medicine.lv skaitļos

Lietotāji online62
Aktīvie uzņēmumi12689
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kas varētu būt cēlonis un kā to novērst?
Sveiki!
Jau vairākus mēnešus pēc seksa man ir sāpes velkoša sajūta vēderā un caureja. Ārsts izrakstīja Gynalgin taču nepalīdz, ir arī problēmas ar aizkuņģa dziedzeri, taču nedomāju, ka šīs problēmas varētu būt saistītas. Kas varētu būt cēlonis un kā to novērst?
Atbild:
Natālija Mošna,
Sāpes vēdera lejas daļā, dzimumakta laikā vai pēc tā, var rasties vairāku iemeslu dēļ. Biežākais iemesls ir dažādas infekcijas, bet tas var būt arī olnīcu, dzemdes vai dzemdes kakla saslimšanas. Jums nepieciešams vēlreiz konsultēties ar ginekologu, veikt ultrasonogrāfiju un papildus maksts izdalījumu analīzes.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man kavējas mēnešreizes nu jau 3 dienas, vai tas ir normāli?
Labdien!
Man ir 20 gadi, man kavējas mēnešreizes nu jau 3 dienas, vai tas ir normāli? Un cik +/- dienas ir pieļaujamas? Bail, ka tik neesmu palikusi stāvoklī, jo bija reize, kad nelietojām prezervatīvu, bet sēklas izšļākšanās nebija.
Jau iepriekš, paldies, par atbildi!
Atbild:
Natālija Mošna,
Lai pārliecinātos vai nav iestājusies grūtniecība, nododiet asins analīzes - HCG, ja rezultāts ir mazāks par 1 - grūtniecības nav! Manuprāt, Jums būtu jāizvēlas sev piemērota, drošāka kontracepcijas metode, lai nebūtu lieki jāsatraucas par mēnešreižu kavēšanos. Izrunājaties ar savu ginekologu, šobrīd ir pieejami daudzi, labi kontraceptīvi, kas gandrīz 100% palīdz izvairīties no nevēlamas grūtniecības iestāšanās, stabilizē menstruālo ciklu un to lietošana nerada kaitīgu ietekmi uz sievietes organismu!

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir jāuztraucas par dzemdes kakla audzēju vai ko tādu?
Labdien!
Pēc pusgada pārtraukuma atsāku dzimumdzīvi, un katrreiz notiek kontaktasiņošana vai drīzāk tādi rozā izdalījumi ar skābu aromātu. Pēc pirmās reizes aizgāju pie ārsta, atrada gardinellas, kuras ārstēju ar skalošanu katru dienu un Vagisan svecēm, taču, lasot interneta resursus, rodas iespaids, ka tās ārstē citādi un ar antibakteriāliem līdzekļiem, tāpēc rodas aizdomas par pareizās ārstēšanas nozīmēšanu. Kontaktasiņošana ir tikai paliecinājusies, tagad izdalījumi vairs nav rozā, bet sarkani.
Vai ir jāuztraucas par dzemdes kakla audzēju vai ko tādu? Man ir 22. Pārbaudē neko neatrada. Vai asiņošana ir izskaidrojama ar gardinellām?
Atbild:
Natālija Mošna,
Jums nepieciešama atkārtota ginekoloģiskā apskate un ir jāveic papildus maksts izdalījumu analīzes. Visbiežākais asiņošanas iemesls dzimumakta laikā ir dzemdes kakla saslimšanas, parasti, 22 gados tās nav bīstamas vai ļaundabīgas, bet tās nepieciešams ārstēt! Asiņainiem izdalījumiem dzimumakta laikā nav jābūt, ir jāatrod to rašanās iemesls un tas jānovērš.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā var izārstēt abas šīs slimības, vai vispār ko var darīt lietas labā?
Labdien!
Man bija piena sēne un tagad manam vīram to konstatēja kaklā pēc visai smagas angīnas - zelta stafilokoku un arī piena sēni. Sakiet lūdzu, kā var izārstēt abas šīs slimības, vai vispār ko var darīt lietas labā?
Liels paldies!
Atbild:
Nav
Labdien! Vajag griezties pie ģimenes ārsta. Vajag nodod uzsējumu uz mikrofloru un antibiotiku jūtību, lai būtu pareiza ārstēšana. Piena sēne ir mūsu mikroflora, kas nelabvēlīgos apstākļos kļūst patogēna....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Par ko šis viss liecina, par sēnēm, vai ko citu un kur varu griezties?
Sveicināti!
Netieku īsti gudra, kas ar manu organismu notiek!
Sākās pamatīgas problēmas ar kuņģi, pārbaudījos, atklāja heliko baktēriju, izdzēru zirga devu antibiotikas, kamēr dzēru zāles bija labi, pēc tam kuņģa dedzināšana turpinājās, mocījos vēl kādus divus mēnešus, ar vīru pamanījām, ka pēc skūpstīšanās arī viņam parādās tamlīdzīgi simptomi. Pakāpeniski un dzerot intensīvi kartupeļu sulu kuņģis nedaudz pierima. Nepagāja ne divas nedēļas kopš jutos daudzmaz labi, pēkšņi pēc mēnešreizēm saasinājās urīnpūšļa iekaisums, uznāca pamatīgs cistīts, kurš turpinās nedaudz vieglākā formā jau mēnesi, esmu bijusi jau pie neskaitāmi daudz ārstiem, izdzērusi jau daudz antibiotikas, nekas nemainās+ vēl temp.lēkā 37.2- 37.5. Tagad dzeru sumamed, pieņēmu, ka varbūt ureaplasma ieperinājusies. Paralēli šim visas visu laiku mēle ir ļoti aplikta oranža, maziem , sarkaniem punktiņiem, kādu dienu piefiksēju ka mēle kļuvusi melna. Ogles neesmu lietojusi, mellenes arī ne. Noslēgumā, pēc skūpstīšanās ar vīru viņam sāka atkal sāpēt kakls. Par ko šis viss liecina, par sēnēm, vai ko citu un kur varu griezties ,lai beidzot tiktu galā ar šīm slimībām?
Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Jūsu gadījumā ir svarīgi saprast, kāds varētu būt izraisošais faktors Jūsu problēmu klāstam (kuņģa problēmas, urīnpūšļa iekaisums, melna mēle, kakla sāpes). Bieži šādus simptomus novēro pēc vairākkārtīgi izieta antibiotiķu kursa, kad organismā tiek iznīcinātas arī tā sauktās „labās baktērijas”, kas rūpējās pret vīrusiem un pasargā organismu no saslimšanas. Klasiskā homeopātija ir balstīta uz ķermeņa pašregulācijas spēju atjaunot dabisko līdzsvaru, un Jūsu gadījumā tas varētu būt noderīgi.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas tas varētu būt?
Sveiki!
Man ir mēles pīrsings jau kādus divus mēnešus, un pirms kādus 2 dienam sāka sāpēt duršanas caurums. Un var sačamdīt tādu tā kā kunkuli, mēle arī bija uzpampusi, tagad jau mazliet ir atgājusi, bet tas kunkulis pie cauruma ir sataustāms. Kas tas varētu būt?
Atbild:
Nav
Iesakām zvanīt uz veselības centru Možums-1 (Rīga, Bruņinieku 8) pa tālruni 67270744 un prasīt ķirurga vai ādas ārsta konsultāciju. Tas var būt gan iekaisums, gan aplama rētaudu veidošanās, gan kas cits - bet to var noteikt tikai speciālists klātienē.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Lietoju Lindynette 20 pretapaugļošanās tabletes, cik ilgi jālieto papildu pretapaugļošanās līdzekļus?
Labdien!
Es esmu sākusi lietot pirmoreiz (3. diena) Lindynette 20 pretapaugļošanās tabletes un gribētu uzzināt, cik ilgi jālieto papildu pretapaugļošanās līdzekļus, līdz mans organisms pieradīs pie tabletēm, un vairs nevajadzēs izmantot papildu kontracepcijas līdzekļus?

Atbild:
Maija Broša,
Ja hormonālās kontracepcijas tabletes uzsāk no pirmās menstruāciju dienas, papildus izsargāšanās nav vajadzīga jau šajā mēnesī. Šajā gadījumā tomēr labāk vienu menstruālo ciklu izsargāties papildus ar nehormonāliem līdzekļiem - prezervatīvu vai svecītēm.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik man izmaksās šī zoba sataisīšana, vai ir iespējams, ka zobs paliek melns, ja nolemju tomēr neiet pie ārsta?
Sveiki.
Ir gadījies tā, ka no stiprā triecienā man iešķēlās priekšzobs! Vēlējos uzzināt, cik man izmaksās šī zoba sataisīšana,vai ir iespējams, ka zobs paliek melns, ja nolemju tomēr neiet pie ārsta?
Atbild:
Maija Albiņa,
Tas ir atkarīgs no traumas veida. Varētu būt 24 - 215 LVL. Pie ārsta jāgriežas obligāti, jo zobs var ne tikai palikt melns, neārstēšanas gadījumā to var arī zaudēt.

Zobārstniecība / mutes veselība

Lietoju Roaccutane un gribēju zināt, vai viņu var lietot kopā ar zarnu traktu tīrītājiem (es lietoju tieši Ecocolon), organisma attīrošajiem, detoksicējošien līdzekļiem?
Labdien,
šobrīd lietoju Roaccutane un gribēju zināt, vai viņu var lietot kopā ar zarnu traktu tīrītājiem (es lietoju tieši Ecocolon), organisma attīrošajiem, detoksicējošien līdzekļiem? Vai nav tā, ka tas traucē Roaccutane iedarbībai? Iztīra tā teikt visu.
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Es nevienam pacientam neesmu izrakstījusi Ecocolon, jo uzskatu, ka zarnu traktu tīrīt nav nepieciešams. Arī par šā preparāta iedarbību šaubos. Varu pateikt to, ka, ja pacientam ir vemšana vai caureja, jebkura medikamenta uzsūkšanās no gremošanas trakta varētu būt traucēta. Ieteiktu ārstēties ar Roaccutane un nelietot Ecocolon nemaz!

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai tas ir varētu būt galvas audzējs?
Sveiki!
Man diezgan bieži iesāpas galva un vakar bija slikta dūša un temperatūra, vai tas ir varētu būt galvas audzējs, bet locītavu sāpes nav. Vai tie simptomi - galvas sāpes un slikta dūšā, un locītavu sāpes ir visu laiku audzēja gadījumā? Pie tam man ir 16 gadi.
Atbild:
Nav
Galvas audzējs cilvēkiem gadās ļoti reti, vēl retāk - 16 gadu vecumā. Jebkurā gadījumā, ja ir nopietnas bažas, Jūsu aizdomas var pārbaudīt DiaMed Magnētiskās rezonanses centrā Rīgā, Olīvu ielā 5a, tālr. 67471788, 29210586. Vai arī griezieties pie ģimenes ārsta un aprakstiet savas sūdzības - ar tiem simptomiem, kurus esat minējis, nepietiek, lai varētu kaut ko spriest.

Onkoloģija / ļaundabīgas saslimšanas

Manam dēlam ir 6 gadi un viņš regulāri kakā biksēs, ir bijuši pārtraukumi, bet pēc laika sākas atkal, tas viss notiek jau no mazām dienām, gribētu zināt, ko darīt?
Labdien.
Manam dēlam ir 6 gadi un viņš regulāri kakā biksēs, ir bijuši pārtraukumi, bet pēc laika sākas atkal, tas viss notiek jau no mazām dienām, gribētu zināt, ko darīt?
Atbild:
Ivars Strazds
Labdien! Šī ir diezgan smaga problēma, jo šai kakāšanai var būt daudz iemeslu. Vispirms Jums vajadzētu aiziet pie bērnu ķirurga. Ja ķirurģisku vainu neatrod, tad Jums varētu līdzēt kompetents pediatrs, varat ārstēties arī manā praksē, bet neskatoties uz cēloni, ārstēšana būs ilga un prasīs lielu pacietību....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai šīs zāles - Ospen 1000, var izraisīt alerģisku reakciju?
Sveiki!
Man ģimenes ārsts izrakstīja zāles Ospen 1000, jo bija problēmas ar kaklu. Tā kā manam brālim ir bijusi alerģija uz Penicilīnu, [pirmajā vakarā iedzēru tikai pustableti, nākamajā rītā pamodos ar aizpampušu aci, pie kaktiņiem bija arī kaut kas līdzīgs čūliņām, nākošajā rītā izdzēru otru pusi, pēc tam uzpampums palielinājās, tāpēc nospriedu, ka tā ir kaut kāda alerģiska reakcija uz šim zālēm. Tāpēc gribētu uzzināt, vai šīs zāles - Ospen 1000, var izraisīt alerģisku reakciju?


Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Jūsu gadījumā ir nopietnas aizdomas par penicilīna alerģiju, jo zāles izraisīja acs pietūkumu. Jums gan tagad, gan arī nākotnē ir nepieciešams antibiotiskais preparāts, kas nepieder pie penicilīna grupas.

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Vai ir vajadzīgi kādi speciāli kopšanas līdzekļi?
Sveicināti!
Vīrietim zem priekšādiņas ir dziedzeru izdalītā viela smega. Zinu, ka tā rada nepatīkamu aromātu, tāpēc higiēnu ievēroju bieži. Taču ikdienā nu jau kādu laiciņu esmu ievērojis, ka šis aromāts ir tik un tā. Sēžot krēslā aromāts sasniedz degunu. Vai ir vajadzīgi kādi speciāli kopšanas līdzekļi?
Ar cieņu, Ģirts
Atbild:
Nav
Cerams, ka atradīsiet savai situācijai noderīgu informāciju šajā Dr. Orbidāna publikācijā: http://www.andrologs.lv/?cat=publikacijas&id=32 . Ja ar to par maz, Jums jādodas uz konsultāciju pie androloga. Labi speciālisti ir Dr. Jānis Orbidāns un Dr. Juris Ērenpreiss. Dažādus ādas kopšanas līdzekļus piedāvājam Medicine.lv e-veikalā. Īpaši ieteicamas biežākai mazgāšanai ir Olivia bioloģiskās šķidrās ziepes ar olīveļļu (

Uroloģija / nefroloģija

Ko nozīmē šī diagnoze?
Sveiki!
Saņēmu magnētiskās rezonanses galvas izmeklējuma atbildi un tur ir rakstīts: "Smadzeņu vēderiņu sistēma bez dislokācijas. Nedaudz platāki sānu vēderiņi, sānu rievas pieres, paura daivu rievas." Ko tas nozīmē? Mana terapeite nekā nepakomentēja šo teikumu. Ko nozīmē šī diagnoze?
Atbild:
Anita Millere
Jāvērtē kopā ar klīnisko ainu, jāzina pacienta vecums utt.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Tās ir masaliņas, alerģija?
Labdien!
Man ir 14.g. Ceturtās slimības dienas rītā uzmetās daudzi, mazi, sārti izsitumi. Temperatūras vairāk nav. Pirmajā dienā bija 39, otrajā jau labāk - 38, trešajā - 37 un šodien jau 36.6. Tās ir masaliņas, alerģija?
Lūdzu palīdziet!
Atbild:
Ivars Strazds
Labdien! Klīnika diezgan raksturīga masaliņām, bet bez apskates šādām slimībām diagnozi neliek.

Dermatoloģija / ādas veselība

Kādas analīzes un pārbaudes vajag, lai atrastu cēloni, ja tas ir ar kuņģi saistīts?
Labdien!
Man ir 23 gadi un pinnes nomoka no 15 gadiem - nekas nepalīdzēja. Šobrīd dzeru Roakutānu otro mēnesi - paliek labāk, bet vai viņš palīdzēs, ja problēma ir ar kuņģi? Hormoni ir līdzsvarā, bet kuņģi nepārbaudīju, jo ārste uzreiz izrakstīja šo pēc hormonu pārbaudes. Kādas analīzes un pārbaudes vajag, lai atrastu cēloni, ja tas ir ar kuņģi saistīts?
Atbild:
Veselības salons 888
Jūsu patreizējais vecums vairs neatbilst pusaudžu piņņu laika periodam. Jūs lietojat preparātu otro mēnesi. Vai iepazināties ar blaknēm, kas ir iespējamas? Šajā laikā nedrīkst palikt stāvoklī utt.! Ne velti ir teiciens: "Āda ir zarnu trakta spogulis." Izsitumi, pumpas utt. uz sejas rodas no zarnu trakta problēmām: disbakterioze, gastrīts, aizkuņģa dziedzera problēmas, nelabvēlīgās baktērijas, parazīti utt. Ir jāveic izmeklējumi, jānosaka diagnozi, lai noteiktu cēloni. Vienas vizītes laikā, Veselības...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai tas pāries, vai tās ir kādas slimības pazīmes?
Labdien,
esmu 17 gadus jauns. Ar seksu nodarbojos tik nedēļas nogalēs, bet tad tā riktīgi, pēc pēdējās dzimumakta reizes, pēdējo 3 dienu laikā ap manu dzimumlocekļa galviņu it kā nāk nost gaiša ādiņa, bet es mazgājos bieži. Ieturu higiēnu, nu tā kā tagad man vēl nav gadījies iepriekš un es nerunāju par segumu. Pirmajā dienā, kad to pamanīju, kad atvilku ādiņu man bija nepatīkama sajūta un mazliet niez. Pēc 2 dienam nu ir pārgājusi, bet vēl mazliet niez un no dzimumlocekļa galviņas vēl nāk gaiša ādiņa nost. Ko man darīt? Uztraukties vai nē? Vai tas pāries, vai tās ir kādas slimības pazīmes?
Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Nav
Čau, spriežot pēc visa, vajadzētu rīt-parīt pāriet. Katram gadījumam vari pierakstīties pie ādas ārsta uz pirmdienu: ja tiešām nepāries, varēsi uzreiz aiziet uz konsultāciju. Ja dzīvo Rīgā, iesaku dermatovenerologu dr. Dangu Veselības centrā Možums-1, Bruņinieku ielā 8, 67270744....

Dermatoloģija / ādas veselība

No kā tas varbūt, ka man tek auss?
Labdien!
Svētdien no rīta pamodos un secināju, ka no auss tek šķidrums. Pa dienu nekas, nākošajā rītā ieraugu, ka pa nakti atkal auss tecējusi. Iepriekšējā dienā auss mazliet iesāpējās, bet ne tik daudz, lai traucētu. Galva tāda kā piebāzta, kaut gan iesnas jau pārgājušas un var elpot caur degunu. No kā tas varbūt?
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Labdien! Jums ar vislielāko varbūtību ir vidusauss iekaisums ar bungādiņas perforāciju. Jums nekavējoties ir jādodas pie ģimenes ārsta vai ausu, kakla un deguna ārsta....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai var tā gadīties, ka muskuļi apslāpst līdz tādam līmenim, ka nemaz nejūt, ka vajag uz tualeti?
Labdien!
Gribēju pajautāt sekojošo jautājumu - dzimumattiecību laikā vienam no mums, man vai manam puisim gadījās urīna nesaturēšana, pēc dzimumakta gultā bija slapjš, nezinu, kurš no mums abiem tas varēja būt, jo es personīgi pati nejutu, ka tā biju es, iekaisumi arī nekādai man nav, un principā es pati nesūdzos par urīna nesaturēšanu, bet mans puisis ir pārliecināts, ka tas nebija viņš! Vai var tā gadīties, ka muskuļi apslāpst līdz tādam līmenim, ka nemaz nejūt, ka vajag uz tualeti?


Atbild:
Nav
Daudz ticamāk, ka tas ir šķidrums, ko sieviete izdala orgasma laikā. Parasti tas notiek pie, tas ir, G punkta stimulācijas. Tas notiek ne ar katru sievietei, un ne vienmēr. Tāpēc ļoti iespējams, ka Jums tā vienkārši gadījās pirmo reizi. Ja neesat pazīstama ar šo parādību, varat pameklēt sīkāku informāciju piem. internetā (ja lasāt angliski, spiediet šeit: http://en.wikipedia.org/wiki/Female_ejaculation ), vai konsultēties ar seksologu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds varētu būt iemesls sliktajai smakai, un kā to var risināt?
Labdien.
Uz augšējiem priekšzobiem ir uzlikti kronīši. Aptuveni gadu jau. Viss bija labi, bet tagad sāku ievērot, ka pie smaganām nepatīkami ož. Sāpes nekādas nav, arī smaganas neiekaist. Kāds varētu būt iemesls sliktajai smakai, un kā to var risināt?
Atbild:
Maija Albiņa,
Varētu būt nepieciešama profesionāla zobu higiēnas procedūra. Bet precīzāk iemeslu var noteikt tikai vizītes laikā pie zobārsta.

Zobārstniecība / mutes veselība

Cik izmaksā zobu breketes un cik ilgi tās jānēsā?
Sveiki!
Sakiet lūdzu, cik izmaksā zobu breketes un cik ilgi tās jānēsā?
Atbild:
Zobārstniecības klīnika Akrībija Skolas 9-1, Rīga Tālrunis 67282069
Metāla vienam žoklim apmēram 270 LVL, porcelāna - 350 LVL. Ilgums ir atkarīgs no sakodiena. To var pateikt tikai konsultācijas laikā. Zobārstniecības klīnika Akrībija Skolas 9-1, Rīga Tālrunis 67282069

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai tāds svars 11 gados ir normāls?
Labdien!
Manam dēlam ir 11 gadi, viņš gandrīz neko neēd - ne zupas, ne gaļu, tikai kaut ko tādu veikalā pirktu. Mani uztrauc viņa svars - 25 kg, ribas izspiedušās, izskatās kā caurspīdīgs. Ārsts izrakstīja Pikovit vitamīnus. Vai tāds svars 11 gados ir normāls? Kādi varētu būt iemesli viņa neēšanai?
Atbild:
Guna Blumberga, ārste - homeopāte
Jums ir jāiet pārbaudīt bērna veselība pie pediatra endokrinologa, kas novērtētu situāciju, vai nepieciešamas analīzes, kāda ir augšanas līkne (augums un svars) atbilstoši viņa vecumam un kāds ir izskaidrojums viņa apetītes zudumam.

Pediatrija / bērnu veselība

Kādu iemeslu dēļ kauls nav saaudzis?
Labdien.
Tieši gadu atpakaļ, cietu avārijā, kurā lauzu atslēgas kaulu ar dislokāciju. Man tika veikta atslēgas kaula sintēze ar plāksni, kuru man piekodināja pēc gada izņemt. Nedēļu atpakaļ to izņēmu, bet vakar poliklīnikā traumatologs konstatēja, ka lūzums ir vaļā - kauls nav saaudzis! Esmu sieviete, man ir 30 gadu. Kādu iemeslu dēļ kauls nav saaudzis? Un otrs jautājums: operāciju (plāksnes izņemšanu) veicu par maksu, vai šī nauda ir zaudēta?
Paldies. Evita.
Atbild:
Nav
Kādu iemeslu dēļ kauls nav saaudzis, var pateikt tikai speciālists, Jūs diagnosticējot. Varam ieteikt diagnostiku veikt DiaMed Magnētiskās rezonanses centrā Rīgā, Olīvu ielā 5a, tālr. 67471788, 29210586. Par iespējām saņemt atpakaļ naudu par plāksnes izņemšanu Jums jāinteresējas tur, kur Jūs operēja resp. plāksni ielika. Ja viņu atbilde Jūs neapmierina, varat griezties pēc palīdzības kādā no organizācijām, kas minētas Veselības Ministrijas mājaslapas sadaļā "Pacientu tiesības":

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā es turpmāk saņemšu insulīnu?
Labdien!
Esmu 1.tipa diabētiķe. Man ir iespēja braukt strādāt uz Angliju. Kā es turpmāk saņemšu insulīnu? Vai man būs jābrauc pēc tā uz Latviju, vai arī to varēšu saņemt Anglijā uz vietas? Jā saņemšu Anglijā - tad kur man jāgriežas un kas jādara.
Atbild:
Indra Štelmane
Pēc manā rīcībā esošās informācijas, ja cilvēks brauc strādāt uz jebkuru ES valsti un viņam ir darba atļauja, insulīnu, teststrēmeles uc medikamentus viņš saņem mītnes zemē, kur strādā un maksā nodokļus. Ja brauc uz neilgu laiku līdz 3 mēnešiem, insulīnu uc var paņemt līdzi. Visprecīzāk šīs lietas zinās izskaidrot agrākās VOAVA Eiropas nodaļas speciālisti un jautājums patiesībā būtu jāadresē tiem.

Endokrinoloģija / diabēts