medicine.lv skaitļos

Lietotāji online241
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai ir iespējams tāds variants, ka atrastais veidojums ir nospiedis - slēdzis spermatozoīdu nokļūšanu ejakulātā?
Sveicināti!

Man ir 58 gadi. Lēnām tiek apgrūtināta urīna nolaišana. Bez viagras ir problēmas ar erekciju. Šo stāvokli un sasprindzinājumu ievērojami atvieglo prostatas masāža. Trīs gadus atpakaļ ir iegūts 2.tipa cukura diabēts. Tikko atklāja prostatas vidējā daļā kaut kādu veidojumu. Tika veikta ejakulāta analīze kurā neatrada pilnīgi nevienu spermatozaīdu, lai gan pašam ir 3 savi bērni. Ejakulāta apjoms pēdējos gados ir ļoti samazinājies. Ir labi ja kādas 5 pilītes. Vēl nav veikta prostatas biopsija.

Tā sanāca ka pirmās asins analīzes uz abiem PSA veica 5 dienas pēc intensīvas prostatas masāžas - fistinga kopā ar ejakulāciju un Testasterons bija 1,79, Brīvais PSA 3,56 , PSA 7,641 Atkārtotas analīzes veica 20 dienas pēc tās masāžas Brīvais PSA 0,54, PSA 1,971.

Vai ir iespējams tāds variants, ka atrastais veidojums ir nospiedis - slēdzis spermatozaīdu nokļūšanu ejakulātā? Ja tā varētu būt, vai ir iespējams kaut kādā citādā veidā noteikt vai veidojas un ir dzīvotspējīgi spermatozaīdi ,un vai ir iespēja tos iegūt un saglabāt spermas bankā pēcnācēju radīšanai?

Paldies, gaidīšu atbildi.

Aivars
Atbild:
Nav
Labdien! Lai precizētu sūdzību patieso iemeslu nepieciešams veikt vēl papildus izmeklējumus: prostatas dziedzera biopsiju un rektālo izmeklēšanu. Nevaram izslēgt, ka problēma saistīta ar cukura diabētu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja ir pazudušas mēnešreizes un ir paaugstināts HCG līmenis?
Labdien!

Jautājums ir tāds - man ir pazudušas mēnešreizes, jau rit 10 diena pāri parastajam cikla datumam. Uztaisīju divus testus un abi pozitīvi, bet vai ir iespēja, ka tā varētu būt kāda no STS slimībām, kas arī uzrāda pozitīvus grūtniecības testus ar paaugstinātu HCG līmeni?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! STS nepaaugstina HCG līmeni, to dara tikai viena onkoloģiska saslimšana. Jums jādodas pie ginekologa...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Sakiet vai grūtniecības laikā var griezt un krāsot matus?
Labdien!

Sakiet vai grūtniecības laikā var griezt un krāsot matus? (grūtniecība ir apmēram 1 mēnesi). Vai tas nerada nekādu ietekmi uz bērnu?

Paldies!
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Grūtniecībā drīkst griezt un krāsot matus. Mūsdienu matu kosmētikas līdzekļi ir nekaitīgi un neatstāj ietekmi uz organismu. Mīts, ka to nedrīkst, ir nācis no tautas ticējumiem, bet tam nav zinātniska pamatojuma. Gluži otrādi - topošajai māmiņai ir jāizskatās un jājūtas skaistai, pozitīvas emocijas labvēlīgi ietekmē augli....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pārtraucot lietot hormonālās kontracepcijas tabletes, manas MR ir retākas un vājas, kā arī ilgst vairāk kā nedēļu - kādi būtu varianti tam, ko sajutu sevī?
Labdien!

Vēlos nedaudz nomierināties (jeb tieši otrādi - vairāk satraukties), lai zinātu, ko gaidīt ginekologa apmeklējumā.

Man ir 25 gadi. Lieta tāda, ka pārtraucot lietot hormonālās kontracepcijas tabletes, manas MR ir retākas un vājas, kā arī ilgst vairāk kā nedēļu (tāda kā smērēšanās, nevar saprast - vai tikai sāksies jeb jau beigušās). Arī agrāk bija retas MR, bet tad tās bija normālas, asiņošana bija vidēja, ilga kādas 4 dienas. OK lietošanas laikā arī bija smērēšanās, domāju, ka tas tādēļ, ka pārāk vājas OK, bet nomainot uz stiprākām, problēma nemainījās.

Tā nu aizvakar it kā sākās MR, kuras jau atkal ir ļoti vājas, asinis ir ļoti biezas, brūnganā krāsā. Un ievadot pirkstu makstī, ļoti sabijos, jo pirkstu varēju ievietot tikai kādu 3cm dziļumā. Tālāk jūtams tāds milzīgs izvirzījums (iespējams, ka dzemdes kakls), kas aizņem visu vagīnu, tas ir tāds bumbuļveida, smailākā daļa vērsta uz taisnās zarnas pusi. Pamainot pozu, kaut kā var sajust arī vagīnas mugurējo daļu, bet pilnībā ievietot pirkstu nav iespējams.

Tā nu tagad esmu sabijusies par to, kas tas varētu būt. Palasīju par dažādiem dzimumorgānu audzējiem un saslimšanām, šķiet, ka nekas neatbilst, jo visur minēta liela asiņošana MR laikā un starp MR, bet man pat MR laikā asiņošana ir niecīga. Zinu, ka atbildēt var tikai ārsts, veicot pārbaudes, bet - kādi būtu varianti tam, ko sajutu sevī? Turklāt man tagad bail arī no pašas pārbaudes, jo ļoti baidos no tā, ka šo veidojumu satraumēs apskates laikā, kaut vai ievadot spoguli. Varbūt sākumā būtu jāveic kāda USG vai kas tāds?

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Diemžēl neizmeklējot nevar spriest par slimības esamību vai neesamību. Visticamāk jūs taustiet dzemdes kaklu. Šādi satraukumi ir bieži sastopami sievietēm, kas nav iepazinušas savu anatomisko uzbūvi. Lai nomierinātos, dodieties pie ginekologa. Neiesaku lasīt medicīnisko literatūru, jo nebūdams speciālists gandrīz katras slimības aprakstā var atrast kādu līdzīgu pazīmi un bez iemesla satraukties....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai vajadzīgi vitamīni, uztura bagātinātāji, proteīna kokteiļi??
Labvakar, nu jau 6 mēnešus es aktīvi sportoju un 2 mēnešus arī skrienu, aptuveni 4 treniņi nedēļa (pilates) + 2-4 skriešanas pa 5-8km. Sekoju līdzi savai sirdsdarbībai, taču jūtu ka nepieciešami kādi vitamīni, apetīte ir pieaugusi taču reti kad ir sāta sajūta. Itka prasītos kautkas cits nekā apēstais. Ir arī mazāk enerģijas + kādreiz sirds uzmet kūleni kad nav slodzes.

Kādam jābūt uzturam piešadas noslodzes, vai vajadzīgi vitamīni, uztura bagātinātāji. proteīna kokteiļi?

Esmu sieviete, 29gadi, 52kg, 1,60m augums.

Paldies jau iepriekš
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Treniņu intensitāte pietiekoši liela! Vai Jūs esat tam gatava? Vai slodze nepieauga Jūsu dzīvē pārāk strauji,- tad var būt organisma pārslodze. Ja Jūs jūtat sirds "kuleni" - tas varētu liecināt par ekstrasistoli. Pirms intensīvu treniņu atsākšanas, rekomendējas pārbaudīt veselību, pirmkārt sirdi. Pašreiz, noteikti rekomendēju EKG. SMVA (Raiņa bulv 27) pārbauda EKG ar nedozēto slodzi var arī izejiet VEM - tā var redzēt, kas notiek pēc slodzes. Cilvēkiem, kas intensīvi trenējas, noteikti...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Gribēju uzzināt kādas sekas ir pēc šīs operācijas, cik maksā šāda operācija, un cik ilgi jāpavada ir laiks slimnīcā?
LABDIEN!

Man ir sekojoša problēma. Pagājušo vasaru, nokritu un traumēju astes kaulu, tika sarauti arī muskuļi vairākās vietās. Griezos pie ārsta, veica man rentgenu. Teica, ka tas esot tikai sasitums, lai paguļu kādas dienas, pāriešot. Man nepārgāja. Griezos pie cita ārstā, tiesa GAN PĒC gada. Ārsts veica kompjūtertomogrāfiju, un atklājās, ka man ir bijis lauzts astes kauls.

Tagad ārsts man iesaka veikt operāciju, un izņemto to salauzto daļu astes kaula ārā, jo nepareizi ir saaugusi, un man ļoti traucē kustēties. Gribēju uzzināt kādas sekas ir pēc šīs operācijas, cik maksā šāda operācija, un cik ilgi jāpavada ir laiks slimnīcā.

PALDIES! GAIDU ATBILDI
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien! Operācija maksā Ls 300,00. Papildus jāmaksā par narkozi un uzturēšanos slimnīcā. Precīzāk par kopsummu, operācijas norisi un pēcoperācijas periodu uzzināsiet no operējošā ārsta. Slimnīcā jāpavada aptuveni 2 dienas. Lai nozīmētu operāciju, vispirms Jums nepieciešama neiroķirurga konsultācija....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādu krēmu vai ziedi lietot, lai āda nebūtu tik jutīga?
Ko darīt, ja regulāri iekaist āda pie anālās atveres. Lietoju kokvilnas biksītes. Kādu krēmu vai ziedi lietot, lai āda nebūtu tik jutīga?
Atbild:
Nav
Labdien! Iesakām Jums veikt pārbaudi un noteikt, vai Jums nav spalīšu infekcija. Ārīgi var lietot, piemēram, Proktoglivenola ziedi, labi palīdzēs arī smiltsērkšķu eļļas svecītes, kas iegādājamas Rīgas Homeopātiskajā aptiekā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai antidepresants ar laiku var palīdzēt uzlabot koncentrēšanās spēju?
Labdien!

Man ir problēmas ar kļūdu pielaišanu darbā, esmu vairākkārtīgi mainījusi darbus, jo iepriekšējie bija stresaini, tagad esmu nonākusi mierīgā vidē, bet tāpat pieļauju kļūdas, par kurām ļoti pārdzīvoju. Man ir trauksmainā depresija, dzeru Venlaxor, esmu bijusi pie psihologa, bet tur man teica, ka rezultātus varu gaidīt ne ātrāk kā pēc kāda gada intensīvām nodarbībām līdz ar to vairs neeju, jo nav tik lielas ticības un arī finansiālie līdzekļi neatļauj. Ir arī problēma ar pastāvīgu nogurumu un miegainību, kas traucē darbam.

Man ir jautājums - vai antidepresants ar laiku var palīdzēt uzlabot koncentrēšanās spēju? Un kādus vitamīnus man būtu vēlams padzert papildus?

Paldies!
Atbild:
Sadarbībā ar Anitu Čoderi, Klīniskais psihologs Anita Čodere un Baibu Brokāni-Čeksteri, psihiatrs
Labdien! Pēc Jūsu jautājuma ir grūti pateikt kādi ir Jūsu depresijas simptomi, un vai tieši venlaksors būtu tas labākais antidepresants Jūsu traucējumu ārstēšanā. Tāpat nav īsti saprotams, cik ilgi jau dzerat šo medikamentu. Parasti, ja antidepresants nedod uzlabojumu 2-4 nedēļu laikā būtu jādomā par tā nomaiņu, bet šinī gadījumā vislabāk palīdzēs psihiatra konsultācija. Kas attiecas uz koncentrēšanās spēju uzlabošanu būtu svarīgi zināt, kādi ir simptomi , kas traucē koncentrēties un ar...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāda diēta būtu jāievēro, lai, lietojot nātrija valporātu saturošus medikamentus, nepieņemtos svarā?
Sveiki!

Man ir tāda lieta, ka vēlētos uzzināt, kāda diēta būtu jāievēro, lai, lietojot nātrija valporātu saturošus medikamentus, nepieņemtos svarā? Strādāju skaistuma industrijā un to nevaru atļauties, bet zāles nelietot arī nevaru.
Atbild:
Sadarbībā ar Klīniskais Anitu Čoderi, psihologs un Baiba Brokāni-Čeksteri, psihiatrs
Labdien! Pēc pieredzes zinu, ka ne visiem lietojot nātrija valproātus palielinās svars, bet šāda blakne pastāv. Jūsu gadījumā būtu svarīgi ēst pilnvērtīgi un pareizi sabalansētu pārtiku ievērojot ŠĶĪVJA LIKUMU un UZTURA PIRAMĪDU, neieteiktu ievērot nekādas konkrētas diētas. Vairāk uzturā lietojat augļus un dārzeņus, mazāk taukus un saliktos ogļhidrātus. Regulāri nodarbojaties ar fiziskām aktivitātēm....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pumpiņas, mazas sarkanas uz krūtīm un sejas dažas, tas ir loti sāpīgas un uztūkušas, bet neniez, no ka tas varētu rasties?
Labdien.

Man šodien pirmo reizi uzmetas pumpiņas, mazas sarkanas uz krūtīm un sejas dažas, tas ir loti sāpīgas un uztūkušas, bet neniez, pasakiet lūdzu no ka tas varētu rasties? un ko darīt. Alerģijas ari nekad nav bijušas. Man 27 gadi.

paldies.
Atbild:
Nav
Labdien! Tas var būt : - no saules - no karstuma un svīšanas - no produktiem - un t.t. Jākonsultējas ar dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Pēc spirāles ievietošanas parādās brūni gļotaini izdalījumi.
Labdien!

Esmu ievietojusi spirāli 17.maijā un tagad man parādās brūni gļotaini izdalījumi, dzimumdzīvi neesmu dzīvojusi kopš spirāles ievietošanas. Vai tas ir normāli?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Citreiz ir vajadzīgs laiks lai spirāle iedzīvotos, mēdz būt smērējumi. Ja pievienojas arī velkošas sāpes vēdera lejas daļā, vajadzētu griezties pie sava daktera....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Bikini ārējā zonā no ieaugušajiem matiņiem izveidojušās sārtas, cietas, rētainas pumpiņas, kā no tām atbrīvoties?
Labdien!

Man bikini ārējā zonā, iespējams, no ieaugušajiem matiņiem izveidojušās sārtas, cietas, rētainas pumpiņas! Kā no tām atbrīvoties? Vai pie kāda speciālista vērsties?
Atbild:
Sadarbībā ar Valentinu Ožiginu, dermatoloģe
Labdien! Ieteiktu Jums vispirms apmeklēt dermatologu. Pēc tam jau var domāt tālāk, ja vajadzīgas kādas procedūras....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā iespējams atbrīvoties no ādas veidojumiem bikini zonā?
Sveiki!

Man bikini zonas ārējā daļā ir izveidojušās tādas kā cietas pumpas. Iespējams, no ieaugušiem matiņiem. Jau kādu pus gadu nepazūd, ir sārti un rētaini.

Kā iespējams atbrīvoties no šiem veidojumiem, lai var uzsākt sakoptu vasaras sezonu?

Paldies!
Atbild:
Sadarbībā ar Dr. Kristīne Cīrule
Labdien! Ļoti iespējams, ka blīvie, cietie mezgliņi ādā, ir ieauguši matiņi ādā, kas var rasties skujot, vai epilējot ādu, īpaši vietās, kur āda maigāka un pakļauta lielākai berzei. Šajā gadījumā varētu palīdzēt lāzerepilācija, kas iznīcina matiņus, tie vairs neataug, tādejādi neveidojot šādus mezgliņus. Mēģinot likvidēt ar citām metodēm radušos problēmu, matiņi tomēr ataug, un atkal var veidot šādus iekaisušus mezgliņus ādā....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko darīt, ja ir problēma, kā aizlikts deguns - viena nāss?
Labdien, man (39 gadi) cik vien varu atcerēties ir bijusi tāda problēma kā aizlikts deguns - viena nāss. Bērnībā vairākkārtīgi bijuši haimorīti, kuru ārstēšana notika blakus dobumus skalojot.

Grūti bija grūtniecības laikā, kad ārsti visu norakstīja uz vienkāršu gļotādas pietūkumu, dažkārt naktīs pamodos, lai caur muti "uzelpotu". Tad domāju ka varbūt man atkal ir haimorīts un apmēram pirms gada uztaisīju rentgenu, taču tur viss it kā kārtībā, bet viena nāss aizlikta. kad guļot pārgriežos uz otriem sāniem aizkrīt otra un pirmā atnāk vaļa. Arī dienas laikā elpoju tikai ar vienu nāsi un ja ir kāda slodze tad caur muti.

Ģimenes ārste parakstīja RINOCORT - nelīdzēja, pašlaik lietoju laikam pret alerģiju parakstīja - AVAMYS. Šķiet, ka ari šoreiz nebūs līdzēts.

Kas ir tas kas "staigā" no vienas nāss uz otru? Vai būtu kādas analīzes vai izmeklējumi? Kā un vai būtu iespējams brīvi elpot? Vai tas var ietekmēt skābekļa piegādi organismā?
Atbild:
Nav
Labdien! Tas, kas Jums "staigā" no vienas nāss uz otru, ir tūska. Tūska degunā var būt alerģiska, bet tā var būt arī asinsvadu īpatnību noteikta. Iesakām Jums vērsties pie LOR, lai apskatītu deguna gļotādas asinsvadu zonu. Tūska degunā skābekļa piegādi neietekmē tik ļoti, kā tas ir pacientiem, kuriem miega laikā aizkrīt mēles sakne. Vislabāk šo problēmu risināt palīdzēs Miega apnojas centrā, Sejas un žokļu ķirurģijas centrā, Dzirciema ielā 20, Rīgā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pēc seksa bez prezervatīva parādās iekaisums zem priekšādiņas, vai kāds var palīdzēt?
Labdien.

Man ir attiecības ar meiteni nu jau kādu ilgāku laiku, sekss bez prezervatīvu jau arī ilgu laiku. Bet pēdējā laikā pēc seksa parādās tāds kā iekaisums zem dzimumlocekļa priekšādiņas, bija mazas tādas kā čūliņas, mazliet dedzinoša sajūta, urinējot.

Biju pie ārstiem, pārbaudījos uz visu. STS negatīvs.

Pēc seksa bez prezervatīva, tik un tā parādās iekaisums zem priekšādiņas. Vai kāds var palīdzēt?
Atbild:
Nav
Labdien! Jānodod analīzes uz herpes, uz cukuru, uz sēnīti. Jākonsultējās ar dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Man ir paaugstināts holesterīns, kā ar to cīnieties, ko var ēst, vai gluži otrādi, ko vajadzētu izvairīties ēst un, kas palīdz izvadīt lieko holesterīnu no organisma?
Sveicināti.

Veicot asinsanalīzes Anglijā man konstatēja nedaudz paaugstinātu holesterīna līmeni. Man ir 27 gadi, mans augums ir 178 cm un svars 88 kg. Tādēļ vēlētos uzzināt dzimtajā valodā kā ar to cīnieties, ko var ēst, vai gluži otrādi, ko vajadzētu izvairīties ēst un, kas palīdz izvadīt lieko holesterīnu no organisma.

Jau iepriekš pateicos par atbildi.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Uzturā nelietot dzīvnieku valsts taukus, bet lietot augu eļļas. Labāk lietot uzturā vārītus, sutinātus ēdienus, dārzeņus, augļus. Nav ieteicami cepti kartupeļi, frī un ātro ēstuvju piedāvātie ēdieni. Varam ieteikt palietot vienu mēnesi zivju eļļu un nākošajā mēnesī lecitīnu. Un varam ieteikt palietot kādus Anglijā pieejamus preparātus - antioksidantus....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā var noteikt, ka nav/ir žultspūšļa iekaisumus (pēc asins analīzes (ja jā tad, kāds konkrēti rādītājs to parāda), ar sonogrāfiju)?
Labdien!

Man ordinēja lietot Ursofalku, bet lai to lietotu jābūt pārliecinātam, ka nav žultspūšļa iekaisuma. Kā var noteikt, ka nav/ir žultspūšļa iekaisumus (pēc asins analīzes (ja jā tad, kāds konkrēti rādītājs to parāda), ar sonogrāfiju, vai tur citas metodes ir)?

Paldies par konsultāciju!
Atbild:
Sadarbībā ar Annu Maruškinu
Labdien! Specifiska analīze, kurā uzrādītu, ka ir žults pūšļa iekaisums nav. Klīniskajā asins ainā leikocitoze un palielināts eritrocītu grimšanas ātrums liek domāt par iekaisumu vispār. Žults pūsļa iekaisuma diagnozi uzstāda ārsts veicot pacienta objektīvo izmeklēšanu ar vēderplēves kairinājuma simptomu pārbaudi. Hroniska žultspūšļa iekaisuma gadījumā palīdz arī USG žults pūšļa izmeklējums. Jadomā, ka ārsts, kurš Jums nozīmēja Ursofalku ir izvērtējis visas indikācijas un...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Esmu neizpratnē, jo mācīties Koledžā par grāmatvedi es saņēmu atļauju, bet strādāt nevaru?
Labdien!

Vēlos uzzināt ko darīt šādā situācijā: tikko esmu ieguvusi invaliditātes 3.grupu ar ieteikumu pārkvalificēties vai apgūt citu profesiju, ar nosacījumu, ka to piešķīra pēdējo reizi lai varētu pabeigt uzsāktās grāmatvedības studijas Sociālās integrācijas aģentūras Koledžā.

Tad no nodarbinātības valsts aģentūras nāca piedāvājums strādāt projektā "Invalīdu subsidētā nodarbinātība" un lūgums atnest no ģimenes ārsta izziņu par veselības stāvokli ar atļauju strādāt par grāmatvedi. Problēma ir tā, ka ģimenes ārsts atsākās tādu atļauju dot, jo DEĀK ieteicis pārkvalificēties vai apgūt jaunu profesiju.

Esmu neizpratnē, jo mācīties Koledžā par grāmatvedi es saņēmu atļauju, bet strādāt nevaru? Zvanīju uz DEĀK, tur norādīja ka ieteikums nevar būt par šķērsli. Ārodārsts norādīja , ka tikai tas var atļaut vai neatļaut strādāt attiecīgajā profesijā, izvērtējot visus apstākļus. Ko darīt?
Atbild:
Sadarbībā ar Dr.med. Tiju Zvaguli sertificētu arodslimību un internās medicīnas ārsti
Labdien! Uz Jūsu jautājumu atbilde nav viennozīmīga: Nodarbinātības valsts aģentūras piedāvājums strādāt projektā "Invalīdu subsidētā nodarbinātība” ir viena lieta. Lūgums atnest no ģimenes ārsta izziņu par veselības stāvokli ar atļauju strādāt par grāmatvedi nebūs apvienojams. 1. No ģimenes ārsta var prasīt izziņu par vispārējo veselības stāvokli, bet par atbilstību veicamajam darbam atzinumu veic Obligātās veselības pārbaude (MK noteikumi. 219.) 2. Pareizs ir arodārsta norādījums, ka...

Kursi, semināri, mācību centri

Vai nav vajadzīgas atkārtotas analīzes, ja jātaisa konizācija un diagnoze ir CIN I - CIN II?
Sveiku!

Pāris dienas man ārsts pateica visai šokējošu atbildi-CIN I - CIN II. Protams taisnā ceļā devos uz Rīgu pie onkoloģijas ginekologa. Esmu nesaprašanā- dakterīte paskatījāss un uzreiz pateica, ka jātaisa konizācija.

Vai nav vajadzīgas atkārtotas analīzes?
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien! Par konizācijas nepieciešamību ārsts izlemj, izskatot analīžu rezultātus. Taču, ja pacientei rodas šaubas par kādu no nozīmētajām procedūrām, iesakām uzklausīt cita ārsta viedokli....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pie kāda speciālista man vajadzētu griezties un kāds varētu būt iemesls, ja man ik pa laikam galvā rodas dīvaini trokšņi un aukstuma sajūta galvā?
Labdien!

Man jau kādu laiku moka sekojoša problēma- man ik pa laikam galvā rodas dīvaini trokšņi un aukstuma sajūta galvā. Pie kāda speciālista man vajadzētu griezties un kāds varētu būt iemesls šādiem simptomiem?
Atbild:
Sadarbībā ar Annu Maruškinu
Labdien! Jums ir nepieciešams sākt ar savu ģimenes ārstu, kurš izvērtēs Jūsu sūdzības, veiks objektīvo izmeklēšanu, nozīmēs papildizmeklējumus un nepieciešamības gadījumā nozīmēs arī speciālistu konsultācijas, lai uzstādītu diagnozi un nozīmētu adekvātu terapiju. Šādiem simptomiem var būt daudz iemeslu, sākot no paaugstināta arteriālā asinsspiediena un beidzot ar smadzeņu asinsvadu aterosklerozi....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri