medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāpēc katru rītu pieceļoties man ir iesnas un galvas sāpes?
Labdien,

Man gandrīz katru rītu (izņēmumi ir ļoti reti) ir tā, ka tad, kad pieceļos man ir iesnas un nedaudz sāp galva, jau tad, kamēr esmu vēl gultā man jau ir iesnas, tas viss pēc piecelšanās ir kādas 15 minūtes, bet tās iesnas ir diezgan stipras.

Kāpēc tā?

Pēc tam nav ne iesnu, ne galva sāp, tikai tad, kad guļu gultā, un esmu pamodusies un nedaudz vēl pēc tam. Nesaprotu, kāpēc tās iesnas ir tikai no paša rīta pēc piecelšanās.?

Paldies, man jau tā ir kādus 2 gadus noteikti
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Spriežot pēc sūdzībām tās varētu būt deguna gļotādas alerģiska reakcija uz kaut kādiem ārējiem faktoriem. Lai pateiktu ko precīzāku ir nepieciešama izmeklēšana....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir jāuztraucas, ka joprojām nav mēnešreižu (viņas ir aizkavējušās)?
Labdien,

Man ir 16 gadi. Aiz pagājušajā mēnesī mēnešreizes bija 16.datumā, pagājušajā 11.datumā. Šodien ir 13.datums un vēl nav sākušās.

Vai ir jāuztraucas?

Ir bijusi dzimumdzīve, taču ar prezervatīvu, un puisis nebeidza, tā kā grūtniecība nevarētu būt. Esmu uztraukusies.
Atbild:
Dr. Valērija Godunova, klīnika "Jūsu ārsti" vadītaja.
Labdien, Atbildot uz Jūsu jautājumu, ja menstruālais cikls ir neregulārs, tad ir jānogaida vēl 2 nedēļas, katras trīs dienas atkārtojot grūtniecības testu. Pēc minētā laika jāgriežas pie ārsta, lai uzzinātu iemeslu. Ja menstruācijas aizkavēsies arī turpmākajos ciklos ir nepieciešama izmeklēšana....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai būtu iespējams, ka es mēnešreižu laikā paliku stāvoklī?
Labdien,

Man ir 18 gadi, situācija ir tāda, ka man mēnešreizes otrās dienas vakarā vienkārši pazuda un neatsākas.

Man nekad tā nav bijis. Vai būtu iespējams, ka es mēnešreižu laikā paliku stāvoklī? Jo pirmajā dienā man bija sekss ar neizsargāšanos.
Atbild:
"Quartus"
Labdien! Jā, arī menstruāciju laikā ir iespējams palikt stāvoklī. Lai pārbaudīt vai esat stāvoklī, var veikt urīna grūtniecības testu (to var nopirkt jebkurā aptiekā), bet šie testi nav 100% ticami, tāpēc neatkārīgi no tā rezultāta dodaties uz vizīti pie ginekologa. Lai pārbaudīt vai esat stāvoklī, ginekologs nozīmēs specifiska grūtniecības hormona noteikšanu asinīs un veiks USG mazā iegurņa orgāniem....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai smērēšanās, sāpes un smaguma sajūta vēdera lejas daļā radās, jo 2 mēnešu pēc kārtas lietoju kontracepcijas tabletes?
Labdien,

Jau vairākus gadus lietoju kontracepcijas tabletes un pēdējos divus - "Yasminelli". Nupat tabletes lietoju otro mēnesi pēc kārtas, lai aizkavētu asiņošanu. Tā pat rīkojos pirms kādiem 3 mēnešiem.

Šoreiz ir problēma - otrā iepakojuma laikā jau vairākas dienas ir smērēšanās un arī sāpes, smagums vēdera lejas daļā un šķiet, ka vēders arī pūšas vairāk.

Vai tam iemesls varētu būt, ka divus mēnešus pēc kārtas tiek lietotas tabletes jau otro reizi ar mazu mēnešu starplaiku? Jo nekādi citi papildus medikamenti, izņemot "Balderjāņus" un "Persen Forte" nav lietoti.

Kā arī jautājums - ja alkohols ir lietots ar mēru (nav vemšana), tad tablešu iedarbība saglabājas?
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Viens no Jūsu sūdzību iemesliem var būt nepareiza kontracepcijas tablešu lietošana. Jums noteikti jāapmeklē ginekologs, lai atklātu ilgstošas smērēšanās, sāpju iemeslus (vizītes laikā tiks veiktas nepieciešamas analīzes un mazā iegurņa orgānu USG) un saņemt pareizu ārstēšanu. Alkohols traucē barības vielu uzsūkšanos no zarnu trakta, tai skaitā arī kontracepcijas tablešu uzsūkšanos, bet ja tas ir atsevišķās reizēs un nedaudz, tablešu iedarbība saglabājas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pēc dzemdes kakla čūlas apstrādes var ieilgt mēnešreizes?
Labdien,

Vai pēc dzemdes kakla čūlas apstrādes (tikai ar zālēm, bez piesaldēšanas vai piededzināšanas), var ieilgt mēnešreizes?

Neilgi pēc čūlas apstrādes man sākās mēnešreizes un nu jau turpinās 14.dienu. Vai varbūt tie vienkārši ir izdalījumi?
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Normāls menstruāciju ilgums ir 3 - 7 dienas, pirmajā un pēdējās dienās var būt arī smērēšanās. Tas, ka menstruācijas Jums ir jau 2 nedēļas, noteikti nav normāli, tāpēc iesaku Jums apmeklēt ginekologu, lai atklāt ieilgušo mēnešreižu cēloni un saņemt nepieciešamu ārstēšanu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Dzirdējusi, ka pret trombu veidošanos bez "Orfarin" ir vēl veselīgāki preparāti, kuri tie ir?
Labdien,

Dzirdēju, ka pret trombu veidošanos bez "Orfarin" ir vēl labāki (veselīgāki) preparāti, kurus lietojot, nav nepieciešams veikt regulāras analīzes.

Kas tie ir un vai tie ir derīgi arī atkārtota smadzeņu infarkta novēršanai?

Pateicos jau iepriekš par atbildi.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Ja iet runa, par veselīgiem dabas preparātiem, tad tā ir Gotu Kola, bet regulāras pārbaudes -  noteikti - tāpat ir nepieciešamas....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Nevaru uzsākt dzimumaktu, jo ir nepaciešami lielas sāpes, kā šo problēmu varētu atrisināt?
Labdien,

Man ir 18 gadi. Saskāros ar tādu problēmu, ka nevaru uzsākt dzimumattiecības. Satiekos ar vienu un to pašu cilvēku jau divus gadus. Mēģinājuši esam neskaitāmas reizes, bet sāpes ir ļoti lielas un tās nevar paciest.

Esmu bijusi pie ginekologa (līdz 18 gadiem) Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Tur man teica, ka nekā nopietna nav, jāmēģina iedzert pirms mēģinājuma un viss, kā arī mēģināt lietot gēlus.

Ir mēģināts - dzerts mazliet vīna (es, nevis partneris), ir mēģināti gēli. Nekas neizdodas. Ir aizdomas, ka es pārāk stipri izjūtu sāpes (jebkādas).

Vai šo problēmu kaut kā var atrisināt? Varbūt ginekologs var kaut kā palīdzēt? Esam lielā izmisumā. Ko varētu darīt un cik tas varētu maksāt?

Liels Jums paldies par atbildi.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Jūsu problēmu diemžēl ar saraksti nevar atrisināt. Jums jāatrod ginekologs, kuram varat uzticēties un atklāti pārrunāt situāciju. Ja nav anatomisku traucējumu, varbūt, ka vajadzīga psihologa vai seksopatologa palīdzība (iespējams kopā ar partneri). Jebkuru problēmu var atrisināt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai iespējams izmeklēt kuņģi nerijot kobru?
Labdien,

Vai iespējams izmeklēt kuņģi nerijot kobru?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Endoskopija jeb tautā saukta "kobra" ir visinformativākais kuņģa izmeklējums, jo ar to ir iespējams noteikt visas kuņģa patoloģijas vienlaicīgi un arī paņemt biopsiju gļotādas gabaliņu, vai noņemt polipus (ja tādi ir, tā jau ir arī ārstēšana. Tāpat ir tūlīt ar speciālu "ureāzes" testu iespējams konstatēt to vai kuņģī dzīvo helikobaktērijas, kas bieži ir galvenās vaininieces kuņģa čūlas gadījumos. Tomēr, atbildot uz Jūsu jautājumu, jāsaka, ka kuņģi var izmeklēt bez "kobras", Ir kuņģa...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas tas varēja būt par kukaini, un kā koduma vietas ārstēt?
Labdien,

Lasot zemenes, man kājā iekoda kaut kāds kukainis, vairākās vietās, kāja ir uztūkusi, sarkana, karsta un ļoti sāp, ja tajās vietās pieskaras, rodas neizturamas sāpes.

Kas tas varēja būt par kukaini, un kā koduma vietas ārstēt?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Dabā ir sastopami ļoti daudz kukaiņu, kuru kodumi var izraisīt alerģiskas reakcijas. Iesakām griezties pie ģimenes ārsta, jo alerģiskas reakcijas var attīstīties lēnām un izsaukt nopietnas izmaiņas organismā un tāpēc ir nepieciešama ārsta konsultācija....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas ir kas nopietns, ja ir paaugstināti bazofīlie leikocīti?
Labdien,

Vēlētos noskaidrot, kas varētu būt par iemeslu, ka asins analīzēs parādās paaugstināti bazofīlie % leikocīti - 3.6%(norma 0.0-2.0.).

Vai tas vispār ir kas nopietns un, vai paaugstinātiem bazofīliem leikocītiem iemesls nevar būt tas, ka lietoju zāles - "Lamisil" 250mg, lai izārstētu nagu sēnīti?
Atbild:
dr.G.Bērziņa, rehabilitologs, neirologs, fizikālās medicīnas ārsts
Labdien, šāda asins analīze nav lielas izmaiņas un var būt kā nespecifisks rādītājs....

Laboratorijas

Kur Latvijā vēl var iziet REG?
Labdien,

Sakiet, lūdzu, kur Latvijā vēl var iziet REG? Man ļoti vajadzētu. Varbūt ziniet kaut kur mūsu kaimiņvalstīs vēl tāds aparāts ir?

Paldies!
Atbild:
Dr.G.Bērziņa, rehabilitologs, neirologs, fizikālās medicīnas ārsts
Labdien, Ko Jūs ar to domājat un kādam nolūkam šis aparāts? Izskaidrojiet, tad atbildēsim....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai lielais leikocītu skaits urīna analīzēs varētu būt no tā,ka man 6 mēnešus nav bijušas MR?
Labdien,

Man ir PCO, tāpēc jālieto "Femine". Pēc gada lietošanas ārste ieteica taisīt pārtraukumu, un izsargāties ar prezervatīvu. Pārtraucu lietot janvārī, bet MR vēl līdz šim brīdim nav parādījušās.

Biju pie ginekologa, uzlika atkal uz "Femine". Nodevu arī urīna analīzes, kurās uzrādījās ļoti liels skaits leikocītu.

Vai tas varētu būt no tā, ka man 6 mēnešus nav bijušas MR? Ginekoloģe teica,ka nekādu citu iekaisumu man nav, kā tikai lika palietot kapsulas maksts mikrofloras uzlabošanai.(Man 23 gadi)
Atbild:
Maija Broša Veselības nams 5 ginekologs
Labdien, Leikocītu palielināts daudzums urīnā norāda uz urīnceļu saslimšanu. Tam nav saistības ar menstruāciju iztrūkumu. Jums jādodas pie ģimenes ārsta, lai atrastu cēloni....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā varētu tikt vaļā no niezes?
Labdien,

Man netālu no anālās atveres ir iemetusies sarkana, nedaudz piepampusi nieze. Niez jau kādu trešo dienu. Pie ārsta galīgi nav laika iet, varbūt ir iespēja pašam tikt tam pāri?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Pēc sūdzībām spriežot var būt vairākas problēmas: parazīti, alerģija vai asinsvadu problēmas kā arī nav izslēgtas citas saslimšanas, tāpēc iesakām griezties uz konsultāciju pie ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc radās spēcīga asiņošana, kā arī, vai testi varēja rādīt nepareizu rezultātu?
Sveiki,

Man ir tāds jautājums - 3 nedēļas kavējās MR, taisīju 3 grūtniecības testus - visi negatīvi. Bērniņu cenšamies ieņemt 4 mēnešus. Tad sākās asiņošana, nebeidzas jau astoto dienu.

Ģimenes ārste pateica, ka iespējams noticis agrīns spontānais aborts, bet, vai tad testam nebija jābūt pozitīvam?

Pirms sākās mēnešreizes man sametās uz sejas pumpas, varbūt tomēr vainīgi hormoni? Un iespējams spēcīgā un ilgā asiņošana ir tādēļ, ka aizkavējās MR?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jums ir noteikti jāgriežas pie ginekologa. Grūtniecības tests var būt negatīvs pie ārpusdzemdes grūtniecības, olnīcas cistām un t.t. Tikai konsultācija, analīzes, USG apskate dos iespēju ārstam diagnosticēt iemeslu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai aptiekā var iegādāties migrēnas dienasgrāmatu?
Labdien,

Sakiet, lūdzu, kur iespējams iegādāties migrēnas dienasgrāmatiņu, ārsts iedeva kur var tik 2 mēnešus aizpildīt.

Varbūt aptiekās var tādas grāmatiņas dabūt?

Paldies!
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite aptiekā "Inta"
Labdien, Migrēnas dienasgrāmatu var izdrukāt pats no šīs mājas lapas: http://www.migrena-help.lv/img/MigrenikLV/migrenas_dienasgr.pdf...

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai pastiprinātie izdalījumi radušies no zālēm?
Labdien,

Ginekologs man konstatēja nelielu dzemdes kakla iekaisumu un čūlu, ārstēšana - vizītes laikā ievadīja tur kaut kādas zāles un teica, lai atnāku pēc 2-3 mēnešiem, lai redzētu vai viss kārtībā.

Dažas dienas pēc šīs vizītes man sāka rasties pastiprināti izdalījumi, kas, kā lasīju internetā, rodas, ja iekaisums vai čūla ir liela.

Tagad nevaru saprast, vai tā tam jābūt no tām zālēm vai tomēr tur kaut kas ir palicis sliktāk (tik ātri?) un vajadzētu tagad iet atkal?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Pēc čūliņas apstrādes parasti kādu laiku ir pastiprināti atdalījumi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai negaidīto sirdsklauvju iemesls var būt nervu pārslodze pagātnē?
Sveiki,

Pirms pāris gadiem cīnījos ar veģetatīvo distoniju, bijuši daudzi smagi pārdzīvojumi. Tagad vairāk vai mazāk viss kārtībā, tikai reizēm ne no kā - vienkārši sēžot birojā, mašīnā uznāk īsas sirds klauves aptuveni uz sekundi, reizē ar smagumu krūtīs un atkal pāriet.

Esmu bijusi pie kardiologa uz kardiogrammu un analīzēm viss it kā kārtībā, bet nepatīkama sajūta tomēr.

Tādēļ vēlējos jautāt vai tas var būt no nervu pārslodzes pagātnē un vai to var atstāt bez ievērības?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Tas var būt no nervu pārslodzes pagātnē, jo veģetatīvā distonija ir diagnoze ar kuru ir jāsadzīvo visu mūžu. Veģetatīvā distonija pie pārslodzēm vai stresiem var periodiski likt par sevi manīt. Ja kardiologs neatrada problēmu, tad acīm redzot arī viņš uzskatīja, ka tās ir veģetodistonijas izsauktas sūdzības....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Ko varētu smērēt, ja atslēgas kaula rajonā uzmetušies nātrveida izsitumi?
Sveiki,

Man atslēgas kaula rajona uzmetas it ka ne no ka nātrveida izsitumi. Ļoti niezoši, no kā tas varētu būt un ko varu smērēt vai lietot, ja baroju bērniņu ar krūti?
Atbild:
Dr. Olga Zaikovska
Labdien, Iespējams Jums tiešām ir nātrene. Varbūt arī uz sauli. Jāveic izmeklējumi! Droši varat izmantot ādas mitrinātājus, bet neaizraujieties ar hormonālām ziedēm....

Dermatoloģija / ādas veselība

Zinu, ka grūtniecības laikā nevar tīrīt kaķu tualeti, bet kā ir ar pundurtrusīšu tualeti?
Labdien,

Ir dzirdēts, ka grūtniecēm nav ieteicams tīrīt kaķu tualeti (toksoplazmozes risks), taču, vai šis pats ieteikums attiecas arī uz mājas pundurtrusi?

Piebildīšu, ka trusis dzīvo tikai dzīvoklī, ir vakcinēts.

Paldies!
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Toksoplazmoze ir infekcijas slimība, kuru izsauc Toxoplasma gondii (protozoju parazīts). Toksoplazmas galvenie saimnieki ir kaķi, pārējie dzīvnieki ir starpsaimnieki. Ar toksoplazmām var inficēties apēdot termiski slikti apstrādātu gaļu, apēdot kaķu izdalītās cistas, kas lielā daudzumā atrodas kaķu izkārnījumos (var gadīties tiem, kas uzkopj kaķu mājvietu un iznes to atkritumus), kā arī caur placentu no mātes auglim, ja māte ir pirmreizēji inficējusies grūtniecības laikā. Jo agrākā...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas varētu būt insekta kodums?
Labdien,

Biju atpūsties pie dabas un parādījās sarkans izsitums (tāda kā pumpa, bet ne gluži), ar cietu apkārtni, kas niez un arī mēdz sāpēt (otrā diena, kopš parādījās). Šodien vēl iznāca nedaudz balts, caurspīdīgs šķidrums nedaudz.

Vai tas varētu būt no kāda insekta koduma un kurā brīdī būtu jāsāk uztraukties?
Atbild:
Irēna Paturska, ģimenes ārste
Labdien, Jā, tas var būt kāda insekta kodiens. Ja ir nieze un apsārtums, var apstrādāt šo vietu ar fenistil gelu, kurš mazina niezi un tūsku, ka arī izsniedzams bez receptes. Kodienam jāpāriet pēc 2-5 dienam, ja neparies, vai pat sāks pieaugt apsārtums, tad jāgriežas pie ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pamatdiagnoze veģetatīvā distonija ļoti smagā formā, vai tā var radīt šausmīgas un hroniskas sāpes?
Sveiki,

Man ir 23 gadi. Un esmu izmisis ļoti. Mana vislielākā problēmā it sevišķi pēdējās dienās ir šausmīgas, neizturamas un hroniskas sāpes tieši pa vidu krūtīm aiz krūšu kaula. Sāpes ir tik neizturamas, kad katru 2 dienu jāsauc ātrā palīdzība. Viņi uztaisa EGK un tā ir laba, spiediens ir labs, iedod nomierinošu, bet tāpat sāp. Sirds EHO taisīta pirms gada, tur arī viss kārtībā.

Pamatdiagnoze veģetatīvā distonija ļoti smagā formā, vai tad VD var radīt TIK šausmīgas sāpes un hroniskas? Kuņģis nav pārbaudīts. Aknas, nieres ir labas, asins aina, urīna aina arī laba, tāpat plaušas, viss apmēram taisīts pēdējā pusgada laikā. Sāpju laikā svīst plaukstas un pēdas. Pie slodzes ļoti pastiprinās sajūta starp krūtīm. Zāles nekādas nedzeru. Roku, kāju trīce ir. Bailes, kad esmu viens vispār uzreiz ātros saucu. Bet sāpes ir tiešām nepanesamas, sēžu zobus sakodis , reizēm pat līdz asarām sāp. Muuras izliekums arī ir. KO MAN DARĪT?

Eju pie psihoterapeita, pie ģimenes ārsta un visur citur, bez rezultātiem. VD var radīt tādu muru ... AD nevēlos dzert, jo es nepanesu tādas zāles, tad sanāk man jāmokās vai tomēr varētu būt kāda cita vaina, ģimenes ārsts uzskata kad vairāk nekur nevajag nosūtīt, ceru uz profesionālu atbildi!

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Pēc apraksta spriežot Jums noteikti ir veģetatīvā distonija, bet vēl var būt arī starpribu neiralģija, kā arī mugurkaula problēmas. Veģetodistonija patiešām var izsaukt ļoti daudz un dažādas izjūtas un sūdzības. Ar veģetodistoniju var cīnīties kompleksi lietojot nervu sistēmas stiprinošus līdzekļus un nomierinošus spazmolītiķus. Svarīgi ir pašam izprast savu problēmu, neļaut sevi panikai, kura rodas nervu sistēmas izsaukto spazmu rezultātā, stiprināt organismu, piekopt fiziskas...

Psihoterapija / psihiatrija

Kā atbrīvoties no pumpām uz pleciem un uz/starp krūtīm?
Labdien,

Man uz/starp krūtīm un pleciem jau vairākus gadus ir uzmetušās pumpas. Izskatās kā neizspiestas pinnes, tikai izspiest viņas nevaru. Neniez, nesāp, vienkārši ir un izskatās nesmuki. Nesaprotu no kā viņas radušās, jo higiēnu ievēroju kārtīgi katru dienu un nezinu kā lai dabū nost. Nepatīkami pat bez T-krekla staigāt. Varbūt varat ko ieteikt?
Atbild:
Dr. Olga Zaikovska, Prof. J. Ķīša estētiskās dermatoloģijas klīnika
Labdien, Pēc Jūsu apraksta ir grūti noorientēties kāda tieši problēma Jums ir. Šajā gadījumumā ir nepieciešama speciālista konsultācija. Iespējams, palīdzēs tīrīšana, bet varbūt ir vajadzīgi lokālas lietošanas medikamenti....

Dermatoloģija / ādas veselība