļa, piemēram svins un vai tas var no tā nokļūt organismā?
Labdien!

Man ir ielikts metāla tiltiņš (5 zobi), jau kādus 4 gadus. Tagad man radās jautājums, no kāda sakausējuma tiek gatavoti šie metāla tilti, vai sakausējumā varētu būt kāda kaitīga sastāvdaļa, piemēram svins un vai tas var no tā nokļūt organismā. Varbūt ir bijuši kādi gadījumi ar nekvalitatīviem sakausējumiem. Vismaz teorētiski. Vienkārši meklēju iemeslu savām veselības problēmām, jo izmeklēšanas pie ārstiem nedod nekādus rezultātus, bet viens iemesls varētu būt smagie metāli.... Tiltu liku Rīgas zobārstniecībā, it kā tur viss ir OK.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Protams, var būt ari alerģiska reakcija uz metālu, bet to vajadzētu noskaidrot kopīgi ar zobārstu! Svina sakausējumus zobārstniecībā neizmantojam!...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai varētu lūdzu iztulkot man slēdzienu EEG?
Labdien!

Vai varētu lūdzu iztulkot man slēdzienu EEG. Tā arī paliku nezinot kas man kaiš. :( un vai tas ir ārstējams.

Fona EEG/5.progr./polimorfu saasin.formas viļņu pamatakt. TpO dex pēc ampl. un jaudas, īpaši monopol.pierakstā/ar ref.ausu el./kur iezīmējas daudzi asi viļņi un atipiski epikompleksi pārsvarā pakauša raj. un neskaidri polimorfu un aso viļņu ģeneraliz. paroksizmi fonā līdz 75-100 mkv, kas kļūst bieži un epileptiformi FnS un īpaši HV ietekmē, sasniedzot ampl. līdz 150 mkv!! dex, 125 - sin vai arī dex =sin.EEG ir izteiktās smadzeņu vidusstrukt. disfunkcijas un paaugstin. krampju gatavības, iespējamu abu p/l dziļo deniņu struktūru iesaistības pazīmes dex>sin? All spectra 4

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Nav
Labdien! Šāda elektroencefalogrammas atbilde apstiprina epilepsijas diagnozi. Jums nepieciešams griezties pie neirologa ar EEG atbildi, lai saņemtu atbilstošu terapiju....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Nodarbojoties ar seksu ar savu draugu izjūtu sāpes tajā brīdī, kad viņš manī "ieiet"
Labdien!

Pēdējā laikā nodarbojoties ar seksu ar savu draugu izjūtu sāpes tajā brīdī, kad viņš manī "ieiet".. Bieži gadās, ka pēc seksa vai vienkārši gulēt ejot man parādās asiņošana... Lietoju kontracepcijas tabletes un reiz, starplaikā (kad it kā notiek mēnešreizes) asiņošana bija ļoti minimāla un uz paketes ievēroju dīvainu stingri gļotainu veidojumu (pirmajā momentā gandrīz pēc kaut kādas ādas izskatījās).. Diemžēl šobrīd man nav iespējas tikt pie ginekologa, bet vai tas viss varētu norādīt uz kādu iekaisumu vai arī to ir kaut kādā ziņā ietekmējusi tablešu lietošana?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Šoreiz ar interneta starpniecību nekādi nevarēsim palīdzēt. Jāapmeklē ginekologs....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas tiešām ir iespējams, ka slimojot ar šo dg. cilvēks var justies pilnīgi normāli - vienīgi izņemot tās reizes, kad ir lēkmes?
Labdien!

Slimoju ar dg.Epilepsija (lietoju Convulex) un vēlējos pajautāt- Vai tas tiešām ir iespējams, ka slimojot ar šo dg. cilvēks var justies pilnīgi normāli -vienīgi izņemot tās reizes, kad ir lēkmes?

Normāli domāju to, ka var labi mācīties, naktīs negulēt utt. šī situācija ir saistīta ar mani pašu. Pārsvarā naktīs guļu tikai 5h, jo vairāk nevaru nogulēt, eju gulēt pat citreiz 4 vai 5 no rīta, bet dienā jūtos pilnīgi normāli. Draugi man saka ,ka varbūt man nemaz nav Epilepsija. EEG parasti dažādi rezultāti. Vai tas tā var būt ?Vai ir kāda cita slimība, kas varētu būt saistīta?

Gaidīšu atbildi!
Liels paldies jau iepriekš!
Atbild:
Bērnu EEG centrs sadarbībā ar Jurģi Strautmani
Labdien! Jā, epilepsija ir slimība, kas izpaužas ar dažāda rakstura lēkmēm. Starplēkmju periodā nekādu sūdzību vai simptomu var nebūt (tā ir lielākai daļai pacientu) pretēji sabiedrībā valdošiem mītiem un aizspriedumiem. Arī zāļu lietošana visbiežāk nekādas blaknes nerada. Augstāk minētais gan neizslēdz to, ka jums var būt cita slimība. Par to var spriest pēc lēkmju veida un EEG rezultātiem....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik % gadījumu var noteikt nepareizu diagnozi?
Sveicināti!

Man ir jautājums par to, ka cik % gadījumu var noteikt nepareizu diagnozi?? Konkrētāk runa iet par dg.Epilepsija. Esmu gulējis vairākās Latvijas slimnīcās un pārsvarā dg. bija viena un tā pati, bet pāris nedēļas atpakaļ atkal nokļuvu slimnīcā, jo vienā pasākumā palika slikti un tad izrakstā izlasīju ka man esot epilepsija + pseidoepilepsijas paroksizmi kaut kādi. Īsti nesaprotu ko tas nozīmē- varbūt varat paskaidrot?

Ceru uz atbildi,
Kaspars 23g.!
Atbild:
Bērnu EEG centrs sadarbībā ar Jurģi Strautmani
Labdien! Pētījumi rāda, ka līdz pat 30-40% no pacientiem, kam uzstādīta dg. Epilepsija, bet tā nepadodas ārstēšanai, patiesībā ir cita slimība. Pseidoepilepsijas paroksizmi nozīmē lēkmes, kas atgādina epilepsijas lēkmes, bet nav epilepsijas lēkmes. Parasti ar šo ir domātas psihogēnas (psiholoģisku iemeslu dēļ radušās) neepileptiskas lēkmes. Vienam cilvēkam var būt vienlaicīgi gan īstas epilepsijas lēkmes, gan pseidoepileptiskas lēkmes....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā noturēt D3 vitamīnu organismā?
Labdien!

Sakiet lūdzu kā noturēt organismā D3 vitamīnu organismā? Dzeru jau 8mēnešus „Vigantolu” pa 18 pilieniem rūpīgi katru dienu, veicu D3 vitamīna analīzes. No sākuma man bija 8,05 ng/ml, tad 16,2 ng/ml, tagad atkal noslīdējis uz 8ng/ml. Ir arī dažādas hroniskas slimības galvenokārt saistītas ar gremošanu. Varbūt tās ir pie vainas? Jūtos stipri nogurusi, kauli sāp, bet ārsts pasaka, ka nav nekas traks.
Atbild:
Nav
Labdien! Iesakām Jums pārrunāt ar ārstu iespēju lietot D vitamīna tabletāro formu, piemēram, alfa- D3 Teva, jo D vitamīna koncentrācija tajā ir lielāka. Hroniskas gremošanas orgānu saslimšanas tiešām var traucēt D vitamīna uzsūkšanos....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai jauna sieviete (31 gadi) ar sekundāro osteoporozi un izteiktu muguras un krūšu deformāciju varētu kārtot invaliditātes grupu?
Vai jauna sieviete (31 gadi) ar sekundāro osteoporozi un izteiktu muguras un krūšu deformāciju varētu kārtot invaliditātes grupu? Ja varētu, tad kā būtu jārīkojas?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Jāiet pie sava ģimenes ārsta un jāizrunājas. Ģimenes ārsts aizpilda formu ar visiem izmeklējumiem un nosūta pie speciālistiem, kas attiecas uz jūsu veselības problēmu dēļ kā plānota invaliditāte. Ar šiem rezultātiem jūs dodaties uz vietējo ārstu komisiju, kas piešķir invaliditāti....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas mani sagaida, ja atteikšos no potēšanās?
Sveiki!

Dažas dienas atpakaļ man izoperēja endometriozi. Atklāja nejauši, sāpes nejutu. Cistas lielums bija ap 7cm, tā bija piestiprinājusies kreisajai olnīcai, kā rezultātā bija nepieciešams noņemt pusi olnīcas. Ārsts izrakstīja Diphereline 4 mēn. Tas arī izraisa nelielu satraukumu. Zāļu cena vēl nebūtu tas trakākais, bet, kas mani sagaida, ja atteikšos no potēšanās?

Dilemma ir radusies tāpēc, ka tie tomēr ir hormonu medikamenti....

Jau iepriekš paldies par atbildi.
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Katra pacienta tiesības ir atteikties no ārstēšanas, bet tomēr ieteiktu vēlreiz pārrunāt savu jautājumu ar ārstējošo ārstu. Diphereline nav hormonu preparāts, bet ietekmē hormonālo sistēmu. Operācija ir tikai daļa no ārstēšanas. Ja no medikamenta atteiksieties, endometrioze turpinās izplatīties un operācija faktiski būs bijusi veltīga....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko ārsts parasti dara pirmās vizītes laikā un, ja iespējams, tad arī to, kurā iestādē un kurus speciālistus Rīgā labāk izvēlēties apmeklēt?
Labdien!

Esmu 21 gadu jauna meitene. Pie ginekologa neesmu bijusi, bet ļoti vēlos aiziet, lai noskaidrotu, vai viss kārtībā, jo ir pāris sūdzības. Dzimumdzīvi vēl neesmu uzsākusi. Vēlētos uzzināt, ko ārsts parasti dara pirmās vizītes laikā un, ja iespējams, tad arī to, kurā iestādē un kurus speciālistus Rīgā labāk izvēlēties apmeklēt. Jau iepriekš paldies!

Gaidot Jūsu atbildi,
Marika
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Pirmais ginekologa apmeklējums katrai sievietei ir satraucošs, jo ir neziņa par sagaidāmo. Katrs ārsts protams strādā citādi, tomēr līdzīgi. Es daru tā: Vispirms iepazīstos un uzklausu meiteni par sūdzībām, tad pastāstu izmeklēšanas būtību. Varu nomierināt, ka tas nav sāpīgi. Speciālistu meitene parasti izvēlas pēc citu sieviešu ieteikuma, jo pirmajā reizē jābūt patiesi iejūtīgam ārstam, kas izprot meitenes satraukumu. Iestādi iesaku izvēlēties ar valsts apmaksātiem pakalpojumiem....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Man viens no sēkliniekiem ir daudz cietāks, stingrāks nekā otrs sēklinieks, pēc taustes citas lietas neatšķiras, ir jāuztraucas vai nav?
Problēmas ar sēkliniekiem...

Man viens no sēkliniekiem ir daudz cietāks, stingrāks nekā otrs sēklinieks, pēc taustes citas lietas neatšķiras, ir jāuztraucas vai nav? Pēc asins analīzēm man viss tā kā ir normāli... ja vienīgi stabiņkodolainie ir virs normas mazliet, bet segmentkodolainie zem normas un eozinofīlie ir mazliet virs.

Tad vēl viens jautājums, cik varētu izmaksāt vizīte pie kāda speciālista.

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Nav
Labdien! Jums nepieciešama urologa apskate un US-gr. izmeklēšana. Asins analīze var neuzrādīt patoloģiju, ja izmaiņas nav iekaisuma dabas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā lai rīkojos, pie kādiem speciālistiem, lai griežos, ja ir perorāls dermatīts?
Labdien!

Man ir perorāls dermatīts jau kā divus gadus un diemžēl neviens no dermatologiem nepalīdz. Arī izrakstītās zāles neko nedod.., un dermatologs uzskata, ka mans periorālais dermatīts ir izārstēts un vizītes nav jāapmeklē, taču dedzināšanu, niezi, sāpes jūtu joprojām un nieze pārņem arī seju. Kā lai rīkojos, pie kādiem speciālistiem griežos? Dermatīts atkārtojas ik pa periodiem..

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien! Jebkuru ādas slimību jāārstē kompleksā: - āreējā un iekšējā terapija Ja Jums sūdzības saglabājušās - jāturpina izmeklēties, lai uzzinātu iemeslu. Āda - tas ir iekšēja orgānu spogulis. Jebkura ādas smērēšana - tā ir tikai ādas kopšana. Jākonsultējas ar dermatologu vai ģimenes ārstu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ar ko varētu būt saistītas galvassāpes?
Labdien!

Man ir 40 gadu. Lietoju "Femoden" kontracepcijai. Katru mēnesi mēnešreižu pirmajā diena ļoti sāp galva. Dzīvoju ārzemēs, vietējie dakteri nekādu izskaidrojumu dot nemācēja, ieteica lietot pretsāpju tabletes.

Ar ko varētu būt saistītas galvassāpes?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Tas varētu būt saistīts ar tablešu pārtraukšanu, bet varbūt arī nē. Kad būsiet Latvijā, apmeklējat ginekologu un parunājiet par šo tēmu. Tikpat labi tā varētu būt migrēna....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Man ir aizdomas par aizdegunes iekaisumu vai tas tā varētu būt?
Sveiki!

Manam bērnam ir 2g un 9 men. Vienu dienu likās ka elpo tikai caur muti, nākamajā rītā temperatūra 39, lietojam sīrupus Nurofen , pēc tam 3 stundām temperatūra atkal ir augšā 39, iesnu nav klepus nav, bijām pie ārstā izskatīja ausis nekas, kakls mazliet apsārtis, neko dzeriet tik to nurofen un vis. kad guļ, tad krāc, elpo tikai caur muti. Nu jau būs 5 diena kad temperatūra vel ceļas.

Man ir aizdomas par aizdegunes iekaisumu vai tas tā varētu būt?
Atbild:
Nav
Labdien! Jā, Jums ir taisnība, visdrīzāk tas ir aizdegunes mandeles iekaisums. Ir vēlama apskate pie LOR-speciālista, kurš arī nozīmēs atbilstošo ārstēšanu, jo ārstēšana ar Nurofēnu tādā gadījumā ir nepietiekoša....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas ir labāk, dzert zāles un turpināt mācības, vai paņemt akadēmisko gadu,un censties sevi savest kārtība pašu spēkiem bez zālēm?
Labdien!

Vēlētos uzzināt jūsu viedokli man interesējoša jautājumā.

Man ir veģetatīvā distonija, un ārsts izrakstīja ciprlaex, taču zāles ne īpaši vēlos lietot. Tomēr vēlos uzzināt Jūsu viedokli, kas ir labāk, dzert zāles un turpināt mācības, vai paņemt akadēmisko gadu, un censties sevi savest kārtība pašu spēkiem bez zālēm? Jo mācīties bez zālēm ir patiešām grūti, un cik sapratu, tad mēnesi no terapijas sākuma būs vēl sliktāk.

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Veselības salona 888 sadarbībā ar Klīnisko psihologu Anitu Čoderi un psihiatru Baibu Brokāni - Čeksteri
Labdien! No tik īsas vēstules, nerunājot ar Jums, ir ļoti grūti izdarīt secinājumus un ieteikt konkrētu rīcību. Jūsu situācijā - pārtraukt mācības, nelietot zāles un savest sevi kārtībā, vai turpinot mācības lietojot zāles, jo šo izvēli ir jāizdara Jums pašam(ai). Domājot par Jūsu jautājumu, uzreiz gribas uzdot daudzus jautājumus Jums, piemēram, - cik izteikti ir simptomi, kā Jūs tiekat galā ar tiem, kāda ir Jūsu motivācija mācīties, kā Jūs parasti tiekat galā ar grūtībām un t.t.? Ja Jūs priekš sevis...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man visu laiku ir nemiera sajūta, dauzās sirds un pats galvenais - visu laiku nomoka sliktas domas, kas man kait, ko darīt?
Labdien!

Man ir sekojoša problēma. Man visu laiku ir nemiera sajūta, dauzās sirds un pats galvenais - visu laiku nomoka sliktas domas. Tās lien galvā pret pašas gribu ( bail, ka man varbūt ir tāda kaite un tāda un kas būs, ja es nomiršu utt.) Es visu laiku pie sevis atkārtoju: viss ir kārtībā, viss ir kārtībā, es esmu pilnīgi vesela, es esmu pilnīgi vesela utt. Es ļoti gribētu par to nedomāt un justies kā normāls cilvēks, bet nevaru.
Atbild:
Veselības salona 888 sadarbībā ar Klīnisko psihologu Anitu Čoderi un psihiatrs Baibu Brokāni - Čeksteri
Labdien! Mēs ieteiktu Jums griezties pie klīniskā psihologa, lai izrunātu šo situāciju un saprast kāds ir cēlonis jūsu aprakstītajām grūtībām (nemiera sajūta, sliktās domas, sirds klauves) un kāds var būt iespējamais grūtību risināšanas ceļš. No jūsu rakstītā gan ir grūti saprast ar ko ir saistīti jūsu aprakstītie traucējumi. Šāda veida problēmām var būt dažādi iemesli, - gan psiholoģiski, gan, smagākos gadījumos, arī psihiatriski, kad būtu nepieciešams lietot medikamentus. No psiholoģiskiem...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādas zāles tagad ir jālieto, ja bija cērmes?
Labdien!

Man uz doto brīdi nav iespējas tikt pie ārsta, tāpēc jautāju šeit!

Man no anālās atveres "izgāja" cērme (apskatot bildes i-netā sapratu ka tā tiešām ir cērme-tārps apmēram 20cm)!Kādas zāles tagad ir jālieto? Ja viens tārps ir izgājis, vai cilvēkā ir vēl nezin cik tādi tārpi? Ja man ir cērmes vai varētu būt ka cērmes ir manam vīram un 1 gadu vecam bērnam? Vai viņiem arī līdz ar mani jālieto zāles?
Atbild:
Rakstnieku poliklīnika sadarbībā ar Ilzi Ozolu, ģimenes ārsti
Labdien! Jā, varētu būt, ka ir vēl vairākas cērmes. Var lietot Vermox tabletes tā kā anotācijā norādīts pret cērmēm (ascaridosis). Arī pārējiem ģimenes locekļiem jālieto zāles vienlaicīgi. Nedrīkst aizmirst, ka cēmju oliņas iegūst apēdot no ārējās vides, tādēļ jāievēro pastiprināti higiēnas noteikumi (jānomazgā bērna rotaļlietas, durvju rokturi, bieži jāmazgā rokas)....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas nav kaitīgi, ja uzturā nelietoju maizi, kartupeļus un pārtiku ar augstu GI ?
Jau divus gadus regulāri lietoju zāles (nemainīgas) augstam asinsspiedienam un tahikardijai, taču spiediens vienalga turējies 140/90 un pulss apt.84, un tā arī jutos labi. Pašlaik jau trešo nedēļu asinsspiediens turas 115/70, pulss 58 un nedaudz bezspēks.

Vai tas varētu būt no tā, ka jau mēnesi neēdu maizi, kartupeļus un pārtiku ar augstu GI. Vai tas nav kaitīgi? Varbūt pie jaunā spiediena un lēnās sirdsdarbības vienkārši jāpierod?
Atbild:
Rakstnieku poliklīnika sadarbībā ar Ilzi Ozolu, ģimenes ārsti
Labdien! Tāds asinsspiediens un pulss, kādu Jūs norādāt pēdējā mēneša laikā ir normāls un tiešām varbūt vienkārši jāpierod. Vai tas saistīts ar jūsu diētu - grūti teikt, varbūt tomēr šo rādītāju normalizēšanai ir cits iemesls, bet galvenais, ka normāli....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man nemitīgi metās dzimumzīmes uz visa ķermeņa, vai ir pamats uztraukumam, vai tomēr jāgriežas pie kāda ārsta?
Labdien!

Man nemitīgi metās dzimumzīmes uz visa ķermeņa, pamanīju ka uz muguras ir 3 tādi kā tumšāki pleķīši, kas agrāk nebija! Ģimenē nevienam nav tik daudz dzimumzīmju un solāriju neapmeklēju, tāpat arī saulē īpaši neuzturos.

Vai ir pamats uztraukumam, vai tomēr jāgriežas pie kāda ārsta???

Gaidīšu atbildi!
Paldies!
Atbild:
Anita Ābelīte
Labdien! Lai precīzi varētu izvērtēt, kas tie par veidojumiem, būtu jāveic dermatoskopija. Tāpēc vēlams griezties pie ārsta un noteikt precīzu diagnozi....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri