medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12689
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai arī zobārstei taisnība un citu variantu nav, lai neielaistu to infekciju dziļāk?
Labdien!
Tātad pirms mēneša tika veikta kanālu tīrīšana izlūzušam zobam, tad pagaidu plomba un zobārste ieteica tā pastaigāt nedēļu - divas, lai noiet uzpampums, jo zobs bija sastrutojis + tika teikts skalot ar sālsūdeni. Nostaigāju divas nedēļas aizgāju pie zobārsta viss it kā ok - saplombēja utt. Pagāja kādas vēl 2 - 3 nedēļas un atkal viss uzpampis. Zobārsts tagad iesaka atkal skalot ar to pašu sālsūdeni. Divas dienas, ja nepalīdz, tad rausim laukā. Nav citu risinājumu? Zobs nesāp vienīgais uzpampums zem viņa. Negribās atkal visu procedūru no jauna, kura jau tā maksāja savus 100lvl kopumā. Ieteikumi risinājumi? Vai arī zobārstei taisnība un citu variantu nav, lai neielaistu to infekciju dziļāk?
Atbild:
Stomatologs Viktors Radionovs Zobārstniecības klīnika Elizabete Rīgā, Elizabetes 31-1 tālr. 67338115, mob. 20219278 (LMT)
Labdien! Lai atbildētu uz Jūsu jautājumu, zobārstam ir jāredz rentgenu un arī, kā zobs izskatās. Stomatologs Viktors Radionovs Zobārstniecības klīnika Elizabete Rīgā, Elizabetes 31-1 tālr. 67338115, mob. 20219278 (LMT)...

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai tam tā ir jābūt, ka nevar tik pie bērniņa?
Sveiki!
Mēs ar vīru jau vairāk kā pusgadu cenšamies tikt pie bērniņa, bet nekādīgi nesanāk. Turklāt ir tāda sajūta, ka pēc dzimumakta visa sperma, kas tika atstāta manī iztek ārā. Vai tam tā ir jābūt? Vai varbūt man ir jāsāk meklēt speciālistu palīdzība?
Atbild:
Nav
Par iespējamu neauglību būtu vērts satraukties ne ātrāk kā pēc 1 vai pat 1,5 gadiem. Arī spermas iztecēšana kā tāda nav aplama parādība. Taču, ja Jums sirds nav mierīga, iesakām doties pie ginekologa uz Veselības namu 5, jo pašlaik tur nav rindu, un ir pazeminātas cenas. Adrese: Rīgā, Grēcinieku ielā 34, tālr. 67210350, 67222892.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Man ir tāda lietas, ka pēc dzimumakta man ļoti sūrst maksts, paliek tāda sarkana un vēl pēc brītiņa paliek slikta dūša, ko tas varētu nozīmēt?
Labdien.
Man ir tāda lietas, ka pēc dzimumakta man ļoti sūrst maksts, paliek tāda sarkana un vēl pēc brītiņa paliek slikta dūša, ko tas varētu nozīmēt?
Atbild:
inekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Pēc apraksta varētu secināt, ka ir maksts iekaisums vai arī ir pastiprināts maksts sausums. Ir jādodas pie ginekologa. Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā lietot vaginālās lodītes?
Labdien!
Iegādājos aptiekā vaginālās lodītes Floragyn ovuli, tur ir pievienota instrukcija, kā lietot skalojamo līdzekli un ziepes, bet nav nekas uzrakstīts tieši par lodīšu lietošanu. Ārsts nenozīmēja lietošanu, biežumu, devas un kad tieši jālieto (kādā diennakts laikā utt.), un dzīvojot laukos nav tik viegli pie ārsta nokļūt vēlreiz. Būšu pateicīga par atbildi.
Atbild:
Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
No ārstēšanas viedokļa nav svarīgi, kurā laikā lodīti lieto. Sievietei ērtāk ir lietot uz nakti, jo no lodītei ir nelieli, taukaini izdalījumi. Jālieto 1 reizi dienā un jāizlieto visa ārsta izrakstītā deva. Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai obligāts ir plaušu rentgens jaunajam tēvam?
Labdien!
Vai obligāts ir plaušu rentgens jaunajam tēvam? Ko darīt, ja bērna tēvs atsakās veikt rentgenu?
Paldies!
Atbild:
Matules, Melkas, Kalašņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896
Labdien! Jaunais tēvs var atteikties veikt plaušu fluorogrammu, bet tādā gadījumā viņam ir jāizraksta iesniegums medicīnas iestādei par to, ka viņš atsakās no šīs procedūras veikšanas. Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas, Kalašņikovas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Brīžiem ir sajūta, ka parādās strutaina smaka, vai tas ir normāli?
Labdien,
sešas dienas pēc apakšējā gudrības zoba ekstrakcijas ir sāpes. Brīžiem ir sajūta, ka parādās strutaina smaka, vai tas ir normāli?
Atbild:
Stomatologs Viktors Radionovs Zobārstniecības klīnika Elizabete Rīgā, Elizabetes 31-1 tālr. 67338115, 67332607, mob. 20219278 (LMT)
Atbildēt uz Jūsu jautājumu var tikai zobārsts, vizuāli novērtējot situāciju! Stomatologs Viktors Radionovs Zobārstniecības klīnika Elizabete Rīgā, Elizabetes 31-1 tālr. 67338115, 67332607, mob. 20219278 (LMT)

Zobārstniecība / mutes veselība

Kā iztīrīt asinsvadus?
Labdien!
Kā iztīrīt asinsvadus? Man ir 36g, izmeklējumā ārsts paziņoja, ka manā vecumā ir par daudz sabiezētas asinsvadu sieniņas. Holesterīns 5, 11, sliktās asinis 3.20, cukurs - norma, kā sev palīdzēt?
Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Manuprāt, tā ir ļoti laba zīme, ka Jūs vēlaties rūpēties par savu veselību un jautājiet, ko darīt. Lai varētu uzlabot rādītājus, ir jāievēro diēta. Ja diēta nepalīdzēs, ieteiktu griezties pie ārsta - homeopāta, lai kopīgi risinātu Jūsu problēmas, jo Jums droši vien ir arī kādas citas sūdzības. Homeopātija ārstē cilvēku kopumā nevis atsevišķus simptomus.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pēc cik ilga laika pēc akūtas operācijas drīkst sākt lietot alkoholu ?
Labdien!
Pēc cik ilga laika pēc akūtas operācijas drīkst sākt lietot alkoholu?
Atbild:
Nav
Atkarīgs no tā, kāda operācija bijusi, un no Jūsu individuālā veselības stāvokļa. No Jūsu rakstītā "akūtas operācijas" nemaz nav saprotams, par ko runa. Taču jebkurā gadījumā Jums atbildēt varēs tikai ķirurgs, kurš Jūs operējis, vai ģimenes ārsts, kurš labi pazīst Jūsu un Jūsu iespējamās kaites.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko man darīt ar šķībiem zobiem?
Labdien.
Man ir tāds sasāpējis jautājums - priekšējie ilkņa zobi ir nedaudz izbīdīti uz āru, no priekšas skatoties tas izskatās normāli, bet no sāniem smaids ir šķībs. Ko jūs varētu ieteikt, jau iepriekš paldies.
Atbild:
Stomatologs Viktors Radionovs Zobārstniecības klīnika Elizabete Rīgā, Elizabetes 31-1 tālr. 67338115, 67332607, mob. 20219278 (LMT)
Atbildēt uz Jūsu jautājumu var tikai apskatoties vizuāli. Jāpierakstās pie ortodonta. Stomatologs Viktors Radionovs Zobārstniecības klīnika Elizabete Rīgā, Elizabetes 31-1 tālr. 67338115, 67332607, mob. 20219278 (LMT)

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai šāda aizkavēšanās (2 nedēļas) var būs saistīta ar pašu konizāciju?
Labdien!
Man 31.augustā bija dzemdes kakla konizācija. Pirms tam apmēram 2 gadus lietoju Nuvaring (kurš 31.aug. pirms konizācijas tika izņemts). Nākošajām mēnešreizēm (ar Nuvaring man cikls bija ļoti regulārs) bija jāsākas 30.septembrī, tai nedēļā bija izteiktas mēnešreižu sāpes (kuras man nebija bijušas, kopš lietoju Nuvaring), bet pašas mēnešreizes nesākās un joprojām vēl nav sākušās.
Vai šāda aizkavēšanās (2 nedēļas) var būs saistīta ar pašu konizāciju? Vai arī tas var būt uz nervu pamata, ka tās tik ļoti gaidu? Vai arī tas saistīts ar to, ka Nuvaring vairs (kopš konizācijas) nav lietots?
Atbild:
Ginekoloģe Anita Dresmane Quartus ārstu prakse Rīgā, Tallinas ielā 59-5 Tālr. 67271205, 28343065, 29284043
Menstruācijas pēc Nuva Ring lietošanas pārtraukšanas varētu kavēties 6-8 nedēļas, bet ņemot vērā to, ka Jums augusta beigās ir veikta nopietna manipulācija dzemdes kaklā, Jums nepieciešams konsultēties ar savu ginekologu. Ginekoloģe Anita Dresmane Quartus ārstu prakse Rīgā, Tallinas ielā 59-5 Tālr. 67271205, 28343065, 29284043

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādas ir blaknes acs lāzerterabijai?
Labdien!
Kādas ir blaknes acs lāzerterabijai?
Kādas ir kontrindikācijas?
Cik pieprasīta ir šī terapija?
Kur man ir garantija, ka mana redze nepasliktināsies pēc šīs operācijas?
Atbild:
Nav
Jūs neesat norādījusi savu diagnozi (glaukoma? tuvredzība? tālredzība? astigmatisms? vēl kas cits?). Vispār blaknes lāzerterapijai ir minimālas, un gadījumi, kad redze pēc tās pasliktinās, ir ārkārtīgi reti. Garantijas šādās lietās gan neviens nedod. Kontrindikācijas acs korekcijai, piemēram, ar eksimerlāzeru ir šādas: - pacients nav sasniedzis 18 gadu vecumu - nepietiekams radzenes biezums - hroniskas radzenes saslimšanas - smagas slimības, saistītas ar imunitātes novājināšanos - nestabila redze -...

Acis, optika / acu veselība

Vai tiešām man nav kaut kas kārtībā ar galvu un visas sāpes ir tikai mana iedoma?
Labdien!
Šogad man ārsti noteica diagnozi - trauksmaina depresija. Izrakstīja Betamax, Cipralex un Filepsin. Kursu izgāju. Nedēļu pēc zāļu nedzeršanas mani atkal pārņem baiļu sajūta, jo liekas, ka nav atklāts mans slimošanas patiesais iemesls, kaut gan jau gadu visas analīzes ir labas, kardiogramma laba, sonogrāfija laba, rentgens labs, pārbaudīju arī galvu. Vai var tā būt, ka ,piemēram, vēzi neredz asins ainā? Man ir bezspēks, nāk drebuļi, ir caureja, nav garastāvoklis. Ko man darīt? Liekas, ka neviens mani nesaprot, domā, ka es simulēju. Bet mana pašsajūta ir tiešām slikta. Visu laiku nepamet doma, ka ārsti man nav kaut ko atklājuši. Biju vizītē pie psihoterapeita, viņa man izrakstīja visas iepriekšminētās zāles. Tagad biju pie ģimenes ārsta, kas caurejai izrakstīja zāles. Bet ko iesākt ar baiļu sajūtu? Vai tiešām man nav kaut kas kārtībā ar galvu un visas sāpes ir tikai mana iedoma?
Atbild:
Nav
Valdi, griezieties pie psihiatrijas speciālistes Sandras Pūces. Viņas ārsta prakse atrodas Blaumaņa ielā 32, Rīgā. Mobilais tālrunis 29409000.

Psiholoģija

Kāds tam varētu būt iemesls, ka krītas trombocītu skaits?
Labdien,
veicot asinsanalīzes, atklājās, ka gada laikā ir strauji nokrities trombocītu skaits. Pirms gada bija 313 (norma 150 - 410), un bija pirms mēneša 107. Veicot analīzes tagad, mēneša laikā ir vēl strauji krities un tagad ir 68. Kāds varētu tam būt iemesls, ja asiņošanas iekšējas nav, biju arī pie hemotologa - neko neteica, nosūtīju uz ultrasonogrāfiju. Un tur arī neko neuzrādīja, bet šis rādītājs turpina kristies. Kāds tam varētu būt iemesls, ka krītas trombocītu skaits?
Atbild:
Nav
Piezvaniet uz veselības centru Možums-1, Rīgā, Bruņinieku 8, tālr. 67270744. Ja būs iespējams, viņi atbildēs pa tālruni, ja nē - aicinās konsultēties. Tur ir godprātīga pieeja un samērā zemas cenas. Ja tomēr neatrodat risinājumu klasiskajā medicīnā, rakstiet mums atkal: ir virkne labu speciālistu, kas strādā ar netradicionālās medicīnas metodēm un bieži spēj palīdzēt.

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Vai insultiem ir tendence atkārtoties?
labdien!
Veca sieviete, 81 gads. Pirms 3 gadiem bijis izstaigāts infarkts. Tagad periodiski, pēc manas saprašanas, bez redzama iemesla, mēdz paaugstināties asinsspiediens. Apmeklē poliklīnikas kardiologu, ir zāles, bet problēmas ar augstu spiedienu joprojām pastāv. Pagājušajā nedēļā izsaucu ātros, slimnīcā konstatēja insultu (smadzenēs). Šobrīd ir nedaudz traucēta atmiņa, bet fiziski nekas nekaiš. Gribu saplānot ar pieskatīšanu, tādēļ jautājums: vai insultiem ir tendence atkārtoties? Cik bieži? Jo slimnīcā atbildēja, ka tādā vecumā neko nevarot ne gribēt, ne zināt.
Atbild:
Nav
Īsti nav skaidrs izteikums "ne gribēt, ne zināt". Iespējams, slimnīcā gribējuši Jums pateikt, ka insulta notikšana vai nenotikšana nekādai plānošanai nepadodas, vai ka atkārtota insulta varbūtība šādā vecumā ir diezgan augsta. Abi šie apgalvojumi atbilst patiesībai. Insultiem ir tendence atkārtoties, taču precīzus intervālus Jums neviens nenosauks. Varētu meklēt statistiku, cik procentiem insulta slimnieču šai vecuma grupā insults atkārtojas, un vidēji ar kādiem intervāliem, taču šādi dati Jums tik un...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Vai ir nepieciešama kāda ārsta konsultācija, vai šīs sāpes pēc laika pašas varētu pazust?
Labdien!
Augusta beigās, septembra sākumā rakām kartupeļus, un no tā laika man ir sāpes labās kājas augšstilbā. Sāpes izstaro apakšstilba aizmugurējā daļā. It kā sēžot netraucē, bet, līdzko pieceļas no krēsla, tad vienmēr ir jāpieklibo. Pārvietošanās ātrākā gaitā sāpes ir nepatīkamas un nedaudz traucējošas. Vai ir nepieciešama kāda ārsta konsultācija, vai šīs sāpes pēc laika pašas varētu pazust? Kas varētu būt par sāpju iemeslu?
Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Nav
Lūdzu, zvaniet uz veselības centru Možums-1, Rīgā, Bruņinieku ielā 8, tālr. 67270744. Tas ir jautājums zinošam neirologam/neiropatalogam vai algologam (sāpju speciālistam), un tur tādi ir.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Es dzirdēju, ka pēc māsas izglītības var vēl mācīties LU universitāte 1 gadu un kļūt par operācijas māsu, vai to var arī ārsta palīgs?
Labdien!
Es esmu ārsta palīgs. Es dzirdēju, ka pēc māsas izglītības var vēl mācīties LU universitāte 1 gadu un kļūt par operācijas māsu, vai to var arī ārsta palīgs?
Atbild:
Nav
To vislabāk vaicājiet pašā LU! Adrese: Šarlotes 1a, Rīga, LV - 1001 Tālrunis: 67370665 Dekāne: Profesore Ingrīda Rumba-Rozenfelde Fakultātes e-pasts: lumedi@lanet.lv

Kursi, semināri, mācību centri

Varbūt tieši pirms mēnešreizēm nav ieteicams sportot?
Labdien!
Man ir 25 gadi, trešo nedēļu regulāri apmeklēju sporta zālē grupu nodarbības, aizgāju arī dienā, kad bija gaidāmas mēnešreizes, tajā dienā bija daudz jālēkā un jālokās, arī vēderpreses vingrinājumi, vakarā man ļoti sāpēja vēdera lejasdaļa, sāpes bija citādākas kā mēnešreizēs laikā un arī zemāk. Arī ejot gulēt bija grūti aizmigt, saliecot kājas jutu sāpes vēdera lejasdaļā. Vairāk sāpēja pārvietojoties, sēžot nesāpēja, pieceļoties uzreiz jutās. No rīta viss bija normāli, mazliet vēlāk sākās ar menstruācijas, man ir ļoti sāpīgas tādēļ par iepriekšējās dienas sāpēm vairs neko nevaru pateikt vai turpinās vai pārgāja pavisam, no rīta šķita, ka pārgāja. Vienkārši gribēju zināt vai tas ir nopietni, vai arī mazliet pārpūlējos un tas ir normāli? Varbūt tieši pirms mēnešreizēm nav ieteicams sportot? Bērnu man vēl nav, bet pagaidām tikai plānoju, tādēļ uztraucos. Jau iepriekš paldies par man veltīto laiku!
Atbild:
Ginekoloģe Anita Dresmane Quartus ārstu prakse Rīgā, Tallinas ielā 59-5 Tālr. 67271205, 28343065, 29284043
Nedomāju, ka sāpes ir saistītas ar menstruāciju tuvošanos, jo vingrot drīkst arī menstruāciju laikā. Jūs esat pārpūlējusies sporta zālē. Veicot vēdera preses vingrojumus ir jābūt ļoti uzmanīgai, īpaši tad, ja tikai nesen esat atsākusi nodarbības. Lielu daļu vingrojumu Jums nemaz nav ieteicams veikt pilnā apjomā, tiem jābūt ar mazāku amplitūdu un intensitāti, citādi darbojas pavisam citas muskuļu grupas, rodas pārslodze mugurai un nemaz netiek sasniegts vēlamais rezultāts uz vēdera preses muskuļiem. Jāseko...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai man potēties pret cūku gripu, ja gaidu bērniņu?
Cien, Medicine redakcija!
Paldies par Jūsu vērtīgo darbu!
Esmu vairākas reizei pie Jums guvuši noderīgu konsultāciju un ieteikumus, ceru, ka arī šoreiz palīdzēsies.
Tagad ar ģimeni dzīvoju Dānijā un gaidu bērniņu. Vietējā ginekoloģe uzstāj, lai es potējos pret tā saucamo cūku gripu. Man ir bail to darīt, jo raizējos, vai tas nekaitēs bērniņam.
Lūdzu sakiet, ko man darīt.
Atbild:
Natālija Mošna,
Latvijā mēs nerekomendējam vakcinēties grūtniecības laikā. Nav iespējams veikt pētījumus kā vakcīna ietekmē grūtniecības norisi un augļa attīstību, tāpēc nav iespējams izvērtēt varbūtējo risku. Jums neviens nevar apgalvot ka šī vakcīna ir droša grūtniecēm, jo nav šādu pētījumu, tāpēc labāk ir veikt visas vakcinēšanās pēc dzemdībām.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Tātad pumpas no šī hormona pārpilnības nemetās?
Laba diena,
dermatologs nosūtīja mani uz hormonu analīzēm dēļ pinnēm uz sejas, taču viss ir normas robežās izņemot DHEA-SO4 tas ir par 50 vienībām augstāk par normu. Ko vispār tas nozīmē? Man dermatologs neko nepaskaidroja par to. Tātad pumpas no šī hormona pārpilnības nemetās?
Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Labdien! Piņņu gadījumā palielinātais augstāk minētā hormona daudzums ārstēšanas stratēģiju neizmaina. Manuprāt, pinnes ir ļoti svarīgi ārstēt, jo tas ir iekaisuma perēklis organismā, dažreiz var atstāt arī rētas, ja āda ir sevišķi jūtīga. Ja Jūsu gadījumā pārējie hormoni ir normas robežās, ieteiktu Jums griezties pie ārsta - homeopāta, lai atrastu cēloni, kādēļ Jums veidojas pinnes, jo iemesls var būt gan gremošanas traktā, vai vispārējā tendencē uz ādas saslimšanām vai arī citā orgānu sistēmā....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kas ir hroniska tendinopātija un kā no tās tikt vaļā?
Sveiki.
Vēlos uzzināt, kas ir hroniska tendinopātija un kā no tās tikt vaļā?
Atbild:
Sertificēta fizioterapeite Laimdota Karpinska Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625
Hroniska tendopādija ir muskuļu cīpslas iekaisums kas veidojas pie ilgstošas muskuļu pārslodzes. Iesaku griezties pie fizioterapeita jebkurā privātpraksē Rīgā. Sertificēta fizioterapeite Laimdota Karpinska Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai iespējams šo deformāciju kaut kā labot, lai atbrīvotos no šī kūkuma?
Labdien!
Radiologs aprakstot mugurkaula rentgenu secina - jostas daļas skolioze, vairāk apakšējos skriemeļos,
deformēta lordoze ( tūlīt virs dibena mugurkauls tā kā izlīdis, veidojot kupri), locītavu spraugas asimetriskas, L5-S1 diskozes pazīmes.
Lūdzu izskaidrojiet ar kādām sekām ir jārēķinās, ko nozīmē, ka redzamas diskozes pazīmes.
Vai iespējams šo deformāciju kaut kā labot, lai atbrīvotos no šī kūkuma?
Atbild:
Nav
Iesaku griezties pie fizioterapeita un iemācīties dažus vingrojumus vai iziet kādu garāku terapijas kursu. Pārmainīt pieauguša cilvēka mugurkaulu nevaram, taču varam novērst deformāciju turpināšanos un novērst sāpes ja tādas ir. Sertificēta fizioterapeite Laimdota Karpinska Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik liels risks saslimt ar krūšu vēži, lietojot spirāli Mirena pie diagnozes cistiska mastopātija?
Labdien.
Cik liels risks saslimt ar krūšu vēži, lietojot spirāli Mirena pie diagnozes cistiska mastopātija?
Atbild:
Natālija Mošna,
Dzemdē ievietojamā spirāle Mirena nepaliela krūts vēža risku, tas būs tikpat liels kā pārējā populācijā, atbilstošā vecuma grupā. Mirena satur homonu, kurš izdalās dzemdes dobumā, tas ietekmē tikai dzemdē (endometrijā) notiekošos procesus, kopējā asinsritē šis hormons praktiski nenonāk.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības