medicine.lv skaitļos

Lietotāji online276
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Paskaidrojiet, ko nozīmē EEG slēdziens?
Labdien,

Izskaidrojiet, lūdzu, EEG slēdzienu. EEG ir rupjas difūzas izmaiņas ar abu p/l subkortikālo struktūru un smadzeņu stumbra bojājumu, iezīmējas lb. deniņa fokalitāte bez tipiskas epileptiformas aktiv., bet ar lokālu ritma nestabilitāti.

Paldies!
Atbild:
Kristīne Ozoliņa
Labdien, Jebkurš diagnostisks izmeklējums ir izvērtējams tikai kopā ar klīnisko atradni. Ņemot vērā Jūsu EEG slēdzienu, nepieciešams veikt vēl papildus izmeklējumus. Rekomendējam Jums griezties pie neirologa vai sava ārstējošā ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko nozīmē noteiktie rādītāji un kāpēc ir pazeminātas aktivitātes rādītāji?
Labdien,

Esmu 29 gadus vecs vīrietis, par veselību nežēlojos. Pēc lielas pārslodzes bija samaņas zudums uz 2 min., pēc tā tika veikta datortomogrāfija, kuras rezultātos nekas nav atrasts, viss kārtībā.

Savukārt encefalogrammas rezultāti ir sekojoši:
1)pamat aktivitāte daļēji atbilst vecumam; dominējošais ritms 2-ritms 8.5-9.5Hz līdz 20mm
2)difūzas izmaiņas - pazemināta bioelektriskā aktivitāte, difūzi lēni viļņi, delta 2.5-4.0Hz un 3.0-6.0Hz
3)fokālo izmaiņu nav
4)paroksizmālo izmaiņu nav

Secinājumi: Vispārējā galvas smadzeņu bioelektriskā aktivitāte pazemināta, dominē alfa ritms, bez tam ir difūzi lēni viļņi (delta un laikam alfa(grūti salasāms)), pēc aktivācijas EEG būtiski neizmainās, datu par paroksizmālu aktivitāti nav.

Izskaidrojiet lūdzu ko tas viss nozīmē, kāpēc ir pazeminātas aktivitātes rādītāji? Vai tas varētu būt saistīts ar to, ka bērnībā tika lietots fenobarbitāls, jo bija epileptiskas pazīmes.

Iepriekš paldies par atbildi.
Atbild:
MFD Veselības centrs
Labdien, Katrs izmeklējums ir izvērtējams kopā ar klīnisko atradni. Tādēļ Jums būtu ieteicama ārsta neirologa konsultācija, līdzi ņemot encefalogrammas līkni un aprakstu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Par ko varētu liecināt regulāra gāzu veidošanās vēderā?
Labdien,

Par ko varētu liecināt regulāra gāzu veidošanās vēderā pēc katras ēdienreizes, vēders it kā burbuļo?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Gāzu veidošanās vēderā var liecināt par gremošanas trakta problēmām - iekaisumiem, parazītiem, patoloģiskiem mikrobiem, disbakteriozi. Lai precīziāk pateiktu diagnozi ir nepieciešama izmeklēšanu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai Visannette tabletes ir kaitīgas pārējiem orgāniem?
Labdien!

Man pirms mēneša izoperēja endometriozi un tagad man jālieto Visannette tabletes (laikam hormoni), bet mani ļoti uztrauc blakus parādības, kas var rastie lietojot šo preparātu - krūts vēzis, aknu audzēji utt. Esmu ļoti uztraukusies, bet mans ārstējošais ārsts teica, ka šīs zāles esot ļoti efektīvas.

Lūdzu iesakiet, ko man darīt? Un vai šīs zāles ir tik ļoti kaitīgas pārējiem orgāniem?
Atbild:
Ilva Leimane, Euroaptiekas
Labdien, Vienmēr lietojiet zāles, kuras nozīmējis Jums ārsts. Lietojiet nozīmētās zāles atbilstoši zāļu instrukcijā norādītam un kā stāstījis ārsts: 1 reizi dienā vienā un tajā pašā laikā. Par zāļu lietošanas drošumu uztraukumam nav pamata, jo Latvijas zāļu tirgū nonāk zāles, kurām ir pārbaudīta efektivitāte un ir pierādītas, ka lietošanai tās ir drošas. Iespējamo blakusparādību pacientu riska gripu ārsts jau ir izvērtējis. Uzticieties ārsta kompetencei un regulāri lietojiet ārsta nozīmētās...

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Kāpēc rodas tik daudz gāzu?
Labdien,

Man pēc ēšanas visu laiku rodas gāzes, un uzpūšas vēders. Šādas situācijas rodas arī sabiedrībā. Kad tās paturu sevī, tad līdz ar to vēders uzpūšas vēl vairāk. Skaļi urkšķ un pēc laika arī sāk sāpēt.

Kāpēc rodas tik daudz gāzu, kas varētu būt par iemeslu? Pirku aptiekā divu veidu zāles (baktērijas) ko ieteica aptiekā, neko nepalīdzēja. Tad ārsts izrakstīja, zāles kuņģa darbības uzlabošanai, teica ka stipra, kamēr tās dzēru bija normāli, bet kad pārtraucu atkal tas pats.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Gāzu veidošanās vēderā var liecināt par gremošanas trakta problēmām - iekaisumiem, parazītiem, patoloģiskiem mikrobiem, disbakteriozi. Noteikti vajag noteikt zarnu trakta mikrofloru, jo iespējams, ka tāpēc ārstēšana ir bijusi neefektīva. Lai precīzāk pateiktu diagnozi un organisma piesārņojumu ir nepieciešama izmeklēšanu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai turpināt lietot zāles, ko izrakstīja ārsts?
Labdien,

Esmu grūtniecības 6. mēnesī un ārsts man izrakstīja progreterona preperātu "Utrogest" 200 mg. caps.

Pēc turpmākajām analīzēm 2 mēnešus progreterona līmenis asinīs pārsniedz normu, ja pareizi saprotu tas tāpēc, ka šīs zāles man nebija nepieciešamas. Instrukcijā rakstīts ka tās ir jādzer vakarā ar ūdeni. Jābrīnās, ka ārsts var pateikt, lai lietoju tās vagināli un vēl piedevām, ja progreterona līmenis asinīs ir joprojām paaugstināts?

Jūsu viedoklis un ieteikums būtu klausīt ārstam un darīt kā viņš saka?
Atbild:
"Quartus"
Labdien! Progesterona preparātus grūtniecēm nozīmē gadījumā, kad progesterona līmenis grūtnieces organismā ir zemāks par normu, jo tas var būt par aborta iemeslu. Šajā gadījumā progesterona preparātu ir jālieto vagināli grūtniecības pirmajā un otrajā trimestrī (līdz 27. grūtniecības nedēļai ieskaitot). Tieši tāpēc ka Jūs lietojat "Utrogest", progesterona līmenis normalizējās. Strauji pārtraukt preparāta lietošanu nav ieteicams, jo šajā gadījumā progesterona līmenis var strauji samazināties,...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pazīmes liecina par to, ka es esmu stāvoklī?
Labdien.

Man ir 21 gads, pirms 12-13 dienām ir beigušās menstruācijas (kuras šoreiz ir bijušas sāpīgākas nekā parasti).

Pirms apmēram 4 dienām es sajutu, ka man parādījās viegla priekš mēnešreižu sajūta,t.i., ne jau sāp, bet velk vēdera lejas daļā. Jau kādas divas dienas man ļoti niez krūtis. Laiku pa laikam rodas sajūta it kaa iekšā viņas nedaudz uzpampst (sajūtas nedaudz līdzinās vieglām sāpēm). Ļoti sāp arī krūšgali tik ļoti, ka nevar pieskarties.

Apmēram aizvakar naktī man bija neliela temperatūra - 37.4, bet uz rīta pusi temperatūra jau bija normāla. Vai es varētu būt stāvoklī?

Paldies!
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Par iespējamo grūtniecību spriest vēl ir pāragri. To varētu mēģināt noteikt ar grūtniecības testa palīdzību vēl apmēram pēc 2.nedēļām. Jūsu minētās pazīmes vairāk varētu liecināt par ovulāciju šajā laikā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tiešām es būtu kļūdījusies?
Labdien,

Es ilgu laiku dzīvoju ar pārliecību, ka visādas "nepieklājīgās" slimības pielīp tikai tām sievietēm, kuras bieži maina partnerus, pārkāpj laulību, neievēro tīrību. Tieši dēļ šādiem apsvērumiem centos būt uzticīga savam vīram - un jāsaka tas nenācās viegli.

Sākumā vēl tīri neko, bet pēc tam viņam ar tām lietām gāja arvien švakāk un švakāk. Varbūt pa visiem 23 laulības gadiem es dažas reizes esmu piedzīvojusi orgasmu. Bet es to piecietu - sak vismaz būšu uzticīga un kārtīga - būšu pasargāta no visādām slimībām, turklāt mums ir kopīgi bērni, māja, saimniecība - kur tad tā uzreiz aizskriesi. Kad pēc ilgāka laika aizgāju pie ārsta man atrada miomu 3-4cm, dzemdes kakla iekaisumu (cervicīts), grampozitīvās baktērijas un neprofilējošu prizmatisko epitēliju. Še tev.

Mīļie cilvēki, kas man to var pateikt? Vai tik tiešām manējā pārliecība ir bijusi galīgi nepareiza? Kas tad galu galā visvairāk riskē saslimt ar cervicītu - CIN - dzemdes kakla vēzi. Ko man turpmāk jāmaina savā dzīvē?
Atbild:
"Quartus"
Labdien! Dzemdes mioma ir labdabīgs veidojums, kurš visbiežāk attīstās hormonāla disbalansa dēļ. Tā ir sastopama sievietēm reproduktīvā periodā un pirmsmenopauzē, bieži vien dzemdes mioma regresē pati pēcmenopauzes periodā. Ja Jums nav sūdzību (piemēram, asiņošanas no dzimumceļiem, sāpju vēdera lejasdaļā), tad Jums tikai ir regulāri (1-2 reizes gadā) jānāk uz vizīti pie ginekologa, lai novērot miomu. Kā Jūs pareizi uzrakstījāt, cervicīts ir dzemdes kakla iekaisums un tam nav saistības ar CIN...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai šīs analīzes būtu jāveic atkārtoti, ja esmu grūtniece?
Labdien,

Man veica onkocitoloģiskās analīzes, atbilde bija - leikocīti uz gļotu bāzes. Esmu grūtniece, vai šīs analīzes būtu jāveic atkārtoti? Ginekoloģe nepaskaidroja, ko tas nozīmē.

Pateicos!
Atbild:
"Quartus"
Labdien, Jums nav pamatu uztraukties! Onkocitoloģisko analīzi veic grūtniecības sākumā un atkārtotā analīze grūtniecības laikā nav nepieciešama. Iesaku Jums 6-8 nedēļas pēc dzemdībām atnākt uz vizīti pie ginekologa pēcdzemdību veselības pārbaudei. Vizītes laikā Jums tiks paņemta kontroles onkocitoloģiskā analīze....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai jaunavai, lai veiktu ginekoloģisku pārbaudi tiek pārplēsta jaunavības plēve?
Labdien,

Kādu laiku uzturu attiecības ar vienu meiteni, viņai 19 gadi, intīmā tuvība mums nav bijusi un pati viņa apgalvoja līdz šim, ka ir jaunava!

Nesen viņa man paziņoja, ka fizioloģiski viņa vairs nav jaunava, jo ginekologam, lai veiktu pilnu apskati, nācās sabojāt jaunavības plēvi!

Es vēlētos dzirdēt speciālista atbildi, vai tādas manipulācijas tiek veiktas meitenēm kurām nekad nav bijušas dzimumattiecības, lai veiktu apskati, vai tomēr viņa man melo?
Atbild:
Maija Broša, ginekologs
Labdien, Meitenēm ieeju makstī aizsedz saistaudu plēve, ko sauc par jaunavības plēvi. Normāli tajā ir atveres, pa kuru var izplūst menstruālās asinis. Jaunavības plēve var būt dažāda biezuma un stipruma; retumis plēve ir tik bieza un nepadevīga, ka traucē dzimumaktu. Tad to vietējā anestēzijā nākas pārgriezt. Lai veiktu ginekoloģisku pārbaudi, parasti jaunavības plēve pārplēsta netiek. Tai var būt dažādas formas un arī elasticitāte, reizēm tā ir tik elastīga, ka netraucē dzimumaktam. Lai...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pastāv kādas alternatīvas metodes kā atbrīvoties no nierakmeņiem?
Labdien,

Man ir 57 gadi un man atklāja nierakmeņus. Tika veikta nierakmeņu "skaldīšana" ARSA, bet pēc mēneša USG uzrāda, ka akmens nav "saskaldīts" un saglabājis iepriekšējos izmērus. Ka rīkoties? Kur vērsties? Varbūt pastāv kādas alternatīvas netradicionālas metodes kā atbrīvoties no nierakmeņiem?

Jau iepriekš sirsnīgs paldies, ceru uz ātru atbildi!
Atbild:
Kristīne Ozoliņa
Labdien, Pastāv dažādi nierakmeņu veidi. Katrā konkrētā situācijā tikai ārsts urologs spēj sniegt konsultāciju, kāda ārstēšanas metode būtu vispiemērotākā....

Uroloģija / nefroloģija

Kāds ir vispārējais vērtējums manam veselības stāvoklim?
Labdien,

Aprakstīšu Jums EHO-EK. Lūgums, ja ir iespējams dot vērtējumu un atbildēt uz jautājumu.

EHO-KG. 31.01.2012. Sirds dobumi normāla lieluma. Normāla kreisā kambara izveides frakcija. Normāla kreisā kambara diastoliskā funkcija. "Mitrālo viru miksomatozas izmaiņas ar ekscentrisku mitrālo regurgitāciju līdz 2. pakāpei." Perikards - norma. Pie holtera monitorēšanas ir reģistrētas 74. ventikulārās ekstrasistoles, t.sk. 8- trigeminijas, 1-pāra. + kambaru repolarizācjas sindroms.

Esmu vīrietis - 24 gadi (1987.gada) ir veģetatīvā disfunkcija un arteriālā hipertensija II pakāpe. Nedaudz paaugstināts holesterīns. Esmu 1.68 garš, svars 68-70kg.

Lūgums vai var dot vispārēju vērtējumu manam veselības stāvoklim kā arī, kas būtu: "Mitrālo viru miksomatozas izmaiņas ar ekscentrisku mitrālo regurgitāciju līdz 2. pakāpei un "t.sk. 8- trigeminijas, 1-pāra. + kambaru repolarizācjas sindroms."

Paldies jau iepriekš!

Atbild:
Nav
Labdien, Vispārējo veselības stāvokli nevar pilnīgi dot tikai pēc Echo kg vai citiem parametriem. To ārsts nosaka apskatot un izmeklējot pacientu klātiene objektīvi. Var tikai dot komentāru par dotajiem datiem. Echo kg atspoguļo sirds darbu, ka Jums ir traucēts - jo ir bojāti vārstuļi, kas asinis dzen no sirds tālāk uz organismu un ir sirds ritma vidēja smaguma izmaiņas. Šādā sakarība noteikti jālieto medikamentoza terapija, ko Jums nozīmēs kardiologs....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai lecitīnu I.P. var lietot regulāri?
Labvakar!

Vai lecitīnu I.P. var lietot regulāri, un vai no tā var rasties blakusparādības?

Paldies!
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite aptiekā
Labdien, Uztura bagātinātājus var lietot, ja organismā kādas vielas trūkst, bet tikai kursu veidā. Nevienu uztura bagātinātāju (tajā skaitā arī Lecitīnu) nevajag izmantot kā sabalansēta un pilnvērtīga uztura aizvietotāju - jāizvēlas produktus, kur šīs vielas ir vairāk - sojas pupas, graudaugi, alus raugs, zivs, olas dzeltenums....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Kādiem jābūt simptomiem, lai varētu teikt, ka cilvēks ir slims ar Hortona slimību?
Labdien,

Kādiem jābūt simptomiem, lai varētu teikt, ka cilvēks ir slims ar Hortona slimību? Kā ārstē Hortona slimību?
Atbild:
Rets Skrickis
Labdien, Hortona slimība ir lielo un vidējo artēriju iekaisuma slimība. Simptomi: drudzis, galvassāpes, svara zudums, redzes traucējumi. Ir konkrēti diagnostiskie kritēriji, pēc kuriem apstiprina diagnozi. Ārstēšana: korikosteroīdi....

Acis, optika / acu veselība

Vai medikamenti Salbutamol un Becloforte var izraisīt diskomfortu un dedzināšanu vēderā?
Labdien,

Man ir astmatisks klepus - lietoju Salbutamolu un Becloforte. Pēc 10 dienām jutu, ka vēderā rodas diskomforts un dedzinoša sajūta!

Sakiet vai to varētu izraisīt šīs zāles? Paralēli lietoju arī Essentiale forte, jo man ir aknu taukainā hepotēze!

No citām zālēm pagaidām atturos!
Atbild:
Tatjana Veļikaja, Euroaptieka T/C Domina vadītāja
Labdien, Jā, tas ir iespējams. Tas var izpausties arī kā sejas vai lūpu pietūkums, nātrene uz ķermeņa, dažādas citādas alerģiskas reakcijas. Līdzīgas blaknes ir iespējamas arī Beclofortam. Es noteikti ieteiktu konsultēties ar savu ārstējošu ārstu. Pēc manām domām, būtu nepieciešams pārtraukt lietot vismaz vienu no šiem preparātiem. Taču vēlreiz gribu uzsvērt - šo lēmumu var pieņemt TIKAI ārsts!...

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Kā šādu nepieciešamību var izskaidrotu psihologs?
Labdien,

Vēršos pie Jums ar interesantu tēmu. Man pēdējā laikā ļoti "prasās" zaļu krāsu. Esmu gluži kā izsalkusi pēc šīs krāsas. Ir grūti aprakstīt šo sev neraksturīgo īpatnību. Vienkārši iekšēji prasās zaļu krāsu. Apģērbā, tapetēs, fotogrāfijās vai jebkur citur... lai tikai ir zaļā krāsa. Brīvos brīžus pavadot, vienmēr aizklīstu google.lv attēlu tīmekļos un skatos dabas ainavas, mežus, ziedus... Visu, kur ir kaut kas zaļš.

Nekad tā iepriekš nav bijis, tādēļ man radās jautājums - Kā šādu garīgu izsalkumu vai nepieciešamību pēc šīs krāsas skaidrotu psihologs?
Atbild:
Ingrīda Cera
Labdien, Tiešam tēma ir ļoti interesanta. Zaļa krasa var asociēties ar harmoniju plaša nozīmē. Var būt Jūsu dzīvē ir pārmaiņas, pārdomas vai citi notikumi, kas prasa no Jums īpašu garīgu sasprindzinājumu, tāpēc ari parādās tieksme līdzsvarot, harmonizēt visus procesus. Acīmredzot vizualizācija ir Jūsu stiprākā puse, prevalē Jūsu dzīves uztvere, tātad Jūsu zemapziņa piedāvā tādu ļoti konstruktīvu risinājumu....

Psiholoģija

Vai iespējams ārstēt aci kurai ir centrālais nervu bojājums?
Sveiki.

Vēlos uzzināt vai ir iespējams ārstēt (veikt operāciju) acij kurai ir centrālais nervu bojājums.
Viena acs ir pilnīgi vesela, bet otra kopš dzimšanas nespēj pakustēties un augšu, uz leju un pa kreisi- skatās tikai taisni un var pagriezt tikai uz kreiso pusi.
Ārsti saka, ka tas nav iespējams. Bet vēlējos uzzināt vai varbūt ārpus Latvijas to var izdarīt?
Atbild:
Dr.Kristīne Leimane
Labdien, Acij, kurai ir centrālais nervu bojājums, operācija nevar līdzēt, jo ir bojāta centrālā vadīšanas sistēma....

Acis, optika / acu veselība

Vai tiešām neko nevar palīdzēt, ja ārsta slēdziens ir smadzenīšu atrofija?
Labdien!

Manam bērnam pirms diviem gadiem ārsti deva slēdzienu - smadzenīšu atrofija, pirms pāris mēnešiem imunologs mums deva slēdzienu slimībai Ataksija telangiectasia, pateica, lai samierināmies, ka palīdzēt nevarēs.

Vai tiešām palīdzība nav iespējama, varbūt aiz Latvijas robežām? Bērnam ir izteikti kustību traucējumi - staigā grīļodamies. Gribēju zināt, vai ir izredzes, ka tas viss nepasliktināsies un cītīgi vingrojot un peldot mēs nevaram nostiprināt vai uzlabot gaitu?
Atbild:
Edgars Mednis, Ārsts pediatrs homeopāts, Āgenskalna klīnika
Labdien, Jūsu bērna diagnoze ir ļoti nopietna, bet bērnam ir ļoti lielas kompensācijas spējas. Protams, viss ir atkarīgs no procesa dziļuma. Neapšaubāmi peldēšana un vingrošana var palīdzēt. Variet vērsties Domana institūtā ASV: www.iahp.org....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai sportošana un medikamentu lietošana nekaitēs sirdij?
Labdien,

Jau 2 mēnešus lietoju asinsspiedienu pazeminošās zāles "Nebilet" (1 tab.) no rītiem un "Twinsta" (1/2 tab.) vakaros. Vēl dienā lietoju arī "Lexotanilu", tiesa, niecīgā devā (2x pa 1/4 daļai). Vecums - tuvu 50. Esmu noskaņota nedzīvot visu atlikušo dzīvi dzerot tabletes. Domāju, ka varētu arī nedaudz sportot, piemēram, slēpot brīvdienās, vai uz sporta klubu vakaros iet.

Jautājums: Vai tāda slodze kopā ar šiem medikamentiem nenāks par ļaunu manai sirdij?

Jau tāpat, neko nedarot, bet visu dienu sēžot pie datora, vakarā jūtos ļoti nogurusi. Tomēr, ja zinātu, ka sports man nāks par labu, es mēģinātu saņemties un kaut ko darīt. Tikai nerakstiet, lai eju uz jogu vai pilatēm - tas man liekas bezgala garlaicīgi.
Atbild:
Kristīne Ozoliņa
Labdien, Uz Jūsu jautājumiem visprecīzāk atbildes varētu sniegt Jūsu ārstējošais ārsts vai kardiologs, pēc rūpīgas apskates un izmeklēšanas....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Lai atbildētu uz Jūsu jautājumu nepietiek tikai ar to informāciju, ko Jūs esat devusi. Ir jāzina visi sirds izmeklējuma rezultāti. Vislabāk uz jūsu jautājumu atbildēs Jūsu ārsts, kurš pārzina Jūsu veselības stāvokli un izrakstīja minēto terapiju. P.S. Ja esat bijusi uz pilatēm, kas jums likās neinteresanta, tad neesat izvēlējusies pareizo pasniedzēju, jo pilates ir ļoti veselīga un atraktīva nodarbe....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kāds ir iemesls vemšanai ar asinīm?
Labdien,

Man uztrauc ļoti māsas veselība, bet pie ārsta nevaru pierunāt iet. Viņai ir ļoti neregulāras mēnešreizes, un viņa apgalvo ka vemšana ar asinīm ir tikai no tā. Bet negribu tam ticēt. Viņa jau kādas 4 dienas ceļas no rītiem un vemj vēmekļus ar asinīm.

Vai kāds var LŪDZU PALĪZĒT, kāds varētu būt iemesls?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Noteikti pierunājiet māsu griezties pie gastroentrologa, jo  varētu būt nopietnas problēmas gremošanas sistēmā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt - ja vairākus gadus mokos ar spēcīgām galvas sāpēm?
Labdien,

Man ir 52 gadi, un es jau vairākus gadus mokos ar stiprām galvas sāpēm. Manas pilsētas neirologs man uzstādīja diagnozi - kakla spondiloze ar radikulopātiju. Ar ārstēšanos man neveicas. Kad dzeru zāles, tad kļūst labāk, bet, kad pārtraucu, atkal atsākās neciešamas galvas sāpes, un tā esmu izmēģinājusies jau vairākas reizes. Gribētos zināt, vai nav kādas citas ārstēšanas iespējas, piemēram, ar ziedēm, plāksteriem vai ar citām man nezināmām metodēm, varbūt var palīdzēt kāda fizioterapijas procedūra. Arī kosmodisks man nepalīdz, varbūt ir kaut kas līdzīgs, kas var palīdzēt. Gribētos ar kaut ko aizstāt zāles dzeršanu, jo nevaru vairs tās iedzert.

Ja varat man kaut ko konkrētu ieteikt, lūdzu, iesakiet.

Gaidīšu atbildi.
Atbild:
MFD Veselības centrs
Labdien, Pie Jūsu diagnozes fizioterapija ir nepieciešama jebkurā gadījumā. Pēc Jūsu sniegtās informācijas nav skaidrs, ar kādu diagnostisko izmeklējumu palīdzību tika uzstādīta Jums diagnoze. Kā arī, kādus tieši bojājumus Jums konstatēja. Tādēļ, lai sniegtu rekomendācijas, nepieciešama atkārtota ārsta apskate un izmeklējumi, lai izslēgtu Jūsu veselības stāvokļa pasliktināšanos un nozīmētu turpmāku rehabilitācijas kursu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri