medicine.lv skaitļos

Lietotāji online67
Aktīvie uzņēmumi12689
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Cik maksā un kur var pārbaudīt visu organismu?
Labdien!
Cik maksā un kur var pārbaudīt visu organismu? Vai seksuālas problēmas arī var vienlaikus atrisināt tur pat?
Atbild:
Nav
Visa organisma pārbaudei ir dažādas metodes: sākot ar standarta izmeklējumiem pie ģimenes ārsta un asinsanalīzēm un beidzot ar datortomogrāfiju un imago aurum diagnostiku. Metodes izvēle atkarīga no tā, ar kādu nolūku Jūs gribat savu organismu pārbaudīt. Ja Jums nav konkrētu sūdzību un jūs vienkārši gribat veikt vispārējo veselības pārbaudi, tad dodieties pie ģimenes ārsta: tā ir profilaktiskā apskate, un reizi gadā Jūs varat to veikt bez maksas. Ir jāzina sīkāk, par kādām tieši seksuālām problēmām jūs...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai cīņā ar celulītu ar masāžas palīdzību un berzējoties ar dvieli ir iespējams iegūt strijas?
Labdien!
Vai cīņā ar celulītu ar masāžas palīdzību un berzējoties ar dvieli ir iespējams iegūt strijas? Vai tas tomēr noticis svara palielināšanās rezultātā? 3 mēn. laikā pieņēmos svarā par 6 kg. Vai ir iespējams likvidēt tikko radušās strijas? Ja ir, tad ar kādiem paņēmieniem? Esmu dzirdējusi par ampulām Lierac, ka tās palīdzot likvidēt tikko parādījušās strijas? Vai to ir iespējams izdarīt?
Liels paldies.
Lai Jums jauka diena!
Atbild:
Veselības salons 888
Jūsu minētā problēma vairāk attiecas uz skaistumkopšanas nekā medicīnas jomu. Šajā situācijā gan masāža gan norīvēšanās ar dvieli nekādā ziņā nevarētu būt striju veicinošs faktors. Profesionāli veikta masāža ādas stāvokli jebkurā gadījumā uzlabo. Striju rašanās vienmēr ir saistīta ar ķermeņa masas pieaugumu, piemēram grūtniecības laikā vai citādi. Kamēr strijas (saistaudu izstiepums) sārtas un svaigas, profesionāli kopšanas preparāti var tās ievērojami mazināt, t.sk. jūsu minētais Lierac serums. Ir...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kādos gadījumos mēnešreizes var pazust?
Sveicināti!
Man ir 24 gadi. Nu jau vairāk kā par mēnesi ir aizkavējušās menstruācijas. Agrāk problēmu ar to nav bijis. Ar pašsajūtu viss ir kārtībā. Divreiz taisīju testu - negatīvs. Saprotu, ka jāgriežas pie ārsta, bet varbūt Jūs varētu pateikt, kādos gadījumos mēnešreizes var pazust? Un ieteikt kādu speciālistu.
Paldies.
Atbild:
Nav
Mēnešreizes var izbeigties visdažādāko cēloņu dēļ, tostarp kādu zāļu blakusiedarbības rezultātā, vai tāpēc, ka mēlē neveiksmīgi izdurts pīrsinga caurums. Par iemeslu var būt arī virkne saslimšanu vai to izraisītās komplikācijas: tās visas šeit uzskaitīt nemaz nav iespējams, un diez vai tam būtu liela jēga. Jūs pareizi saprotat, ka ir jāuzmeklē ārsts. Iesakām griezties pie ginekoloģijas speciālistiem Veselības centrā Možums-1, Rīgā, Bruņinieku ielā 8, tālr. 67270744.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt, ja ārsta rokrakts ir nesalasāms?
Labdien!
Man veica vēdera USG, bet tā kā ārsts neko nepaskaidroja un ģimenes ārstu apmeklēšu tikai pēc nedēļas, tad šis laiks man paies neziņā, jo ārsta rokraksts ir vienkārši nesalasāms. Ko darīt?
Atbild:
Nav
Baidos, ka atšifrēt mediķa rokrakstu mēs Jums palīdzēt nevarēsim. Parasti gan šī informācija ir domāta ārstam, kurš pacientu uz USG nosūta, nevis pacientam. Ja Jūs nespējat nedēļu gaidīt, tad varam tikai ieteikt griezties pie kāda cita speciālista, kurš var Jūs pieņemt agrāk un izskaidrot, kas tur rakstīts. Tas, ka nevarat salasīt rokrakstu, visdrīzāk ir tikai puse no problēmas. Otra puse ir tā, ka bez medicīniskas izglītības Jūs diez vai prastu interpretēt USG rezultātus, pat ja viss būtu skaidri salasāms.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Iesakiet man lūdzu kādu speciālistu, kas ārstē sarkoidozi?
Labdien!
Esmu 33 gadus veca sieviete ar diagnozi "sarkoidoze", iesakiet man lūdzu kādu speciālistu, kas pārzina šo saslimšanu, izmeklējos pie daktera Bratkovska Sauriešu stacionārā.
Atbild:
Nav
Pareizāks šīs slimības apzīmējums ir "sarkoidoze", ar "o". To ārstē speciālisti pulmonologi. Vieni no labākajiem pulmonoloģijas speciālistiem strādā P. Stradiņa Klīniskajā Universitātes slimnīcā. Stradiņu Pulmonoloģijas un alergoloģijas centrā ir izveidota laba infrastruktūra darbam ar pacientiem. Tālruņi: 67069280 - pierakstīšanās, 67069414 - 14.nod. vad. E.Mauliņš.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik liela iespēja ir, ka es palieku neauglīga dēļ tabletēm?
Labdien!
Man ir 18 gadi un vienreiz lietoju pretapaugļošanās tableti un cik liela iespēja ir, ka es palieku neauglīga dēļ tabletēm?

Atbild:
Maija Broša,
Pretapaugļošanās tablešu pareiza lietošana neauglību neizraisa. Jāatceras, ka avārijas kontracepcijas tabletes ir paredzētas tikai ārkārtas situācijām. Par regulāru kontracepcijas izvēli jākonsultējas ar ārstu.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ja es, piemēram, pa dienu patērēju 2000 kcal, bet uzņemu apmēram 1500 kcal un vēl vakarā nedaudz panašķojos, piemēram, 300 kcal, tad tās 300 kcal uzkrājas kā tauki?
Sveiki,
man tāda jautājums - ja es, piemēram, pa dienu patērēju 2000 kcal, bet uzņemu apmēram 1500 kcal un vēl vakarā nedaudz panašķojos, piemēram, 300 kcal, tad tās 300 kcal uzkrājas kā tauki?

Atbild:
Nav
Edgar, ar šo un līdzīgiem jautājumiem droši varat vērsties pie speciālistiem Veselības salonā 888, Dārzaugļu ielā 1, Rīga, tālr. 67275888....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko tas varētu nozīmēt, ka jau 2 nedēļas nav kārtīgas menstruācijas?
Labdien!
Man 2 nedēļas nav kārtīgas menstruācijas, grūtniecības tests neuzrāda pozitīvu rezultātu, ir veiktas arī HCG analīzes, tās arī negatīvas. Trīs dienas tikai bija novērojamas mini mēnešreizes, smērēšanās, ir visu laiku sāpē vēdera kreisajā sānā, lejasdaļā. Ko tas varētu nozīmēt?
Atbild:
Nav
Šādā situācijā Jums apmierinošu atbildi diemžēl varēs sniegt tikai ginekologs klātienes konsultācijā, jo nozīmēt tas var ļoti daudz ko. Rīgā pašlaik ginekoloģijas pakalpojumiem ir atlaides Veselības namā 5, Rīgā, Grēcinieku ielā 34, tālr. 67210350, 67222892, un tur nav arī rindu. Ja dzīvojat galvaspilsētā, varat griezties arī Veselības centrā Možums-1, Bruņinieku 8, tālrunis 67270744.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vēderā ir izteikta pulsēšana, tā kā pukstēšana, labi jūtama, bet sāpju nav, ko tas varētu nozīmēt?
Labdien!
Mani interesē šāda lieta. Jau kādu ilgāku laika periodu vēderā (vēdera rajonā, virs nabas) ir izteikta pulsēšana, tā kā pukstēšana, labi jūtama, bet sāpju nav, ko tas varētu nozīmēt?
Jau iepriekš paldies!
Atbild:
Nav
Jums jāapraksta simptomi klātienē speciālistam: diemžēl šī informācija ir pārāk trūcīga. Sākumā varat doties pie ģimenes ārsta vai terapeita. Iesakām piezvanīt uz veselības centru Možums-1 - tur ir gan šie ārsti, gan gastroenterologs, gan ultrasonoskopija u.c. Pieļauju, tur Jums jau pa tālruni pateiks, pie kāda speciālista būtu vispareizāk doties. Tālrunis: 67270744.

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Man ir problēma ar kaklu, kā man to ārstēt?
Labdien!
Man ir 25 g un ir problēmas ar kakla (laikam) skriemeļiem. Pa nakti es nevaru atrast labāko pozu kā gulēt, jo man sāp aizmugurējā kakla daļa (tuvāk galvai). Man ir grūtības arī lasīt vai darīt ko citu, kas saistīts ar noliekšanos uz priekšu.
Pirms pāris mēnešiem, saistībā ar citu problēmu, man tika veikta galvas magnētiskā rezonanse, kurā atklāja, ka smadzenīšu mandeles, lokalizētas zem lielās pakauša atveres asimetriski, labā ~ 5mm, kreisā ~ 4mm - Chiari-1 malfrormācija bez izteikta lokvora telpu sašaurinājuma. Ārsts teica, ka tas nepārsniedz normu un nav iemesla operēt. Sakiet, vai tas varētu būt par cēloni sāpēm, jo smadzenes it kā spiež uz kaklu, jeb tomēr problēma ir mugurkaulā, vai pašos skriemeļos.
Liels Paldies!
Atbild:
Laimdota Karpinska, sertificēta fizioterapeite Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu 28 (Āgenskalns), Rīga Tālr. 67327202, mob. 26438625
Naktī guļot uz mīksta spilvena Jums iespējams neatslābinās kakla muskulatūra un tiek nospiesti asins vadi kas rada sāpes, vēlams lietot ortopēdisko spilvenu. Spilvenu izvēlēties var ortopēdiskajās praksēs, ieteicams piemērot sev, tur var saņemt atbilstošu konsultāciju.Par problēmām sēdot, vispirms jāpiemēro pareizs ergonomisks krēsls, variet iziet ārstnieciskās vingrošanas un masāžas kursu. Noteikti palīdzēs. Laimdota Karpinska, sertificēta fizioterapeite Mugurkaula veselības centrs M. Nometņu...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Lieta tāda, ka bija sekss bez prezervatīva, un meitenei nākamajā dienā bija asinis kopa ar urīnu, ko tas varētu nozīmēt?
Sveiki!
Lieta tāda, ka bija sekss bez prezervatīva, un meitenei nākamajā dienā bija asinis kopa ar urīnu, ko tas varētu nozīmēt?
Atbild:
Nav
Iespējams, ka ir neliela trauma. Ar prezervatīva nelietošanu (resp. izsargāšanās vai inficēšanās jautājumiem) gan tam nav nekāda sakara. Precīzāk neko pateikt bez pārbaudes pie ginekologa diemžēl nevarēs. Ja raizējaties, varat nosūtīt meiteni uz Veselības namu 5, Rīgā, Grēcinieku ielā 34, tālr. 67210350, 67222892 - tur pašlaik ginekoloģijas pakalpojumiem ir atlaides, un nebūs garu rindu.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Manai meitenei ir psiholoģiskas problēmas, nezinu kā palīdzēt?
Labdien!
Jautājums neirožu speciālistam. Mana meitene (25 gadi) bija nevainīga. Esmu vainojams, ka vairs tā nav. Problēmu tajā nesaskatu. Viņa gan. Vispirms ar asarām acīs atzinās, ka esot tāda nepilnvērtīga, izraktene, pēc tam regulāri lūdza, lai nevienam nestāstu, bet nebiju ar nemaz domājis. Tagad riktējam kāzas un saskaņojam tradīcijas. Un viņai atkal lielais pārdzīvojums vai es neizstāstīšu, vai kaut kā nenāks zināms, ka bijusi tik ilgi nelietota (tā viņa izsacījās). Pat grib atteikties no tradicionālās guldināšanas un apdziedāšanās. Esmu runājis, mierinājis, teicis visu ko sapratis, bet nekas jau nelīdz. Kā vēl varu argumentēt, jo pats īsti nesaprotu kāpēc par to vispār būtu jārunā un jāuztraucas.
Atbild:
Inga Reinfelde, psiholoģe-psihoterapeite Neirožu klīnika Dzintari Dzintaru prospekts 48, Jūrmala tālr. 67755140
Sveicināti! Ir jauki, ka esat ieinteresēts palīdzēt savai meitenei, atbalstīt viņu. Šāda draudzenes reakcija līdzinās snauduša "vulkāna" izvirdumam. Iespējams šīs izjūtas viņa līdz 25 g.v. bija spējusi sevī apslāpēt, bet zaudējot nevainību, tās viņu sāka pārņemt. Iemesli tam var būt dažādi. Lai saprastu šādas reakcijas iemeslus un varētu palīdzēt, ir vēlama vizīte pie psihologa vai psihoterapeita. Tādējādi varētu iedziļināties, kāpēc sievietei ir tāda attieksme pret sevi. Ar Jūsu iespējām varētu būt...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kādi profilakses pasākumi ir jāveic, lai novērst priekšlaicīgu ādas novecošanu?
Labdien!
Gribētu jautāt, kādi profilakses pasākumi ir jāveic, lai novērst priekšlaicīgu ādas novecošanu. Vai ir jāveic augļskābes vai aminoskābes attīrīšanu? Ja jāveic, tad cik bieži?
Lai būtu vieglāk atbildēt, aprakstīšu savas ādas stāvokli - man ir 23 gadi. Īpašu sūdzību nav. Vienīgais kosmetoloģe teica, ka T zonu man esot netīra, un lūpas esot ļoti sausas.
Iepriekš paldies par atbildi.
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien! Tīri teorētiski (neredzot ādu) var ieteikt ķīmiskā pīlinga kursu no 6-8 procedūrām vienu reizi gadā, tas būs labi arī komedonu attīrīšanai t-zonā. Bet ļoti iespējams, ka pagaidām pilnīgi pietiek ar uzturošām kosmētiskām procedūrām 1 reizi mēnesī....

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko darīt, kad augšējais pēdējais zobs aug šķībi, bet tas netraucē?
Labdien!
Ko darīt, kad augšējais pēdējais zobs aug šķībi, bet tas netraucē? Ko vispār darīt, lai viņi neaugtu šķībi? Un ko darīt, lai mazinātu sāpes (dikti sāp, jo aug 3 zobi vienlaicīgi, 2 augšējie un viens apakšējais)?
Atbild:
Nav
Ja netraucē, tad iespējams, ka neko darīt nevajag. Ko vispār var darīt, lai neaugtu šķībi, tas atkarīgs no vairākiem faktoriem, tai skaitā Jūsu vecuma, bet galvenokārt to novērš ar mehāniskām (piemēram, breketi) metodēm. Ja dikti sāp, varat padzert diklofenaku, tikai rūpīgi iepazīstieties ar kontrindikācijām (gadījumiem, kad to nedrīkst lietot). Vispār Jūs par pretsāpju līdzekļiem vislabāk nokonsultēs farmaceits (pārdevējs) jebkurā aptiekā. Pārsūtu Jūsu jautājumu arī zobārstniecības sociālistiem:...

Zobārstniecība / mutes veselība

Vēlos noskaidrot, vai pēc Mirenas izņemšanas vēl ir nepieciešams kādu laiciņu nogaidīt (izsargāties citādā veidā) pirms mēģinām tikt pie bērniņa?
Labdien!
Man ir Mirena 3 gadus, un nu gribam otro bērniņu. Vēlos noskaidrot, vai pēc Mirenas izņemšanas vēl ir nepieciešams kādu laiciņu nogaidīt (izsargāties citādā veidā) pirms mēģinām tikt pie bērniņa. Ja ir nepieciešams nogaidīt, tad cik ilgu laiku?
Paldies!
Atbild:
Maija Broša,
Mirenas darbības pamatā ir ilgstoša, pastāvīgas nelielas progestīna devas izdalīšanās, kas nomāc dzemdes gļotādas proliferāciju, vienlaikus sabiezinot dzemdes kakla gļotādu. Sperma nevar nokļūt dzemdē, tāpēc grūtniecība nevar iestāties. Mirena iedarbojas vienīgi uz dzemdi. Tā minimāli ietekmē organismu kopumā. Olnīcu funkcija kopumā nav nomākta. Pēc Mirenas izņemšanas grūtniecība var iestāties jau pirmo mēnešu laikā. Parasti iesaka dažus mēnešus izsargāties, taču nav bīstami, ja grūtniecība...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas tas varētu būt, ja man ir tādas problēmas ar menešreizēm?
Labvakar!
Man ir 19 gadi. Esmu nevainīga un jau kādu laiku mēnešreižu laikā izmantoju tamponus, agrāk viss cikls ilga 28 dienas, tad pēkšņi 15 dienas pirms noteiktā datuma sākās mēnešreizes, ilga 5 dienas, pēc 10 dienām atkal sākās, asiņošana ir minimāla. Kas tas varētu būt, ja man ir tādas problēmas ar menešreizēm?
Atbild:
Nav
Šādā situācijā Jums pareizo atbildi varēs sniegt tikai ginekologs klātienes konsultācijā. Ja Jums ir savs ginekologs, griezieties pie tā. Ja nav, Rīgā pašlaik ginekoloģijas pakalpojumiem ir atlaides Veselības namā 5, Rīgā, Grēcinieku ielā 34, tālrunis 67210350, 67222892; liekas, pašlaik tur nav arī rindu. Ja dzīvojat galvaspilsētā, varat griezties arī Veselības centrā Možums-1, Bruņinieku 8, tālrunis 67270744. Uzskatām, ka speciālista-ginekologa konsultācija Jums nepieciešama jo drīzāk, jo labāk.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt, ja paātrinās sirdsdarbība?
Labdien,
pēdējā laikā esmu novērojusi, ka pēc brokastīm (šodien, piemēram, ēdu auzu pārslu putru un padzēru zāļu tēju) man paātrinās sirds darbība 100 - 116 sitieni minūtē. Tad sāku pastiprināti tam par to domāt, parādās vēlēšanās aiziet uz tualeti, sausuma sajūta mutē, viegla muskuļu trīce. Ko darīt, ja paātrinās sirdsdarbība?
Atbild:
Veselības salons 888
Lai labāk saprastu situāciju, pamainiet brokastu maltītes produktus. Izvēle šobrīd ir ļoti liela. Putras brokastīs ir labs ēdiens, bet to nevajadzētu izvēlēties katru rītu, vairāku nedēļu garumā! Dārzeņi, augļi, biezpiens, skābpiena produkti utt. Vai zāļu tēja nav par stipru? No kurām zālītēm to gatavojat? Tējas ir dažādas: nomierinošas, urīndzenošas, organismu spēcinošas, aktivizējošas? Svarīgi kāds ir jūsu vecums? Ieteikums: mainiet katru rītu citus brokastu produktus, mainiet tēju, gatavojiet to...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Pie kāda ārsta man doties, ja ir problēmas ar urinēšanu?
Labdien.
Esmu 19 gadus veca un problēma tāda, ka man ir sāpīga urinācija. Sāpes rodas urinācijas beigās. Nepaejot ne mirklim sajūta tāda, ka atkal vajag uz tualeti un kad aizeju, tad iztek tikai pāris pilītes urīna. Vienu brīdi pat parādījās tādas brūnganas pilītes, nevarēju saprast vai tās bija asinis. Un vēl, kad neeju uz tualeti, tad sajūta tāda ka visu laiku tā kā niez, tā kā viegli sāp. Vēlējos, uzzināt pie kāda ārsta man doties?
Atbild:
Nav
Jums jādodas pie urologa. Iesakām griezties Veselības centrā Možums-1, Rīgā, Bruņinieku 8, tālr. 67270744.

Uroloģija / nefroloģija

Vai viss cikls pabīdās vienu dienu uz priekšu, vai viena diena nost ar tableti?
Sveiki.
Dzeru otro Lindynette20 tablešu paciņu, esmu aizmirsusi 26h izdzert iepriekšējo tableti. Tagad izdzēru to, kura bija vakardien domāta.
Lasīju recepti, tomēr nebija skaidrs - vai turpmākās dienas izdzert viņas visas - tas sanāks, ka dzeršu viņas kopā 22 dienas, nevis 21, un vai 7 dienu pārtraukums man būs 8 vai pat 6 dienas?
Tātad - vai viss cikls pabīdās vienu dienu uz priekšu, vai viena diena nost ar tableti?
Paldies!
Atbild:
Natālija Mošna,
Aizmirsto tableti nav jāizdzer, parastajā laikā tiek lietota nākošā tablete un papildus drošībai dzimumakta laikā vienu nedēļu jālieto prezervatīvs. Cikls paliek tāds pats - 21 dienu Jūs lietojat tabletes, tad ir 7 dienu pārtraukums.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Man ir 15 gadi, mēnešreizes ir jau trešo gadu. Dzimumattiecību nav. Gribu pamēģināt tamponus, bet uztraucos, vai tos lietojot nevar izjaukt maksts dabīgo mikrofloru, saķert slimības no baktērijām, kaut ko savainot/ pārplēst/ saskrāpēt?
Sveiki!
Man ir 15 gadi, mēnešreizes ir jau trešo gadu. Dzimumattiecību nav. Gribu pamēģināt tamponus, bet uztraucos, vai tos lietojot nevar izjaukt maksts dabīgo mikrofloru, saķert slimības no baktērijām, kaut ko savainot/ pārplēst/ saskrāpēt? Aplūkojot populārākās firmas piedāvāto tamponu, var redzēt, ka no tā paberzējot atkrīt materiāla pūkas (ja tāda pūka pēc tampona izņemšanas paliek ķermenī, nevar radīt maksts iekaisumu?) Lūdzu paskaidrojiet, vai lietojot tamponus nevar sev nodarīt pāri! Kādus labāk izvēlēties- ar aplikatoru vai bez? Gribētu dzirdēt ārsta viedokli.
Atbild:
Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Tamponi neko sliktu nodarīt nevar. Jautājums ir vai tos var bez piepūles ievadīt, jo ir dažāda lieluma unelastības jaunavības plēves. Ja ir grūtības, ieteicamākas ir paketes. Iesaku aiziet pie ginekologa un pārrunāt šo iespēju. Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pusaudze var lietot tamponus?
Sveiki!
Vai pusaudze var lietot tamponus? Vai tamponi nevar izraisīt iekaisumus - vai ko satraumēt? Skatoties vienu populāras firmas izstrādājumu, var redzēt, ka no tampona krīt kumšķiem kokvilnas materiāla, ja tāds kumšķis nejauši paliek ķermenī, nevar veidoties maksts iekaisums?
Paldies!
Atbild:
Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Tamponi neko sliktu nodarīt nevar. Jautājums ir vai tos var bez piepūles ievadīt, jo ir dažāda lieluma un elastības jaunavības plēves. Ja ir grūtības, ieteicamākas ir paketes. Iesaku aiziet pie ginekologa un pārrunāt šo iespēju. Ginekoloģe Maija Broša Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības