medicine.lv skaitļos

Lietotāji online177
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kas ir - bradikardija?
Labdien!
Kas ir - bradikardija?
Atbild:
Nav
Bradikardija ir klīnisks termins, kad sirdsdarbības frekvence ir mazāka kā 60 sit/min; citiem vārdiem, ir palēnināta sirds darbība. Tā mēdz būt sportistiem, savukārt netrenētām personām bradikardija parasti rodas traucētu kardioloģisko funkciju vai slimas sirds rezultātā. Tādēļ ir svarīgi nošķirt trenējoties panāktu bradikardiju no patoloģiskas bradikardijas, kas var izraisīt nopietnus veselības traucējumus. Medicine.lv Moderators

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kurš reimatologs ir specializējies galvas slimībās, un vai man tiešām ir nepieciešams reimatologs?
Labdien!
Man bieži sāp galva, arī viss ķermenis, kad pieskaras, ir sāpīgs. Šoruden galva sāka sāpēt biežāk, bija pat tādi reiboņi, ka 3 dienas nespēju iziet uz ielas, jo gāju kā kārtīgi piedzēries cilvēks. Ausīs zvana, bieži sarunājoties ar cilvēkiem viņu balsis griež ausīs, arī citas skaļākas skaņas skaņas nespēju izturēt, šķiet, ka galva plīst pušu. Man galvai veica mangnētisko rezonansi, kuras slēdzienā rakstīts, - liela varbūtība, ka ir sinovīts, jo uzrādās šķidrums vairākās vietās galvā. Un ieteikums griezties pie reimatologa. Sakiet, lūdzu, kurš reimatologs ir specializējies galvas slimībās, un vai man tiešām ir nepieciešams reimatologs?
Atbild:
Nav
Jums noteikti ir jāgriežas pie reimatologa. Augsti kvalificēti reimatologi strādā Stradiņu slimnīcas konsultatīvajā poliklīnikā. Ir iepriekš jāpiesakās pa telefonu. Dr.med.Guna Blumberga Ārste - homeopāte G.Blumbergas ārsta prakse Rīgā, Bīskapa gātē 6-1a Tālr. 28805158

Reimatoloģija / kaulu, locītavu un saistaudu slimības

Ko darīt, ja niez ausis?
Labdien!
Man jau sešus gadus niez ausis. Esmu apmeklējusi gan vietējo ausu ārstu, gan uz Rīgu braukusi, taču viena atbilde bija, ka tur neko nevar darīt, tā būšot visu mūžu. Otrs ārsta tik izrakstīja zāles, kaut ko sarkanu ko smērēt iekšā, tomēr nekas nelīdz. Nekāda sēnīte tā neesot, vienkārši sakairinātas ausis. Lietoju kaut kādu tautas līdzekli, kamēr lietoju neniezēja. Teica, tad pāries nieze, taču nekā.
Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Jūsu gadījums ir ārsta-homeopāta ikdienas darbs, jo šādos gadījumos tradicionālā medicīna nevar atrast saslimšanas iemeslu un tātad ir arī grūti noņemt traucējošo simptomu. Homeopātija novērtē cilvēku kopumā un, lietojot homeopātiskos preparātus, tiek veicinātas organisma pašregulācijas spējas izveseļoties.

Homeopātija

Vai tā ir STS?
Esmu saslimusi ar kādu STS vai tamlīdzīgu kaiti - balti izdalījumi, no sākuma bija apsārtums un neliela nieze, diskomforts un nepatīkama smaka. Tagad tikai baltie izdalījumi, inficēts ir arī partneris. Kas tas varētu būt?
Atbild:
Nav
Visdrīzāk - vaginālā kandidoze, saukta arī par piena sēni. Uzziņai: www.pienasene.lv . Taču, lai saņemtu precīzu diagnozi, Jums jādodas pie ginekologa! Medicine.lv Moderators

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds varētu būt kakla niezēšanas iemesls un vai uztraukumam ir pamats?
Labdien!
Jau kopš bērnības man mandeļu rajonā niez kakls (iekšpusē). Un tad es pavisam neapzināti to, it kā kasu ar mēles palīdzību. Brīžiem tas pāriet, bet tad atkal uznāk. Jūtu, ka tas ir kaut kā saistīts arī ar degunu, jo kad niez kakls no iekšpuses, degunā ir līdzīgas sajūtas. Kas tas varētu būt un vai uztraukumam ir pamats?
Atbild:
Nav
Jums jāgriežas pie ārsta neirologa, lai to noskaidrotu. Medicine.lv Moderators

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Ko darīt, ja uz dzimumlocekļa stumbra ir pumpa?
Sveiki!
Man ir problēma - uz dzimumlocekļa stumbra ir pumpa. Tāda, kādas metās uz sejas, it kā izspiežama, ar baltu galu. Ko darīt? Esmu nobijies? Vai tas ir no masturbēšanas un vai tā ir slimība? Jau iepriekš Paldies!
Atbild:
Nav
Maz ticams, ka tā ir slimība. Taču, lai varētu to precīzi pateikt, Jums jāgriežas pie dermatovenerologa. Medicine.lv Moderators

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko varu darīt, lai nebūtu jāizrauj zobs?
Labdien!
Pirms dažiem gadiem man izrāva nedzīvu zobu, jo ik pa laikam tas sāpēja, bet beigās bija sāpīgs arī tieši uz siltu dzērienu. Daktere toreiz teica, ka nedzīvam zobam tā nevarot būt, bet man tā bija. Zobs tika izrauts ar lielām mokām, bet tomēr sastrutojis nebija. Tagad atkal sāp tāds pats dzeroklis, kurā bija noslēpies caurums, kas bija nemanāms. Zobs tika salabots, nervi nav rauti. Pēc labošanas nekā nevarēju pierast pie zoba, jo liekas, ka tas uzplombēts lielāks un ēdot visu laiku tieši kož uz šī zoba. Nu jau vairāk kā 2 nedēļas sāp un tad atkal pāriet, tomēr sāpes ir pakāpeniski pieaugošas un nepatīkamas tieši kožot uz tā zoba. Tagad sāk sāpēt arī uz vēsu (ne aukstu) ēdienu. Nav sapampis, bet liekas, ka sāp tieši žoklī. Tad, kad nesāp, tas liekas, kā kaut kas lieks un gribas visu laiku tā kā aiztikt. Ko varu darīt, lai nebūtu jāizrauj? Varbūt var dzert kādus pretiekaisuma līdzekļus. Zobārsts domā, ka sāp tikai labošanas dēļ, bet man tā nav nekad bijis, arī vienmēr laboju bez potes un tad jūtu, cik sāp vai nesāp.
Atbild:
SIA Lauvas zobs stomatologi Rīga, Meža iela 3 Tālr. 67615422
Par izrauto zobu nevar spriest, neredzot rentgena - uzņēmumu. Plombētam zobam var gadīties, ka plomba traucē sakodienā un tas var būt vienīgais iemesls sāpēm. Otrs variants - zoba nervs pakāpeniski aiziet bojā, jo ir bijis dziļš zoba bojājums. SIA Lauvas zobs stomatologi Rīga, Meža iela 3 Tālr. 67615422

Zobārstniecība / mutes veselība

Ko darīt, ja ir problēmas ar menstruācijām?
Labdien!
Man ir 21 gads un menstruācijas 10 dienas atpakaļ beidzās, bet nu jau nedēļu man vēdera lejas daļu velk katru dienu! Sākās pēkšņi menstruācijas, kaut ari tām jābūt tikai pēc 10 dienam, nekad tāds nekas nebija bijis. Vienreiz čurājot pamanīju, ka peld 6cm gļotains gabals, galīgi dīvaina sajūta. Krūtis nereaģē! Citas pazīmes nekādas! Tikai tas vēders un pēkšņā asiņošana! Ja kāds var ko ieteikt, vai saprot, kas tas ir, vai ir nojausma- lūdzu palīdziet!
Atbild:
Nav
Šai situācijā diemžēl neko neklātienē ieteikt nevar. Jums nepieciešama vizīte pie ginekologa. Medicine.lv Moderators

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Man uz dzimumorgāniem ir uzmetušās tādas kā čūliņas, vai tas varētu būt tikai sifiliss, vai arī kaut kas cits?
Labdien.
Man uz dzimumorgāniem ir uzmetušās tādas kā čūliņas, vai tas varētu būt tikai sifiliss, vai arī kaut kas cits? Kā to ārstē un kur man griezties sākumā pie ginekologa vai ģimenes ārsta?
Atbild:
Nav
"Tikai sifiliss" arī ir ļoti nopietna slimība. Jums nepieciešama venerologa konsultācija. Iesakām griezties pie Tatjanas Mileikas, Ārsta prakse dermatoloģijā un veneroloģijā, A. Čaka 33 - 313, Rīga, tālr. 67283739. Medicine.lv Moderators

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt, ja uztraucos, ka nodarbojos ar masturbāciju?
Labdien,
Man ir šāda problēma- man ir 20 gadu, bet jau kādus 5 gadus es nodarbojos ar masturbāciju.Tā jau man ir kā atkarība, ilgākais laika periods, ko es izturu, ir 1 nedēļa, bet tad esmu viegli uzbudināms, aizkaitināms, turklāt, tā kā es nodarbojos ar sportu, tad man hiperaktivitāte ir palielinājusies vismaz 5 x, varu masturbēt pat 5 reizes dienā, nogurumu nejūtu, vēlētos Jūsu palīdzību, jo nezinu, ko darīt, pie kā vērsties. Ko darīt ja mani uztrauc tas, ka nodarbojos ar masturbāciju?
Atbild:
Nav
Lūdzu, konsultējieties ar ārstu andrologu - seksologu Dr. Bahiru, Doktora Mileika klīnikā, tālrunis 67283739 (10-19). Medicine.lv Moderators

Seksoloģija / seksuālā veselība

Kādi ir iespējamie sāpju iemesli sirds apvidū jaunietim?
Sveicināti!
Vēlējos zināt, kādi ir iespējamie sāpju iemesli sirds apvidū jaunietim?
Sūdzību par veselību nav, tikai vēlējos zināt, vai liela daļa šī rajona sāpju nav saistīta ar starpribu nerviem?
Ar cieņu, Ģirts
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Sāpju iemesli sirds apvidu var būt daudzi gan saistīti ar sirdi, gan plaušām, gan ribām un starpribu nerviem. Jāsaka, ka tomēr biežāk jauniem cilvēkiem ar kustībām vai pozu saistītas sāpēs krūšu kurvī bez citiem simptomiem (klepus, elpas trūkums utt.) ir stājas problēmu izraisītas, jeb tā saucamas funkcionālas sāpēs, jeb starpribu neiralģija, ja ir nerva kairinājuma simptomi.

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Man ir 36.g. un asins analīzēs eozinofīli ir 7,25, bet norma ir (1.00-5.00), par ko tas varētu liecināt un kur griezties pēc palīdzības, jo ģimenes ārsts tam nepievērš uzmanību?
Labdien.
Man ir 36.g. un asins analīzēs eozinofīli ir 7,25,bet norma ir (1.00-5.00), par ko tas varētu liecināt un kur griezties pēc palīdzības, jo ģimenes ārsts tam nepievērš uzmanību.
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārsta prakse Rīgā, Skolas ielā 2, tālr. 67240202, 29119036
Šādi paaugstināts eozinofilo leikocītu skaits var liecināt par kādu alerģisku reakciju (medikamenti, vitamīni, sadzīves alerģijas utt., ari parazītu invāzija, piemēram, cērmes var dot šādu reakciju. Tomēr analīze jāskata kopuma un konteksta ar konkrēto gadījumu. Acīmredzot ģimenes ārstam nav īpaša satraukuma par jūsu veselību. Ar cieņu, Anda Kariņa, ģimenes ārsta prakse Rīgā, Skolas ielā 2, tālr. 67240202, 29119036

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko jūs man ieteiktu, ja bieži pūšas vēders?
Sveicināti!
Man ļoti bieži pūšas vēders - izskatos kā grūtniece. Nepalīdz Espumizan, ko reklamē. Tad, kad vēders ir uzpūties ir durstošas sāpes nabas apvidū. Biju uz USG un man viss esot kārtībā. Ko jūs man ieteiktu?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Vēdera pūšanās, gāzu veidošanās, meteorisms jebkurā gadījumā ir saistīts ar kuņģa zarnu trakta darbības traucējumiem, tikai jāuzzina, konkrēti, kādiem? Jāpārbauda zarnu trakta mikroflora: baktērijas, sēnīte, parazīti. (gļotādu bojājumi, disbakterioze utt.). Svarīgi, kā strādā aizkuņģa dziedzeris: fermentu, enzīmu darbība, funkcija un to daudzums? Kāds ir ēšanas režīms, produkti, kurus lietojam ikdienā, sabalansēts uzturs? Cik daudz šķidrumu dienā lietojam un kādu? Atbildes un risinājumu...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Par ko varētu liecināt tas, ja asins analīzēs uzradās c-reaktīvais olbaltums ir 1,09 mg un EGĀ pēc Vestergrēna metodes ir 28 mm/h?
Labvakar.
Par ko varētu liecināt tas, ja asins analīzēs uzradās c-reaktīvais olbaltums ir 1,09 mg un EGĀ pēc Vestergrēna metodes ir 28 mm/h? Aizgāju pie ģimenes ārsta ar vēdera sāpēm, biju pie ginekologa - konstatēja sāpošas olnīcas un dzemdi.



Atbild:
Ginekoloģe Maija Broša Veselības Nams 5 Rīga, Grēcinieku ielā 34, Tālruņi 67210350, 67222892
Analīzes norāda uz iekaisuma procesu. Jāārstējas pie ginekologa. Ginekoloģe Maija Broša Veselības Nams 5 Rīga, Grēcinieku ielā 34, Tālruņi 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā konkrēti notiek cūku gripas diagnostika?
Labdien!
Esmu meklējis informāciju par tā dēvēto cūku gripu, tomēr uz dažiem jautājumiem atbildes neatrodu. Kā konkrēti notiek šīs gripas diagnostika? Vai to var noteikt ģimenes ārsts, vai arī noteikti jāveic speciālas analīzes? Vai ir nepieciešamas asinsanalīzes no vēnas? Vai visos gadījumos nepieciešams reģistrēties LIC un kad nepieciešama hospitalizācija? LIC mājaslapā šādu informāciju neatradu. Un vēl - vai tad, ja cilvēks ir (iespējams) saslimis ar šo gripu, viņam ir iespēja atteikties no asinsanalīzēm no vēnas un intravenozām injekcijām?
Paldies!
Atbild:
Ar cieņu, Anda Kariņa, ģimenes ārsta prakse Rīgā, Skolas ielā 2, tālr. 67240202, 29119036
H1N1 vai cūku gripu diagnosticē ģimenes ārsts, vadoties pēc simptomiem. Dažās ārstu praksēs ir pieejami eksperesdiagnostikas testi, kur ņemot uztriepi no deguna 10 minūšu laikā parādās rezultāts. Lai pilnīgi droši pierādītu HINI vīrusu, ģimenes ārsts var paņemt iztriepi no deguna un kakla, ievietot to speciālā šķidrā vīrusa barotnē un nogādāt to LIC laboratorijā. Tad diagnoze ir pilnīgi skaidra. No asinīm analīzi cūku gripai neveic. Ar cieņu, Anda Kariņa, ģimenes ārsta prakse Rīgā, Skolas ielā 2, tālr....

Profilakse / vakcinacija

Gribēju jautāt vai drīkst veikt medikamentozo abortu, ja iepriekš jau bijuši divi ķirurģiskie aborti?
Labdien!
Gribēju jautāt vai drīkst veikt medikamentozo abortu, ja iepriekš jau bijuši divi ķirurģiskie aborti? Pēc pirmajiem diviem 2 gadus lietoju kontracepcijas tabletes, taču laikā, kad lietoju pēdējās no tām, kuras man izrakstīja ginekoloģe, man parādījās krampji kājās (katru nakti), taču pārtraucot, tās lietot arī krampji pazuda. Tā nu nolēmu, ka varbūt mazliet jāatpūtina organisms no tās ķīmijas, tāpēc pārtraucu lietot kontracepcijas tabletes. Tagad nelietoju kādus piecus mēnešus. Tagad ar puisi lietojām prezervatīvus, taču dažas reizes šajā laikā mums ir bijis pārtrauktais dzimumakts, laikam jau ar to pietika. Izklausās drausmīgi, bet esmu izmisumā. Kur ir iespējams veikt medikamentozo abortu? Un cik tas maksā? Un vai drīkst veikt 3. reizi ķirurģisko? Paldies! Saprotu, ka tas ir drausmīgi neētiski, bet nav īstais laiks. Un atceros ginekologa komentārus pirms narkozes, kad veicu 2.abortu, tāpēc ir ļoti bail un nezinu, ko darīt. Paldies!
Atbild:
Ginekoloģe Maija Broša Veselības Nams 5 Rīga, Grēcinieku ielā 34, Tālruņi 67210350, 67222892
Medikamentozais aborts tiek veikts klīnikā ARS. Par nosacījumiem Jums jāinteresējas šajā klīnikā. Šī grūtniecības pārtraukšanas metode iespējama tikai mazā grūtniecības laikā. Jebkurā gadījumā steidzami jādodas pie ginekologa. Ginekoloģe Maija Broša Veselības Nams 5 Rīga, Grēcinieku ielā 34, Tālruņi 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ar celiakiju slims bērns var ēst produktus, kuru sastāvā ir glikozes sīrups?
Labdien!
Gribētu zināt, vai ar celiakiju slims bērns var ēst produktus, kuru sastāvā ir glikozes sīrups? No kā šo sīrupu pasaulē ražo? Radās šaubas - neviens speciālists iepriekš nebija informējis, bet uz kāda pārtikas produkta bija rakstīts - glikozes sīrups (kviešu vai kukurūzas)? Grāmatās ir informācija, ka kādreiz šo sīrupu ražoja no cietes.
Atbild:
A.Sizova,
Labdien! Bērns ar celiakiju nedrīkst lietot nekādus produktus, kas satur graudaugus, tai skaitā kviešus, kukurūzu utt.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri