medicine.lv skaitļos

Lietotāji online256
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai epilepsijas lēkmes laikā var būt daļēji krampji un tāda kā ķermeņa trīce?
Labdien!

Manai meitai ir 22.g. un viņa nu jau 10it gadus slimo ar epilepsija. Epilepsijas lēkmes ir tā teikt kā nu kuro reizīti-citu reizi biežāk, citu retāk. Tā kā lēkmes pārsvarā notiek mājās esmu novērojusi tādas kā izmaiņas lēkmes laikā un tāpēc vēlējos pajautāt tādu lietu, vai Epilepsijas lēkmes laikā var būt daļēji krampji un tāda kā ķermeņa trīce????

Krampji agrāk bija pa visu ķermeni, bet tagad vairāk apakšējās ekstremitātēs, izteikti rokās un apakšžoklī. Pirms 4mēn. meitai uzrakstīja Convulex tabl. un novēroju, ka lēkmju skaits mazāks, bet to norise arī savādāka. Vai tam visam ir sakars ar terapiju???

Ļoti vēlētos saņemt atbildi!

Paldies Jums jau iepriekš!
Atbild:
Sadarbībā ar Jurģi Strautmani
Labdien! Jā, epilepsijas lēkmes ne vienmēr skar visu ķermeni. Krampji var būt tikai daļā muskulatūras. Šādos gadījumos lēkmes sauc par daļējām (parciālām, fokālām, lokālām). Terapijas rezultātā lēkmes var kļūt retākas un īsākas, izpausmes var nedaudz mainīties (piem., novēro tikai sākuma simptomus no iepriekšējām lēkmēm). Ja lēkmju izpausmes ir radikāli mainījušās, jāapsver alternatīvas diagnozes iespējas un jāvēršas pie ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai var ārstēt matu atkāpšanos?
Sveiki!

Kur Latvijā visātrāk un efektīgāk var veikt matu pārbaudi, man ļoti lēnam zūd mati, tā ka atkāpjas, liekas ka brīžiem tie ataug atpakaļ un tad atkal pakrīt ara! Man ir 27 gadi un tas notiek kopš 21 gada vecuma, bet, ka jau minēju ļoti lēnam, vai to var ārstēt?
Atbild:
Sadarbībā ar Dr. Mileika klīniku
Labdien! Iesākam konsultēties pie ārsta-trihologa - dermatologa....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādas zāles varētu lietot, lai izārstētu hemoroīdus?
Labdien!

Man ir hemoroīdi jau 21 gadu, kopš paliku stāvoklī ar pirmo bērnu. It kā jau man tie netraucē, bet apmēram 2 reiz gadā tie man sāk ļoti sāpēt un ir cieti. Pēc 3 dienām atkal viss ir labi. Brīžiem man tie arī asiņo, ja vēdera izeja ir bijusi cieta. Gribētu tomēr no tiem tikt vaļā.

Kādas zāles varētu lietot, lai izārstētu hemoroīdus? Operāciju negribētu.
Atbild:
Nav
Labdien! Sāpes paradās kad hemoroīdi iekaist, mazinoties iekaisumam sāpes arī mazinās. Lai izvelētos ārstēšanas taktiku, jānosaka hemoroidālās slimības pakāpi. Diemžēl vairumā gadījumos, kad slimība ilgst gadiem, jau nepieciešama operatīva ārstēšana. Bet arī tādā gadījumā var izvelēties t.s. mazinvazīvo ķirurģiju, kad Jūs uzreiz pēc procedūras varat griezties majās....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja izkrīt mati?
Labdien!

Mana problēma ir matu izkrišana. Pēc katras matu mazgāšanas varu savākt pilnu sauju ar matiem. Gribētos zināt, kas tam ir par iemeslu. Esmu lietojusi placentas kapsulas, speciālos šampūnus, diždadža eļļu, bet uzlabojumu nekādu. Jūtu, ka mati paliek plānāki.

Paldies!
Atbild:
Nav
Labdien! Jebkura matu kosmētika tā ir tikai kosmētiska matu kopšana. Tā nav ārstēšana. Lai atrastu iemeslu, jāveic matu diagnostiku un jākonsultējās ar ārstu-trihologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Izskaidrojiet man nesen veiktās EEG pārbaudes rezultātus?
Labdien!

Lūdzu jūsu palīdzību izskaidrot man nesen veiktās EEG pārbaudes rezultātus, jo neko nesaprotu. Apraksts: Pamataktivitāte no viegli dizritmiskas alfa aktivitātes 8Hz, 40-60mkv, ar saglabātām reģionālām atšķirībām. Mērens difūzu teta viļņu daudzums ar pamat ritma amplitūdu. Virs okcipitālam zonām reģistrējas biežas saasinātu alfa spektra paroksizmālas grupas ar maksimālu amplitūdu 150-170mkV D>S, ar izplatīšanu uz temporālām zonām. Bergera test: reakcija pozitīva simetriska. Ritmiska stimulācija izprovocē polipīku paroksizmi temporo-okcipitalas lokalizācijas abpusēji asinhroni. HV 3min laikā reģistr. polipīķu paroksizmi 0,2 sek 100-130mkV, temporo-okcipitālas lokalizācijas.

Es ļoti gaidīšu atbildi, jo neko nesaprotu un pie daktera arī tik ātri netieku.

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Ar šo izmeklējumu jāgriežas pie neirologa, kas to nozīmējis. Nezinu Jūsu stāstu, nezinu iemeslu kāpēc EEG veikta. Nebūs korekti analizēt rezultātu bez konteksta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Bērnam ir ilgstošas iesnas, no kā tas ir?
Labdien, griežos pēc padoma i-netā, jo nezinu, ko darīt.

manam bērnam (3 gadi) ir ieilgušas iesnas, jau kopš 2010. gada septembra. (apmēram, ar nelieliem pārtraukumiem) visas aizdomas bija , ka tās ir alerģiskas iesnas, jo deguns "tek", iesnas ir kā "ūdens". bērnu visu laiku rīvē degunu, niez. bet citādi citu simptomu nav- nav ne šķaudīšanas, ne klepus, ne acu niezes. nekā. šonedēļ bijām pie alergologa, uztaisija proves, visas ir negatīvas. alerģiju nav ne no kā. (pēc analīžu rez.)

bijām pie lora, iekaisuma nav. ģimenes ārsts visu ziemu izraksta deguna pilienus, smēres u.c. vienu pēc otra, nekas īsti nepalīdz. bērns visu laiku rīvē degunu, ka rokas jau ir sarkanas un brīžiem jēlas. vienīgais, kas ir izmainījies šajā ziemā- bērns sāka iet b-dārzā. es tiešām vairs nezinu ko darīt, jo neviens nevar pateikt no kā tas ir? paliek arvien trakāk un man ir bail, ka iesnas nenodara sliktu piem: dzirdei u.t.t

Cik esmu i-neta lasījusi par alerģiskām iesnām, visur tiek uzsvērts, ka jāizvairās no tā, kas izraisa iesnas, bet man nav ne jausmas no kā viņas ir..jo ir nepārtraukti.ko man vajadzētu darīt tālāk? kā ārstēties?

paldies
Atbild:
Nav
Labdien! Tādā vecumā bērniem pastāvīgas iesnas bieži izsauc adenoīdi, kas var mehāniski izsaukt aizdegunes obstrukciju vai/un būt par pastāvīga iekaisuma avotu. Tādā gadījumā parasti veic adenotomiju (aizdegunes mandeles operāciju)....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai man jādodas uz konsultāciju pie urologa un pēc tam jāveic priekšādiņas apgraizīšana?
Jautājums urologam!

Sveiki.

Man ir 16gadi un es varu tikai daļēji atvilkt sava dzimumlocekļa priekšādiņu (gan miera stāvoklī , gan erekcijas stāvoklī). Vai man jādodas uz konsultāciju pie urologa un pēc tam jāveic priekšādiņas apgraizīšana?

Mani tas uztrauc un nezinu ko iesākt!
Atbild:
Nav
Labdien! Jā, tāds stāvoklis saucās par fimozi pieprasa operatīvo ārstēšanu - cirkumcīziju. Tā ir ambulatorā manipulācija, pēc kuras uzreiz var doties mājās....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas ir normāli un cik ilgi temperatūra var būt pēc operācijas?
Labdien!

Manam puikam 3.10gadi. Pirmdien 9.05.11. tika uztaisīta adenoīdu un mutes mandeļu operācija. Šodien ir 12.05, tātad piecas dienas pēc operācijas joprojām turās temperatūra- 37.0-37.7 Vai tas ir normāli un cik ilgi temperatūra var būt pēc operācijas?
Atbild:
Sadarbībā ar Annu Maruškinu
Labdien! Pēcoperācijas periodā var būt neliela ķermeņa temperatūras paaugstināšanās, jo operācijas lauka vietā ir iekaisums. Diemžēl ir nepieciešama Jūsu bērna apskate pie speciālista, lai varētu spriest, vai process noris bez komplikācijām....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja dzerot Fortrans tas izsauc vemšanu?
Ko darīt, ja dzerot Fortrans tas izsauc vemšanu. Jāizdzer daudz, bet pa mazam izdzerot ap 200 gr. jau uzreiz izsauc vemšanu, mani no tā šķebina. Aizgāju uz izmeklējumu, bet pateica, ka jāgatavojas vēlreiz un lēnītēm jādzer fortrans, jo zarnas ir pamatīgi jāiztīra.

Līdz izmeklējumam 3 nedēļas, bet jau tagad zinu, ka to Fortrans es izdzert nevarēšu. Lūdzu pastāstiet kādas ir citas iespējas. Man nozīmēta rektoskopija. Dzīvoju Pierīgā, strādāju Rīgā, pie kā un kur var griezties. Izmeklējums nozīmēts vakarpusē.

Ceru uz atbildi.

Zenta. 29.gadi.
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Ja kolonoskopija tiešām nepieciešama, var mēģināt lietot citu šķīdumu "Cololit". Jāizlieto 3 litri nevis 4 litri. Cita veida sagatavošana nedod vēlamo zarnu tīrības pakāpi. Nezinu, kas ir iemesls, kāpēc izmeklēšana nepieciešama. Varat aprunāties ar proktologu par iespējam diagnosticēt Jūsu slimību bez kolonoskopijas, ja tas iespējams....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Bērnam pūžņo un asaro acis, ko darīt?
Labdien!

Manam mazulītim ir 4 mēneši. Mums pūžņo un asaro viena actiņa. Daktere teica, lai tīra ar kumelīšu tēju, bet vēl nepāriet. Acs baltumiņš nedaudz sarkanīgs paliek.
Vai tas nozīmē, ka iekaisums pastiprinās?

Vēlējos noskaidrot, kā pareizi tīrīt actiņu ar kumelīšu tēju.
Vai viņu uzvāra un uzreiz var lietot actiņas tīrīšanai, vai arī jāatšķaida ar ūdeni?

Atbild:
Sadarbībā ar Ievu Kūlnieci, bērnu acu ārste
Labdien, Ja actiņa pūžņo un asaro, bet nav apsārtusi un nav tūskaina reakcija plakstiņam, tad visdrīzāk mazulim ir asaru kanāliņa caurlaidības traucējums. Bieži mazulim piedzimstot, nav pilnībā atvērusies kāda no asaru kanāliņa membrānām, tādēļ asaru atteice ir traucēta. Lielākajai daļai bērniņu šī problēma spontāni pazūd līdz gada vecumam. Māmiņas uzdevums ir masēt asaru maisiņa rajonu vairākas reizes dienā, bet acu pilieni nepieciešami, lai izskalotu izdalījumus. Izdalījumus skropstās var...

Acis, optika / acu veselība

Vai tas nozīmē, ka man piens un kazeīns ir pilnībā jāizslēdz no uztura, jeb arī šī koncentrācija ir maza un piena produktus es droši varu turpināt lietot uzturā?
Jautājums alergologam!

Es veicu pārtikas alerģijas testu! Koncentrācija ārpus normas tika konstatēta Pienam (2,46 kU/I) un Kazeīnam (1,39 kU/I)! Šās koncentrācijas atbilst 2 līmenim (0,7 kU/I - 3.5 kU/I) ar komentāru "Vāja antivielu klātbūtne, esoša sensibilizācija. Klīniski nosakāma galvenokārt klases augšējā līmenī."

Vai tas nozīmē, ka man piens un kazeīns ir pilnībā jāizslēdz no uztura, jeb arī šī koncentrācija ir maza un piena produktus es droši varu turpināt lietot uzturā?
Atbild:
Nav
Labdien! Viss ir atkarīgs no Jūsu alerģijas izpausmju pakāpes - ja ir izsitumi, nieze, caureja, tad, protams, Jums šie produkti jāizslēdz no diētas. Taču, ja pēc piena produktu lietošanas Jums nav sūdzību, tad varat tos turpināt lietot nelielos daudzumos, jo Jūsu alerģijas rādītāji nav smagas pakāpes....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādi tad vēl varētu būt iemesli tam, ka man ir grūti elpot, kā arī izjūtu smagumu un duršanu krūšu rajonā?
Labdien!

Pēdējā laikā bieži ir sajūta, ka ir grūti elpot, kā arī izjūtu smagumu un duršanu krūšu rajonā. Apmeklējot pulmonologus, un veicot rentgenu un spinogrammas- viss ir vislabākajā kārtībā. Kādi tad vēl varētu būt iemesli šīm te nepatīkamajām sajūtām?
Atbild:
Nav
Labdien! Šādas sūdzības var rasties arī mugurkaula spondilozes, starpribu nervu iekaisuma vai pārmēru jutīgas veģetatīvās nervu sistēmas (veģetodistonijas) dēļ....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai putu skleroterapiju var veikt pavasarī vai vasarā?
Labdien!

Vai putu skleroterapiju var veikt pavasarī vai vasarā?

Paldies!
Atbild:
Sadarbībā ar Dr.Sandru Prāvi
Labdien! Skleroterapiju var veikt jebkurā gadalaikā, arī vasarā. Piemēram, skolotāji bieži vien vasaras brīvlaiku izmanto veselības sakārtošanai, tai skaitā varikozu vēnu ārstēšanai. Vienīgā neērtība ir tā, ka pēc veiktajām procedūrām aptuveni divas līdz trīs nedēļas jānēsā medicīniskās kompresijas zeķes. Arī kosmētiskais rezultāts nav panākams uzreiz, kādu brīdi sklerotizēto vēnu vietā redzamas tumšākas krāsas pigmentācijas līnijas, kuras pāris mēnešu laikā izzūd pilnībā, bet nevajadzētu...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Jau divus mēnešus pietūkusi, bet nesāp kreisas kājas pēda. Biju uz rentgena pārbaudi, ko man darīt?
Jau divus mēnešus pietūkusi, bet nesāp kreisas kājas pēda. Biju uz rentgena pārbaudi, ģimenes ārsts iesaka smērēt pēdu ar ziedēm, tas nepalīdz. Ka atrisināt problēmu?
Atbild:
Nav
Labdien! Iesakām Jums pārbaudīt kāju vēnu stāvokli. Ja arī šis izmeklējums neuzrādīs saslimšanu, varat apmeklēt reimatologu. Tūsku labi noņem limfodrenāžas procedūras, ziedes no kastaņu ekstraktiem....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas varētu būt par cēloni troksnim ausī?
Labdien!

Man jau 2 gadus ir sīkšana kreisajā ausī. Ir veikta galvas magnētiskā rezonanse un asinsvadu pārbaude. Nekas slikts vai aizdomīgs netika atklāts. Bet sīkšana turpinās. Ārsti paraustīja plecus un teica, lai sadzīvojot ar šo parādību.

Tomēr tas ir ļoti nomācoši, pat apgrūtinoši. Negribu samierināties, bet gribu atrast cēloni. Man kādus 3 gadus ir krēpas rīkles galā un kreisajā deguna dobumā gļotas.

Vai tas varētu būt par cēloni šim troksnim ausī? Cik zinu, deguna dobums arī dzirdes kanālus kaut kādā mērā ietekmē.
Atbild:
Sadarbībā ar Guntu Sumeragu
Labdien! Sīkšana ausī var rasties dažādu iemeslu dēļ - gan saistībā ar ausi un dzirdi, gan saistībā ar asinsriti. Lai precizētu trokšņa iemeslus, vajadzētu doties pie otorinolaringologa (ausu, kakla un deguna ārsta) uz konsultāciju, līdzi ņemot iepriekšējo izmeklējumu rezultātus (magnētiskā rezonanse), kā arī veikt audiometriju, timpanometriju Arī krēpas kaklā un gļotas degunā būtu jāizvērtē ārstam klātienē. Iespējams, ka tās saistītas ar hronisku deguna blakusdobumu iekaisumu, alerģiju vai...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Lūdzu, iesakiet ko vēl var darīt lai strijas novērstu?
Labdien.

Man ir 15 gadi. Apmēram 13-14 gadu vecumā man parādījās strijas uz augšstilbiem un dibena. Smērēju ar krēmu pret strijām un taisīju masāžu, nekas nepalīdz.

Lūdzu iesakiet ko vēl var darīt lai tās novērstu.
Atbild:
Sadarbībā ar Judīti Volkovu
Labdien! Atbildot uz Jūsu uzdoto jautājumu, piedvājam izmantot ultraskaņu ar kuras palīdzību ievadam kosmētiskā līdzekļa aktīvās sastāvdaļas, kas mīkstina rētaudus. Otra procedūra ir vakuummasāža, kura uzlabo asinsriti ap srijām, kā arī tās paliek šaurākas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tad, ja grūtniecības uzskaitē atrodas pie ginekologa, kuram nav līgums ar valsti ,arī dzemdības ir tikai par maksu?
Vai tad, ja grūtniecības uzskaitē atrodas pie ginekologa, kuram nav līgums ar valsti ,arī dzemdības ir tikai par maksu?
Atbild:
Sadarbībā ar Annu Maruškinu
Labdien! Ja dzemdības būs ārstniecības iestādē, kurai ir līgums ar Veselības norēķinu centru, tad dzemdību pakalpojumu apmaksā valsts....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Līdz kurai grūtniecības nedēļai ir iespējams veikt grūtniecības pārtraukšanu ar vākuma metodi?
Labdien!

Līdz kurai grūtniecības nedēļai ir iespējams veikt grūtniecības pārtraukšanu ar vakuuma metodi? Un vai tas attiecas uz reālo termiņu jeb laiku kopš pēdējām mēnešreizēm?

Internetā informācija ir pretrunīga. Vienuviet teikts, ka to veic līdz 5. nedēļai, citur minētas 8-9 nedēļas.

Vai šāda aborta laikā tiek veikta dzemdes kakla mehāniska paplašināšana? Kāda ir šīs procedūras cena? Mani interesē arī tas, vai ar poliklīnikas ginekologa nosūtījumu uz abortu varu doties uz jebkuru medicīnas iestādi? Jeb arī nepieciešams nosūtījums no ginekologa, kas strādā konkrētajā medicīnas iestādē?

Jau iepriekš, liels paldies Jums par atbildi!
Atbild:
Sadarbībā ar Annu Maruškinu
Labdien! Līdz 8. grūtniecības nedēļai grūtniecības pārtraukšanas operāciju ar vakuuma metodi veic ambulatoro ārsniecības iestāžu dienas stacionāros, bet pē 8-tās grūtniecības nedēļas tikai stacionāro iestāšu dienas stacionāros. Arī šajā laikā var pielietot vakuuma metodi, bet šo jautājumu lemj ārsts, kurš veiks grūtniecības pārtraukšanu. Grūtniecības laiks, tas ir reālais grūtniecības laiks, ko var aprēķināt pielietojot speciālo formulu, kur viens no rādītājiem ir pēdējo mēnešreižu pirmā...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādu krēmu Jūs man ieteiktu, ja uz lūpām atrada sēnīti?
Sveiki.

Man uz lūpām atrada sēnīti, ilgi lietoju Clotrimazolum krēmu kā arī dzēru pretsēnīšu tabletes Forcan un Itraconazol Activis, bet no tas neesmu tikusi vaļā.

Kādu krēmu Jūs man ieteiktu? Un vai Stomagels ir pretsēnīšu?
Atbild:
Nav
Labdien! Stomagels - nav pretsēnīšu preparāts. Ja Jums nepazūd sēnīte - jāmeklē iemesls. Jūs visu lietojāt pareizi, bet neārstējāt pamatproblēmu : vielu maiņas traucējumi, imunitāte un t.t....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā miežgraudu augšējā plakstiņa iekšpusē ārstēt?
Sveiki!

Pirmo reizi dzīvē esmu tikusi pie miežgrauda augšējā plakstiņa iekšpusē. Visu laiku grauž aci un ir tāda maza strutu pumpiņa. No ārpuses nekas nav redzams.

Kā viņu ārstēt? Vai jāiet pie ārsta? Ko darīt līdz tam laikam?
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien! Jums noteikti jāiet pie acu ārsta, jo nepieciešamos medikamentus var iegādāties tikai ar ārsta recepti....

Acis, optika / acu veselība

Ko lai daru, kā lai bērnam palīdzu?
Sveicināti...

Man ir tāda lieta, ka bērnam ir stomatīts, tā ārsts teica, smērēju smēres un nu jau kādas 4 dienas ir un nepārriet, bērns negrib neko ēst, pa nakti ceļas un raud. man dēliņam ir 2 gadiņi...lūdzu palīdziet un iesakiet kāds ko lai daru, kā lai bērnam palīdzu? lai viņam nav tā jāmokās...
Atbild:
Sadarbībā ar Larisu Borkinu, zobārste
Labdien! Nekādu konkrētu ārstēšanu nevaru nozīmēt, jo neesmu apskatījusi pacientu un nezinu kādas smēres tiek lietotas. Iesaku atkārtoti apmeklēt ārstu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādu pārbaudi var sieviete izdarīt, lai pārbaudītu vai ir auglīga?
Labdien, kādu pārbaudi var sieviete izdarīt, lai pārbaudītu vai ir auglīga. Vai bez sarežģītām pārbaudēm var iztikt? Piemēram nododot asins analīzes?
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Auglība ir spēja ieņemt vai iznēsāt bērnu. Reti kura sieviete vai laulātais pāris ir patiesi neauglīgs; daudz vairāk ir tādu, kuriem ir šādas vai tādas grūtības radīt bērnu. Gandrīz katram desmitajam pārim ir nācies pārdzīvot šādu nosacītas neaugas periodu. Pāra auglība ir sievietes un vīrieša auglības summas, tādēļ neauglības gadījumā cēloņa noskaidrošanā jāpiedalās abiem partneriem. Sievietes neauglībai var būt dažādi cēloņi: hormonu darbības traucējumi, anatomiskas izmaiņas, nesaderība...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības