medicine.lv skaitļos

Lietotāji online326
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai uzliktos zoba kronīšus kas uzlikti uz īstā cementa var noņemt?
Vai uzliktos zoba kronīšus kas uzlikti uz īstā cementa var noņemt? Sajūta ka zobi par garu.
Atbild:
Svetlana Piskunova, zobārste
Labdien! Atkarībā no izmantota cementa, bet reti kad izdodas noņemt nesabojātus kroņus. Esiet vesels....
Atbild:
Maija Albiņa
Labdien! Zoba kroņus var mēģināt noņemt no īstā cementa, bet tas var sagādāt komplikācijas, kā piemēram, kroņa lūzumu, zoba koronālās daļas lūzumu un saknes lūzumu....

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai kaļķa injekcijas ietekmē menstruālo ciklu?
Labdien!

Esmu 27 gadus veca, nu jau aptuveni 10 dienas aizkavējušās mēnešreizes (līdz šim tā vēl nekad nebija gadījies), kā arī nedaudz palielinājušās krūtis.
Grūtniecības iespējamība ir ļoti zema, jo aptuveni pirms 4 mēnešiem man veikta sterilizācija (un ārste paskaidroja, ka drošībai viņa olvadus nevis vienkārši pārgriež, bet gan izgriež ķīļveida trīsstūrīšus no tiem, lai tie nevarētu atjaunoties).
Vēlējos noskaidrot, vai menstruālo ciklu varētu būt ietekmējušas kaļķa injekcijas, ko tagad veicu ādas problēmu dēļ?
Esmu jau pierakstījusies pie savas ginekoloģes, bet - vai ir kādas analīzes, ko man vajadzētu veikt vēl pirms vizītes?
Atbild:
dr.G van Lubēka
Labdien! Jūs varat nodot asins analīzēs hormonus HCG un progesteronu. Noteikti jāgriežas pie sava ginekologa ar analīžu rezultātiem....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Zīdainim nepāriet iesnas. Kā rīkoties?
Labdien!

Manam mazulim ir 1,5 mēneši. Jau nedēļas 3 slimojam ar iesnām. Pirmās iesnas bērns ieguva kādu laiku pēc ierašanās mājās (2 nedēļu vecumā), jo mājās bija vairāki slimnieki. Nedēļu pēc tam bērns saslima otru reizi, un arī šīs iesnas izārstējām gana ātri. Bet 8 dienas atpakaļ mazais dabūja iesnas no mazās māsas meitas. Iesnas sākumā bija maz, attīrījām degunu ar jūras ūdeni, kad iesnu palika ievērojami daudz un bērnam palika grūti elpot, kā arī iesnas nevarēja pašas tikt laukā, nopirkām atsūcēju. Ar laiku iesnas palika arvien biezākas un nu jau stiepjas kā gumija. Ja sākumā ciet bija deguns un to varēja labi iztīrīt, tad tagad iesnas lokalizējas aizdegunē, izraisot mazulim pamatīgu klepu, balss aizlikumu, viņš regulāri rīstās un reizēm pat reflektori parādās vemšana. Deguns ir pilnīgi vaļā, paelpot varam, tikai problēma ir tā, ka iesnas nepāriet, tās ir ļoti biezas un traucē. Sākām lietot euphorbium 2x dienā pēc ģim ārsta ieteikuma (2 dienas lietojam), bet uzlabojumus nejūtam.
Atbild:
Dr.Ivars Strazds.
Labdien! Ceru, ka Jūs bērnam dodat krūts pienu, jo tas ātrāk palīdzēs atveseļoties. Balss aizsmakums un stiprs klepus zīdainim ir diezgan draudīgi simptomi. Euphorbium Jūs varat turpināt lietot, tas nekaitēs, bet es ieteiktu Jums vēlreiz vērsties pie ārsta [vēlams pediatra], lai vēlreiz izvērtētu ārstēšanas taktiku. Ar cieņu, dr. I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai tas ir vīruss un ko man šajā situācijā darīt?
Labdien!

Pirms 2 diennaktīm atlidoju uz Norvēğiju, ceļš bija viegls, pa ceļam viss bija labi. Vietā ieradāmies pēcpusdienā, bet problēmas sākās, aizejot gulēt. Mocīja neliela nelabuma sajūta, bet līdz vemšanai nenonāca. Nākamajā dienā parādījās t°, svārstās no 36,9 -37,3. Vēders nestrādā, ieēst praktiski nevaru, arī zāļu tējas varu iedzert ar lielām mocībām. Ir neliels drudzis un nespēka sajūta. Tas jau turpinās gandrīz 2 diennaktis. Sakiet, lūdzu, vai tas ir vīruss un ko man šajā situācijā darīt? Pateicos jau iepriekš!

Ar cieņu, Inese
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iespējams, ka tas ir tiešām vīruss vai kāda pārtikas toksikoinfekcija. Dzeriet daudz šķidrumu un lietojiet derīgo baktēriju saturošus preparātus. Ja veselības stāvoklis neuzlabojas ieteicama vizīte pie ārsta. Bez izmeklēšanas citu neko ieteikt nevaram. Ar cieņu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Sāpes rokās un kājās. Kā rīkoties?
Sveiki!

Man ir 28 gadi. Jau vairākus gadus ciešu no sāpēm rokās un kājās. Taču pēdējo mēnešu laikā sāpes ir daudzreiz izteiktākas. Kad atrodos kustībā, tad izjūtu tās tikai ceļu locītavās.
Pirms 2 gadiem veicu labā ceļa menisku operāciju. Bet sāpes atgriezās jau pēc apmēram pusgada. Pēdējā laikā izjūtu sāpes arī rokās, bet ne locītavās. Pārsvarā tās izpaužas naktīs, kad guļu. Sajūta ir tāda it kā sāpes nāktu no kauliem, dažreiz tādos brīžos rokās iemetas spēcīgs vājums un tirpas.Kā rīkoties?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ieteicama vizīte pie ārsta, lai veiktu kaulu locītavas sistēmas izmeklējumus. (Iespājams, ir problēmas gan ar mugurkaulu, gan ar locītavām.) Ar cieņu, Veslības salons 888...

Reimatoloģija / kaulu, locītavu un saistaudu slimības

Pēc mēnešreizēm parādās sarkanas, niezošas pumpas. Ko darīt?
Labdien!
Mani satrauc viena lieta - pirms kāda laika pēc mēnešreizēm man sāka parādīties sarkanas, niezošas pumpas. Šobrīd atrodos Anglijā, tāpēc gāju pie ārsta šeit. Viņš man pateica, ka tas esot no sintētiskas apakšveļas un drēbēm, iedeva smērīti "Clotrimazole" un teica, ka būs viss kārtibā, taču nekas nepāriet.
Pumpiņas ir vairāk ānusa rajonā un ļoti niez, strādāju darbu, kur daudz jākustās un ir karsti. Tāpat apmeklēju sporta zāli. Cenšos nevalkāt sintētiskas drēbes. Taču nekas nepalīdz, esmu izmisumā, nekad nekas tāds nav bijis! Ko darīt?
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs A.Klīnika www.aklinika.lv
Labdien! Neko vairāk kā Clotrimazola ziedi elektroniski nevaru ieteikt....
Atbild:
Elīna Jansone
Labdien! "Pumpiņu" iemesls var būt dažāds, to izcelsme var but gan alerģiska, gan bakteriāla, gan arī vīrusu izraisīta. Ja bakteriāla, tad tās saistītas ar higieniskiem pasākumiem, matiņu skūšana, izraustīšana utt. Ja vīrusu izraisīta, tad tās jāārstē kā aukstumpumpas. Pastāv iespēja arī par t.s. kondilomām. Ja varat, tad ar savu viedtālruni nofotografējiet, un atsūtiet uz telefonu +37129226552 Ar cieņu, Dr.J.Vītols, JV klīnika...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai vērsties pie ārsta, ja pataloģija nav redzama?
Labdien!
Veicu mamogrāfijas izmeklējumu, saņēmu šādu aprakstu: "Simetriski lokalizēti, mēreni blīvi dziedzeraudi, difūzi centrāli, pārsvara aksillāri likalizēti, it kā labāk norobežota dziedzeraudu izskata struktūra prepektorāli dextra - 9 mm. Aklissāri pataloģiskus mezglus neredz." Savukārt slēdzienā rakstīts, ka "dziedzeri bez redzamas tiešas pataloģijas, perēkļaināka parenhīma labā dziedzera prepektorālajā daļā. Plāna kārtā USG indicēta. R-2". Kāda man ir diagnoze? Vai ir jādodas pie ārsta? Pie kāda ārsta vērsties pēc skaidrojuma? Paldies!
Atbild:
ginekoloģe Maija Broša
Labdien! Izmeklējumā saslimšanu neatrod. Konsultējieties ar ģimenes ārstu!...
Atbild:
dr. Guļmira van Lubēka
Labdien! Mamogrāfijas rezultāti neuzrāda neko sliktu. Radiologam ir aizdomas par labdabīgu audu sabiezējumu - tā struktūra ir labāk saskatāma USG izmeklējuma laikā. Ieteiktu Jums veikt USG krūšu dziedzeriem un pēc tam konsultēties ar ginekologu....
Atbild:
ginekologs Juris Vītols
Labdien! Krūts dziedzera izmeklēšana un rezultātu aprakstīšana ir "fifīga" lieta, jo ne jau visu var saskatīt, tādēļ arī dakteris raksta, ka ir nepieciešams veikt USG (ultraskaņas izmeklējumu)....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai organisms pareizi reaģē uz kontracepcijas tabletēm?
Sveiki!
Lietoju kontracepcijas tabletes "Yasminelle" jau apmēram pusgadu. Instrukcijā rakstīts, ka mēnešreizēm jāsākas 2. vai 3. dienā pēc pēdējās tabletes. Man tā nav. Mana ginekoloģe teica, ka mēnešreizes nostabilizēsies ar laiku, jo pirms tabletēm cikls bija ļoti nevienmērīgs.
Šobrīd man mēnešreizes parasti sākas 4. vai pat 5. dienā. Tās nav ilgas (2-3 dienas) un asiņošana ir maza.
Mani uztrauc kavēšanās. Vai tas ir normāli un tā jābūt, jo mans organisms savādāk reaģē?
Jāpiemin, ka ir gadījies šajos mēnešos arī slimot un dzert medikamentus, dažkārt arī novērojams stress. Varbūt tas ir iemesls?
Gaidīšu atbildi. Paldies!
Atbild:
Dr. Lāsma Līdaka, ginekologs, ,,Alpino Pērle
Sveika! Satraukties tiešām nevajadzētu - ar lielāko varbūtību var teikt, ka viss ir kārtībā. Organisms var dažādi reaģēt uz hormonālās kontracepcijas lietošanu un citām sievietēm mēnešreizes pazūd pavisam. Arī tas, ka asiņošana ir vāja un neilga ir viens no kontracepcijas ,,bonusiem''. Ceru, ka izdevās nomierināt. Ja tomēr māc bažas, jāgriežas pie ginekologa klātienē....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Spiedīga sajūta plaušās. Kā rīkoties?
Labdien!

Jau kādu nedēļu man krūtīs (plaušās) ir spiedīga sajūta. Sāpēt nekas nesāp, arī klepus nav, taču dažreiz ir sajūta, ka ir grūtāk elpot, ka elpa ir asa, it kā būtu saelpojusies aukstu gaisu.
Nodevu analīzes, ģimenes ārsts saka, ka viss kārtībā, bet sajūtas nav labas. Strādāju fizisku darbu, un šī problēma man ļoti traucē. Kā man rīkoties? Lūdzu, palīdziet!

Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Griezieties pie pulmonologa....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Vai izskaidrosiet nesen saņemtos Holtera rezultātus?
Labdien!

Pēdējā laikā izjūtu izteiktu diskomfortu sirds rajonā. Vērsos pie ģimenes ārsta, kas saklausīja aritmiju un nosūtīja uz EKG, kur tika fiksētas VES. Pārbaudīja vairogdziedzeri - ar to viss ir kārtībā, analīžu rādītāji ir labi, asinsspiediens ir nedaudz pazemināts, bet visumā labs. Tikko saņēmu arī Holtera izmeklējumu rezultātus, kur rakstīts:

"Sīnusa ritms22st. 8 min. QRS skaits 96305. Sīnusa ritms ar vidējo d/n frekvenci 73xmin. Aktīvā laikā-53-149xmin.,naktī-46-113xmin. Garāka sinusa tahikardijas epizode-4min.50sek., maksimālā frekvence-149xmin.pl.09.02. Atpūtas laikā fiksētas sinusa aritmijas epizodes ar frekvences svārstību līdz 62-48xmin., 74-45xmin., 89-64xmin. Aktīvā laikā un nakts pirmajā pusē fiksētas biežas 6507 VES (6,7%), pārsvarā, monotopas un monomorfas, mks. līdz 703/st. Fiksētas pāea VES - 2 epizodes. Reģistrētas retas 18 atsevišķas SVES un pāra SVES - 1 epizode."

Par kādu saslimšanu Holtera rezultāti liecina - kaut kas nopietns? Vai tas ir pārejošs? Pēc mēneša vēl ir pieraksts uz EHOKS un tikai tad būs vērts pierakstīties pie kardiologa, bet neziņa un nemiers jau moka tagad. No rīta un vakarā lietoju CORVALOLUM pilienus. Nedaudz palīdz, tomēr lielāko daļu laika izjūtu aritmiju.
Atbild:
Iveta Līce,ģimenes ārsts
Labdien! Tas, ko atrod izmeklējumā, ir ārstējams. Domāju, ka Jums pareizāk būtu doties uz konsultāciju pie aritmologa P.Stradiņa KUS slimnīcā, kurš precīzāk izvērtēs Jūsu sirds ritma traucējumus un ieteiks piemērotāko ārstēšanas metodi. Pie speciālista pierakstieties jau tagad, jo rindas ir garas....
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Visiem cilvēkam retāk vai biežāk mēdz būt tā saucamās ekstrasistoles. Stress, nogurums, alkohols un citi faktori var tās veicināt. Jūsu Holtera monitorēšanas rezultāti pamatā par nopietnu patoloģiju neliecina. Domāju, ka satraukumam nav pamata, jo asinsspiediens, EhoKG, ka ari analīžu rezultāti ir normāli. Drīzāk rodas jautājums par veģetatīvas nervu sistēmas regulāciju un stresa menedžementu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā novērst psiholoģiska rakstura problēmas - lēkmes?
Labdien!
Manam brālim ir 38 gadi. Pusaudža gados viņam bija lēkmes, kas sākumā tika noturētas par epilepsijas lēkmēm, bet vēlāk pēc ārstu pārbaudēm tas netika apstiprināts. Taču jau pusaudža gados viņam bija miega traucējumi. Vēlāk viņam dzīvē gāja kā pa viļņiem - vienu brīdi bija aktīva darbošanās fāze, pēc tam - apātija, bezdarbība, nomāktība. Viņam ir problēmas noturēties darbā miega traucējumu un šo apātijas periodu dēļ, jo tad viņš domā ļoti lēni un viņam ir ļoti zemas darba spējas. Lasot un interesējoties par to, kas īsti viņam varētu kaitēt, šķiet, ka viņam varētu būt maniakālā depresija. Vai jūs, lūdzu, neieteiktu kādu labu speciālistu, pie kā vērsties un kas to varētu diagnosticēt? Kā vispār var sadzīvot ar šo slimību? Vai cilvēkam ar šādu diagnozi vispār ir iespējams strādāt?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc Jūsu aprakstītā, jādomā, ka brālim ir psihiski traucējumi, kas iet ar garastāvokļa traucējumiem un adaptācijas grūtībām. Viņam būtu vēlama psihiatra konsultācija. Tai Jūs varat pieteikties arī mūsu medicīnas iestādē "Veselības salons 888", iepriekš piesakot vizīti zvanot pa tālruni 27088877. Ar cieņu, Ārste - psihiatre Baiba Brokāne - Čekstere Veselības salons 888...
Atbild:
ārste-psihoterapeite Žanete Sebre
Labdien! Ar šādu diagnozi ir iespējams gan dzīvot, gan strādāt, bet ir nepieciešama laba sadarbība ar psihiatru, kurš noteikt diagnozi, palīdzēs saskaņot piemērotu medikamentozu terapiju. Iespējams, papildus vajadzēs sadarboties ar psihoterapeitu, kurš palīdzēs risināt psiholoģiska rakstura problēmas. Lai Jums veicas ar sava ārstu meklējumiem!...
Atbild:
psihiatre Dace Simsone
Labdien! Šādos gadījumos vēlams pēc palīdzības vērsties pie psihiatra. Diagnozi ārsts precizēs klātienes konsultācijā un tad var lemt par turpmākajiem soļiem, atkarībā no šī brīža stāvokļa - aktīvā vai apātiskā arī jau iespējamo medikamentozo ārstēšanu. Cilvēki ar šādām slimībām vai traucējumiem strādā un sadzīvo, tāpat kā ar jebkurām citām slimībām....

Psihoterapija / psihiatrija

Kādēļ naktī pastiprināti izdalās siekalas?
Labdien!
Gandrīz katru nakti man pastiprināti izdalās siekalas. No rīta viss spilvens ir slapjš. Kādēļ tā?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Lai spriestu par problēmu, ir jāveic izmeklēšana un jānoskaidro sūdzību cēloņi....
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Iesaku konsulteties ar stomatologu. Iespējams, pastiprinatajai salivācijai ir kādi psiholoģiski cēloņi. Diemžēl neko vairak par šo problēmu pateikt nevaru....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai var būt tā, ka cikls vēl nav noregulējies?
Labdien!

Vēlējos uzzināt, vai tas ir normāli - 16 gados sākās mēnešreizes(šobrīd ir 18 gadi), tad pagājušajā vasarā to nebija vispār, un šogad ir tāpat(šobrīd jau mēnešreižu nav jau 4 mēnešus). Vai var būt tā, ka joprojām cikls nav noregulējies un var būt neregulāras mēnešreizes?
Atbild:
Maija Dace Broša 1. slimnīca ginekologs
Labdien! Ieteiktu apmeklēt ginekologu, jo īsti normāli tas nav....
Atbild:
dr.G van Lubēka
Labdien! Jums nepieciešams nodot asins analīzes (hormonus), lai precizētu diagnozi, kā arī veikt ultrasonogrāfiju mazajam iegurnim....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Nogurums, samazinās svars, temperatūra - kas ar mani notiek?
Labdien!
Jau ilgu laiku jūtos slikti. Ir temperatūra 37-37.3, nogurums, samazinās svars. Analīžu rezultāti norāda uz pazeminātu leikocītu diferencēto skaitu (neitrofīlie 40.9, savukārt neitrofīlie abs. 1.81). Cik tas ir nopietni? Iepriekš pateicos!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Iesakām griezties pie ārsta, lai pilnībā izmeklētu organismu....
Atbild:
Ģimenes ārsts A.Kariņa
Labdien! Diemžēl ir par maz informācijas, lai izdarītu jebkādus secinājumus. Runājot par neitrofīlo leikocītu absolūto skaitu 1,81*10(9/l, ir normas apakšējā robeža cilvēkam līdz 16 gadu vecumam. Ķermeņa temperatūras normas ir stipri relatīvs jēdziens. Daļai cilvēku normāla ķermeņa temperatūra ir nedaudz virs 37 grādiem, mērot padusē. Mērot temperatūru rektāli, par normu uzskatāmi 38 grādi C. Nogurumam un sliktai pašsajūtai par cēloni var būt arī depresija vai grūtniecības iestāšanās. Iesaku...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas varētu būt starpribu nervu iekaisums?
Labdien!
Jau otro dienu nenormāli sāp labās puses ribas (sasitusi neesmu). Sāp tik ļoti, ka nevaru ievilkt dziļi elpu, paklepot, naktī gulēt, grozīties arī nevaru! Vai tas varētu būt starpribu nervu iekaisums? Ko ieteiktu darīt? Paldies!
Atbild:
Elīna Malkiela, neirologs, osteorefleksoterapeits
Labdien! Jūsu aprakstītie simptomi varētu atbilst starpribu neiralģijai, bet tomēr būtu vēlams veikt rentgena uzņēmumu sāpošajam ribu apvidum. Ja sūdzības nemazinās, obligāti vērsieties pie sava ģimenes ārsta. Lokāli sāpošajā vietā varat uzlikt ziedes ar nesteroīdiem pretiekaisuma līdzekļiem (ortofēna ziede, Diclac, Voltaren, Fastum Gel vai citas). Būtu labi palietot arī pretsāpju - pretiekaisuma tabletes - piem., Tab.Voltareni, kādas 5 dienas....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kas varētu būt tumšie pleķi un izsitumi?
Labdien!
Man ir 14 gadi. Ap dzimumorgāniem, uz kājām ir parādījušies tumši pleķi un uz sēklinieku maisiņiem pumpas, kuras ir ļoti līdzīgas tādām, kuras ir uz sejas. Kas tas varētu būt?
Atbild:
Anita Ābelīte,dermatoveneroloģe
Labdien! Diemžēl precīzu diagnozi pateikt nevarēšu. Iespējams, ka tā ir ādas sēnīte vai strutaina ādas infekcija, bet noteikti dodieties pie ārsta diagnozes precizēšanai!...

Dermatoloģija / ādas veselība

Asiņoju trīs mēnešus pēc kārtas. Ko darīt?
Sveiciens!

Man ir 50 gadi. Asiņoju jau divus mēnešus. Pirms mēneša devos pie ārstes, veicu sonogrāfijas izmeklējumu. Tā rezultāti liecina, ka ar veselību viss ir kārtībā. Secinājumā rakstīts, ka olnīcas strādā stresa režīmā. "Mēģinām savest visu kārtībā un procesus apstādināt. Mēnešreizēm nebūt vairs!" skaidroja ārste. Izrakstīja "Angeliq" zāles trīs mēnešiem, "Dezaminooksitocīnu" trīs dienām un dzelzs preparātus.

Pēc nedēļas zvanīju ārstei, lai paziņotu, ka asiņošana turpinās. To nevarētu saukt par smērēšanos, jo tā nepāriet. Krūtis ir lielas, moka vājums. Jā, šādas sajūtas varētu rasties, jo lietošanas instrukcijā rakstīts par blaknēm.

Vienu "Angeliq" zāļu iepakojumu jau izlietoju, šodien iesākšu otro. Mani nepamet diskomforta sajūta, tāpēc vēlos dzirdēt profesionāļu viedokli. Vai, asiņot mēnešreižu apjomā jau trešo mēnesi pēc kārtas, ir normāli?
Atbild:
dr.G van Lubēka
Labdien! Protams, ka tāda ilgstoša asiņošana nav normāla, visticamāk, ka Jums nepieciešams dzemdes dobuma abrāzija, kurai būs gan ārstnieciskā, gan diagnostiska nozīme. Jums ir nepieciešama steidzama ginekologa konsultācija....
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Ja, tik tiešām, asiņojat kā pie mēnešreizēm, tas nav normāli. Domāju, ka vajadzētu vēlreiz konsultēties ar ārstu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai varetu ta but,ka menesreizes,kavejas no parslodzes,jo saku stradat jauna darba,kas ir loti fiziski gruts?
Labdien!Lieta tada ka man nav menesreizes jau tris menesus!Pirms menesa veicu grutniecibas testu un tas bija negativs!Vai varetu ta but,ka menesreizes,kavejas no parslodzes,jo saku stradat jauna darba,kas ir loti fiziski gruts?Pirms divam nedelam skita,ka sakusas MR,jo izdalijas tadi rusgani izdalijumi,un bija sapes vedera lejas dala.Sis sapes uznak diezgan biezi.Si smeresanas bija apmeram tris dienas.Plusa vel tam slimoju ar hronisko cistitu,kurs aktivizejas reizi divos menesos.Diemzel pie arsta netieku,jo stradaju katru dienu lidz velam vakaram.Paldies jau ieprieks!.
Atbild:
dr.Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Noteikt, vai jums viss ir kārtībā, var tikai pēc apskates un USG veikšanas. Bet pie pārslodzes var uz kādu laiku izzust MR....
Atbild:
Maija Dace Broša 1. slimnīca, Šarlotes poliklīnika
Labdien! No pārslodzes šādas izpausmes nerodas. Jums tomēr jāatrod laiks ārsta apmeklējumam, jo diemžēl ar interneta palīdzību nevar ne noteikt diagnozi, ne ārstēt. Poliklīnikas strādā no 8 00 rītā līdz 8 00 vakarā....
Atbild:
Elīna Jansone
Labdien, Atbildes došana būtu zīlēšana kafijas biezumos! Jo nezinu ne Jūsu vecumu, ne cikla īpatnības. Iesaku sazvanīt JV klīniku, 67040243, varbūt varēsim saskaņot konsultāciju mums abiem iespējamā laikā. Ar cieņu, Dr.J.Vītols, JV klīnika....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai hormonu terapija palielinās nošļukušās krūtis?
Labdien!
Pie kāda ārsta ieteiktu vērsties, ja vēlos ar hormonu palīdzību piepildīt nošļukušās krūtis? Vēlos atgūt iepriekšējo formu. Ārzemju forumos ir pieejama plaša informācija par dažādiem hormoniem un devām, taču nevēlos rīkoties "uz dullo" - bez ārsta uzraudzības.
Atbild:
Elīna Jansone
Labdien, - Cik Jums gadu? - Kādā vecumā bijušas mēnešreizes, varbūt tās vēl ir? Ar cieņu, Dr.J.Vītols, JV klīnika...
Atbild:
Maija Broša Rīgas 1. slimnīca, ginekologs
Labdien! Hormonu terapija nav nošļukušu krūšu koriģēšanas metode. Hormoni iedarbojas uz organisma vispārējām norisēm un bez vajadzības lietoti var radīt nopietnas problēmas. Ar jūsu problēmu cīnīties palīdzēs fizioterapeits (speciāli vingrinājumi un procedūras) vai plastiskais ķirurgs....
Atbild:
dr.Marina Čēma-Ozoliņa www.aklinika.lv
Labdien! Ar hormonu palīdzību nošļukušas krūtis nevar pacelt. Ar hormonālo kontracepciju var panākt, ka krūtis reizēm kļūst stingrākas, bet pacelt nevarēs....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kad drīkst pārtraukt zāļu lietošanu?
Labdien!
Man ir 45 gadi. Jau trīs gadus lietoju Arketis pret panikas lēkmēm (tableti dienā). Vēlos pārtraukt zāļu lietošanu, bet baidos, ka panikas lēkmes atkārtosies. Ārste saka, ka varu lietot tās visu mūžu, ja ir bail. Vai tas ir normāli?
Atbild:
Dr.G.Polis
Labdien! Jūsu situācijā zāļu atcelšana būtu jāveic sadarbībā ar psihoterapeitu. Ir svarīgi, lai būtu izpratne, kāpēc rodas panikas lēkmes un izveidotas iemaņas, kā reaģēt, ja panikas simptomi atkal parādās....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ja ir nepieciešamība, antidepresantu var lietot arī visu laiku, taču, ja jūtaties labi, var mēģināt medikamentozo terapiju pārtraukt. Taču šis ir no tiem antidepresantiem, kas jāatceļ pakāpeniski, jo var būt atcelšanas sindroms. Tāpēc noteikti pirms izlemjat medikamentu lietošanu pārtraukt konsultējaties ar savu psihiatru. Ar cieņu, Ārste - Psihiatre B.Brokāne - Čekstere Veseslības salons 888...
Atbild:
psihiatrs Dace Simsone
Labdien! Ja jūtaties labi un vēlaties medikamenta lietošanu pārtraukt, tad dariet to pamazām, soli pa solim, samazinot devu 2-4 nedēļu laikā. Ja lēkmes devas samazināšanas laikā neatsākas, tad varat atcelt zāļu lietošanu pavisam un mēnesi vērot, kā jūtaties - labāk, sliktāk, paciešami. Tad arī varēsiet spriest, ko darīt tālāk - atsākt lietot medikamentu vai iztikt bez tā. Var, protams, medikamenta lietošanu nepārtraukt vispār. Ārsts tik un tā Jūsu vietā tās bailes nepārvarēs. Galvenais lēmums tomēr jāpieņem...
Atbild:
ārste-psihoterapeite Žanete Sebre
Labdien! Panikas lēkmju ārstēšanā liela nozīme ir psihoterapijai. Ar tās palīdzību iemācās izprast savus emocionālos stāvokļus un iegūt kontroli pār tiem, nevis justies tā, ka emocijas pārpludina visu prātu, domas, ķermeni. Tā tas ir panikas lēkmju laikā. Es ieteiktu zāļu lietošanu apvienot ar psihoterapiju - par zāļu pakāpenisku noņemšanu sākt domāt psihoterapijas procesa laikā....

Psihoterapija / psihiatrija

Kāpēc rodas balti izdalījumi?
Labdien!
Nesen man parādijās balti, eļļaini izdalījumi. Saka, ka tie ir tāpēc, ka esmu vesela un vēl, ka tie izdalās pirms MR vairākas reizes dienā. Vai vajag pierakstīties pie ārsta? Vai tam tā jābūt? Paldies!
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Ja ir sūdzības par izdalījumiem, jāveic analīzes....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc vēl joprojām nav sākušās mēnešreizes?
Labdien!
Man ir 15 gadi, bet vēl joprojām nav sākušās mēnešreizes un nekad nav bijušas. Ko ieteiktu darīt?
Atbild:
Elīna Jansone
Labdien! Jāapmeklē ginekologs, jo savlaicīgu mēnešreižu sākumam var būt dažādi iemesli. Zvaniet JV klīnikai, 67040243. Ar cieņu, Dr.J.Vītols, JV klīnika...
Atbild:
ginekoloģe Maija Broša
Labdien! Nepieciešams doties pie ģimenes ārsta! Iespējams, tiksiet nosūtīta pie ginekologa....
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien! Ja nav mēnešreižu, bet krūtis turpina attīstīties, ir apmatojums virs simfīzes, gaidiet līdz sasniedzat 16 gadu vecumu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības