medicine.lv skaitļos

Lietotāji online191
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāds ir niezošo izsitumu pa visu ķermeni cēlonis?
Labdien!

Man jau ilgāk nekā nedēļu ir niezoši izsitumi sarkanu pleķu veidā pa visu ķermeni, vairāk uz krūtīm, muguras un vēdera, mazliet uz kakla, rokām un kājām. Kad pieskaros, tad sāk niezēt vēl vairāk. Izsitumi ir palieli un ļoti daudz. Kad sāk niezēt, gadās nokasīt kreveli. Esmu lietojusi dažādas smēres, kas noņem niezi, bet nekas nelīdz. Pirmo reizi gadās kas tāds, un nesaprotu - kas tas varētu būt un kā rīkoties?
Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Neredzot situāciju klātienē, nav iespējams noteikt precīzu diagnozi. Jums jādodas pie ārsta-dermatologa, kas veiks nepieciešamos izmeklējumus un noteiks izsitumu cēloni. Ar cieņu,...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai no endometrija var būt sāpes vēdera lejasdaļā, sānā un krustos?
Labdien!

Jau gadu ir sāpes vēdera lejasdaļā. Ārsti izstaigāti, neviens neko neatrada. Bet sāp joprojām.

Pēdējā ginekologa vizītē atklāja endometriju 17 mm. Vai no taā var sāpēt visa vēdera lejasdaļa un sāns, kā arī mugura krustos? Ārstam, protams, arī jautāju, atbilde - iespējams. Dakteri diezgan kūtri kur sūta. Arī, ko darīt ar endometriju, īsti nepateica, analīzes neņēma, tikai nosūtīja uz ultrasonogrāfiju. Un slēdziens ir - iespējams, endometrija hiperplāzija. Izrakstīja antibiotiku kursu "Ciprofloxacin". Vai tas palīdzēs vispār?

Sāpes ir stipras, un temperatūra ir 37,4 jau mēnesi, katru dienu. Ne uz kādiem papildu izmeklējumiem mani nesūta ne ginekologs, ne ģimenes ārsts.

Kad augs mazs bērniņš, negribētos vienā dienā attapties ar neārstējamu slimību vai, vēl ļaunāk, ar vēzi.

Ieteikums griezties pie ginekologa vai ģimenes ārsta šoreiz nederēs, jo tiešām nekur nesūta. Vienīgā atbilde - paskatīsimies, kas būs tālāk, varbūt pāries.
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Vispirms jāsaprot, ka endometrijs nav slimība, bet dzemdes dobumu izklājošs audu slānis, kas hormonu ietekmē menstruālā cikla laikā gan sabiezinās, gan samazinās. Hiperplāzija nozīmē sabiezināšanos. Iemesls mēdz būt iekaisums, kura dēļ arī tika izrskstītas antibiotikas. Jūs esat pareizi izmeklēta, un arī ārstēšanas taktika ir pareiza. Patlaban papildu izmeklējumi nav vajadzīgi. Pēc medikamentu kursa pabeigšanas Jums tiks veikta atkārtota sonogrāfija un lemts par tālāko....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kurš rādītājs analīzēs norāda, ka ir pārslimots C hepatīts un ka pašlaik tā vairs nav?
Sveiki!

Meklējot cēloni vienai slimībai, tika veiktas vairākas analīzes uz infekcijām, tai skaitā uz C-hepatītu. Atklāja Anti-HCV 2,65, kas pārsniedz normu. Nosūtīja uz Latvijas infektoloģijas centru uz padziļinātām analīzēm. Saņēmu atbildi - jums ir pārslimota c-hepatīta infekcija un ir antivielas. Kā arī iedeva rezultātus, kur ir vairāki aknu rādītāji ALAT, ASAT un citi - normas robežās, bet nav rezultātu par HCV IgG apstiprinošo testu, HCV RNS.

Jautājums: Vai LIC šīs analīzes netaisa, jo ir kāda cita metode? Vai arī neizsniedz un rezultāti paliek viņu datubāzē?
Kurš rādītājs norāda, ka vīruss ir pārslimots un ka pašlaik tā vairs nav?

Paldies!
Atbild:
MFD Veselības centrs "Pārdaugava"
Labdien! LIC veic šādas analīzes, tās noteikti saglabājas viņu datubāzē. C hepatīts ir sarežģīti ārstējams. Noteikti veiciet atkārtotas asins analīzes LIC. Speciālists Jums noteikti visu paskaidros....
Atbild:
Anda Kariņa Ģimenes ārste
Labdien! Iesaku kontaktēties ar LIC atbildīgo ārstu, kas nozīmēja analīzes, un lūgt paskaidrot, kādas analīzes tika veiktas un kā nonāca līdz Jūsu minētajam secinājumam....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai neliels veidojums pie sēkliniekiem varētu būt kas nopietns?
Labdien!

Satrauc neliels veidojums pašā dzimumloceklī, kas atrodas tuvāk sēkliniekiem un ir knapi sataustāms - maza zirnīša lielumā. Kas tas varētu būt? Vai tas var ietekmēt erekciju? Agrāk nebiju to pamanījis.

Jau iepriekš paldies!
Atbild:
"www.medicine.lv"
Labdien! Bez ārsta apskates nav iespējams noteikt Jūsu sūdzību cēloni. Lai saņemtu precīzu diagnozi, Jums jādodas pie ārsta- urologa. Ar cieņu,...

Uroloģija / nefroloģija

Kāpēc jau mēnesi nepāriet galvas reiboņi?
Labdien!

Nu jau būs pagājis vairāk nekā mēnesis, kad man nepāriet galvas reiboņi. Visu šo laiku dzeru izrakstītās zāles "Betaserc 24mg". Pirms reiboņiem man bija atvaļinājums. Šajā sakarā, protams, biju priecīgs un nedēļu lietoju alkoholu. Pēc alkohola pārtraukšanas, protams, parasti reibst galva, bet šie reiboņi vienmēr pāriet. Sāku satraukties par gaidāmiem darbiem un nākotni, tāpēc lietoju izrakstītās zāles "Cipralex 10mg" aptuveni 5 dienas. Pēc "Cipralex" pārtraukšanas reiboņi turpinājās.

Es saprotu, ka var būt blaknes 2 vai 3 nedēļas, bet ne jau pusotru mēnesi! Uz darbu jāiet, jāstrādā. Bet ausīs sīc, džinkst, redze pasliktinājusies, nevaru paskatīties vienā punktā - sajūta, ka viss pats no sevis raustās. Ir arī dīvaini kustības traucējumi, bet apkārtējie to nav ievērojuši.

Gadu atpakaļ biju pie neirologa, izrakstīja "Betaserc". Vai vajadzētu vēlreiz doties pie speciālista, varbūt citas zāles vajadzīgas?

Man ir 37 gadi. Piebildīšu, ka alkoholu lietoju lielās devās, neregulāri. Asinsspiediens 120 uz 67 vai 71.

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa Ģimenes ārste
Sveiki! Iesaku atkārtoti konsultēties ar neirologu. Iespējams, ka pie vainas ir savilkti sprandas muskuļi, bet, ņemot vērā augstāk minēto, labāk to noskaidrot pie speciālista. Kamēr gaidāt neirologa vizīti, varat veikt sprandas un plecu rajona masāžu, relaksējošus vingrojumus šim rajonam, kā arī apmeklēt fizioterapeitu- manuālo terapeitu....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Ar ko var izskaidrot ilgstošas mēnešreizes?
Labdien!

Man 30 gadi, dzemdību /abortu nebija, cikls regulārs, 28 d.

Mēnešreizes kļuvušas ilgstošas, ilgst aptuveni 12 dienas, ir smērēšanās - sākumā ar tumši brūniem izdalījumiem, mēnešreižu vidū - sarkanīgi izdalījumi un sāpes, tad vēl kādas 5 dienas ir brūngani izdalījumi.

Mēnešreizes agrāk bija 7 dienas un sāpīgas, ar vemšanu un dažreiz pat caureju. Tagad sāp mazāk, vemšanas un caurejas nav, bet mēnešreizes kļuvušas ilgstošas.

Ginekologs uzreiz izrakstīja "Yaz".

Vai nebūtu nepieciešams veikt hormonu analīzi pirms KOK lietošanas uzsākšanas? Vai man ir tikai 2 izvēles - lietot KOK vai arī pusmēnesi staigāt ar MR?

Dzīvoju ar civilvīru, bet sakarā ar ne pārāk labām attiecībām, dzimumdzīve ir reti, grūtniecības iespēja nav liela. Uztraucos, ka ar hormonālo kontracepciju varētu kaitēt organismam.
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Nozīmējot hormonālo kontracepciju, diemžēl, nav iespējams veikt kādus hormonālus testus, kas pārliecinoši noteiktu, kuras tabletes ir tās piemērotākās. Vienīgais nosacījums - ir jābūt labām dzemdes kakla citoloģiskajām analīzēm. Hormonālā kontracepcija organismam nekaitē, to lieto arī hormonālu traucējumu ārstēšanai. Jūsu gadījumā jāveic mazā iegurņa orgānu ultrasonogrāfija. Tas varētu noteikt cikla izmaiņu cēloni....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai spiedošas sāpes krūškurvja kreisajā pusē var būt saistītas ar sirds neirozi?
Labdien!

Man ir 39 gadi. Bieži ir spiedošas sāpes krūškurvja kreisajā pusē, parasti no rītiem un vakaros. Sāpes nav saistītas ar fizisku slodzi, bet tiek novērotas pie ilgstoša stresa, ir arī ģimenes problēmas.

Ģimenes ārsts nosūtīja veikt elektrokardiogrammu un, saņemot rezultātus, paskaidroja, ka rādītāju izmaiņas ir nenozīmīgas un tālāki izmeklējumi nav nepieciešami.

Šī problēma ilgst apmēram gadu. Vai tā varētu būt vienkārši sirds neiroze vai tomēr vajadzētu veikt vēl kādus izmeklējumus?
Atbild:
Ģimenes ārste Anda Kariņa
Labdien! Kā ar holesterīnu un asinsspiedienu? Vai Jums ir cukura diabēts? Vai sāpes ir ilgstošas vai īslaicīgas? Ja kardiovaskulāro slimību riska nav un elektrokardiogramma bija normāla, spiediens labs, tad var domāt, ka problēmas cēlonis ir mugura. Spiedošā sajūta (ne sāpes) un sajūta, ka trūkst elpa, varētu būt saistīti ar stresu (Jūs to nosaucāt par sirds neirozi). Mugurai palīdzes fizioterapija, masāža un kāds nesteroīdais pretiekaisuma līdzekļis (kaut vai "Ibuprofen"). Vienmēr vērts tomēr...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai iespējams, ka abiem vecākiem ar A pozitīvo asins grupu piedzimst bērns ar 0. pozitīvo asins grupu?
Labdien!

Vai es saprotu pareizi, ka A pozitīvā asins grupa ir tas pats, kas 2. pozitīvā asins grupa?

Ja jā, tad vai tas ir iespējams, ka abiem vecākiem, kuriem ir A pozitīvā asins grupa, piedzimst bērns ar 0. pozitīvo asins grupu?

Paldies!
Atbild:
Dr. Jūlija Tarasova, ārste-rezidente ginekoloģijas un dzemdniecības specialitātē
Labdien! Jā, tas ir iespējams, ka abiem vecākiem ar A asins grupu, Rh pozitīvu piedzimst bērniņš ar 0 asins grupu, Rh pozitīvu. Asins grupu nosaka divas alēles. Ja asins grupa ir A, ir divi varianti, kādas tās var būt - IAIA vai IAI0 vienam un otram vecākam. Bērniņš no katra vecāka pārmanto pa vienai alēlei - IA vai I0. Ja no abiem vecākiem ir IAI0 varianti, un bērns manto I0 alēles, bērnam ir I0I0, kas veido O asins grupu. Dr. Jūlija Tarasova...
Atbild:
Liene, SIA GenEra
Labdien! Jā, "A pozitīvā" ir tas pats, kas 2. asins grupa. Šo asinsgrupu mēdz apzīmēt arī A(II)Rh+. Par jautājuma otro daļu - īsā atbilde - jā, tas ir iespējams. Garā atbilde ar skaidrojumu: Cilvēka asins grupu pēc AB0 sistēmas nosaka A un B, kā arī “klusējošais” variants – 0, kas neizpaužas. Lai būtu vieglāk saprast – A, B un 0 ir dažādi AB0 gēna varianti jeb alēles. Tā kā mēs saņemam pusi ģenētiskā materiāla no mammas un pusi no tēta, tad mums katram ir divi no šiem variantiem. A un B varianti ir “spēcīgie”...

Ģenētika

Vai tiešām nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās?
Labvakar!

Man ir 26 gadi. Pirms pāris nedēļām no rīta piecēlos ar sāpošu krūti un tajā sataustāmu bumbulīti. Devos pie ārsta, kurš mani nosūtīja pie mamologa. Biju uz ultrasonogrāfiju, mamogrāfiju, un no šī bumbulīša tika ņemti audu paraugi. Pēc visiem rezultātiem ārsts noteica, ka šo veidojumu vajadzētu izoperēt, bet tas neesot ļaundabīgs.

Patologhistoloģiskā izmeklējuma atzinums: Dotajā materiālā ir audi ar fibrozi, adenozi, vieglu limfocītu infiltrāciju. Imūnhistoķīmija: CKAE1/3 un p63 pozitīvs. Ja klīniski dati par veidojumu, vēlama atkārtota biopsija. SSK-10kods , SSK-0 kods.

Vai, spriežot pēc atzinuma, tiešām nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Neklātienē nevar lemt par operācijas nepieciešamību. Jāsaprot, ka ārstam ir viedoklis, kādēļ jāoperē. Labdabīgs veidojums var arī pārvērsties par ļaundabīgu. Ja apšaubiet ārsta slēdzienu, konsultējieties ar vēl kādu ārstu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādi izmeklējumi jāveic, lai noskaidrotu hroniskas diarejas cēloni?
Labdien!

Vairākus mēnešus saskaros ar problēmu — man regulāri ir šķidra vēdera izeja (reizēm tā, ka katru stundu jāiet uz tualeti) un bieži uzpūšas vēders. Ģimenes ārste to norakstīja uz heliobaktērijām, tāpēc izdzēru "Omeprazol" - nekas nemainījās. Asins analīzēs bija palielināti alerģijas rādītāji, izgāju "Helmintox" paredzēto kursu - joprojām nekas nav mainījies.

Pie kāda speciālista man vērsties, kādus izmeklējumus jāveic?

Paldies!
Atbild:
Ar cieņu, Veselības salons 888
Labdien! Paskaidrojam: "Omeprazol" samazina skābi, bet nelikvidē heliobaktēriju. Varat vērsties pēc palīdzības pie gastroenterologa. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī mūsu medicīnas iestādē. Izmeklējuma laikā tiek izmeklēts katrs orgāns un sistēma, tai skaitā arī viss gremošanas trakts, kā arī noskaidrojam visu organismā esošo parazītu, sēņu, baktēriju, vienšūņu klātesamību un iekaisuma procesus. Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877, vai...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

No kā var būt nepatīkams aromāts intīmajā zonā un izdalījumi no maksts?
Labdien!

Jau kopš augusta sākuma mokos ar nepatīkamu smaku intīmajā zonā. Smaka līdzinās zivju smakai, un arī izdalījumi ir kļuvuši zaļganīgi, tāpēc augustā biju vizītē pie ārsta, kas veica analīzes. Un tur parādījās, ka viss ir kārtībā.

Šī smaka nav pazudusi, bet pirms neilga laika man bija citas veselības problēmas, kuru dēļ nācās lietot antibiotikas. Šī perioda laikā smakas vairs nebija, bet, beidzoties antibiotikām, nepatīkamais aromāts atkal atgriezās, šoreiz - ar rūgteni saldu smaku un baltiem izdalījumiem. Higiēnu ievēroju regulāri. Ar ko tas varētu būt saistīts?

Es nezinu, pie kā vērsties, jo tagad dzīvoju ārzemēs, bet uztraucos par savu veselību.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Pēc apraksta varētu domāt par bakteriālo vaginozi - maksts dabīgās mikrofloras izmaiņām. Iesaku lietot pienskābi saturošas maksts svecītes un ievērot pareizu intīmo higiēnu - nelietot sārmainas ziepes, biksīšu ieliktnīšus, stringus utt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc rodas muskuļu saspringums kājās?
Labdien!

Man jau kādu nedēļu ir izteikts muskuļu saspringums/tonuss kāju ikros, esot miera stāvoklī. Tas periodiski pāriet, bet izteiktāk ir, sēžot un guļot.

Jūlijā bija Epšteina Barra vīrusa infekcija, kas izpaudās ar vispārējiem muskuļu krampjiem rokās un kājās pie kustību maiņas.

Vai šis varētu būt saistīts ar komplikācijām vai kādu nervu sistēmas iekaisumu? Vai tas varētu būt saistīts arī ar diagnozi veģetatīvā distonija? Pie kāda ārsta būtu jāvēršas?
Atbild:
Ar cieņu,
Labdien! Viennozīmīgi atbildēt uz Jūsu jautājumu caur internetu nav iespējams. Jūsu minētās sūdzības var būt saistītas gan ar pārslimoto Epšteina Barra vīrusu, gan ar veģetatīvo nervu sistēmu. Ar vīrusiem nodarbojas infektologs, bet ar veģetatīvo distoniju neirologs, psihiatrs....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai antibiotikas "Ospen" der arī prostatīta ārstēšanai?
Labdien!

Dakteris izrakstīja "Ospen", jo bija pozitīvs tests uz streptokoku. Tas viss man ir saprotams, bet ir tāda lieta, ka aptuveni pirms gada biju pie urologa, un viņš teica, ka ir hronisks prostatīts un veica pilnu diagnostiku. Tagad ir parādījušies tādi paši simptomi.

Gribu "nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu" - izārstēt divas slimības ar vienām antibiotikām, lai nav pēc "Ospen" lietošanas jādzer vēl kādas zāles, tāpēc vēlētos uzzināt, vai manā gadījumā "Ospen" arī līdzēs?

Paldies!
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite, aptiekas vadītāja
Labdien! Katrai antibiotikai ir savs darbības spektrs - tas nozīmē, ka konkrētas antibiotikas ārstē tikai noteiktas saslimšanas. Par hroniska prostatīta ārstēšanu tomēr jākonsultējas ar ārstu. "Nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu" neizdosies, jo "Ospen" Jūsu gadījumā būs piemērots tikai streptokoka ārstēšanai....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tiešām tā ir veģetatīvā distonija?
Labdien!

Puikam 12 gadi. Skolā pēkšņi palika slikti, sāka tirpt roka un kāja kreisajā pusē, pēc kāda laika pārgāja, tad bija ļoti liels nogurums un ļoti sāka sāpēt galva, pacēlās temp. 37-37.5.

Pēc nedēļas sākās tas pats, tikai vēl piepampa sejas labā puse, kļuva stīva mēle, šķības lūpas (kā insulta gadījumā). Aizvedām uz slimnīcu, uztaisīja magnēt.rezonansi galvai, analīzes - neko neatrada. Noteica diagnozi - veģetatīvā distonija.

Pagāja nedēļa, un atkal tirpst roka un kāja, šoreiz vieglākā veidā, bet nu jau otro dienu ļoti sāp galva un dur deniņu daļā (labajā pusē). Nav nekādu stresu tai mirklī, kad tas viss notiek. Vai tiešām tā varētu būt VD? Kādus ārstus apmeklēt vēl, lai izslēgtu, ka tas nav nekas nopietnāks (piemēram, asinsrites traucējumi)? Esam bijuši pie bērnu neirologa, bet arī viņš noveļ visu uz VD. No zālēm lietojam tikai NOOFEN, MAGNE B6 un zivju eļļu.
Atbild:
Ar cieņu, Veselības salons 888
Labdien! Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma pārbaudi šūnu līmenī, lai varētu noskaidrot, vai visu sūdzību pamatā tiešām ir veģetatīvā distonija, vai kādas citas veselības problēmas. Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877 vai www.vs888.lv...
Atbild:
Cieņā, Dr. Ilze Dūdiņa, internists
Labdien, cien.Ilze! Daži no Jūsu minētajiem simptomiem var būt pie saslimšanas ar veģetatīvo distoniju. Es Jums ieteiktu griezties pie neirologa uz atkārtotu konsultāciju, varat apmeklēt citu neirologu, lai būtu vairāku speciālistu slēdzieni. Ja esat veikuši tikai magnētiskās rezonanses izmeklējumu, iespējams, ka ārsts nosūtīs Jūsu dēlu uz papildu izmeklējumiem un analīzēm....
Atbild:
Cieņā, Dr. Ivars Strazds
Labdien! Spriežot pēc Jūsu teiktā, varētu domāt par veģetatīvo distoniju, un droši vien, ja veiktu kādus izmeklējumus, tas arī apstiprinātos....

Psihoterapija / psihiatrija

Vai menstruāciju kavēšanās var būt saistīta ar vairogdziedzera problēmām?
Sveiki!

Man ir 25 gadi. Jau 11 dienas kavējas menstruācijas, vairāki grūtniecības testi jau ir taisīti, bet ir negatīvi. Krūtis ir jutīgas, un velkošā sajūta vēderā turpinās jau 3 nedēļas. Vai kavēšanās var būt no vairogdziedzera? Pie vairogdziedzera ir jūtams mazs bumbulis. Tikt pie ginekologa iespējams tikai decembra vidū, uztraucos par savu veselību.
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Neklātienē nevar noteikt veselības problēmu cēloni. Mājas lapā ''rindapieārsta.lv'' var atrast ātrāku pierakstu pie ginekologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas ir iekaisums pēc operācijas?
Labdien!

Man 42. gada sākumā tika veikta vēdera dobuma USI un kolonoskopija, viss bija ok. Dzemdes kakla citoloğija - ok.

11.jūlijā izņēma dzemdi un olvadus miomas dēļ, bija arī endometrioze. Pēc mēneša 4 dienas bija ūdeņaini izdalījumi, kas pēc tam pazuda, un sāka sāpēt vēdera lejasdaļa. Ginekoloğiskajā USI neko neuzrādīja, asins un urīna analīzes arī ok.

5 dienas lietoju "Ciprinol" un "Metronidazol". Uzlabojumu nav. Sāpes nemazinās. Papildus tagad sāpes parādījās arī krustos. Uz citiem izmeklējumiem nesūta. Kas var sāpēt, pie kāda speciālista griezties? Sajūta, ka lejā kaut kas traucē. Varbūt tas ir iekaisums pēc operācijas? Ar ko ārstēt? 4 mēneši pēc lapraskopijas ir pagājuši. Esmu izmisumā.
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Pēc apraksta nevar noteikt Jūsu veselības problēmu cēloni. Jums jādodas pie ginekologa un ģimenes ārsta....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kur un kā var pierakstīties pie psihoterapeita, un vai tas ir iespējams ar valsts līdzfinansējumu?
Labdien!

Man ir nosūtījums no ģim. ārsta psihoterapeita apmeklējumam - kur un kā es varētu pierakstīties, un vai ir iespējams ar valsts līdzfinansējumu?

Paldies!
Atbild:
Dace Simsone, ārste - psihiatre, SIA "Klīnika Dzintari"
Labdien! Ir iespēja pieteikties "Klīnika Dzintari" dienas stacionārā, un tad ārsta-psihiatra konsultācijas būs bez maksas. Bet diemžēl psihoterapeita konsultācijas ir maksas pakalpojums - 45 EUR (45 min.), katra nākamā konsultācija 35 EUR. Pieteikties var pa tālr. 67754811....

Psihoterapija / psihiatrija

Kādi var būt šādas mēnešreižu kavēšanās iemesli?
Labdien!

Pēdējās mēnešreizes 2. oktobrī, cikls vidēji 30 dienas. 16 gadi, dzīvoju dzimumdzīvi, izsargājos ar prezervatīviem. Jāpiebilst, ka vairākas dienas cikla vidū šomēness bija smērēšanās, brūngani izdalījumi. Grūtniecības tests 7. novembrī - negatīvs. Kāds var būt šādas mēnešreižu kavēšanās iemesls?
Atbild:
Maija Dace Broša Ginekologs 1. slimnīca Šarlotes poliklīnika
Labdien! Aprakstā ir pārāk maz informācijas, lai izdarītu secinājumus. Dodieties pie ginekologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ar ko varētu būt saistīti šie simptomi?
Labvakar!

Man ir 33 gadi un ļoti uztrauc, ka man bieži uznāk ļoti asas sāpes abos sānos jostas vietā un kreisajā paribē, un tas viss ilgst aptuveni pāris minūtes. Ir tā, ka elpošana paātrinās, tad ieduras vienā sānā, paiet pāris sekundes, tad ieduras otrā sānā, un vēl pēc pāris sekundēm ieduras krūtīs, tad kreisajā sānā ap krūškurvi. Tad krūškurvī jūtu tādu siltumu un arī kaklā ir dīvaina sajūta. Ar ko varētu būt saistīti šie simptomi?

Lūdzu, sniedziet kādu atbildi, jo esmu ļoti nobijies.

Paldies!
Atbild:
Ar cieņu,
Labdien! Iespējams, ka esat apsaldējis starpribu nervus, vai arī tās ir kādas veģetatīvās distonijas izpausmes. Varat apmeklēt neirologu, lai uzzinātu šī speciālista viedokli, kā arī varam piedāvāt veikt kopējo veselības pārbaudi mūsu medicīnas iestādē....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kādi var būt iemesli augļa attīstības beigām 8. nedēļā?
Labdien!

Kādi var būt iemesli augļa attīstības beigām 8. nedēļā?


Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša Ginekologs 1. slimnīca Šarlotes poliklīnika
Labdien! Iemesli var būt visdažādākie - sākot ar infekcijām, stresu, iedzimtām patoloģijām. Daba likvidē augli, ja tas veidojas ar defektiem. Vislabāk skaidrojumu varētu dot jūsu ārsts, bet reizēm iemeslu atrast nevar....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds var būt iemesls sāpēm kaunuma kaula lejasdaļā?
Labdien!

Jau ilgāku laiku sāp konkrēts punkts starpenē kaunuma kaula lejasdaļā, lielo kaunuma lūpu rajonā. Uzspiežot uz šī punkta, sāpes pastiprinās. Sāpes konkrētajā vietā ir stabilas. Vizuāli nekādus veidojumus neredz. Ginekoloģiskā USG veikta - viss kārtībā. Asins un urīna analīzēs arī viss perfekti. Veikts arī iegurņa rentgens AP projekcijā, kas pataloģijas neuzrāda.

Kāds varētu būt iemesls?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša Ginekologs 1. slimnīca Šarlotes poliklīnika
Labdien! Bez apskates secinājumus nevar izdarīt. Konsultējieties ar ģimenes ārstu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā rīkoties izdegšanas sindroma gadījumā?
Labdien!

Konstatēju, ka pēc 2 gadu atpūtas joprojām neesmu gatava atgriezties darbā un jūtos nogurusi, kā arī ir trauksme, kad tiek piedāvāts strādāt līdzīgā darbā (darbs ar vardarbībā cietušajiem, internātskolā ar sociālā riska skolēniem). Darbā nostrādāju 10 gadus un pusgadu pēc tam apmeklēju psihoterapijas nodarbības. Medikamentus nelietoju. Kā man vajadzētu rīkoties?

Paldies!
Atbild:
Dace Simsone, ārste - psihiatre
Labdien! Būtu vēlams tomēr saprast, ko īsti no sava darba sagaidāt, kādi ir Jūsu personiskie mērķi tajā, kā Jūs sevi realizējat, darot darbu. Izdegt var, arī strādājot pie konveijera, kur nav nekādu emociju no konveijera plūstošajām sagatavēm. Visi brīnumi slēpjas katrā cilvēkā personiski. Ja kāds darbs Jums neder, tas ir jāpieņem kā fakts, jāapzinās un tad jāmaina. Varbūt jāmaina psihoterapeits, kas mainīs metodiku darbā ar Jums, un Jums būs vieglāk iekustēties savu mērķu virzienā....
Atbild:
Ar cieņu, Psihologs, eksistenciālais psihoterapeits, Anita Čodere un ārste-psihiatre B.Brokāne-Čekstere
Labdien! Nav viegli atbildēt, neredzot Jūs un balstoties uz tik īsu situācijas aprakstu, bet mēģināsim. Pirmkārt, Jūsu gadījumā būtu nepieciešama šajos jautājumos kompetenta ārsta-psihiatra vai ārsta-psihoterapeita konsultācija, lai saprastu, vai ir nepieciešami medikamenti, jo simptomi nepāriet. Otrkārt, būtu nepieciešams atsākt psihoterapiju un atrast veidus, kā atjaunot resursus, jo darbs ar jūsu minētām klientu grupām ir ļoti iztukšojošs. Un visbeidzot, ja nekas no minētā nepalīdz, būtu...

Psihoterapija / psihiatrija

Vai, veicot prostatas masāžu, ir iespējams izārstēt erekcijas problēmas?
Labdien!

Man ir 48 gadi, un ir ļoti vāja erekcija, prostatas iekaisums, adinoma, PSA man ir 0.785. Esmu bijis pie trīs urologiem, un visi kā viens man izrakstīja Sanodafilu vai viekāršā valodā Viagru. Tā kā nevēlos vēl patreiz ar šo medikamentu aizrauties, jo pēc kāda laika tā daudzums būs tikai jāpalielina, kā runā lielākā daļa vīriešu, kas jau lieto šo preparātu, sakiet, lūdzu, vai, veicot prostatatas masāžu, ir iespējams, ka erekcija atgriežas salīdzinoši īsā laikā, un cik bieži šī masāža jāveic? Kad parādās pirmie uzlabojumi? Kādas ir pirmās pazīmes, kas norāda, ka notiek uzlabojumi? Kādi būtu vēlamie vitamīni, tējas no dabīgām vielām, vai homeopātija arī var palīdzēt?
Atbild:
Ar cieņu, Veselības salons 888 27088877
Labdien! Par prostatas masāžām nekādus komentārus sniegt nevaram, jo neesam urologi un neesam ar to saskārušies. Mēs esam alternatīvās medicīnas centrs un veicam vispārēju organisma izmeklēšanu tai skaitā arī uroģenitālās sistēmas pārbaudi, un mūsu ieteikumi izriet no veiktās pārbaudes rezultātiem un veselības uzlabošanā mēs iesakām fito (dabas) preparātus, kuri, pielietojot pareizā veidā un proporcijās, var ļoti veiksmīgi mazināt iekaisumu procesus un to izraisītās sekas. Sīkāku informāciju var...

Uroloģija / nefroloģija

Vai viens no artrīta simptomiem var būt aizcietējumi?
Labdien!

Man ir artrīts, bet nav noskaidrota tā izcelsme. Vai viens no slimības simtomiem varētu būt aizcietējums un gļotainas asinis uz fekālijām? Vai šādi simptomi varētu būt kādu zāļu ietekmes rezultāts? Vai artrīta gadījumā tā varētu būt?

Paldies!
Atbild:
Ģimenes ārste Anda Kariņa
Labdien! Aizcietējumi var būt iemesls akūtai fisūrai (plīsumi gļotādā). Pēc defekācijas uz fēcēm var būt svaigas asinis. Jāpanāk regulāra, komfortabla vēdera izeja. Rektāli simtomus mazina tam paradzētas rektālas svecītes vai ziedes (piemēram, Posterisan, Anusol utt.) Ja simptomi ir ilgstoši, jādodās pie proktologa!...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri