medicine.lv skaitļos

Lietotāji online215
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai tā tiešām varētu būt ārpusdzemdes grūtniecība?
Sveiki!

Man ir 19 gadi, esmu stāvoklī, mans cikls bija normāls līdz brīdim:
16.02.16-21.02.16.=normāls cikls
19.03.16.-25.03.16.=normāls cikls
29.03.16.-31.03.16=bija kaut kas ne tā
09.04.16-11.04.16= bija velkošas sāpes vēdera lejas daļā un it kā atkal mēnešreizes, uztaisiju grūtniecības testu un abi uzrādija pozitīvu.

13.04.16 biju pie ginekoloģes, viņa mani izmeklēja bez sonogrāfijas, parastā izmeklēšana, un pateica, ka iespējams ir ārpusdzemdes grūtniecība.

Tomēr kopš 10.04.16 sāpes vairs nav bijušas, un viss it kā būtu labi. Nezinu, ko darīt, ārste nebija atsaucīga, nezinu, kur doties. Vai tiešām tas varētu būt, ka man ir ārpusdzemdes grūtniecība, ja sāpes nav bijušas?
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Reizēm vajag pacietību un nogaidīt. Pēc apmēram 1 nedēļas vajadzētu veikt ultrasonogrāfiju. Ja šajā laikā sākas sāpes vēdera lejas daļā, tad jāgriežas slimnīcā uzņemšanas nodaļā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc vakaros izteikti slāpst?
Sveiki!

Jau kādu laiku novēroju, ka vēlu vakarā (ap 23:00 un vēlāk) izteikti gribas dzert. Vai tam varētu būt kāds iemesls?


Ar cieņu, Sarmīte
Atbild:
Inese Melne
Labdien. Lai konkrēti pateiktu kāpēc Jums slāpst ir nepieciešama izmeklēšana. Visbiežāk slāpes var būt saistītas ar paaugstinātu cukura līmeni asinīs, atsevišķu medikamentu lietošanu, ar veģetatīvās nervu sistēmas problēmām, elpošanas alerģijām. Ar cieņu, Veselības salons 888...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai sāpes krūtīs paliks arī tad, kad tuberkuloze būs izārstēta?
Sveiki!
Man ir pulmonārā tuberkuloze. Nu jau 10 mēnešus lietoju zāles, atlikuši vēl divi mēneši.
Man ir jautājums par sāpēm krūtīs.
Aptuveni 3 gadus atpakaļ man parādījās sāpes kreisajā krūts pusē, taču tuberkulozi atklāja tikai gadu atpakaļ. Rentgenā var redzēt pat nelielu caurumu plaušās, kā dēļ tad arī rodas sāpes.
Pēc 10 mēnešu ārstēšanās kursa sāpes vēl joprojām jūtamas.
Vai šīs sāpes man būs visu atlikušo mūžu?
Kas notiks ar caurumu plaušās?
Vai tā ir tiesa, ka izveseļojoties man ir divas reizes lielākas iespējas dabūt plaušu vēzi nekā nesmēķētājam, jo bieži vien vēža šūnas sāk veidoties blakus rātaudiem?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Caurumu vai tā saucamās kavernas neizjūt kā sāpes. Visbiežāk sāpes krūšu kurvī pie tuberkulozes ir tad, ja ir pievienojies tuberkulozes pleirīts. Ja šīs sāpes Jums ir jau 3 gadus, tad tā iespējams ir starpribu neiralģija. Tā kā mēs nezinām Jūsu slimības vēsturi, RTG un kompjūtertomogrāfijas uc. rezultātus, tad neko vairāk komentēt nevaram. Ieteikums visus interesējošos jautājumus pārrunāt ar savu ftiziatru, jo, lai izskaidrotu un pārrunātu Jūsu problēmas mums būtu nepieciešams jums rakstīt ļoti...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Vai zāles mazulim neko nenodarīs?
Labdien!
Daktere man izrakstīja svecītes Gyno Pevaryl 50. Esmu grūtniecības 9. nedēļā. Kad pārjautāju dakterei, vai lietot zāles jau tagad pret piena sēni, vai pagaidīt 2.trimestri, teica, lai lietoju tagad. Kā tur īsti ir, vai var lietot jau tagad? Vai bērniņam tas neko nenodarīs?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien. Katra situācija ir individuāla. Ja ārsts nozīmēja, viņš zina riskus un tos izvērtē. Infekcija grūtniecības laikā ir jāārstē, jo tā var ietekmēt Jūsu mazulīti.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai vēdera dobuma CT var izraisit negatīvas sekas uz tālāko bērnu ģenētiku un veselību?
Labdien!
Pagājušā nedēļā slimnīcā man veica kompjūtertomogrāfiju vēdera dobumam.
Esmu sieviete, 24 gadi, bet pirms procedūras neviens nebrīdināja, ka tā ir liela starojuma deva.
Es plānoju grūtniecību nākamā gada laikā, bet, papetot informāciju internetā, CT nemaz tik laba procedūra jaunām sievietēm nav-it īpaši reproduktivajā vecuma.
Tagad es esmu patstāvīgās bailēs un šausmas par to, vai pēc tam, kad būšu ieņēmusi bērniņu, ar viņu viss būs kartibā.
Vai vēdera dobuma CT var izraisit negatīvas sekas uz tālāko bērnu ģenētiku un veselību? Esmu tiešam panikā un nesaprotu, kāpec ārats man vispirms nepabrīdināja par to.

Paldies!
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! CT nākotnes bērniņus neietekmēs, varat būt mierīga....
Atbild:
Maija Broša Rīgas 1. slimnīca, ginekologs
Labdien! Genētika ir zinātne par iedzimtību un gēniem. Ģēnētiskais kods tiek saņemts no abiem vecākiem un pārmantots no senčiem To pārmainīt nevar. Bez īpašas vajadzības KT pārbaudi nenozīmē. Jo sevišķi grūtniecēm. Risks ir minimāls. Manā praksē nav bijuši gadījumi, kad izmeklēšana ar rentgena starojumu būtu radījusi kādus sarežģījumus vai bērna attīstības traucējumus. Mūsdienās medicīnas aparatūru ražo ar drošības garantiju. Saskarsme ar starojumu ir īslaicīga. Starojumu mūsdienās saņemam...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai šāds tablešu daudzums ir normāls?
Labdien!

Man ir konstatēts kreisās puses čūlainais kolīts ar mērenu aktivitāti. Gastroentrologs nozīmēja dienā dzert astoņas Salofalk tabletes. Vai šāds tablešu daudzums ir normāls? Un vai tas nekādi neitekmē pārejo organismu?
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite aptiekā "Inta"
Labdien! Maksimālā dienas deva nav pārsniegta. Ārsts lietošanu nozīmē, izvērtējot jūsu veselības stāvokli....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Kā vislabāk stiprināt imunitāti?
Sveiki!

Esmu diezgan tievs - 182 cm garš un sveru tikai 60 kg.

Bieži slimoju, pašreiz man ir tuberkuloze.

Jautājums ir par vitamīniem. Ir dažādi vitamīni imunitātes stiprināšanai. Ja es tādus lietošu ilgstoši, katru dienu, vairākus gadus, vai es nesabojāšu organismu? Ko par to teiks aknas?

Kā vislabāk stiprināt imūnsistēmu?

Zinu, ka man atbilstoši jāēt, jāuzņem veselīgāks svars, vajag sportot. Taču esmu no tiem, kam grūti uzbaroties, ja izdodas, varu visu nomest vienas dienas laikā. Man ir diezgan fizisks darbs, tāpēc uzbaroties ir neiespējami, lai cik es arī ēstu.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, ja Jums ir tuberkuloze, nav brīnums, ka imunitāte un ķermeņa masas indekss ir nepietiekoši. Vai saņemat ārstēšanu sakarā ar tuberkulozi? Attiecībā uz vitamīniem - visus nepieciešamos vitamīnus var uzņemt ar sabalansētu uzturu. Vienīgais, kas mūsu klimatiskā zonā ir vēlams saņemt papildus - D3 vitamīnu. Lūdzu, konsultējieties ar ārstējošo ftiziatru, lai noskaidrotu šos jautājumus....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādi var būt iemesli tam, ka mazulis ļoti daudz atgrūž pienu?
Labdien!
Vēlējos pajautāt, kādi var būt iemesli tam, ka mazulis ļoti daudz atgrūž pienu.

Mums ir 1.5 mēnešus veci dvīnīši. Piedzima iznēsāti, abi pāri 3kg, bez veselības problēmām. Baroju ar krūti un maisījumu. Abi ļoti daudz atgrūž, bieži ar strūklu. Atgrūž gan ēšanas laikā, gan uzreiz pēc ēšanas, gan pāris stundas pēc ēšanas, neatkarīgi no tā, vai dots tikai maisījums, tikai krūts vai abi kopā. Atraudziņas sagaidām vienmēr un vairākas, arī ēšanas laikā pāris reizes sagaidām atraudziņu. Pirmajā mēnesī abi pieņēmās svarā aptuveni par kilogramu, kas liecina, ka ar visu atgrūšanu, svars tomēr ir labs, taču mūsu ģimenes ārste sūta mūs pie neirologa, pārbaudīt, vai atgrūšanai nav neiroloģisks iemesls. Īsti nesaprotu, kāds tas varētu būt.
Atbild:
pediatrs Ivars Strazds.
Labdien! Varētu būt neiroloģiski traucējumi sakarā ar skābekļa samazinātu piegādi dzemdībās, bet šai problēmai ārstēšana nav vajadzīga [vieglām formām]. Es Jums ieteiktu samazināt maisījuma daudzumu ēšanas reizēs, un varbūt vispār varat no maisījuma ateikties, jo svara audze ir laba. Katrā ziņā šeit drīzāk vajadzētu pediatra konsultāciju, nevis neirologa. Ar cieņu, dr. I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai rotaļu kaleidoskops varētu koriģēt bērna redzi?
Labdien!
Vēlētos uzzināt, vai bērnam, kuram ir konstatēta iedzimta šķielēšana pārmaiņus ar abām acīm (bērnam ir 2 gadi, valkā brilles), ir ieteicama tāda rotaļlieta kā rotaļu kaleidoskops? Vai tā varētu pozitīvi koriģēt redzi?

Paldies, ar cieņu, S. Bergmane
Atbild:
Ieva Kūlniece, bērnu acu ārste Latvijas Amerikas Acu centrā
Labdien! Rotaļu kaleidoskops palīdz attīstīt mazuļiem roku-acu koordināciju, mazo motoriku, attīsta spēju koncentrēties un vēl virkni citas iemaņu, tādēļ tas ir noderīgs jebkuram mazulim, ieskaitot arī bērniņus ar šķielēšanas problēmām....

Acis, optika / acu veselība

Kā rīkoties, ja jaunietei ir pazemināts svars?
Labdien!

Jauniete 27 gadi, augums 160, svars 40 kg.

Pirms pusotra gada svars bija 49-50 kg. Bija šķiršanās no drauga, depresija. Ieslīga darbā līdz ausīm, neēda - knābāja kā cālis. Nu ir rezultāts.

Tagad cenšas ēst vairāk, lai atgūtu svaru, nesanāk. Kā ir, tā ir 40 kg. Ko iesākt? Ir taisītas analīzes, ārsti saka, ka viss kārtībā. Ir kādi varianti, ko darīt? Kādas zāles?
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Vai ir izmeklēts viss iespējamais? Nav kuņģa čūlas, nav audzēju, nav diabēta, vairogdziedzera problēmu utt.? Tādā gadījumā rodas jautājums par psiholoģiskām problēmām. Tā var būt anoreksija, kas ir psihiska saslimšana, ar kuru bez palīdzības tikt galā būs grūti. Iesaku konsultēties pie speciālistiem Veselības centrā "Vivendi"....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai cistīta laikā var nodarboties ar dzimumdzīvi?
Labdien!
Internetā ir atrodami daudz dažādi dalīti viedokļi, tādēļ vēršos pie jums.
Vai cistīta laikā var nodarboties ar dzimumdzīvi?
Pirms 8 dienām noteica diagnozi "akūts cistīts", izgāju "furamaks" antibiotku ciklu. Taču nevaru saprast, vai viss ir līdz galam izārstēts un cik ilgi parasti tas ārstējams?
Atbild:
Elīna Jansone
Labdien, konkrētākas atbildes šajā gadījumā var sniegt ārsts pēc apskates. Pie mums var pierakstīties pie Dr.Vītola, zvanot uz reģistratūru 67040243.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā paaugstināt testosterona līmeni asinīs?
Labdien!

Ko nozīmē samazināts testosterona līmenis asinīs? Analīzēs ir 1.9 ng/mL. Ko tas var ietekmēt un kā viņu var paaugstināt (vai pastāv arī kādas zāles)?

Esmu vīrietis, 27 gadi, augums 183, svars 140 (zinu, ka daudz par daudz).
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Testosterons ir vīrišķais hormons, ko sekretē sēklinieki un virsnieres. Pateicoties testosteronam vīriešiem ir raksturīgās sekundārās dzimumpazīmes un notiek spermatoģenēze. Testosterona līmeņa samazināšanos var veicināt stress, medikamenti, alkohols. Vispirms jāsamazina ķermeņa svars. Iesaku konsultēties ar endokroinologu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir pamats uztraukumam, ja bērnam ilgi nenāk zobiņi?
Labdien!

Manam dēliņam ir 1g.2mēn. Astoņos mēnešos izlīda pirmie divi zobiņi, tad otri divi, bet nu jau ir pagājis diezgan ilgs laiciņš, bet nekas neliecina par nākamo zobu nākšanu. Varbūt ir jāpadod kalcijs?? Vai ir pamats uztraukumam?
Atbild:
ivars strazds, pediatrs
Labdien! Galvenais ir tas, vai Jūs dodat bērnam D3 vitaminu, bez tā klātbūtnes ar zobiem būs problēmas. Ar cieņu, dr. I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai ir iespēja ar tuberkulozi saslimt atkārtoti?
Labvakar.
Pirms 6 mēnešiem esmu izārstējusi tuberkulozi. Vai ir iespēja saslimt atkārtoti ar šo briesmīgo slimību? Kā dzīvot tālāk pēc pārslimošanas?
Pie katra neliela klepus un saaukstēšanās rodas šī sajūta, ka slimība ir atkal piezagusies!
Kā lai dzīvo tālāk normālu dzivi un nedomā par to?
Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Tuberkuloze var dot recidīvus un atkārtoties, bet, ja pēc ārstēšanās beigām Jums ir paziņots, ka process ir izārstēts, tad šī iespēja paliek ļoti minimāla. Centieties domāt, ka esat vesela un dzīvojat normālu dzīvi. Ja nevarat atbrīvoties no bailēm, iesakām apmeklēt psihologu vai psihoterapeitu. No pārslimotiem tuberkulozes procesiem bieži paliek hroniskas izmaiņas bronhos, alerģiska simptomātika no elpošanas ceļu puses, tāpēc nevajag pārdzīvot par katru krekšķi, jo tas ne būt neliecinās par...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kāpēc neatsākas mēnešreizes?
Sveiki!
Man ir 25 gadi. Pagājušā gada septembrī pārstāju dzert kontraceprcijas tabletes, pirmās menešreizes bija janvārī. Bet tagad vēl joprojām nav. Kādas varētu būt problēmas? Nodarbojos ar sportu, strādāju divos darbos. Vai pārmērīgā slodze varētu būt iemesls, kapēc nav? Man tas ļoti uztrauc.
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Jūs pati esat atbildējusi uz savu jautājumu. Visticamāk pie vainas ir pārmērīga slodze....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir pamats uztraukumam par sirdsdarbību?
Labdien.

Man ir 23 gadi. Reizēm (jau no 16,17 gadiem) jūtu, ka sirds pie kāda sasprindzinājuma - visbiežāk fiziska vai arī emocionāla - mēdz tā kā nedauz apmest kūleni, uzkārties, momentā sākot veikt ļoti, ļoti ātrus sitienus, kurus nespēju kontrolēt. Sajūtas ir ļoti dīvainas, taču tajā pašā laikā man nepaliek slikti, ka būtu jāģībst, arī sāpes man nav. Ja esmu mājās, tad mierīgi apguļoties, sajūtas pēc 10 minūtēm pāriet, sirds atkal apmet tādu kā nelielu kūleni un ieiet savā normālajā ritmā, it kā nekas nebūtu noticis, paliek tikai neliels nogurums. Taču ir gadījies, ka pilnībā atslābināties nav iespējams (piemēram, skolā) un tāds stāvoklis turpinās pat stundu, divas.

Vai būtu pamats uztraukumam? Ģimenē ar sirds slimībām neviens neslimo, arī veģetatīvā distonija man nav (ļoti, ļoti sen bija, bet sajūtas ir citas), vienīgais jāpiebilst, ka man ir nedaudz pazemināts asinspiediens.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Pēc apraksta spiežot veģetatīvā distonija turpinās, katrā periodā simtomātika var būt citāda. Izjūtas var būt daudz un dažādas, bet tomēr iesakām veikt arī sirds kardiogrammu. Ar cieņu, Veselības salons 888

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc ir sāpes anālās atveres apvidū?
Labdien!
Jau kādu laiku ir tā, ka sāp anālā atvere + ir asinis no anālās atveres. Kas tas ir? Ko darīt? Sāku jau uztraukties..
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jūsu simptomi var liecināt gan par hemoroīdiem, gan cita veida saslimšanu. Apmeklējiet proktologu, lai veiktu nepieciešamo izmeklēšanu....

Proktoloģija

Kādas pārbaudes vēl veikt?
Labdien!

Man jau vairākus mēnešus ir veselības problēmas. Eju pie ģimenes ārsta, bet atklāt neko nevar - analīzes labas.

Ir sāpes vēdera lejasdaļā, nespēks, nogurums, slikta dūša, esmu strauji zaudējusi svaru.

Man ir cukura diabēts, bet tur viss pārbaudīts un ir kārtībā. Ir pārbaudīts arī vairogdziedzeris, un arī viss labi. Asins analīzes arī labas.

Nesaprotu, kas ar mani notiek, ārsti neko nevar atklāt. Vai varat ko ieteikt? Ko vēl pārbaudīt? Sāku jau domāt to ļaunāko.


Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien, iesaku apmeklēt ginekologu un veikt mazā iegurņa ultrasonogrāfiju.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc nagu mēnestiņi kļūst sarkanīgi?
Labdien!

Pēc avārijas guvu galvas sasitumus un smadzeņu satricinājumu. Trešajā dienā sāka tirpt kreisā roka. Ārsts izrakstīja lietot LUCETAM, MILDRONĀTU, izrakstīja šprices NEIROMIDIN un B grupas vitamīnus.

Bet tad uz nagiem, abām rokām tikai rādītājpirkstiem, parādījās tumši rozā (vai pat sarkanīga) krāsa mēnestiņiem. Pārējie nagi pagaidām bez izmaiņām.

Sakiet, kas tas varētu būt, kādu speciālistu meklēt un kādi izmeklējumi būtu nepieciešami? Gaidīšu Jūsu atbildi pēc iespējas ātrāk.
Atbild:
Ausma Grīnfelde
Labdien! Sakarā ar avārijas gūtām traumām ārsti, acīmredzot, noteica arī miera režīmu. Ceru, ka apskatē un ārstēšanā piedalījās arī ģimenes ārsts. Nagu mēnestiņu krāsas maiņa visdrīzāk saistīta ar apasiņošanas īpatnībām. Ir grūti spriest par traumas apmēru, iespējams, tika sastiepti kakla daļas muskuļi un asinsvadi, varbūt, rokas nonāca traumējošā situācijā. Tas būtu jāredz, proti, jāatrāda. Sākumā ģimenes ārstam. Ģimenes ārsts ir tas, kurš lemj, pie kāda ārsta būtu jāgriežas. Ģimenes ārsts,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir pamats doties uz slimnīcu?
Sveiki!
Mēģinām tikt pie otrā bērna. Šķita, ka viss jau sanācis, sajūta ir, it kā mēnešreižu dienā pavisam nesāpīga 4 dienu smērēšanās/maza asiņošana (iepriekš sāpīgas, spēcīgas 7 dienu reizes) un krūtis ļoti sāpīgas pēc šīs asiņošanas, ne kā parasti pirms. Mājas hcg test rādīja ļoti, ļoti blāvu otru svītriņu. Nopriecājos. Bet tagad ir pagājušas 14 dienas pēc it kā mēnešreizēm un ir sārtas asinis... Pie ārsta esmu pierakstījusies, bet vai ir pamats satraukties un skriet uz slimnīcu? Sāpju nav.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien. Jàzvana ginekologam un nepieciesama vizite. Iespejams, grurniecibas partrauksanas draudi vai arpusdzemdes grūtnieciba....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā rīkoties, ja bērnam nav zobu aizmetņu?
Labdien!

Šomēnes ar bērnu (9 gadi) bijām pie ortodonta, kurš pēc zobu rentgena informēja, ka nav piekto zobu patstāvīgo zobu aizmetņu.

Lūdzu, pakonsultējiet:

1)vai zobu aizmetņi vairs neparādīsies 100% (parasti esot līdz 5 gadiem)?

2)kādi konkrēti iesmesli varbūt, ka neizvedojas zobu aizmetņi?

3)speciālists ieteica, ka var mēģināt vīlēt piena zobus un pēc tam likt stieples, bet īsti pārliecības nebija. Kā pareizi rīkoties un pie kā griezties?
Atbild:
Tamāra Uļjanova, ROYAL DENT klīnikas pārstāvis
Labdien! Paldies par jautājumiem. 1)Jā, aizmetņi visticamāk neparādisies. 2)Iemesli var būt visai dažadi - ģenētiski vai bērna embrionālās attīstības/pirmo dzīves gadu laikā, kad parasti veidojas zobu aizmetņi, bija kāda ārvides iedarbība, kuras dēļ tas nenotika. 3)Iesakām griezties Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūtā pie ortodonta un rīkoties, saskaņojot ar viņu. Varam rekomendēt griezties pie Daces Ošlejas, pieraksts pa telefonu +371 67455586 (RSU Stomatoloģijas...
Atbild:
dr.Piskunova
Labvakar! Atbildes uz Jūsu jautājumiem? 1) Aizmetnes vairs neparādīsies 100% 2) Tas ir iedzimtās problēmas 3) Ir daudz pacientu, kuri dzīvo ar dažiem piena zobiem,jo patstāvīgo zobu aizmetnes nav. Visbiežāk tie ir mazie dzerokli. Ja palikušie piena zobi ir veseli, nav iemeslu uztraukties. Ortodontiskās ārstēšanas metodes izvēle ir ortodonta pienakums....

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai jāapmeklē vēl kāds speciālists?
Labdien!

Jautājums par 6 gadus vecu bērnu - zēnu, kuram asins analīžu atbildē uzrāda stipri paaugstinātu SĀRMAINĀS FOSFOTĀZES KAULU FRAKCIJU - 234,0 mkg/L vienības, bet pieļaujamais ir (5,5 - 22,9)
Lūdzu, izskaidrojiet, ko tas nozīmē? Vai par to jāuztraucas pastiprināti un jāapmeklē kāds speciālists? (neskaitot ģim. ārstu) Paldies!
Atbild:
Ivars Strazds pediatrs.
Labdien! Pirmkārt-būtu jazin, kāpēc tika nozīmēta šī analīze Otrkārt-vajadzētu noteikt D3 Vitamīna līmeni asinīs, tad varētu konkrētak pateikt, par kadu diagnozi domāt. Ar cieņu dr.I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Kā lai turpina ārstēšanos?
Labdien!

Jau vairāk nekā pusmēnesi mokos ar blefarītu. Iesākumā periodiski uz acu ģlotādas metās caurspīdīgas, mazas pumpiņas, kas kairināja aci. Vienbrīd šķita, ka tās pazūd. Norakstīju to uz alerģiju pret kādu no acu kosmētikas līdzekļiem. Cik tas ir nopietni, sapratu, kad uzmetās pumpa ar baltu (it kā strutu) galiņu starp skropstām, un tai vietā izkrita skropstas. Otrai acij ārējā malā uzmetās tāds kā izaugums baltā krāsā. Plakstiņi palika rapji, bet nekādas plēksnītes starp skropstām nebija.

10 dienas lietoju Tobrex smēri + mākslīgo asaru pilienus. Rezultāta nav nekāda, izņemot pietūkušus, niezošus, sarkanus plakstiņus un milzīgu niezi skropstu apvidū. Uz gļotādas saredzamas mazas, niezošas pumpiņas.

Vai varat pakomentēt iespējamo tālāko ārstēšanos? Ir doma lietot acu pilienus vai ziedi, kas satur deksametazonu (oftandexachlora, maxitrol vai citus) un iekšīgi padzert doxaciklina tabletes. Kāds varētu būt Jūsu ieteikums?

Paldies jau iepriekš?
Atbild:
Ilona Mitre, acu ārsts
Labdien, neredzot aci, ir grūti ieteikt konkrētu terapiju. Visprātīgāk būtu atnākt pie acu ārsta izmeklēties un tad lietot terapiju. Ar cieņu, dr.Mitre...

Acis, optika / acu veselība

Kas varētu būt par iemeslu trokšņu nepanesībai?
Labdien!

Bērnam 5.5 gadi. Ja telpā ir troksnis, piemēram, bērnu dārza grupiņā bērni skaļi uzvedas vai zālē aplaudē, bērns taisa ciet ausis un saka, ka sāp. Dzirdi pirms pusotra gada esam pārbaudījuši dzirdes centrā. Bērns dzied, dejo, acīmredzamu traucējumu vai iekaisumu nav. Kas varētu būt par iemeslu trokšņu nepanesībai?
Paldies.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Iesaku vēlreiz vērsties dzirdes centrā un arī pie bērnu neirologa, lai izmeklētu detalizētāk un atrastu cēloni šai problēmai. Iemesli varētu būt vairāki, kurus minētie speciālisti atrastu vai izslēgtu....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai pēc sitiena varētu būt bojāta bungādiņa?
Sveicināti!

Pirms sešām dienām boksa treniņa laikā saņēmu stipru sitienu pa kreiso ausi. Uzreiz pēc sitiena saļimu, jūtot sāpes kreisajā ausī, dzirdēju ļoti spēcīgu sīcošu skaņu, manuprāt, katrs šo skaņu kādreiz ir dzirdējis, bet šoreiz tā bija ļoti spēcīga un skaļa. Sajutu dzirdes traucējumus, viena no ausīm likās mazāk jūtīga uz dzirdi nekā otra. Nekāda asiņošana no auss nesekoja.

Tagad šķiet, ka ar abām ausīm dzirdu vienādi, bet tik un tā kreisā auss visu laiku ir it kā aizkritusi un vēl joprojām dzirdu to sīcošo, augsto skaņu, tikai tagad tā ir samērā klusa. Esmu centies atbrīvoties no šīs aizkrišanas sajūtas, aizspiežot degunu un cenšoties izpūst gaisu caur to. Veselajā ausī jūtu spiediena palielināšanos, bet bojātajā ausī sajūta ir tāda, ka gaiss tai plūstu cauri. Esmu pamanījis, ka ar bojāto ausi nedzirdu tādas skaņas kā basu, skaņas, kas ir saistītas ar vibrācijām, kā arī pārējās skaņas ir dobjas un neizteiksmīgas, salīdzinot ar otru ausi.

Kas varētu būt noticis? Vai varētu būt bojāta bungādiņa? Pie kā griezties pēc palīdzības, ja tāda nepieciešama?

Ceru uz jūsu palīdzību.

Paldies!
Atbild:
ārsts otorinolaringologs homeopāts, Pāvels Naumovs
Sveicināti! Spriežot pēc sūdzībām, Jums ir vidus un iekšējās auss traumatisks bojājums. Tādā gadījumā Jums jāgriežas pie otolaringologa diagnozes precizēšanai un ārstēšanai. Labs otolaringologs - dr. Armands Auders, tālr. 29111901 Rehabilitācijas nolūkos varu palīdzēt kā otolaringologs homeopāts. Ar cieņu, dr. Pāvels Naumovs, mob. tālr. 29245544...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri