medicine.lv skaitļos

Lietotāji online264
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Pie kāda speciālista man iet, ja ir problēmas ar celi?
Labdien.
Es pirms deviņiem mēnešiem pārslimoju artrītu. Sākās viss ar ceļa locītavām, tad elkoni, abas potītes. Konstatēja, ka vaina ir mandelēs - izrāva. Bet ar ceļa locītavu vēl joprojām nav labi - nesāp, bet es kliboju, nevaru līdz galam salocīt un izstiept kāju. Pie kāda speciālista man iet, ja ir problēmas ar celi?

Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Jums ir jāsāk izmeklēties pie sava ģimenes ārsta un visticamāk būs nepieciešama arī ārsta reimatologa konsultācija, lai izslēgtu sistēmas saslimšanu. Jo ātrāk tiks neprecizēta diagnoze un uzsākta slimībai atbilstoša ārstēšana, jo labāks būs efekts....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ja man ir aizdomas par hemoroīdiem, pie kura ārsta man vajadzētu griezties?
Labdien!
Ja man ir aizdomas par hemoroīdiem, pie kura ārsta man vajadzētu griezties. Labāk uzreiz pie speciālista, jo ģimenes ārsta man nav Rīgā. Vai varat ieteikt ārstus Pārdaugavā, varbūt pat Stradiņos.
Paldies1
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Hemoroīdus ārstē speciālists-proktologs. Droši varat griezties Stradiņa slimnīcas Ambulatorās ķirurģijas centrā, http://www.stradini.lv/page.php?id=1421 .

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Tāpēc gribu zināt, ko vairāk par šo procedūru?
Labdien,
vēlos uzdot jautājumu par kāju nagu sēnīti, es smērēju Nizoral krēmu pašlaik un vēlos zināt, vai nagu noņemot ķirurģiski nags ataugs vesels un vai tas ir sāpīgi? Dārgās zāles nevēlos vairs dzert, jo esmu dzērusi un bez rezultāta nagos sēnīte ir vismaz desmit gadu, ja ne vairāk un mana homeopāte ieteica labāk nagu noņemt ķirurģiski un tāpēc gribu zināt, ko vairāk par šo procedūru?
Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Nizoral krēms iedarbojas tikai uz rauga sēnīti, bet uz nagu sēnīti tas neiedarbojas. Kas attiecas uz nagu ķirurģisku noņemšanu, tad pēc šīs manipulācijas Jums vienalga ataugs slims nags. Vienīgā ārstēšanas metode ir medikamentu lietošana pret nagu sēnīti, kuru Jums pareizi piemeklēs pieredzējis ārsts dermatologs, pirms tam veicot naga laboratorisko izmeklēšanu, lai apstiprinātu sēnīšu etioloģijas nagu bojājumu. Piedāvājam Jums apmeklēt AS Rīgas veselības centrs "Pļavnieki" ārstu...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tur ir iespējams ko darīt, atgūt redzei asumu?
Labdien!
Pirms diviem gadiem guvu traumu - smadzeņu kontūziju, galvaskausa pamatnes lūzumu. Redze kļuva miglaina, it kā trūkst asums. Problēmas ar asumu, it sevišķi strādājot pie datora saglabājušās joprojām. Vai tur ir iespējams ko darīt, atgūt redzei asumu? Vai ir iespējamas vienalga kādas ārstēšanās iespējas?
Esmu bijis pēc traumas pie vairākiem acu ārstiem, neirologiem, redze ir daudzkārt pārbaudīta. arī magnētiskā rezonanse taisīta pēc traumas. redzes nerviem bojājumus toreiz nekonstatēja. Paldies jau iepriekš!
Atbild:
MFD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313
Labdien! Iespējams, bojājums nav acīs vai redzes nervā, bet tieši redzes centrā, kas atrodas pakauša rajonā. Šādā gadījumā redzi būs grūti labot, var lietot nervu šūnas atjaunojošus medikamentus, ko Jums var nozīmēt ģimenes ārsts. Tomēr uzlabojumus ir grūti prognozēt gadījumos, kad bojājums ir meklējams galvas smadzeņu traumas dēļ....

Acis, optika / acu veselība

Kas varētu būt ar šo pirkstu?
Labdien,
man ir 26 gadi. Pāris dienas atpakaļ viens pirksts, vidējais, uz kreisās rokas palika līdz pusei balsts, gandrīz nejūtīgs, notirpa, tas saglabājās apmēram 15 minūtes, pēc tam kad berzēju viņu palika normāls. Pēc divām dienām tas atkārtojās, tas pats pirksts uz kādām 5 minūtēm. Pārējiem pirkstiem viss kārtībā.




Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Tas var būt saistīts ar pastāvīgo salu. Taču, ja tas atkārtojas, zvaniet neiroloģei Rudītei Dumberei, viņas specializācija ir roku tirpšana. Tālrunis 29193574.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir pamats uzstraukumam, ja meitai apmēram gadu ir tendence staigāt uz pirkstu galiem.?
Labdien.
Manai meitiņai (10 gadi) jau apmēram gadu ir tendence staigāt uz pirkstu galiem. Man liekas, ka tas ir tāds ieradums, jo dejo tautiskās dejas. Kad aizrādu uz kādu laiku staigā normāli, bet tad atkal uz pirkstu galiem. Pati saka, ka viņai tā esot vieglāk.
Vai ir pamats uztraukumam? Citi saka, lai aizvedu pie rehabilitaloga.
Atbild:
MFD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313
Labdien! Bērnu Jums būtu jāaizved pie rehabilitologa vai podiatra, jo, iespējams, ir Ahilleja saites saīsinājums. Podiatrs dakteris Zaķis bērnus konsultē Rīgā, Bauskas ielā, SIA "Pirmaden", tālrunis uzziņām: 67627641....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas varētu būt par vainu zilajiem lokiem zem acīm?
Sveiki,
esmu 18 gadus vecs. Man ir jautājums par zilajiem lokiem zem acīm. Man šie loki parādās rudens - ziemas periodā, vasarā tie nav (varbūt tāpēc, ka nosauļojos). Un tā ir bijis pāris gadus. Kas varētu būt par vainu? Varbūt ziemā pietrūkst vitamīni? Ja jā, kādus vitamīnus vajadzētu lietot?
Atbild:
Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515
Labdien! Domāju, ka vispirms Jums vajadzētu pārdomāt savu miega un atpūtas režīmu un to cik daudz laika pavadāt pie datora. Gulēt būtu jādodas 11 vakarā. Ja 2 mēnešus esat iekārtojis režīmu un nekas nemainās, tad jādodas pie ģimenes ārsta....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko darīt, varbūt ir kādas zāles, ko palietot, vai kas cits, lai es sasniegtu orgasmu?
Labdien!
Man ir tāda problēma, 4 gadus tiekos ar savu mīļoto, bet nevienu reizi neesmu sajutusi orgasmu. Ko darīt, varbūt ir kādas zāles, ko palietot, vai kas cits, lai es sasniegtu orgasmu? Mani šī problēma ļoti uztrauc. Palīdziet.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Jums ir jāgriežas uz konsultāciju pie ārsta seksologa, jo ir jāiepazīstas sīkāk ar Jūsu situāciju, lai varētu noteikt orgasma trūkuma cēloni un līdz ar to - veikt ieteikumus problēmas atrisināšanai! Varam ieteikt seksologu Ļevu Bahiru, tālr. 67283739, 29293441....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai tas pāries, vai tomēr jādodas pie speciālista?
Labdien!
Aptuveni 4 dienas atpakaļ iespiedu durvīs pirkstu/nagu. Nevar teikt kā ļoti stipri, bet sāpēja uzreiz un ja piespiest stiprāk sāp arī tagad nedaudz. Uzreiz turēju zem auksta ūdens ap 20 min. Šobrīd pirksts izskatās šādi: http://bit.ly/7zmlyh. Ko Jūs ieteiktu darīt? Vai tas pāries, vai tomēr jādodas pie speciālista?
Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Izskatās, ka ir bojāta naga sakne un visticamāk Jums ataugs jauns nags, bet pēc uzņēmuma nevar spriest par pirksta pirmās falangas kaula bojājumu. Ja ir iespējams tomēr būtu vēlama speciālista konsultācija, proti, ģimenes ārsta vai ārsta traumatologa. AS Rīgas veselības centrs "Pļavnieki" pacientus konsultē un veic nepieciešamos papildizmeklējumus ārsti traumatologi D.Kirejevs un A.Omeļčenko. Iepriekšējais pieraksts pa tel. 67136971....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik ilgi organismā saglabājas Clotrimazolum 1% cream?
Labdien!
Vēlējos uzzināt, cik ilgi organismā saglabājas Clotrimazolum 1% cream (GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. Polija)? Pēc 3 nedēļām būs jāsāk lietot kontracepcijas tabletes Lindynette 20 un gribēju uzzināt, vai šīs Clotrimazolum ziedes lietošana neietekmē kontracepcijas tablešu efektu?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Labdien! Ziedes lietošana nekādā mērā neietekmē tablešu iedarbību....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas nevar būt no vējbakām?
Labdien!
Abi bērni izslimoja vējbakas (meitai sākās 26. decembrī; dēlam - 10. janvārī). Kopš tā laika mums abiem ar vīru arī ir parādījušās sarkanas (maziņas) niezošas pumpiņas (nav noklāts viss ķermenis, bet kaut kādā brīdī parādās maza sarkana pumpiņa (apsārtusi) un sāk niezēt. Galvenokārt pumpas ir uz vēdera un rokām, bet nav daudz. Blusas tās nav 100%, jo zinu blusu kodiena pumpas). Sākam aizdomāties, vai tas nevar būt no vējbakām? (abi esam izslimojuši bērnībā) Kaut gan šīs pumpas, protams, nelīdzinās vējbaku izsitumiem. Bet vēl kas - mums mājās ir mopsis (suns), kas arī pirms kāda mēneša sāka kasīties, domājām, ka alerģija no ēdiena, bet, izslēdzot "vainīgo", viņš tāpat turpina kasīties. Tad nu domājam, vai cilvēkam var pielipt kāda "suņa kaite"? Abiem bērniem nav šādu pumpu.

Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Ādas kaites ir dažādas, dažas no tām pārnēsā mājdzīvnieki. Nav jēgas nodoties minējumiem, kas varētu un kas nevarētu būt: ir jādodas pie ādas ārsta un jānosaka precīzi, kas tās par pumpām, un kā no tām atbrīvoties! Neklātienē tas diemžēl nav iespējams....

Dermatoloģija / ādas veselība

Cik maksātu, ja es gribu apvilkt no jauna četrus savus priekšējos zobus?
Labdien!
Es vēlētos uzzināt, cik maksātu, ja es gribu apvilkt no jauna četrus savus priekšējos zobus, lai izskatītos baltāki un skaistāki zobi. Un pārējos vēlos izbalināt?

Atbild:
"Elizabete", klīnika
Labdien! 1. Mākslīgā restaurācija stomatoloģiskajā klīnikā "Elizabete" (Elizabetes 31) 55-95 Ls par vienību. 2. Zobu balināšana līdz 95 Ls. 3. Konsultācija - 3,50 Ls. 4. Klīnikas reģistratūras tālrunis 67338115 vai 20219278. Jāpierakstās pie dakteres Irinas Baidikovas....

Zobārstniecība / mutes veselība

Kā tiek konstatēta divragu dzemde?
Sveiki!
Kā tiek konstatēta divragu dzemde un vai grūtniecības iestāšanās gadījumā varbūt mēnešreizes tādas kā vienmēr (jau četrus mēnešus), kā arī vai grūtniecības trešajā mēnesī varbūt asins analīzes uz HCG.
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tālr. 67210350, 67222892
Divragu dzemde tiek konstatēta ginekoloģiski izmeklējot un veicot sonografiju. Grūtniecības iestāšanās gadījumā mēnešreizes nevar būt, jo divragu dzemde nozīmē dzemdes formu, nevis divas atsevišķas dzemdes. HCG ir hormons, ko izdala placenta. Normālas grūtniecības attīstības gadījumā HCG parādās asins serumā un urīnā drīz vien pēc implantācijas. Hormona koncentrācija pieaug ļoti strauji, tāpēc šo iezīmi var lietot diagnosticējot grūtniecību.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas tas, nabā, varētu būt un vai tas ir normāli?
Labdien,
šodien atklāju, ka man nabā ir tāds kā sarkanums un neliels šķidrums. Sakiet, kas tas varētu būt un vai tas ir normāli?
Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Lai varētu precīzi pateikt, kas par veidojumu ir Jūsu nabā ir nepieciešama ārsta apskate, bet normāli tas nav. Jums nepieciešams apmeklēt savu ģimenes ārstu, vai AS Rīgas veselības centrs "Pļavnieki" piedāvā apmeklēt internistu E. Gardu vai kādu no dermatologiem T.Denisjuku, G.Grūbi vai E.Zītari. Iepriekšējais pieraksts pa tel. 67136971....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tik strauja smēķēšanas atmešana var negatīvi ietekmēt augļa attīstību?
Sveicināti!
Sieviete ir smēķējusi 11 gadus un atmet smēķēšanu dienā, kad uzzina, ka viņai ir iestājusies grūtniecība. Vai tik strauja smēķēšanas atmešana var negatīvi ietekmēt augļa attīstību? Jau iepriekš - Paldies!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Smēķēšanas atmešana var tikai pozitīvi ietekmēt augļa attīstību. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tālr. 67210350, 67222892...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai 2 brāļiem un tēvam var būt līdzīgas ģenētiskās īpašības?
Sveiki,
es gribētu uzzināt, vai 2 brāļiem un tēvam var būt līdzīgas ģenētiskās īpašības?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Visiem asinsradiniekiem ir lielākā vai mazākā mērā līdzīgas ģenētiskās īpašības. Ar šo un līdzīgiem jautājumiem turpmāk iesakām griezties pie ģenētikas speciālistiem, piemēram, Valsts Medicīniskās ģenētikas centrā, Rīgā, Juglas ielā 20, tālr. 67373562.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai atkal ir nepieciešama tā sauktā piededzināšana?
Labdien.
Man pirms 2 gadiem ļoti bieži bez iemesla asiņoja deguns. Pat katru dienu un reizēm arī vairākas reizes dienā. Biju pie deguna ārsta, teica, ka vajagot piededzināt asinsvadus degunā, ko arī izdarīja, ar skābes palīdzību. Tagad pēc 2 gadiem atkal pa to pašu nāsi bieži tek asins, arī gandrīz katru dienu. Vai atkal ir nepieciešama tā sauktā piededzināšana? Ar asinsspiedienu man viss kārtībā, esmu pārbaudījusi.
Vai tā piededzināšana nevar beigties ar to, ka asinsvads plīsīs kaut kur citur, piemēram, galvā?
Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Visticamāk Jums atkal būs nepieciešams veikt deguna asinsvadu piededzināšanu Kisseļbaha zonā, jo asiņošanas pamatā ir šo asinsvadu izvietošanās tuvu gļotādai. Šo asinsvadu piededzināšana nevar novest pie cita asinsvada plīsuma citā lokalizācijā. Tomēr nepieciešama speciālista apskate un diagnozes precizēšana. AS Rīgas veselības centrs Jums kvalificētu konsultāciju var sniegt otorinolaringologi S.Miščenko vai J.Romanovska. Iepriekšējais pieraksts pa tel. 67136971....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pēdējā laikā bieži tirps mugura, it īpaši, kad saliecos, kāpēc tā?
Labdien,
man ir 24 gadi. Pēdējā laikā bieži tirps mugura, it īpaši, kad saliecos, kāpēc tā? Kas varētu būt pie vainas?


Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Jums ir jāgriežas pie speciālista - neirologa. Neklātienē neko vairāk diemžēl pateikt nav iespējams. Iesakām Veselības centru Aparmita, Rīgā, A. Deglava iela 26b, tālr. 67298039, vai Tomsona ielā 39, tālr. 67371515. Lūdzam atsaukties uz Medicine.lv. Lai veicas!...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt lietas labā, ja galva ir deformējusies?
Sveiki!
Manam dēliņam ir 2 mēnesīši un ievēroju, ka galvu viņš vairāk grib griezt uz vienu pusi. Ir mazliet arī deformējusies. Ko darīt lietas labā, ja galva ir deformējusies?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Griezties pie bērnu ārsta, jo ātrāk, jo labāk! Rīgā varam ieteikt D.N.S. SIA, t. 67331000, Pulkveža Brieža 4/6, vai Uniklīniku, Antonijas 8, t. 67078340, 67078340.

Pediatrija / bērnu veselība

Vai tas liecina, ka slimība nav izārstēta?
Labdien!
Novembrī tika konstatēta Laima slimība. Pēc mēneša ilga antibiotiku kursa analīzes vēl joprojām uzrāda IgM 38,5 un IgG 9,7. Vai tas liecina, ka slimība nav izārstēta?
Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Laima slimības ārstēšana ir ilgstošs process, kurš notiek ārsta infektologa uzraudzībā. Piedāvāju Jums turpināt ārstēšanos pie sava ārsta infektologa, ievērojot visas ārsta rekomendācijas.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri