medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kā rīkoties, ja bērnam ir bronhiālā astma?
Labdien,

Manam puikam ir 1 gads un 9 meneši, novembra sākuma bijām astmas un alerģijas centrā Sadovnikova ielā, uztaisīja ādas testu uz rociņām, ka ir alerģija uz pelējumu, putekļiem, putekļu ērcīti.

Tā kā bija bronhīts janvārī un atkārtoti tagad, oktobrī, teica, ka ir bronhiālā astma, izrakstīja singulair tabletes, "preventan junior" vitamīnus.

Visu šo bērns dzer, nopirkām arī inhalatoru un ventolin, ko elpot, zāles jau dzeram no novembra (jādzer līdz ferbuārim) un tobrīd bērnam ik pa laiciņam bija klepus.

Kas mani satrauca - mēnesi nepārgāja barkšķona krūtīs. Tas pārgāja, bet situacijas neuzlabojāss - tieši otrādi, ik pa brīdim var redzēt, ka bišķi ir iesnas, nav tā, ka tek visu laiku, bet degunu slaucīt pa dienu ir nepieciesamība, trakākais sākas naktī, ap plkst.2.00 -3.00 vai 5.00 - 6.00 vai tiklīdz pamostas, klepo nenormāli, pamostas un sēž sakumpis, klepus sauss, bet klepo tik ļoti, ka sajūta, ka vienā brīdī izvemsies.

Tas velkas jau no novembra vidus. Bērns pa dienu jūtas normāli, aktīvs, dzivespriecīgs, ēd labi, dzer arī daudz, skrien un spēlējas, apmeklē darziņu. Esmu jautājusi auklītei un audzinātājām, vai viņam pa dienu ir klepus, vai ir iesnas, vai diendusu gulot klepo? Atbilde ir, ka nekas tamlīdzīgs pa dienu neesot.

Es nezinu kā palidzēt,pēc alergoloģes/pulmanoloģes vārdiem es sapratu, ka lietojot singulair, tam ir jāpāriet, ja klepus rodas, viņa teica lietot ventolin inhalācijas, inhalācijas veicam jau 2 nedēļas, nekas nepalīdz

Liels paldies,ja varat ieteikt kur man vērsties un kā rīkoties,jo jūtos pilnīgi bezspēcīga.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien, Astma ir hroniska slimība, uzlabošanās noteikti būs, turpinot nozimēto ārstēšanu. Varat arī novērst iespējamu alergēnu iedarbību mājās, tas uzlabos bērniņa stāvokli. Vēlami, lai uz grīdam nebūtu paklāju, gultiņā nebūtu mīkstu rotaļlietu. Sintipona (ne vilnas, ne kokosa) matracis, sega, spilvens. Smeķēšana dzīvoklī (arī virtuvē, tualetē) ietekmē negatīvi. Labāk no istabas, kur puika guļ, iznest puķes. Ja ir mājdzivnieki, uz laiku tos varat atdot draugiem un pavērot, vai nav labāk ar...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Vai pēc aborta veikšanas varēs veiksmīgi iznēsāt mazuli?
Labdien,

Mani interese kā var noteikt, vai pēc aborta veikšanas varēs veiksmīgi iznēsāt mazuli un vai tas nav radījis sekas, ka mazulis var arī nebūt?

Vai tas, ka man ir ļoti labs, lai neteiktu izcils ginekologs un nav teicis neko sliktu, var būt par garantu ka aborts nav atstājis negatīvas sekas?

Paldies.
Atbild:
"Quartus"
Labdien. Diemžēl, nav iespējams paredzēt kā aborts ietekmēs Jūsu seksuālo veselību nākotnē. Labs ārsts, protams, garantē kvalitatīvu operāciju, taču Jūsu organisma reakcija var būt ļoti individuāla un iepriekš neparedzama, tāpēc nekādu "garantiju" nav....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādas metodes izmantot, ja ir problēmas ar vārstuli starp kuņģi un divpadsmitpirkstu zarnu?
Labdien,

Ja ir problēmas ar vārstuli starp kuņģi un divpadsmitpirkstu zarnu (ir aizdomas par barības pārejas no kuņģa uz un divpadsmitpirkstu zarnu aizkavēšanām), kādas ir ārstēšanas metodes (tabletes, procedūras)?

Nosauciet, lūdzu, pēc iespējas vairāk metožu.
Atbild:
Nav
Labdien, Tā kā šis muskulis ir gludās muskulatūras veidots, tad ar savu gribu to ietekmēt Jūs nevarēsiet. Terapijā pielieto vairākus līdzekļus, piemēram, zarnu motoriku uzlabojošus līdzekļus (Cerucal, Duspathaline), rūgtvielas (vērmeļu tinktūra), pretskābes medikamenti (omeprazols), kā arī tiek ieteikts ēst biežāk, bet mazām porcijām, nelietot kafiju un šokolādi....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Pie kāda speciālista vērsties par pastiprināta apmatojuma rašanos?
Labdien,

Man kopš 13 gadu vecuma, kad sākās pubertāte, ir pastiprināts apmatojums uz sejas, krūtīm, vēdera, augšstilbiem un pēdu virspusēm, roku pirkstiem un rokām.

Tagad man ir 19 gadi, esmu cīnījusies ar apmatojumu saviem spēkiem, bet tagad sāk parādīties apmatojums arī uz zoda un tādēļ vēlos rast kādu risinājumu.

Kopš 13 gadiem ir arī problēmas ar svaru. Varbūt jūs varētu ieteikt kādu speciālistu pie kā vērsties?
Atbild:
Nav
Labdien, Jums noteikti jāgriežas pie endokrinologa, jo ir jāveic hormonu analīzes, lai noskaidrotu pastiprinātā apmatojuma cēloņus....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā izskaidrot mammogrāfijas rezultātus?
Labdien,

Saņēmu mammogrāfijas rezultātus. Tā apraksts: Fons fibrolipomatozs.Fibroglanduārie audi perēkļaini,šķiedraini homogenizētu struktūru, lokalizēti, visās krūts daļās. Abās krūtīs benigni kalcināti. Secinajumi: Fibrozas,fibrozi adenozas pārmaiņas. Ja ir palpatora atradne, papildu veicama US.

Biju pie ginekologa, viņš mani sūta pie onkologa. Vai tas nozīmē ko sliktu?
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, slikts tas nekas nav, fibrolipomatozi audi ir normālie krūts audi. Jums tie ir sakopojumos. Onkologa konsultācija būs apstiprinājums labdabīgām izmaiņām....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir pamats uztraukties, ja bērns nav paaudzies garāks?
Labdien,

Meitenei ir 10 gadi, mācās 4.klasē, bet augumā ir vismazākā no visiem bērniem. Viņas augums bija 1m 23cm, bet pēc gada bija 1m 28cm, pašlaik arī ir tāds pats mērījums, ģimenes ārsts saka, ka nav pamata uztraukumam, bet es vienalga uztraucos.

Paldies,gaidīšu atbildi.

Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Varam ieteikt noteikt augšanas hormonu un tad griezties pie ģimenes ārsta tālākai konsultācijai....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko nozīmē analīžu rezultāti?
Sveiki,

Pirms neilga laika biju stāvoklī, taču apmēram 10.nedēļā, veicot USG, daktere konstatēja, ka bērniņa sirds ir apstājusies, kā rezultātā man bija jādodas uz slimnīcu, lai veiktu abrasio cavi uteri probatoria.

Vakar saņēmu analīžu rezultātus un gribētu zināt ko īsti tie nozīmē:

Hemoglobīns 12.0 g/dl, eritrocīti 3.90 M/ul, hematokrīts 34.5 %, leikocīti 9.43 K/ul, trombocīti 220 K/ul, Makroskopija (A1-3). Endometrijs ar izmaiņām kā pie grūtniecības. Deciduālie audi ar nekrozēm. Horiona bārkstiņas. Slēdziens- aborts.

Paldies.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Jūsu histoloģiskā analīžu atbilde apstiprina to, ka ir bijusi dzemdes grūtniecība. Ir nedaudz samazināts eritrocītu skaits, taču pēc grūtniecības šāda analīze ir iespējama. Vēlams analīzi atkārtot pēc mēneša, bet pirms tam ieteicams palietot vitamīnus....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā palīdzēt, ja slimība turpinās, bet ārsti uzsver, ka viss kārtībā?
Labdien,

Esmu izmisumā. Manai mammai ir 55 gadi, svars 48 kg, viņa jau veselu gadu sēž uz slimības lapas, nekad iepriekš neslimoja.

Pilnīgi izmeklēja savu veselību - viss kartībā, tikai aorta (vietā, kur ir kuņģis) ļoti sitas. Es pieliku roku un ļoti labi to sajutu. Mammai depresija - ārsti saka, ka viņai vajag pieņemties svarā, bet viņai nav apetītes, viņa neēd.

Mamma tikai guļ un neko negrib. Es nezinu ko darīt, kur vēl viņu izmeklēt dēļ aortas, jo visi saka ka viņa ir vesela, es baidos ka viņa neizturēs, jo viņai sāp, bet dakteri saka, ka viņa izliekas.

Ko man darīt, kā es varu viņai palīdzēt?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Ja ir veikta pilna veselības izmeklēšana (tai skaitā vēdera aortas un tās zaru sonogrāfija) un nav atrasti fiziski organisma bojājumi, tad iesakām mammu tomēr aizvest pie psihiatra, jo ēšanas traucējumi ļoti bieži ir saistīti ar depresīviem stāvokļiem....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kas ir sāpju avots bērnam?
Labdien,

Man meitiņai ir četri gadiņi. Jau otro reizi bērniņš nakti mokas ar sāpēm dibenā, saka, ka "sāpot tas caurumiņš". Pie ārsta bijam, nodevām analīzes. Neko neatrada, bet nakti vēders sāp tik un tā.

Kas tas varetu but? Esmu izmisumā - vienu nakti bērnam iedevu "Nurofen" sīrupiņu un tad sāpes pārgāja.

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Pēc Jūsu apraksta liekas, ka Jūsu bērnam ir spalīši. Ne katru reizi analīzes tos uzrāda. Iesakām veikt atkārtotas analīzes. Palīdzēt varētu "Decaris", taču tas ir recepšu preparāts....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai var būt, ka HCG asinīs vēl neuzrādās?
Labdien,

Pēdējās mēnešreizes sākās pagājušā mēneša 14. datumā. Parasti cikls ir regulārs 26/27 dienas! Menstruācijas kavējas 3/4 dienas. Parasti viss notiek kā pēc grafika. Šodien biju uz HCG, rezultāts mazāks par 1, vai var būt ka HCG asinīs vēl neuzrādās? Vai pamats uztraukties par kādu saslimšanu?

Satraucos, jo darbs saistīts ar profesiju, ko grūtniecības gadījumā darīt noteikti nedrīkst!
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Ja menstruācijas aizkavējas, tam par iemeslu var būt daudz citu iemeslu. Ja atkārtojas arī nākošā ciklā, vajadzētu doties pie daktera. HCG ir diezgan drošs tests....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai sarkanais pleķis bērnam uz rokas var būt bīstams?
Labdien,

Manam bērnam neilgi pēc dzimšanas parādījās mazs sarkans pleķītis uz rociņas augšdelma. Tagad (mums ir 2.5 mēnesīši) tas pleķītis ir jau palicis nedaudz lielāks - aptuveni 6 mm un nedaudz izcēlies. Ārsti saka, ka jānovēro tā attīstība. Bet ko sakiet Jūs, kas tas ir? Vai tā ir sarkanā dzimumzīmīte, vai kas cits? Un ja izrādīsies dzimumzīme, vai ar to ir jācīnās?
Atbild:
Nav
Labdien, Iespējams, Jūsu bērnam uz rokas ir hemangioma. Tā tiešām ir jāpavēro, un, ja tā kļūst lielāka, tad jāvēršas pie lāzerspeciālista....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kad apmeklēt ginekologu?
Sveiki,

Man ir 17 gadi. Man ir intīma problēma. Man no vagīnas izdalās dzeltenīgas vai baltas strutainas gļotas.

Ievēroju higēnu, bet nekas nepalīdz. Tas turpinās jau ilgu laiku. Ko man iesākt? Apmeklēt ginekologu vai lietot kādas zāles? No kā tas varētu būt?
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Obligāti jāapmeklē ginekologs lai veiktu analīzes un ārstēšana būtu mērķtiecīga....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai kuņģa datortomogrāfija var aizvietot rentgenu un gastroskopiju?
Labdien,

Man ir tāda situācija. Ārste - gastroenteroloģe teica, ka man jāveic kuņģa rentgens, bet gadījumā, ja rentgens neparādīs patoloģijas, tad (kā viņa teica) vajag obligāti izmeklēt kuņģi ar endoskopu (bet tas ir diezgan problemātiski, jo man bieži ir spazmas).

Vai var kuņģa datortomogrāfija aizvietot (kā divi vienā) gan rentgenu, gan gastroskopiju un dot tik pat pilnu patoloģijas gleznu (ir aizdomas par gastrītu ar peristaltikas traucējumiem), kā iepriekšminētas divas metodes?

Paldies
Atbild:
Nav
Labdien, Nē, datortomogrāfija neaizvietos nevienu no izmeklējumiem. Ja slikti panesat endoskopiju, Jums tā jāveic pilnā narkozē....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai man vajadzētu sākt uztraukties par grūtniecību?
Labdien,

Izvēlējos kontracepcijas metodi - IMPLANTU, nu jau kā 9 mēneši, kad viņš ir manī ievadīts. Lieta tāda, ka man sāk augt vēders, ir galvas reiboņi, jūtīgas krūtis, bet tajā pašā laikā mēnešreizes, kuras kavējas par 20 dienām. Grūtniecības tests neko neuzrāda. Vai man vajadzētu sākt uztraukties par grūtniecību? Ar partneri dzīvoju kopā un ir jau 2 bērni.
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Jādomā, ka implanta hormonālā deva Jums ir par lielu, jāvadās pēc pašsajūtas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik liels ir risks palikt stāvoklī, pēc aizkavētas kontracepcijas tablešu iedzeršanas?
Sveiki,

Jau otru gadu lietoju Lindynette. Pēc septiņu dienu pārtraukuma aizmirsu iedzert tableti un iedzēru to tikai pēc 36 stundām no tā laika, kad parasti to daru (vajadzēja piektdien vakarā iedzert jaunas paciņas pirmo tableti, bet iedzēru to tikai svētdien no rīta). Taču svētdien no rīta (10. dienā sanāk) man bija neaizsargāts sekss, pēc tā tika iedzerta pirmā tablete. Tagad tos dzeru, kā parasti.

Cik liels ir risks palikt stāvoklī, pēc aizkavētas kontracepcijas tablešu iedzeršanas?
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien, Risks ir ļoti niecīgs, Jums var šo mēness pagarināties cikls ~ par 2 dienām....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Predstovļajet li eto niti4ka ugrozu pri vinasivanije rebjonka?
Zdrastvujte,

Ja nedavno bila u ginekologa, i u menja v matke nasli, ja to4no neznaju kak on nazivajetsja, no vra4 skazala 4to, nito4ka 2,3cm. Mi s muzem xotim rebjono4ka, i ja xotela bi uznatj. Predstovljajet li eto niti4ka ugrozu pri vinasivanije rebjonka?

O4enj zdu vasego otveta!
Atbild:
Anna Maruskina
Dbrij denj, K sozhaleniju nemozhem otvetitj na vash vopros potomushto neponjatno chto imenno nashol vrach i kakoje obsledovbanije bilo. Takzhe neponjatno kakaja nitochka eto mozhet bitj. Rekomendujem zadatj eti voprosi vashemu ginekologu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai var atbrīvoties no strijām, nometot lieko svaru un aktīvi sportojot?
Labdien,

Vēlos jautāt, vai var atbrīvoties no strijām, nometot lieko svaru un aktīvi sportojot?

Man ir 14 gadi un tas neliekas normāli, ka man jau ir strijas.
Neesmu apaļīga, bet nezinu ko darīt.

Paldies.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Strijas veidojas no tā, ka audu elementi bija pārstiepti un pēc būtības tie ir saistaudu mikroplīsumi. Tāpēc cīnīties ar strijām ir pietiekoši sarežģīti. Atsevišķas kosmētiskas kompānijas piedāvā krēmus pret strijām, kas var būt efektīvi kompleksā terapijā. Rekomendēju lietot procedūtas, kas uzlabo ādas turgoru, mikrocirkulāciju, piemēram, masāžu. Kollagēna šķiedras stiprina atseviški preparāti, t.s. naturālais C vit. Un galvēnais, jaunu cilvēku audu struktūras labāk...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā var efektīvi atbrīvoties no matiņiem virs lūpas un citur?
Labdien,

Kā var efektīvi atbrīvoties no matiņiem virs lūpas un citur? Uz vaksāciju man jāiet katru 2 nedēļu, kas nav ļoti ērti, taču lāzerpocedūrām nav laika. Atradu IPL uz lāzerepilācijas aparātus katalogā, kuri ir speciāli domāti mājas apstākļiem. Sakiet, vai tiešām tie var būt droši, ja nē, tad kāpēc?

Jo liekas tas būtu ļoti efektīvi un ērti.

Paldies!
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien, Gan lāzeriekārtas, un īpaši IPL sistēmas, kas ir domātas profesionālai lietošanai ir dārgas iekārtas un diezgan sarežģītas lietošanā, jo ar tām var strādāt tikai ārsti pēc speciālas apmācības. Ar šīm iekārtām var veikt daudz un dažādas procedūras, tai skaitā foto un lāzerepilācijas. Līdz ar to, mums ir lielas šaubas, ka aparāti, kas domāti nespeciālistiem mājas lietošanai, varētu būt efektīvi....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kādos gadījumos par dzirdes traucējumiem piešķir invaliditāti?
Labdien,

Sakiet, par cik lieliem dzirdes traucējumiem piešķir invaliditāti?

Persona ar vienu ausi nedzird un otrai nepieciešams dzirdes aparāts, lai kvalitatīvi dzirdētu.

Vai šādā gadījumā tiek piešķirta invaliditāte?
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Jautājumu par invaliditātes piešķiršanu lemj Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisija (turpmāk VDEĀK). Jūsu ārstējošajam ārstam ir tikai jāaizpilda nosūtījums uzrādot visas sūdzības, objektīvās un instrumentālās izmeklēšanas datus. Ja Jūs neapmierinās VDEĀK slēdziens, to var pārsūdzēt Republikāniskā VDEĀK....

Ārstu komisijas

Vai rācijas, radari un datori ietekmē grūtniecības iestāšanos un norisi?
Labdien,

vēlos uzzināt vai rācijas (stacionārās -saziņas), kuģa radari, datori (24 kvadrātmetru telpā ap 10 datoriem) ietekmē grūtniecības iestāšanos un norisi (ja pie radariem, rācijām atrodos aptuveni 192 - 216 stundas mēnesī)?

Paldies
Atbild:
Marina Čēma-Ozoliņa
Labdien, tādu pētījumu nav. Ja esat vesela, tad tam nevajadzētu ietekmēt grūtniecības iestāšanos. Bet, ja ir kaut kādas veselības problēmas, tad tas varētu šo veselības problēmu pastiprināt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības