medicine.lv skaitļos

Lietotāji online38
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Ko darīt, ja ķermenim pastāvīgi ir neptīkama smaka?
Labdien,

Kopš 13 gadiem es smirdu. Neskaitāmas reizes meklēju iemeslus ginekoloģiski, ādas slimībās, psihē, dzīvesveidā utt. Mazgājos diennaktī līdz 3-4 reizēm.

Lietoju dažādus veselīgus ķermeņa kopšanas līdzekļus utt, neēdu gaļu, sportoju. BET viss tāpat.

Kad jūtos sagurusi, tad smaka kļūst intensīvāka, galva sāk sāpēt. Tā visu dzīvi, apkārtēji pierod, bet tomēr vairās. Ja kāds man palīdzētu, vai dotu padomu, tad es būtu vispateicīgākais cilvēks uz pasaules.

Varu tikai pateikt, cik ārstus esmu gājusi, tik dziļi esmu vīlusies. Tas ir liels naudas un vienaldzības konvejiers.

Paldies, ka vismaz uzklausījāt, varbūt vēl kādam cilvēkam ir šāda problēma? Ja varat, tad iesakiet kaut ko.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Parasti problēmas cēlonis ir meklējams ādas infekcijā vai vielmaiņas problēmās. Ārsti, pie kuriem jāgriežas šādos gadījumos, ir dermatologi un endokrinologi. Tomēr, ja speciālisti cēloni neatrod, iesakām griezties pie homeopāta, jo, iespējams, Jūs esat "sēra" tipa cilvēks, kam ir raksturīga specifisks ķermeņa aromāts, un homeopātija varētu palīdzēt Jūsu situācijā....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko urīna analīzē nozīmē nitrīti (pozitīvi)?
Labdien,

Gribētu noskaidrot ko urīna analīzē nozīmē nitrīti (pozitīvi) un vai tie var pazust, lietojot zāļu tējas, jeb nepieciešami medikamenti?

Paldies.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Nitrītu tests urīna analīzā liecina par bakteriju klātbutni urīnā. Tātad par urīnceļu infekciju. Pastiprināta sķidruma lietošana un līdz ar to foraeta diureze mehāniski attīre urīnceļus un tadejādi varētu normalizēt arī urīna analīzi. Tomēr diezgan bieži nopietnāku infekciju gadījumā nepieciešama antibakteriālā terapija....

Uroloģija / nefroloģija

Kā pareizi lietot Femina 35 kontracepcijas tabletes?
Labdien,

Man radies jautājums lietojot hormonālās tabletes.

Lietoju Femina 35. Pašlaik ir brīvās nedēļas 3.diena, vēl mēnešreizes nav. Vai varu tabletes sākt dzert rīt, nevis gaidīt nedēļu? Vai tas mēnešreizes aizkavē/paātrina?

Apstākļu dēļ rīt nav vēlamas mēnešreizes, tāpēc šāds jautājums.

Paldies.
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, Jūs varat sākt lietot rīt vai šodien. Bet diezin vai tas mēnešreizes aizkavēs. Jau ir par vēlu, lai aizkavētu mēnešreizes....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai acu pagriešana uz augšu uz dažām sekundēm ir epilepsijas izpausme?
Labdien,

Manam trīsgadīgajam dēlam pirms 3 nedēļām tika uzstādīta diagnoze - epilepsija. Divu nedēļu laikā esam piedzīvojuši 6 lielās lēkmes, dzeram zāles Depakine.

Nu jau nedēļu lēkmes nav bijušas, bet katru dienu, ik pa brītiņam, burtiski uz dažām sekundēm, puikam sagriežas acis uz augšu - tā kā tas arī notiek pie lielajām lēkmēm.

Jautājums - vai tā mēdz būt un tas varētu būt normāli pie epilepsijas? Vai šīs ir tā dēvētās mazās lēkmes, kas būtu jāatzīmē epilepsijas lēkmju kalendārā?

Paldies.
Atbild:
Jurģis Strautmanis
Labdien, Jā, acu pagriešana uz augšu uz dažām sekundēm un vienlaicīgs apziņas (samaņas) zudums ir epilepsijas izpausme. Šādas epizodes ir "mazās" epilepsijas lēkmes (ar vislielāko varbūtību absansi). Tās noteikti jāatzīmē dienasgrāmatā. Vai tas ir normāli? Kaut arī šādas lēkmes ir bieža epilepsijas izpausme un "tā mēdz būt", tomēr nevarētu teikt, ka tas ir normāli, jo ārstēšanas mērķis ir visu epilepsijas lēkmju izzušana. Ja turpinot ārstēšanu šādas lēkmes saglabājas, noteikti atkārtoti...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Ja pēc riteņbraukšanas vai skriešanas ļoti nedaudz reibst galva, pie kāda speciālista vajadzētu konsultēties?
Labdien!
Visu mūžu man ir bijis sportisks dzīvesveids, kaut arī regulāri ar kaut ko vienu neesmu nodarbojusies. Tagad 50 gados dažkārt jūtu, ka pēc riteņbraukšanas vai skriešanas ļoti nedaudz reibst galva. It kā fiziski nejūtos pārpūlējusies un sportošanu pārtraukt negribētu. No sava ģimenes ārsta nesaņēmu skaidru atbildi, par ko tas liecina un pie kāda speciālista vajadzētu konsultēties? Paldies, ja atbildēsiet.
Atbild:
Ilze Ozola, ģimenes ārste
Labdien, Ja sportisks dzīvesveids ir bijis ilgstoši un nav pārpūles nedomāju, ka sportošana būtu jāpārtrauc. Ar lielu varbūtību vieglā galvas reibšana nenozīmē nekādu nopietnu saslimšanu. Var konsultēties ar neirologu. Iespējams šīs sūdzības saistāmas ar plecu joslas sasprindzinājumu pie fiziskajām nodarbēm....

Diagnostika

Vai dēļ mēnešreizēm nevajadzēs atlikt krioterapiju?
Labdien,

man atklāja dzemdes kakla eroziju un tā kā neesmu dzemdējusi, norīkoja veikt krioterapiju.

Pēdējā laikā cikls svārstās par divām vai trim dienām, ātrāk vai vēlāk. Uz procedūru piereģistrēja nedaudz velāk kā pēc pusotra mēneša, bet tagad skatos, ka iespējams tieši tajās dienās būs mēnešreizes.

Vai procedūru nevajadzēs atlikt?

Paldies.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, mēnešreižu laikā šo procedūru neveic....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Tanakan vietā drīkst dzert bio-biloba?
Sveiki,

man pārbaudīja cerebrālās artērijas un atklāja, ka ir nepietiekoša plūsma un pastiprināta pulsācija kā pie veģetatīvās distonijas.

Izrakstīja zāles tanakan un noofen. Tanakan ir dārgs un tā vietā dzeru bio-biloba. Vēlējos zināt, vai tā ir kļūda un tomēr jāpērk tanakan?

Pašreiz nekādus uzlabojumus nemanu, dzeru zāles jau nedēļu.

Problēma ir tāda, ka džinkst ausis un ausīs ir pietūkums (man ir 20gadi).

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Preparātā Tanakan ir vairāk aktīvās vielas, kas iegūta no ginka koka. Papildu tam iesakām lietot arī venozo atteci uzlabojošus līdzekļus, piemēram, T.Phlebodia( 1*2). Terapijas rezultātus varat gaidīt pēc 2-3 mēnešiem. Iesakām vērsties arī pie LOR speciālista....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Kādas rētas likvidēt un kādas ir aptuvenās izmaksas?
Labdien,

Mani interesē daži jautājumi saistībā ar rētu likvidāciju.

1. Uz pieres, pāri kreisajai uzacij, man ir 3 cm gara, ~1 mm plata rēta jau vairāk kā 10 gadus.
2. Kreisās uzacs garumā ir 2 cm gara un ~ 1 mm pata rēta, kura ir iegūta pirms mēneša (šī rēta ir izteikti pamanāma, jo traucēta uzacs matiņu augšana)

Vai šādas rētas ir vērts labot un kādas varētu būt aptuvenās izmaksas?

Paldies.
Atbild:
Anita Ābelīte
Labdien, Rētu pavisam likvidēt nevar, to var maksimāli uzlabot. Par to, ko Jūsu gadījumā ir iespējams darīt ar rētām, var izvērtēt tikai klātienē - to redzot, tādēļ vispirms Jums ir jānāk uz konsultāciju. Rētas var uzlabot vairākos veidos, gan ar injekciju palīdzību, gan dažādu lāzeru palīdzību, līdz ar to, arī izmaksas ir dažādas, tās varētu būt sākot no 15.00Ls - 200.00Ls...

Plastikas ķirurģija / estētiskā, rokas, rekonstruktīvā ķirurģija

Vai var būt spermas infekcija?
Labdien,

kāds var būt iemesls tam, ka ir kunkuļaina sperma?

Daži mazi kunkulīši parādījās pirms aptuveni 2 gadiem un pamazām to paliek vairāk (tagad ap 20%)?

Smarža dažreiz ir tāda zivjveidīga. Citādi it kā viss kārtībā. Vai šīs varētu būt sekas neveselīgam dzīvesveidam vai arī tas liecina par kaut ko nopietnāku un man nepieciešama ārsta apskate?

Pie kāda speciālista man vērsties? Esmu 29 gadus vecs.

Paldies
Atbild:
Dr.Bahirs, ārsts-seksopatologs, urologs
Labdien, Nepieciešams konsultēties ar ārstu andrologu. Jānodod analīzes. Pēc Jūsu apraksta tā var būt infekcija....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai erekcijas problēmas izraisa varikocēle?
Labvakar,


Tikko biju pie urologa, lai pasūdzētos par erekcijas traucējumiem(tā nespēj ilgi saglabāties akta laikā, parasti iztur vien kādas 20 minūtes). Reizēm arī ir ļoti jānopūlas, lai beidzot sasniegtu kulmināciju(un tieši šajā brīdī traucē tas, ka reti izdodas ilgāk par 20 minūtēm).

Urologs par mani sākumā pasmējās un teica, ka tāds erekcijas ilgums ir pilnīgi normāls un nav ko satraukties. Vēl viņš piebilda, ka pēc 10 gadiem es varu cerēt uz 15 minūtēm, bet pēc 20 gadiem...

Tas mani nošokēja. Pirms gada erekcija spēja saglabāties pat divas stundas un tagad es īsti nesaprotu, kas tad ir normāli. Te jāpiebilst, ka tā bija pēdējā reize, kad man bija samērā regulāra dzimumdzīve. Pēdējā gada laikā sekss ir bijis rets un dažādu nejaušību pēc.

Nepaspēju urologam nevienu vārdiņu bilst, kad viņš jau teica: "Labi, iesim apskatīt Tavu problēmu". Tā viņš ātri uzmeta aci un pateica, ka man visticamāk ir Varikocēle.
Tagad man gaidāma sīkāka izmeklēšana.

Vairāk laika urologs man nevarēja veltīt(jo biju ieradies bez pieraksta) un izrakstījis man nosūtījumu, viņš atvadījās no manis.

Tagad internetā palasīju simptomus, aplūkoju savus sēkliniekus vēlreiz. It kā viss atbilst. Ir tāds jocīgs vēnu samezglojums. Vēl varu piebilst, ka dzimumtieksme man nav pārāk liela un man nesagādā grūtības "nocelt no sevis meiteni, kas burtiski karās kaklā".

Man šķiet, ka esmu pārāk jauns dzimumproblēmām - man ir tikai 21 gads. Tādēļ visa šī vizīte mani pagaidām ir iedzinusi mērenā izmisumā(labi, tas būtu pārspīlēts).

Bet nu pie jautājumiem.

Sākumā jau minēju, ka bija problēmas ar erekciju, bet ar urologu nesanāca kārtīgi parunāties un es gribu vismaz teorētiskas atbildes pagaidām. Vai ir iespējams, ka arī erekcijas problēmas izraisa varikocēle? Varbūt pēc operācijas man vēl paziņos, ka man ir erektilā disfunkcija vai kas līdzīgs?

Kādas vēl problēmas man gaidīt varikocēles gadījumā(aizmirsu piebilst, ka par nekāda veida sāpēm es nesūdzos)?

Vēl viens jautājums - erekcijas problēmu dēļ bieži sanāk nepabeigti dzimumakti. Esmu dzirdējis, ka arī tas var izraisīt nopietnas veselības problēmas. Kā tad īsti ir šajā gadījumā?

Protams, es ārstēšos un darīšu visu, ko vien varēšu, lai tikai man kādreiz varētu būt bērni. Bet nepacietība un uztraukums ņem virsroku.

Pirms visu analīžu rezultātiem es gribētu šeit izlasīt, kā man viss var beigties labākajā un sliktākajā gadījumā?

Kā parasti šādi(vai līdzīgi) stāsti beidzas?
Atbild:
Andris Ābele, urologs
Labdien, Dzimumakta ilgums ir ļoti individuāls un atkarīgs no vīrieša vecuma, veselības stāvoļa un dzimumdzīves regularitātes, kā arī no tā, vai ir veikta apgraizīšana (cirkumcīzija). Taču viens būtiskākajiem labas seksuālas dzīves aspektiem ir emocionāla saikne ar partneri. Optimālais dzimumakta ilgums ir no 5 līdz 15 minūtēm. Jūsu vēstulē minētās sūdzības noteikti nav saistītas ne ar varikocēli, ne ar erektīlo disfunkciju, kas pēc definīcijas ir patstāvīga nespēja panākt vai saglabāt...

Seksoloģija / seksuālā veselība

Kā pašas spēkiem atgūt mieru un miegu?
Labdien,

vēršos pie jums pēc palīdzības. Biju 3 gadus kopā ar vīreti, bija ļoti smagas attiecības.

Pus gadu centos ar šo cilvēku izšķirties,jo viņš mani nelaida vaļā - draudi, šantāža, regulāra braukšana uz manām mājām un cenšanās mani nomelnot visos iespējamajos veidos. Laiks gāja, bet draudi turpinājās.

Dažas reizes tikāmies, pēc kurām mani mocīja pilnīgs bezmiegs. Kad izlēmu pielikt visam pilnībā punktu sevis un savas veselības dēļ,tad atkal sākās draudi. Pēdējo reizi draudu īsziņu saņēmu naktī. Tas bija naktī uz pirmdienu (8.11.2010).

Pēc draudiem tik ļoti satraucos, ka radās bezmiegs, kas ilgst jau vairākas dienas. Bez miega jūtos drausmīgi, kļūstu nervoza, neko nevaru izdarīt. Šī nav pirmā reize, kad mocos ar bezmiegu šī vīrieša dēļ, bet parasti šis bezmiegs pats no sevis ir pazudis, taču šoreiz tā nenotiek.

Dzeru miega zāles, jo saviem spēkiem iemigt nevaru. Kā nāk vakars, tā parādās enerģija, jūtu, ka ķermenis ir noguris, bet prāts neatslēdzas un tādēļ nevaru aizmigt. Esmu mēģinājusi elpošanas vingrinājumus, pavingrot, bet nelīdz. Nevarēju saprast, kāds ir iemesls bezmiegam, bet pagājušajā naktī iemiegot ar zāļu palīdzību sapņoju, ka bijušais draugs man uzbrūk un sadur ar nazi.

Laikam problēmu atslēga ir tā, ka es iekšēji no viņa ļoti baidos. Jautājums ir tāds - kā atgūt pašas spēkiem mieru un miegu?

Paldies.
Atbild:
Elīna Zariņa
Labdien, Lielu darbu, lai sev palīdzētu, Jūs jau esat izdarījusi. Jūs apzināties cēloni savām problēmam un "katalizatoru", kas problēmas turpina uzturēt. Miega zāles un elpošanas vingrinājumi var mazināt simptomus, taču nevar tos novērst pavisam, kamēr ir neatrisināta pati situācija. Viennozīmīgi, Jums ir jāpabeidz šīs attiecības. Priekš Jums tas nozīmē pārstāt baidīties. Ir jāpanāk, lai Jūs, pirmkārt, justos droši fiziski, t.i. novērst iespēju, ka viņš var Jums uzbrukt. Tas, ka esat bijuši pāris...

Psiholoģija

Par ko liecina asins garša mutē?
Labdien,

par ko liecina asins garša mutē? Mans vīrs (43 gadi) jau apmēram mēnesi jūt šādu garšu. Ir veikta vēdera dobuma un nieru ultrasonogrāfija. Viss esot normas robežās.

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Asins garša mutē visbiežāk ir pie zobu problēmām: smaganu asiņošana, paradontoze u.c. Par iemeslu var būt arī patoloģija barības vadā. Diemžēl, ultrasonogrāfija nav tā izmeklēšanas metode, kura varētu uzrādīt asiņošanas iemeslu. Jūsu vīram ir nepieciešams griezties pie sava ģimenes ārsta un zobārsta, kuri veiks objektīvo izmeklešanu un noteikti atradīs iemeslu, kas izraisa asins garšu mutē....

Zobārstniecība / mutes veselība

Kāpēc vadot auto, pastiprinās velkošas sāpes galvā?
Labdien,

ko tas varētu nozīmēt, ja man ap galvu ir tāda kā "stīpa" vai "ķivere" un velkošas sāpes. Tās pastiprinās vadot auto.

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Galvas sāpēm ir ļoti daudz iemeslu, gan asins spiediena paaugstināšanās, gan galvas nervu iekaisums u.c. Vadot auto Jums ir palielināta psihoemocionālā spriedze, kas izprovocē sāpes paasinoties tieši Jūsu galvas sāpju iemeslam. Lai to noteiktu ir nepieciešams apmeklēt ārstu, kurš veiks Jūsu objektīvo izmeklēšanu, iespējams būs nepieciešami arī papildus izmeklējumi, kā diennakts asins spiediena līknes noteikšana u.c....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kā ārstēt izvelvējumu diskā C4-5, protūziju C 6-7 un abpusēju karpālā kanāla sindromu?
Labdien,

Man ir izvelvējums diskā C4-5,protūzija C 6-7 un abpusējs karpālā kanāla sindroms.

Nevaru pacelt augšā rokas, atvērt durvis, nogriezt maizi, atnest produktus,jo rokas nenotur somu,grūtības satvert un noturēt,jušanas traucējumi rokās.

Tirpst no kakla daļas līdz roku pirkstu galiem un nevaru gulēt,jo pa nakti rokas atmirst visā garumā.Sāp un stīvas visas locītavas, sākot no plecu,elkoņa,plaukstas,pirkstu un ceļu.

Ir mugurkaulāja spondiloze. Lūdzu, iesakiet pie kāda speciālista man konsultēties? Vietējais neirologs tikai raksta zāles, sāp jau kuņģis.

Ļoti gaidīšu jūsu ieteikumus.

Ar cieņu, Vija.
Atbild:
Nav
Labdien, Iesakām Jums vērsties pie neiroķirurga, lai lemtu par operatīvās terapijas iespējām, jo konservatīva terapija Jūsu gadījumā var nedot ļoti labus rezultātus. Arī karpālā kanāla sindromu būtiski atvieglotu operatīva terapija, šai gadījumā Jums jāgriežas pie plastikas un rokas ķirurģijas speciālista....

Plastikas ķirurģija / estētiskā, rokas, rekonstruktīvā ķirurģija

Kā pārliecināties par sēklinieka audzēju?
Labdien,

Sakiet, lūdzu, vai bez ultrasonogrāfijas, vēdedera dobuma kompjūtertomogrāfijas un asins analīzēm ir vēl kādas citas metodes, kā pārliecināties par sēklinieka audzēju, pirms tas vēl nav izoperēts?

Paldies.
Atbild:
Andris Ābele, urologs
Labdien, Ļoti svarīgi ir noteikt seruma audzēja marķierus: alfa-fetoproteīnu, hCG un LDH. Kombinējot šo laboratoro izmeklējumu atradni ar radioloģiskiem izmeklējumiem (ultrasonogrāfija, datortomogrāfija vai kodolmagnētiskās rezonanses izmeklēšana, plaušu rentgenogrāfija) un klīnisko gaitu, diezgan precīzi var novērtēt sēklinieka audzēja dabu. Tai pašā laikā jāsaprot, ka galējo atbildi sniedz tikai detalizēta histoloģiskā izmeklēšana, kas tiek veikta sēkliniekam, kurš jau ir...

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai zāles Detralex var palīdzet ārstēt varikocēli?
Sveiki,

man tika diagnosticēta varikocēle un vispārējais asinsvadu stāvoklis nav tas labākais.

Arī uz kājām parādījušies redzami asinsvadi.

Dzirdēju par brīnumlīdzekli DETRALEX.

Vai šis preparāts būtu man ieteicams, ja jā, tad kā to labāk lietot un kāds ir lietošanas kurss?
Atbild:
Andris Ābele, urologs
Labdien, DETRALEX tiek nozīmēts pie venozās asinsrites traucējumiem kājās, kā arī hemoroīdu izraisītu simptomu ārstēšanai. Vienīgā efektīvā varikocēles ārstēšana metode ir ķirurģiska manipulācija (vaļēja operācija vai laparoskopiska pieeja, minimāli invazīva ķirurģija). Jums rekomendējama urologa apskate, lai izlemtu jautājumu par ķirurģiskās ārstēšans nepieciešamību....

Fleboloģija / vēnu saslimšanas

Ko nozīmē asins ķīmiskā analīze?
Labdien,

Es gribētu uzzināt, ko nozīmē asins ķīmiskā analīze - Eritrocīti 3.99 (norma virs 4.1); Neitrofilie% 40.7(norma virs 48); Eozinofilie%7.4(norma līdz 5.4); Limfocīti %43.3 (norma līdz 42); Helicobacter pylori IgG 88.2 (norma mazāk par 10) un ASO 337 (norma zem 200).

Ar cieņu, Dana.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Lai analizētu asinsanalīžu rezultātus, nepieciešami visi rādītāji, tajā skaitā kopējais leikocītu skaits vai absolūtais leikocītu veidu daudzums, ar procentuālo daudzumu vien ir par maz. Pēc tā, kas ir norādīts ar vislielāko varbutību var teikt, ka pilna asins aina ir tuvu normas robežam. Palielinātais eozinofilu % daudzums varbūt norāda uz kādu alerģisku reakciju, ja arī absolūtais eozinofilu skaits ir augstāks. Ir skaidrs, ka dzīves laikā Jums ir bijusi saskare ar helikobaktērijām...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Vai no Depakine zālēm var reibt galva?
Labdien,

Mana meita (17gadi) jau pusgadu lieto Depakine 500 - pusi no rīta un veselu vienu uz nakti, jo diagnosticēja epilpsiju/ģeneralizētas lēkmes (tonic clonic).

Uz zāļu fona neviena lēkme nav bijusi. Lūdzu padomu, jo meitai stipri sareibst galva, citreiz 1 reizi nedēļā, citreiz 2 reizes nedēļā, citreiz reibst drusciņ.

Vai tas vrētu būt no Depakine vai no epilepsijas? Ārstējošā ārste neko nesaka, tik saka, ka jāturpina dzert zāles.

No Depakina viņa ir krietni pieņēmusies svarā un arī guļ vairāk.
Atbild:
Jurģis Strautmanis
Labdien, Depakine ir viens no vadošajiem pretepilepsijas preparātiem, ģeneralizētu lēkmju gadījumā pirmās izvēles medikaments. Ja lēkmes nav atkārtojušās, iespējams medikaments jūsu meitai ir piemērots. Tomēr preparātam protams var būt blaknes. Miegainība parasti ir raksturīga lietošanas sākumposmā. Svara pieaugums ir viena no biežākajām blaknēm, bet parasti saistīts ar apetītes pieaugumu un ir kontrolējams ievērojot veselīgas ēšanas principus un neaizmirstot par fiziskām aktivitātēm....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kāpēc uz ķermeņa sametās pumpas?
Labdien,

Man pēdējo divu nedēļu laikā pa visu ķermeni ir sametušās sarkanas pumpas,tās ļoti niez,var teikt, tikai pa naktīm. Naktī nevaru pagulēt vairākas stundas.

Kas tas verētu būt? Ko darīt?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, tā var būt alerģija, kašķis (tam raksturīga nakts nieze), problēmas ar vielmaiņu. Jākonsultējās ar dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai ir pamats uztraukties, ja ārsts nerekomendē medikamentus?
Sveiki,

Sakiet, lūdzu, ko varētu nozīmēt asins analīzē eozinofīli 7,80% - tas zem sadaļas Limfocīti. Zem sadaļas Leikocitārā formula segmentkodolainie 42,0%, Eozinofīli 10,0 %, Bazofīli 2.0%.

Ko nozīmē Hemoglobīns 11,00 g/dl ?

Vai ir pamats uztraukties, ja ārsts neko nerekomendēja?
Atbild:
Ilze Ozola, ģimenes ārste
Labdien, Par eozinofīlajiem leikocitiem un segmentkodolainajiem nav vērts uztraukties. Hemoglobīns 11 ir neliela anēmija. Anēmijai, vai tā liela vai neliela, vajadzētu mēģināt rast izskaidrojumu....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Vai hormonālo tablešu lietošanas pātraukšana var būt par iemeslu galvas sāpēm?
Labdien,

Esmu pātraukusi lietot kontracepcijas tabletes un visu nedēļu kopš pātraukšanas sāp galva, dzeru ibumetin, bet nepalīdz.

Vai šo hormonālo tablešu lietošanas pātraukšana varētu būt par iemeslu galvas sāpēm?

Vai tas ir sākotnēji, kamēr organisms pieradīs?

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Nav
Labdien, Jā, tiešām, dažām sievietēm pēc kontraceptīvo tablešu lietošanas pārtraukšanas parādas galvas sāpes. Ar laiku, kad atjaunosies savu hormonu produkcija, tās pāries....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai grūtniecības plānošanas gadījumā drīkst dzert Fluconazol Nycomed zāles?
Labdien,

Man ir krāsainā ēde, ārsts izrakstīja zāles Fluconazol Nycomed 150mg.

Es nopirku šīs zāles un pirms lietošanas izlasīju instrukciju, tur rastīts, ka nav ieteicams lietot šīs zāles, ja plānojat grūtniecību.

Es tuvākajā laikā plānoju to darīt. Kā man tagad jārīkojas - lietot šīs zāles vai nē? Kā tās var ietekmēt grūtniecību un nākamo bērniņu?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Diemžēl lietot iekšķīgi Fluconazol plānojot grūtniecību nav īsti pareizi. Jums ir tikai 2 varianti, proti, lietojot medikamentu iekšķīgi uz šo laika periodu neplānot grūtniecību, vai arī turpināt plānot grūtniecību un nelietot Fluconazolu iekšķīgi, bet gan apmeklēt savu ārstējošo ārstu dermatologu ar mērķi, lai Jums nozīmē tikai ārīgi lietojamos medikamentus krāsainās ēdes ārstēšanai....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā risināt dažādu reliģisko uzskatu konfliktus?
Labdien,

Situācija tāda: Māte azartiska kristiete, meita nav. Draudzē, kurā viņas iet, meitai nepatīk. Ne dēļ tā ko stāsta, bet cilvēkiem.

Māte pārmet meitai par to, ka viņa draudzi vairs neapmeklē. Visu laiku apgalvo:"Tu nogrimsi, iznīksi, tev nekas nesanāks, grimsi dziļāk un dziļāk."

Meitene paliek aizvien nomāktāka , drūmāka, nav vairs dzīvesprieka. Ļoti sāp galva, tās ir mocības. Vai tas ir morālais terors?

Ko darīt meitenei? Kur griezties? Vērā jāņem tas, ka māte neko negrib dzirdēt par kristietību, jo viņai dzīve ir dievnams un tā mācība.

Paldies.
Atbild:
Ingrīda Cera
Labdien, Meita, vai kāds cits pieaudzis cilvēks no ģimenes var aprunāties ar mācītāju, izstāstīt situāciju, lai viņš aprunātos ar māti. Diemžēl, kad cilvēks fanātiski pieversās kādai idejai, arī reliģijai, viņš neredz un nedzird citu cilvēku viedokļi. Diskutēt grūti. Tāpēc svarīgi palīgā pieaicināt personu, kura varētu būt mātei autoritāte. Meitai jādzivo sava dzīve, ar savām interesēm un mērķiem, jābūt starp cilvēkiem, kas viņu saprot, atbalsta, uzmundrina. Tas varētu palīdzēt pacelt...

Psihoterapija / psihiatrija