medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12689
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vēlos jautāt vai kāju elektriskās masāžas vannas palīdz ārstēt podagru?
Labdien!
Vēlos jautāt vai kāju elektriskās masāžas vannas palīdz ārstēt podagru?

Atbild:
Laimdota Karpinska,
Elektroprocedūras var būt kā palīgmetode, taču podagra ir vielmaiņas saslimšana un pēc padoma par elektroprocedūrēm labāk griezties P.Stradiņa klīniskā slimnīcā fizikālās terapijas nodaļā viņiem liela pieredze šai jautājumos (P. Stradiņa KUS Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas centra tālrunis: 67069791 - Medicine.lv).

Podoloģija / pēdu aprūpe

Cik varētu apmēram maksāt šāda veida operācija un kur to varētu veikt?
Labdien!
Man ir jautājums, kurš nomoka jau vairākus gadus. Lieta tāda, ka esmu piedzimusi ar diviem līdz pusei ar ādu savienotiem kāju pirkstiņiem (abām kājām identiski) - izskatās, ka sākumā ir kājai 1 pirksts, taču pirkstu galā viss ir ok, tie jau ir divi. Kauli ir atsevišķi, liekas, ka tikai vajadzētu veikt iegriezumu "pirkstu starpā" un sašūt. Man tas viss rada diskomfortu (bieži šīs "pirkstu starpas" sāpīgi plaisā, īpaši nēsājot augstpapēžu apavus - sajūta tāda, it kā kāds ar varu mēģina atdalīt šos savainotos pirkstiņus. Un, protams, kā jau sievietei, ir arī tīri ētiski apsvērumi, jo bieži nācies apkārtējos manīt pat šausmas un riebumu, ieraugot manas pēdas. Gribas tomēr kādreiz uzvilkt arī vaļējos apavus un neslēp kājas. Cik varētu apmēram maksāt šāda veida operācija un kur to varētu veikt?
Paldies!
Atbild:
Ilze Apine,
Labdien! Jums ir nepieciešama traumatologa konsultācija, lai saaugumu izmeklētu klātienē un pirms operācijas noskaidrotu sekojošas pazīmes: 1. Cik pirksti ir saauguši? 2. Daļējs pirksta falangas saaugums vai pilnīgs pirkstu veidojošu falangu saaugums. 3. Vai nagi ir saauguši kopā? 4. Cik liela saaugumu virsma? Pirms operācijas obligāti būs jāveic rentgenoloģiska izmeklēšana. Operācijas būtība ir atbrīvot saaugušus pirkstus ar Z veida plastiku. Operācijas cena ir no 200 Ls - 400 Ls atkarībā no saauguma...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai to var likvidēt bez ķirurģiskas iejaukšanās un galu galā kas tas ir?
Sveiki.
Pirms kādiem 3 gadiem atsitu stipri pieri, izveidojās paliels puns (Pampums) uz pieres, vēl līdz šim nav nogājis. Nesāp. Ja šo 3 gadu laikā nekas nav slikts noticis ar šo uzpampumu, tad cik noprotu tas nekas veselībai kaitējošs tas nav. Vai to var likvidēt bez ķirurģiskas iejaukšanās un galu galā kas tas ir?
Paldies
Atbild:
Anita Millere
Vispirms jānoskaidro, kas tas ir! Varētu palīdzēt magnētiskā rezonanse.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik ilgam laikam jāpaiet pēc atslēgas kaula lūzuma, lai varētu atsākt nodarboties ar dejošanu?
Labdien,
sakiet lūdzu, cik ilgam laikam jāpaiet pēc atslēgas kaula lūzuma, lai varētu atsākt nodarboties ar dejošanu?
Atbild:
Sertificēta fizioterapeite Laimdota Karpinska Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625
Kad kauls būs sadzijis var atsākt dejošanu, to vislabāk pateiks ķirurgs. Sertificēta fizioterapeite Laimdota Karpinska Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai grūtniecības laikā pastiprinātiem izdalījumiem ir arī pieļaujams kāds aromāts vai izdalījumiem nevajadzētu būt nekādam aromātam?
Labdien!
Man interesē šāds jautājums. Vai grūtniecības laikā pastiprinātiem izdalījumiem ir arī pieļaujams kāds aromāts vai izdalījumiem nevajadzētu būt nekādam aromātam?
Atbild:
Nav
Visam, ko izdala cilvēka organisms, ir savs aromāts. Tāpēc būtu dīvaini tieši pretējais - ja izdalījumiem nekāda aromāta nebūtu. Ja jūs satrauc konkrētā aromāta stiprums, vai smaržas specifiskums, tad ir jādodas uz konsultāciju pie ginekologa. Neklātienē to jēdzīgi komentēt diemžēl nav iespējams.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai nākotnē šīs cistas var kaut kā ietekmēt veselību un vai ir iespēja, ka var veidoties vēzis?
Labdien!
Magnētiskajā rezonansē man atklāja 3. vēderiņa aizmugurējās daļas cistas (iespējams velum interpositum )- ar slēdzienu biju aizgājusi uz Gaiļezera slimnīcu pie neiroķirurga, kur man pateica, ka man nav ļaundabīgu audzēju un viss ir kārtībā. Gribētu uzzināt, vai nākotnē šīs cistas var kaut kā ietekmēt veselību un vai ir iespēja, ka var veidoties vēzis? Man 25 gadi.
Atbild:
Anita Millere
Tas ir smadzeņu vēderiņu sistēmas iedzimts attīstības variants, tam nav saistības ar ļaundabīgu audzēju paaugstinātu rašanās iespējamību.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko viņš vēl varētu lietot no dabīgiem līdzekļiem, homeopātisks vai uztura piedevām, lai mazinātu trombu veidošanos risku?
Sveicināti!
Manam vīram ir biezas asinis. Testa skaitlis 1,9 un svārstās no 1,1 līdz 2,5. Viņš ikdienas lieto 8mg "Varfarin" tabletes. Ko viņš vēl varētu lietot no dabīgiem līdzekļiem, homeopātisks vai uztura piedevām, lai mazinātu trombu veidošanos risku?

Atbild:
Veselības salons 888
Vislabākos rezultātus dod pareizs, sabalansēts ēšanas režīms un regulāra, laba ūdens, dzeršana ikdienā! Neesat norādījusi, kāds ir vīra vecums un ar kādām slimībām slimo, kāpēc ir jāšķīdina asinis (tam ir kāds konkrēts iemesls, jo lietojamās zāles ir nopietnas...?) Nezinot konkrētus datus par slimnieku, varu ieteikt vispārīgi vienu no labiem uztura bagātinātājiem, ražotu Latvijā: "Salveo" ( Rīgā Pērnavas ie. 28 - Dabas dziedniecības veikalā.) Jebkurā homeopātiskajā aptiekā uz vietas jūs varat pastāstīt...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pastāstiet lūdzu tuvāk par zālēm Fornmaline 112, tās ir zāles novājēšanai?
Labdien!
Pastāstiet lūdzu tuvāk par zālēm Fornmaline 112, tās ir zāles novājēšanai?

Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Medicīnas preču reģistrā ir iekļauts lipīdu absorbents Formoline L112 . Tā aktīvā viela ir poliglikozamīns L112 - dabīga šķiedrviela, kas iegūta no vēžveidīgo čaulām un kam piemīt spēja saistīt taukus. Lietojot šo produktu pirms ēdienreizes, apēstie tauki tiks savākti un izvadīti. Samazinās kaloriju patēriņš, līdz ar to svara zudums. Atsevišķos gadījumos, kas uzskaitīti lietošanas instrukcijā, piemēram, ja ir pastāvīgi kuņģa un zarnu trakta darbības traucējumi, vielmaiņas slimības, ja tiek...

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Ko jūs varētu ieteikt, lai zobiņi ātrāk
Labdien !
Manam dēliņam šodien palika 10 mēneši, bet viņam vēl nav neviena zobiņa, kaut smaganas ir ļoti piepampušas, bērniņš siekalojas un pa naktīm vairākas reizes mostas. Dodu viņam gan D vitamīnu, gan augļus, gan dārzeņus, gan gaļu, biezpienu un saulespuķu eļļu, bet nekas nepalīdz. Ko jūs varētu ieteikt, lai zobiņi ātrāk "iznāktu ārā "?
Atbild:
Ivars Strazds
Labdien! Šādi gadījumi, kad vēlīni šķeļas zobi, ir sastopami tajos gadījumos, ja bērnam trūkst D3 vitamīna un kalcijs. Jāatzīmē, ka Jūsu pieminētā saulespuķu eļļa, zobu augšanu nestimulēs. Lai noteiktu adekvātu ārstēšanu, bērns, protams, būtu jāapskata, bet galvenos padomus, es varu dot. Tātad, šajā gadījumā, bērnam ir jānosaka pietiekoša D3 vitamīna deva, konkrētus skaitļus es neminēšu, jo tad man būtu jāredz bērns. Es vēlreiz uzsveru, galvenais ir D3 vitamīns, un nekādas zivju eļļas. Vēl nozīme ir kaļķim,...

Zobārstniecība / mutes veselība

Ko es varu darīt, lai deguns iztaisnotos, mēģinu ik pa laikam pamasēt, vai tas varētu palīdzēt, vai tomēr jāgriežas pie kāda speciālista (pie kāda?
Labdien!
Man piedzima bērniņš ar šķību deguntiņu, respektīvi, puncī kaut kā nogulējis viņu. Ko es varu darīt, lai deguns iztaisnotos, mēģinu ik pa laikam pamasēt, vai tas varētu palīdzēt, vai tomēr jāgriežas pie kāda speciālista (pie kāda?)? Esam 3 dienas veci.
Paldies!
Atbild:
Ivars Strazds
Labdien! Es domāju, ka šajā gadījumā nekāda ārstēšana nav nepieciešama, vēl jo vairāk tāpēc, ka bērns ir vēl ļoti mazs. Ar laiku, apmēram, līdz viena gada vecumam, deguns ieņems savu normālo formu, ja, gadījumā būs vēl vajadzīgas kādas nelielas deguna korekcijas, tad tās varēs veikt pēc 1.gada vecuma. Šādas operācijas parasti taisa plastikas ķirurgi, bet es to ieteiktu veikt tikai pie bērnu ķirurga, jo tie vismaz saprot kā ir pareizi jāoperē bērns....

Pediatrija / bērnu veselība

Tas nozīmē, kā īsti gruntniecība nav iestājusies?
Labdien!
Vai var mainīties grūtniecības rezultāti? Pildu jau testus 4 dienas no rīta, rāda negatīvu rezultātu, bet piektā dienā no rīt pozitīvu rezultātu, bet kāpēc tās pašas dienas vakarā rāda negatīvu rezultātu? Kas mainās? Tas nozīmē, kā īsti gruntniecība nav iestājusies?
Atbild:
Nav
Grūtniecība vai nu iestājas, vai neiestājas. Pieņemu, ka vienreiz Jums trāpījies brāķa tests: reti, bet tā tomēr gadās. Ja vēlreiz atkārtojas pozitīvs rezultāts, rakstiet vēl - tad vaicāsim ginekoloģei!

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai šīs pazīmes nerada spontānā aborta draudus?
Labdien!
Esmu 7 grūtniecības nedēļā, zinu, kad tika ieņemts bērns, bet visu laiku vēdera lejas daļā jūtu tādu žmiedzošu sajūtu un visu laiku iesāpas pa brītiņam, un citreiz ir ļoti nepatīkamas sāpes muguras lejas daļā, ir arī balti ar salkanu smaržu izdalījumi, kas ir ļoti daudz, ļoti sāp viena krūts, bet krūšu gali nav jūtīgi kā vajadzētu būt pie gūstniecības, iztaisīju testu, tas apliecina, ka esmu stāvoklī, bet man tāds jautājums, vai šīs pazīmes nerada spontānā aborta draudus?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Ja vēlaties saglabāt grūtniecību, būtu nekavējoties jādodas pie ginekologa. Sāciet lietot T.Magne B6 pa 1 tab. 3 reizes dienā. Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kuras hormonālās tabletes ir labākas, ja metas sāpīgas pumpas uz zoda līnijas?
Labdien!
Vēlējos zināt, kuras hormonālās tabletes ir labākas, ja metas sāpīgas pumpas uz zoda līnijas, kakla rajonā un muguras, mana dakterīte izrakstīja CILEST, bet lasīju, ka tās esot novecojušas un diezgan stipras, ka jaunām meitenēm tādas nevajadzētu lietot, esmu apjukusi.
P.S. Man ir 25 gadi ir arī bērniņš.
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Cilest tabletes asinīs samazina vīrišķos hormonus, kas ir biežākais ādas izsitumu iemesls. Cilestu varētu lietot, līdz uzlabojas ādas problēmas, un tad pāriet uz vieglāka sastāva tabletēm. Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Varbūt varat ieteikt, ko darīt?
Labdien!
Pirms apmēram mēneša man tika konstatēts konjuktivīts. TobraDex un Solcoseryl palīdzēja dažu dienu laikā, bet iekaisums nepāriet. Izrakstīja Oftan dexa-chlora un Lotemax, bet acs joprojām sarkana. No rītiem aizlipusi. Ārste poliklīnikā ir neziņā.
Varbūt varat ieteikt, ko darīt? Vai veikt kādas analīzes? Lasīju forumos par skropstu ērci. No iekšējo orgānu slimībām man ir gastrīts un žultsakmeņi. It kā esot saistīts.
Ikdienas darbs saistīts ar 8st pie datora. Vai no tā vajadzētu atteikties? Acis sāp.
Paldies par atbildi jau iepriekš!
Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Ir jāatrod iemesls, kādēļ Jums pēc tik nopietnas ārstēšanas (vairākas reizes lietoti antibiotiķi un hormonālie pilieni) nav pārgājis iekaisuma process. Ņemot vērā, ka Jums ir gastrīts un žultsakmeņi, es ieteiktu griezties pie homeopāta, kas novērtēs kopumā Jūsu vispārējo veselības stāvokli un atradīs piemērotu homeopātisko ārstēšanu gan Jūsu konjunktivītam, gan gremošanas traucējumiem.

Acis, optika / acu veselība

Vai tas ir normāli priekš veselības, vai nevajag veikt kādus citus izmeklējumus?
Labdien!
Man jau divus mēnešus nav mēnešreižu. Biju pie ginekologa kurš, nosūtīja uz ultrasonogrāfiju tur pateica, ka ar olnīcām un dzemdi viss ir kārtībā un izskatās mēnešreizes tuvākajā laikā nebūs. Ginekologs pateic, ka tas varot būt no kontracepcija plākstera Evra, bet lai droši to lietoju tālāk (Evru lietoju jau 5 gadus). Es gribētu uzzināt, vai tas ir normāli priekš veselības, vai nevajag veikt kādus citus izmeklējumus? Man ir39 gadi.
Liels paldies par atbildi!
Atbild:
Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalašņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896
Labdien! Būtu vēlams nodot asins analīzes 3 - 5 menstruālā cikla dienā un noteikt E2, FSH, prolaktīnu un TSH. Pēc hormonu analīžu rezultātu saņemšanas veikt ultrasonogrāfiju, lai nozīmētu medikamentus, kas varētu izsaukt mēnešreizes. Bet noteikti ir jākonsultējas ar ginekologu. Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalašņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kur var pārbaudīt savu serotonīna un edorfīna līmeni un sistēmu kopumā, un vai tas ir iespējams?
Labdien!
Kur var pārbaudīt savu serotonīna un edorfīna līmeni un sistēmu kopumā, un vai tas ir iespējams? Vai ir iespējams pārbaudīt galvas atalgojumu sistēmu?
Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Serotonīns un endorfīni ir tā sauktie laimes hormoni, kas tiek izstrādāti galvas smadzeņu šūnās. Zinātniskie pētījumi liecina, ka, ja šo hormonu ir par maz, tad cilvēks ir nomākts, apātisks un depresīvs. Jautājums ir, kādēļ Jūs vēlaties tos pārbaudīt? Ja Jūs sirgstat ar grūtsirdību, depresiju un skumjām, ieteiktu Jums griezties pie homeopāta, lai varētu ar dabīgiem līdzekļiem atjaunot Jūsu vispārējo psiholoģisko labsajūtu.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

HCG analīzes uzrādīja 2.49, tad taču neesmu stāvoklī?
Labdien!
Ja dzimumakts (kura ilgums bija 30 sekundes un puisis nebeidza) notika pirms mēneša (19.septembrī) un 20. oktobrī HCG analīzes uzrādīja 2.49, tad taču neesmu stāvoklī?
Atbild:
Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalašņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896
Šāds HCG rezultāts nenozīmē, ka ir iestājusies grūtniecība. Bet būtu vēlams nodot šo asins analīzi vēlreiz. Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalašņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc mans svars nekrītas?
Labdien!
Man ir problēmas ar svara zaudēšanu pēc dzemdībām. Man ir 31. gads un pēc otrajām dzemdībām pagājis jau gads, bet vēl ir +10 kg pie tā svara, kas bija pirms dzemdībām. Cenšos neēst vakarā pēc 18.00, cenšos neēst daudz un neko treknu. Darbā esmu visu laiku uz kājām un reizēm tur sanāk diezgan daudz noskraidīties, bet svars kā nekrītas tā nekrītas. Kāpēc tā?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Patiešām: grūtniecība, dzemdības, bērna barošana ar krūti, tas ir pietiekoši ilgs laiks, kad organisms veic lielu pārkārtošanos, lai šo svarīgo funkciju veiktu. Jo vairāk, ja ir divu bērniņu dzemdības un aprūpe. Ir iztērētas daudzas minerālvielas, vitamīni, izmainās vielmaiņa. Lai zinātu cēloni, kāpēc svars nekrītas, ir jāzin daudz vairāk konkrētas informācijas, kā minēts jautājumā. Ir svarīgi zināt vai pirms dzemdībām svars bija veselīga svara robežās: auguma garums / svars, vai jau tad bija...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko tas viss varētu nozīmēt?
Labdien!
Manam draugam ir 17 gadi. Aptuveni pirms nedēļas viņam palika slikti un nāca nāca tā kā ģībonis, atbrauca ātrie, uztaisīja kardiogrammu. Tā bija normāla. Vakar viņam atkal palika slikti, ne tik ļoti kā toreiz, bet tomēr. Viņam tirpa rokas un arī tāda sajūta, kā taisītos ģībt. Ko tas viss varētu nozīmēt?
Viņam pirms 3 gadiem bija problēmas ar sirdi, bet tagad visos šos gadus praktiski nekādu problēmu nav bijis. Tikai tagad kādu laiku viņš sūdzas par spranda un muguras sāpēm, likām pie vainas tas, ka pirms kāda laika viņš palauza galvu uz vienu sānu un tur kaut kas nokrakšķēja. Viņš tagad domā, ka varbūt tur kaut kādi asinsvadi vai nervi ir aizspiesti ciet. Vai tā varētu būt? Vai tas varētu izraisīt to roku tirpšanu un sajūtu pirms ģībšanas?
Viņš ļoti aizrāvies arī ar svarcelšanu. To dara katru dienu un dzer vēl proteīnus un kaut kādu pumpi (vai kaut ko tamlīdzīgu).
Lūdzu, palīdziet!
Atbild:
Nav
Tik intensīva aizraušanās ar svarcelšanu, īpaši tik jaunā vecumā, var izraisīt ļoti nopietnas vainas, tai skaitā visas Jūsu minētās! Ļoti iespējams, ka tas arī ir galvenais problēmu iemesls. Pēc iespējas ātrāk sūtiet savu draugu konsultēties pie speciālistiem, un lai "ņem par pilnu" viņu ieteikumus. Varam ieteikt tādus veselības centrus kā "Aparmita" (A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 vai Tomsona iela 39, Rīga, 67371515) vai "Salons 888" (Dārzaugļu ielā 1, Rīga, tālr. 67275888). Līdz speciālista...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Mēnešreizes kavējas jau par 6 dienām, vai tas nozīmē, ka ir ietājusies grūtniecība?
Labdien!
Mana meitene iedzēra Escapelle 36 h pēc neaizsargāta dzimumakta. Mēnešreizes kavējas jau par 6 dienām? Vai tas nozīmē, ka viņa jau ir stāvoklī?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr.67525176
Uz šo jautājumu vislabāk atbildēs grūtniecības tests. Uz stresa pamata mēdz izveidoties arī olnīcu disfunkcija. Principā tas to nenozīmē. Grūtniecību sieviete var viegli pārbaudīt pati ar aptiekā nopērkamo testu; visi darbojas labi, tāpēc nepērciet dārgāku par Ls 2,-. Testi darbojas, sākot ar 9-10 dienu pēc dzimumakta. Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr.67525176

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai var plānot grūtniecību uzreiz pēc preparāta lietošanas pārtraukšanas?
Labdien!
Lietoju pretapaugļošanās tabletes Lindynette 20 jau 4 gadus (bez pārtraukuma). Vai taisnība, ka, ja plānoju grūtniecību, 6 mēneši jālieto citi kontracepcijas līdzekļi. Vai var plānot grūtniecību uzreiz pēc preparāta lietošanas pārtraukšanas?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Domāju, ka drīkst plānot grūtniecību uzreiz, jo mūsdienu kontracepcijas tabletes ir ar ļoti mazām devām un ļoti ātri izvadās no organisma. Vienīgi var paiet neilgs laiks, kamēr olnīcas atsāk pilnvērtīgi funkcionēt. Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik ilgi jāārstē un vai ar attiecīgajām zālēm pietiks?
Labdien.
Esmu sportists un ikdienā ir diezgan liela fiziska slodze, problēma ir tā, ka sāk sāpēt kreisais celis, biju Veselības centrā 4 un man uztaisīja sonogrāfiju un konstatēja iekaisumu celī (ūdens), izrakstīja zāles pret iekaisumu un speciālo smēri. Cik ilgi jāārstē un vai ar attiecīgajām zālēm pietiks?
Atbild:
Nav
Pieredze rāda, ka šāda veida ceļa problēmu ārstēšana ilgst no 3 līdz 18 mēnešiem, pie nosacījuma, ka ievērojat visas ārsta norādes. Taču attiecībā uz ārstēšanas ilgumu nekādas garantijas Jums neviens diemžēl nevar dot. Ja jūs būtu norādījis zāļu un smēres nosaukumu, tad, augstākais, varētu Jums komentēt, cik plaši tos piemēro šāda veida terapijā. Vai ar Jums izrakstītajiem preparātiem pietiks, lai izārstētos, to gan zināt nav iespējams. Ieteiktu Jums ticēt ārstam, ka viņš ir nozīmējis pašu efektīvāko viņam...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai es varu lietot pretstriju krēmu Eveline slim exstreme3d, ja lietoju ikdienā Varfarīnu?
Labdien,
sakiet lūdzu, vai es varu lietot pretstriju krēmu Eveline slim exstreme3d, ja lietoju ikdienā Varfarīnu, zaudējot lieko svaru, ir izteiktas strijas - ievērojot sabalansētu diētu, līdztekus nodarbojos fiziskajām aktivitātēm.
Paldies par atbildi.
Atbild:
Kristīne Pāvela, AS
"Varfarīns ir netiešas darbības antikoagulants, ko lieto pie dažādām indikācijām: dziļo vēnu trombozes un plaušu embolijas profilakse un ārstēšana, trombembolisko komplikāciju (galvas smadzeņu insults vai sistēmiskais trombembolisms) profilakse pēc miokarda infarkta, trombembolisko komplikāciju profilakse pacientiem ar priekškambaru mirgošanu, sirds vārstuļu slimībām vai sirds vārstuļu protēzēm, pārejošu išēmisku lēkmju un insultu ārstēšana un profilakse. Varfarīnu jālieto, atrodoties...

Dermatoloģija / ādas veselība