medicine.lv skaitļos

Lietotāji online87
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kā pārliecināties, ka pēc operācijas nekas nav palicis audos?
Labdien,

Man pēc dzemdībām bija daudzi plīsumi, tāpēc veica audu sašūšanu.

Šūšanas laikā dakterei pārlūza adata audos, viņa apgalvoja, kad nolauztā adata ir izņemta.

Vai ir iespējams, ka adatas nolūšanas laikā varēja palikt kāds adatas gabaliņš audos? Un kā būtu iespējams pārliecināties, ka nekas nav palicis audos?

Paldies.
Atbild:
Biruta Geidāne
Labdien, Visticamāk, varat uzticēties Jūsu ārstei, kura apgalvo, ka adata ir izņemta, jo lūstot adata nesadalās sīkos gabalos. Ja šuves dzīst labi, nav izteiktu sāpju un pietūkuma, tad bažām nav vietas. Ja tomēr ir kādi nepatīkami simptomi, varētu mēģināt pielietot rentgenoloģisko metodi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai no medikamentu lietošanas, līdz ar izdalījumiem, var izdalīties arī asinis?
Labdien,

Ginekologs paņēma analīzes, kuru rezultāti būs pēc nedēļas, bet teica, ka ir kāds iekaisums un lai palietojot Hexicon.

Vakar bija pirmais vakars, kad ievietoju svecīti. Otru ievietoju pēc 8 stundām, šorīt konstatēju, ka līdz ar izdalījumiem, izdalās arī asinis.

Mēnešreizēm vajadzētu būt tikai pēc 4 dienām.

Par ko tas varētu liecināt un vai man turpināt lietot šo medikamentu?

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Hexicon lieto seksuāli transmisīvo slimību profilaksei (sifiliss, gonoreja, trihomonoze, hlamidioze, ureaplazmoze) un specifisku, nespecifisku maksts iekaisumu, kā arī dzemdes kakliņa erozijas lokālai ārstēšanai. Nav informācijas, kādam merķim Jums ir šis medikaments ieteikts, tādēļ jautājiet savam ginekologam....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā ārstēt ādas plankumus?
Labdien,

man uz kreisās kājas stilba priekšpusē ir tāda kā sausa ekzema un ļoti niez, bet lielāks plankums nepaliek (tas jau ir sen).

Nokasu, tad kādu dienu ir labāk, tad atkal parādās (kā blaugznas) balts niezošs plankums. Daudz smērētas zāles, bet nekas nelīdz.

Ko Jūs ieteiktu?

Paldies.
Atbild:
Ilze Apine
Labdien, Lai varētu sniegt precīzu atbildi uz Jūsu jautājumu, noteikti nepieciešams apskatīt ādas izmaiņas kājā. Ņemot vērā to, ka jau ilgstoši saglabājas esošās sūdzības un ir jau izmēģināti dažādi līdzekļi, tad noteikti ieteiktu doties pie ārsta vizītē. Iespējams, ka diagnozes precizēšanā būs nepieciešama ādas biopsija, lai noteiktu izmaiņas, kas norisinās ādā. Ilgstoši niezošs plankums apakštilba rajonā varētu liecināt par dažādām ādas slimībām, kā, piemēram, okalizēts neirodermīts,...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai spirāle darbojas arī tad, ja ir beidzies derīguma termiņš?
Labdien,

Nēsāju 5 gadus Mirena. Termiņš izbeidzās šī gada augustā. Uztaisīju visas analīzes, un daktere teica, ka varu mainīt pret jaunu spirāli - Mirena. Uz to brīdi bija grūtības ar naudu, lai nopirktu un nomainītu. Domāju nomainīt decembrī. Daktere teica, lai neuztraucos, stāvoklī palikt nevar, jo tālāk spirāle darbojas kā parastā spirāle. Bet tas, droši vien, nozīmē, ka bija jāsākas mēnešreizēm. Pagaidām vēl nav sākušās. Vai tā var būt?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Spirāles iedarbība var būt arī nedaudz ilgāka par 5 gadiem....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kur vērsties lai ārstētu paraproktītu?
Labdien,

Esmu izmisumā, nezinu kur vērsties un ko darīt.

Viss sākās pirms pus gada, kad ārsti konstatēja, ka man ir paraproktīts. Piedāvāja veikt operāciju saistībā ar implanta ievietošanu, kas priekš manis maksāja lielu naudu.

Vajadzēja gaidīt divus mēnešus līdz operācijai, jo bija ielikta drenāža, lai iztīrītu sastrutojušo vietu, pēc tam veica operāciju. Jau trešajā dienā pēc operācijas, man kārtojot dabiskas vajadzības, iznāca arā daļa šujamo striķu, ārsts teica, ka viss kārtībā, ka implants ir vietā.

Ievēroju visus ārstu norādījumus.Pēc nedēļas ārā iznāca daļa implanta, bet daļa itkā palikusi, bet organisms nepieņemot šo impantu, tā secināja ārsts. To, ka tā var notikt, pirms operācijas nepateica.

Ārsts teica, ka var arī sadzīt tāpat bez implanta, uz ko es arī cerēju. Tāpat, viņš teica, ka atveseļošanās periods ir 12 nedēļas.

Šo 12 nedēļu laikā man brīžiem parādījās tādi kā strutveida izdalījumi, kurus man tīrija šis pats ārsts. Par katru reizi man, protams, bija jāmaksā. Tagad jau ir pagājušas šīs 12 nedēļas un tas man atkal ir sācis strutot.

Bez darba esmu 6 mēnešus, esmu naudas parādos. Nezinu, kā tagad rīkoties, kur vērsties, kā izārstēt.

Palīdziet lūdzu, iesakiet ko darīt.

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Ieva Stibe
Labdien, Pacientam nepieciešama atkārtota ārsta proktologa konsultācija, lai lemtu par operācijas iespējām. Ar ģimenes ārsta nosūtījumu par konsultāciju jāmaksā tikai pacienta iemaksa Ls 3 apmērā. Dodoties uz konsultāciju, pacientam līdzi jāņem visi iepriekšējie slimības apraksti un dati....

Slimnīcas / stacionārā ārstēšana

Kur vislabāk veikt zobu labošanu?
Labdien,

Man ir 22 gadi, pie zobārsta pēdējo reizi biju 10 gadus atpakaļ.
Ir bērnības trauma no zobārsta Stabu ielā un tagad ir paniskas bailes no visiem zobārstu instrumentiem.

Situācija.

18 gados nolauzu zobu appakšžoklī un līdz šim neesmu bijusi pie ārsta, sākotnēji sāpēja, pēc tam šad tad, bet tagad es viņu tikai ļoti reti kad jūtu (no zoba ir palikusi tikai puse).

Nesen sajutu, ka zem zoba pie apakšžokļa ir tāda kā cieta pumpa (strutas) un smaganas arī gluži labi vairs neizskatās, esmu nolēmusi griesties pie ārsta, tikai nezinu uz kurieni iet, kur mani var kvalitatīvi apkalpot (attiecībā uz manām paniskajām bailēm)?

Interesē, vai sākotnēji ir jāveic zobu rentgens? Vai zobu labošanu veic ar pilnu narkozi? Ja veic, vai iepriekš nav jāiziet tests vai var taisīt narkozi?

Kurā klīnikā labāk veikt zobu labošanu?

Sakiet, lūdzu, kā man pakāpeniski pareizi rīkoties un kur versties(iestādē/ārsts)?

Padies par sapratni.
Atbild:
Nav
Labdien, Jūsu problēmai ir rīsinājums. Sākumā jāatnāk uz konsultāciju pie dr.Babija (klīnika ELIZABETE), viņš strādā arī vispārējā narkozē. Konsultācijas laikā dakteris visu Jums paskaidros un Jūs varēsiet izvēlēties dienu, kad atnāksiet uz ārstēšanu. Uz vietas arī uztaisīsim rentgenu....

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai ir iespējams, ka vācu ārsti melo par gūtajiem rezultātiem?
Labvakar,

Klasiskās homeopātijas speciālisti(zinu vismaz vienu) noliedz antihomotoksiskās medicīnas līdzekļus.

Vācu dakteriem ir pētījumi un publikācijas par Psorinoheel pielietošanu slimnieku ar psoriāzi - ārstēšanu un pozitīvu efektu gūšanu.

Vai būtu pamats Latvijā praktizējošam homeopātam, kad nav studējis neko, kas saistīts ar antihomotoksikoloģiju, teikt, ka ja Psorinoheel der visam, tad neder nekam?

Vai būtu iespējams, ka vācu dakteri klaji melo par gūtajiem rezultātiem?

Zinu speciālistus, kuri veiksmīgi savieno antihomoksiskos, alopātiskos un klasiskās homeopātijas līdzekļus un rezultāti ir ļoti labi.
Atbild:
Dr.S.Liepa Āgenskalna klīnika
Labdien, Jūsu jautājums ir ļoti labs, tas patiesi priecē un liecina, ka esiet domājoša personība. Homeotoksikoloģija un homeopātija ir divas dažādas ārstēšanas metodes, kas balstās uz atškirīgiem principiem un tāpēc nevarētu teikt, ka viena ir laba un dod rezultātus, bet otra nepareiza un bez rezultātiem. Palīdz abas metodes, tikai rezultāts ir atkarīgs no daudziem faktoriem - pacienta veselības līmeņa, patoloģijas līmeņa, genetikas, lietotajiem medikamentiem un dažādiem dzīves faktoriem....

Medikamentu ražošana

Ko nozīmē US krūts dziedzeriem analīzēs rakstītais?
Labdien,

Sakiet lūdzu, ko nozīmē US krūts dziedzeriem aprakstā rakstītais - aksillāri abās pusēs hroniski ly-m 10x5 mm.

Secinājumi - BI-RADS-1.

Paldies.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, BI-RADS-1 nozīmē: apsolūta norma. Izmeklējumā ir atrasti nedaudz palielinnāti limfmezgli, kuru cēloņi var būt ļoti dažādi. LY mezglu palielināšanās liecina par kādu iekaisuma procesu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc dažkārt skatoties redzu virmojošus riņķus?
Labdien,

Nezinu ko tas var nozīmēt, ja jau kādas 3 nedēļas man skatoties redzu, ka apkārt itkā virmo tādi kā riņķi. Pēc kāda laika pezūd.

Otrā dienā atkal parādās, vairāk kreisajai acij. Gadās, ka abām.

Man ir 72 gadi, pagaidām lasu bez brilēm, arī sīku tekstu. Man ir izrakstītas brilles plus 1,5 lai skatītos tālumā, bet es tās negribu nēsāt, jo uzskatu, ja sākšu, tad vajadzēs aizvien stiprākas.

Paldies.
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien, Par "riņķu" iemeslu Jums jāprasa savam acu ārstam. Briļļu valkāšana vai nevalkāšana nevar pasliktināt Jūsu redzi, tikai Jūs ar brillēm notekti redzētu labāk kā bez....

Acis, optika / acu veselība

Vai valsts civildienesta ierēdnei, krūts vēža slimniecei pienākas invaliditātes piešķiršana?
Labdien,

Man ir onkoloģiskā saslimšana (krūts vēzis). Pašlaik (pēc operācijas) saņemu ķīmijterapiju un pēc tam paredzēta staru terapija.

Ārtstēšanas kurss beigsies marta mēneša beigās. Esmu valsts civildienestā (ierēdne). Gribu noskaidrot, vai manā situācijā pienākas ivaliditātes piešķiršana?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Jums, kā jebkuram slimniekam mūsu valstī, pienākas darbnespējas lapa, kuru atbilstoši LR MK 2001.gada 3.aprīļa noteikumiem 152 "Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība" ārstniecības persona drīkst izsniegt līdz 26 nedēļam. Līdz 26.nedēļas beigām ir jānosūta Jūs uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisiju (turpmāk VDEĀK), kas izlemj- piešķirt invaliditāti vai izsniegt atzinumu darbnespējas lapas turpināšanai vēl 26 nedēļas, pēc kurām tad atkal Jūsu ārstējošam ārstam ir Jūs...

Ārstu komisijas

Vai urīns uzskatāms par sterilu un absolūti nekaitīgu šķidrumu, ko droši var aiztikt?
Labdien,

Sakiet lūdzu, vai urīns uzskatāms par sterilu un absolūti nekaitīgu šķidrumu, ko droši var aiztikt?

Vai ar svešu cilvēku (iespējams, slimu) urīnu notraipītus priekšmetus aiztikt ar plikām rokām vispār var saukt par higiēnisku rīcību?

Kādas infekcijas var būt urīnā?

Ceru, ka jautājumu var saprast. Tas radies, jo mani mēģina pārliecināt, ka svešs urīns nav bīstams.

Paldies iepriekš par atbildi.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Urīns ir sterils urīnpūslī, ja nav urīnceļu infekcijas. Tomēr, urīna izvadīšana notiek dzimumorgānu rajonā, kuri var būt ar seksuāli transmisīvo slimību baktērijām un arī zarnu floru. Parasti gan šo slimību transmisija ar urīnu nenotiek, bet urīns nav laba vide, kur šīm baktērijām dzīvot, tomēr teorētiska iespēja pastāv. Vispār cilvēka ķermeņa šķidrumus ar plikām rokām aiztikt nevajag, tāpēc ir paredzēti cimdi....

Uroloģija / nefroloģija

Ja tireoglobulīns ir 286.0, vai tas var norādīt uz audzēja esamību?
Labdien,

Mani satrauc vairogdziedzera analīžu rezultāti. Visi rādījumi ir norma, bet tireoglobulīns ir 286.0. Protams, kā visi, pirmkārt, meklēju internetā skaidrojumu, bet sastapos ar diezgan nepatīkamu ziņu - tas ir audzēja marķieris.

Vai tas nozīmē, ka šis paaugstinātais skaitlis norāda uz to, ka man varētu būt audzējs? Vai tam ir arī cits izskaidrojums?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Tireoglobulīnam ir izšķiroša loma perifēro tiroīdo hormonu T3 un T4 sintēzes procesā. Tas nav tikai audzēju marķeris. Tas būs paaugstināts arī pie dažām hipertireoidisma formām, kā, piemēram, pie subakūta un autoimūna tireoidīta, difūzas toksiskās strumas, endēmiskas strumas u.c. Tas ir palielināts arī pie aknu mazspējas (cirozes), relatīvi paaugstināts grūtniecības trešajā trimestrī utt. Ja Jūs esat noraizējusies par vairogdziedzera ļaundabīgo audzēju, Jums ir jāapmeklē savs...

Onkoloģija / ļaundabīgas saslimšanas

Kuras kontracepcijas tabletes ir vispiemērotākās?
Labdien,

Man ir 23 gadi, lietoju Yasminelle kontracepcijas tabletes (kādus 3 gadus) un man nav bijušas dzemdības. Pirms mēneša man atklāja Polypus endometri.

Ultrasonogrāfijā man atklāja lielu skaitu šos polipus. Man vēl uz dzemdes kakla ir čūla. Ginekoloģe teica, ka man pēc iespējas ātrāk ir jātaisa histerorezektoskopija, jo var sākties komplikācijas, piemēram stipra asiņošana.

Tad es pieteicos pie ārstes, kas veic šo manipulāciju. Viņa arī man uztaisīja US, pajautāja, vai esmu dzemdējusi, un paziņoja, ka man operāciju netaisīšot, jo, tā kā man vēl nav bijušas dzemdības, neesot labi manī ķirurģiski iejaukties.

Esmu ļoti apjukusi, jo nesaprotu, kas man tālāk būtu jādara. Pirmā ārste minēja, ka čūla un polipi, iespējams ir no nepareizas hormonu sistēmas un, ka man Yasminelle, iespējams, nav piemērotas, bet otra, ka Yasminellei ar to nav nekāda sakara un varu dzert zāles arī turpmāk.

Jāpiemin, ka pirms sāku dzert Yasminelle man nekādas analīzes netika ņemtas.

Sakiet, lūdzu, kā var zināt, kuras kontracepcijas tabletes ir vispiemērotākās? Vai kaut kur var izdarīt analīzes, pēc kā to nosaka?

Un kā Jūs man ieteiktu ārstēt polipus un čūlu?

Jau iepriekš, paldies.
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Jūsu jautājums ir ļoti sarežģīts. Saprotu, ka jūtaties apjukusi uzklausot divus pretējus ārstu viedokļus. Taču, izvērtējot konkrēta pacienta situāciju, dažkārt ārstiem var rasties dažādi priekšstati par piemērotāko ārstēšanas veidu. Tas nenozīmē, ka vienam taisnība, bet otrs kļūdās. Parasti, atklājot polipus dzemdes dobumā, tiek nozīmēta operatīva terapija, taču Jūsu situācijā, manuprāt, ir nedaudz jānogaida un jāizvērtē iegūtie rezultāti vēlreiz. Pēc 2-3 cikliem jāveic...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Alpha-Stim SCS metode var dot kādu labumu?
Labdien,

Man ir 42 gadi, kopš 16 gadu vecuma slimoju, diagnoze F20.015 arī atipiska, sarežģīta depresija.

Pēdējos 7 gadus lietoju Abilify 30mg un Wellbutrin 150mg dienā. Jūtos salīdzinoši labi un pēdējos 7 gadus neesmu bijis stacionārā, miegs labs.

Taču mani interesē tāda metode kā kraniālā elektrostimulācija, jeb Alpha-Stim SCS. Vai šī metode var dot kādu labumu?

Ārstējošais ārsts to uzskata par niekošanos un eksperimentiem. Cits psihiatrs, ar kuru konsultējos domā, ka tas var uzlabot garastāvokli.

Par zāļu lietošanas pārtraukšanu neidrošinos pat runāt ar ārstiem. Bet vai tas būtu iespējams, pielietojot iepriekš minēto metodi?

Paldies.
Atbild:
Dace Simsone
Labdien, Par šo metodi runājot, jāvēršas tomēr pie tiem, kas to piedāvā un jāizvērtē, cik tas ir nopietni. Kā psihiatrs uzskatu, ka medikamenti, ko lietojat ir ļoti labi piemēroti. Papildus metodes vienmēr ir iespējamas, bet uzdrošināšos apgalvot, ka tās neaizvietos medikamentozo terapiju....

Psihoterapija / psihiatrija

Man ir jautājums vai Neirožu klīnikā Jūrmalā ir iepējams saskaņot depresijas ārstēšanās grafiku pa vakariem vai brīvdienās?
Labdien! Man ir jautājums vai Neirožu klīnikā Jūrmalā ir iepējams saskaņot depresijas ārstēšanās grafiku pa vakariem vai brīvdienās? Man ir nosūtījums no ģimenes ārsta, bet es diemžēl nevaru atļauties mēnesi nestrādāt...
Atbild:
Dace Simsone
Labdien, Vislabāk šāda veida ārstēšanos saskaņot, vēršoties tieši Neirožu klīnikā. Viss atkarīgs, ko jūs uzskatāt par ārstēšanos un ko sagaidat no tās. Ja tiekaties tikai ar ārstu, saņemat medikamentus, tad tas ir iespējams. Tomēr ārstēšanās gaitā, parasti, arī pašām pacientam rodas labāks priekšstats par iespējām, savām vēlmēm attiecībā uz ārstēšanās procesu un šī procesa korekcijām laika gaitā....

Kas vajadzīgs lai pēc pārtraukuma atgrieztos darbā medicīnas sfērā?
Labdien,

1994.gadā tika pabeigta Latvijas Medicīnas akadēmija, pediatrijas fakultāte. Medicīnā stažējās trīs gadus, pēc tam tika nomainīta darba vieta, nesaistīta ar medicīnu.

Vai jūs varētu paskaidrot, kas būtu vajadzīgs, lai tagad atkal varētu atgriezties medicīnā?

Paldies.

Ar cieņu, Iveta.
Atbild:
Nav
Labdien, Lūdzu, vērsieties ar šo jautājumu Profesionālās karjeras izvēles centrā Jēzusbaznīcas iela 11, Rīga, tālr. 67210700....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja sajauc zāļu dzeršanas grafiku?
Labdien,

man radusies neliela problēma. Es pirmo mēnesi lietoju Lyndinette 30 un nejauši iedzēru divas tabletes vienā dienā.

Ko man darīt? Turpināt dzert kā sakumā - vienu tableti dienā?
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Turpiniet lietot tabletes vienu reizi dienā. Šajā gadījumā cikls būs par vienu dienu īsāks. Nākošajā mēnesī rīkojaties pēc instrukcijas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tas ir normāli, ka reti jāskuj bārda?
Labdien,

būtu ļoti pateicīgs, ja jūs atbildētu uz manu jautājumu.

Esmu 18 gads jauns puisis. Uztrauc tāda lieta, ka skūt sejas apmatojumu man vajag retāk kā reizi mēnesī.

Vai tas ir normāli?

Vai man nevarētu būt pazemināts testostoreīna līmenis (ja jā, kas to varētu izraisīt)?

Vai man vajadzētu sākt lietot kaut kādus uztura bagātinātājus, kas veicinātu tā izstrādi?
Atbild:
Nav
Labdien, Nē, uztura bagātinātājus lietot nevajag. Ar laiku hormonālā sistēma līdzsvarosies arī bez ārējas iedarbes, tomēr, ja tas Jūs satrauc, varat griezties pie ārsta androloga....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko darīt ar gardnerlu, kāpēc tā visu laiku parādās?
Labdien,

Man atklāja gardnerelas(atkārtojas jau 2-3g), abi ar vīru dzeram metronidazolu + klion lodītes.

Nākamā analīze baktēriju vairs neuzrādīja, bet uzrādīja palielinātu leikocītu daudzumu. Dzeru ofloxin, bet nākamajā analīze uzrāda, ka leikocīti ir norma, bet atkal parādās gardnerela.

Visam šim pa vidu man likvidēja dzemdes kakla eroziju, apstrādājot to ar solkogin.

Ko darīt ar gardnerlu, kāpēc tā visu laiku parādās?

Paldies.
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Pēc nacionālām vadlīnijām dzimumorgānu infekciju ārstēšanā - bakteriāla vaginoze ir klīnisks sindroms, kam raksturīga maksts mikroorganismu daudzuma un īpašību pārmaiņas. Samazinās Lakto baktēriju daudzums un palielinās anaerobo baktēriju, Gardnerella vagina lis un Mycoplasma hominis daudzums. Ārstēšana nepieciešama tikai tad, ja ir sūdzības - izdalījumi no maksts (homogēni, balti vai pelēcīgi) ar smaku, kas var pastiprināties pēc dzimumakta. Profilaksei ieteicams...

Seksoloģija / seksuālā veselība

Ar ko saistīta bieža urinēšana?
Labdien,

Mana meita sūdzas par biežu urinēšanu, bija pie ginekaloga, ar to nekas nebija saistīts, ģimenes ārsts neko nepasaka.

Man ir 41 gads, esmu uztraukusies, kur vērsties?
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Nevaru saprast, cik meitai gadu. Jāsāk ar urīna analīzes nodošanu. Ja N, jāgriežas pie urologa....

Uroloģija / nefroloģija

Vai prezervatīvs pasargā no inficēšanās ar ureaplazmu?
Labdien,

gribētu noskaidrot detaļas par saslimšanu ar ureaplazmu, jo esmu no ārstiem dzirdējusi dažādus viedokļus.

Sakiet, lūdzu, vai prezervatīvs pasargā no inficēšanās ar ureaplazmu?

Vai ar to var inficēties orālā seksa ceļā?

Paldies,
Ieva.
Atbild:
Nav
Labdien, Jā, prezervatīvs pasargā no inficēšanās ar ureaplazmu. Orālā seksa ceļa var inficēties....

Seksoloģija / seksuālā veselība