medicine.lv skaitļos

Lietotāji online90
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāpēc kaklā sakrājas krēpes?
Labdien!
Esmu 30 gadus jauna sieviete bez hroniskām kaitēm. Periodiski esmu ievērojusi, ka kaklā krājas krēpas (ar nepatīkamu garšu), kuras īsti nevar ne norīt, ne arī izspļaut. Sajūta, ka visu laiku traucē kaklā. Dažkārt, kad izdodas izspļaut, it īpaši no rītiem, tad krēpas ir nedaudz, bet biezas un tumši dzeltenas. Jāpiemin, ka klepus, astma vai citas elpošanas sistēmas problēmas man nav, tāpat arī esmu nesmēķētāja.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Neskatoties uz to, ka esat nesmēķētāja un pašai šķiet, ka neslimojat ar elpošanas ceļu problēmām, bet tas tomēr visbiežāk ir infekciozi alerģisks laringīts. Visbiežāk šādas sūdzība ir saistītas ar balsenes gļotādas infekciozi alerģiskiem iekaisumiem, tas ir, jūsu balsenes šūnas kļūst jūtīgas pret kaut kādiem ārējās vides faktoriem kā rezultātā producē šīs krēpas....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Ko nozīmē "acinetobacter ursingii"?
Labdien!
Manai mātei, veicot uzsējumu no kakla, jo bija sūdzības par kakla sāpēm, atklāja, ka kaklā aug acinetobacter ursingii. Ģimenes ārsts nesniedz plašāku skaidrojumu, jo pats bija ar šādu saskāries pirmo reizi. Kas tas ir un vai tas ir patogēns? Vai tas var izraisīt kādas komplikācijas? Paldies!
Atbild:
dr. Anda Kariņa
Labdien! Ir daudz un dažādu baktēriju pasaulē, tajā skaitā liels daudzums atrodas uz mūsu ādas un gremošanas traktā. Tikai neliels skaits no šīm baktērijām izraisa saslimšanu cilvēkiem, vēl mazākā skaitā gadījumu - saslimšana jāārstē ar antibiotikām. Par minēto baktēriju neesmu dzirdējusi, bet pilnīgi noteikti zinu, ka antibiotikas nepieciešamas, ja kakla iekaisumu izraisa A grupas b hemolītiskais streptokoks vai, ja iekaisums ir citas baktērijas izraisīts, kā arī gadījumā, ja asinsanalīzes uzrāda...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai man ir multiplā skleroze?
Labdien!
Vairākas dienas pēc kārtas ir smaguma sajūta un sāpes acīs. Pēkšņi nesen sajutu, ka viena acs paliek stīva, vēlāk acs un sejas daļa zem acs, kā arī labajā pusē augšlūpa palika daļēji nejūtīga - sajūta tāda it kā būtu neliela anestēze (piepampums). Vizuāli, no ārpuses izskatās, ka viss ir kārtība. Vai tas liecina par multiplo sklerozi?
Atbild:
dr. Strautmane
Labdien! Mans ieteikums ir apmeklēt neirologu un acu ārstu pirms izdomāt diagnozi pašam....

Acis, optika / acu veselība

Kāpēc ir sārts pleķis uz kakla?
Labdien!
Uz kakla kādu laiku atpakaļ parādījās sauss pleķis un arī apakšlūpa reizēm ir ļoti sausa. Dažreiz šīs vietas sausuma dēļ niez. Brīžiem uz kakla pleķis kļūst sārts. Smērēju biezu intensīvu krēmu, kurš reizēm palīdz, citreiz nepieciešams ilgāks laiks, lai pārietu sausums un nieze. Uz laiku šī problēma pazuda, tomēr nesen atkal parādījās. Ar ko tas varētu būt izskaidrojams? Nomāc arī iesnas, ik pa laikam ir stress. Varbūt šīs pazīmes ir kādā veidā saistītas? Paldies jau iepriekš! Laura (27).
Atbild:
dermatoloģe Anna Bērziņa
Labdien! Sausas, niezošas ādas izmaiņas var būt gan alerģijas, gan ādas sēnīšu infekcijas izpausme. Nereti šādas sūdzības rada arī citas saslimšanas. Lai precīzi noteiktu diagnozi, jākonsultējas ar dermatologu, jāveic analīzes....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā izsargāties premenopauzes laikā?
Labdien!
Ginekologs noteica, ka man ir iestājusies premenopauze, tāpēc ieteica lietot Femarelle. Atbildot uz jautājumu par izsargāšanos, noteica, ka pēc dažiem mēnešiem varēs atkal ievietot spirāli. Pāris mēnešus atpakaļ to izņēmu, jo bija smērēšanās laikā starp mēnešreizēm (vienreiz tās pat nesākās). Atkārtoti spirāli likt vairs nevēlos. Vai man būs jācieš no karstuma viļņiem u.c. simptomiem, kā arī jāizsargājas kā jaunībā? Paldies!
Atbild:
ginekoloģe Maija Broša
Labdien! Jūs neesat norādījusi savu vecumu, tādēļ grūti izdarīt secinājumus. Vislabāk šo jautājumu uzdot savam ārstam vai izvēlaties citu ginekologu, kam uzticaties....
Atbild:
ginekoloģe Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Nezinot Jūsu veselības stāvokli, nav iespējams uz jautājumu atbildēt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā likvidēt labdabīgu jaunveidojumu?
Labdien!

Pirms gada man bija parādījušās kondilomas dzimumorgānos. Biju pie dermatologa, sarunāju nākamo vizīti saistībā ar kondilonu saldēšanu. Dermatoloģe bija izrakstījusi svecītes, kas uzlabo ādas imunitāti. Tā kā šo medikamentu Latvijā iegādāties nevar, ieteica pasūtīt tās no Baltkrievijas. Svecītes iegādāties tomēr nesanāca. Pēc vairākām nedēļām devos pie dermatoloģes, jo manā pilsētā ir garas rindas pie dermatologa. Norunātā dienā, uz tikšanos nevarēju ierasties. Vizīti pārcēla vēl uz divām nedēļām, līdz ar to vairāk kā mēnesi neārstējos. Tā kā kondilomas pamanīju arī divus mēnešus, kopumā tās "dzīvojās" trīs mēnešus. Rezultātā kondilomas brīnumainā kārtā pašas izzuda. Izlēmu neapmeklēt ārstu, jo šķita, ka ir muļķīgi iet uz saldēšanu, ja viss ir kārtībā.

Pēc gada izlasīju par sarkaniem, dzimumzīmēm līdzīgiem veidojumiem uz ādas. Sāku raizēties, jo arī uz ādas ir radušies tādi veidojumi. Protams, veidojumi ir ļoti maziņi, kas atrodas uz pleciem, kakla un krūtīm. Noprotu, ka tos izraisa papilomas vīruss. Kā man labāk rīkoties? Vai atkārtoti apmeklēt dermatologu? Vai varbūt lietot kaut kādus preparātus, kas uzlabotu ādas stāvokli un stiprinātu imunitāti? Gaidīšu atbildi. Paldies!
Atbild:
kosmētiķe Largija Eriņa
Labdien! Iesaku apmeklēt ginekologu vai dermatovenerologu....
Atbild:
dermatovenerologs Vija Danga
Labdien! Jums noteikti vajadzētu apmeklēt dermatologu....
Atbild:
dermatoveneroloģe Anita Ābelīte
Labdien! Lai precizētu diagnozi, noteikti dodieties pie dermatologa. Ja veidojumi būs hemangiomas, tād tās veiksmīgi varēs likvidēt ar lāzeru - krēmus lietot nebūs nepieciešamība....

Dermatoloģija / ādas veselība

Spiedoša sajūta acīs. Ko darīt?
Labdien!
Vairākas dienas ir spiedoša sajūta acīs, tās sāp sevišķi uzturoties saules gaismā, sēžot pie datora, skatoties TV, kā arī izejot ārā. Pastāvīgi vēlos aizvērt acis, jo sagādā grūtības skatīties uz kaut ko konkrētu, citreiz sajūtu stīvumu pieres daļā. Pie acu ārsta biju pirms sešiem mēnešiem. Sacīja, ka nelieli mīnusi ir abām acīm. Konstatēja arī astigmatismu. Vai pie astigmatisma var rasties acīs spiedoša sajūta? Vai acis ir nogurušas? Varbūt cēlonis ir meklējams pavasarim raksturīgo laika apstākļu dēļ? Jau ilgu laiku acis rāda arī tādus kā lokus, ja skatos uz stiklu vai izeju ārā.
Atbild:
dr. Strautmane
Labdien! Grūti atbildēt, ja nav redzētas acis, varu tikai minēt, ka pēc Jūsu aprakstītajām sajūtām, varētu būt sausās acs sindroms, kam palīdz mākslīgās asaras, kuras bez receptes var nopirkt jebkurā aptiekā. Vislabāk būtu, ja Jūs atrādītu acis acu ārstam....

Acis, optika / acu veselība

Vēlos kļūt par fizioterapeiti. Kur studēt?
Sveiki!
Vēlos kļūt par fizioterapeiti. Kuras izglītības iestādes piedāvā atbilstošo studiju programmu? Neklātienes studiju programmu izvēloties, vai ir iespējams budžeta vietu iegūt?
Atbild:
Latvijas veselības portāla redakcija
Labdien! Fizioterapeits nodarbojas ar pacienta funkcionālā stāvokļa izmeklēšanu, novērtēšanu un ārstēšanu, palīdz pacientam atgūt zaudēto funkciju vai mazināt tās trūkumu, pielietojot fizikālās terapijas metodes (elektroprocedūras, termoprocedūras, ūdens procedūras), ārstnieciskās vingrošanas metodes, manuālās terapijas metodes, masāžu. Vienīgi RSU Rehabilitācijas fakultāte piedāvā profesionālo bakalaura studiju programmu (sk....

Kursi, semināri, mācību centri

Vai ir nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums?
Labdien!
Man ir 27 gadi. Nekad neesmu brilles nēsājusi. Pašlaik, skatoties tālumā, objekti izskatās izplūduši, tāpēc vēlos pārbaudīt redzi. Vai ejot pie acu ārsta man ir nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums? Cik maksā redzes pārbaude? Obligāti ir jāiet pie acu ārsta vai arī varu pārbaudīt redzi kādā optikas veikalā, kur ir pieejams šis pakalpojums.
Atbild:
Una Brūna
Labdien! Ja Jūs vēlaties pārbaudīt acis un redzi pie acu ārsta, ģimenes ārsta nosūtījums nav nepieciešams. Piezvanot uz reģistratūru, var pierakstīties uz vizīti pie acu ārsta, ko daļēji apmaksā valsts (pacientam jāmaksā 4.27 EUR), vai pie maksas speciālista (vizītes cena atkarīga no ārsta specializācijas). Optikā var pārbaudīt redzi pie optometrista. Ņemiet vērā, ka tas nav acu ārsts, līdz ar to viņš nevar diagnosticēt acu saslimšanas. SIA Latvijas Amerikas acu centrs Reģistratūra 67272257,...

Acis, optika / acu veselība

Vai vakcinēties pret dzemdes kakla vēzi?
Labdien!

Man ir 37 gadi. Veicot analīzes tika atklāts CIN 3 ar smagiem displāzijas rādītajiem. Ir veikta dzemdes kakla elektroekscīzija (elektrokonizācija). Ārsti sacīja, ka esmu vesela. Tagad notiek atveseļošanās process.

Lai notikušais neatkārtotos, pēc vairāku ārstu teiktā, ir nepieciešams vakcinēties pret papilomas vīrusu. Teorētiski ir saprotams, bet jautājums ir tāds - vai tiešām vakcinācija ir nepieciešama un jaunai vakcīnai ir efekts?

Vakcīna pret šo vīrusu parādījās salīdzinoši nesen, tāpēc, manuprāt, statistikas, oficiālu datu par vakcīnas efektivitāti nav pieejami. Neskatoties uz vakcīnas cenu, ja tā sniedz efektu un tas ir vienīgais glābiņš, protams, es to veikšu. Varbūt ir sievietes, kurām ir bijušas šādas problēmas, varbūt ir kāda, kas veica vakcināciju, padalieties, lūdzu, ar savu pieredzi problēmas risināšana!
Atbild:
ginekoloģe Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Vakcīna šobrīd ir vienīgais ceļš, kā Jūs varat izveseļoties, jo vīruss cirkulē starp Jums un Jūsu vīrieti. Nav citu veidu, kā Jūs varat kļūt uzņēmīga pret šo vīrusu. Pēc pārslimošanas imunitāte neveidojas, savukārt vakcinējoties - veidojas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā uzdrošināties un pārvarēt bailes?
Labdien!
Esmu kautrīgs un par sevi nepārliecināts puisis (16). Ir pavasaris - vēlos iepazīties ar kādu meiteni. Kā uzdrošināties un pārvarēt bailes?
Atbild:
ārste-psihoterapeite Žanete Sebre
Labvakar! Vispirms būtu jātiek skaidrībā par bailēm. No kā īsti baidāties - no atraidījuma, neizdošanās, apkaunojuma, izgāšanās? Kad par savām bailēm sāk domāt tā precīzāk, skaidrāk iztēlojoties situācijas, tad bieži kļūst skaidrs, ka tik lielām bailēm nemaz nav pamata - tas, ko spējat iztēloties savās fantāzijās, realitātē ir maz ticams, ka notiks. Reizēm palīdz iztēloties visļaunāko, kas var notikt, un tad tam iekšēji it kā sagatavoties. Ja tas nelīdz, varbūt vēlama psihoterapeita palīdzība, kurš...

Psiholoģija

Vai vingrošana uzlabos veselības stāvokli?
Sveiki!
Ir šāda diagnoze: L5 - S1 līmenī diska dorsāla cirkulāra protrūzija mugurkaula kanālā, kas ietekmē durālo maisu. Vai fizioterapijas procedūras uzlabos veselības stāvokli?
Atbild:
fizioterapeite Darja Sadikova
Labdien! Lai atbildētu uz Jūsu jautājumu ir nepieciešama ne tikai Jūsu diagnoze, bet asī kopējā apskate un izmeklēšana. Iesakām doties pie ārsta-rehabilitaloga uz konsultāciju, kurš noteiks, vai Jūsu ārstēšanās kursā ir nepieciešamas fizioterapijas nodarbības....
Atbild:
fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste Ilze Bērziņa
Labdien! Fizioterapija noteikti varētu palīdzēt, bet jāsaprot, ka būs nepieciešams arī regulāri vingrot pašam, neatkarīgi no tā - būs vai nebūs nepieciešama operācija. Precīzāku ārstēšanās plānu var sastādīt, konsultējoties ar ārstu....

Fizioterapija

Vai bērnu barot ar krūti?
Sveicināti!
Esmu 27 gadus veca un Man ir Žilbēra sindroms. Pēc dzemdībām, pēdējā laikā, ļoti paaugstināts piesaistītais un nepiesaistītais bilirubīns (BiliT 61.1 un BiliD 14,4)! Vai tas nekaitē bērnam (3 meneši), ja baroju ar krūti? Ja bilirubīns ir gan asinīs, gan urīnā, tad tam jābūt arī pienā?
Gan man, gan bērniņam uz ādas parādījusies sausi pleķi. Tā nevar būt alerģija no ēdiena, jo tiek ievērota ļoti stingra diēta kopš bērniņa dzimšanas, jo bērnam ir govs piena, laktozes nepanesamība. Paldies, jau iepriekš!
Atbild:
pediatrs Ivars Strazds
Labdien! Žilbēra sindroms nav kontrindikācijas bērna barošanai ar krūti. Cits jautājums ir, vai Jums nepasliktinās veselība. Ja runa ir par alerģiju, ieteiktu Jums tomēr pārskatīt visu, ko Jūs ēdat. Varbūt ēdiens satur parāk daudz konservantu vai citu ķīmisku vielu....

Pediatrija / bērnu veselība

Kādam nolūkam "Flunarizin" medikaments ir paredzēts?
Labdien!
Man izrakstīja zāles "Flunarizin-CT 5 mg Hartkapseln". Tā kā instrukcija ir vācu valodā, vēlos noskaidrot, kādam nolūkam tās ir paredzētas.
Atbild:
aptiekas vadītāja Ilze Paegle
Labdien! "Flunarizin" ir medikaments migrēnas profilaksei un simptomātiskai ārstēšanai, kā arī reiboņiem, kas radušies vestibulārā aparāta traucējumu gadījumā....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai man ir veģetatīvā distonija?
Sveiki!
Vai veģetatīvās distonijas gadījumā bez panikas lēkmes, trauksmes sajūtas, var būt arī šīs pazīmes - elpas trūkums, apgrūtināta elpošana, sajūta, ka trūkst skābeklis? Katru dienu tā jūtos. Varbūt vaina ir jāmeklē kaut kur citur? Kādas pārbaudes būtu jāveic? Ir veikta plaušu spirogrāfija, vairogdziedzera pārbaude un ehogramma. Eho tika uzrādīta diagnoze "nedaudz samazināta sistoliskā disfunkcija". Vai tas varētu būt iemesls elpas trūkumam miera stāvoklī?
Atbild:
ārste-psihiatre Ingrīda Cera
Labdien! Jūsu izmeklējumu rezultāti liecina, ka fiziska veselība ir kārtībā. Jāmeklē palīdzība pie psihoterapeita vai psihiatra, jo nepatīkamas izjūtas visdrīzāk ir neatrisināto psiholoģisko problēmu maska vai depresijas izpausme....
Atbild:
Veselības salons 888
Sveicināti! Visas Jūsu minētās sūdzība var būt raksturīgas veģetatīvai distonijai....
Atbild:
psihiatre Dace Simsone
Labdien! Pie veģetatīvās distonijas, panikas var būt sūdzības par elpas trūkumu, apgrūtinātu elpošanu. Ja fiziski izslēgtas citas vainas un veiktas izmeklēšanas, kuras minētas, tad vēlams tomēr ārstēt veģetatīvo distoniju un panikas lēkmes, izmantojot psihiatra un psihoterapeita palīdzību....
Atbild:
ārste-psihoterapeite Žanete Sebre
Sveika! Jums ir trauksmes sindroms ar panikas lēkmēm. Tas ir psiholoģisks stāvoklis, sajūta, ka trūkst skābeklis. Fizioloģiski Jums viss ir kārtībā, tāpēc arī izmeklējumi neko neuzrāda. Palīdzība meklējama pie psihoterapeita....

Psihoterapija / psihiatrija

Kāpēc puns pierē ir palielinājies?
Labdien!
Dažus gadus atpakaļ (apmēram 3) traumas rezultātā ieguvu cietu punu pierē zem ādas. Āda virs tā brīvi kustas un sāpes nerada. Šo gadu laikā tas ir ievērojami palielinājies. Šobrīd no pavisam maza, ārēji nemanāma izauguma puns jau sasniedz zirņa lielumu. Kāds tam varētu būt iemesls? kādi riski un iespējas to likvidēt? Liels paldies jau iepriekš!
Atbild:
ģimenes ārste Iveta Līce
Labdien! Veidojumu vajadzētu apskatīties ultrasonoskopiski, taču visticamāk tas ir taukaudu veidojums un parasti to ārstē ķirurģiskā ceļā - izoperē un tad veic histoloģisko analīzi, lai konstatētu, no kādām šūnām tas sastāv....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iesakām apmeklēt neiroķirurgu, viņš nozīmēs nepieciešamības gadījumā vajadzīgos izmeklējumus....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tabletes sāku lietot par agru?
Labdien!
Sāku lietot Lindynette 20 it kā pirmajā mēnešreižu dienā (tās sākās trīs dienas ātrāk nekā paredzēts). Otrās dienas vakarā man tā saucamās mēnešreizes beidzās. Vai tas nozīmē, ka tabletes sāku dzert par agru? Un ko man tagad darīt?
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Viss ir kārtībā. Turpiniet lietot tabletes....
Atbild:
ginekoloģe Maija Broša
Labdien! Nesatraucieties, viss būs kārtībā. Turpiniet lietot tabletes....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc tirpst rādītājpirksts?
Labdien!
Vakardien mani sakoda kaķis. Iekoda plaukstā zem rādītājpirksta "spilventiņā". Līdz ar to pirmo dienu tas bija sapampis un sāpēja, tagad ir otrā diena vairs nesāp un pampuma arī nav. Pašlaik rādītājpirksts tieši virs bojātā spilventiņa ik pēc pāris stundām rauj krampī. Kāpēc tas tā ir? Varbūt pirksts ir iekaisis vai kāds muskulītis traumēts? Ko darīt?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iespējams, ka skarts ir nervs. Griezieties pie ķirurga, lai viņš novērtē bojājuma vietu un iesaka tālāko rīcību....
Atbild:
ģimenes ārste Anda Kariņa
Labdien! Pirmkārt, vai kaķis ir vakcinēts pret trakumsērgu. Otrkārt, vai pats esat vakcinēts pret stingumkrampjiem. Ja ar vakcinācijām viss kārtībā, tūskas vai apsārtuma nav iekaisuma šķiet, šobrīd nebūs. Iespējams mehāniski traumēts nervs vai muskulis. Ja jušana un kustības saglabātas, problēmai vajadzētu atrisināties pašai no sevis. Tomēr ja neesat drošs, labāk dodaties pie ārsta....
Atbild:
Kristīne Ozoliņa
Labdien! Ja ir iespēja, var doties pie maksas ķirurga MFD centrā "Pārdaugava" (tel. 67131316) vai arī pie Jūsu ģimenes ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Asinsgrupu diēta ir mīts?
Labdien!
Nesen medijos izlasīju vairākus rakstus par asinsgrupu diētu. Publikācijās minētie pārtikas produkti nedaudz variē. Vēlētos noskaidrot, kādus produktus ietvert uzturā un no kuriem būtu vēlams atturēties?
Atbild:
neiroloģe, osteorefleksoterapeite Elīna Malkiela
Labdien! Diētas autors uzskata, ka ikviena cilvēka reakcija uz konkrētu ēdienu atkarīga no asinsgrupas un to iespaido cilvēka ģenētiskās īpatnības. Viņš arī uzskata, ka pārtikas olbaltumvielas lektīni atrodami dažādos produktos un nesader ar konkrētas asinsgrupas antigēniem, tāpēc “uzbrūk” kādam orgānam vai orgānu sistēmai. Šāda diēta daļai cilvēku palīdz mazināt svaru, jo viņi, piemēram, atsakās no cūkgaļas lietošanas, ko pirms tam lietojuši pārāk daudz. Daļai uzlabojas gremošanas sistēmas...

Veselīgs uzturs

Lietot proteīna kokteili vai piena produktu "Piena Spēks"?
Labdien!
Ko Jūs ieteiktu lietot - proteīna kokteili vai piena produktu "Piena Spēks"?
Atbild:
neiroloģe, osteorefleksoterapeite Elīna Malkiela
Labdien! Viss ir atkarīgs no treniņu mērķa. Vai tas būs muskuļu masas audzēšanai, vai svara samazināšanai, vai vienkārši veselības stiprināšanai. Kā arī atkarīgs no treniņu intensitātes un slodzes. Ja sportiskās aktivitātes ir mērenas intensitātes un nav tendētas uz lielu muskuļu masas uzaudzēšanu, tad "Piena Spēks" ir ideāls produkts. Tas ir dabīgs, nesatur taukus un ir pilnvērtīgs olbaltumu avots. Piemēram, ja pusdienas ēstas 14.00, tad "Piena Spēka" kokteili var izdzert pēc 2-3 stundām un 30 min...

Veselīgs uzturs

Nepatīkama elpa - kāpēc tā rodas un kā to novērst?
Labdien!
Pirms mēneša veica mandeļu operāciju. Iemesls bija hroniska angīna un slikta elpa. Tagad mandeļu vietas ir pilnībā sadzijušas, bet nepatīkama elpa ir saglabājusies, palikusi vēl izteiktāka. Kā ar to cīnīties? Varbūt cēlonis meklējams ar kuņģi saistītas problēmās? Paldies!
Atbild:
dr. Maija Albiņa
Labdien! Sliktai elpai bez gremošanas trakta saslimšanām par iemeslu var būt arī mutes dobuma veselības problēma. Tāpēc ieteiktu Jums konsultācijas vizīti pie zobārsta....

Zobārstniecība / mutes veselība

Kāpēc grūtniecības laikā nav ieteicams veikt darsonvalizāciju sejai un pretcelulīta medus masāžu ķermenim?
Labdien!
Kāpēc grūtniecības laikā nav ieteicams veikt darsonvalizāciju sejai un pretcelulīta medus masāžu ķermenim? Vai tiešām šīs procedūras var nodarīt kaitējumu gaidāmajam mazulim?
Atbild:
Latvijas veselības portāla redakcija
Labdien! Jebkuras šādas procedūras veikšanu ir svarīgi saskaņot ar savu ārstu pie kura esiet grūtniecības uzskaitē. Jūsu ārsts, pārzinot Jūsu grūtniecības norisi, spēs noteikt, vai kāda no procedūrām tiešām nebūtu ieteicama....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības