medicine.lv skaitļos

Lietotāji online238
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai firma Bonesupport no Zviedrijas ir atsākusi darbu?
Labdien,

sakiet, lūdzu, vai firma Bonesupport no Zviedrijas pilsētas Lunda, kura strādāja pie ultraskaņas zondes uzlabošanas muguras diska trūču un protrūziju likvidēšanā vēl nav atsākusi darbu?

Vai šo manipulāciju iespējams veikt Latvijā?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, mums, diemžēl, nav informācijas par šo uzņēmumu. Iesakām Jums kontaktēties ar viņiem pašiem info@bonesupport.com....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kad pēc dzemdībām var atsākt nodarboties ar sportu?
Sveiki,

sakiet, lūdzu, kad pēc dzemdībām var atsākt nodarboties ar sportu?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, uz Jūsu uzdoto jautājumu nevar atbildēt viennozīmīgi, tas ir katrā gadījumā ļoti individuāli. Tas pirmām kārtām ir atkarīgs no tā, kāda ir bijusi dzemdību norise. Uz šo jautājumu vislabāk spēs atbildēt Jūsu ginekologs, kas ir lietas kursā par dzemdībām un konsultācijas laikā novērtē Jūsu veselības stāvokli....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai no apsaldēta pirksta var sākties gangrēna?
Labdien,

pirms trīs gadiem apsaldēju kājām īkšķus un kopš tā laika tie ir jūtīgi, piemēram, ja stiprāk pieskarās, tad sāp.

Ko Jūs ieteiktu darīt, lai nebūtu tik jūtīgi? Vai ar gadiem, no apsaldēta pirksta, var sākties gangrēna?
Atbild:
Ilze Ozola, ģimenes ārste
Labdien, apsaldējuma rezultātā ir bojāti sīkie asinsvadi apsaldētajās vietās. Varbūt būs neliela uzlabošanās ar laiku, izdarīt tur neko nevar. Ļoti jāsargā no jaunas apsaldēšanas, kā arī no traumām, pirksti jālolo un viņiem jāizdabā. Protams gangrēnas attīstības risks ir lielāks....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Vai ir pieļaujams paaugstināts hemoglobīna līmenis asinīs?
Sveiki,

man jau diezgan ilgu laiku ir paaugstināts hemoglobīna līmenis asinīs. Vai tas ir normāli?

Gadus 3-4 atpakaļ tas regulāri bija par zemu - sāpēja un reiba galva, tad zināju, ko darīt. Pašlaik zāles nekādas nelietoju, jūtos labi, bet esmu lasījusi dažādas atsauksmes par paaugstinātu hemoglobīnu.

Pagājušajā gada beigās arī kālija līmenis bija paaugstināts - viens teica vienu, otrs otru. Mans ģimenes ārsts man konkrēti atbildēt nemācēja.

Tagad HB ir 149, kālija līmeni šajās pēdējās analīzēs neredzu.

Vēlos dzirdēt atbildi no kāda speciālista, paldies,
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, hemoglobīna līmeņa normas asinīs ir atšķirīgas dažādā vecuma un dzimuma cilvēkiem. Pēc vēstules saprotu, ka esat pieaugusi sieviete. Jūsu norādītie hemoglobīna līmeņi atbilst normai. Kālija līmeņa paaugstināšanos parasti novēro pacientiem, kas lieto kāliju aizturošus medikamentus un pacientiem pie nieru mazspējas. Droši vien Jūs lietojat kādas asinsspiedienu pazeminošās zāles, kuram ir šāds efekts, tāpēc ārsts periodiski kontrolē kālija līmeni asinīs....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kāpēc starp mazajām un lielajām kaunuma lūpām rodas vertikāls plīsums?
Labdien,

Nesaņemot no ģinekologa atbildi, jautāju Jums.

To pamanīju jau pēdējos grūtniecības mēnešos, kad gaidīju otru bērniņu. Nu jau pagājis 1,5 gadi un nekas nav mainījies.

Ik pa laikam, starp mazajām un lielajām kaunuma lūpām rodas vertikāls plīsums (plaisa). Protams, tas sāp, parādās nedaudz asiņu (nav tā, ka plīsums). Rodas lielas fiziskas piepūles pēc, var rasties vienkārši ejot.

Sākumā domāju, ka tas saistīts ar grūtniecību un ka pēc dzemdībām pāries, bet nekā. Piebildīšu, ka mans libido grūtniecības laikā un pēc ir mērāms nullēs - pirms tam viss bija kārtībā.

Manuprāt, šīs lietas varētu būt saistītas. Vai pie vainas nevarētu būt kādu vitamīnu trūkums?

Ginekologs kaites neatrada.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Jūsu problēma tiešām varētu būt meklējama vitamīnu A, E trūkumā. Lai to koriģētu, varat lietot vitamīnpreparātus Aevit vai Triovit. Iesakām arī nodot analīzes un izvērtēt sievišķo hormonu daudzumu organismā. Kvalificēts ginekologs tās Jums nozīmēs atbilstošā cikla dienā un, iespējams, izrakstīs hormonus saturošu ziedi Jūsu gļotādas problēmu ārstēšanai....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda speciālista vērsties lai ārstētu pazeminātu hemoglobīnu?
Labdien,

esmu 40 gadus veca, jau 16 gadus man ir problēmas ar hemoglobīnu, kas nepārtraukti svārstās, galvenokārt, tas ir zem normas (109).

Pazemināts hemoglobīns asinīs radās grūtniecības laikā t.i. pirms 16 gadiem, turpinās līdz šim brīdim. Es neesmu veģetāriete, ne cilvēks, kurš sevi ierobežo ēdienā.

Vēlos uzzināt cēloni, kapēc man tik daudzus gadus ir pazemināts hemoglobīns, kā arī pie kāda speciālista vērsties?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, es, diemžēl, nezinu Jūsu veiktā izmeklējuma laboratorijas normas variantu, jo katrā laboratorijā šis skaitlis var mainīties. Jums ir nepieciešams precizēt pie sava ģimenes ārsta, kāda veida anēmija Jums ir. Visbiežāk tā ir dzelzs deficīta anēmija, kurai arī ir vairāki iemesli, kā posthemorāģiskā tā arī dzelzs uzsūkšānās traucējumi. Šim nolūkam ir jāveic papildizmeklējumi un ja atbilde uz visiem jautājumiem netiek saņemta pie ģimenes ārsta, tad Jums ar ģimenes ārsta nosūtījumu ir...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā izārstēt spalīšus?
Labdien,

man ir aizdomas, ka bērnam ir spalīši (2.4 gadiņi), jo mazulis bieži sūdzās, ka sāp dupsītis (bet rociņās tur neliek, brīžiem vakaros ir nemierīgs, rociņas gandrīz visu laiku mutē).

Vai ir kādas zāles, ko var dot profilaksei bez receptes, kuras droši var lietot, neveicot fēču analīzes. To būtu sarežģīti izdarīt, jo mazulis kakā tik vakaros un līdz rītam diez vai tos var saglabāt.

Varbūt mēs to varam dzert visa ģimene, ja spalīši ir, tad tie tiktu iznīcināti.

Paldies.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, iesakām nodot analīzes, ir speciālie trauciņi, kuros var uzglabāt fēces un nodot no rīta. Tos var iegādaties aptiekā....

Pediatrija / bērnu veselība

Kāds krēms vai līdzeklis bērnam var novērst ādas kairinājumu?
Labdien,

bērniņam no siekalošanās ir apsārtuši vaidziņi.

Nopirku divus dažādus bērnu krēmus pret kairinājumu, bet tie palīdz ļoti minimāli, jo bērniņš siekalojas ļoti bieži un kairinājums atkal un atkal parādās.

Kāds krēms vai līdzeklis varētu novērst kairinājumu?

Paldies.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, šķiet, ka Jūsu bērniņam ir alerģiska reakcija. Iesakām vērsties pie ģimenes ārsta, vēlama alergologa konsultācija....

Pediatrija / bērnu veselība

Kā novērst anālās atveres niezi un infekciju?
Labdien,

esmu vīrietis (26 gadi). Mani kādu laiku nomoka problēma ar anālo atveri.

Pusgadu atpakaļ slimoju ar plaušu karsoni, tādēļ labu laiku lietoju antibiotikas, pēc izveseļošanās sākās problēmas ar vēdēru - vienu dienu aizcietējums, vienu caureja, kā arī anālās atveres nieze(šad tad arī parādījās kāda asins pile).

Tā tas bija aptuveni trīs mēnešus. Tad man aptiekā ieteica palietot baktērijas. Nu jau kādu laiku vēders iziet normāli, taču periodiski parādās anālās atveres nieze un sūrstēšana, kā arī neliela asiņošana.

Kas tā varētu būt par vainu un kā ar to tikt galā?

Jau iepriekš paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, iespējams ir pievienojusies gļotādas infekcija. Iesakām vērsties pie proktologa, kurš izvērtēs gļotādas stāvokli un rekomendēs terapiju....

Osteopātija

Kā ārstēt apgrūtinātu elpošanu?
Labdien,

manam dēlam ir septiņi mēneši. Jau apmēram divus mēnešus, dažu rītu vairāk, dažu mazāk, viņam no rītiem ir apgrūtināta elpošana - tā ir atrāka un virspusējāka kā jābūt, šķiet, ka izelpa ir grūtāka.

Domāju, ka vaina sākās pēc tam, kad man iekoda bite (baroju ar krūti), dēlam pēc tam vēl pievienojās iesnas. Apgrūtināta elpošana sākās pakāpeniski, šo divu mēnešu laikā.

Ir rīti, kad tā ir izteiktāka, bet ir, kad mazāk. Parasti dienas pirmajā pusē. Bijām BKUS, izmeklēja plaušas(RTG), sirdi(EKG, USG), viss normā, tikai asins analīzēs kopējās E nedaudz paaugstināts, kā arī nedaudz glikoze un IgE un trombocīti.

Ārsti tikai liek elpot Ventolinu, Pulmicort, pilināt Zyrtex, nekas nemainās jau otro nedēļu.

Ko Jūs ieteiktu darīt?
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, ir ļoti grūti kaut ko izsecināt, neredzot šos simptomus. Ieteiktu aizvest pie LOR, kurš vajadzības gadījumā Jums nozīmēs cita ārsta konsultāciju, ja tā nebūs LOR pataloģija....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kāpēc bērns raudot vemj?
Labdien,

manam bērnam ir divi gadi un jau gana ilgu laiku bērns raudot vemj. Tā ir jau no dzimšanas.

Atrodamies ārpus Latvijas, ja ir varbūtība uz kādām kuņģa slimībām, tad varbūt varētu to aprakstīt, lai dodoties pie ārsta, es varētu skaidrāk izteikties, jo šeit bērnus pārsvarā ārstē ar domu "pats pāries" un zāles lieto tikai ekstrēmos gadījumos.

Paldies, ja varat ko ieteikt.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, pēc Jūsu aprakstītajiem simptomiem, ieteiktu vērsties pie bērnu neirologa....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kā novērst neskaidras galvas simptomus?
Labdien,

Jau 6 gadus mokos ar paaugstinātu asinsspiedienu, no 130/80-140/90.

Lasu forumos, ka tiem, kam ir paaugstināts asinsspiediens, sāp galva, bet man tā ir neskaidra, it kā viss būtu "miglā".

Vai ir kādi līdzekļi vai iespējas noņemt šo neskaidrības sajūtu galvā?
Atbild:
Ilze Ozola, ģimenes ārste
Labdien, maz ticams, ka neskaidrā galva ir no asinsspiediena, ja spiediena mērījumi ir tādi kā minēts. Jāmeklē cits iemesls. Protams, nezinot slimības vēsturi un nepazīstot pacientu, varu arī kļūdīties, bet tad ir jāpielāgo asinsspiedienu pazeminošā terapija tā, lai justos optimāli labi. To var izdarīt tikai ārsts kopā ar pacientu....

Osteopātija

Kāpēc pusaudzei ir neregulārs mēnešreižu cikls?
Labdien,

manai mazmeitai ir 13 gadu. Viņai pagājušajā gadā sākās menešreizes.

Kādus pārus mēnešus bija, tad pus gadu nebija. Tad parādījās, bet nu jau atkal otro mēnesi nav. Meitene ir ļoti nervoza.

Vai tā var būt?

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, jā, tā var būt un nav būtiska pamata uztraukties. Hormonālā sistēma nostiprinās apmēram divu gadu laikā no mēnešreižu sākuma....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko nozīmē mammogrāfijas apskates rezultātā atklāts maligns process?
Labdien,

pēc digitālās mammogrāfijas apskates man atnāca šāds slēdziens: pēc profilaktisko izmeklējumu rezultātu koda atbilst R4 (aizdomas par malignu procesu)?

Lūdzu, paskaidrojiet, ko tas nozīmē un kas tas par procesu?

Liels paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, ja Jums, aprakstot mammogrāfisko izmeklējumu, ārsts radiologs - diagnosts izsaka aizdomas par malignu procesu, Jums nekavējoties ar šo izmeklējumu ir jāapmeklē ārsts onkologs un jāprecizē diagnoze. Nekādā gadījumā nedrīkst vilcināties, jo slimība var ievilkties un ja tā apstiprinās, tad ārstēšanās jāsāk nekavējoties un tad izārstēšanās un dzīves prognoze ir ļoti labvēlīga....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā organismu ietekmē mikoplazma un ureaplazma?
Labdien,

kā organismu ietekmē mikoplazma un ureaplazma?

Kā tās ārstēt?
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, mikoplazmas un uroplazmas izraisītās infekcijas ir ļoti variablas. Biežāk tās izraisa uroģenitālās saslimšanas. Ir sastopamas arī mikoplazmas izraisītās pneimonijas u.c. slimības. Šo infekciju diagnostika un ārstēšana ir ārsta kompetencē, jo visi medikamenti to ārstēšanai ir receptūras preparāti. Piedāvājam Jums šos jautājumus risināt ar savu ārstējošo ģimenes ārstu un/ vai urologu vai ginekologu....

Uroloģija / nefroloģija

Kā tikt galā ar trokšņiem ausīs?
Sveiki,

man ir 20 gadi, jau kādu pus gadu man ir trokšņi ausīs, pašā sākumā bija pavisam nelieli, pat īpaši nepiefiksēju.

Tagad ir ļoti skaļa šņākoņa, ka dzirdu to pat ar ieslēgtu televizoru, ausīs arī krīt ciet, arī sāp, kaklā ir uzpampuma sajūta un reiboņi. Divi reiboņi bijuši tādi, ka pēkšņi uz dažām sekundēm rodas sajuta, ka apkārtējās mēbeles krīt virsū.

Biju uz kompjūtertomogrāfiju un pie LOR, itkā viss kārtībā, pēc divām nedēļām pārbaudīšu galvas assinsvadus. Vēlos darīt lietas labā kaut ko pēc iespējas ātrāk, jo sajūtas ir diezgan neizturamas.
Atbild:
Nav
Labdien, problēma nav tipiska Jūsu vecumam, bet visdrīzāk meklējama galvas asinsvados vai auss struktūrās. Iesakām tomēr atkārtoti griezties pie LORa un nopietnāk pārbaudīt iekšējo ausu uzbūvi. Ārstēšanu var ieteikt tikai pēc diagnozes precizēšanas....

Osteopātija

Kādas sportiskās aktivitātes nodrošina vislabāko svara samazināšanu?
Labdien,

vēlējos uzzināt, kādas sportiskās aktivitātes nodrošina vislabāko svara samazināšanu?

Vai vingrošanas riņķa griešana un lekšana ar lecamauklu varētu būt labs aizstājējs skriešanai?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Jjebkuras sportiskās aktivitātes veicina svara normalizēšanos, bet paralēli ļoti svarīgs ir pareizi sabalansēts uzturs un regulāra ūdens dzeršana. Lai Jums veicās....

Sports veselībai, sporta centri

Cik sarežģīta ir elektrokardiostimulatora ievietošanas operācija?
Labdien,

manam tēvam konstatēta sirds aritmija. Tāpēc ārsti iesaka ievietot elektrokardiostimulatoru (EKK).

Cik šī operācija ir sarežģīta un vai pēc tās veikšanas var pilnvērtīgi dzīvot tālāk?

Vai uz tādu mākslīgu veidojumu var droši paļauties?

Cik operācija izmaksās?
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien, pirmkārt, elektrokardiostimulatoru pieņemts saīsinājums Latvijā ir EKS. Par operācijas sarežģītību. Operācija nav smaga pacientam un nav sarežģīta pieredzējušam ārstam, kas to dara ikdienā. Operācija tiek veikta lokālajā anestēzijā (tas ir, tikai ar operācijas vietas atsāpinošām injekcijām). Krūšu kurvja priekšējā sienā (parasti kreisajā pusē) izveido ložu t.i. vietu zem ādas vai krūšu muskuļa ievieto EKS. To savieno ar vienu vai vairākiem elektrodiem, ko pa asinsvadiem aizvada...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kā ātrāk izveseļoties no saaukstēšanās un atgūt balsi?
Labdien,

man ir 13 gadi. Esmu saslimusi, kā visi saka, ar rudens vīrusu. Man ir klepus, ciet deguns un kakls. Ar kaklu ir vistrakāk - parunāt varu, bet balss ir ļoti zema, aizsmakusi.

Kādas zāles dzert, lai kakls attietu? Man jāiet uz skolu, bet ar šādu balsi es nekur nevaru iet.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, ieteiktu Jums lietot homeopātisku preparātu, kas izārstētu Jūsu slimību bez blakus paradībām un dabiskā ceļā. Diemžel, internetā bez apskates un izmeklēšanas cilvēkus neārstē, tāpēc Jums jāiet uz konsultāciju pie ārsta - homeopāta vai cita speciālista....

Homeopātija

Vai homeopātija var palīdzēt olnīcas cistas ārstēšanā?
Labdien,

man ir konstatēta apmēram 5 cm liela cista olnīcā.

Vai šajā gadījumā homeopātija var palīdzēt?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, homeopātiska ārstēšana ir labs risinājums šai problēmai, jo tā ārstē ne tikai minēto patoloģiju, bet arī organismu kopumā. Pie ārsta homeopāta uz konsultāciju vajadzētu arī USG datus un citus izmeklējumus (ja tādi ir)lai precizētu Jūsu diagnozi....

Homeopātija