medicine.lv skaitļos

Lietotāji online475
Aktīvie uzņēmumi12800
Nozares raksti1626
Ekspertu atbildes21477
Raksti : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Mirdzošas ādas noslēpums

Mirdzošas ādas noslēpums

Skaista un maiga āda ir katras sievietes sapnis. Lai būtu patīkama pieskārienam, svaiga un starojoša, tā liek mums ik dienas par sevi rūpēties. Ādas attīrīšana ir pirmais solis ceļā uz skaistu un maigu ādu. To vislabāk veikt, izmantojot skrubi. 

Enerģijas batoniņi – gards našķis vai spēka avots? Vērtē uztura speciāliste

Enerģijas batoniņi – gards našķis vai spēka avots? Vērtē uztura speciāliste

Salds, tomēr veselīgāks par konfektēm un dod enerģiju – šis brīnumainais produkts ir enerģijas batoniņš, garda uzkoda no graudaugiem, riekstiem, augļiem vai ogām, ar ko remdēt izsalkumu un atjaunot enerģijas rezerves. Ar ko šādi batoniņi atšķiras no citiem saldumiem un kas nosaka to uzmundrinošo raksturu, stāsta uztura speciāliste.

Kā atrast piemērotu aprūpētāju?

Kā atrast piemērotu aprūpētāju?

Dažādu apstākļu dēļ var rasties situācija, kad tuviniekiem nav iespējas uzņemties veca vai slima cilvēka aprūpi. Atrast piemērotu aprūpētāju, savukārt, var būt sarežģīti – ja nav zināms, ko īsti meklēt un pie kā vērsties. Pastāv vairāki aprūpētāju veidi ar dažādu pakāpju kvalifikāciju, tomēr pats galvenais – šim cilvēkam jābūt ar pozitīvu attieksmi, empātiju un jāsaprotas ar aprūpējamo.

21 veselīga recepte, kā piešķirt ūdenim garšu: Iesaka farmaceite

21 veselīga recepte, kā piešķirt ūdenim garšu: Iesaka farmaceite

Par labāko dzērienu mūsu ķermenim tiek uzskatīts tīrs ūdens, taču daļa cilvēku apgalvo, ka viņiem negaršo un nepatīk dzert ūdeni tā vienveidīgās garšas dēļ. Taču pastāv neskaitāmi veidi, kā sevi “apmānīt” un uzņemt optimālu ūdens devu. Viena no metodēm, kā padarīt dzērienu tīkamāku acīm un uzlabot tā garšu, ir dažādu dārzeņu, augļu un garšaugu pievienošana.

Ārste:  Vairums Latvijas iedzīvotāju ar uzturu omega-3 taukskābes uzņem krietni par maz

Ārste: Vairums Latvijas iedzīvotāju ar uzturu omega-3 taukskābes uzņem krietni par maz

Vasara ir gadalaiks, kad cilvēki jūtas enerģiskāki, pavada daudz laika svaigā gaisā, veic daudzveidīgas fiziskās aktivitātes un vairāk ēd sezonālos dārzeņus, augļus un ogas. Tomēr daudzas organismam nepieciešamās uzturvielas, īpaši omega-3 taukskābes, netiek uzņemtas pietiekamā daudzumā. 

Klāt kabaču sezona – kā tos veselīgi un garšīgi pagatavot?

Klāt kabaču sezona – kā tos veselīgi un garšīgi pagatavot?

Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām un garšīgām maltītēm, ieskaties padomos, ar kuriem dalās sertificēta uztura speciāliste un farmaceite.

Kuri produkti ir īpaši ieteicami, rūpējoties par sirds veselību? Iesaka speciālisti

Kuri produkti ir īpaši ieteicami, rūpējoties par sirds veselību? Iesaka speciālisti

„Lai rūpētos par sirds veselību visai ģimenei, mums katram ir svarīgi zināt, kā un kuri no ikdienā lietojamiem produktiem vislabvēlīgāk ietekmē sirds veselību,” saka farmaceits Vadims Brižaņs un kopā ar uztura speciālisti noskaidro, kuri produkti mums ir īpaši ieteicami, rūpējoties par savas sirds veselību!

8 padomi uztura plānošanai atvaļinājuma laikā

8 padomi uztura plānošanai atvaļinājuma laikā

Laiska atpūta, mazliet slinkuma, nesteidzīgas uzkodas, gardi našķi un lieliskā iespēja sev neliegt neko – tieši šāda pieeja bieži vien raksturo atpūtnieku ikdienas ritmu un ēdienu izvēli atvaļinājuma laikā. 

Uz pacientu orientēta veselības aprūpe

Uz pacientu orientēta veselības aprūpe

“1 min klīnikā” var saņemt veselības aprūpes pakalpojumu dzīvību neapdraudošu saslimšanu gadījumos, veikt dažādas manipulācijas, nodot analīzes, veikt vakcināciju. Turklāt iestādes darba laiks ir ļoti draudzīgs pakalpojuma saņēmējam no plkst. 7.00 līdz 23.00 katru dienu.

TOP 6 vasaras zaļumi – veselībai un garšu dažādībai

TOP 6 vasaras zaļumi – veselībai un garšu dažādībai

Vasara nāk ar svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ar ko varam dažādot un pilnveidot savu ikdienas ēdienkarti, uzņemot svarīgos vitamīnus un minerālvielas. Taču vai atceries ikdienā izmantot arī dažādos zaļumus un garšaugus, kas jau ir pieejami plašā klāstā? Kurus garšaugus un cik daudz iekļaut savā ēdienkartē? Ko tie sniedz mūsu organismam?