medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Man ir uzstādīta diagnoze - hroniska cerebrāla išēmija ar kompleksām veģetatīvām un epileptformas lēkmēm, vai ar šādu diagnozi ir iespējams dzemdēt bērniņu pašai?
Labdien!

Tātad neirologs man grūtniecības laikā uzstādīja diagnozi hroniska cerebrāla išēmija ar kompleksām veģetatīvām un epileptformas lēkmēm (izmaiņas EEG). Un rekomendē ķeizargriezienu, bet es vēlējos jautāt- vai ar šādu diagnozi ir iespējams dzemdēt bērniņu pašai?
Atbild:
Nav
Labdien! Ja ir konstatēta galvas smadzeņu epileptiforma aktivitāte tomēr tiek rekomendēts ķeizargrieziens. Iesakām konsultēties ar ginekologu P.Stradiņa KUS, Perinatālās aprūpes centrā, kur tiek aprūpētas māmiņas ar dažādām saslimšanām....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man ir kuņģa problēmas, pie kā man griezties un ko man darīt?
Labvakar!

Esmu 21 g. v. jaunietis. Ievēroju veselīgu dzīvesveidu (sports, augļi un dārzeņi; bez alkohola un smēķēšanas). Man ir problēma, ar kuru man diemžēl nevarēja palīdzēt ne ģimenes ārsts, ne gastroenterologs. Ļoti ceru uz jūsu palīdzību!

Viss sākas 1 mēnesi atpakaļ: vakarā kuņģi sāka aktīvi veidoties lieli burbuļi. Tas viss notika ar diezgan skaļām skaņām (kā simfoniskais orķestris): burbuļi VISU NAKTI NEPĀRTRAUKTI „ceļoja” no kuņģa apakšējas daļas uz kuņģa augšēju daļu (pie tam nebija nekādas atraugas). Mutē uzreiz parādījās sausuma sajūta (siekalas pazuda vispār) un mēle kļuva par stipri baltu; parādījās viegls riebums. Tas viss notika kopā ar milzīgu smaguma sajūtu kuņģī (nekad dzīvē nebija tādas stiprās un nepatīkamās sajūtas). Negulēju visu to naktī, pēc tam (nākošajā vakarā un naktī) viss atkārtojas. Gandrīz pilnīgi pazuda apetīte. Atraugas - ne biežāk kā pirms slimības un bez specifiskas smakas. Bet tomēr nav tā, ka viss sākas pēkšņi (kā saindēšanas gadījumā) - nedēļu pirms aprakstīta gadījuma jau bija sajūtams apetītes samazinājums. Pie tam pēdējā laikā pirms slimības nebija nekādu jaunu / neparastu ēdienu vai dzērienu.

Pēc tam slimība attīstījās sekojoši: 5 dienas remisija (kad es varēju mazliet paēst un mazliet pakustēties), pēc tam 4 dienas emisija (kad es varu apēst tikai 2 banānus un 1 jogurtu diennaktī; kad ir stipra smaguma sajūta kuņģī un jebkuras kustības tikai palielina to nepatīkamu sajūtu (tāpēc gribas nekustēties vispār); un kad ķermeņa temperatūra svārstās no 36.4 līdz 37.2 ). Tādu ciklu slimības (1 mēneša) laikā jau bija 3. 12 dienas atpakaļ sāku lietot Fitesten - kopš tā laika emisiju pagaidām nebija, mazliet uzlabojas apetīte, tomēr kuņģī vēl saglabājas nepatīkamas sajūtas (kaut arī smaguma sajūta jau nav tik stipra - varu mazliet kustēties). Visas analīzes (asins, fēces, urīns, vēdera dobuma ultrasonogrāfija) ir normā. Nav ne caurejas, ne grēmu, ne koliku un burbuļu (meteorisma) zarnās (burbuļi - tikai kuņģī), nevienu reizi nebija arī sāpju (pat kuņģī). Vemšanas nebija arī.

Vajag uzsvērt (varbūt tas palīdzēs noskaidrot, kas ar mani notiek), ka pēc kuņģa pilienu lietošanas (parasti tie man ļoti labi palīdz - uzlabo apetīti) notika strauja emisija: palielinājās smaguma sajūta un burbuļi kuņģī, mutēs parādījās ļoti nepatīkama smaka un riebums. Varu vēl piebilst, ka smaguma sajūta nav īpaši saistīta ar ēdienreizēm: emisiju laikā tas smagums ir visu laiku, bet remisiju laikā parasti mazliet sliktāk ir vakarā (kad neēdu vispār). Ļoti gaidīšu jūsu atbildi un konsultāciju, kas tas vispār varētu būt!

Paldies
Atbild:
Nav
Labdien! Visdrīzāk Jūs nomoka tā sauktie funkcionālie kuņģa - zarnu trakta traucējumi, kad Jums ir sūdzības, tomēr ārsti neatrod nopietnu saslimšanu. Cik noprotams, Jums nav veikta fibrogastroskopija. Iesakām to izdarīt. Līdz tam lietojiet arī kādu no "labo baktēriju" preparātiem, piemēram, Linex, Bifo Lac vai Jogurt. Pēc fibrogastroskopijas veikšanas ar atbildēm iesakām atkārtoti griezties pie gastroenterologa. Ja šis speciālists nepalīdzēs, ir vērts konsultēties ar psihosomatiskās medicīnas...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Sakiet lūdzu vai ir tiesa, ka sāpes remdēt var ar vingrošanu?
Labdien!

Esmu 24 gadus jauna sieviete. Pirms kādiem gadiem 5 man atklāja skoliozi. Tās dēļ man regulāri sāp labā kāja no gūžas līdz pēdai un pa retam arī labā roka. Sāpes remdēju ar pretsāpju tabletēm. Sakiet lūdzu vai ir tiesa, ka sāpes remdēt var ar vingrošanu? Esmu gājusi 10 dienu kursu ar zemūdens stiepšanu un magnētiem, tās man bija mokas, sāpes bija dubultas.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jā, sāpes var likvidēt ar vingrošanu, normalizējot jūsu muskulatūras darbību. Bet jebkurā gadījumā jums jāparādās fizioterapeitam, lai novērtētu jūsu sāpju izcelsmi. Man liekas neparasti, ka līdz šim to neesat izdarījusi....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ja man tika veikta dzemdes kakla konizācija un ir izdalījumi ar nepatīkamu smaku, kā tos novērst ?
Labdien.

Man tika veikta dzemdes kakla konizācija, protams, ir izdalījumi ar nepatīkamu smaku. Ko es varu darīt, lai novērstu šo problēmu, kas rada diskomforta sajūtu? Varbūt var lietot kādas vaginālās svecītes un ja, jā, tad kādas?

Dakteris teica, ka zāles nekādas nav jālieto.

Paldies.
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Jums ir jāsadarbojas ar savu ārstējošo ārstu. Pēc konizācijas vienmēr būs izdalījumi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai homeopātiskos līdzekļus, piemēram, MASTODINON drīkst lietot nepārtraukti?
Labdien.

Vai homeopātiskos līdzekļus, piemēram, MASTODINON drīkst lietot nepārtraukti? Vai tādā gadījumā neveidojas pieradums un zāles varētu vairs nepalīdzēt?
Atbild:
Sadarbībā ar Dr.S.Liepa, ĀGENSKALNA KLĪNIKA
Labdien! Homeopātiskie preparāti ir jālieto pēc ārsta homeopāta nozīmējumiem. Mastodinons ir dažādu homeopātisko vielu sajukums un nav individuāli Jums piemeklēts preparāts, tāpēc arī hronisku situāciju risinašāna ar šo līdzekli nav iespējama....

Homeopātija

Bija spontānais aborts, smagas mēnešreizes un pāris dienas vēlāk sākās sāpes vēdera lejasdaļā, ko darīt?
Labdien.

Man 1.5 mēnesi atpakaļ bija spontānais aborts. Vēlāk bija smagas mēnešreizes un pāris dienas vēlāk sākās sāpes vēdera lejasdaļā, ne stipras, bet pastāvīgas. Biju UK pie ģimenes ārsta, kur atsakās nosūtīt uz USI(te vispār negrib apskatīt problēmu, bet tikai izraksta pretsāpju tabletes).Sāp jau 3 nedēļas. Grūtniecības laikā visu laiku jutu sāpes, bet nekādu kaiti, protams, ārsti neredzēja.

Nezinu ko darīt, iesakiet, lūdzu ko darīt?

Paldies.
Atbild:
Maija Broša
Labdien! No attāluma nevar noteikt diagonozi. Pēc rakstītā varētu domāt par iekaisumu, kur USG nebūtu noteicošais izmeklējums. Jums nepieciešama ginekologa apskate un, iespējams, pretiekaisuma medikamenti....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Dažreiz, kad es smejos vai klepoju, man notiek patvaļīga urīna izdale, ko man darīt?
Labdien!

man ir 23 gadi.... man ir diezgan intīma problēma, jo dažreiz, kad es smejos vai klepoju, man notiek patvaļīga urīna izdale (nedaudz), bet tas tik un tā rada diskomfortu. Tas turpinās samēra ilgi pusgadu-gadu, jau neatceros, man liekas ka agrāk tas bija ļoti reti, tagad mazliet biežāk. esmu nedzemdētāja. sāpes urinējot nejutu. vispārējs veselības stāvoklis ari labs.

Ludzu palīdziet!

Paldies!
Atbild:
Sadarbībā ar Annu Maruškinu
Labdien! Bieži vien urīna nesaturēšana ir sekas kādai citai slimībai. Ja ar tevi tas ir noticis, pirmais solis būtu vērsties pie ģimenes ārsta un sevis atveseļošanas procesā par visiem simts procentiem jāiesaistās arī pašai. Kad ārstam pastāstīsi par urīna nesaturēšanu, kopā varēsit risināt šo jautājumu. Ārsts nozīmēs analīzes un vajadzīgos izmeklējumus, jo ir vairāki urīna nesaturēšanas cēloņi. Urīna nesaturēšana nav tikai vecāka gadagājuma cilvēku problēma, bet bieži skar arī sievietes pēc dzemdībām...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man ir žults reflukss, ārsts rekomendēja lielot preparātu Allahol, bet tas palielina žults sekrēciju, ko man darīt?
Labrīt!

Man ir žults reflukss (apstiprināts ar endoskopiju), kuram raksturīga liela žults sekrēcija 12-pirkstu zarnā. Ārsts rekomendēja lielot preparātu Allahol (kuru var nopirkt tikai Krievijā). Šim preparātam raksturīga izteikta žults izdalīšanas veicināšanas īpašība. (Ja nevarēšu iegūt šo preparātu, to, kā teica ārsts var aizvietot ar mūsējo Ursofalku, kurš arī satur žulti).

Jautājums: vai ārstam ir taisnība, ka viņš rekomendēja man lielot šo līdzekli, ņemot vērā, ka man sākotnēju ir paaugstināta zults sekrēcija (kas, visticamāk, arī izraisa refluksu no 12-pirksu zarna)?

Vēl varu piebilst, ka vēl pirms vizītes pie ārsta vienreiz pamēģināju ārstēties ar kuņģa tējām un pilieniem (tiem piemīt žults izdales stimulējošās īpašības), un veselības stāvoklis krietni pasliktinājis... Tāpēc arī tāds jautājums, jo tagad es vienkārši baidos lietot zāles, kuras izrakstīja ārsts, jo tās arī palielina žults sekrēciju.

Paldies par konsultāciju
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Kaut kas nav pareizi. Reflukss nozīmē normālai kustībai pretēju virzienu. Žults normālais kustības virziens ir no aknām uz žultspūsli un tālāk uz divpadsmitpirkstu zarnu. Endoskopijā varētu redzēt divpadsmitpirkstu zarnas satura refluksu kuņģī. Acīmredzot šis saturs ir ar žulti (kas nav nekas neparasts) un tāpēc jūsu endoskopijas aprakstā parādās nosaukums "žults reflukss". Domāju, ka nav runa par žults izdales traucējumiem, bet par to kāpēc ir duadenogastrāls reflukss. Ursofalku...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pēc galvas rentgena tika konstatēts, ka ir paplašināti smadzeņu sānu vēderiņi, padziļinātas pieres daivu rievas un konstatēta subkordinālā smadzeņu hipotrofija, pie kāda speciālista griezties?
Labdien!

Manai meitai ir 20 gadu, pēc galvas rentgena tika konstatēts, ka ir paplašināti smadzeņu sānu vēderiņi, padziļinātas pieres daivu rievas un konstatēta subkordinālā smadzeņu hipotrofija. Pie ārstējošā ārsta vēl neesam bijušas, cik nopietna ir diagnoze un kādas ir sekas, varbūt man iet vienai, lai pagaidām meita neko nezin, jo baidos, ka diagnoze ir nopietna un viņa psiholoģiski to slikti panestu.

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien! Droši vien runa ir par magnētiskās rezonanses vai kompjūtertomogrāfijas izmeklējumu. Šajā aprakstā nekādu briesmu nesaskatu. Domāju, ka droši dodaties pie sava ārsta. Tas varētu būt normas variants....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

10.maijā man beidzas mēnešreizes, bet 19.05 atkal sākas, sakiet, lūdzu, ko tas nozīme?
Labdien!

10. maijā man beidzas mēnešreizes. Bet 19.05 atkal sākas. Pirmdien viss gāja uz beigām un vakar visu dienu nebija nekā. Bet šodien (25.05) atkal ir sarkani izdalījumi.

Sakiet, lūdzu, ko tas nozīme? Parasti katru mēnesi viss ir ka pēc pulksteņa 28 dienas.

Liels paldies par atbildi!
Atbild:
Maija Broša
Labdien! Lai noteiktu traucējumu cēloni ir jāveic izmeklēšana. Lūdzu dodieties pie ginekologa. Šādām izpausmēm var būt dažādi cēloņi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir iespējama atkārtota ārpusdzemdes grūtniecība?
Labdien!

Man ir tāda problēma, ka ar savu vīru esmu pazīstama gandrīz 10 gadus, laulājušies esam 6, bet pie bērna nevaram tikt. 2008.gada man bija asiņaini izdalījumi gandrīz mēnesi, kad aizgāju pie ginekologa mani nosūtīja uz slimnīcu, it kā uz pārbaudēm. Nākošajā rīta es iegulos slimnīca un pēc pusstundas man nosūtīja uz tīrīšanu, pēc kuras visu dienu mocījos ar sāpēm pavēderē. Esmu teikusi to dakterim, bet mani neviens neņēma vēra, sacīdams, ka tas esot normāli. Ap desmitiem vakara sāpēs bija neciešamas, pēc WC apmeklējuma satiku medmāsu, pasūdzējos par sliktu labsajūtu un sāpēm, atbilde bija vienkārši pretīga: "Dakteris nav brīdinājis, ka kādam varētu būt slikti, ejiet guliet, rīt dakterim pastāstīsim!" Es tā kā sataisījos iet uz palātu, bet nevarēju, tur pat saļimu, māsiņa knapi paspēja noķert. 10 minušu laika uzradās ginekoloģe no ātras palīdzības.

Aizdomas par grūtniecību ārpus dzemdes... man tas bija kaut kas svešs... pēc pārbaudes tas apstiprinājās - man izoperēja labo olvadu, operācijas laikā atklājas mazas cistiņas uz dzemdes, kas tika pārdurtas. Pēc pus gada uz olnīcas izveidojas 4,5x7 cm. liela cista, to mēģināja apārstēt ar zālēm, bet veltīgi nosūtīja uz Rīgu pie speciālista, lai to izoperētu, bet "speciālists", nenosaukšu vārdā atteicas to darīt sacīdams, ka vēl esmu jauna un viņa pati uzsūksies un grūtniecībai netraucēšot.

Tā kā visas pārbaudes Latvija maksā savu naudu pārtraucu par to domāt. Bet paralēli uzsāku pārbaudi par grūtniecības neiestāšanos, tālu netikām, jo finanses to neļāva. Tagad dzīvoju Anglijā un turpinu murgu pilni pārbaudi, viena klīnika atteicās mūs pārbaudīt ar vienkārša atrunu, kad būs 30 tad skatīsimies.

Pārrakstījos pie cita ārsta paspēju nodot asins analīzi, saņēmu nosūtījumu uz sonogrammu, BET BAAC trīs testi uzrāda pozitīvu. Prieks jau liels, bet kāda iespēja ir atkal - grūtniecība ārpus dzemdes??? Pietam man ir neliela pulsveidīga sāpe kreisajā vēdera apakšēja daļa (labais olvads ir izgriezts) un brīžiem asiņainie izdalījumi. Šodien ir pieteikta vizīte, bet baidos no iepriekšējas diagnozes.

Cik liela ir iespēja ka tas atkārtosies???
Atbild:
Sadarbībā ar Dr.A.Sizova
Labdien! Ļoti cerēsim, ka šoreiz Jums būs dzemdes grūtniecība, bet absolūti izslēgta nav arī ārpusdzemdes grūtniecība, sakarā ar to, ka mīnējāt par asiņainiem izdalījumiem. Ir jāveic Ulrasonogrāfija un HCG dinamikā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man visu laiku sāp olnīcas, kā cīnīties ar šo problēmu?
Labdien, man ir tāda problēma, ka man visu laiku sāp olnīcas.Ir arī regulāras sāpes mīlējoties.

Pirms kādiem trīs gadiem es biju stāvoklī, bet pati to nemaz nezināju, jo nebija nekādu simptomu, līdz sāku asiņot. Sākumā domāju ka tās ir menstruācijas, bet kad asiņoju 10 dienas tik spēcīgi, ka naktī pagriežoties uz sāniem kājas līdz ceļiem bija ar asinīm, gāju pie ārsta.

Tur man veica izmeklējumus, pat uztaisīja ultrasonogrāfiju pārbaudīja ar grūtniecības testu, kurš rādīja pozitīvu rezultātu, bet tik vāji, ka knapi varēja saskatīt. Nosūtīja uz slimnīcu, kurā man veica tīrīšanu un pēc tam pateica ka esmu bijusi stāvoklī. Nogulēju tur kādas divas nedēļas un tad kādu laiku viss bija kārtībā.bet drīz vien man sākās regulāras (varētu pat teikt ka visu laiku) sāpes olnīcās - olnīcu iekaisums.Ik pēc laika eju pie ārstiem bet man tikai izraksta antibiotikas un veselības tēju. Nekas nemainās.

Tagad ar topošo vīru esam sākuši domāt par bērniņu, bet ļoti uztraucos, par to vai spēšu palikt stāvoklī, un vai spēšu bērniņu iznēsāt. Nezinu, kā cīnīties ar šo problēmu...

Paldies, Ar cieņu Inese
Atbild:
Sadarbībā ar Dr.A.Sizova
Labdien! Ja Jums mēdz būt olnīcu iekaisumi ar paasinājumiem, tad ārstēšana tiešām ir antibiotikas un imunitātes stiprināšanas pasākumi. Kas attiecas uz grūtniecību, tās iestāšanās ir atkarīga no olvadu caurlaidības un ovalotoriem cikliem. Jūsu gadījuma, ja aizkavējas mēnešreizes, uzreiz dodieties pie ārsta.Ja Jūs plānojat grūtniecību, būtu vēlams veikt visas analīzes: bakterialā iztriepe, onkocitoloģija, hlamīdiju analīze, ureoplazmas, mikoplazmas analīze un sākt lietot folijskābi pa 800mg 1*...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai arī man vajadzētu griezties pie onkologa, ja ir maza mioma un endometrija hiperplāzija?
Labdien.

Man ir konstatēta maza mioma un endometrija hiperplāzija. Ca 125 marķieris ir 27.5 pie normas 0-21. Vai tas varētu būt iepriekš minēto iemeslu dēļ vai arī man vajadzētu griezties pie onkologa?

Otrs jautājums ir vai nav nepieciešama abrāzija pirms sāku lietot Duphastoni hiperplāzijas ārstēšanai?

Paldies par atbildi.
Atbild:
Sadarbībā ar Dr.A.Sizova
Labdien! Ca 125 varētu būt paaugstināts tādos skaitļos kā Jūs norādāt, endometrija hiperplāzijs dzemdes miomas ar adenomiozi. Jums obligāti jāveic dzemdes dobuma proves abrāzija un tad atkarībā no abrāzijas histoloģiskās atbildes būs tālākā taktika....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man ir bakteriālā vaginoze, ļoti savairojušās gardinellas, ko darīt šādā gadījumā?
Sveiki!

Man ir bakteriālā vaginoze, ļoti savairojušās gardinellas. Slimība ir ielaista, jo jau no 12 gadu vecuma (man tagad ir 18) jutu ka kaut kas tur nav kārtībā, bija izdalījumi. No 16 gadu vecuma sāku staigāt pie ginekologa. Nekas nepalīdz.

Šogad pie ginekologa eju katru mēnesi, un katru mēnesi saņemu jaunas antibiotikas vai svecītes, bet nekas nemainās. Ir sajūta, ka jo vairāk ārstējos, jo vairāk izdalījumu rodas. Dzimumdzīvē arī ļoti, ļoti traucē. Dzīvesveids man ir pavisam normāls, tamponus nelietoju, valkāju kokvilnas apakšveļu utt. Antibiotiku dēļ sačakarēta imunitāte, kas laikam ir pie vainas tam, ka man ir šī slimība.

Ko darīt šādā gadījumā? Turpināt pēc kārtas lietot visas antibiotikas vai mēģināt kaut kādā dabīgā ceļā, ar imunitātes uzlabošanu vai ko citu?
Atbild:
Nav
Labdien! Klasiskā medicīna piedāvā risināt šo problēmu lietojot antibiotikas. Kā arī Jūs varētu uzlabot gļotādas imunitāti, lietojot taukos šķīstošos vitamīnus (K, D, E, A). Ja tomēr tas nepalīdz, vērsieties pie netradicionālās medicīnas speciālista- homeopāta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā kopt galvas ādu, vai nepieciešamas kādas analīzes??
Labdien.

man pagājušo vasaru sāka lobīties ada ap sejas kontūru domāju blaugznas mazgāju ar šampūniem, bet nekā aizgāju pie dermatologa teica, lai smērē Elocon smērēju beidzās a zviņošanas palika. ārsts ieteica šampūnu SEBIPROX lietoju baigi forši plēksnes pazuda, bet problēma tajā, ka tikko izmazgāju ar citu šampūnu arī ja no Biotēkas. plēksnes atkal klāt un it īpaši uz deniņiem un virs pieres var ļoti redzēt ,dzirdēju ka ar tiem ārstnieciskiem nevar ilgi a man jau otrā pudele iet uz beigām varbūt jānodod kādas analīzes bet kādas?

PALDIES
Atbild:
Nav
Labdien! Sākumā - jānodod analīzes uz sēnīti. Ja ne būs sēnīte - jānodod analīzes uz vielu maiņu ( bioķīmiskas asins analīzes ) un jākonsultējās ar dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vairākus mēnešus man ir tāda nepatīkama problēma, kā nieze uz dibena tūpļa, ko varat ieteikt?
Labdien!

Man ir 22 gadi un jau vairākus mēnešus man ir tāda nepatīkama problēma, kā nieze uz dibena tūpļa (uz paša caurumiņa reizēm ari nedaudz tālāk uz maksts pusi). Nav tā, ka niezētu visu laiku, bet tad, kad tiešam pakasi, tad liekas, ka ir vel trakāk un reizēm, tad sāk ari sūrstēt, nezinu, ko iesākt, jo pie ārstiem doties nedaudz kautrējos.

Varbūt, ko varat ieteikt?

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Nav
Labdien! Pirmkārt, Jums jāgriežas pie ģimenes ārsta un jānodod analīzes, lai pārbaudītu, vai niezi neizraisa spalīši. Ja šī diagnoze neapstiprinās, griezieties pie ginekologa, iespējams, problēma būs meklējama vaginālā sēnīšu infekcijā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja ir nieze kaunuma lūpās?
Labdien, man jau pusgadu ir nieze kaunuma lūpās un kad sakasu tad ļoti sāp, veicu analīzes, no sākuma pie ģimenes ārsta uz cukuru, vairogdziedzeri tur viss kārtībā, gāju pie ginekologa, no sākuma domāja, ka piena sēnīte, izgāju sēnītes kursu nekā, tad daktere teica, lai smērē ar travakortu, tā kā palika vieglāk, paņēma analīzes no maksts, tur ar viss kārtībā, prasīja, vai partneris patstāvīgs, jā, pirmais un patstāvīgais, bet esmu secinājusi, ka pirms mēnešreizēm niez mazāk un liekas o pārgāja, bet tad atkal arī citās dienas liekas mazāk, daktere domāja, ka varbūt kāda alerģija, bet izdzēru kursu to ar nekā, tad teica, ka ir kaut kāda analīze - dārga ar uzsējumu, varbūt Jūs kaut ko ieteiktu, jo esmu izmisumā, ko lai dara? Liels paldies.
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Nezinot Jūsu vecumu, grūti atbildēt. Varbūt arī hormonāli traucējumi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai rehabilitācijas centros tik smagus pacientus vispār pieņem?
Labdien!

Vīram (44g) pirms nedēļas izoperēja heatomu. stāvoklis ir pašreiz smags - kreisā puse paralizēta un pats neēd un nerunā, bet visu saprot. Dakteris strikti saka , ka izrakstīts no slimnīcas , jo nekas nemainās. Vai rehabilitācijas centros tik smagus pacientus vispār pieņem? daudz ir dzirdēts, ka no šāda stāvokļa iespējami uzlabojumi.
Atbild:
Sadarbībā ar Dinu Cešeiko, Stradiņa slimnīcas Sociālā darba dienesta vadītāja
Labdien! Šādiem pacientiem rehabilitācijai - spēju atjaunošanai ir ļoti būtiska nozīme un tos rehabilitācijas centros pieņem. Problemātiskāk ir ar pacientiem, kuriem pēc salimšanām ir traheostoma un zondes barošana, bet arī tas nav bezcerīgi. Par rehabilitāciju vispirms jājautā ārstējošam ārstam, vai pacientu drīkst tik īsā laikā pēc operācijas rehabilitēt. Kā zināms, fizioprocedūras, kuras piedāvā rehabilitācijas centros, rada ļoti lielu slodzi organismam. Domājams, ka rehabilitāciju...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pēc pirmās seksa reizes, sarkani izsitumi uz dzimumlocekļa ādas, vai tas ir kas slikts?
Pēc pirmās seksa reizes, sarkani izsitumi uz dzimumlocekļa ādas, vai tas ir kas slikts? Tie neniez un nesāp, bet ir apmēram 5 mm lielumā divi gabali.

Kas tas varētu būt?
Atbild:
Nav
Labdien! Jā, tas varētu būt sēnītes izpausme vai kādu STS simptoms. Es, tomēr, iesaku Jums griezties pie dermatologa un apskati un konsultāciju....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja ir sāpēs krūtīs?
Sveiki!

Man ir 22 gadi! Esmu sašutis, jo pāris kur 3nedēļas atpakaļ taisīju kardio, saucu ātros, biju pie ģimenes ārsta, bija asins aina, urīns utt .Teica nekas nopietns-nervi! Jau pusgadu mokos, paliek sliktāk! Tātad man ir nākušas klāt pretīgas VISU laiku sāpes krūtīs pa vidu kas pavada tā kā dedzināšanu , slikta dūša, nemiers, elpas trūkums, reibst galva drusku svīst plaukstas! Jā, es smēķēju! Kad pieceļos no rīta man arī ir sāpes krūtīs pa vidu kaut kā tā, tādas pretīgas, neizturamas stipras ! Nezinu ko darīt !

Nekas īpaši nelīdz, tas nāca klāt, agrāk nebiju , naktīs ļoti slikti guļu jau mēnesi , dēļ sāpēm, sajūtām jo bail kad nenotiek kaut kas, viens palikt nevaru vispār ! Jā man ir skolioze un kofoze, saka kad tā muguras patoloģija, bija uzstādīta diagnoze veģetatīvā distonija no ātrās palīdzības puses, psihologs teica opsesīvi kompulsīvie traucējumi, esmu bezizejā , man ir ļoti bail, jo tās sajūtas ir tik trakas kad rakstu internetā par viņām, man atveras šausmu lietas !

Ko darīt ... ? Ko vēl pārbaudīt ... ?? Tiešām no nerviem var būt TIK HRONISKI SLIKTI UN nākt klāt , agrāk bija lēkmes drausmīgas tad pārgāja bet no jaunā gada sliktums ir 24/h un paliek sliktāk pa vidu krūtīm sāka sāpēt jau 3 nedēļas , neizturami ! Assinspiediens vakar bija 110/70! ā un vēl ir sāpes lūpās ... ! Plaušas pārbaudīju .. EHO bija pirms 2mēnešī kaut kur .. kardio 3 nedēļas kad ātrie atbrauca ... es varu izslēkt VISAS sirds problēmas ... ? Tāpēc varbūt šeit kāds varēs sniegt nomierinošu atbildi .. vai ko tādu ???? !

Ar cieņu Kristaps !

Sāpes arī mainīgas sajūtas bet ir visu laiku tad stiprāk tad vājāk ! Pa ceļu grūti paiet ... nu jā ļoti daudz visādu sliktumu un sāpes nieres aknas u.c. ! Viss kaut kas vēl !
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc Jūsu jautājuma, ar Jums neparunājot, ir grūti pateikt, kāda sistēma pašreiz nosaka Jūsu simptomus. Ieteiktu Jums veikt pilna organisma diagnostiku mūsu salonā, jo iespējams, ka paralēli nervu sistēmai ir arī kuņģa problēmas, kas izsauc dedzināšanu, līdz ar to nepatīkamu sajūtu kaklā, klepu, kas rada bailes, var parādīties ātra sirdsdarbība, kas atkal noved pie virknes nepatīkamu simptomu. Jāatzīmē, ka problēmas ar kuņģi bieži rodas pie stresa. Veicot diagnostiku, paralēli tai, ārsts ar...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Uz mana dzimumlocekļa galviņas ir parādījušās divas sārtas brūcītes līdzīgas pumpiņām, par ko tas varētu liecināt?
Sveiki!

Man ir tāda problēma - uz mana dzimumlocekļa galviņas ir parādījušās divas sārtas brūcītes līdzīgas pumpiņām un pirms tam bija baltas uz paša dzimumlocekļa!

Par ko tas varētu liecināt? Un cik daudz varētu izmaksāt kaut kāda veida testi!?
Atbild:
Nav
Labdien! Tā var būt : - sēnīšu infekcija ( candida ) - venēriska slimība ( sifilis ) - alerģija - un t.t. Jākonsultējās ar ārstu-dermatovenerologu. Privatiestādē : ārsta konsultācija kopā ar analīziem maksā līdz 40,00 ls....

Dermatoloģija / ādas veselība

Varbūt varat ieteikt kādu speciālu kopšanas līdzekli, ko varētu lietot, lai nepatīkamo smaku, intīmajā zonā, novērstu?
Labvakar!

Vēlējos uzzināt atbildi uz šādu jautājumu: jau pāris gadus man intīmajā zonā ir nepatīkama smaka, kas īpaši pastiprinās fizisko aktivitāšu laikā. No maksts arī izdalās nepatīkamas smakas izdalījumi gaišā krāsā. Varbūt varat ieteikt kādu speciālu kopšanas līdzekli, ko varētu lietot, lai nepatīkamo smaku novērstu?

Paldies,
gaidot Jūsu atbildi,
Marika
Atbild:
Ingrīda Šilberga
Labdien! Jums nepieciešams nodot analīzes, lai uzzinātu mikrofloras sastāvu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko man darīt, ja riezi mēnesi man pie tūpļa paradās liela, tumša pumpa?
Labdien!

Man ir tāda problēma, riezi mēnesi man pie tūpļa paradās liela, tumša pumpa! Tāda kā piepampusi. Nesāp, bet var just ka uzpampusi! Paris dienas viņa tur ir un tad pazūd un pēc kāda laika, paris nedēļām, paradās atkal.

Ko man darīt?

Mani tas biedē.
Atbild:
Nav
Labdien! Lai noskaidrotu šī veidojuma būtību Jums nepieciešama apskate pie proktologa....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri