medicine.lv skaitļos

Lietotāji online229
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai vajadzētu veikt antibiotiku kursu?
Labdien!
Man ir tāda problēma - jau ilgstoši man ir hronisks tonzilīts. Uztaisīju pēc ārsta ieteikuma pilnās asins analīzes, un tiešām ASO ir 521 (normāli, ja <200). Vai tas ir ļoti slikts rādītājs? EGĀ-16, pārējie rādītāji normā. Vai vajadzētu domāt par antibiotiku kursu vai lai organisms cīnās pats?
Atbild:
Iveta Līce,ģim. ārsts
Labdien! Iekaisuma rādītāji nav ļoti augsti. Es ieteiktu nodot laboratorijā uztriepes analīzi no žāvas, lai noteiktu mikroflofu, kāda tur atrodas un pie reizes var noteikt antibiotiku jūtību. Tad varētu zināt, tieši kura no antibiotikām var palīdzēt. Vēl var ieteikt lietot homeopātisko līdzekli Tonsilgon, kas atveseļo mandeles, jālieto ilgstoši. Lai veicas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc plaisā āda pie nagiem?
Labdien!
Man ir 63 gadi. Jau otro gadu man ļoti plaisā āda pie naga rokas īkšķiem. Ļoti sāpīgi. Plaisā tieši tajā vietā, kur īkšķa sānos augšā beidzas nags. Izskatās tā, ka plaisa ir vienā taisnē ar naga sāna malu , t.i., it kā naga turpinājumā. Vai man trūkst kādas vielas vai vitamīni? Analīzes rāda, ka D vitamīns ir 13. Ko man darīt? Smērēju rokas ar krēmu, bet tas nelīdz. Paldies!
Ar cieņu, Inta
Atbild:
Anna Bērziņa, dermatologs
labdien! Ir nepieciešams veikt papildus analīzes - tajā skaitā izmeklējumu uz sēnīšu infekciju. Ādas plaisas, zvīņošanās var liecināt par nepieciešamību lietot antimikotiskus jeb pretsēnīšu preparātus....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai tas ir normāli, ja pirms mēnešreizēm ir smērēšanās?
Labdien!
Mani visu laiku nomoka jautājums par mēnešreizēm - vai tas ir normāli, ja pirms mēnešreizēm ir smērēšanās? Teiksim trešdienas vakarā parādās gaiši brūni izdalījumi, ceturtdien un piektdien ir ļoti tumši, gandrīz melni izdalījumi, un asiņošana sākas tikai sestdien. Asiņošana turpinās vēl 4 dienas, un vēl pēc tam 2-3 dienas ikdienas izdalījumi ar gaiši brūnganu nokrāsu. Man ir 23 gadi, nav sekss, analīzes Leikocīti 3-5, Epitēlijs 7-11, Gļotas un nūjiņas ++, ir ļoti sāpīgas mēnešreizes! Paldies!
Atbild:
dr. Marina Čēma-Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Ar šo jautājumu jāiet uz apskati pie ginekologa...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik dienu laikā būtu jābeidzas kakla sāpēm?
Labdien!
Kakls sāp jau piekto dienu - sāka sāpēt pēc balss pārpūles. Tur taču nevarēja nekas "saplīst"?
Tagad sāp tieši labajā kakla pusē. Pūšu aptiekāres ieteikto hexoral spray, bet nepalīdz, dienā vēl ir labi, bet naktī sāpes neciešamas.
Ko man vēl palietot? Cik dienu laikā būtu jābeidzas kakla sāpēm? Un ko liecina sāpes tieši labajā pusē?
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien, kakls parasti sāp vai nu vīrusa dēļ ( augšējo elpceļu vīruss - tautā sauktā "saaukstēšanās" vai bakteriālas infekcijas dēļ( streptokoku infekcija - tautā sauktā angīna). Pirmajā gadījumā ir arī iesnas, aizsmakums, klepus, otrajā var būt temperatūra. Vīrusainfekcijai antibiotikas nepalīdzēs, bet angīnu tās ārstēs. Apskatot jūs, ārsts tiks skaidrībā par cēloni un nozīmēs ārstēšanu. Ilgstošām kakla sāpēm iemesls var būt arī kuņģa atviļņa slimība.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai veģetatīvās distonijas gadījumā ir droši lidot ar lidmašīnu?
Sveiki!

Pirms 2 mēnešiem man tika atklāta veģitatīvā distonija, kā arī sirds aritmija - pārsitieni, lai gan esmu tikai 19 gadus jauns.

Tas, ko gribēju noskaidrot, ir, vai man būtu droši lidot ar lidmašīnu pirmo reizi dzīvē? Jo nešaubos, ka mani sāks vajāt dīvainas domas...
Atbild:
Inese Melne
Labdien. Veģetatīvā distonija nav par iemeslu, lai nelidotu, jo tie ir funkcionāli traucējumi, bez izmaiņām orgānos un sistēmās, bet protams, tas neizslēdz panikas lēkmes, tāpēc, ja jūtaties satrauks, iesakām pirms lidojuma iedzert nomierinošos līdzekļus. Ar cieņu, Veselības salons 888

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc ir pietūkušas pirkstu locītavas?
Labdien!
Ievēroju, ka man pēdējās nedēļas laikā pietūkušas labās rokas pirkstu locītavas. Par ko tas varētu liecināt? Fiziskā slodze nav mainījusies. Nesāp.
Kāds būtu efektīvs līdzeklis, lai izvadītu sāļus no locītavām? Kam vēl man vajadzētu pievērst uzmanību?
Man 55 gadi.



Ieveroju,ka man pedejas nedelas laika pietukusas labas rokas pirkstu locitavas.par ko tas varetu liecinat?fiziskā slodzē nekas nav mainijies.nesap.kas būtu efektīgs lidzeklis,lai izvaditu sāļus no locitavam?kam vel vajadzētu pievērst uzmanibu?(man 55 gadi)
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Visbiežāk locītavu tūska ir saistīta ar locītavu iekaisumiem, tikai ir jānoskaidro kāda rakstura šie iekaisumi ir - vai reimatoīdie artrīti, vai sāļu izgulsnēšanas rezultātā radušies locītavu bojājumi vai mazkustīgums ( artrīti vai artrozes ). Tāpēc, nezinot iemeslu, neko ieteikt nevaram. Lai noskaidrotu iekaisuma iemeslu, varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī mūsu medicīnas iestādē. Sīkāku informāciju var uzzināt mājas lapā www.vs888.lv vai zvanot pa tālruni...

Reimatoloģija / kaulu, locītavu un saistaudu slimības

Vai drīkst šīs abas zāles lietot kopā?
Labdien!
Ārsts izrakstīja Elicea 10mg (no rītiem) kopā ar Alprazolam (pirms nakts miega).
Palasot instrukciju, radās jautājums, vai drīkst šīs abas zāles lietot kopā?
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite aptiekā "Inta"
Labdien! Jā, šīs abas zāles var lietot kopā - sākumā abas, tad atstāt tikai Elicea....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai iespējams nodrošināt rehabilitāciju mājas apstākļos?
Labdien!
Mans draugs cieta avārijā. Viņam tika konstatēts iegurņa kaula lūzums. Tagad jau otro nedēļu ir slimnīcā, taču jau nākamās nedēļas beigās viņš tiek izrakstīts.
Es gribētu uzzināt, kā viņam palīdzēt mājas apstākļos? Varbūt labāk uzreiz doties uz kādu rehabilitācijas iestādi?
Viņu tāpat nomoka jautājums par impotenci, proti, vai lūzums kādā veidā ietekmēs viņa seksuālo dzīvi?
Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste, Reh. centrs "Līgatne"
Labdien! Vajadzētu izrunāties ar ārstējošo ārstu. Iespējams, ka rehabilitāciju var uzsākt tūlīt pēc izrakstīšanās, bet biežāk pēc traumas vairākas nedēļas ir nepieciešams miera režīms....

Fizioterapija

Kāpēc es "situ" ar elektrību?
Labdien!
Pirms Ziemassvētkiem dabūju ar elektrību (220 volti), un kopš tā laika es visu laiku "situ" ar elektrību. Vienreiz, pat pieskaroties tv, bija uguntiņa.
Ko tas nozīmē?
Esmu ievērojusi, ka ir arī sirds pārsitieni - dienā kādas 6reizes. Pirms tam tā nebija.
Ļoti gaidu atbildi, jo esmu sabijusies.
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien, lai gan elektrotrauma var radīt sirds ritma traucējumus, domāju, ka uztraukumam nav pamata. Pārsitieni (tā saucamās ekstrasistoles) ir raksturīgas visiem cilvēkiem un parasti nav bīstamas. Sešas ekstrasistoles ir ļoti mazs skaits un nav pamata uztraukumam. Tas, ka "sitat ar elektrību", liecina par sausu gaisu telpās ( mitrums % samazināts gaisā sakarā ar apkuri aukstā laika dēļ). Tam nav sakara ar elektrotraumu pirms 3 nedēļām.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai sejas ultraskaņas tīrīšana nekaitē zobu implantam?
Labdien!

Sakiet, kas notiek, ja ir zoba implants ar kroni un veic sejas ultraskaņas tīrīšanu ar zemu frekvenci? Vai ir nepatīkamas sajūtas? Vai implantam nevar rasties kādi bojājumi?
Nekur nav atrodama šāda informācija, bet tagad šī procedūra ir tik populāra, ka domāju - šis jautājums interesē daudziem.
Paldies!

Atbild:
dr.Piskunova
Labdien! Ultraskņās negatīva ietekme uz implantiem nav reģistrēta. Esat vesels!...

Zobārstniecība / mutes veselība

Kā atbrīvoties no kārpām un vilkēdes?
Labdien!

Man gadiem ilgi ir viena liela problēma. Lieta tāda, ka man ir sistēmas sarkanā vilkēde un paralēli šai kaitei ir neskaitāms daudzums papilomu, parasto kārpu un papēžu kārpas gan uz rokām, gan uz papēžiem (uz kreisā papēža viss pilnībā klāts apmēram 35 cm2, plus uz pārējās pēdas pāri pa 20 kārpām, bet uz labās pēdas kopā kādas 30 gab.)

Darīts ir viss - gan piesaldēšanas (aptuveni 10 procedūras pie dermatologa kabinetā), gan visas iespējamās skābes un tautas medicīnas metodes, taču katra cīņa noveda pie kārpu skaita pieauguma dubultā. Rezultātā man ir grūti staigāt, visu laiku izjūtu sāpes, niezi, dedzināšanu. Es vairs nespēju saskaitīt, pie cik dermatologiem esmu bijusi, bet rezultātu nulle.

Esmu izmisumā un vairs nezinu, ko iesākt. Gribu dzīvot pēc iespējas normālāk un siltā laikā neslēpt kājas slēgtos apavos, un apmeklēt sabiedriskas vietas - baseinus, pludmales utt.

Līdz ar kārpu problēmu man ir arī cita, kuras dēļ neesmu darbspējīga - vilkēdes dēļ man ir plāna rētaina āda uz rokām, un es arī nezinu ko darīt, jo pie mazākā stipra pieskāriena, āda plīst un asiņo kā arī izraisa neizsakāmas sāpes.
Atbild:
Anna Bērziņa, dermatologs
Labdien! Mans ieteikums ir konsultēties pie imunologa klātienē. Šis speciālists nozīmēs nepieciešamos izmeklējumus, jo, pēc Jūsu apraksta spriežot, ļoti iespējams, ka imūnā sistēma nedarbojas adekvāti. Tik liels daudzums veidojumu uz ādas var liecināt par novājinātu organisma spēju pretoties vīrusam. Cīņa ar kārpām un papilomām tad būs veiksmīgāka. Kārpu ārstēšanā pielietojams arī lāzers, tādēļ, sakārtojot imūnās sistēmas izmaiņas, ja tādas ir, iesaku vērsties pie dermatologa, kas nodarbojas ar...

Dermatoloģija / ādas veselība

Pie kāda speciālista vērsties?
Labdien!
Pie kāda speciālista vērsties?
Regulāri reibst, sāp galva, tirpst pirksti, slikts miegs, slikta dūša, sasprindzinot redzi (darbā jāskatās mikroskopā).

Man 36 gadi, sieviete.

Diagnostikā atrada problēmas kaklā. Doplerogrāfijā kakla artērijas izliekušās ar iespējamu kompresiju C6 līmenī, plūsmas ātrums reducēts, izteikti venozās atteces traucējumi. Magnētiskā rezonanse - deģeneratīvas izmaiņas kakla daļā, spondilofīti, C6 hemangioma 1,5cm.
MR galvai, acis - norma.

Vingrošana kaut ko minimāli palīdz, bet sliktā dūša vienalga traucē.

Kaut kad iepriekš man mēģināja noskaidrot, kāpēc krīt mati. Visu izmeklēja un neko tādu īpašu neatrada. Tad domāja, ka varbūt galvai traucēta apasiņošana. Vai šis lietas nevarētu būt saistītas?
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Matu izkrišanai visticamāk nav sakara ar mugurkaula kakla daļas spondilozi, bet gan ar hormonālām vai vielmaiņas problēmām. Būtu nepieciešamas analīzes, kas izslēdz anēmiju, vairogdziedzera problēmas u.c. Varat konsultēties ar savu ģimenes ārstu, matu speciālisti Dr. Ingu Zemīti, veikt trihogrammu. Spondilozei kakla daļā, tās sāpēm var palīdzēt fizioterapija, ja ar to uzlabojumu panākt neizdodas, konsultējieties ar mugurkaula ķirurgu Orto klīnikā....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai šīs brilles nedarīs diskomfortu, kaitējumu?
Labdien!

Vēlējos iegādāties brilles ar dzidrinātām lēcām darbam ar datoru. Konsultējoties ar speciālistu, man tika izrakstīta recepte, papildu nosakot katrai acij +0,5, sakot, ka dzidrinātām lēcām savādāk nebūšot nekāda jēga, bet ar redzi viss esot kārtībā. Mani tomēr uztrauc tas, vai gadījumā, ja man ar redzi viss esot kārtībā, šīs brilles man tomēr neradīs kādu diskomfortu, kaitējumu!?

Inga
Atbild:
"Acu veselības centrs"
Labdien! Nē, nekādu kaitējumu tas neradīs....

Acis, optika / acu veselība

Kā lai cīnos ar komedoniem?
Labdien!

Jau 4 gadus cīnos ar komedoniem, kosmetologs nespēj tos likvidēt un, pašai spiežot, iznāk tikai labi ja puse. Pēc 1-2 dienām atkal viss ir melns un riebīgs. Gribu piebilst, ka man ir ļoti sausa sejas āda un bez krēma ar urea sastāvu man neiztikt. Ko lai es daru?

Paldies
Atbild:
Anna Bērziņa, dermatologs
Labdien! Iesaku aptiekā jautāt pēc benzilperoksīdu saturoša krēma. Tas darbojas keratolītiski (mazina raga slāņa šūnu biezumu) un sebostatiski (mazina sebuma veidošanās intensitāti) - neļauj veidoties komedoniem. Tas darbojas arī mitrinoši, tādēļ būs piemērots arī sausas ādas kopšanai. Arī azaleīnskābi saturošs gēls palīdz mazinās t.sauc."melnās pinnes". Sejas ādas attīrīšanai jālieto ādas tipam piemērots attīrīšas līdzeklis - micellārs ūdens, putas vai gēls - 2 reizes dienā....

Skaistumkopšanas saloni

Turpināt ārstēties mājās apstākļos vai tas varētu būt kas nopietns?
Labdien!

Jau vairāk nekā nedēļu ir pulsējošas sāpes galvā (aizmugure), kas vienmēr nāk komplektā ar sprandas sāpēm. Biežāk kreisā puse. Man ir 20 gadi. Man nav savilkti pleci vai spranda. Un stress arī nevarētu būt cēlonis. Turpināt ārstēties mājās apstākļos vai tas varētu būt kas nopietns?

Atbild:
Iveta Līce,ģim. ārsts
Labdien! Domāju, ka tomēr vajadzētu griezties pie ārsta, jo nepieciešams noskaidrot sāpju cēloni. Lai veicas....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādu līdzekli bērnam lietot gripas profilaksei?
Labdien!

Bērnam 4 gadi. Iet bērnudārzā.
Gripas profilaksei lieto Aflubin (5 pilieni 2 reizes dienā).
Vai Aflubin drīkst lietot tikai 3-4 nedēļas?
Ja jā, tad kādu citu līdzekli varētu lietot gripas profilaksei pēc Aflubin kursa beigām?
Atbild:
Ivars Strazds pediatrs.
Labdien! Domāju,ka Aflubin variet droši lietot 3-6 menešus. Vēl var lietot vielas, kas satur ehin'aceju, diezgan pieņemama firma, kas ražo dažādu fitoterepiju ir child life [ASV]. Ar cieņu, dr. I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai ar šo slimību man piešķirs invaliditātes grupu?
Labdien!
Man konstatēja reimatoīdo artrītu un lieta tāda, ka īsti nezinu ko darīt, jo man nav skaidrs, vai ar šo slimību man piešķirs invaliditātes grupu?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Par invaliditātes grupas piešķiršanu sakarā ar reimatoīdo artrītu Jums ir jārunā ar ģimenes ārstu, kurš pārzina jūsu veselības stāvokli, slimības nopietnību. Ar cieņu....

Reimatoloģija / kaulu, locītavu un saistaudu slimības

Pie kāda ārsta jāgriežas, lai iegūtu konsultāciju sakarā ar ginekomastiju?
Labdien!
Sakiet, lūdzu, pie kāda ārsta jāgriežas, lai iegūtu konsultāciju sakarā ar ginekomastiju? Paldies.
Atbild:
A.Kariņa ģimenes ārsts
Labdien! Ģimenes ārsts būtu pirmais, nepieciešamības gadījumā endokrinologs. p.S. Ginekomastija jauniem vīriešiem pubertātes laikā ir fizioloģiska un nav nepieciešams apmeklēt speciālistus....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai tas varētu būt herpes vīruss, vai arī kaut kas cits ?
Sveicināti!
Esmu saskāries ar nepatīkamām sāpēm uz mēles. Sāpju cēlonis ir mazas baltas pumpiņas uz mēles gala un sānos, netālu no mēles pamatnes. Sāpes pieņemas spēkā, jo pamazām sāk parādīties jaunas pumpiņas. No sākuma sāpēja tikai mēles sāni, bet tagad divas pumpiņas ir uzmetušās arī uz mēles gala, to kopskaits jau ir sasniedzis sešas. Vai tas varētu būt herpes vīruss, vai arī kaut kas cits? Līdzīgas pumpiņas ir bijušas arī iepriekš, bet parasti uzmetās tikai viena sāpīga pumpa, kas ar laiku pārgāja. Ceru, uz jūsu palīdzību.
Atbild:
zobārste S. Piskunova
Labdien! Pēc Jūsu apraksta tas ir "aftas". Jums jāgriežas pie zobārsta. Pirmajā vizītē viņš Jums pats apstrādās čūliņas un apmācīs, kā Jums jārīkojas pašam mājās. Esat vesels!...

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai ir kāda alternatīva spirālei?
Labdien!

Ielika man Mirenu (2gadi) saistībā ar endometriju-hiperflāziju. Vai spirāle var ietekmēt kuņģa darbību (skābes palielināšanās, slikta dūša, neslēdzās kardija)? Visi šie simptomi sākās, kad ielika spirāli. Vai ir kāda alternatīva spirālei? Piemēram, tabletes? Ārsts saka, ka neesot.

Paldies.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Grūti komentēt Jūsu situaciju, jo ir ļoti daudz nepieciešami papildu jautajumi, kuri palīdzētu saprast, kādas alternatīvas piedāvat....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kura ārsta viedoklim ticēt?
Sveicināti!
Manam bērnam nupat palika 5 gadi. Jau no 4 gadu vecuma novērojām valodas attīstības aizturi (valoda neattīstās). Devāmies pie neirologa, psihologa, vairākiem logopēdiem, līdz kāda logopēde ieteica doties uz Bērnu dzirdes centru. Tā arī darījām. Diagnoze - vienozīmīgi jāgriež ārā adenoīdi, un vajadzīgas drenas ausīs.
Savukārt, aizejot Gaiļezerā pie lora, lai dabutu nosūtījumu uz operāciju, teica, ka adenoīdi jāoperē, bet drenas nav nepieciešamas.

Operācīja ir 10.martā, visu laiku māc neziņa, kam ticēt.. Vai arī to izlemj operējošais ārsts, pirms operācijas?
Atbild:
Ivars Strazds pediatrs.
Labdien! Medicīnā var būt vairāki viedokļi, un visi bus kopumā pareizi. Jums jāpienem lēmums, es isti nezinu, kur atrodas Bērnu dzirdes centrs, bet es ieteiktu darīt tā, kā to iesaka bērnu specialisti no Vienības gatves. Ar cieņu dr. I.Strazds....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai šādos gadījumos ir jāveic dzemdes amputācija?
Labdien!
Man ginekoloģiskajā US apskatē uzstādīja diagnozi - adenomioze un 2 miomas - 2,5cm un 2,2cm.
Vai šādos gadījumos ir jāveic dzemdes amputācija?
Man ir 50 gadi.
Atbild:
Maija Dace Broša 1. slimnīca ginekologs
Labdien. Šo jautājumu lemj ārsts, kas jūs izmeklē. Operācijas izvēlei ir vairāki iemesli, kas jāvērtē kompleksi....
Atbild:
dr. Marina Čēma- Ozoliņa ginekologs www.aklinika.lv
Labdien! Tas ir atkarīgs no Jūsu sūdzībām. Šobrīd ir alternatīva operatīvai ārstēšanai....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai tās varētu būt Veģetatīvās distonijas izpausmes, vai tomēr vainīga varētu būt arī sirds?
Labdien!
Jau labu laiku man ir slikta pašsajūta. Tirpst rokas, kājas, dauzās vai kūleņo sirds. Pēc fiziskās slodzes ir spiedošu sāpju sajūta sirds apvidū, kas tik drīz nepāriet. Gadās, ka dur. Sāp arī mugura, ir vai nu auksti, vai tūlīt karsti, to gan var norakstīt uz manu vecumu - 57 g.
Dzīvē pēdējos gados bijis daudz zaudējumu - miruši vairāki ļoti tuvi cilvēki, pat suns un kaķis. Nācās mainīt visu dzīvē, jo jākopj mamma pēc smagas operācijas. Darbā arī pastāvīgs stress (reizēm šķiet, ka nespēju tikt galā ar visiem darbiem, neredzu nekādu jēgu tā birokrātiskajai pusei, kas aug un aug...) Nevaru lepoties ar stipru nervu sistēmu. Vai tās varētu būt Veģetatīvās distonijas izpausmes, vai tomēr vainīga varētu būt arī sirds? Ģimenes ārsts ieteica palietot Mildronatu, pagaidām nepalīdz.
Atbild:
Iveta Līce,ģimenes ārsts
Labdien! Tās varētu būt veģetatīvās distonijas izpausmes, taču, lai zinātu, vai nav sirds problēmas, tā jāizmeklē - vajadzētu veikt elektrokardiogrāfiju, veloergometriju, ehokardiogrāfiju. Taču tīri cilvēcīgi gribēos teikt, ka pie vainas ir stress, par kuru rakstāt. Mildronāts ir labs medikaments un būtu lietojams ilgstoši, tikai tad var sagaidīt kaut kādu uzlabojumu. Lai veicas....
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Izklausās pēc somatiski-veģetatīvās distonijas - kā jau pati labi apzinaties. Tomēr Jūsu teiktajā pavīd izdegšanas un/vai depresijas pazīmes. Iesaku nodot analīzes gan uz holesterīna frakcijām, gan glikozes toleranci, vairogdziedzera hormoniem un D vitamīnu. Jānosaka asinsspiediena rādījumi. Varbūt nepieciešama veloergometrija un ehokardiogramma, ja ir liels kardiovaskulāro saslimšanu risks. Mans ieteikums ir 3-6 mēnešu kurss ar kādu no jaunākās paaudzes antidepresantiem,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā rīkoties, ja pastāvīgi jūtamas durošas sāpes vēderā?
Labdien!
Sāpes sākās kādus 4 mēnešu atpakaļ, kreisajā pusē, zem ribām. Ārsts teica, ka, iespējams, ginekoloģiska problēma. Biju pārbaudīties, tur viss kārtībā, nodevu urīnu un asins analīzes, tur viss arī kārtībā. Bet tagad sāp gan kreisājā, gan labajā sānā, netālu no nabas, dursta ik pa brīžam, dažbrīd uz sirdi iet durstošas sāpes. Tad ārsts teica, ka varbūt kaut kas ar muskuļiem saistībā. Strādāju fizisku darbu, 12h dienā. Un nu jau dursta vēderu katru dienu. Dažbrīd vieglāk dažbŗid stiprāk. Kas tas varētu būt, kā rīkoties?
Atbild:
Inese Melne
Labdien! Iespējams, ka ir problēmas ar gremošanas trakta orgāniem (žultspūslis, aizkuņģa dziedzeris), bet bez izmeklēšanas - diagnostikas nevaram diagnozi ne apstiprināt, ne noliegt. Varam piedāvāt veikt diagnostiku šūnu līmenī mūsu medicīnas iestādē, lai noskaidrotu sūdzību iemeslus. Sīkāku informāciju varat uzzināt zvanot pa tālruni 27088877 vai mājas lapā www.vs888.lv Ar cieņu, Veselības salons 888...
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Iespējams, ka diskomforts saistāms ar fizisko slodzi, kuru veicat 12 h dienā. Nav skaidrs, par kāda veida slodzi iet runa. Vai tā saistīta ar smaguma celšanu utt., kā rezultātā var būt vainojama mugurkaula spondiloze vai radikulopātija, kas rada skeleta muskulatūras sāpes. Iesaku aprunāties ar fizioterapeitu, nepieciešamības gadījumā konsultēties pie neirologa....
Atbild:
Inese Melne
Labdien. Iespējams, ka ir problēmas ar gremošanas trakta orgāniem (žultspūslis, aizkuņģa dziedzeris), bet bez izmeklēšanas un diagnostikas nevaram diagnozi ne apstiprināt, ne noliegt. Varam piedāvāt veikt diagnostiku šūnu līmenī mūsu medicīnas iestādē, lai noskaidrotu sūdzību iemeslus. Sīkāku informāciju varat uzzināt, zvanot pa tālruni 27088877 vai mājas lapā www.vs888.lv Ar cieņu, Veselības salons 888...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādi faktori ietekmē permanentā grima toņa izmaiņas?
Labdien!

Vēlējos noskaidrot, kādi faktori ietekmē permanentā grima toņa izmaiņas, un cik liela nozīme ir tam, vai izmantotā krāsa satur dzelzs oksīdus?
Internetā atrodamā informācija ir pretrunīga, bet daudzos avotos lasīju, ka dzelzs oksīdus saturošās krāsas ar laiku ne tikai kļūst blāvākas, bet izteikti maina toni, (brūnie toņi kļūst sarkanīgi, melnie zilgani), salīdzinot ar šos oksīdus nesaturošām (vai vismaz mazāk saturošām) krāsām. Tomēr citos avotos tieši šīs krāsas slavētas kā stabilākas.
Kā tad īsti ir? Vai labāk izvēlēties meistaru, kas izmanto krāsas ar vai bez dzelzs oksīdiem?

Gaidīšu atbildi, paldies.
Atbild:
Mikropigmentācijas centrs PMC
Labdien. Atbildot uz jūsu jautājumu, runa būs par pigmentiem, kuri domāti vairākkārt uzacīm. Visa izejviela pigmentiem dalās uz organisko ( nemetālu savienojumi ar skābekli, šī ir sintezēta laboratorijās krāsviela) un neorganisko ( dažādu metālu savienojumi ar skābekli, šī ir no minerālvielām dabūta pūderviela). Visi pasaules krāsu ražotāji izmanto tikai šīs divas izejvielas. Uzacu pigmentos VISI ražotāji lieto neorganiskas izejvielas, tajā starpā dzelzs oksīdus ( sarkanus, melnus,...

Skaistumkopšanas saloni