medicine.lv skaitļos

Lietotāji online85
Aktīvie uzņēmumi12689
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Ja viena gada vecam bērniņam ir sifilis, vai viņš var aplipināt pārējos, ja jā, tad kādā veidā?
Labdien!
Vēlējos uzdot šādu jautājumu, ja viena gada vecam bērniņam ir sifilis, vai viņš var aplipināt pārējos, ja jā, tad kādā veidā?
Atbild:
Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalašņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896
Sifiliss ir seksuāli transmisīva slimība (STS, kas izplatās dzimumkontaktu vai asins pārnešanas ceļā. 1 gada vecumā ir iespējams tikai iedzimts sifiliss no vecākiem. Noteikti ir nepieciešama bērna ārstēšana. Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalašņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896 www.ginekologi.lv ...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā var ārstēt Alcheimera slimību, kas ir sākuma stadijā, un ko lietot profilaksei?
Labvakar!
Kā var ārstēt Alcheimera slimību, kas ir sākuma stadijā, un ko lietot profilaksei?
Paldies
Atbild:
Veselības salons 888 Dārzaugļu ielā 1, Rīga 67275888
Labdien, konkrēti atbildēt, kā ārstēties konkrētās slimības gadījumā, neredzot pacientu un nezinot konkrētāk kāds ir citu orgānu stāvoklis, piesārņojums un šūnu funkcionēt spēja - būtu bezatbildīgi! Šī slimība noteikti ir ārstējama un arī profilaktiski pasākumi nepieciešami, bet šajā gadījumā jums vajadzētu vērsties pie ārsta, kas jums uzstādījis šādu diagnozi vai, ja nav tāda vēlme vai iespēja - mēs savā klīnikā varam veikt diagnostiku orgāniem, šūnām un piedāvāt profesionālu risinājumu. Veselības...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc uz kājām plīst asinsvadi?
Labdien!
Kāpēc uz kājām plīst asinsvadi? Man ir 24 gadi, asinsvadi parasti plīst no ceļgala uz leju, taču asinsizplūdumi pārsvarā nav redzami, reizēm mazi tumši laukumiņi. Kad asinsvadi plīst, tad sajūta it kā ar elektrību būtu dabūjusi. Vai man kādi vitamīni trūkst?
Atbild:
Jāņa Ģīļa privātklīnika
Asinsvadi nereti plīst, ja ir izmainīta to sieniņu caurlaidība. Iemesli var būt dažādi. Iesaku konsultēties Estētiskās dermatoloģijas klīnikā, Skanstes ielā 13 pie lāzerķirurga vai lāzerdermatologa. Ar mūsdienīgas lāzeraparatūras palīdzību šos asinsvadiņus var ātri un nesāpīgi likvidēt.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pie kāda speciālista vēl varētu griezties un no kā varētu būt radusies šī problēma?
Sveicināti!
Manam vīram ir sekojoša problēma - 3mēnešus tirpst kreisās kājas augšējais muskulis. Esam bijuši pie neirologa uz konsultāciju, kur sākumā uzstādīja diagnozi, kad ir kaut kāda nobīde mugurkaulā no smagumu celšanas, izrakstīja špricējamās ampulas + zāles, kas bija jālieto 10dienas, bet tāpat nekas nemainījās. Tika uztaisīts rentgens mugurkaulam un gūžai - arī tur izrādās viss kārtībā. Sakiet lūdzu, pie kāda speciālista vēl varētu griezties un no kā varētu būt radusies šī problēma. Jau iepriekš - sirsnīgs.
Paldies!
Atbild:
Neirologs Santa Ašmane Veselības klīnika
Cienījamā, kundze. Visticamāk Jūsu kungam tirpšana kājas augšstilbā ir saistīta ar jostas saknītes kairinājumu. Visbiežākais iemesls vīriešiem darbspējīgā vecumā ir mugurkaula starpskriemeļu diska pataloģija, kura parasti rodas pie nepareizas smaguma pacelšanas vai nešanas, it īpaši, ja ikdienā ir sēdošs darbs. Lai precīzāk noteiktu iemeslu un izteiktu prognozi un nozīmētu terapiju vēlama neirologa konsultācija .Tikmēr censties visu darīt ar taisnu muguru, noslogojot ceļus, izvēlēties pareizu...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man gadās spiedīgas un mazliet sāpīgas sajūtas abās pusēs tā sauktajā saulītes apvidū, mazliet zemāk tieši zem pašām ribām, kas tas varētu būt?
Labdien,
gribēju uzzināt vairākas lietiņas - pirmām kārtām man gadās spiedīgas un mazliet sāpīgas sajūtas abās pusēs tā sauktajā saulītes apvidū, mazliet zemāk tieši zem pašām ribām, kas tas varētu būt?

Atbild:
Nav
Linda, tā var būt problēma ar kuņģi, taču to nav iespējams precīzi pateikt bez ārsta izmeklējuma un, iespējams, papildu analīzēm. Noteikti griezieties pie ģimenes ārsta uz pārbaudi!...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai homeopāts apskatot manu bērnu, kad viņš ir vesels var izrakstīt priekšdienām zāles, kad tā saaukstēšanās sākas, lai uzreiz ir ko iedot?
Labdien!
Manam bērnam ir trīs gadi, iet bērnudārzā. Saaukstēšanās slimības ir regulāri. Vienu nedēļu bez iesnām, nākamo ar utt. saprotu, ka šajā vecumā un vēl bērnudārzā tas būs bieži. Esmu nobažījusies par to, ka tik bieži sanāk dzert tos pretklepus sīrupus. Gribētu pāriet uz homeopātiskiem līdzekļiem. Manā dzīvesvietā homeopāta nav. Tas nozīmē, ka slimības sākumā es bērnu uzreiz ārstam nevaru parādīt. Jo tad man jābrauc uz Rīgu un kad vēl to bērnu pieņems, jo ir taču iepriekšējs pieraksts. Vai homeopāts apskatot manu bērnu, kad viņš ir vesels var izrakstīt priekšdienām zāles, kad tā saaukstēšanās sākas, lai uzreiz ir ko iedot?
Paldies par atbildi!
Atbild:
Ārsts homeopāts Pāvels Naumovs, mob. tālr. 29245544, 26388387
Šajā vecumā bērni, apmeklējot bērnu dārzu, ļoti bieži slimo. Bērnu dārzs priekš maza cilvēka ir "pirmā darba vieta", jauna vide, kad bērns ir faktiski izrauts no ģimenes loka un viņam ir jāsāk kaut ko darīt patstāvīgi, bez tēva un mātes kontroles. Slimošana var būt ka protests un aizsargreakcija uz to. Tāpēc, pirms sākt dot bērniņam homeopātiskus līdzekļus, ir svarīgi padomāt, vai viss ir kārtībā ar ģimenes vienotību, kāds ir psiholoģiskais klimats ģimenē. Jūs rakstiet "manam bērnam"... Kāpēc ne "mūsu bērnam"?...

Homeopātija

Kādos dabīgos produktos ir folskābe, vai arī ir jālieto sintētiskie?
Labdien!
Sakiet lūdzu, kādos dabīgos produktos ir folskābe, vai arī ir jālieto sintētiskie?
Atbild:
Veselības salons 888
Visvairāk B9 vitamīna jeb folijskābe ir svaigos salātos, spinātos, tomātos un burkānos, kā arī aknās, nierēs, olās un sierā. Ar pārtiku pieaugušam cilvēkam būtu jāsaņem 0,18-0,40 mg B9 vitamīna dienā. Veselības salons 888 Dārzaugļu ielā 1 Rīga 67275888 www.vs888.lv...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai var veikt magnētisko rezonansi kājai, kura ir ieģipsēta?
Labdien!
Vai var veikt magnētisko rezonansi kājai, kura ir ieģipsēta? Iemesls - ahileja cīpslas trauma..
Atbild:
Dr. Kārlis Kupčs DiaMed Magnētiskās rezonanses centrs Rīgā, Olīvu ielā 5a Tālr. 67471788, 29210586
Jā, tas ir iespējams! Dr. Kārlis Kupčs DiaMed Magnētiskās rezonanses centrs Rīgā, Olīvu ielā 5a Tālr. 67471788, 29210586

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāds ir labākais vecums meitenei klitora nogriešanai (amputācijai)?
Labdien!
Kāds ir labākais vecums meitenei klitora nogriešanai (amputācijai)? Meitene 1,5 gadus veca un to ieteica bērnu ginekoloģe.
Atbild:
Ivars Strazds
Labdien! Ja šāda veida operācija ir nepieciešama, tad operācijas laiks būtu jānoskaidro tikai pie bērnu ginekologa, pie kura var konsultēties Rīgā, citur bērnu ginekologu Latvijā nav. Bet pirmām kārtām Jums būtu jāzina, kāpēc šāda operācija ir vajadzīga, jo šāda veida ķirurģiskas iejaukšanās notiek reti.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt ar dzimumzīmīti?
Labdien!
Man uz vienas no lielajām kaunuma lūpām ir dzimumzīme. Tā pavisam noteikti ir kļuvusi plašāka nekā bija, teiksim, pirms pieciem gadiem. Nekādu citādu izmaiņu nav, bet tā kā tā ir tā ķermeņa zona, no kuras regulāri mēģinu atbrīvoties no apmatojuma (skuju vai vaksēju), tad mani sāk satraukt, vai kaut ko ar to dzimumzīmi nevajadzētu pasākt. Nekādu citu izmaiņu tik tiešām nav.
Jau iepriekš paldies!
Atbild:
Baiba Baumane-Ģīle Dr. med. Jāņa Ģīļa privātklīnika Rīgā, Baznīcas ielā 31 Tālr, 67845208, 28300800
Ar šo veidojumu vajadzētu vērsties Estētiskās dermatoloģijas klīnikā, Rīgā, Skanstes ielā 13, lai ar speciālas aparatūras palīdzību dzimumzīmi apskatītu un izlemtu par labāko tās likvidēšanas veidu. Baiba Baumane-Ģīle Dr. med. Jāņa Ģīļa privātklīnika Rīgā, Baznīcas ielā 31 Tālr, 67845208, 28300800

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai varētu lūdzu atsūtīt kādu bildi, kurā ir redzama vagīnas sēnīte?
Labdien!
Vai varētu lūdzu atsūtīt kādu bildi, kurā ir redzama vagīnas sēnīte? Ja tas nav iespējams, vai jūs varētu lūdzu paskaidrot kā tā izpaužas un kā viņu var ārstēt, un vai viņa ir lipīga?
Atbild:
Nav
Vaginā var būt dažādas sēnītes, kas dažādi izpaužas. Viena no izplatītākajām ir Candida albicans jeb tā sauktā piena sēne. Ievadiet Google attēlu meklētājā Candida albicans, un saņemsiet ļoti daudzus attēlus. Candida albicans izārstēt ir samērā vienkārši. Bet, lai noskaidrotu, vai sievietei sagādā problēmas tieši šī vaginas sēnīte vai kāda cita (un vai tā vispār ir sēnīte, vai kāda cita kaite), noteikti ir jādodas pie ginekologa un jāveic analīzes.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Gribēju uzjautāt pie kāda ārsta jāiet, ja man ir kārpa, tāda ļoti liela uz vīrieša sēkliniekiem?
Sveiki!
Gribēju uzjautāt pie kāda ārsta jāiet, ja man ir kārpa, tāda ļoti liela uz vīrieša sēkliniekiem. Es saprotu, ka bez ķirurģiskas iejaukšanās neiztikt. Tikai nezinu vai man uzreiz doties pie ķirurga, vai pie kāda cita speciālista, kas nodarbojas ar tādām lietām.
Atbild:
Jāņa Ģīļa privātklīnika
Jebkura ādas vai zemādas veidojuma gadījumā var vērsties pie dermatologa vai ķirurga pēc palīdzības. Vispirms jānoskaidro vai veidojums ārstējams medikamentozi vai operējams. Ja nepieciešama operācija, lūdzu piesakieties Baznīcas ielā 31, Plastikas ķirurģijas klīnikā uz konsultāciju un operāciju.

Dermatoloģija / ādas veselība

Varbūt jūs varētu man ieteikt uz kuru klīniku un pie kāda speciālista man jādodas?
Labdien!
Sakiet lūdzu, pie kāda speciālista man jāgriežas, ja man ir šāda problēma - man uz kājām, vēnu vietās ir tādi kā zilumi, sākumā domāju, ka tas ir sasitums, palika zils un pāries, bet nu jau vairāk kā pus gadu man tas zilums stāv, tas zilums ir diezgan paliels un brīžiem sāp. Aptiekā man ieteica Troxevasin gan kapsulas, gan gēlu, lietoju abus, vienu brīdi likās, ka it kā sāk pāriet, bet nē. Varbūt jūs varētu man ieteikt uz kuru klīniku un pie kāda speciālista man jādodas.
Jau iepriekš LIELS PALDIES.
Agita
Atbild:
Jāņa Ģīļa privātklīnika
Labdien, pēc apraksta šķiet, ka palīdzība jāmeklē pie flebologa. Iesaku vērsties Estētiskās dermatoloģijas klīnikā Skanstes ielā 13 pie dr. Ūdra. Dr. Ūdris ir flebologs ar lielu pieredzi asinsvadu lāzerķirurģiskā ārstēšanā.

Fleboloģija / vēnu saslimšanas

Vai tie vispār ir hemoroīdi?
Labdien.
Pēdējos grūtniecības mēnešos un pēc dzemdībām man, cik saprotu, parādījās hemoroīdi. Pēc tualetes apmeklējuma sāpes īpaši neatceros, bet bija un ir asinis uz tualetes papīra, un diezgan daudz, arī podā sapilējušas. Tikai retu reizi viss bija kārtībā. Ģimenes ārsts man izrakstīja svecītes "Doloproct" un vēdera izejas mīkstinošas tabletes - senna. Bet īpaši nekas nav mainījies. Vai tie vispār ir hemoroīdi? Ko vēl varu lietot, lai šis viss izbeigtos? Un pēdējos grūtniecības mēnešos līdz ar asinīm parādījās tāda kā liekā āda ap anālo atveri, kas neniez, nesāp un neasiņo. Iepriekš to skaidroju ar to, ka mazais nospiež uz leju un līdz ar to uz āru manas zarnas. Bet pēc dzemdībām nekas nav mainījies. Vai mainīsies, tam tā jābūt? Pirms tam mana anālā atvere bija mazs punktiņš, nekas uz āru neizvēlās.
Atbild:
Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalsšņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896
Jūsu gadījumā obligāti jākonsultējas ar proktologu, jo neredzot objektīvo stāvokli, nevar efektīvi izvērtēt Jūsu stāvokli. Viens no speciālistiem, kuru varam ieteikt ir dr. Dūmiņš, kurš pieņem katru dienu no 8 līdz 14 medicīnas sabiedrībā "ARS", tālr. 67201007. Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalsšņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas jādara, ja vēlos vispār atteikties no ģimenes ārsta pakalpojumiem - nevis pārreģistrēties pie cita, bet vispār atteikties?
Labdien!
Kas jādara, ja vēlos vispār atteikties no ģimenes ārsta pakalpojumiem - nevis pārreģistrēties pie cita, bet vispār atteikties? Vai ir kāds iesniegums jāraksta?
Atbild:
Nav
Labdien, nekas īpašs nav jādara. Jūs neviens nevar piespiest ģimenes ārstu apmeklēt, un Jums nevienam par to nav jāatskaitās....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Varbūt varētu palīdzēt hipnoze?
Labvakar.
Man 42 gadi. Jau gadu mani pavada trauksme un trulas reizēm asas sāpes sirds apvidū (pēc tuvinieka nāves un izmaiņām personiskajā dzīvē). Esmu griezusies pēc palīdzības pie psihiatra tika izrakstīti antidepresanti "Ciral", pēc 2 mēnešu lietošanas izmaiņu nekādu. Šobrīd ir izrakstīti un lietoju "Truxal", bet nejūtu nekādus uzlabojumus, paliek arvien sliktāk. Pēdējā laikā iestājusies apātija, pārņēmusi bezcerība un nevēlēšanās dzīvot.
Varbūt varētu palīdzēt hipnoze?
Atbild:
Nav
Iveta, iesakām Jums labu sertificētu psihoterapeiti Ievu Priednieci. Viņa pieņem Rīgā, Bruņinieku ielā. Lūdzu, piesakieties pa tālruni 29435308.

Psiholoģija

Man ir Man ir 51.gads un sausa sejas āda, kādus sejas krēmus man ieteiktu lietot?
Labdien!
Man ir 51.gads un sausa sejas āda, kādus sejas krēmus man ieteiktu lietot? Vai var lietot kosmētiku no Krievijas un kādu tieši jūs man ieteiktu?
Atbild:
Panacea Pro kosmetoloģiskā prakse
Iesakam lietot kosmētiku sausai, prasīgai nobriedušai ādai. No krievu brendiem varam ieteikt kosmētiku Аркадия,konkrēti Prestižs sēriju, vai krēmu Plafit ar fito placentu.Panacea Pro kosmetoloģiskā prakseRīga, Ūdens iela 12, tālr. 67696949

Dermatoloģija / ādas veselība

Par sejas tīrīšanu ar augļskābēm - kā notiek tas process?
Labdien!
Gribēju uzzināt par sejas tīrīšanu ar augļskābēm, kā notiek tas process? Tiek uzliktas augļskābes un tad tiek tīrīta seja, vai vispirms tiek iztīrīta seja un tad liek augļskābes?
Atbild:
Panacea Pro kosmetoloģiskā prakse, Rīga, Ūdens iela 12, tālr. 67696949
Labdien! No sākuma tiek uzliktas augļskābes un tad seja tiek iztīrīta. Panacea Pro kosmetoloģiskā prakse, Rīga, Ūdens iela 12, tālr. 67696949

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai pastāv iespēja, ka man var būt kāda slimība, piemēram, sifilis, vai tas varētu būt saistīts ar sieviešu līniju?
Labdien.
Es biju pie ginekologa, un viņai nepatika manas gļotas! Vai pastāv iespēja, ka man var būt kāda slimība, piemēram, sifilis, vai tas varētu būt saistīts ar sieviešu līniju?

Atbild:
Nav
Labdien, vai tā ir kāda sēnīšu infekcija, vai dzimumceļā pārnēsājama slimība, vai vēl kas cits, to ir iespējams pateikt, vienīgi veicot analīzes.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Jūs lūdzu varētu ieteikt līdzekļus - tējas, dažādus augus, libido samazināšanai?
Sveicināti!
Vai Jūs lūdzu varētu ieteikt līdzekļus - tējas, dažādus augus, libido samazināšanai?
Ar cieņu, Ģirts
Atbild:
Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515
Labdien, kalmju sakņu novārījumi vai tinktūras! Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai man būtu iemesls uztraukties?
Labdien!
Man ir tāda problēma, ka reizēm (ne katru dienu), runājot es nevaru izrunāt kādu vārdu un sāku tā kā stostīties, sajūta it kā būtu samežģījusies mēle un nespēju pabeigt izrunāt vārdu. Nekad iepriekš šāda problēma nav bijusi, arī bērnībā runas problēmu nebija. Šī problēma mani nomoka nepilnu gadu. Nesaprotu, kas tam par iemeslu, tas man liek justies neveikli, kad sarunājos. Vai man būtu iemesls uztraukties? Ļoti gaidīšu atbildi un ieteikumus, paldies.
Atbild:
Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515
Jāsaprot, kas ar Jums vai jūsu dzīvē pirms gada noticis. Iespējami vairāki varianti, kas varētu Jums līdzēt psihoterapeits, logopēds, neirologs. Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas