Šķiedrvielu nozīme ikdienas uzturā

Šķiedrvielu nozīme ikdienas uzturā

Runājot par veselīgu uzturu, bieži dzirdam vārdu "šķiedrvielas" jeb "balastvielas". Taču, ņemot vērā, ka šķiedrvielas neuzsūcas mūsu organismā, kā, piemēram, tas notiek ar taukiem un ogļhidrātiem, īsti nav saprotams, kā šķiedrvielas var palīdzēt mūsu organismam.
Brokastu izlaišana noved pie pārēšanās – mīts vai patiesība?

Brokastu izlaišana noved pie pārēšanās – mīts vai patiesība?

Ikdienas steigā mēdz gadīties, ka īsti neatliek laika kārtīgu brokastu ieturēšanai par spīti pieņēmumam, ka tā ir dienas svarīgākā ēdienreize. Taču Bedfordšīras Universitātes zinātnieki nākuši klajā ar jaunu paziņojumu, kas apstrīd šo populāro pieņēmumu.
Atkarība no ēdiena. Kā to atpazīt un novērst?

Atkarība no ēdiena. Kā to atpazīt un novērst?

Vai tu ēd, lai dzīvotu, vai dzīvo, lai ēstu? Ja ēšana kļuvusi kompulsīva un nekontrolējama, tā ir pazīme, ka radusies atkarība no ēdiena.
8 veidi, kādos kurkumas tēja var uzlabot tavu veselību

8 veidi, kādos kurkumas tēja var uzlabot tavu veselību

Kurkuma – oranžā eksotiskā garšviela – tiek uzskatīta par visu garšvielu karalieni. Tā ne tikai piešķir ēdienam lielisku garšu un krāsu – tai ir arī daudzas īpašības, kas labvēlīgi ietekmē veselību.
Vai ir iespējama alerģija pret cukuru?

Vai ir iespējama alerģija pret cukuru?

Cukurs ir bieži sastopama uztura sastāvdaļa – tas atrodams daudzos produktos. Ķermeņa šūnas izmanto cukuru enerģijas ražošanai, tādēļ nelabvēlīga reakcija uz cukuru var izraisīt nopietnas komplikācijas.
Tēja – brīnumlīdzeklis tavai veselībai un labai omai

Tēja – brīnumlīdzeklis tavai veselībai un labai omai

ASV Klīniskā uztura žurnālā publicētais pētījums pierāda, ka tēja patiešām ir brīnumlīdzeklis, kas rosina liekā svara zudumu, kavē hroniskas slimības un uzlabo garastāvokli.
Pētījums: Nepietiekams glutēna daudzums uzturā var palielināt 2. tipa diabēta risku

Pētījums: Nepietiekams glutēna daudzums uzturā var palielināt 2. tipa diabēta risku

Bezglutēna diēta mūsdienās kļuvusi par modes lietu. To ievēro ne tikai celiakijas jeb glutēna nepanesamības slimnieki, bet arī tie, kas cer tādā veidā uzlabot savu veselību. Hārvardas universitātes zinātnieku veiktais pētījums atklāj, ka nepietiekams glutēna daudzums organismā var nodarīt vairāk ļaunuma nekā labuma, ja no tā izvairās nepamatoti.
Skolēna ēdienkarte – kā nodrošināt pilnvērtīgu uzturu un veselīgas uzkodas?

Skolēna ēdienkarte – kā nodrošināt pilnvērtīgu uzturu un veselīgas uzkodas?

Tieši no dienas režīma un slodzes ir atkarīgs, kādas uzkodas bērnam jāpiedāvā un kā būtu jāplāno viņa ēdienreizes, lai atvase visas dienas garumā ēstu veselīgi un savam vecumam atbilstoši.
5 vitamīniem bagāti produkti, ko iekļaut ēdienkartē rudens sezonā

5 vitamīniem bagāti produkti, ko iekļaut ēdienkartē rudens sezonā

Bagātīgā un dāsnā rudens raža ir vitamīniem bagāta, tāpēc ir īstais laiks šo velšu baudīšanai. Stiprināt imunitāti garajam ziemas periodam vislabāk ir tieši ar sezonas augļiem un dārzeņiem.
7 vērtīgākie produkti rudens vīrusu laikam. Skaidro farmaceite

7 vērtīgākie produkti rudens vīrusu laikam. Skaidro farmaceite

Šogad rudens atnācis negaidīti ātri, un šim gadalaikam līdzi nāk arī dažādas saaukstēšanās un vīrusi. Kā savlaicīgi sagatavoties negantajai vīrusu sezonai?