medicine.lv skaitļos

Lietotāji online228
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kādēļ sāp vēdera lejasdaļā?
Labdien!

Pirms neilga laika atrados Vācijā, tur strādājot, saka sāpēt labais sāns. Pa naktīm negulēju, jo sāpes bija neciesamas. Aizejot uz slimnīcu, man operēja apendicitu. Operācijas laikā tika pārbaudīts vēdera dobums - ārsti izteica, ka esot kādi caurumi. Tādi esot visiem cilvēkiem, bet man - pārspīlēti lieli. Taču, no kā tas ir, neviens nevarēja pateikt. Vēl piebila, ka, ja sāpot, tad lai vēršas pie ārsta.

Tagad atrodos Latvijā, un atkal sāp labajā vēdera lejasdaļā, pie cirkšņa. Brīžiem sāpes ir lielas, bet tad atkal kādu laiku nesāp. Vajadzētu doties pie ārsta, lai pārbauda, bet nesaprotu, ar ko lai sāk. Vai ir iespēja šeit uzzināt kādu variantu, kādēļ tas tā ir? Paldies.
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Diemžēl es nesaprotu, par kādiem "caurumiem" iet runa. Vispirms varat konsultēties ar savu ģimenes ārstu vai doties pie gastroenterologa....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Ieteicama vizīte pie ģimenes ārsta vai pie ķirurga, ņemot līdzi izrakstu no Vācijas slimnīcas. Ar cieņu.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai cista var radīt pastiprinātu gāzu veidošanos un izmainītu vēdera izeju?
Labdien,
Man ir olnīcas cista 3 cm. Biju pie genekologa un lietoju zāles. Gribēju painteresēties, vai cista var radīt arī pastiprinātu gāzu veidošanos un izmainītu vēdera izeju?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Šāda izmēra cista neradīs Jūsu minētās sūdzības. Tās gan var būt saistītas ar zāļu lietošanu. Par šo jautājumu Jums jākonsultējas ar savu ārstu...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tās varētu būt angīnas komplikācijas?
Sveiki!
Man ir 29 gadi, un nesen izslimoju angīnu. Pēc tam, kad strutas bija pazudušas, parādījās spiedoša sajūta krūtīs. Liekas, ka kaut kas būtu iesprūdis barības vadā. Rīšanas procesā gan nekas nesāp un netraucē. Pietam ir paaugstināta temperatūra ar ļoti izteiktu karstuma (svilšanas) sajūtu sejai un pārējam ķermenim (iepriekš šāda sajūta nav bijusi pat pie ļoti augstas temperatūras). Ieklepojoties jūtamas sāpes krūškurvī. Vai tās varētu būt angīnas komplikācijas? Analīzēs un rentgenā neparādās nekādas novirzes no normas.
Atbild:
Dr. Jekaterina Kondratiško
Labdien! Tādas komplikācijas pie angīnam reti novērojamas, bet jebkurā gadījumā Jums vajag izmeklēties. Sākat ar pneimonolga apmeklējumu.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Temperatūra norāda par iekaisuma procesu organismā. Tās varētu gan būt komplikācijas pēc angīnas, gan kādas vīrusa infekcija, kura iespējams ir pievienojusies. Ar cieņu.
Atbild:
ārsts otorinolaringologs homeopāts, Pāvels Naumovs
Labdien! Jūsu sūdzības un objektīvu statusu šajā gadījumā varēs novērtēt tikai ārsts. Pēc Jūsu sūdzībām spriežot, tā slimība varētu arī nebūt angīna, bet specifisks vīrus, kam simptomi varētu būt līdzīgi angīnai. Šīs vīruss dod komplikācijas uz plaušām un pleiru (plaušu "soma", apvalks). Jums jāapmeklē ģimenes ārstu vai variet atnākt arī pie manis. Ar cieņu, dr. Pāvels Naumovs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai nervu jutīgums saistīts ar diabētu?
Sveiki!
Jūnijā man konstatēja 1. tipa diabētu un nedēļu pavadīju slimnīcā. Veica visādas analīzes, attīrīja organismu, apmācīja glikometra un insulīna lietošanā un palaida mājās. Kādas 2 nedēļas jutos labi, taču tad sāka parādīties problēmas ar nerviem. Sākumā mazas muguras sāpes, stīvums, taču, laikam ejot, palika arvien sliktāk un sliktāk. Tagad viscaur rumpim nervi ir šausmīgi jutīgi. Dedzinoša sajūta, durošas sāpes. Pēc ēšanas pārņem drudzim līdzīgas sajūtas. Pēdās arī ir dedzinoša sajūta. Papildus parādījās arī gremošanas problēmas, t.i., ēdiens ļoti lēni pārstrādājas un visu laiku ir pilnuma sajūta. Esmu pārgājis no 3 ēdienreizēm uz 6 maziņām, mēģinājis daž ne dažādās bezrecepšu zāles, bet nekas nepalīdz. Priekš nerviem ģimenes ārsts izrakstīja antidepresantu, ne gluži spēcīgo, kas izraisa atkarību, bet tomēr stipru. Diemžēl efektu nekādu nedod.
Pirms mēneša biju pie nozīmētā endokronologa, kurš spēja tik pateikt "saved cukura līmeni kārtībā". Sākotnēji pēc ēšanas bija virs 10mmol, ko ar papildus insulīnu koriģēju, taču pēdējo mēnesi cukura līmenis pirms un pēc ēšanām ir daudz maz ieteicamajās normas robežās, pārsvarā tas ir pat zemāks nekā vēlamais.
Nesaprotu, kāpēc ir šī ačgārnība: cukura līmenis ar katru dienu tiek labāk kontrolēts, bet ar nerviem paliek sliktāk un sliktāk.

1. Vai šāda parādība mēdz būt arī citiem diabētiķiem? Varbūt tā ir kaut kāda organisma pielāgošanās reakcija "normālajam cukura līmenim", tā kā iepriekš vismaz gadu dzīvoju ar paaugstinātu līmeni (bija diabēta simtomi).
2. Pie kādiem ārstiem man vērsties? Neirologa, gastroenterologa, cita? Kādā secībā?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Vēlreiz izrunājiet visus sev neskaidros jautājumus ar endokrinologu. Un varat griezties ar saviem jautājumiem Latvijas diabētiķu biedrībā. Ar cieņu....

Endokrinoloģija / diabēts

Kā atbrīvoties no spalīšiem grūtniecības laikā?
Labdien.
Vēršos pie Jums ar delikātu problēmu. Kauns liels, bet ārstam klātienē vaicāt kauns.
Esmu grūtniece 32. nedēļā un šodien pēc WC apmeklējuma konstatēju, ka esmu iedzīvojusies parazītos - spalīšos.
Ļoti liels kauns, bet tā nu tas ir - mazgāju rokas, apakšveļu mainu regulāri, mazgājos regulāri.
Ko es vēl varētu darīt lietas labā, jo saprotu, ka zāles dzert grūtniecēm nav ieteicams?
Tiešām nezinu kā esmu iedzīvojusies šādā apkaunojošā problēmā. Paldies.

Atbild:
Dr. Dinsberga
Labdien! Grūtniecības laikā var lietot prettārpu līdzekli Helmintox - droši jautājiet aptiekā - tas nopērkams bez receptes!...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ar flurogrāfu pietiek, lai uzzinātu plaušu veselības stāvokli?
Labdien!
Jautājums - vai man kā smēķētājam, lai uzzinātu plaušu veselības stāvokli, pietiek ar fluorogrāfu reizi gadā, jeb nepieciešams veikt arī citas padziļinātas pārbaudes? Fluorogrāfs rāda, ka viss normas robežās. Liels paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Labāk ieteicams ir veikt RTG, bet fluorogrāfija arī dod informāciju par plaušu stāvokli. Ar cieņu....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kāpēc uz pirksta ir niezoši pūslīši?
Labdien!

Gribu pajautāt, kas tas ir un kā to ārstēt. Uz rokas mazā pirksta daudz niezošu pūslīšu ar caurspidigu šķidrumu iekšā. Pūslīšu vietā pēc pārplīšanas paliek caurums. Ik pa laikam niez. Sadzīst, bet tad atkal sakas no jauna. Lobās nost arī traumētā āda. Tas ilgst jau pusgadu. Domāju, ka tas varētu būt no putekļiem, stresa u.c. iemesliem.

Lietoju pirkstam Flucinaru un Kalendura ziedi, bet nepalidz. Turēju pirkstu arī sodūdenī. No pārtikas arī diez vai tas ir, jo neēdu ķīmiju un zāles arī necik nelietoju. Praktiski neslimoju. Vienigi smēķēju daudz.

Paldies!

Atbild:
Anna Bērziņa, dermatologs
Labdien! Pēc apraksta spriežot, iespējams, ka diagnoze ir dishidroze, t.i.sviedru dziedzeru disfunkcija. Ārsts dermatologs klātienē konsultācijas laikā var noteikt diagnozi un izrakstīt piemērotāko terapeitisko līdzekli....
Atbild:
Vija Danga
Labdien! Diagnoni šādai problēmai iespējams uzstādīt tikai klātienē. Jums jāapmeklē dermatologs....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai iedzimtība var noteikt to, ka bērniņš piedzimst nedzīvs?
Labdien!
Manai vecmāmiņai (mātes mātei) pirmais bērns piedzima nedzīvs.
Arī manai mātei pirmais bērns piedzima nedzīvs.
Arī es kādreiz vēlos kļūt par māti - vai esmu rindā "nākamā"? Vai šādas lietas var iedzimt?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien. Uz Jūsu uzdoto jautājumu ir neiespējami atbildēt, jo ir jāzin daudz papildus lietas. Kā noritēja grūtiecība, kādā svarā bērniņš piedzima, vai bērniņiem bija iedzimtas pataloģijas. Šie jautājumi ,kurus vajadzētu izzināt ir ļoti daudz. Ieteiktu apmeklēt ārstus - ginekologu un ģenētiķi. Pirms tam iegūstot maksimālu informāciju no mammas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai nav nepieciešama nopietnāka ārstēšana?
Labdien!
No 5-18.oktobrim izslimoju augšējo elpceļu vīrusu, iesnas, klepus temperatūra. Ārstēja ar Amoxil un tad ar Clacid. Šobrīd rit jau otrā nedēļa pēc antibiotiku kursa pabeigšanas, bet pa dienu visu laiku ir temperatūra 37.1-37.2, naktī nav.
Pirms paris dienām nodevu asins un urīna analīzes:
Hematokrīts-paaugstināts,
MCV-vid.Er.tilp.-paaugstināts,
MCHC vidējā HB konc.Er.-pazemināts,
Leikocīti paaugstināti.

Ārsts ieteica dzert Vivasol (homeopatiskos pilienus), bet nejūtu uzlabojumus. Vai nav nepieciešama nopietnāka ārstēšana?
Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Inese Melne
Labdien. Pēc pārslimotas infekcijas un antibiotiku lietošanas ļoti bieži temperatūra uzreiz nenoregulējās, un asins sastāvs uzreiz neuzlabojās. Tāpēc iesakām turpināt ārsta ieteikto terapiju un stiprināt imūnsistēmu. Ar cieņu....
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien, cik noprotams no lietotajiem medikamentiem, tika ārstēta bakteriāla infekcija. Sākotnēji saņēmāt penicilīna grupas antibiotikas, kas acīmredzot nepanāca uzlabošanos, tad terapija tika turpināta ar klaritromicīnu. Nav īsti skaidrs, kur bija infekcija - plaušās, deguna blakusdobumos? Ja saglabājas slimības simptomi un subfebrila temperatūra, kas kombinējas ar paaugstinātu balto asins šūnu skaitu asinsanalīzeš, būtu jācenšas noskaidrot vai infekcijas perēklis gadījumā vēl nav...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kad veikt atkārtotu hlamīdiju pārbaudi?
Labdien!
Man konstatēja hlamīdijas. Izdzēru zāļu kursu 14 dienas. Kad veikt atkārtotu pārbaudi? Vai hlamīdijas var pielipt tikai no anālā seksa? Vai, izdzerot antibiotikas, tās tiek iznīcinātas visā organismā?
Atbild:
dr.Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Hlamīdiju analīzi labāk veikt ne ārtāk kā mēnesi pēc antibiotiķu pabeigšanas. Hlamīdijas iegūst ne tikai anāla seksa laikā, bet arī vaginālā. Antibiotiķi darbojas uz visu organismu....
Atbild:
Vija Danga
Labdien! Uz atkārtotu analīzi pēc terapijas jānāk 7-8 nedēļas pēc pēdējās tablešu lietošanas dienas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā cīnīties ar plankumiem uz ādas?
Labdien!

Strādāju Īrijā virtuvē. Sākuši parādīties niezoši plankumi - apkārt sarkans iekšpusē balts. Nezinu, kā ar to cīnīties. Ir maza saskare ar ķīmiju, bet citiem strādniekiem nekas tamlīdzīgs nav.

http://foto.inbox.lv/flx22/28-09-2015
Atbild:
Anna Bērziņa, dermatologs
Labdien! Lai precizētu diagnozi, nepieciešami papildus izmeklējumi - asins analīze, ādas nokasījums un/vai biopsija. Tikai tādā veidā iespējams noteikt precīzu diagnozi un izrakstīt lokālu un/vai iekšķīgu terapiju. Jādodas uz konsultāciju pie dermatologa klātienē!...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai asiņošana neapdraud grūtniecību?
Labdien.

Esmu stāvoklī - 5. mēnesis. Man ir 1.tipa diabēts no bērnības(insulīna). Trīs dienas ir bijuši pavisam nelieli asiņaini izdalījumi no maksts. Un diezgan velk muguras lejasdaļu. Devos uz slimnīcu, kur pārbaudīja USG, nieres , urīnceļus, izslēdzot to iekaisumu. Visas analīzes labas, USG labs, dzemdes kakls arī kārtībā, tonusa arī neesot. Taču lieta tāda, ka izdalījumus konstatēju pati mājās, pie ārsta pārbaudē to nebija - ārste saka, ka nekādas asinis nav, un viss kārtībā. Līdz ar to mani izrakstīja no slimnīcas. Taču mugura man velk vēl joprojām. Iepriekšējā grūtniecība beidzās ar tīrīšanu. Kā man rīkoties, kur griezties? Vai tiešām ignorēt bijušo smērēšanos un esošās muguras sāpes? Papildus tam dzeru hormonus gr. saglabāšanai, ko lika jau no sākuma (pašai tas hormons bija pazemināts).
Vai manis norādītie simptomi tiešām ir nebūtiski un neapdraud grūtniecību?
Atbild:
Dr. Dinsberga
Labdien! Jebkuri simptomi grūtniecības laikā ir būtiski un vērā ņemami, bet - Jūs esat vērsusies pēc palīdzības slimnīcā un rūpīgi izmeklēta. Kā saprotams no Jūsu aprasta, izmeklēšanas laikā nav atrasts nekas tāds, kas norādītu uz kādām nopietnām grūtniecības problēmām. Iesaku vērsties pie sava uzraugošā ginekologa un vēlreiz visu rūpīgi pārrunāt, ja nepieciešams, veikt atkārtotu sonogrāfiju un papildu izmeklējumus....
Atbild:
Modrīte Kraujiņa, Sievietes veselības centrs
Labdien! Ņemot vērā Jūsu slimību anamnēzi un apgrūtināto ginekoloģisko anamnēzi, noteikti jākonsultējas pie ginekologa atkārtoti....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai matu izkrišana saistāma ar hormonu trūkumu?
Labdien!
Man ir 46gadi, izoperēts vairogdziedzeris ir liekais svars. Pēdējos divus gadus ļoti izkrīt mati. Visi iespējamie vitamīni un serumi ir lietoti, bet bez rezultātiem.
Vai tas nevarētu būt zems progesterona vai citu hormonu trūkums? Kādas analīzes jānodod, lai uzzinātu, vai hormoni nav pie vainas?
Atbild:
Ausma Grīnfelde veslības centra " Možums -1" vadītāja
Labdien, Lai precīzi noteiktu iemeslus, es rekomendētu griezties pie speciālista - ārsta endokrinologa vai internista, lai veiktu vairogdziedzera hormonu TSH. FT4. pārbaudi, kā arī citus izmeklējumus, ko nosaka ārsts izanalizējot konkrētu gadījumu. Kā arī papildus būtu ieteicams griezties pie ginekologa, kura konsultācijas laikā tiek nozīmēts izmeklējums, lai pārbaudītu ginekoloģisko hormonu līmeni. Veselības Centrā "Možums-1" Bruņinieku ielā -8 , pieņemšanu veic ārsts endokrinologs Dace...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā pareizāk rīkoties?
Sveiki!

Sākās viss pirms kādām 6 dienām ar to, ka, mierīgi stāvot pie loga, pēkšņi sajutu divus ļoti stiprus sirdspukstus. Tie nebija sāpīgi, sāpes parādijās pēc tam un pamazām pieauga. Pie tā visa, katru reizi apguļoties un ceļoties, noreibst galva (vairāk apguļoties, nekā ceļoties). Iepriekš nekas tāds nekad nav bijis.

Asinsspiediens pazems 103 / 62 , bet paātrināta sirdsdarbība 75-86. Ja sākumā bija neregulāra iesāpēšanās sirds rajonā, tad patreiz jau sāp viss krūškurvis, arī kustoties sāp sirds rajonā.

Biju uz poliklīniku, kardiogramma normāla (pieminēts - iespējama priekškambara palielināšanās), uz ehokardiogrammu diemžēl netieku tik drīz, jo rindas. Galvas noreibšana apguļoties un ceļoties nemazinās, sāpes krūtīs brīžiem paliek rāmākas, izstaro uz lāpstiņām. Mazliet tirpst roku pirksti, bet nezinu vai tas saistībā ar iepriekšminēto. Cik tas viss var būt nopietni un kā man pareizāk rīkoties?
Atbild:
Inese Melne
Labdien. Bez pilnīgas informācijas par jūsu dzimumu, vecumu, vispārējo veselības stāvokli neko ieteikt nevaram, bet iespējams, ka izejot no tā, ka kardiogrammā sirds problēmas nav atrastas un zinot, ka ir pazemināts asins spiediens, var būt, ka šīs sūdzības ir saistītas ar veģetatīvo nervu sistēmu. Ar cieņu, Veselības salons 888...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai asiņošana ir normāla, vai arī tā ir blakusparādība?
Sveiki!
Ir pagājuši gandrīz divi mēneši kopš ķeizarā dzima meitiņa.
Pirms 8 dienām sāku lietot Desirett pretapaugļošanās tabletes. Sākumā bija pavisam minimāla smērēšanās, cik lasiju tas ir normāli.
Taču pēdējas trīs dienas ir stiprāka asiņošana, spilgti sarkanā krāsā. Un šodien - 8.dienā ir pavisam spēcīga asiņošana. Nesaprotu, vai tās ir mēnešreizes, vai kāda slikta blakusparādība no tabletēm?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Uz Jūsu jautājumu grūti atbildēt, jāveic ginekoloģiska izmeklēšana....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādas zāles varētu tikt dotas šādā gadījumā un kāda varētu būt diagnoze?
Labdien!
8 gadus vecs bērns uzņemts slimnīca ar sapošiem vaidziņiem un konstatēts siekalu dziedera iekaisums, pastiprināta vaskularizācija.
Kādas zāles varētu būt tikt dotas šādā gadījumā un kāda varētu būt diagnoze?
Atbild:
Inese Bārbale-ģimenes ārste.
Labdien! Nepieciešams noteikt analīzes, terapijā dot antibiotiķus, pretiekaisuma preparātus, prettūskas preparātus. Konsultēties ar stomatologu....

Pediatrija / bērnu veselība

Kāpēc asiņošana ilgst tikai 1 dienu?
Labdien!
Man nesen sākās mēnešreizes. Asiņošana ilga tikai 1 dienu. Kā tas iespējams?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Pēc Jūsu jautājuma nav skaidrs, vai menstruācijas sākušās pirmo reizi vai ir kārtējās, turklāt nav norādīts nedz Jūsu vecums, nedz raksturots cikls, kas šajā gadījumā būtiski. Ja menstruācijas tikko sākušās, tad ļoti iespējams, ka cikls vienkārši nav nostabilizējies, un tādā gadījumā, tas ir pilnīgi normāli....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai šī pārbaude nekaitē bērna veselībai?
Labdien!
Mani uztrauc kāds jautājums - manai meitiņai pēc urīnceļu infekcijas (gandrīz 3 mēn vecumā), veica cistouretrogrāfijas pārbaudi. Pēc tam tikai sapratu, ka tā ir rentgenoloģiska izmeklēšana. Tagad domāju, vai šī pārbaude nav bijusi kaitīga meitiņas veselībai, jo tik mazā vecumā, kad tik strauji viss attīstās vēl tiek apstarots vēderiņš un tur esošie orgāni? Vai šāda pārbaude ir droša?
Atbild:
pediatrs Ivars Strazds.
Labdien! Jāsaka, ka cistoureterogŗfija ir ļoti informatīva metode, lai konstatētu t.s. ''urīna atvilni''. Pārbaude ir droša, Jūsu satraukumam nav pamata. Ar cieņu, dr. I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Ko nozīmē paaugstināts laimas slimības analīžu rezultāts?
Labdien!
Saņēmu rezultātu par Laimas slimību. Iepriekš rezultāts bija 22.9, bet tagad ir 34,3. Ko tas nozīme? Paldies par atbildi!
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Diemžēl atsūtītais jautājums nav precīzi formulēts un uz to atbildēt pareizi nav iespējams. Par kādu analīzi iet runa. Kuras antivielas ir šādā līmenī IgG vai IgM . Lai komentētu analīžu rezultātus vēl jāzin arī slimības vēsture un klīniskās izpausmes....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas būtu jādara šādas diagnozes gadījumā?
Labdien!
Vēlos pajautāt par CT galvai slēdziena rezultātiem manai mātei.
1.Izteikta leikoencefalopātija.
2.Galvas smadzeņu un smadzenīšu ģeneralizēta atrofija.
3.Intra un ekstrakraniālo maģistrālo artēriju skleroze.

Galvenais, kas interesē:
1.Īsumā, kas tas ir?
2.Kā ārstēt? Ko var palīdzēt, lai cilvēks labāk justos?
3.Ko sagaidīt tuvākajā nakotnē?
4.Ko var teikt pašam slimniekam, no kā atturēties?
Atbild:
Zane Vīksna, ārste neiroloģe
Labdien! Lai izprastu Jūs interesējošos jautājumus, vēlama speciālista - neirologa konsultācija....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri