medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12689
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Jūs ieteiktu neirologu vai neiropatologu?
Labdien!
Griežos pie jums, jo vēlos lai kāds ieteiktu speciālistu pie kā griezties situācijā - jau 3 mēnešus staigāju ar šinu sprandai, ko man uzlika pēc avārijas. Sāpes ir diezgan neciešamas! Jūs ieteiktu neirologu vai neiropatologu? Vai varbūt uzreiz jāgriežas pie kāda ķirurga?
Atbild:
Nav
Iesakām Jums griezties pie ārsta neirologa-neiropataloga Ojāra Rubena Rīgas P. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, tālruņi 67069219, 67069291.

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai apmatojums tiek likvidēts uz visiem laikiem, ar elektrolīzi?
Sveicināti!
Mans jautājums ir par liekā apmatojuma likvidēšanu. Dzirdēju par tādu procedūru kā elektrolīze. Vai apmatojums tiek likvidēts uz visiem laikiem? Kā arī vai Latvijā šis pakalpojums ir pieejams?
Paldies!
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien! Ja pareizi Jūs saprotu, tad runa iet par elektroepilāciju, kad mata sīpols tiek likvidēts ar strāvas palīdzību, kura virzās no pozitīvi lādēta pola uz negatīvu. Šīs metodes gadījumā tiek strādāts ar katru atsevišķu matiņu. Metodes mīnusi - sāpīga, nav zināms kādā augšanas fāzē atrodas apstrādājamais mats, metode ļoti laikietilpīga. Cik zinu, šo metodi Latvijā izmanto jau vismaz 10 gadus. Jaunāka metode, protams, ir lāzerepilācija - atšķirība tāda, ka strāvas vietā tiek izmantots gaismas stars...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kas tas varētu būt, ja bērniņam ir pumpas?
Labdien!
Bērnam 1,3 gadi. Uz ķermeņa uzmetās sarkanas pumpas, tad parādījās ūdeņaini gali un sāka niezēt, šī jau ir trešā reize. Pumpas uzmetas pa grupām. Kas tas varētu būt?
Atbild:
Ivars Strazds
Pēc apraksta, var domāt, ka tās ir alerģijas izraisītas pumpas, iespējams, vainīgs pārtikas produkts, vai kāda viela, kas kairina bērna ādu. Docente Sanita Žīgure, dermatoloģe Veselības centra 4 Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnika, Rīgā, Skanstes ielā 13, reģistratūras tālrunis 67847102, mob. 28381189 --- Labdien, Labdien! Jāsaka,ka neredzot izsitumus,pateikt, kas tas varētu būt, ir stipri apgrūtinoši, bet , pēc Jūsu apraksta,es domāju, ka tā ir specifiska alerģiska reakcija uz kādu pārtikas...

Pediatrija / bērnu veselība

Kā es viņai varu palīdzēt, ja viņai ir pašnāvnieciskas tieksmes?
Sveicināti!
Man ir draudzene, kura regulāri man sūta sms, kā viņa grib darīt savai dzīvei galu. Kā es viņai varu palīdzēt, ja viņai ir pašnāvnieciskas tieksmes? Kur var meklēt palīdzību cilvēki, kas ir šāda pašnāvnieciski noskaņota cilvēka tuvumā?
Atbild:
Nav
Kā Jūs varat draudzenei palīdzēt, nevar pateikt, nezinot ne Jūs, ne Jūsu draudzeni, ne to, kādas ir Jūsu attiecības. Tāpēc Jums ar šo jautājumu būtu jāgriežas pie psihoterapeita un detalizēti jāizstāsta viņam situācija. Otrs jautājums: "Kur var meklēt palīdzību cilvēki, kas ir šāda pašnāvnieciski noskaņota cilvēka tuvumā?". Arī šeit pirmā palīdzība būtu jāmeklē pie psihoterapeita. Iemesls, kāpēc draudzene izvēlas Jums regulāri sūtīt šādas SMS, vismaz daļēji ir Jūsos. Psihoterapeits var palīdzēt šo iemeslu...

Psiholoģija

Vai sākumā griezties pie ģimenes ārsta vai tomēr var uzreiz pie dermatologa?
Labdien!
Sakiet lūdzu, kā rīkoties, ja ir aizdomas par furunkulozi? Vai sākumā griezties pie ģimenes ārsta vai tomēr var uzreiz pie dermatologa?

Atbild:
Nav
Uzreiz pie dermatologa, protams, ir labāk, jo ietaupīsiet laiku. Taču tas, iespējams, maksās dārgāk bez ģimenes ārsta norīkojuma. Varat par to painteresēties pie ādas ārstes Largijas Eriņas, ārstnieciskās kosmētikas kabinetā DERMA, tālr. 29519100.

Dermatoloģija / ādas veselība

Man deviņus mēnešus vecai meitai ir alerģiska reakcija uz ādas, ko darīt?
Labdien!
Man deviņus mēnešus vecai meitai ir alerģiska reakcija uz ādas. Nodevām asins analīzes uz alergēniem un kopējo asins analīzi. Alergēni neko neuzrādīja, bet kopējā asins analīzē ir daži paaugstināti rādītāji.
MCHC-vid. Hb konc. Er 340 ( norma (280-320); Leikocītu diferencēts skaits: Bazofīlie leikociti % 1.6 (norma 0-1), Bazofīlie abs. 0.21 (norma 0-18), EGA 15 (1-10).
Kas tas varētu būt? Alerģiskā reakcija uz ādas ir uz visa ķermeņa, dzeram Zirtec. Pie alergologa iesim tikai pēc 2 nedēļām.
Atbild:
Ivars Strazds
Jūs vēstulē rakstāt, ka bērnam ir alerģiska reakcija uz ādas. Pēc rakstītā nevar saprast, cik ilgi ir izpausmes un kādas tās ir, vai tās bēna uzvedību arī mainījušas. Asins aina un alerģiskās proves var būt ar labiem rezultātiem, ja ir tikai iekaisums ādā (bet tas ir būtisks process ādai kā atsevišķam imūnam orgānam). Tā var būt , ka āda ir jūtīga, iekaisusi, bet alergēnu nevar noskaidrot , mēģinot to izzināt ar visdažādāko izmeklējumu palīdzību. Jo ir divu veidu ādas iekaisumi: 1. alerģiski, kuriem iemeslu var...

Pediatrija / bērnu veselība

No kā mazā epilepsija varētu būt , cik labi notiek izveseļošanās un vai mazuļa attīstībā ir bijušas kādas novirzes?
Labdien!
Manam mazulim 1.5 gadiņi Dr. konstatēja Fokālo epilepsiju ar miega traucējumiem, tautā saucamā "mazā" epilepsija, jo nekādu, izteikti lielu pazīmju mums nav, izņemot to, ka mazulis bieži sasprindzinās un raudot aizmirst dažreiz elpot, kā arī naktī bieži raud. Mums tika izrakstīt Convulex sīrups 1x dienā. Man jautājums - no kā tas varētu būt (iedzimtības nav) cik labi notiek izveseļošanās un vai mazuļa attīstībā ir bijušas kādas novirzes ? Kas būtu jāievēro šai laikā, vai var dot uz vakaru nomierinošās zāļu tējiņas? Kā arī jautājums vai mazuli ietekmē TV, (mēs dzīvojam vienistabas dzīvoklī un TV parasti pārsvarā ir ieslēgts) un vai pie šīs slimības drīkst atļaut histēriski raudāt (jo ejam gulēt ar histēriskām raudāšanām, negrib aizmigt savā gultiņā)? Pie sava neirologa bijā, mums tik pateica, ka tas nekas traks neesot.
Atbild:
Nav
"Cik labi notiek izveseļošanās" - tas ir jautājums, kas jāuzdod mazuli ārstējošam ārstam. Līdzīgi arī, "Vai mazuļa attīstībā ir bijušas kādas novirzes": to var pateikt tikai speciālists, mazuli apsekojot. Bērnu neredzot, par šīm lietām nav iespējams spriest. Pārējos jautājumus nosūtīju speciālistiem. Tiklīdz saņemsim atbildi, publicēsim vortālā.

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai iespējams pārplēst jaunavības plēvi ar tamponiem?
Sveiki!
Pirmajā seksa reizē un citās nebija nekādas asiņošanas, bija nelielas sāpes. Vai tas ir normāli? Un kāpēc tā? Puisis netic, ka bija pirmais, jo nebija asiņošanas. Vai iespējams pārplēst jaunavības plēvi ar tamponiem? Jau iepriekš paldies.
Atbild:
Natālija Mošna,
Dažkārt jaunavības plēve ir ļoti elastīga, ja dzimumloceklis nav liels, pirmā dzimumakta laikā asiņošana var nebūt, tas nav nekas neparasts! Šeit noteikti nav vainojama tamponu lietošana, pat vislielākā izmēra tamponi nevar bojāt jaunavības plēvi! Pilnībā jaunavības plēve plīst tikai dzemdību laikā.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir iespējams kaut kāda veidā atjaunot dabīgo ādas mikrofloru?
Labdien.
Gribēju vaicāt - vai ir iespējams kaut kāda veidā atjaunot dabīgo ādas mikrofloru (varbūt ir kādi līdzekļi, krēmi u.tml) Un vai uzturs to ietekmē vai, piemēram, bifidoprodukti var uzlabot arī ādas mikrofloru, ne tikai kuņģa - zarnu trakta? Un vai patiesi ādai ļoti kaitē mazgāšanās ar ziepēm/dušas želejām katru dienu?
Atbild:
Nav
Labdien, mazgāšana ar ziepēm vai dūšas želejām kaitē ādas mikroflorai, jo mainās "pH" līdzsvars. Jālieto speciālie mazgāšanas līdzekļi atkarībā no ādas tipa (sausa, taukaina vai kombinēta āda), ādas vecuma un problēmas. Mazgāšanai jālieto pieniņš vai želeja. Piemēram, problemātiskai taukainai ādai jālieto želeja ar antibakteriālu iedarbību, kas ne tikvien maigi attīra ādu no sārņiem un dekoratīvas kosmētikas, bet arī mazina ādas pārmērīgu taukošanos. Pēc mazgāšanas līdzekļa jālieto losjons, jo kas ne...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kādas zāles Jūs varētu ieteikt pret kaķu ēdi cilvēkam?
Labdien,
man ir jautājums. Kādas zāles Jūs varētu ieteikt pret kaķu ēdi cilvēkam? Es apzinos, ka ir jāiziet vispirms pie dermatologa un tas tiks izdarīts, bet ko Jūs ieteiktu. Varbūt varētu ietiek kādu pašmāju līdzekli?
Atbild:
Largija Eriņa,
Labdien, šoreiz gan būs jāmeklē dermatologs, jo ar kosmētiskām procedūrām nevarēs līdzēt. Ādas ēde jāārstē ādas ārstam, jo tur ir specifiska terapija....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ja man uz lūpas uzmetusies aukstumpumpa, vai drīkstu apmeklēt solāriju?
Labdien!
Ja man uz lūpas uzmetusies aukstumpumpa, vai drīkstu apmeklēt solāriju?
Atbild:
Largija Eriņa,
Labdien, vispirms jāizārstē Herpes vīruss. Staigājot ar vīrusu, jūs to izplatāt tālāk citiem cilvēkiem. Tieši Jūs arī inficējāties no kāda cilvēka, kurš bija saslimis ar šo Herpes vīrusu. Tas ir lipīgs! Saudzējiet sevi un citus! Uz Herpes vīrusa izraisītā izsituma uz lūpām lietojiet speciālu krēmu Acic. To uzklājiet vairākas reizes dienā, līdz krevele pazudīs pavisam. Imunitātes stiprināšanai lietojiet preparātus - Imunal, Eleuterokokka, u.c.līdzekļus, ko ieteiks farmaceits aptiekā....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai es drīkstu veikt vēderpreses vingrojumus?
Labdien!
Man pirms gadiem 5 tika veikta laparaskopiska KSS operācija - tika pacelta pamatīgi noslīdējusi dzemde (nepareizi pacēlu mazuli no grīdas - satrūka dzemdi turošās saitītes, cik sapratu).
1) Mans jautājums - vai es drīkstu veikt vēderpreses vingrojumus? Baidos, vai atkal nenoslīd dzemde.
2) Man ir 35 gadi. Vai Jūsu praksē ir sievietes, kuras ar šādu ķezu ir veiksmīgi iznēsājušas mazuli?
Atbild:
Nav
Ja es pareizi saprotu pacientes lietotos saīsinājumus, tad ir veikta dzemdes saišu saīsināšana. Ja ir pagājuši 5 gadi pēc operācijas un paciente jūtas labi, protams, ka drīkst vingrot, arī izpildīt vēderpreses vingrojumus, būtu labi vingrināt arī iegurņa pamatnes muskuļus, lai aizkavētu turpmāku noslīdējumu veidošanos. Jebkuru šaubu gadījumā, kā arī plānojot grūtniecību, pacientei jāapmeklē ginekologs. Ginekoloģe Māra Roze Veselības centra 4 Estētiskās dermatoloģijas klīnika, Rīgā, Skanstes ielā 13,...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Uz ko sabiezēti balti izdalījumi varētu norādīt?
Sveicināti!
Man ir jautājums kādam ginekologam! Ir tāda lieta, ka man ir sabiezēti balti izdalījumi un diezgan daudz. Uz ko tas varētu norādīt? Kādu laiciņu jau ir, bet nebija tik daudz kā šobrīd. Man 3-4 dienas atpakaļ diezgan sāpēja vēdera lejasdaļa un liekas, ka pēc tā, sāka parādīties tik daudz viņu.
Atbild:
Natālija Mošna,
Jums būtu nepieciešams apmeklēt ginekologu un veikt maksts analīzes, tikai pēc tam būs iespējams noteikt izdalījumu rašanās iemeslu un rekomendēt Jums atbilstošu ārstēšanu.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik ilgi var lietot šo eļļu?
Sveiki!
2 mēnešus lietoju linsēklu eļļu profilaktiskos nolūkos pa 1 tējkaroti tukšā dūšā, no rītiem, katru dienu! Sakiet lūdzu, cik ilgi var lietot šo eļļu? Vai nepieciešama pauze?
Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515
Labdien! Nav ierobežojumu lietošanas ilgumam, pie nosacījuma, ja tas Jums patiešām ir nepieciešams. Ilona Ābele Veselības centrs Aparmita A. Deglava iela 26b, Rīga, 67298039 Tomsona iela 39, Rīga, 67371515...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Manai meitiņai ir 1.11 mēneši un joprojām prasa krūti, ēd daudz un visu ko. par varītēm grib panākt savu, ir grūti, bet cenšos, jo man bail, ka tas nekaitē grūtniecībai?
Sveiki,
manai meitiņai ir 1.11 mēneši un joprojām prasa krūti, ēd daudz un visu ko. par varītēm grib panākt savu, ir grūti, bet cenšos, jo man bail, ka tas nekaitē grūtniecībai.

Atbild:
Nav
Kāds ir jautājums? Jūs to neesat uzrakstījusi. Ja interesējaties, cik ilgi bērnu var barot ar krūti, tad tas ir normāli līdz 2 gadu vecumam.

Pediatrija / bērnu veselība

Man pēdējo reizi nodarbojoties ar seksu, spermā bija paliels asins piejaukums, ko man darīt?
Labdien!
Man pēdējo reizi nodarbojoties ar seksu, spermā bija paliels asins piejaukums! Vienkārši urinējot nekā tamlīdzīga nav. Man ir 45 gadi un gadījuma dzimumsakari man nav bijuši!
Lūdzu jūsu ieteikumus?
Atbild:
Tatjana Mileika ārsta prakse dermatoloģijā un veneroloģijā, Rīga, A. Čaka 33 - 313
Cien. kungs, vajag griezties pie urologa-seksopatologa. Rekomendēju Dr. Bahira (urologs-seksopatologs), tālr. 67283739. Tatjana Mileika ārsta prakse dermatoloģijā un veneroloģijā, Rīga, A. Čaka 33 - 313

Uroloģija / nefroloģija

Kā man rīkoties tālāk, jo ģimenes ārsts skaidro, ka līdzēt neko nevar?
Labdien!
Man ir Krona slimība ar itecucielā rajona bojājumu, medikamentozs kolīts, dzelzs deficīta animēze (varbūt esmu kaut ko uzrakstījusi nepareizi). Hemoglobīns 9,5. Dzeru feretab 1t x3 , sulfosalazīns 1t x3. Hemoglobīns augstāk nekāpj. Šīs zāles lietoju pusotru mēnesi. Lūdzu, kā man rīkoties tālāk, jo ģimenes ārsts skaidro, ka līdzēt neko nevar?
Atbild:
Ilze Apine Veselības centrs 4 Rīgā, Kr. Barona ielā 117 Tālr. 67847100
Uz šādiem nopietniem jautājumiem diemžēl neklātienē atbildēt ārsti nevar. Jebkurā gadījumā ir jākonsultējas individuāli ar ārstu klātienē. Ilze Apine Veselības centrs 4 Rīgā, Kr. Barona ielā 117 Tālr. 67847100

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kur var griezties pēc palīdzības ēšanas traucējumu ārstēšanai (bulīmija, pārēšanās)?
Labdien,
sakiet, kur var griezties pēc palīdzības ēšanas traucējumu ārstēšanai (bulīmija, pārēšanās)?
Varbūt pastāv speciālie ārstēšanas centri? Un vai vispirms ir jāgriežas pie ģimenes ārsta?
Paldies.
Atbild:
Nav
Iesakām Jums griezties pie psihoterapeites Ievas Priednieces, mob. 29435308. Ģimenes ārsta norīkojums nav nepieciešams.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Varbūt variet man ieteikt, ko man darīt ar roku ādu šajā gadījumā?
Labdien!
Mana problēma ir sekojoša - sākoties vasaras mēnešiem, roku āda sāk apdegt un sprēgāt, tā lobās līdz pat asinīm. Visi iespējamie ārsti ir apmeklēti, bet neviens vēl nav bijis spējīgs pateikt, kas man kaiš! Varbūt variet man ieteikt, ko man darīt šajā gadījumā? Un kā sākas septembris, tā vias problēmas pazūd, kā nebijušas.
Gaidu uz Jūsu atsaucību un kādu risinājumu.
Paldies!
Kristīne.
Atbild:
Nav
Vieni no labākajiem ādas problēmu speciālistiem Latvijā ir Veselības centra 4 Estētiskās dermatoloģijas klīnikā, Rīgā, Skanstes ielā 13, reģistratūras tālrunis 67847102, mob. 28381189. Cerams, ka viņi varēs Jums palīdzēt!

Dermatoloģija / ādas veselība

Saņēmu analīžu rezultātus uz audzēju marķieriem, bet esmu neizpratnē, ko tas nozīmē - Ca 125 16.3 0.0- 35.0 U/mL?
Labdien!
Saņēmu analīžu rezultātus uz audzēju marķieriem, bet esmu neizpratnē, ko tas nozīmē - Ca 125 16.3 0.0- 35.0 U/mL?
Atbild:
da Kariņa Ģimenes ārsta prakse Rīgā, Skolas ielā 2 67240202, mob. 29119036
Labdien. CA-125 (OM-MA) ir audzēju marķeris, antigēns, kas atrodas dzemdes endometrija audos un sekrētos, kura noteikšanu serumā izmanto olnīcu karcinomas (vēža) diagnostikā, audzēja terapijas monitoringā. 80% olnīcu karcinomas gadījumos konstatē paaugstinātu CA125 līmeni serumā(>35 U/ml). Paaugstinātu CA 125 līmeni - novērots ari citas lokalizācijas ļaundabīgu audzēju gadījumos. CA 125 noteikšanu izmanto kā skrīningmetodi, jo ari normāls līmenis neizslēdz tumora esamību! Jūsu gadījuma mārķeris...

Onkoloģija / ļaundabīgas saslimšanas

Kur Rīgā var saņemt psihiatra konsultācijas privāti?
Labdien,
jau kādu laiku mokos ar depresiju, tāda ir man pašlaik uzstādītā ārsta diagnoze, bet pēdējā laikā arvien biežāk ir tieksmes sev nodarīt miesas bojājumus, zinu, ka man ir vajadzīga palīdzību, un esmu nolēmusi lietas labā arī ko darīt, tādēļ gribēju jautāt, kur Rīgā var saņemt psihiatra konsultācijas privāti, jo šķiet, ka bez medikamentiem neiztikt, un vai apmeklējot privāto psihiatru mana lieta nonāks tvaika ielas uzskaitē un cik vidēji izmaksās šāda veida konsultācijas.
Gaidīšu drīzu atbildi.
Atbild:
Nav
Labdien, Jūsu jautājumu vislabāk risināt psihiatram un psihoterapeitam kopā, lai ārstēšanās būtu efektīva un ar paliekošiem rezultātiem. Iesakām Jums šādas speciālistes: psihiatre Dace Simsone, tālrunis 67147836; psihoterapeite Anita Pīlēna, mob. 29575036....

Psihoterapija / psihiatrija

Lūdzu izskaidrojiet diagnozi?
Labdien!
Es nesen nodevu asins analīzes un sekojošie rādītāji man bija izmainīti: NEU% 40.3%;LYM% 45%; MON% 13.10%; NEU abs.skaits 1.86 10e3/mkL! Es gribētu uzzināt kas man kaiš?
Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa Ģimenes ārsta prakse Rīgā, Skolas ielā 2 67240202, mob. 29119036
Labdien! Ar šo informāciju nepietiek, lai pateiktu, vai jums kas kaiš vai nē! Jūsu minētie rādītāji ir balto asins šūnu (leikocītu) dažādu veidu procentuālais daudzums no kopējā leikocītu skaita. Neitrofīlo leikocītu absolūtais skaits ir nedaudz zem apakšējās normas robežas tātad samazināts, arī procentuāli šo šūnu skaits ir mazāks, bet limfocītu procentuālais skaits ir relatīvi lielāks un monocītu relatīvais daudzums arī ir lielāks. Ja pieņem, ka pārējie pilnās asins ainas rādītāji ir normas robežās...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kur Rīgā ir iespējams veikt pārbaudes smadzenēm, lai novērtētu to stāvokli un darbību?
Labdien!
Kur Rīgā ir iespējams veikt pārbaudes smadzenēm, lai novērtētu to stāvokli un darbību? Cik šādas pārbaudes maksā ar ārsta nozīmējumu un cik bez ārsta norādījuma.
Atbild:
Nav
Rīgā varat griezties DiaMed Magnētiskās rezonanses centrā, Olīvu ielā 5a, tālr. 67471788, 29210586. Valmierā varat griezties Valmieras veselības centrā, Bastiona iela 24, tālr. 64232318, kā arī Vidzemes slimnīcas Valmieras nodaļā Jumaras ielā 195, Diagnostiskās radioloģijas nodaļas tālr. 64202601. Tur Jums arī sniegs precīzu atbildi par cenām.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai es varu palikt stāvoklī, ja pārgulējām neauglīgo dienu laikā un cik liela iespēja ir palikt stāvoklī šajās dienās?
Labdien,
gribēju jautāt - vai es varu palikt stāvoklī, ja pārgulējām neauglīgo dienu laikā un cik liela iespēja ir palikt stāvoklī šajās dienās? Vai arī stāvoklī var palikt tikai auglīgajās dienās?

Atbild:
Nav
Jā, iespēja palikt stāvoklī t.s. "neauglīgo dienu" laikā pastāv. Katrai sievietei tā ir individuāla, bet, ja izsargāties ir būtiski, tad noteikti nedrīkstat paļauties tikai uz to, ka sekss notiek "neauglīgajās dienās" - nepieciešams izsargāties.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai no Arkādijas ķīmiskā pīlinga 50% man paliks sarkana seja?
Labdien!
Vai no Arkādijas ķīmiskā pīlinga 50% man paliks sarkana seja? Man jau, protams, patīk, ka nepaliek sarkana seja. Tik nesaprotu kā tām meitenēm, kam paliek pēc ķīmiskā pīlinga sarkana seja, var tīrīt seju? Vai tad viņa nav jūtīga?
Vēlreiz paldies.
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien! Ja klientiem ir jutīga āda, tad agresīvas procedūras (kā arī ķīmisko pīlingu) veikt nedrīkst. No sākuma vajadzētu normalizēt ādas aizsargsļāņus un tikai tad veikt agresīvas procedūras. Runājot par Arkādijas pīlingu: ja pēc ķīmiskā pīlinga nav veikta tīrīšana, tad seja nav sarkana pat pēc 70%....

Skaistumkopšanas saloni