medicine.lv skaitļos

Lietotāji online101
Aktīvie uzņēmumi12804
Nozares raksti1636
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Sirds sažņaudzas - vakcīnas vai pārdzīvojumu rezultāts?
Labdien!

Mani pēdējā laikā nomoka bažas par manu sirdi, dažreiz miera stāvoklī, un arī, veicot fizisku darbu, jūtu, ka sirds tā kā sažņaugtos, to ir grūti vārdiem aprakstīt, citiem vārdiem sakot - vienu reizi spēcīgi iepukstas. Sajūtas nav sāpīgas, bet ir biedējošas. Šo sajūtu es izteikti jūtu kreisajā krūškurvja pusē.

Jau pāris gadus man ir diagnosticēti somatiskie nervu sistēmas traucējumi, kas parasti izpaudās kā drebuļi, elpas trūkums un ātra sirds ritma lēkmes, pēc kuru beigām ir liels nogurums, tam tālāk seko vēlme iet pagulēt, bet nekad neizpaudās ar augstāk aprakstīto problēmu.

21.08.2021 saņēmu otro "Pfizer" vakcīnu, pēc kuras sekoja gripai līdzīgi simptomi, spēcīgas vēdera sāpes un acu sāpes. Simptomi pārgāja trīs dienu laikā.

Es uztraucos, vai tas nav saistīts ar šo vakcīnu, vai arī tas tomēr ir pārdzīvojumu rezultāts? Kā man būtu jārīkojas šajā situācijā?

Esmu vīrietis, 29 gadi, 183 m, 74 kg, bez kaitīgiem ieradumiem.

Paldies!

Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Visdrīzāk šīs sūdzības ir saistītas ar psihosomatiskajiem traucējumiem, bet, neveicot nekādus izmeklējumus, caur internetu to viennozīmīgi nevar apstiprināt. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma pārbaudi mūsu medicīnas iestādē, lai noskaidrotu, vai pie Jūsu sūdzībām ir pie vainas tikai problēmas ar veģetatīvo nervu sistēmu, vai ir vēl kādas citas veselības problēmas. Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877, vai www.vs888.lv. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Par ko var liecināt neliels, sāpīgs bumbulis pie anālās atveres?
Labdien!!

Vīrietis, 20 gadi. Vakar pamanīju tādu kā bumbuli tieši pie anālās atveres, apmēram zirņa lielumā. Tas ir mīksts un sāp, kad aiztiek. Šodien pamanīju, ka ap anālās atveres vietu kaut kur tek asinis. Pēc sajūtām šķiet, ka no tā bumbuļa, jo vēdera izejā asinis nav. Ko darīt? Pie kā vērsties?

Paldies!
Atbild:
Dr. V. Moisejenko
Labdien! Jums, visticamāk, ir ārējais hemoroidālais mezgls, kurš ir plīsis, tāpēc Jums arī varēja parādīties asinis. Bet līdz ar to Jums ir sāpju atvieglojums....

Proktoloģija

Pusaudzei lēkmjveida vēdera sāpes un slikta dūša - pie kāda speciālista vērsties?
Labdien!

Pusaudzei ir 12 gadi. Jau vairāk nekā pusgadu cīnāmies ar sekojošu problēmu. Periodiski uznāk pēkšņas lēkmjveida sāpes vēderā un slikta dūša. Ir izslēgti visi piena produkti, jo bija aizdomas, ka tas varētu būt iemesls, taču šīs lēkmes nav prognozējamas, parasti uznāk pašā vakarā. Ik pa laikam vienkārši moka slikta dūša. Ir veikta vēdera dobuma USG, ar to viss ir kārtībā. Vai Jūs, lūdzu, varētu ieteikt, pie kāda speciālista varētu vērsties ar šo problēmu, lai varētu veikt padziļinātāku izpēti?

Jau iepriekš paldies pat atbildi!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc apraksta spriežot, varētu problēmas būt ar gremošanas trakta traucējumiem, parazitāra infekcija vai arī funkcionāli nervu sistēmas traucējumi. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma pārbaudi šūnu līmenī mūsu medicīnas iestādē, balstītu uz biorezonansi. Izmeklējuma laikā tiek pārbaudīts katrs orgāns un sistēma un noskaidroti iekaisuma procesi organismā, patogēnā mikroflora un funkcionālas izmaiņas. Sīkāku informāciju var uzzināt www.vs888.lv, vai zvanot uz tālruni...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kāpēc bērns ieklepojas pie katra norītā ēdiena kumosa?
Labdien!

Bērns (5 gadi) aptuveni pirms mēneša slimoja ar klepu (aptuveni 5 dienas bija klepus, nebija citu simptomu - ne iesnas, ne temperatūra). Klepus pārgāja, lietojām tikai atkrēpojošu sīrupu un tējas. Aptuveni 3 nedēļas pēc atveseļošanās bērns ēdot pie katra kumosa ieklepojas, sajūta, it kā viņam kaut kas kaklā kairinātu, kad norij pārtikas kumosu. Vai vajadzētu pārbaudīties pie kāda speciālista?

Paldies!
Atbild:
Dr. I. Strazds
Labdien! Pamēģiniet dot ēdienu mazākām porcijām, bet biežāk. Tāpat skatieties, lai ēdiens nebūtu pārāk piparots un atbilstu viņa vecumam. Ja pēc mēneša Jums liekas, ka problēma nepāriet, tad iesaku vērsties pie pediatra....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai tas ir normāli, ka mēnešreižu 5. dienā asiņošana beigusies, bet 6. dienā atkal ir viegla asiņošana?
Labdien!

Vēlējos saprast, vai viss ir kārtībā. Jau 4 mēnešus cenšamies tikt pie bērniņa, bet pagaidām ne īpaši veiksmīgi. Tad nu esmu sākusi vērot savu organismu, mērot BT un pētot izdalījumus. Cikls man ir 29 dienas un no tām mēnešreizes ir 6 dienas. Meklēju informāciju, bet neatradu, tādēļ gribu pajautāt, vai viss notiek pareizi ar manām mēnešreizēm. Cikla 1. un 2. dienā ir ļoti spēcīgas mēnešreizes, 3. dienā viegli smērējās, 4. dienā atkal drusku vairāk, 5. dienā mēnešreizes it kā beigušās, bet 6. dienā atkal viegli asiņo. 7. dienā mēnešreizes ir pavisam beigušās.

Jāpiemin, ka vienreiz devos pie ginekologa 8. cikla dienā, un viņa man teica, ka izskatās, ka ir bijusi ovulācija, jo redzams blīvs šķidrums iegurnī. Tika nozīmēta atkārtota pārbaude pēc diviem mēnešiem tieši cikla 5. dienā un tad tāds blīvs šķidrums vairs netika konstatēts.

Vai tas ir normāli un pareizi, ka cikla 5. diena ir tukša? Vai var būt tā, ka ovulācija notiek mēnešreižu laikā? Jo šobrīd, vadoties pēc it kā ovulācijas laika, kas ir 16. diena, stāvoklī palikt nav izdevies.
Kā saprast, kad ir piemērotākais laiks, lai paliktu stāvokli? Jo izteiktas staipīgas gļotas pa šiem trim mēnešiem nav manītas.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jūsu aprakstītā situācija ir pavisam normālas mēnešreizes. Mēnešreižu laikā ovulācija nenotiek. Nevajag ieciklēties uz konkrētām cikla dienām. Dzīvojiet normālu dzimumdzīvi, nerēķinot dienas, un dariet to, kad vēlaties. Intensīva plānošana un sava organisma norišu analīze rada stresu, kura rezultātā bremzējas ovulācija un arī partnerim rada problēmas ar spermas kustīgumu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir droši vakcinēties pret Covid-19, ja ir endometrioze?
Labdien!

Vai ir droši potēt vakcīnu pret Covid-19, ja man ir endometrioze un, lai to kontrolētu, nākas lietot kontracepcijas līdzekļus?

Man ir 32 gadi. Kontracepciju lietoju jau apmēram 4 gadus. Uztrauc tas, ka internetā bija parādījusies informācija, ka viena sieviete no tā nomira, jo veidojās trombi.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Potēties ir absolūti droši un pat ļoti ieteicami. Pasaulē ik mirkli no kaut kā mirst cilvēki, bet nevar taču vienu ziņu internetā uztvert kā patiesību. Preparātus lieto miljoniem sieviešu bez problēmām....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds varētu būt cēlonis pārāk biežai nepieciešamībai apmeklēt tualeti pa lielam?
Labdien!

Ir tāda problēma, ka eju pārāk bieži uz tualeti pa lielam. Dienā tas var būt pat līdz 6-7 reizēm, citu dienu tikai 4-5. Un visu laiku ir šķidrs vēders. Tika veikta kolonoskopija. Konstatēja, ka ir ārējie hemoroīdi. Tad man izrakstīja svecītes un smēri, ko lietoju, bet tāpat man ir šķidrs vēders un asinis tek. Kas vēl varētu būt par vainu?

Paldies!
Atbild:
Dr. V. Moisejenko
Labdien! Jums vajadzētu steidzami griezties pie proktologa, un, visticamāk, ir jātaisa kolonoskopija, jo šie simptomi liek domāt par to, ka Jums varētu būt resnās zarnas iekaisums, ko sauc par kolītu....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc sūdzībām spriežot, ir gremošanas trakta problēmas. Iespējams, ir kāda zarnu infekcija un disbakterioze. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī, kuras laikā tiek pārbaudīts katrs orgāns un sistēma un noskaidroti iekaisuma procesi, patogēnā mikroflora (sēnes, parazīti, baktērijas, vīrusi) un funkcionālās izmaiņas. Par pierakstu un sīkāku informāciju var zvanīt darbdienās uz tālruni 27088877 vai www.vs888.lv. Ar cieņu,...

Proktoloģija

Vai saaukstēšanās grūtniecības laikā var ietekmēt gaidāmā mazuļa veselību?
Labdien!

Esmu (37 gadi) 8. grūtniecības nedēļā pēc jau 3 piedzīvotiem spontāniem abortiem. Esmu ļoti norūpējusies nevis par sevi, bet par bērniņu. Trīs dienas esmu saaukstējusies, deguns ciet, jāšņauc visu laiku, lai kaut cik elpotu caur degunu. Mazliet ir sauss klepus, bieža šķaudīšana, temperatūra 37.1, naktīs ļoti karsti, svīstu, bet labi, ka galva nesāp. Zvanīju ārstam ar domu, lai kaut ko iesaka, varbūt covid testu jāuztaisa vai uz slimnīcu jādodas uz ultraskaņu... Nekā - varu iedzert paracetamolu un atpūsties, pat uz darbu varu iet. Mani tas neapmierina, ļoti vēlos saprast, vai mana saslimšana neskar bērnu. Lasot Google (nav citu variantu, ja ārsts nepalīdz), teikts, ka parastas iesnas nekādi neskar bērnu, tikai pašai man neērtības sagādā, bet, ja tā ir gripa, bērns var piedzimt ar veselības problēmām. Tagad sēžu un uztraucos, kā tur īsti ir. Jo tā deguna šņaukšana, šķaudīšana tiešām ar tādu spiešanu sanāk, ka liekas, ko izspiedīšu pa otru galu. Pārbaude būs pēc nedēļas, bet sirds mieru man gribētos jau tagad.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Ir jādodas pie ģimene ārsta, lai noteiktu parādību cēloni. Ieteicams veikt arī Covid testu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai šie simptomi tiešām liecina par hemoroīdu, vai tos izraisījušas antibiotikas?
Labdien!

No 15.09. jau slimoju, bija angīna un rotavīruss, bet tie jau ir izārstēti un uz doto brīdi ir urīnceļu iekaisums, palielināti limfmezgli vēderā un uz pleciem, temperatūra 37.8. Ultrasonogrāfijas rezultātos viss ir kārtībā, analīzes arī labas, bet šodien uz vakarpusi man ir sāpes aiziet uz tualeti pa lielam, un tur viss ir sārtā, sarkanīgā krāsā?

Paldies!
Atbild:
Dr. V. Moisejenko
Labdien! Visticamāk, tās ir disbiozes pazīmes, kuras varēja izraisīt antibiotiku terapija....

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kādus vingrinājumus var veikt pārpūlētām acīm?
Labdien!

Vai varat, lūdzu ieteikt vingrinājumus pārpūlētam acīm?


Jau iepriekš pateicos!
Atbild:
Alekss Hercbergs, Meditācijas un sevis izzināšanas studija "Soham.lv"
Labdien! Joga piedāvā veselu tehniku sēriju redzes muskuļu stiprināšanai. Prakses ir dažādas un vislabāk tās būtu apgūt pie skolotāja, bet te būs daži praktiski ieteikumi, kas noderēs pārslogotu acu gadījumā. 1. Samērcē plaukstas ar aukstu ūdeni un apskalo seju un aizvērtās acis - pāris reizes būs gana. Tas ir labs iesākums vairāku tehniku sērijai. Šī samērā vienkāršā procedūra stimulēs asinsriti acīs, samitrinās un tonizēs tās. 2. Saberzē plaukstas 5-10 sekundes, līdz tās kļūst pietiekami siltas, un...

Acis, optika / acu veselība

Cik ilgi pēc ģipša noņemšanas no kājas var būt stīvuma sajūta kājā un sāpes staigājot?
Labdien!

Cik ilgi pēc ģipša noņemšanas no kājas (bija lauzta) var būt stīvuma sajūta kājā un sāpes staigājot?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Stīvuma un sāpju sajūtas ilgums pēc ģipša imobilizācijas ir atkarīgs no tā, kā tiek atjaunota slodze un kustību apjoms. Iesaku konsultēties pie fizioterapeita vai rehabilitācijas ārsta....

Fizioterapija, rehabilitācija

Vai tas ir normāli, ka pēc fiziskās slodzes reibst galva un ir spiediens galvā?
Labdien!

Kādu laiku veicot vingrinājumus, noreibst galva un pēc treniņa spiediens galvā tāds, ka ausis krīt ciet. Vēlējos noskaidrot, vai tas ir normāli vai tomēr jāvēršas pie kāda speciālista? Man ir 25 gadi. Varbūt slodze par lielu un viss kārtībā, vai tomēr jāpārbaudās?

Paldies!
Atbild:
Sertificētas fizioterapeites Kristīnes Siričenko fizioterapeita prakse
Labdien! Spriežot pēc Jūsu simptomiem, tā varētu būt nepiemērota slodze, kad konkrētā gadījumā kompensatori iesaistās citi muskuļi (plecu joslas muskulatūra), radot pārslodzi kakla daļas un plecu joslas muskuļos, kā arī varētu būt nepareizs elpošanas stereotips vingrojumu laikā. Šādā gadījumā es Jums ieteiktu vērsties pie fizioterapeita, lai novērstu miofasciālu saspringumu un iemācītos pareizu kustību stereotipu. Fizioterapeits iemācīs aktivizēt konkrētos muskuļus un pareizu vingrojumu...

Fizioterapija, rehabilitācija

Vai iespējama grūtniecība, izsargājoties un lietojot kontracepcijas tabletes?
Labdien!

Esmu diezgan nesaprotamā situācijā. Nodevu asins analīzes, un ārsts saka, ka es esot stāvoklī jau 3 nedēļas (šī man ir pirmā reize grūtniecībā), taču pēc sajūtām vai kā citādāk nekas nav.

Mēnešreizes arī nupat bija, viss, kā vajag. Ar draugu izmantojam prezervatīvus un lietoju jau vairākus mēnešus kontracepcijas tabletes. Kā tas ir iespējams? Vai nevarētu būt kāda kļūme analīzēs vai kā? Varbūt, ja esmu nodevusi analīzes mēnešreižu laikā, tas ko ir mainījis?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Teorētiski, ja kontracepcijas tabletes lietotas precīzi un vēl lietots prezervatīvs, ir bijušas mēnešreizes, grūtniecība nevarētu būt. Dodieties vēlreiz pie ārsta....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā pareizi lietot šīs zāles?
Labdien!

Ārsts izrakstīja dzert "Duphaston" 10 dienas, tad jāsākoties mēnešreizēm, un tad 5 dienas jālieto citas zāles- "Clostilbegyt". Nevaru dakteri sazvanīt, un mazliet apjuku. Vai pēc 10. dienas uzreiz jādzer otras zāles, vai jāgaida mēnešreizes un tad jāsāk dzert tās 5 dienas?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jautājums nesatur informāciju, kādēļ jālieto zāles. No tā arī atkarīga ārstēšanās shēma. Tikai jūsu ārsts Jums pateiks, kad Jūsu menstruālā cikla laikā jāuzsāk šo tablešu lietošana, jo shēmas ir dažādas. Parasti šo preparātu uzsāk jaunā menstruālajā ciklā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda ārsta jāvēršas, ja mēdz parādīties asas sāpes celī?
Labdien!

Pie kāda ārsta būtu jāgriežas, ja mēdz parādīties asas sāpes kreisajā celī? Kopš jūlija bijušas vairākas epizodes, sāpes parādījās, kad tupus pozā kaut ko darīju - slaucīju grīdu, tad pēkšņas asas sāpas, ka jādomā, kā augšā tikt. Tāpat ir bijis dārza darbos. Pēc tam asas sāpes nav, ir nedaudz jutīgs, bet pēc pāris dienām viss atkal mierīgi.

Ģimenes ārsts neko daudz nekomentēja, tikai to, ka tuvojas 40 un tā varot būt. Es pati gan gribētu aiziet pie kāda speciālista un pārbaudīties, tikai nezinu, pie kā vērsties.

Paldies!
Atbild:
Dr. M. Funka
Labdien! Vajadzētu pie traumatologa nokļūt, prasītos izmeklēšana, ja ir arī locītavas ķīlēšana reizēm, tad MR. Izskatās pēc meniska kairinājuma. Var padzert glukozamīna preperātus....
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Variet konsultēties pie traumatologa vai pie rehabilitācijas ārsta. Iespējams, nepieciešami papildu izmeklējumi....
Atbild:
Agris Briedis, tehniskais ortopēds
Labdien! Lai izslēgtu nopietnus bojājumus, vispirms rekomendēju apmeklēt ārstu traumatologu - ortopēdu: https://www.ortopedija.lv/specialisti#OskarsGainutdinovs Protams, lai uzturētu ķermeni atsperīgu, noderēs nodarbības pie fizoterapeita: https://www.ortopedija.lv/specialisti#IrinaBelusova Varbūt kāds no viņiem ieteiks ortozi locītavas atslogošanai: https://www.ortopedija.lv/kajas-ortozes Ievērojiet dienas režīmu, ejiet laicīgi pie miera un agri celieties! Lai možs...

Traumatoloģija / ortopēdija

Uz kādām veselības problēmām var norādīt sāpes muguras lejasdaļā, kas pārgājušas uz augšstilbu un ikriem?
Labdien!

Gribu jautāt - kāda problēma varētu būt ar manu veselību, ja man nekad nav bijis tā... Sāka sāpēt muguras lejas daļā (precīzāk, krusti, tā man ir problēma pēc vairākām avārijām motokrosā un plus patreiz ir darbs ar smagumu cilāšanu, bet daru to pareizi), tad pārgāja sāpes uz augšstilbu un tagad sāp ikri, nevaru pielikt kāju pie zemes, jo sāpes ir vienkārši neciešamas. Jau lietoju pretsāpju zāles "Airtal", cits nekas nepalīdzēja.

Paldies!
Atbild:
Dr. M. Funka
Labdien! Izklausās, ka problēmas saistītas ar izmaiņām jostas skriemeļos. Diagnozes precizēšanai vēlama mugurkaula RTG izmeklēšana. No ārstēšanas iespējām iesaku sākt ārstniecisko fizioterapiju, fizikālās procedūras, lokāli - vakaros sildošas ziedes, kā arī osteorefleksoterapijas manipulācijas. Skatiet vairāk: www. osteorefleksoterapija.lv Ar cieņu,...
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Visdrīzāk, ir problēmas ar mugurkaulu. Nepieciešami papildu izmeklējumi....
Atbild:
Kristīne Siričenko, fizioterapeita prakse
Sveiki! Minētie simptomi liecina par nervu saknītes kompresiju jostas dalā. Iesaku vērsties pie vertebrologa, lai veiktu nepieciešamos izmeklējumus un nozīmētu medikamentozu ārstēšanu. Noteikti iesaku apmeklēt arī fizioterapeitu pēc akūtu sāpju perioda, lai novērtētu Jūsu funkcionālo stāvokli. Fizioterapeits sniegs konsultāciju ergonomiski pareizā ķermena noslogošanā un iemācīs Jums nepieciešamos vingrojumus....

Osteopātija

Vai jādodas uz ginekoloģijas pārbaudi, ja nav seksuāla rakstura attiecības un tādas nav arī bijušas iepriekš?
Labdien!

Jautājums - vai ir vērts doties uz ginekoloģijas pārbaudi, ja nav seksuāla rakstura attiecības un tādas nav arī bijušas iepriekš? Vai veikt dzemdes kakla pārbaudi un vai tas nepieciešams, ja nav seksuālu attiecību?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Ginekoloģiskā profilaktiskā apskate ir svarīga neatkarīgi no seksuālajām attiecībām. Veikt dzemdes kakla pārbaudi vajag jebkurā gadījumā, un tas ir iespējams....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pārcelt žultspūšļa operāciju, ja tajā dienā paredzētas mēnešreizes?
Labdien!

Man ir plānota žultspūšļa operācija (laparoskopiska holecistektomija) un tajā dienā plānojas būt mēnešreizēm. Vai operāciju ir vērts pārcelt?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Sievietēm operācijas neveic mēnešreižu laikā, taču ne tāpēc, ka paciente vai ārsts tādēļ justos nekomfortabli. Galvenais iemesls ir fizioloģiskās izmaiņas, kas organismā notiek menstruācijas laikā, – tās var apgrūtināt pēcoperācijas gaitu. Šajās dienās asinis ir šķidrākas, tāpēc brūces dzīst lēnāk, un operācijas norise var būt neparedzama....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā ātrāk un efektīvāk ārstēt ārējās pēcdzemdību šuves?
Labdien!

Kā ātrāk un efektīvāk ārstēt ārējās pēcdzemdību šuves?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Ja ir problēmas ar pēcdzemdību šuvēm, jādodas pie ginekologa, jo parasti īpaša ārstēšana nav vajadzīga. Kāda ārstēšana nepieciešama, noteiks ārsts, redzot konkrēto situāciju. Svarīgi ir ievērot tīrību un regulāru apmazgāšanos ar viegli dezinficējošiem līdzekļiem....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kuras bezrecepšu zāles būtu vislabākās pret piena sēnīti?
Labdien!

Man ir piena sēnīte, varbūt varat ieteikt, kuras bezrecepšu zāles būtu vislabākās?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Vai ir apstiprinājums, ka ir piena sēnīte? Nereti līdzīgas izpausmes ir arī citu mikroorganismu izsauktiem iekaisumiem. Nevar nosaukt labākās zāles, jo katrs organisms pieņem medikamentu citādāk. Jebkurā gadījumā ieteicamas svecītes, kas satur ''labās'' baktērijas. Jums palīdzēs farmaceits....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Spiedoša sajūta vēdera lejasdaļā - vai tas varētu būt saistīts ar gāzēm, kas uzkrājas un neizvadās?
Labdien!

Ik pa laikam vēdera kreisajā apakšējā pusē (virs cirkšņa) ir tāda kā spiedoša sajūta, nedaudz arī sāpes, ja uzspiež vairāk. Vai tas varētu būt saistīts ar gāzēm, kas uzkrājas un neizvadās? Vēders iziet regulāri un bez problēmām, bet spiedošā sajūta nepazūd. Vecums 29 gadi.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iespējams, ka problēmas ir ar gremošanas traktu, jo ir pastiprināta gāzu veidošanās, kas par to varētu liecināt, bet nav izslēgti arī reflektori traucējumi sakarā ar emocionālām problēmām. Ir nepieciešama izmeklēšana, lai varētu saprast Jūsu sūdzību iemeslus. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu mūsu medicīnas iestādē. Sīkāku informāciju var uzzināt mājas lapā www.vs888.lv, vai zvanot uz tālruni 27088877. Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Sajūtas kā esot stāvoklī, bet tests negatīvs - kāds varētu būt cēlonis un kā rīkoties?
Labdien!

Man ir radusies sajūta, ka esmu stāvoklī. Nedēļu pirms gaidāmajām mēnešreizēm 2 dienas man bija asiņaini izdalījumi, sāpes vēderā un pēc nedēļas sāpes pārgāja, bet mēnešreizes vel nav sākušās, kavējas 8 dienas. Ir bijis arī tā iepriekš, bet šoreiz ir citādākas sajūtas, ir uzbrieduši krūšu gali, sāpīgi. Ēstgriba ir palielinājusies, garastāvokļu maiņa. Sākumā bija galvas sāpes, kuņģa dedzināšana, bieža vēlme uz tualetes apmeklējumu. Taisīju 2 grūtniecības testus, bet rāda negatīvu. Ko darīt un kā rīkoties?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Veiciet HCG testu laboratorijā. Ja tas ir negatīvs, dodieties pie ginekologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Sāp zobs, kuram tīrīti kanāli - vai nepieciešama atkārtota ārstēšana?
Labdien!

Jau vairākiem zobiem ir veikta kanālu tīrīšana pie endodontista. Viens zobs visu laiku bija jutīgs, kad pieskaras ar mēli, bet nu jau sāp sakodienā. Citreiz liekas, ka viss žoklis sāp. Biju atkārtoti pie daktera ar sūdzībām, bet, uztaisot 3D, neko neredzot. Teica, ka, iespējams, plaisa un jārauj ārā. Daudz lasu par atkārtotu ārstēšanu. Vai tā būtu alternatīva? Gluži ārā raut negribu, bet ar sāpēm un diskomfortu sadzīvot vairs nevaru. Nu ir sācis palikt jutīgs tajā pašā pusē vēl viens labotais zobs, un esmu jau izmisumā. Ja nu jārauj ārā abi? Vai tās ir vienkārši sāpes, kas var atstaroties no sāpošā zoba? Ko darīt? Vai apmeklēt vēl kādu dakteri konsultācijai pirms raušanas? Vai tas ir neprofesionāli iztīrīts zobs!?

Priecāšos par Jūsu atbildi!
Atbild:
Dr. Piskunova
Labdien! Jūsu gadījumā vajadzīga tikai atkārtota ārstēšana zem mikroskopa.Ja konstatēts plīsums - zobu ekstrakcija. Ar visu cieņu,...

Zobārstniecība / mutes veselība

Kavējas sieviešu dienas - kad būtu labāk uztaisīt atkārtotu HCG?
Labdien!

Man bija sekss bez izsargāšanās 17.09., kur puisis beidza manī. 23.09. vajadzēja sākties mēnešreizēm. Bet vēl šodien, 26.09., kad tām jau vajadzēja beigties, tās vēl nav sākušās.

Man mēnešreizes parasti ir 4 dienas. Pirms 23.09. sākās velkoša sajūta vēdera lejasdaļā, it kā sākoties mēnešreizēm. Krūtis palika jutīgas, bija tāda kņudīga sajūta krūšu galiņos un baigi paskriet nevar, jo tad krūtis vairāk ir jūtamas.

23.09. uzstaisīju hcg, kas bija negatīvs. Tad vēl ir balti izdalījumi, kādi vienmēr man ir bijuši. Man pēdējā gadā un pusgadā menstruācijas ir bijušas kā pulkstenītis, viena diena ātrāk, viena vēlāk. Vienmēr, kad tām bija jābūt, no rītiem ejot uz tualeti, tās uzreiz jau bija klāt no paša rīta. Varbūt man vēlreiz uztaisīt hcg? Bet kādā datumā būtu labāk to darīt? Esmu neizpratnē.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Atkārtojiet HCG testu, jo rezultāti parādās tikai pēc implantācijas, nevis pēc seksa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības