medicine.lv skaitļos

Lietotāji online248
Aktīvie uzņēmumi12681
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Ko darīt, ja parādījušās sāpes un smaguma sajūta aknu rajonā?
Labdien!

Man ir 22 gadi, svars 72kg. Jau 6 gadus lietoju neiroleptiķi Seroquel (kvetiapīns), iepriekš katru gadu tika noteikti ASAT un ALAT, viss bija normas robežās. Nu jau būs kāds pusotrs gads kā analīzes nav nodotas, tāpēc rādītājus nezinu, taču pēdējās nedēļas laikā ir parādījušās sāpes un smaguma sajūta aknu rajonā, nekad agrāk tā nav bijis.

Vai tas varētu būt no šīm zālēm vai arī ko tādu varētu izraisīt paracetamols, jo sanāca to lietot temperatūras mazināšanai 4 dienas?
Ko es pagaidām varētu darīt, lai šīs sajūtas mazinātu?

Paldies
Atbild:
MFD Veselības centrs
Labdien, Pirmkārt ieteiktu veikt ASAT un ALAT analīzes, kā arī veikt ultrasonogrāfijas izmeklējumu aknām. Pēc šo diagnostisko izmeklējumu rezultātu saņemšanas rekomendējam apmeklēt ārstu hepatologu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai apendicīts var ilgstoši izraisīt sāpes vēdera lejas daļā?
Labdien,

Man ir uztraukums - esmu 18 gadus vecs puisis un dažkārt kaut kā noliecoties iedur tādas kā velkošas sāpes (nezinu vai sāpes bet nu tāds kā jūtīgums) vēdera lejas daļā labajā pusē, bet citreiz nav nekas. Tas jau ir ilgāk par pusgadu.

1. Apendicīts jau tik ilgstoši nevarētu kaut ko tādu izraisīt (vajadzētu būt asām un uzspiežot sāpēm)?
2. Vai tas varētu būt kaut kas nopietns vai arī ar laiku varētu pāriet?
3. Pie kā Jūs man ieteiktu vērsties - īsti nemāku pat izskaidrot kādas tās sāpes ir un viņas ir samērā reti, bet nu pa retam ir.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Iesakām griezties pie ģimenes ārsta, lai viņš noskaidro vai Jums ir vajadzīgs urologs vai gastroenterologs....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Bērnam ausī var redzēt sarecējušas asinis, vai tas ir nopietni?
Labdien,

Bērnam 1 gadiņš un 3 mēneši. Trīs dienas bija temperatūra 37,8, stipras iesnas, klepus, tad no austiņas izdalījās šķidrums. LORs teica, ka tas esot no iesnām. Šobrīd austiņā var redzēt sarecējušas asinis.

Mani uztrauc vai tas nav ļoti nopietni, kā tālāk aprūpēt slimo austiņu?

Paldies!
Atbild:
Inese Bārbale - kvalifikācija ģimenes medicīnā un pediatrijā
Labdien, Jums jāiet steidzīgi pie speciālista - LOR, lai izvērtētu bungplevītes stāvokli, lai nebūtu perforācija, jālieto terapijā antibiotikas, pret iekaisuma līdzekļi, pret tūskas preparāti. Tas jauztver nopietni....

Pediatrija / bērnu veselība

Vēlējos noskaidrot, vai sievietei var būt arī cirkšņa trūce?
Labdien,

Vēlējos noskaidrot, vai sievietei var būt arī cirkšņa trūce? Biežāk gan dzirdēts, ka ar šo problēmu saskaras vīrieši.

Jau dažus mēnešus esmu pamanījusi tādu kā izcilni kreisajā pusē, pie cirkšņa. Sasprindzinot vēdera muskuļus, izcilni palielinās.

1. Cik bīstama ir trūce un cik neatliekama ir operācija?
2. Cik liela rēta paliek operācijas gadījumā?
3. Vai fiziskās aktivitātes - sporta nodarbību apmeklējums ir bīstams trūces gadījumā?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Kaut arī šīs trūces veids ir vairāk raksturīgs vīriešiem, bet tomēr sievietēm arī mēdz būt cirkšņa trūce. Trūce bīstama ir tad, kad viņa iesprūst. Ja gadījumā nav bijušas akūtas sāpes trūces rajonā, tad dotajā momentā īpaša bīstamība nav, bet vajag skatīties vai pie fiziskas slodzes vai aktivitātēm tā nesāp. Ieteicam pakonsultēties ar ķirurgu, kurš kā speciālists Jūs izmeklēs un precīzi atbildēs uz Jūsu uzdotajiem jautājumiem....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādēļ naktīs guļot trūkst gaisa?
Sveiki,

Mani (26 gadi) jau labu laiku ir nomocījusi kāda problēma. Bieži vien es naktī guļot pārstāju elpot, pamostos no tā, ka ir aptrūcies gaiss un atsāku elpot.

Uzzināju, ka šāda problēma ir manam tēvam (51) un bija arī vectēvam. Man ir sirdskaite (līdz galam neaizvērās aortālais vārstulis), kura tika izoperēta (bioprotēze) un regulāri tiek novērota.

Kas varētu izraisīt šādu lietu un kā to novērst?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Noteikti griezieties pēc palīdzības pie sava ārstējošā ārsta Kardiloģijas centrā....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Ir sāpīga vēdara izeja ar diezgan padaudz asinīm, ko darīt?
Labdien,

Man jau četras dienas ir sāpīga vēdera izeja ar diezgan padaudz asinīm, nekādus pušumus vizuāli nemanu (varbūt iekšēji?). Cik nopratu no meklētās informācijas, tad, ja ir hemoroīdi, tad pie anālās atveres ir kāds bumbulītis, kas sāp, man nekā tāda nav. Tad atliek zarnu iekaisums?

Vai varētu būt, ka zarna no iekšpuses ir ieplīsusi dēļ cietās vēdera izejas (no tādas reizes viss sākās) un tagad nepāriet, jo vajag atslodzi uz kādu nedēļu?

Zinu, ka pirmais ieteikums būs iet pie proktologa, bet dēļ sliktas pieredzes ar ārstiem esmu sapratusi, ka labāk būtu uzzināt vairākus viedokļus.

Vai to var mēģināt ārstēt ar zālēm, kas nopērkamas bez receptes?
Atbild:
MFD Veselības centrs
Labdien, Asiņošana no kuņģa - zarnu trakta var būt pie ļoti daudzām saslimšanām, arī ļoti nopietnām. Tādēļ šādi simptomi prasītu nopietnu izmeklēšanos pie gastroenterologa vai proktologa....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pēc cik ilga laika var izārstēt Epšteina Barra vīrusu?
Labdien,

Man atklāja Epšteina Barra vīrusu. To atklāja pēc 4 mēnešu meklēšanas (bija parādījusies 37.02 temperatūra, nogurums, sarkans kakls).

Vai tas nozīmē, ka šī slimība ir ievilkta? Tagad dzeru antibiotikas, bet cik ilgs laiks ir vajadzīgs, lai to izārstētu?
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārsts
Labdien, Epšteina Bāra vīruss vai mononukleoze ir vīrusa saslimšana, ar kuru slimo 1 reizi mūžā. Ļoti bieži tiek uzsāktas antibiotikas, jo slimība atgādina strutainu angīnu. Antibiotiku terapija nav nepieciešama, slimība pāriet pati, bet var ilgt 1-2 mēnešus. Nepieciešams saudzējošs režīms. Var palielināties liesa un aknas, kas ar laiku atgriežas normā. Viss atkarīgs no slimības smaguma un pacienta imunitātes....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir iespējamas blakusparādības, ja dzer gan notievēšanas līdzeklūs, gan antidepresantus?
Labdien,

Kas notiek, ja notievēšanas līdzekļus, kas iegādāti aptiekā, dzer kopā ar antidepresantiem.

Vai tam ir iespējamas kādas blakusparādības?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Aptiekā ir pieejami daudz un dažādi tievēšanas līdzekļi, kas atšķiras ar darbības mehānismu, tāpat arī ir dažādas antidepresantu grupas, tāpēc ir ļoti grūti atbildēt uz Jūsu jautājumu, nezinot tieši kurus preparātus lietojat. Tāpat gan tievēšanas līdzekļi, gan antidepresanti lietoti vieni paši var izraisīt blakusparādības....
Atbild:
Homeopāte, ģimenes ārste Dr.Santa Liepa
Labdien, Katra medikamenta anotācijā ir visu iespējamo blakus parādību saraksts tieši tāpēc, ka tās ir iespējamas. Jūsu minētajiem preparātiem šis saraksts nav īss, kur nu vel kombinējot šo divus līdzekļus. Tātad atbilde ir Jā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir iespējams ārstēt centrālā nerva bojājumu?
Sveiki,

Vai ir iespējams ārstēt centrālā nerva bojājumu?

Man no dzimšanas ir iedzimts defekts, viena acs ir pilnīgi vesela, bet ar otru nevaru skatīties uz augšu, apakšu. varu tikai skatīties taisni un pagriezt uz labo pusi. Dakteri jau kopš bērnības, saka, ka tas nav iespējams, bet vēlējos uzzināt vai tas varētu būt ārstējams ārpus Latvijas?
Atbild:
Homeopāte, ģimenes ārste Dr.Santa Liepa
Labdien, Ar šo jautājumu Jums iesaku doties uz Acu klīniku P.Stradiņa KUS konsultāciju pie oftalmologa....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja visu laiku veidojas pumpas?
Labdien,

Cik sevi atceros man uz sejas ir pumpas. Agrāk likts, ka tas būs tikai uz pusaudžu vecumu, bet nu jau man ir 32 gadi un sevi par pusaudzi neuzskatu.

Kādreiz teica, ko nevar ēst to, dzert, bet tā īsti neviens mani neizmeklēja, jo smērītes nav ilglaicīgas, arī krēmus es nevaru smērēt, bet pumpas metās arī uz kakla. Metas arī vairāk vienā pusē.

Lūdzu, pasakiet, kur man griezties, jo es vairs nevaru ar pumpām sadzīvot.
Atbild:
Largija Eriņa
Labdien, Lai sāktu ārstēt Jūs, vajadzētu apmeklēt ģimenes ārstu. Maksa par vizīti ar pierakstīšanos pie ārsta - 3Ls Jums vajadzētu veikt laboratoriskus izmeklējumus: pilnu asins analīzi, urīna analīzi u.c. Medicīnas māsa veiks nepieciešamās laboratoriskās analīzes pēc ārsta konsultācijas. Varbūt būs jālieto zāles iekšķīgi, bet ārīgi - būs jāveic sejas ārstnieciski kosmētiskās procedūras. Protams, var arī doties uz Ārtsnieciskās kosmētikas salonu, kur veic dažādas sejas un muguras ādas...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai palielināti limfmezgli mazam bērnam ir pieļaujami?
Labdien,

Manai meitiņai ir 1 gads un 7 mēneši, un kopš 7 nedēļu vecuma visu laiku ir palielināti limfmezgli pakauša daļā. Esam tos atrādījuši ģimenes ārstam un imonologam, bet pēc aptaustīšanas ārsti komentē, ka tie ir normas robežās (līdz 1 cm) un nav pamata uztraukumam.

Ir veiktas parastās asins analīzes, kur viss ir o.k. Meita visu laiku mocījās ar pārtikas alerģiju, kura rimusies tikai nesen.

Vai tiešām tik ilgi palielināti limfmezgli ir normāli un kad par tiem jāsāk uztraukties?

Ļoti gaidīšu no Jums atbildi - jo šie limfmezgli man visu laiku nedod mieru.
Atbild:
Inese Bārbale - kvalifikācija ģimenes medicīnā un pediatrijā.
Labdien, Šajā gadījumā būtu vēlams veikt asins analīzi - seroloģisko izmeklēšanu uz ebšteina barra vīrusu un uz infekciozo mononukleozi. Ja analīzes apstiprinās - ir pozitīvs rezultāts, nepieciešama medikamentoza terapija. Ja rezultāts ir negatīvs - vēlama konsultācija pie bērnu hematologa....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai dzelzs preparātu ne panesamība bērnam varētu izraisīt caureju?
Labdien,

Dēliņam ir 1,2 gadi. Asins analīzēs atklājās zems hemoglobīna līmenis - 10 un ārsts izrakstīja dzert "Ferrum Lek" sīrupa veidā. Dzeram jau trešo nedēļu, sākumā viss bija kārtībā, bet pēdējā nedēļā ir parādījušies šķidra, tāda kā gļotaina vēdera izeja.

Vai tā varētu būt dzelzs preparātu ne panesamība? Dodam pusmērkaroti 2x dienā.
Atbild:
Inese Bārbale - kvalifikācija ģimenes medicīnā un pediatrijā.
Labdien, Dzelzs preparāts var izraisīt šķidru vēdera izeju, ja bērnam ir paaugstināta jūtība pret šo noteikto medikamentu. Būtu vēlams to nomainīt uz ferroglobīnu - 1/2 tējkaroti - 1 līdz 2 reizes dienā....

Pediatrija / bērnu veselība

Kādēļ sešus mēnešus vecam bērnam ilglaicīgi novērojama paaugstināta temperatūra?
Labdien,

Esmu nesaprašanā. 6 mēnešus jaunam mazulim jau mēnesi ir temperatūra, sakot no 37*-38*. Temperatūra mums ir no rītiem līdz pusdienlaikam, pēc tam nav. Un tā jau veselu mēnesi. Ejam pie ģimenes ārsta, ir veiktas asinsanalīzes, nodots urīns, sonoskopija (usg vedera dobumam), Lor, bet netiekam skaidrībā.

Vienīgi asinsanalīzes bija pazemināti leikocīti un paaugstināti limfocīti. Dzeram kumelīšu, aveņu tējiņas. Daktere izrakstīja imunitātei tabletītes.

Ko jūs ieteiktu darīt? Vai tiešām braukt uz slimnīcu?
Atbild:
Inese Bārbale - kvalifikācija ģimenes medicīnā un pediatrijā.
Labdien, Bērnam ir nepieciešama tālākā izmeklēšana, ko var veikt ambulatori vai stacionārā pēc Jūsu iespējām. Nepieciešama izmeklēšana uz infekcijām - asinis uz ebšteina barra vīrusu, infekciozo nukleozi, jersiniozi, pseidotuberkulozi, bērnu hematologa konsultāciju, reimatoloģisko rādītāju noteikšana. Pēc rezultātiem var skatīties, ko darīt tālāk....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai saindēšanās ar pesticīdiem ir arodslimība?
Labdien,

Ja esmu saindējies ar pesticīdiem, vai to var raksturot kā arodslimību? Ko man darīt, ja esmu saelpojies to?
Atbild:
Profesore Maija Eglīte
Labdien, Gadījumā, ja pastāv aizdomas par saindēšanos ar pesticīdiem, ir jāgriežas uz konsultāciju Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Aroda un radiācijas medicīnas centrā pie arodslimību ārsta. Iesakāms palūgt ģimenes ārstam nosūtījumu uz šo konsultāciju....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā man jarīkojas, lai atsāktu lietot "Regulon" tabletes?
Labdien,

Es regulāri (6 mēnešus) lietoju tabletes "Regulon". Šomēnes lietoju tikai 2 nedēļas un pārtraucu. Tagad ir sākušas mēnešreizes. Bet gribu atkal lietot "Regulon".

Kā man jārīkojas - jāgaida, kad sāksies nākamās mēnešreizes un sākt no jauna? Vai citādi?

Paldies par atbildi.
Atbild:
"Quartus"
Labdien, "Regulon" kontracepcijas tablešu lietošana Jums ir jāsāk mēnešreižu pirmajā dienā. Ir pieļaujams uzsākt tablešu lietošanu arī 2. – 5. cikla dienā, bet šajā gadījumā pirmās septiņas dienas, kad tiek lietotas tabletes, papildus aizsardzībai iesaka izmantot prezervatīvu. Minētais attiecas tikai uz pirmā kontracepcijas tablešu iepakojuma lietošanu. "Regulon" iepakojumā ir 1 vai 3 plāksnītes ar 21 tableti. Visās paciņās katra tablete ir marķēta ar nedēļas dienu, kurā tā jāieņem (ja,...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā atbrīvoties no karpām?
Labdien,

Jau gadu mokos ar kārpām, kuras atrodas uz pēdas. Esmu smērējis dažādas smēres, esmu mēģinājis tās izgriezt ar visām saknēm, bet nekas nepalīdz.

Ko Jūs ieteiktu?
Atbild:
Largija Eriņa
Labdien, Ir vairākas kārpu likvidēšanas metodes. Lai veiksmīgi varētu likvidēt pēdu kārpas mājas apstākļos, pirmā vizīte tomēr būtu vēlama pie speciālista, kurš veic pēdu aprūpi: - podologs (pēdu aprūpes speciālists); - kosmetologs, kurš veic ārstniecisko pedikīru ar speciālu aparatūru. Šinī gadījumā iesaku veikt ārstniecisko aparātpedikīru, ar kura palīdzību tiks apstrādāta kārpa. Tālāk ir dažādi kārpu likvidēšanas veidi: - krioterapija (kārpas piesaldēšana ar šķidro...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā atbrīvoties no apmatojuma uz augšlūpas?
Labdien,

Man ir 27 gadi. Ziemā parādījās apmatojums virs lūpas. Sāku to noņemt salonā ar vasku, bet tagad pēc vaksēšanas ir tāds tumšs loks virs lūpas kaut ar matiņi nav, bet izskatās kā ūsas.

Sakiet, lūdzu, ar ko tas varētu būt saistīts un kā no tā tikt vaļā?

Liels paldies!
Atbild:
Largija Eriņa
Labdien, Lai likvidētu nevēlamo apmatojumu uz virslūpas, ir vairākas metodes: epilācija ar redzamu rezultātu vai tikai estētisku efektu. Redzamus rezultātus dod vairākas metodes: 1.Elektrolīzes epilācija (sīkāk par elektrolīzes epilāciju lasiet L.Eriņas rakstā www.medicine.lv, sadaļā "Raksti"). Piebildīšu, ka pirmos rezultātus sieviete pamana jau pēc pāris reizēm, taču ir jāievēro daži svarīgi nosacījumi - nedrīkst matiņus raustīt ar pinceti, nogriezt ar šķērēm un lietot barojošus...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā notiek ģimenes ārsta maiņa?
Labdien!

Pārvācos dzīvot uz Pārdaugavu un tagad meklēju labu ģimenes ārstu.

1.Kā notiek ģimenes ārsta maiņa? Vai es vienkārši ierodos un pasaku, ka gribu pie attiecīgā ģimenes ārsta pierakstīties?
2.Vai man vajag kaut kādus dokumentus?
3.Vai varat ieteikt kādu labu ģimenes ārstu Zasulauka rajona?
Atbild:
Anda Kariņa
Labdien, Jums jādodas uz Zasulauka rajonā esošo poliklīniku vai ārstu praksi un jānoskaidro, kurš ģimenes ārsts reģistrē pacientus. Dodieties uz pieņemšanu un iepazīstaties. Aizpildiet atbilstošo informāciju un piereģistrējieties. Par ārstiem šajā rajonā informāciju varat meklēt Nacionālās Veselības dienesta mājaslapā http://www.vmnvd.gov.lv/lv/469-veselibas-aprupes-pakalpojumi/gimenes-arsti/gimenes-arsti-atbilstosi-teritorijam....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas man varētu būt par kaiti, kur vērsties, kādas analīzes veikt?
Labdien,

Man ir 18 gadi, bet nevaru iet izklaidēties un malkot kokteiļus kopā ar draudzenēm, jo reti kad ir dienas, kad nelietoju kārtējo bezjēdzīgo antibiotiku devu. Es nevaru ēst asus, taukainus ēdienus, es nevaru nodarboties ar seksu, un mana pirmā mīlestība un attiecības tūlīt būs pa galam, godīgi sakot, šķiet, ka man nekad nevarēs būt attiecības.

Mana problēma ir hronisks urīnceļu iekaisums pusotra gada garumā. Tas ir atkārtojies daudzas reizes, aptuveni ik pēc pusotra mēneša tieši pēc seksa vai nākamajā dienā. Manuprāt, sākās viss ar to, ka nodarbojos ar seksu, izmantojot pārtrauktā dzimumakta izsargāšanās metodi. Man ir viens partneris, par viņu gan neemsu droša.

Slimības pazīmes:
1.Asins piejaukums urīnam;
2.Sāpīga, bieža urinēšana, it kā urinētu "žiletes";
3.Temperatūra;
4.Drebuļ;
5.Smakojošs urīns;
6.Dīvaini, biezi, smakojoši izdalījumi.

Pie ģimenes ārsta tikt ir grūti, bet parasti cenšos tikt 2. vai 3. slimības dienā. Ārsts neuztver to nopietni, parasti izraksta antibiotikas un iedod nosūtījumu uz asins, urīna analīzēm (urīna a; kreatinīns; CRO; p.a.a.).

Analīzēs neko neuzrāda, iespējams, tādēļ, ka ir veiktas tik vēlu. Tikai vienu reizi, kad veicu analīzes pirmajā slimības dienā, tās uzrādīja ļoti augstu leikocītu daudzumu.

Biju gājusi arī pie urologa, kurš man ieteica dzert vairāk sķidruma un nenēsāt sintētisku apakšveļu, būtībā, visiem ir vienalga, un neviens manā problēmā iedziļināties negrib. Bet man ir visa dzīve priekšā, man ir jādzemdē bērni, bet jau tagad man krīt ārā mati, un organisms ir novārdzis līdz pēdējam, nezinu, vai pat spēšu pabeigt skolu, jo septiņas dienas mēnesī neemsu darba spējīga.

Nākamā vizīte bija pie nefrologa, kurš uzrakstīja norādījumus ģimenes ārstam, kā mani ārstēt, pieprasīdams jau iepriekš dot nosūtījumus uz pilnu urīna anlīzi, CRO un uzsējumu slimības pirmajā dienā. Pieprasīja arī ginekologa slēdzienu. Tomēr arī ginekologs visai atsaucīgs nebija, paņēma uztriepi, un es šaubos, ka šo analīžu rezultāti vispār bija izskatīti.

Pusotrs gads un man pat nav uzstādīta diagnoze. Šonedēļ mans partneris nodeva analīzes - asinis, urīna sterilitāti un uzsējumu. Es pat cerēju, ka vaina būs viņā, lai vismaz zin, ko ārstēt un kā.

Kas man varētu būt par kaiti, kur vērsties, kādas analīzes prasīt? Es neticu, ka kāds spēj ar tādu infekciju sadzīvot.

Lūdzu palīdziet.
Atbild:
Valērija Godunova
Labdien, Jums ir jāpārbaudās kopā ar draugu uz visām iespējamajām infekcijām, arī apslēptām. Vislabāk to darīt pie dermatovenerologa. Ja būs atrasta infekcija, būs uzstādīta pareizā diagnoze, nozīmeta pareiza ārstēšana. Jums vajadzēs tikai visus norādījumus precīzi izpildīt....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas ir tas sāpīgais bumbulis?
Labdien,

Man uz dzimumorgāna parādījās sāpīgs bumbulis - neliels. Domāju, ka tur varētu būt strutas. Sanāca pārplēst un no bumbuļa nāca tikai asinis. Partneris man ir tikai viens. Mazāk kā pirms pusgada biju pie sava ginekologa. Tāda man jau arī iepriekš ir bijuši, un kad ginekologam jautāju. Man pateica kaut kādu nosaukumu, kuru nepiefiksēju. Kas tas varētu būt?

Ļoti ceru uz jūsu atbildi!

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Nav A.Sizova
Labdien, Tas ir Bartolini dziedzera abscess (dziedzeris, kas mēdz iekaist, tad rodas sāpīgums un tas palielinās)....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc, kad beidzu, tad sēklas šķidrums ir kunkuļains ar gabaliņiem?
Labdien,

Man būtu jautājums saistībā ar dzimumorgānu. Tad, kad es beidzu, man sēklas (spermas) šķidrums ir tāds kā kunkuļains ar gabaliņiem.

Ko tas nozīmē?

Paldies!
Atbild:
MFD Veselības centrs
Labdien, Jūsu gadījumā rekomendētu Jums veikt spermas gan klīnisko analīzi, gan uzsējumu, kā arī, urologa konsultāciju. Pēc būtības, spermas izskatam un konsistencei nav lielas klīniskas nozīmes, ja vien tikai tās nav kopā ar kādām citām sūdzībām....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik bieži var iet uz kuņģa pārbaudi?
Labdien,

Cik bieži var iet uz kuņģa pārbaudi tas ir uz "kobru"? Vai ik pēc 6 mēnešiem var, vai arī tikai reizi gadā?

Ja bieži iet uz pārbaudi vai "kobra" var radīt kādu ļaunumu veselībai?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Rodas jautājums, kāpēc tik bieži ir jāveic hidrogastroskopija? Parasti pēc procedūras nozīmē ārstēšanu un sakārto gremošanas sistēmu. Par šī procesa tehnisko raksturojumu Jums vislabāk paskaidros endoskopijas kabinetā speciālists, kas ar to nodarbojas....

Slimnīcas / stacionārā ārstēšana

Vai ir iespējams izstaisnot šķību acu zobu?
Labdien,

Man ir 36 gadi. Vēlējos uzzināt vai ir iespējams iztaisnot šķību acu zobu?
Atbild:
Leonīds Veļkovičs, direktors
Labdien, Jā, ar lielu varbūtību tas ir iespējams - ortodontiski vai ar restaurācijas metodi. Ka būs konkrēti Jūsu gadījumā grūti pateikt Jūs neredzot. Iesaku Jums pierakstīties pie speciālista uz konsultāciju....

Zobārstniecība / mutes veselība

Kādēļ rodas apgrūtināta elpošana?
Labdien,

Man ir tāda kā apgrūtināta elpošana ik pēc minūtes, divām. It kā prasās pēc papildus gaisa un ir nepieciešamība ieelpot pilnas plaušas, lai tā nepieciešamības sajūta pazustu (retos gadījumos sanāk no pirmās reizes, ļoti bieži nākas mēģināt vēl un vēl). Ja tādas nepieciešamības nebūtu tik bieži, es nesūdzētos, bet tā, kā tas ir jādara gandrīz katru minūti, mani tas sāk uztraukt.

Man ir 20 gadi. Tas sākās apmēram 4 gadus atpakaļ.

Kāpēc tā notiek, ko man darīt?

Paldies.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Noteikti Jums ir jāgriežas pie ārsta, lai izmeklētu elpošanas sistēmu, jo spriežot pēc sūdzībām tie varētu būt astmātiski procesi....

Elpceļu / plaušu saslimšanas