medicine.lv skaitļos

Lietotāji online281
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Ko darīt, ja nevaru aizmigt, satruakumu dēļ?
Labdien!
Mana problēma sākās 1.5 gadi atpakaļ, bet tikai tagad aptveru tās nopietnību. Īstenībā, arī agrāk lielāku uztraukumu gadījumā(piemēram, pirms diplomdarba aizstāvēšanas) nevarēju aizmigt. 1.5 gadus atpakaļ stipri satraucos dēla dēļ, jo viņš nokļuva autoavārijā. Par laimi, viss beidzās labi(cieta tikai mašīna). Tomēr kopš tā laika naktīs, kad dēls ir ārpus mājas (kādā pasākumā utt.), lai arī zinu, kur un ar ko viņš ir, un par to neuztraucos, nevaru aizmigt. Kad apguļos, paātrinās sirdsdarbība, bieži salst kājas, ir auksti, vai arī otrādi - karsti. Sirdsdarbība kļūst normāla, nomierinās tikai tad, kad viņš pārnāk mājās. Esmu mēģinājusi dažādus nomierinošos līdzekļus, tējas - nekas nelīdz Saprotu, ka jauns cilvēks nevar pastāvīgi atrasties mājās mammas dēļ. Ko darīt?
Atbild:
Dace Simsone,
Labdien! Ņemot vērā, ka esat izmēģinājusi savā labā dažādus Jums pieejamos līdzekļus, bet gaidāmo rezultātu nesasniedzāt, tad būtu vēlama psihologa un psihiatra konsultācija, kas ieteiks gan medikamentus, ja tādi būs nepieciešami, gan arī psiholoģiski palīdzēs tikt galā ar iekšējo trauksmi.

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Lūdzu ieteikumu un izskaidrojumu, kas un no kā tās pumpiņas varētu būt?
Labdien.
Manai meitai ir gads un četri mēneši, vakar mazgājot dibenu ievēroju mazas pumpiņas uz muguras, šodien ir viss ķermenītis pārklāts ar pūslīšu pumpiņām - uz muguras, vēdera, kājām, kakla, galvas un sāk jau parādīties uz sejas. (Vannā gājām pirms četrām dienām). Pūslīši ir kā apdegumi, kuri satur ūdeni sevī! Lūdzu ieteikumu un izskaidrojumu, kas un no kā tas varētu būt?
Atbild:
Dr. A.Sizova D.N.S. SIA 67331000 Riga, Pulkveža Brieža 4/6
Labdien! Pēc Jūsu apraksta, izskatās, ka Jūsu bērnam ir vejbakas!Konsultējaties ar bērnu (ģimenes) ārstu, bet līdz tam varat nosmēret pumpiņas ar briljanta zaļo! Dr. A.Sizova D.N.S. SIA 67331000 Riga, Pulkveža Brieža 4/6

Pediatrija / bērnu veselība

Varbūt tomēr mūsu valstī ir kāda apdrošināšanas iestāde, kurā cilvēks varētu veikt savu veselības apdrošināšanu kā privāta persona?
Labdien!
Sakiet, lūdzu, šogad valsts iestādēs strādājošie netiks apdrošināti. Esmu painteresējusies apdrošināšanas iestādēs, bet nekur netika piedāvāta veselības apdrošināšana (tikai tarumu gadījumos, ko jau esmu izdarījusi). Varbūt tomēr mūsu valstī ir kāda apdrošināšanas iestāde, kurā cilvēks varētu veikt savu veselības apdrošināšanu kā privāta persona. Labprāt veiktu visas savas ģimenes veselības apdrošināšanu.
Paldies, ar cerību, ka spēsiet palīdzēt.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Griezieties apdrošināšanas sabiedrībā Balva, tālr. 67506955, 29447703. Lūdzam atsaukties uz Medicine.lv.

Veselības apdrošināšana

Vai šie simptomi varētu būt no stresa?
Labvakar!
Beidzot arī man ir radies jautājums, man ir 36 gadi un līdz šim viss ir bijis kārtībā, decembrī nomainīju dzīves vietu, protams, stress un sākās problēmas, kas man neliek mieru, tagad visu pēc kārtas - mēnešreizes bija, bet tagad kavējas jau ilgu laiku, krūtis arī palikušas tādas jūtīgas. Vai šie simptomi varētu būt no stresa?


Atbild:
lze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896
Mēnešreizes var kavēties sakarā ar pārmaiņām ārējos apstākļos, piem., stress, klimata maiņa utt. Paaugstināts krūšu jūtīgums var arī veidoties sakarā ar neesošu mēnešreižu asiņošanu. Hormons - prgesterons, kas sāk izstrādāties MC otrajā pusē, rada tādas izpausmes kā krūšu apjoma palielināšanās. Bet, lai par to pārliecinātos, ir jāveic grūtniecības tests un jādodas pie ginekologa. I

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir vērts veikt lāzerterapijas, ja nākotnē vēl domāju par bērniem?
Labdien!
Vēlos jautāt padomu, jau aptuveni 2 gadus uz augšstilbiem un nu jau kādu laiciņu arī uz dibena ir parādījušās strijas, arī celulīts. Šie ķermeņa defekti veidojušies no hormonālām svārstībām (divus gadus lietoju hormonālās tabletes, lai stabilizētu hormonus un mazinātu PMS), taču gaidītais rezultāts izpalika. Vēl ļaunāk - tagad man ir nepievilcīgas strijas.
Tātad - vai ir vērts veikt lāzerterapijas, ja nākotnē vēl domāju par bērniem. Kur Latvijā var griezties uz konsultāciju un uzzināt kaut ko vairāk par iespējamajām procedūrām un izmaksām?

Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Konsultāciju cena "Lāzerplastikas klīnikā" ir no 10-25 Ls. Adrese: Rīga, Baznīcas iela 31, tālr. 67295066. Lai veicas!...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir kāda polise, kas sedz, kaut vai daļēji, mugurkaula operāciju?
Labdien!
Sakiet, lūdzu, vai ir kāda polise, kas sedz, kaut vai daļēji, mugurkaula operāciju. Operācija Stradiņos orientējoši maksās 5000Ls.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Tas jājautā apdrošinātājam. Pašlaik vienīgā mums zināmā sabiedrība, kas piedāvā veselības apdrošināšanu privātpersonām, ir Balva, tālr. 67506955, 29447703. Precīzi noskaidrot, vai daļu šīs operācijas gadījumā neapmaksā valsts, var Veselības norēķinu centrā, tālr. 80001234, 67043700....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai drīkstu barot bērnus ar krūti, ja visu laiku stresoju un raudu?
Labdien!
Vai drīkstu barot bērnus ar krūti, ja visu laiku stresoju un raudu?


Atbild:
Dace Simsone, "Neirožu klīnika", SIA
Labdien! Jūs drīkstat barot bērnu, bet būtu vēlama psihologa (psihoterapeita) konsultācija, lai palīdzētu Jums atrisināt vai izprast problēmas, kuru dēļ stresojat vai raudat. Vēlami papildus relaksācijas vingrinājumi, kā arī iespēja pabūt neilgu laiku vienai, izgulēties un atpūsties, cik nu tas ir iespējams Jūsu situācijā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko tas, ka atkal parādijies piens, bērniņa barošanai, varētu nozīmēt?
Labdien.
Es bērnu nebaroju ar krūti jau piecus mēnešus. Piens bija maz un ļoti ātri arī beidzās,ka ne pili neizspiest.
Bet šodien mazgājoties kaut kā saspiedu krūts galu un sāka tecēt piens (bālgandzeltens šķidrums) ārā. Ko tas varētu nozīmēt?
Atbild:
A.Sizova,
Labdien! Jums vajag pārbaudīt hipofīzes hormonu- prolaktīnu. Atkarībā no tā daudzuma iespējams, ka nepieciešama terapija.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādas zāles jūs ieteiktu, ja studentam grūtības mācības ar koncentrēšanos un atmiņu?
Labdien,
studentam grūtības mācības ar koncentrēšanos un atmiņu. Dzemdību traumas bērns, kādas zāles ieteiktu, sevišķi pirms eksāmeniem,jau iepriekš pateicos.
Atbild:
Dace Simsone,
Labdien! Lai ieteiktu zāles, tad konkrētais cilvēks jāredz, ar viņu jāaprunājas, jāsaprot problēmas būtība. Es silti iesaku konsultēties pie psihiatra klātienē, kas arī ieteiks kādas zāles ir nepieciešamas.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja mani uztrauc rēta pēc ķeizargrieziena, vai tā neietekmēs manu nākamo grūtniecību??
Labdien!
Pēc ķeizargrieziena man ir izveidojusies keloīda rēta. Aptiekās pieejamās Contractubex un Dermatix ziedes esmu izmēģinājusi, bet tas absolūti neko nav devis, mainījis. Baidos par nākamo grūtniecību vai nebūs problēmas ar rētu tādā ziņā, ka vēderam augot tā var nepadoties, nestiepties un attiecīgi plīst. Ko darīt?
Atbild:
Ādas ārste Largija Eriņa Ārstnieciskās kosmētikas kabinets DERMA A.Deglava 7, 3.st., Rīga Tālr. 2951910
Grūtniecība nevar ietekmēt rētas izskatu, ne arī rētas plīsumu. Katru konkrētu gadījumu izskata Jūsu ginekologs konsultējoties ar Jums. Ja ķeizargrieziens ir jau bijis, tad visticamāk arī otrais vēdera sienas grieziens tiks veikts tanī pašā rētas vietā. Ja būs kontrindikācijas grieziena veikšanai, par to lemj pirmsoperācijas periodā akušiers- ginekologs dzemdību nodaļā. Ja nepatīk rētas vēdera priekšējā sienā, tad iesaku konsultēties pie plastikas ķirurga. Vēlu veiksmi! Ādas ārste Largija Eriņa...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā iztaisnot uz muguras esošo kupri?
Sveiki Mani sauc Gints, esmu 24 gadus vecs, jau no bērnības sēžu pie datora un līdz ar to man ir izveidojies tāds kā kupris uz muguras - līka mugura. Mans darbs arī ir saistīts ar datoriem, un 10 stundas dienā pavadu pie datora.
Gribētos ar kaut kādu metodi izārstēt, iztaisnot šo muguras kupri.
Vai varētu man kā palīdzēt šajā jautājumā?
Atbild:
Laimdota Karpinska, sertificēta fizioterapeite Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625
Labdien! Domāju, ka atbildi Jūs zināt pats. Iesaku griezties pie fizioterapeitiem Mugurkaula veselības centrā. Laimdota Karpinska, sertificēta fizioterapeite Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai šķībais skrimslis varētu būt apgrūtinātas elpošanas cēlonis?
Labdien!
Kopš dzimšanas man ir šķībs deguna skrimslis, kas vizuāli izskatās ļoti neglīti. Jau iepriekš ir veikta deguna operācija, kad tika iztaisnota deguna starpsiena, tomēr elpošana caur degunu joprojām ir nedaudz apgrūtināta. Vai šķībais skrimslis varētu būt tā cēlonis? Cik noprotu, tāda veida operāciju iesaka veikt tuvāk 18 gadu vecumam (pašlaik man ir 15), tomēr gribēju zināt, vai to ir iespējams izdarīt ātrāk un kādas varētu būt izmaksas. Konsultācija pie profesora maksā aptuveni 40ls, tādēļ nezinu vai ir vērts uz to iet un izsviest šādu naudu vējā, ja tomēr operāciju iespējams veikt, piemēram, tikai pēc diviem gadiem.
Atbild:
Plastikas ķirurģijas klīnika Dr. med. Jāņa Ģīļa privātklīnika Rīgā, Baznīcas ielā 31 Tālr. 67845208, 28300800
Labdien, ja ir apgrūtināta elpošana, nav pamata atteikt operāciju neatkarīgi no vecuma. Taču bez konsultācijas un rentgenuzņēmumu analīzes atbildi dot nav iespējams, tāpēc vizīte atļaus Jums noskaidrot gan operācijas iespējas, gan laiku, gan arī izmaksas. Plastikas ķirurģijas klīnika Dr. med. Jāņa Ģīļa privātklīnika Rīgā, Baznīcas ielā 31 Tālr. 67845208, 28300800

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā lai es zinu, cik nopietns ir lūzums?
Labdien!
Jaunajā gadā dejojot nokritu. Aizbraucām uzreiz uz 2. slimnīcas traumu punktu, uztaisīja rentgenu, pateica, ka lauzta potīte, uzlika ģipsi un aizsūtīja mājās. Vairāk neko nepaskaidroja, īsti nezinu, ko man tagad darīt? Kā lai es zinu, cik nopietns ir lūzums? Ģimenes ārsts man ir Madonā. Pašlaik mācos un dzīvoju Rīgā. Pie kā man tagad vērsties?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Ja nav nekādu papildus sūdzību - sāpes utt., tad nekas pagaidām nav jādara. Jāgaida, lai saaug kauls. Pēc 3 nedēļām jāiet pie ārsta traumatologa, lai novērtētu situāciju....

Traumatoloģija / ortopēdija

Kas varētu labāk nolikvidēt vismaz daļu no manām dzimumzīmēm?
Labdien.
Regulāri pārbaudos pie onkologa sakarā ar dzimumzīmēm, vienu aizdomīgu izoperēja. Izrakstā - Naevi multiplex,Keratomae multiplex,dermatologa konsultācija. Dermatologs ieteica 1.-kriomasāžu vai 2-ziedi Aldara. Kas tiešām varētu labāk nelikvidēt vismaz daļu no dzimumzīmēm jeb varbūt vēl kāds variants? Lāzeru zinu - pārāk dārgi(mazās ~30,lielās~50 Ls; bet man tās ir vismaz 50).
Atbild:
Ārstnieciski kosmētiskā kabinetā
Varētu pamēgināt likvidēt kārpas ar metodi, kas saucas elektrokoagulācija - tas ir piededzina nevēlamos audus ar galvanisko strāvu, pirms tam audus atsāpinot ar Lidokaīna injekcijas šķīdumu. Tas nav sāpīgi. Cena par vienas kārpas likvidāciju no 5-10 Ls (atkarībā no kārpas apjoma). Dermatologs sāks pieņemt 2010.g.7 janvārī, A.Deglava 7-3, Rīgā, Ārstnieciski kosmētiskā kabinetā "DERMA". Tālrunis- 29519100 Lai veicas! Ādas ārste Largija Eriņa

Dermatoloģija / ādas veselība

Man drīz būs divi gadi kopš krīt ārā mati, pēc bērna piedzimšanas, nezinu, ko darīt, jo mati ir palikuši ļoti plāni?
Labdien!
Man drīz būs divi gadi kopš krīt ārā mati, pēc bērna piedzimšanas, nezinu, ko darīt, jo mati ir palikuši ļoti plāni?
Atbild:
Dr.T.Mileika, ārsts-trihologs, dermatologs med. centrs t.67283739, 29293441
Labdien! Jums jāgriežas pie ārsta-trihologa (tas ir matu speciālists). Jums veiks matu diagnostiku. Noskaidros iemeslu, kāpēc izkrīt mati, un nozīmēs ārstēšanu. Dr.T.Mileika, ārsts-trihologs, dermatologs med. centrs t.67283739, 29293441

Triholoģija / matu veselība

Kas tās varētu būt par pumpām un kā tās ārstēt?
Labdien! Man uz dzimumorgāniem (vīrietim) ir pumpas un niez, citās vietās nav, kas tās varētu būt par pumpām un kā tās ārstēt?
Tālrunis - 26499075
Atbild:
Nav
Nav iespējams dot konkrētas rekomendācijas, Jūs neizmeklējot. Iespējams, tā ir kāda seksuāli transmisīvā slimība. Iespējams, kāda ādas kaite. Ja dzīvojat Rīgā, iesakām Jums doties uz "Doktora Mileika klīniku", tur pieņem dermatoloģijas un veneroloģijas speciālisti. Adrese: A. Čaka 33 - 3. stāvs, tālr. 67283739, 29293441. Medicine.lv

Uroloģija / nefroloģija

Vai drīks lietot Poliginax kopā ar kontracepcijas tabletēm?
Sveicināti!
Vai drīkst lietot Poliginax kopā ar kontracepcijas tabletēm? Tas samazina kontracepcijas efektivitāti?
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tel. 67210350, 67222892
Poliginax drīks lietot kopā ar kontracepcijas tabletēm. Tas nesamazina kontracepcijas efektivitāti. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tel. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tiešām urīnpūslis atrodas pārāk tuvu maksts priekšējai sieniņai?
Labdien!
Man ir 23. gadi
Nezinu kā pat, lai izklāsta savu problēmu. Lieta tāda, ka pēc seksa man gribās čurāt. Mēs ar vīru mīlējāmies, un nākošajā dienā gribās bieži čurāt, aizeju uz tualeti pačurāju, bet pēc laiciņa atkal gribās, kad aizeju liekas nedaudz vien ir. Pēc četrām dienām pāriet, kad atkal mīlējāmies, atkal tas pats. Nevaru saprast, kas tas varētu būt. Vai tiešām urīnpūslis atrodas pārāk tuvu maksts priekšējai sieniņai? :( Urinācija nav sāpīga. Ja iepriekš daudz padzeru šķidruma viss tiek labi izvadīts.
Atbild:
Nav
Jūsu aprakstītām sūdzībām ir nosaukums: mēdusmēneša cistīts. Tās bieži novērojams sievietēm kuras tikko uzsākušas dzimumdzīvi, vai mīlējas neregulāri. Ja sāpju nav, var neuztraukties. Gadījumā ja tās ievelkas uz ilgāku laiku - griežaties pie urologa.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai uzreiz pēc dzemdībām drīkst lietot Lierac Ultra Body Lift 10 Ventre?
Labdien!
Vai uzreiz pēc dzemdībām drīkst lietot Lierac Ultra Body Lift 10 Ventre, kas domāts lai ātrāk savilktos vēdera āda? Krēma sastāvs: 10% aktīvais kofeīns: 5% + tvirtumu atjaunojošās vielas: (biotehniskie aktīvi 2% - sacharomyces cerevisae attīrītie ekstrakti + fleksiblie polimēri 3%). Bērniņu baroju ar krūti. Kādas sekas var būt zīdainītim, ja tas ir lietots zīdīšanas laikā?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Krēmu drīkst lietot uzreiz pēc dzemdībām, un zīdainītim tas nekādi nekaitēs, ja viņš to neieēdīs.

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai šī asiņošana varētu būt kāds dzemdes kakla iekaisums un vai to var kaut kā apārstēt?
Sveiki!
Man ir tāda lieta,ka vienu dienu dzimumakta laikā pamanīju kaut kādu asiņošanu.
1)Sākumā domāju, ka tas varētu būt no mēnešreizēm, jo tām drīzumā bija jābūt.
2)Kad mēnešreizes beidzās, atkal nodarbojos ar dzimumdzīvi un atkal bija asiņošana, nodomāju, ka tas varētu būt pēc mēnešreizēm, varbūt kaut kas vēl palicis.
3)Tad pagāja nedēļa un atkal, nodarbojoties ar dzimumdzīvi, bija asiņošana un tas jau mani sāka uztraukt un mēs pārtraucām.
Partneris man ir jau gandrīz gadu,vai tas varētu būt kāds dzemdes kakla iekaisums un vai to var kaut kā apārstēt?
Pie ginekologa vēl neesmu bijusi nekad savā mūžā.
Norunājām ar draugu, ka kādu laiku nenodarbosimies ar seksu.
Atbild:
Nav
Ir pienācis tas brīdis, jo: 1) situācija ir pietiekami nopietna; 2) šādas lietas ārstē, nevis "kaut kā apārstē"; 3) ārstēšanu var nozīmēt, tikai zinot precīzu diagnozi, un to var uzstādīt tikai speciālists, Jūs izmeklējot. Varam ieteikt Veselības centra Možums 1 ārstes ginekoloģes, Bruņinieku ielā 8, Rīgā, tālrunis 67270744 vai 67273435. Medicine.lv...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Santegra Flu gone (homeopātisku uztura bagātinātāju) var lietot grūtniecības laikā?
Labdien!
Jau gadu kolīdz jūtu saaukstēšanās pirmos simptomus lietoju Santegra Flu gone (homeopātisku uztura bagātinātāju), kura sastāvā ir Vitamīns C, Cinks, Selēns, Ehinācija un ķiploks. Tā arī šī gada laikā tā īsti neesmu saslimusi. Tā kā par šo uztura bagātinātāju nekādas ziņas latviešu valodā internetā neatrodu, tad gribētu zināt, vai Santegra Flu gone (homeopātisku uztura bagātinātāju) var lietot grūtniecības laikā?
Atbild:
Nav
Ražotāja sniegtajā informācijā vienīgā preparāta kontrindikācija ir individuāla nepanesamība. Līdz ar to nav pamata domāt, ka to nevar lietot grūtniecības laikā. Varat arī piezvanīt vienam no Latvijas izplatītājiem un painteresēties sīkāk: Lidija 29192321. Medicine.lv

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības