medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12689
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai ir kāda iespēja novērst lēkmes draudus?
Labdien!
Manam dēlam 3,5 gadi. Rīta pusē apgrūtināta elpošana - elpošanu pavada sēcoša skaņa, pats nobijies raud, nevar ne nomierināt. Man šķiet, ka viņam varētu būt laringīts. Tāpēc paniski baidos no nākamās nakts. Vai ir kāda iespēja novērst lēkmes draudus? Ko iesākt?
Atbild:
Ivars Strazds
Labdien! Ja šādi simptomi ir uz paaugstinātas temperatūras fona un ir balss aizsmakums, tad tas varētu būt laringīts, un jebkuram ārstam tas ir jāmāk ārstēt. Ja šādi simptomi ir ilgāk par 3 dienām, tad bez laringīta ir vesela virkne saslimšanu, uz kurām bērns būtu jāpārbauda, katrā ziņā, Jums būtu jāvēršas pie kompetenta pediatra pēc palīdzības, ko varat veikt manā praksē, jo elpošanas orgāniem es pievēršu īpašu uzmanību. Jums ir tikai jāpiezvana un jāvienojas par laiku....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai tas ir normāli un ir pamats īpaši uztraukties?
Sveiki!
Es biju salauzis pēdas kaulu, 8 nedēļas biju ieģipsēts, tagad kopš noņēma ģipsi jau pagājušas apmēram 4 nedēļas , kruķus noliku malā jau pirms nedēļas, bet kāja joprojām sāp un visu laiku nedaudz uzpampusi, pēc nedaudz lielākas slodzes, garākas pastaigas uzpampst vēl vairāk! Vai tas ir normāli un ir pamats īpaši uztraukties? Un kas man būtu jādara lai pampumu dabūtu nost?

P.s. Es jau divas nedēļas eju uz trenažieru zāli, bet uz kājām īpašu slodzi nelieku un pēc treniņa katru reizi eju pirtī, tas palīdz vai drīzāk kaitē kājai?
Atbild:
Laimdota Karpinska,
Būtu ieteicams doties pie fizioterapeita, lai uzlabotu pēdas kustību un veiktu dažas procedūras.

Fizioterapija, rehabilitācija

Cik nozīmīga ir zivju eļļas lietošana kapsulās, 5 un 11 gadu veciem bērniem, ja zivju lietošana nav iekļauta regulārās ēdienreizēs?
Labdien!
Cik nozīmīga ir zivju eļļas lietošana kapsulās, 5 un 11 gadu veciem bērniem, ja zivju lietošana nav iekļauta regulārās ēdienreizēs?

Atbild:
Ivars Strazds
Labdien! Zivju eļļa bērniem šajā vecumā ir nepieciešama, galvenokārt, D3 vitamīna dēļ. Jaunākiem bērniem zivju eļļas vietā ir jādod tīrs D3 vitamīns. Mans ieteikums būtu kapsulēto D3 vitamīnu, dot sākot ar 7.gadu vecumu līdz 18 gadiem, protams, jāskatās ir D3 vitamīna daudzums šajās kapsulās, jo, ja ārsts nav nozīmējis savādāk, jādod ir D3 vitamīns profilaktiskā deva, tas ir, 400 DV diennaktī. Protams, katrs bērns ir jāvērtē individuāli....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā Jūs uzskatāt, vai zobārsts man ir izrakstījis pareizās zāles?
Labdien!
Man ir tāda problēma, ka devos pie zobārsta, jo bija iekaisis zobs. Zobārsts man izrakstīja Doxy- M- Ratoipharm 100, taču izlasot lietošanas instrukciju sāku šaubīties, vai tās man tiešām ir nepieciešamas, jo nav nekas minēts par zobu iekaisumiem. Kā Jūs uzskatāt, vai zobārsts man ir izrakstījis pareizās zāles? Vai arī aptiekā man nav iedotas īstās?
Atbild:
X-Dental zobārstniecības klīnika Hospitāļu 23-201, Rīga Reģistratūra 67288394 Mobilais tālrunis 28663728
Labdien! Nešaubieties, zāles ir pareizās! Zāļu instrukcijas tiek rakstītas ļoti vispārīgas un tajās netiek uzskaitīti visi iespējamie pielietošanas gadījumi. Lai veicas! X-Dental zobārstniecības klīnika Hospitāļu 23-201, Rīga Reģistratūra 67288394 Mobilais tālrunis 28663728...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kur lētāk var salabot zobus?
Sveiki!
Man priekšējais zobs bija labots, tad slīpēts un apvilkts, tagad nonāca nost, jo iekšā nodrupa plomba un tagad ir maza zoba maliņa. Tagad esmu trūcīga persona, tādēļ vēlos uzzināt, kur var salabot lētāk, jo esmu no Rīgas rajona.
Paldies!
Atbild:
X-Dental zobārstniecības klīnika Hospitāļu 23-201, Rīga Reģistratūra 67288394 Mobilais tālrunis 28663728
Labdien! Šajā situācijā varam ieteikt mēģināt priekšzobu restaurēt. Tas ir kā uzlikt lielu plombu. Ja nav sava zobārsta, par cenu un kvalitāti ir vērts painteresēties paziņu lokā. Lai veicas! X-Dental zobārstniecības klīnika Hospitāļu 23-201, Rīga Reģistratūra 67288394 Mobilais tālrunis 28663728...

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai ir pamats uztraukumam, vai arī jātupina dzert antibiotikas un jācer, ka pāries arī mandeles?
Labdien!
Pirms 6 dienām izrāva apakšējo astoto zobu. Iekaisa brūce (strutoja) un kakls. Tiku atkal pie daktera, kurš izrakstīja antibiotikas un pretsāpju tabletes, kā arī Hexoral skalošanas līdzekli. Strutojums pārgājis, bet jau pāris dienas ir parādījusies problēma - puse no apakšējā žokļa mandelēm ir ļoti jūtīgas un sāp, ja kustina lūpas (lūpas ar dīvainas, it kā būtu anestēzija) vai pieduras mandelēm. Nepatīkama sajūta. Vai ir pamats uztraukumam, vai arī jātupina dzert antibiotikas un jācer, ka pāries arī mandeles?
Atbild:
Maija Albiņa,
Ja ir uzlabojums, tad jāizdzer antibiotiku kurss līdz galam. Arī pretsāpju zāles, ja jūtat nepieciešamību. Ja pēc antibiotiķu kursa sūdzības nepazūd, jāgriežas pie ārsta.

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai 24 gados ir normāli svērt 38kg?
Labdien!
Man ir problēma ar svaru. Pirms dzemdībām svēru 49kg un priekš mana auguma - 1.56m, domāju, ka tas bija normāli, jo viss bija savās vietās, bet pēc dzemdībām nokritos svarā un svēru 35kg, pa 4 gadiem neko daudz nevaru uzņemt, tikai dažus kg, visu laiku tagad sveru 38kg, bet vai 24 gados ir normāli svērt 38kg?
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien. Jūsu augumam atbilstošs svars vidēji ir 49kg. - 62kg. Kā pati saprotat, jūsu svars patreiz ir samazināts. Svara zuduma iemesli var būt dažādi, to ir daudz, tāpēc būtu muļķīgi aprakstīt iespējamos cēloņus.
Atbild:
Nav
Labdien! Jūsu svars tiešām ir vērtējams kā pazemināts. Iesakām Jums griezties pie sava ģimenes ārsta, lai veiktu asins analīzes, īpaši pievēršot vērību vairogdziedzera darbībai....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko man darīt, ka man ir pamazināts hemoglobīna līmenis, un zāles es nevaru atļauties, bet vēlos, un vai var, viņu uzņemt ar pārtiku?
Sveiki,
ko man darīt, ka man ir pamazināts hemoglobīna līmenis, un zāles es nevaru atļauties, bet vēlos, un vai var, viņu uzņemt ar pārtiku?
Atbild:
Veselības salons 888
Visu Latvijas veselīgo dārzeņu un augļu uzņemšana var labvēlīgi ietekmēt hemoglobīna līmeni. Galda bietes, burkāni, melnie rutki (var dzert sulu), kāposti, ķirbis un tā sēklas, zaļumi, lēcas. Āboli, dzērvenes, brūklenes, upenes, plūmes, zemenes,medus. Laba liesā gaļa. Pazemināts hemoglobīna līmenis var uzlaboties, lietojot minētos vērtīgos produktus, bet tas nenozīmē, ka šie produkti aizvieto zāles. Palieciet ārsta uzraudzībā un kontrolējiet hemoglobīna līmeni.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kuri tauki cilvēka organismam ir kaitīgāki - augu tauki vai dzīvnieka tauki?
Labdien!
Kuri tauki cilvēka organismam ir kaitīgāki - augu tauki vai dzīvnieka tauki?
Vai ir veselīgi augošam bērnam dzert lauku pienu, kurā ir apmēram 5 % piena tauku?

Atbild:
Veselības salons 888
Cilvēka organismam tauki nav kaitīgi, tie pat ir vajadzīgi, jo vitamīni D; A; K; E ir taukos šķīstošie, tātad, lai tie organismā uzsūktos un darbotos, tauki ir nepieciešami. Vesela cilvēka organisms spēj normāli uzņemt un pārstrādāt jebkurus taukus nelielās devās, kas ir veselīgi. Problēmas ar tauku uzņemšanu parasti rodas tad, ja ir kādi veselības traucējumi, palēnināta vielmaiņa, žultspūšļa problēmas, sirds asinsvadu slimības utt. Organismam ir grūtāk tikt galā ar liellopu un jēra taukiem. Dzīvnieku tauki...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt ar herepes vīrusa izraisītajām sekām?
Labdien!
Man ir problēma - kas kaitina mani visu mūžu, it īpaši pēdējos mēnešus. Man ir herpes (uz lūpām). pēdējos četrus mēnešus man ir katru mēnesi herpes, dažreiz arī vairāk nekā vienu reizi mēnesī. Mani tas tracina - nepalīdz ne Acic, Fenivir u.c. medikamenti, tik un tā herpe man ir vienu nedēļu, pluss vēl vienu nedēļu, kamēr pazūd pavisam, es jau nezinu ko lietot, vitamīnus dzeru, var būt neregulāri, bet diezgan bieži. Es, protams, zinu, ka pavisam to izārstēt nevar, bet ko man darīt, lai tas netraucētu tik bieži, man jau tādas rētiņas virs lūpām ir no biežās herepes parādīšanas.

Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Bieži tradicionālajā medicīnā pacienti saskaras ar problēmu, ka saslimšanas gadījumā ir izmēģinātas visas iespējamās klasiskās zāles, ir novērojams simptomātisks uzlabojums, bet problēma visu laiku atgriežas un nevar saprast, ko lai dara. Jūsu situācija ir ārsta - homeopāta ikdienas darbs, jo homeopātija ārstē cēloni nevis sekas. Ir jāsaprot, kādēļ Jums pēdējos mēnešos ir herpes paasinājums, kas ir noticis Jūsu dzīvē, kāda ir Jūsu vispārējā pašsajūta, vai Jums ir arī muguras sāpes, vai esat salīga, vai ir...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai HCG analīžu rezultāti var mainīties?
Labdien!
Vai HCG analīžu rezultāti var mainīties? Šobrīd uzrāda, ka HCG ir 4,6, tas nozīmē, ka nav iestājusies grūtniecība. Bet mēnešreizes kavējas nedēļu? Kādi iemesli?
Atbild:
Natālija Mošna,
Iemesli izmainītiem HCG rezultātiem ir vairāki, tie ir atkarīgi no sievietes vecuma, ginekoloģiskām un dažādām blakus saslimšanām, lietotiem medikamentiem, ņemot vērā, ka menstruācijas kavējas, Jums nepieciešams konsultēties ar savu ginekologu.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt ar sapampušām kājām?
Labdien!
Man reizēm krūtīs ir sāpes vai tā kā spiež, tad paliek slikti un uz pieres parādās sviedri. Tad lēnām viss atiet. Tagad arī kājas ir pietūkušas. Daktere teica, ka tas izskatās pēc limfmezglu atteces traucējumiem, jo kājās pietūkums tāds ciets - izteikti apakšstilbā. Sirds pārbaudīta, vēnās arī nekādu noviržu nav. Ko darīt ar sapampušām kājām?
Atbild:
Ilona Ābele,
Lai būtu droši, ka ar sirdi patiešām viss kārtībā, nepieciešama kardiologa konsultācija.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai ir pamats uztraukumam, sakarā ar šo deguna problēmu?
Labdien!
Man ir 19 gadi. Lieta tāda, ka jau kādas 3 nedēļas ir tāda problēma, ka tad, kad noliecos ar galvu uz leju, man no labās nāss katru reizi tek ārā caurspīdīgs šķidrums. Iesnas šajā laikā nav. Tas sāk palikt traucējoši. Kas un kāpēc tas varētu būt? Vai ir pamats uztraukumam, sakarā ar šo deguna problēmu?

Atbild:
Nav
Labdien! Jums ar šo sūdzību ir jāgriežas pie otolaringologa.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man man ir 21 gads un mēnešreižu laikā sāp un velk taisnā zarna, nepatīkamas sāpes, ko tas varētu nozīmēt?
Labdien!
Man man ir 21 gads un mēnešreižu laikā sāp un velk taisnā zarna, nepatīkamas sāpes, ko tas varētu nozīmēt? Vai man jāgriežas pie ārsta?
Atbild:
Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Uz šo jautājumu var atbildēt pēc ārsta apskates, jo cēloņi varētu būt vairāki. Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas par iemeslu varētu būt dzeltenai mēlei, un rūgta garša mutē?
Labdien!
Vēlējos uzzināt, kas par iemeslu varētu būt dzeltenai mēlei, un rūgta garša mutē? Vasaras laikā bija ilgs antibiotiku kurss trīs mēnešu garumā, tad parādījās rūgtā garša, tagad nu jau skatos otrā nedēļa iet un dzeltens aplikums uz mēles. Sākumā domāju, ka no smēķēšanas, bet palasot, kaut kas saistībā ar nierēm vai aknām? Ģimenes ārsts pašlaik atvaļinājumā tāpēc lūdzu pēc Jūsu padoma.
Paldies jau iepriekš,
Liene.
Atbild:
Nav
Labdien! Iemesls šādām sūdzībām varētu būt gan aknu bojājums (tas var rasties arī ilgstoši lietojot antibiotikas), gan žultspūšļa saslimšana( žultsakmeņi, žultspūšļa polipi), gan arī kuņģa gludās muskulatūras nepietiekamības dēļ, kad nenoslēdzas muskulis starp divpadsmitpirkstu zarnu un kuņģi. Iesakām Jums sagaidīt savu ģimenes ārstu un doties pie viņa, lai veiktu asins analīzes un ultrasonogrāfiju vēdera dobuma orgāniem....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai var mainīties grūtniecības rezultāti?
Labdien!
Jau rakstīju jums sakarā ar situāciju. Vai var mainīties grūtniecības rezultāti? Pildu jau testus 4 dienas no rīta, rāda negatīvu rezultātu, bet piektā dienā no rīt pozitīvu rezultātu, bet kāpēc tās pašas dienas vakarā rāda negatīvu rezultātu? Kas mainās? Tas nozīmē, kā īsti gruntniecība nav iestājusies?
Esmu pildījusi vēl, bet rāda negatīvus, bet mēnešreizes nav? Iztaisīt man HCG analīzes? Cik tas maksā?
Atbild:
Maija Broša,
Testu rezultāti nevar mainīties. Mainīga var būt testu kvalitāte. Vispareizāk būtu iet pie ārsta, lai konstatētu iemeslu. HCG analīze viena pati neko nedos. Cenas ir atkarīgas no laboratorijas.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir kāda problēma ar mums?
Labdien!
Man ir viens jautājums, ar savu vīru esam kopā 2 gadus, vēlamies bērniņu, jau kāds laiks ir pagājis, kad neizsargājamies, bet es kā nepalieku stāvoklī, tā nepalieku. Man jau it divas meitiņas. Vai ir kāda problēma ar mums?
Atbild:
Maija Broša,
Jautājumā nav pateikts, vai meitiņu tēvs ir Jūsu patreizējais vīrs. Ja nē, iespējams, ka problēma ir vīram. Jebkurā gadījumā iemeslu var atrast tikai ārsts, izmeklējot Jūs abus.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Lūdzu varētu saņemt ko sīkās par šo uzstādīto diagnozi - Šoermana - Mao slimība ?
Labdien!
Dēlam, 17.gadi, muguras deformācija, kurai uzmanība tiek pievērsta jau no 7.gadu vecuma. Vingrošanas, masāžas utt. Šobrīd diagnoze - Šoermana - Mao slimība. Meklējot informāciju par šo slimību neko neatradu, vai lūdzu varētu saņemt ko sīkās par šo uzstādīto diagnozi?
Ar cieņu mamma Irita.
Atbild:
Ilze Apine,
Labdien, te būs informācija par Šoermaņa {Cheuerman} slimību. Slimības būtība - mugurkaula krūšu daļas kifozes pastiprināšanās, kas biežāk vērojama bērna augšanas periodā līdz 16.gadu vecumam, biežāk zēniem. Nrisinoties skriemeļu ķermeņu apofīžu destrukcijasi, skriemeļi kļūst ķīļveidīgi. Vadošais simptoms - muguras noguruma sajūta, retāk sāpes. Diagnozi apstiprina sānu projekcijā veikta mugurkaula rentgenogramma. Raksturīgs pacienta izskats - apaļa mugura, slimnieks obligāti jāatbrīvo no...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko lai dara, lai uz vēdera ātrāk palielinātos muskuļu masa?
Labdien!
Bija tā, ka ar sportu nenodarbojos, bet spēks un muskuļi ir labā formā. Varu izdarīt citreiz pat vairāk par tiem, kas trenējas. Tagad sāku trenēties, eju uz zāli. Tomēr vēlējos uzzināt, ko lai dara, lai uz vēdera ātrāk palielinātos muskuļu masa? Jo tā ir vienīgā vieta kur nekā nelīdz. Man ir arī astma. Paldies.
Atbild:
Ilona Ābele,
Droši vien, ka Jums varētu palīdzēt labs treneris trenažieru zālē ar pareizām rekomendācijām.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai smakojoša mute varētu būt no antibiotikām?
Labdien!
Pirms kāda laiciņa man bija angīna, kuru pēc ārsta norādījuma ārstēju ar antibiotikām. Šobrīd mandeles atkal ir kārtībā. Tomēr ir radusies diezgan nepatīkama un nomācoša problēma - smakojoša mute.
Vai tas varētu būt no antibiotikām? Mandeles ir bez strutu korķiem, vai tomēr var būt tās ir mandeles? Zobus tīru regulāri, zobu diegu lietoju.
Lūdzu iesakiet, ko es varētu darīt, lai elpa atgūtu savu pirms antibiotiku svaigumu.
Paldies!
Atbild:
Ilona Ābele,
Droši vien, ka pēc antibiotiku lietošanas ir izmainījusies mikroflora kuņģi un gremošanas trakta. Noderīgi būtu preparāti un produkti, kuri satur probiotiķus un pienskābās baktērijas.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri