medicine.lv skaitļos

Lietotāji online247
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai ar brillēm un vingrinājumiem var novērst šķielēšanu?
Labdien!
Vai ar brillēm un acu vingrinājumiem var novērst šķielēšanu vai arī obligāti ir jāveic operācija?
Atbild:
Ieva Kūlniece. Latvijas Amerikas Acu centrs, acu ārsts
Labdien! Šķielēšanas iemesli un veidi var būt dažādi, tādēļ arī to ārstēšana atšķiras. Ir šķielēšanas, kuras var novērst ar briļļu palīdzību (piem., akomodatīva esotropija jeb šķielēšana uz iekšu). Lai kontrolētu vai samazinātu šķielēšanu uz āru (ekzotropija), dažreiz palīdz konverģences trenēšanas vingrinājumi, citreiz noderīgi ir fūziju treniņi. Ir šķielēšanas, kuras ārstēšanu jāsāk ar pamatslimības ārstēšanu (piem., miastēnija). Lai precīzāk atbildētu uz Jūsu jautājumu, būtu nepieciešama pilna...
Atbild:
Arita Danilāne, acu ārste
Labdien! Ir daudz dažādu veidu un iemeslu šķielēšanai. Ja ir tā saucamā, refraktīvā šķielēšana, kad bez brillēm šķielēšana ir, bet brillītēs pazūd - tad, protams, operācija nav jāveic un diez vai acu ķirurgs top Jums piedāvās. Jums ir jāuzticās ārstam, ko apmeklējat un jāuzdod jautājumi par konkrēti Jūsu gadījumu....

Acis, optika / acu veselība

Kāpēc ir pumpas uz sēkliniekiem?
Sveiki!

Jau vairākus gadus uz sēkliniekiem ir šāda tipa pumpas ( http://www.bildites.lv/images/f6hg2eas6yg51sxhl9pg.jpg ). It kā nesāp, bet, ja sakasa, tad paliek lielākas, mīkstākas, saplūst ar asinīm, pēc kāda laika pārsprāgst un laukā līst asinis ar baltu šķidrumu.

Vai varat pateikt, kas tas ir un kā tikt vaļā?

Ar cieņu,
Kārlis
Atbild:
Vija Danga
Labdien! Jādomā, ka tie ir dziedzeri, bet, ja iekaist, griezieties pie ārsta....

Uroloģija / nefroloģija

Vai zilumi parādās no slodzes?
Sveiki!

Man uz kājām - vairāk tieši augšstilbiem - parādās zilumi paši no sevis, proti, nav bijuši sasitumi. Tā kā es vakaros skrienu (5km aptuveni 35-40min, svars man 89kg), vai tas ir no slodzes? Un ko darīt lai tā nebūtu? Uztaisīju asinsanalīzes. Pilnai asinsainai viss normā, tik PDW Tromb.anizocit. pazemināts - 11.1.

Paldies!
Atbild:
Sandra Prāve Flebologs
Labdien! Domāju, ka visprātīgākais būtu konsultēties ar savu ģimenes ārstu, kurš varētu novērtēt objektīvo stāvokli, tai skaitā, arī nozīmēt nepieciešamos izmeklējumus. Varat konsultēties arī ar flebologu, kurš konsultācijas laikā veiks ultraskaņas dupleks izmeklējumu kāju asinsvadiem. Ar cieņu Dr.S. Prāve...

Fleboloģija / vēnu saslimšanas

Kā tikt galā ar bakteriālo vaginozi?
Labdien!

Man ir jau krietnu laiku sasāpējusies problēma. Bakteriālā vaginoze. Ar to es mēnesī sirgstu vismaz 2-3x, ja nepaveicas. Esmu nomocījusies un esmu izmēģinājusi pat dažādus tautas līdzekļus pret šo sērgu.
Pie ginekologa arī esmu gājusi daudz un vienmēr ar vienu un to pašu problēmu, kas atgriežas.
Visas zāles, sveces ut. der tikai īsam laikam, un vecā kaite atgriežas. Man ir 25 gadi, un tas mani ir nomocījis. Daktere neko citu ieteike nevar - mazāk saldumu, vairāk kefīri, lakto utt. Ar to strādāju.
Vienīgais, ko esmu izmēģinājusi un atzinu par labu esam, ir apmazgāšanās ar kefīru - intīmās zonas un iekšā. Omīte teic, ka kefīram jāpiespiež ķiploks klāt, kā dabīgā antibiotika, bet nezinu vai tas būtu prātīgi.

Tātad galvenā problēma - viss it kā ir kārtībā, (pirms vai pēc MR parasti arī viss saiet grīstē), bet galvenokārt jūtu, ka tas nāk no vīra. Ja mīlējamies ar prezervatīvu, viss ir kārtībā, kā kaut 1x bez, tā vecā kaite klāt. Vīrietis mazgājas regulāri, pats neko nejūtot, pie ārsta nav bijis. Kauns esot. Neko neteiktu, ja nesāktu domāt par bērniem. Bet kā ieņemt bērnu, ja šis parādās katru reizi pie neizsargāta seksa?

Piespiest es nevaru, bet mani tas jau ir novedis līdz baltkvēlei. Naktī pamostos, viss sakasīts, iemigt bez apmazgāšanās vairs nav iespējams.

Varbūt ir vērts to ķiploku izmēģināt?

Un ko iesākt ar vīrieti? Ir nepieciešamība izdarīt spiedienu iešanai pie vīriešu ārsta?
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs A.Klīnika www.aklinika.lv
Labdien! Reizēm abiem vajag paārstēties. Domāju, ka vīrietim būtu jāaiziet pie ārsta....
Atbild:
Vija Danga
Labdien! Jāārstējas abiem vienlaicīgi, pirms tam vīrietim un Jums jāizmeklē uz visām STS....
Atbild:
Ginekoloģe dr. Natālija Požiļenkova
Labdien, Ķiploka lietošana Jums nelīdzēs. Pēc stāstītā būtu jāārstējas abiem diviem.(arī vīram)Sākumā Jums būtu jānodod analīzes (uzsējums) uz visām infekcijām (ureaplazma, mikoplazma, hlamīdijas), jo tās var ietekmēt bakteriālo vaginozi. Un noteikti ir jāārstējas abiem, ja atklājas kāda no iepriekš minētām infekcijām. Tad pēc ārstēšanas kursa ir jāpārbaudās abiem.Tādā veidā varat ietaupīt laiku un "nepatīkamo" apmeklējumu pie ārsta vīram....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai medikamenti var ietekmēt prolaktīna līmeni?
Labdien!
Mamma šonedēļ nodeva analīzes, un tās uzrāda paaugstinātu prolaktīna līmeni -6000!Ko tas nozīmē un kādus draudus var radīt veselībai?
Mammai ir 67 gadi, pirms vairāk nekā 10 gadiem veikta ginekoloģiska operācija - izgriezta dzemde!Šobrīd mammai konstatēta vidēji smaga depresija un nu jau kādu pusgadu nozīmēta medikamentozā terapija, kas sevī ietver Betamax, Truxal, Lorofen, Mirzaten u.c. Vēlējos jautāt, vai augstāk minētie faktori kaut kā var ietekmēt prolaktīnu? Vai iespējams un vai nepieciešams depresiju ārstējošās zāles savienot ar prolaktīna līmeni regulējošām zālēm?
Paldies!
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Tabletes Betamaks paaugstina prolaktīna līmeni. Jākonsultējas ar savu psihiatru....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ilgstoša gulēšana nevar atstāt sekas?
Labdien!
Esmu ļoti, ļoti uztraukusies un izmisusi, tādēļ steidzami vēlos dzirdēt atbildi no Jums uz manu stāstu /jautājumu par manu šobrīdējo situāciju.

3. novembrī salauzu kāju, un tika noteikta diognoze - Kreisā apakšstilba fibulas distālais (laikam, ka tā bija) spirālveida lūzums. Tad ārsti teica, ka 5 nedēļas būs jānēsā ģipsis, bet tā arī pēc 5 nedēļām nenoņēma. Kad pajautājām, kad noņems, dakterim bija grūti spriest, viņš teica, ka ātrāk kā pēc 3 nedēļām tur nebūs sadzījis. Nu tad man 29. decembrī jābūt slimnīcā, un vai ir iespēja, ka varētu noņemt ?

Pietam man vecāki un vēl cilvēki saka, ka, ja es vienkārši gulēšu gultā un nekur nestaigāšu, varu palikt invalīde uz mūžu. Ko man darīt? Jāstaigā vai tomēr gulēt?
Atbild:
Dr.V.Rafaels
Labdien! Kaula lūzuma dzīšana ir līdz 1 gadam, bet kaula konsolidācija (saķeršanās)ir no 6 nedēļām. Tapēc ģipsi parasti lieto no 5-6 ned., bet tas, protams, atkarīgs no cilvēka ķermeņa svara un dzīšanas procesiem, jo katram pacientam tas ir individuāli.(kādam dzīst ātrāk, kādam lēnāk). Ģipsi noņemt neiesaku bez ārsta uzraudzības un rentgena. Gultā visu laiku nav jāguļ, var staigāt ar kruķiem, kruķi ir paredzēti lietošanai, kad kāja ir salauzta....

Traumatoloģija / ortopēdija

Kāda būtu ieteicamā diēta nieru mazspējas gadījumā?
Labdien!
Man ir nieru mazspēja. Kāda būtu ieteicamā diēta?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Ļoti svarīgi ir ēdienkartē ierobežot olbaltumvielas (gaļu, zivis, olas). Iesākumā no olbaltumvielām ieteicams atteikties pavisam, uzturā lietojot augļus, dārzeņus, rīsus, dažādas augu eļļas utt. Savukārt vēlāk atļautas arī olbaltumvielas. Ļoti būtiski ir uzņemt pietiekamu šķidruma daudzumu....

Veselīgs uzturs

Meitai nenosakāma slimība. Ko iesākt?
Labdien!

Mēs dzīvojam Anglijā. Mana meitiņa ir 8 mēnešus veca, viņa netur galvu, nedzird, arī sasprindzināta ir bieži, un ir redzes traucējumi.

No 2 mēnešu vecuma sāka klepot, ļoti lēni pieņemas svarā, tagad sver tikai 5,5 kg. Jau nedēļu degunā ir ielikta barības trubiņa, jo nokritās svarā sakarā ar bronhīta vīrusu. Ārsti saka, ka ir risks, ka piens var nokļūt uz plaušām un aizliedz barot caur muti, kaut gan līdz šim laikam viņai vēl nebija plaušu infekciju. Tomēr ir problēma, ka tad, kad viņa ēd, viņa bieži ieklepojas, un piens tad nāk pa degunu ārā. Ārsti grib taisīt operāciju un likt trubiņu vēderā, bet man ir jau pieredze, ka pēc tā tikai sākas plaušu infekcijas, un mākslīgā barošana, pēc manām domām, nepalīdzēs bērnam attīstīties normāli.

Viņai bija magnētiskais skans, kurā uzrāda, ka viss ir kārtībā.

Es nezinu, ko man darīt, kā glābt meitiņu, kur man griezties. 15 mēnešus vecu dēliņu es jau zaudēju, un redzu, ka tagad ārsti atkal grib izmēģināt meitai to pašu sistēmu, ko mēģināja dēlam. Es redzu, ka ir vēdera problēmas, bet bērni izskatās normāli, esmu pārliecināta, ka viņi arī redz, kaut gan ārsti nevar to noteikt. Jūtu, ka kaut kā var palīdzēt. Taču nezinu, vai medicīna nav nonākusi līdz tam, lai saprastu, kas tā ir par slimību, vai nu man vienkārši neviens negrib palīdzēt. Ļoti lūdzu, iesakiet, kur griezties un ko darīt?

Ar cieņu,
Jolanta
Atbild:
dr.Ivars Strazds
Labdien! Mans ieteikums ir klausīt speciālistus, neviens cits Jums neko citu nepateiks. Ar cieņu dr. I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Kāpēc ir problēmas ar kuņģi un vēdera izeju?
Labdien!

Esmu ļoti īpašs gadījums ar īpašām problēmām. Tā kā ārstus satikšu ne ļoti drīz, tādēļ nolēmu savu situāciju izklāstīt šeit un gūt kaut nelielu skaidrību, kas notiek ar ķermeni.

Viss sākās apmēram 2 mēnešus atpakaļ: biežas vēdera izejas, slikta dūša, vemšana, drebuļi. Tas arī vēl joprojām turpinās tikai vēl klāt nācis, ka nespēju vairs braukt ne ar kādu transportlīdzekli, jo, līdz ko es iesēžos, sākas nekontrolējami drebuļi, slikta dūša un sajūta, ka būs caureja. Tādēļ bieži vien kāpju ārā un eju ar kājām. Ļoti grūti ikdienā sadzīvot ar tādām lietām.

Stradiņos esmu nodevusi asins analīzes - viss bija lieliski, kā arī veicu sonogrāfiju - tur arī nekādu problēmu nebija. Ar vestibulāro aparātu arī nekad nekādu problēmu nebija. Esmu nedaudz sabijusies un nesaprašanās, kas tas ir un kā tālāk ar to sadzīvot.
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! No bezrecepšu medikamentiem pret jūrasslimību darbojas Vertirosan tabletes. Iesaku izmēģināt. Jādzer vismaz 30 min pirms braukšanas transportā. Arī ingvera tabletēm no dabīgiem līdzekļiem var būt efekts. Jūtīgs vestibulārais aparāts jeb tā saucamā jūrasslimība ir daudziem cilvēkiem, un tam ir arī liels sakars ar psihoemocionāliem faktoriem. Iesaku vispirms pilnībā izslēgt kuņģa un zarnu trakta saslimšanas, zarnu infekcijas, helikobaktērijas, celiakiju, pārtikas alerģijas. Izdarīt...
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Iespējams, ka Jums ir problēmas ar veģetatīvo nervu sistēmu, bet bez izmeklēšanas secinājumus nav iespējams izdarīt. Vispārējo organisma izmeklēšanu - diagnostiku šūnu līmenī var veikt mūsu medicīnas iestādē. Ar cieņu, Veselības salons 888...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc no maksts nāk smaka?
Sveiki!

Mani sāk mākt izmisums par vienu veselības problēmu. Ja varat un zinat, ko ieteikt, atbildiet, lūdzu. Dažos mēnešos esmu iztērējusi jau 1000 eiro un pusaptieku bezmazvai izlietojusi.

Man visu laiku ir slikta smaka no maksts. Ginekoloģiskajās lietās visas analīzes esmu veikusi, viss ir ok.(Pirms laika gan bija enterococus faecalis, bet ārste teica, ka tas nevar dot smaku). Lietoju arī uztura bagātinātājus imunitātei, florai utt., taču sajūta, ka tas ir kaut kas no kuņģa/zarnām.
Citreiz man apkārt vienkārši izplatas smaka, ļoti stipra (no gurniem uz leju) un vienkārši ir gaisā, un pat telpas piesūcinās ar to. Citreiz (bieži) smako kā no gāzēm. Tikai starpība, ka tas notiek visu laiku - bez apstājas. Vēl aukstās kājas pēkšņi ir palikušas ļoti siltas, un viss, kam pieskaros - drēbei, otrai kājai utt. - rada sajūtu, ka mazliet kož. Sajūta ir tāda, ka manī ir kaut kas slikts, un grib tikt ārā. Vēl ir bijis tā, ka, ja ēdu šprotes, no maksts nāk šprotu smarža, ja Dida tabletes - tad šī smarža. Kājas arī palikušas jocīgas un, liekas, smaka arī caur tām grib izlauzties. Tikko apēdu šokolādi un kājām vēl papildu jūtu šokolādes smaržu.
Kas ar mani notiek? Neviens ārsts neko nav atklājis. Ir bijušas fēču, urīna, asins analīzes, disbakteriozes anazlīzes, endoskopija, gin.usg, vēd.usg. Apakšējā zarnu pārbaude gan vienīgi nav bijusi. No kājām vēl tāds kā neliels mitrums. Sākas ar maksti (tas ir trakākais) un tad pa gabaliņam, gabaliņam pa kājām uz leju.

Jums ir kāda doma? Es nezinu, kur man iet, ko darīt. Pie 5 ginokologiem un 4 gastroenterologiem esmu bijusi. Bezjēgā. Un tas NAV manā galvā, tā reāli ir. Man neviens cilvēks blakus nevar pastāvēt, briesmīga tā smaka no manis.

Lūdzu, lūdzu atbildiet. Šis ir jau 5 mēnešus. Un pirms 12 gadiem arī tā bija. Tad pa vidu dažas vieglākas reizītes, bet metronidozol vienmēr ir palīdzējis. Tagad nekā. Un vēl man visu laiku ir uzpūties vēders.

Viss ir tiktāl, ka man jau gribas izdarīt pašnāvību.
Atbild:
Ārste-psihoterapeite Žanete Sebre
Labdien! Zinu, ka mana atbilde Jūs riktīgi sadusmos, bet tomēr to izteikšu - iznāk, ka Jūsu un ārstu izpratne par situāciju radikāli atšķiras. Ārsti saka, ka nekādas smakas nav, Jūs apgalvojat, ka ir. Iznāk divas pilnīgi atšķirīgas realitātes. Kā Jūs to izskaidrosiet? Vai gribat apgalvot, ka ārsti Jums melo? Iespējams. Bet kāpēc lai viņi melotu? Vai Jūs varētu pieļaut domu, ka kaut kas nav kārtībā ar to, kā Jūs uztverat šo situāciju? Ja esat gatava izskatīt arī šādu versiju, tad vislabāk to būtu darīt kopā ar...
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Metronidazols ārstē gardinellas, kas var pastiprināti savairoties maksts florā un radīt nepatīkamu zivju aromātu. Jūsu aprakstītais nav raksturīgs nevienai man zināmai organiskai saslimšanai, bet atgādina ožas halucinācijas. Iesaku izmeklēties un konsultēties pie speciālista (psihiatra)....
Atbild:
Iveta Līce,ģimenes ārsts
Labdien! Gadījums rets, bet interesants. Es ieteiktu pārbaudīt zarnu apakšējo daļu un lietot gremošanas fermentus - Kreon vai Pangrol 25000DV divas reizes dienā....

Psihoterapija / psihiatrija

Kā savest kārtībā kuņģi?
Labdien!
Jau ilgu laiku, ik rītu pamostoties, jūtu, ka mans vēders ir uzpūties, daudz gāzes ir sakrājušās un ir jāskrien vienmēr uz tualeti "pa lielam". Vienmēr ir šķidra vēdera izeja, un pa dienu atraudziņas nāk.
Kādu laiku likās, ka viss ir labi, gremošanas sistēma strādā, bet tagad sāku šaubīties.
Dzīvoju Anglijā, pārtika te tiešām ir nekvalitatīva, bet ir jāēd. Esmu pieņēmusies svarā par 15 kg, un lai cik ļoti necenstos to samazināt ar veselīgu ēšanu, nekas nekrītas. Man ir aktīvs dzīves veids, stradaju es arī fizisku darbu, nezinu, ko darīt, kā sakārtot kuņģi.
Ar nepacietību gaidīšu Jūsu atbildi.
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Funkcionāliem gremošanas traucējumiem iemesli var būt dažādi. Lai noskaidrotu cēloņus, jāapmeklē ārsts un jāveic izmeklējumi. Jāizslēdz celiākija, pārtikas alerģijas, helikobaktēriju infekcija, kas paaugstina kuņģa skābi utt. Iesaku sākt ar stingru diētu un dzīvesveida maiņu. Izslēdziet no diētas balto miltu produktus, samaziniet saldos augļus, atsakieties no cukura. Var lietot liesus skābpiena produktus, kuri nav saldināti. Cik vēlaties zivis, liesu gaļu, dārzeņus(ierobežojot...
Atbild:
Iveta Līce
Labdien! Jūsu sūdzības norāda par to, ka īsti nestrādā aizkuņģa dziedzeris. Varētu palietot kaut ko no gremošanas fermentiem - piemēram, Kreon vai Pangrol kapsulas, tas gremošanu sakārtotu, taču jāievēro stingra diēta un jānomet svars....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc apraksta spriežot, jums ir problēma ar gremošanas traktu. Lai ieteiktu adekvātu terapiju ir nepieciešama izmeklēšana, lai varētu uzstādīt precīzu diagnozi. Vienīgais, ko varam ieteikt bez izmeklēšanas, padzerat derīgo baktēriju un enzīmu saturošus preparātus. Kad esat Latvijā varam piedāvāt veikt pilnu organisma izmeklēšanu - diagnostiku mūsu medicīnas iestādē. Sīkāku informāciju var apskatīt : www.vs888.lv Ar cieņu, Veselības salons 888...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pie kāda speciālista vērsties?
Labdien!
Zēns (11 gadus vecs) kļuvis ļoti nervozs un īgns. Ļoti grūti ar viņu sarunāties, uzreiz paaugstina balsi. Baidās palikt viens vannasistabā, ja aizvērtas durvis, baidās gulēt viens gultā, pat ja vecāki ir tajā pašā istabā. Guļot viņam blakus, jūtu, ka aizmiegot viņš raustās.
Nezinu, pie kāda speciālista vērsties.
Atbild:
Marģers Funka ārsts
Labdien! Iegādājaties homeopatisku līdzekli 5ziedu Baha pilienus un lietojiet pēc instrukcijas...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt,ja vīrietis katru nakti miegā griež zobus?
Labdien!
Ko darīt, ja 27 gadus vecs vīrietis katru nakti miegā griež zobus? Zāles pret parazītiem ir lietotas. Katru vakaru lieto balderiāna tabletes, bet nekas nelīdz.
Atbild:
Inese Melne
Labdien! Parasti tas norāda uz to, ka organismā ir cērmes. Iesakām atkārtoti palietot pretparazītu preparātus vai veikt izmeklēšanu. Ar cieņu, Veselības salons 888...
Atbild:
ārsts homeopāts Pāvels Naumovs
Labdien! Pēc pēdējiem nopietnajiem medicīniskajiem pētījumiem starp iekšējiem cilvēka parazītiem un nakts zobu griešanu nav nekāda sakara. Šī problēma drīzāk ir saistīta ar paaugstināto centrālās nervu sistēmas uzbudināmību, piemēram, neadekvātu reakciju uz stresu. Stress - ir mūsdienu dzīves stils, tāpēc mēs nevaram no tā izvairīties, bet nomainīt savu atteiksmi kā pret stresa, tā arī pret dzīves, apkārtējās pasaules, savas dzīvas sūtībuun pienākumiem mēs varam. Un tas nav tik sarežģīti, ka...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ar uztriepi tiek diagnosticētas arī STS?
Labdien!
Biju uz parastu pārbaudi pie ginekologa, tika noņemta uztriepe. Vai ar šo uztriepi tiek diagnosticētas arī STS, tostarp sifiliss? Vai arī ir jāveic atsevišķas asins analīzes? Ir bijis neaizsargāts orālais sekss ar neuzticīgu partneri, tāpēc uztraucos. Internetā palasot pazīmes, mati ceļas stāvus gaisā, bet šodien ārste ziņoja par rezultātiem un neminēja ne vārda par STS esamību vai neesamību. Vai sifilisam nepieciešamas cita veida analīzes?
Un vai ir iespēja inficēties ar HIV orālā seksa laikā?
Atbild:
Maija Broša Rīgas 1. slimnīca, ginekologs
Labdien! Ar iztriepi sifilisu un HIV konstatēt nevar. Iztriepe parāda maksts mikrofloru. Ar HIV var inficēties arī orālā seksa laikā, jo mutē var būt sīki gļotādas defekti, un vīruss var nonākt asinīs....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai vēla ovulācija ietekmē iespēju palikt stāvoklī?
Labdien!
Man un vīram ir 30. Mēs mēģinām ieņemt bērniņu, bet nu jau nesanāk 3 gadus. Mēru BT, lietoju Ov testus, lai noteiktu ovulācijas dienu. Problēma ir tā, ka man OV ir vēlu - tikai ap 18c.d., bet pats cikls vidēji 28-29 dienas (MR ilgst 2-3 dienas). Sanāk, ka man pēc OV paiet tikai 10 -11 dienas un MR ir klāt.
Tad nu jautājums: Vai tās 10-11 dienas nav pa maz, lai mazulis pieķertos?? Nevajag būt vismaz 14 dienām? Vai manā gadījumā nevajadzētu dzert kādas zāles, lai paildzinātu to laiku līdz MR? Kā ir ar Duphaston un Clostilbegyt? Vai tas manā gadījumā man palīdzētu? Daktere tik nosaka, ka man ir vēla OV, bet neko vairāk neiesaka.
Paldies!
Atbild:
dr.G van Lubēka
Labdien! Pirms izvēlēties lietot kādas zāles, vajadzētu uzzināt iemeslu, kāpēc neiestājas grūtniecība. 1.Vajadzētu veikt USG mazajam iegurnim pēc mēnešreizēm. 2.Nodot hormonu analīzes noteiktā mēnešreižu cikla dienā, lai saprastu ir vai nav m/cikla fāzes nepietiekamība. 3.Vīram uztaisīt - spermogrammu. 4.Lai izslēgtu kādu infekciju, būtu jānodod abiem analīzes (uzsējums, iztriepe). Tālākā rīcība būtu atkarīga no izmeklējumu rezultātiem un varētu lemt par terapijas nepieciešamību....
Atbild:
Elīna Jansone
Labdien! Šāda rakstura konsultācijas un ieteikumus tīmeklī nav saprātīgi spriest! Laipni lūdzu uz JV klīniku. Ar cieņu, Dr.J.Vītols, JV klīnika...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai nevajadzētu veikt papildu analīzes pirms zāļu lietošanas?
Labdien,
saņēmu bērna (meitene, 2,5 gadi) urīna analīzu rezultatus. Leikocīti 100. Nirtītu tests negatīvs, baktērijas arī nav. Pārējie rādītāji arī normā.

Daktere steidz izrakstīt recepšu zāles (vel nezinu kādas).
Meitai pēdējā laikā bija sudzības, ka sāp - mazliet apsārtis bija (kā no autiņbiksītēm, tādas jau sen nelietojam). Daktere izteica minējumu par spalīšiem, bet konkreti uz to pārbaudījušies neesam. Zāles pret spalīšiem jau ir (mums ir divi suņi, kurus regulāri attārpojam).
Jautājums - vai nevajadzētu veikt vēl pApildus analīzes (spalīšu noteikšanai), pirms dot bērnam recepšu zāles, ko ārste steidz izrakstīt? Un, dodot zāles pret spalīšiem, tas nevarētu atrisināt problēmu?
Jo neesmu arī droša, ka pareizi būšu analīzes paņēmusi - viņa nesapratīs, ja teikšu, ka man vajag vidējo strūklu...

Ar cieņu,
Anita
Atbild:
Ivars Strazds pediatrs.
Labdien! Urīna analīzes noteikti vajag atkārtot, jo no vienas analīzes neko nevar spriest. Pirms urīna analīzes bērna urīnceļi ir labi jāapmazgā, un nav īpaši svarīgi, vai Jūs dabūjat vidējo vai pēdējo strūklu. Prettārpu zāles es ieteiktu dot tikai tad, ja helminti ir konstatēti analīzēs. Ar cieņu dr. I.Strazds...

Pediatrija / bērnu veselība

Kāpēc uzrāda hlamīdijas? Vai mazulim tās varētu būt risks?
Labdien!
Ar vīru esam kopā 10 gadus. Ārpuslaulības sakaru abiem nav bijis, bet hlamīdijas visticamāk esmu nēsājusi pasīvā formā, jo vīram tās bijušas iepriekšējās attiecībās.
Ginekologs man ir ņēmis uztriepes uz hlamīdijām, kad izlēmām par grūtniecību, bet tests bija negatīvs.
Pirms pusgada bija stresi, un parādījās pazīmes, ko var attiecināt uz hlamīdijām. Asinsanalīzēs uzrādījā Hlamīdijas (Feb.; gan IgG, gan IgA), abi uzreiz izdzērām antibiotiku kursu (Feb). Vasarā iestājās grūtniecība - vēlreiz veiktās analīzes. JOPROJĀM uzrādīja Halmīdijas (Okt).
VĒLREIZ izdzērām antibiotiku kursu (Nov. un saskaņā ar ginekologu) un mēnesi atturējāmies no seksa. Taču ansins analīzes JOPROJĀM uzrāda Halmīdijas kā pozitīvas.

Kopsavilkums - tātad sākotnēji hlamnīdijas bijušas pasīvā formā vairākus gadus. Un man nevar izārstēt arī pēc diviem antibiotiku kursiem. Vīram ansinsanalīzes neesam veikuši.

Vai ir vēl kāds iemesls, kādēļ uzrāda?
Kādi ir potenciālie riski mazulim, ja tomēr nav izārstēts?
Atbild:
dr.Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Asins analīzes var rādīt arī pārslimotu infekciju. Jāņem citas analīzes, kas pierāda infekciju esamību dzimumceļos....
Atbild:
dr.G van Lubēka
Labdien! Jūsu gadījumā labāk ir nodot urīna analīzes (reakcija PķR),un/VAI NO DZEMDES KAKLA. Hlamīdijas dzīvo organismā arī citās vietās, tas atkarīgs no Hlamīdiju veida un tipa. Lai izslēgtu dzimumceļu hlamīdijas, ir jānodod nevis asins analīzes, bet uzsējums no dzemdes kakla....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda speciālista jāveic kaulu biopsija?
Labdien!
Veicot dēlam aortas lokam angiogrāfiju, ārsts atzīmēja, ka uz krūšu kaula ir izveidojies kāds veidojums, līdz ar to ir nepieciešams veikt kaulu biopsiju. Aizbraucām uz Onkoloģijas centru, tur mūs ārsts nosūtīja uz Traumatoloģijas un Ortopēdijas slimnīcu. Aizbraucām uz turieni, ārsts saka, ka tā arī nav īstā vieta, kur mums griezties - jābrauc pie torakālā ķirurga. Lai trešajā reizē atkal nebūtu lieka braukšana, vai ir iespējams uzzināt, pie kāda speciālista mums īsti ir jāgriežas?
Paldies!
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Vispirms aprunājaties ar savu ģimenes ārstu. Domāju, ka Jūsu dēla ārstējošais ārsts vislabāk atbildēs uz šo jautājumu un arī nosūtīs pie īstā speciālista....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai pie pastiprināta apmatojuma vainīgi hormoni?
Labdien!
Jau agrajos pusaudžu gados bija problēmas ar lieko apmatojumu, tas vietām bija tumšāks un izteiktāks nekā tam vajadzētu būt. Agrāk tam gan nepievērsu uzmanību, bet ar laiku tas sāka parādīties arvien vairāk vietās - uz vēdera, starp krūtīm, kakla, sejas utt.
17 gados, kad veicu analīzes pie ginekologa, jautāju viņai par to, bet viņa atbildēja, ka ar hormoniem man viss esot kārtībā. Šobrīd man ir 20 gadi un ievēroju, ka pēdējā gada laikā apmatojums palielinās vēl vairāk, matiņi vietām kļūst vēl tumšāki, sākuši ieaugt daudzās vietās, kur no tiem mēģinu atbrīvoties.
Vai tomēr ir iespējams, ka vainīgi ir hormoni, ja jau viss tikai paliek sliktāk? Vai atkal vajadzētu vērsties pie ginekologa, lai varētu nodot analīzes un man tiktu izrakstītas kādas zāles? Vai arī tam varētu būt kāds cits iemesls?
Atbild:
dr.Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Jums jāvēršas pie ginekologa. Pēc apskates un izmeklēšanas varēs pateikt, vai Jums var palīdzēt....
Atbild:
Maija Dace Broša 1. slimnīca ginekologs
Labdien! Pastiprināts apmatojums tiešām liecina par hormonāliem traucājumiem. Jums jādodas pie endokrinologa....
Atbild:
Dr.I.Rasa
Labdien! Jūsu gadījumā ir jāgriežas pie endokrinologa uz konsultāciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tā varētu būt STS?
Labdien!
Man uz dzimumlocekļa paradījušās mazas, sarkanas pumpiņas, dažas ir arī uz priekšādiņas iekšpusē. Man sāp, kad urinēju, un galviņa ik pa laikam niez.
Pumpiņas parādījās pēkšņi - sākumā domāju, ka apsaldējos, bet, kad parādījās pumpiņas sāku uztraukties. Kas man kaiš? Vai tā varētu būt STS?
Atbild:
dr.Bozotova
Labdien! Jā, varētu būt STS, lai precizētu ir jādodas pie ārsta - urologa vai dermatovenerologa un jānodod analīzes....
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jūsu nosauktās pazīmes atbilst STS simptomiem, taču precīzu diagnozi Jūs varat iegūt, tikai nododot analīzes. Dodieties pie speciālista!...

Uroloģija / nefroloģija

Pie kāda speciālista griezties?
Labdien!
Pēdējā laikā ļoti slikti jūtos. Simptomi ir līdzīgi kā pie cukura diabēta, bet 2 reizes veikts glikozes slodzes tests, un tas ir normāls.
Cukuru ieēst vispār nevaru - uzreiz sāp acis un galva pakauša daļā. Ir sarkani acu baltumi, locītavu sāpes, ādas nieze. Pie kāda speciālista griezties? Pie ģimenes ārsta esmu bijusi, rausta plecus, jo asins un urīna analīzes pilnīgi normālas.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jums jāvēršas pie sava ģimenes ārsta. Viņš izskatīs Jūsu sūdzības, ņemot vērā Jūsu slimības vēsturi, un noteiks, pie kura speciālista jāvēršas, lai veiktu papildu izmeklēšanas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai drīkst apmeklēt masāžu, ja ir izoperēts vairogdziedzeris?
Labdien!
Vai drīkst iet uz klasisko masāžu, kakla daļas masāžu vai kādu citu relaksējošu masāžu, ja pirms 5 gadiem ir izoperēts vairogdziedzeris?
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Kakla daļas masāža nav ieteicama. Vislabāk Jums konsultēties ar savu endokrinologu, kurš pilnībā pārzina Jūsu vairogdziedzera problēmas un ieteiks, kā Jums rīkoties....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Jūtos vientuļa, zudusi interese par visu. Kā ar to cīnīties?
Sveiki!
Man ir 20 gadi. Pēdējā laikā pārdzīvoju par to, ka man nav drauga, visām manām draudzenēm tie ir. Es jūtos vientuļi, man ir zudusi interese par visu, es pastāvīgi jūtos nogurusi un miegaina, es bieži raudu. Katra sīkuma dēļ ļoti satraucos un pārdzīvoju, manī nemitīgi ir bailes, ka ir jānotiek kaut kam sliktam. Es negribu ne ar vienu kontaktēties, es tikai gribu sēdēt viena mājās. Kā cīnīties ar to?
Atbild:
Ārste-psihoterapeite Žanete Sebre.
Labdien! Izklausās, ka esat iestigusi depresīvos simptomos. Lai precizētu, vai tā ir vai nav depresija, būtu vēlams tikties ar psihoterapeitu vai psihiatru. Jūs jautājat, kā ar to cīnīties. Grūti cīnīties ar ienaidnieku, kurš ir pilnībā nepazīstams. Jāsāk būtu ar sevis iepazīšanu, saprašanu. Būtu vērts tikt skaidrībā, kāpēc ar jums ir tā, ka jums nav drauga, kāpēc esat vientuļa, kāpēc satraucaties par sīkumiem, par ko raudat, no kā īsti baidāties utt. Kad šie jautājumi kļūs skaidrāki, atradīsies arī...

Psiholoģija

Pie kāda speciālista griezties urīna nesaturēšanas gadījumā?
Labdien!
Sakiet, lūdzu, pie kāda speciālista griezties? Tantei pilnīga urīna nesaturēšana, vai mes varētu iegādāties kādus ieliknišus ar atlaidēm? Viņa vēl slimo ar psihiskām slimībām, kā arī pirms gada veica urīnnesaturēšanas operāciju, bet bez rezultātiem. Paldies par atbildi!
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Jums jādodas pie urologa, kurš noteiks, kāda ārstēšana būtu vispiemērotākā....

Diagnostika