medicine.lv skaitļos

Lietotāji online266
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kas notiek, ja es sajaucu tablešu skaitu vietām?
labdien,
lietoju Regulon apvalkotās tabletes, un vakar, pati nezinu kā tas notika, izdzēru 12. tableti, bet 11. nepamanīju, tāpēc to izdzēru šodien.
Kas notiek, ja es sajaucu skaitu vietām ? Vai man tagad ir jāizsargājas arī ar citiem līdzekļiem?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Šajā gadījumā nekas būtisks nav noticis, droši turpiniet dzert tabletes, bez papildus izsargāšanās. Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik maksās uztaisīt tādu zobu?
Labdien!
Man ir šāda problēma sanākusi. Gadu atpakaļ ārstēju zobu. Tur bija caurumiņš, blomba takā iekrita zobā. Tad man iztīrīja kanālus, izurba vēl lielāku caurumu zobā un tad ielika 2 plombas. Sāpēja jau toreiz ļoti, un nekad līdz tam zobārstus nebaidījos, tagad gan aizdomājos. Pirms jaunā gada ēdu kūku un tas zobs salūza. Takā viena puse palika, un pie tās pielipa plomba, bet otra daļa kustās un var izkrist. Es īsti tagad nezinu pie kura ārsta iet, un cik maksās uztaisīt tādu zobu? Man teica, ka vajag vei pieaudzēt, vai kaut ko līdzīgu darīt?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Mēs ieteiktu Jums griezties pie daktera Georgija Babija (klīnika "Elizabete", Elizabetes 31-1, tālr. 67338115 vai 20219278) uz bezmaksas konsultāciju, rentgens 3 Ls. Gaidām Jūsu zvanu. Direktors Viktors Radionovs Zobārstniecības klīnika Elizabete...

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai ar žurku slimību jeb jersiniozi varu būt asins donors?
Labdien!
Es kādreiz bērnībā esmu slimojusi ar tā saucamo žurku slimību jeb jersiniozi. Vai ar šādu slimību varu būt asins donors? Esmu jau 2 reizes asinis nodevusi, bet man nekas nav teikts, ka nedrīkstu turpmāk nodot. Vai šī slimība ir hepatīta paveids?
Atbild:
MFD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313
Labdien! Šī slimība var izraisīt aknu bojājumu, bet tā nepieder pie vīrushepatītu veidiem. Ja esat pilnībā izveseļojusies, tad varat būt asins donors. MFD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā Spārnveida pēves operācija notiek (narkoze, pacienta sajūtas procedūras laikā, riski utt)?
Labdien! Man konstatēja Spārnveida pēvi. Teica, ka jāoperē, bet tas neesot steidzami. Sakiet, kā Spārnveida pēves operācija notiek (narkoze, pacienta sajūtas procedūras laikā, riski utt). Paldies.
Atbild:
MFD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313
Labdien! Lūdzam Jūs precizēt diagnozi,lai varētu Jums precīzi atbildēt, jo medicīniski nav šāda diagnozes formulējuma. MFD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Lūdzu, izskaidrojiet diagnozi?
Sveiki!
Gribētos uzzināt, cik labi/slikti tas ir, ja:
Asinsspiediens ir 110/70, un pulss - 104? Protams, pie ārsta esmu bijusi, kā arī plānoju tuvākajā laikā doties vēlreiz, taču tur man vispār neko lāgā nepaskaidroja!
Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Labdien! Asinsspiediens ir normāls. Pulss atbilst tahikardijai(paātrināts). Iespējams, ka tahikardiju izraisa stress vai fiziska slodze, kas ir pilnīgi normāla reakcija. Ja tomēr pulss arī tūlīt pēc pamošanās no rīta, miera stāvoklī ir pāri 100 reizēm minūtē. Jauniem cilvēkiem hormonālā sistēma ir ļoti aktīva un var rasties tā saucamā veģetatīvā distonija, stresa hormonu disbalanss. Specifiska ārstēšana nav nepieciešama Stresa samazināšana, labs miegs un fiziska slodze to atrisinās lielākajā skaita...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Varbūt var kāds speciālists padomu dot, kā rīkoties, ja asins aina normāla, bet grimšana 58?
Mēnesi atpakaļ pēkšņi darbā noģību. Par to informēju savu ārsti un viņa man nozīmēja pilnu asins ainas izmeklēšanu. Atbildes saņemot, ārste bija neizpratnē par to, ka visi rādītāji bija normas robežās, taču grimšana 58. Pēc mēneša atkārtoti nodevu analīzes un atkal tas pats viss normā, bet grimšana 54. Par veselību kopumā nesūdzos - veselība laba, bet kas nu, nesaprot pat ārste. Varbūt var kāds speciālists padomu dot, kā rīkoties? Paldies.
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Paaugstināts eritrocītu grimšanas ātrums ir nespecifisks iekaisuma rādītājs, kas var liecināt par bakteriālu iekaisumu ķermenī. EGA var paaugstināties arī citu slimību gadījumā. Nepieciešams veikt papildu izmeklējumus, lai atrastu cēloni. Jāpiemin, ka EGA var saglabāties vairākus mēnešus pēc bakteriālas infekcijas izārstēšanas un samazināties lēni.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai frizētavās, salonos ir tāda iespēja ar kaut kādu procedūru palīdzību atgūt savu dabīgo matu krāsu?
Labdien!
Es velētos uzzināt, vai frizētavās, salonos ir tāda iespēja ar kaut kādu procedūru palīdzību atgūt savu dabīgo matu krāsu? Un cik tas varētu izmaksāt gariem matiem? Mani mati ir krāsoti melni, bet dabīgā krāsa ir brūngana/rūsgana, vai pēc šādas procedūras ir iespējams pilnībā atgūt tādu pašu matu krāsu, kāda bija pirms krāsošanas?
Paldies.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Iesakām griezties pie zinošas un labas friziermeistares ar individuālu pieeju: Diāna Solodkova, salona adrese: Gramzdas 19/1, tālrunis 67440395. Viņa Jums noteikti varēs palīdzēt....

Skaistumkopšanas saloni

Varbūt kāds ārsts no savas pieredzes var man sniegt atbildi, kā tad īsti bija tajos laikos?
Labdien!
Man kāda paziņa apgalvo, ka viņas jaunībā tādas pēcdzemdību depresijas nebija. Viņai tagad ir 47 gadi, un viņa uzskata "pēcdzemdību depresiju" par nevēlēšanos uzņemties atbildību un izlaidību. Statistikas datus, lai apgāztu viņas apgalvojumus neatradu internetā. Varbūt kāds ārsts no savas pieredzes var man sniegt atbildi, kā tad īsti bija tajos laikos?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Viss attīstās, un tagad ir pierādījumi, ka pēcdzemdību depresija ir, un bija jau arī toreiz. Svarīgi ir risināt problēmu šodien, palīdzēt jaunajai māmiņai ar to tikt galā. Medicine.lv esam izveidojuši, lai mediķi varētu palīdzēt iedzīvotājiem grūtās situācijās ar padomu, nevis lai dalītos senās atmiņās. Ja jaunajai māmiņai ir grūti, tad lai viņa aprunājas ar kādu speciālistu, kas viņu pazīst - ģimenes ārstu, ginekologu, vai psihologu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko man darīt, ja ir niezošs jēlums dibena rievā?
Labdien!
Man jau 3 gadus nomoka niezošs jēlums dibena rievā (10 cm virs tūpļa). Man nav ne hemoroīdu ne parazītu. Ko man darīt? Dermatoloģiskās ziedes palīdz uz īsu laiku. Man ir 45 g.
Atbild:
Ādas ārste Largija Eriņa Ārstnieciskās kosmētikas kabinets DERMA A.Deglava 7, 3.st., Rīga Tālr. 29519100
1. Vispirms ādas dezinfekcija ar 3% ūdeņraža pārskābi 2. Ziede - "Celestoderm" vai "Hydrocortizoni "0.5% 3. Šīs ziedes izraksta ārsts, taču, ja iekaisums nav tik liels, tad var uzklat arī Vaselini ziedi ar Aloe vera, un pēc pāris stundām uzklāt 4. Bērnu pūderi "Baby powder" vai  "Детская присыпка" Iekaisumam jāpāriet 3-5 dienu laikā. Nedrīkst valkāt stringus un cieši pieguļošu apakšveļu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kur Rīgā ir pieejama šī procedūra?
Labdien!
Esmu gan dzirdējusi, gan nedaudz lasījusi par Hidrokolonoterapiju. Man interesē, kur Rīgā ir pieejama šī procedūra? Cik tā maksā? Kas tieši man jāņem vērā, ja esmu nolēmusi to veikt? Un, vai pietiek ar vienu terapijas reizi?
Paldies!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Iesakām Jums veikt hidrokolonoterapiju Atveseļošanās centrā Vale, Majoros. Tālrunis 67755970, 29148086. Detaļas varat uzzināt pa tālruņiem 67755970, 29148086 no Ineses Zirnes. Lūdzam atsaukties uz Medicine.lv.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāpēc ginekologs nedeva tādu norīkojumu?
Labdien!
Esmu stāvoklī. Biju uz sonogrāfiju un ārsts ieteica uztaisīt augļa eho, pārbaudīt sirsniņu, ko veic Bērnu slimnīcā Tā kā man nav apdrošināšanas, ginekoloģe teica, lai vēršos pie sava ģimenes ārsta, kas dos norīkojumu, lai nevajadzētu maksāt. Aizgāju pie sava ģimenes ārsta, bet viņš jautā:
1) kāpēc ginekologs nedeva tādu norīkojumu?
2) ginekologa zīmi/dokumentu/norīkokjumu/pamatojumu, ka tāda izmeklēšana nepieciešama.
Protams, uz rokas man neviena papīra nebija, visi izraksti atrodas pie ginekologa.
Kā lai es zinu, ko man no kura ārsta jājautā, jo ejot vizītē paļaujies, ka ārsts pateiks visu, kas nepieciešams
Kāpēc ginekologs nedod nepieciešamo norīkojumu, kas būtu tikai loģiski? Un kāda ir noteiktā kārtība šāda norīkojuma saņemšanai?
Jāpiebilst, ka par vizītēm pie ginekologa maksāju katru reizi.
Paldies!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Saprotam Jūsu situāciju. Lūdzu, par šiem jautājumiem interesējieties Veselības norēķinu centrā, tālr. 80001234, 67043700, vai Veselības Ministrijā, tālr. 67876000....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds varētu būt spēcīgā klepus cēlonis?
Labdien!
1.5 mēnešus atpakaļ izslimoju gripu. Pēc tam bija ilgstošs, lēkmjveidīgs, spēcīgs klepus. Asinsanalīzes uzrādīja paaugstinātu grimšanu. Kāds varētu būt tās cēlonis?
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Eritrocītu grimšanas ātrums var paaugstināties bakteriālu infekciju dēļ. Iespējams, ka jūsu gripa komplicējās ar bakteriālu plaušu infekciju(iespējams pneimoniju), kuru izslimojāt bez ārstēšanas. Iesaku atkārtot plaušu rentgenu. EGA vajadzētu pakāpeniski samazināties. Ja tas nenotiek, jāmeklē citi iemesli.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pie kāda speciālista man būtu jāvēršas, ja ir nogājis rokas nags un tas joprojām ir sapampis un sārts?
Labdien!
Pie kāda speciālista man būtu jāvēršas, ja ir nogājis rokas nags un tas joprojām ir sapampis un sārts.
Ir aizdomas par sēnīti rokas nagam.
Atbild:
Nav
Palīdzēt varētu 1. Dermatologs 2. Ķirurgs 3.Gimenes ārsts Vēlu veiksmi! Ādas ārste Largija Eriņa Ārstnieciskās kosmētikas kabinets DERMA A.Deglava 7, 3.st., Rīga Tālr. 29519100

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai ir tā, ka ārsti uzreiz nepamana visas kaites ginekoloģiskajā apskatē jeb patiešām ir tā, ka pāris nedēļu laikā var rasties iekaisumi un taml. procesi un ar ko tas ir saistīts? ?
Sveiki!
Jau divus gadus ārstēju ginekoloģiskās slimības, sākās viss ar to, ka man atklāja dzemdes kakla eroziju - biju pie diviem ārstiem un abi ieteica apstrādi ar Solcogyn, ko ari izdarīju. Pirmajā reizē tas vispār nepalīdzēja, otrreiz jau bija manāms rezultāts, bet būs jāveic šī procedūra vēl vienu reizi, jo pilnībā vēl viss nav sadzijis. Pa vidu tam visam man atklāja ureoplazmu, ko ar zālēm un svecītēm izārstēju, kad tas bija izārstēts man pēkšņi datorā ieraudzīja palielas olnīcu cistas, jo man bija sāpes vēdera lejasdaļā - arī tās es ar hormonālajām tabletēm izārstēju un kad gāju pārbaudīt vai cistas pazudušas, man pēkšņi atklāja olvadu iekaisumu.
Sakiet lūdzu, vai ir tā, ka ārsti uzreiz nepamana visas kaites ginekoloģiskajā apskatē jeb patiešām ir tā, ka pāris nedēļu laikā var rasties iekaisumi un taml. procesi un ar ko tas ir saistīts?

Atbild:
A.Sizova,
Labdien! Ir ļoti grūti atbildēt uz Jūsu jautājumu, neredzot Jūsu iepriekšējo ārstu uzstāditās diagnozes un objektīvās atradnes, kā arī analīzes.Ieteikšu vēlreiz veikt pamatīgu izmeklēšanu un ultrasonogrāfiju. Laipni lūdzam ārstu praksē D.N.S. Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 4/6

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai bērniem var izveidoties sava asinsgrupa, ja mātei ir+3 un tēvam-1?
Vai bērniem var izveidoties sava asinsgrupa,ja mātei ir +3 un tēvam -1, bērnam +2?
Atbild:
Ilze Ligere, ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896
Jā, bērnam var izveidoties sava asins grupa. Ilze Ligere, ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vēlējos arī noskaidrot, cik ilgam laikam jāpaiet pēc ārstniecības kursa beigām ar antidepresantu Amitriptilīns, lai vīra organisms no medikamenta atgūtos un mēs varētu plānot ģimenes pieaugumu?
Labdien!
Man vīrs gandrīz gadu lieto antidepresantu Amitriptilīns, mēs jau kādu vēlamies bērniņu, pati medikamentus nelietoju, ginekoloģe šajā gadījumā grūtniecību neieteica, teica, ka būšot slikta spermas kvalitāte, ka varot būt spontānais aborts un citas problēmas, gribēju zināt, kas ir šīs citas problēmas. Vēlējos arī noskaidrot, cik ilgam laikam jāpaiet pēc ārstniecības kursa beigām, lai vīra organisms no medikamenta atgūtos un mēs varētu plānot ģimenes pieaugumu?
Jau iepriekš paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tālr. 67210350, 67222892
Par antidepresantu iedarbību jūsu vīram jākonsultējas ar savu ārstējošo ārstu. Par to, ko domājusi ginekoloģe par citām problēmām, pajautājiet viņai pašai. Nav konkrēta laika, pēc kura ieteicams plānot ģimenes pieaugumu. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir iespējams, ka grūtniecība tomēr ir iestājusies?
Sveiki!
Man bija neaizsargāts dzimumakts 19.septembrī, pēc kura apmēram 17 stundu laikā iedzēru Escapelle avārijas kontracepciju. Mēnešreizes normālā apjomā ir bijušas trīs reizes pēc šī neaizsargātā akta. HCG asins analīzes taisīju Gulbja laboratorijā divreiz, 16.oktobrī un 15.decembrī, kuras uzrādīja negatīvu rezultātu, tas ir HCG mazāks par 1. Vai ir iespējams, ka grūtniecība tomēr ir iestājusies? Vai HCG analīžu rezultātus iespaido tas, ka analīzes tiek nodotas tukšā dūšā vai pēc ēšanas?
Atbild:
Nav
Ja HCG < 1.00, tad grūtniecības nav! HCG analīžu rezultātus neiespaido tas, ka analīzes tiek nodotas tukšā dūšā vai pēc ēšanas. Ilze Ligere Ginekoloģe, dzemdību speciāliste Matules, Melkas un Ligeres ginekoloģijas privātklīnika Stabu iela 52a, Rīga, tālr. 67299896

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā lai pieņemos svarā?
Sveiki!
Esmu 1,67 m gara, uz doto brīdi sveru 48 kg, man ir 18 gadi. Agrāk svēru 54 kg, bet pēdējo mēnešu laikā strauji esmu nokritusies svarā, jo mani moka problēmas ar ēšanu - nevaru norīt ēdienu jeb bailes to darīt, kas laikam ir problēma galvā, jau turpat 2 gadus. Muļķīgi izklausās, bet es laikam nemāku vairs ēst. Šādi turpināt vairs nevaru un šī problēma mani pilnīgi dzen izmisumā. Kā lai pieņemos svarā? Ko ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās? Un CIK DAUDZ? Es nezinu, cik daudz ēst ir normāli, jo es pat jūtos paēdusi no 1 konfektes. Man nav tās sajūtas,ka gribas ēst un, ka esmu paēdusi. Es uzēdu nedaudz un jau vēderā ir sajūta, ka būtu pārēdusies.

Ideālais variants būtu man apmeklēt kādu uztura speciālistu, dietologu, bet manā pilsētā šādu iespēju nav, kā arī šis "prieks" maksā dārgi.

Liels paldies par Jūsu atbildi.
Atbild:
Dace Simsone,
Labdien! Ļoti vēlama būtu kompleksa pieeja šim jautājumam. Iesaku gan dietaloga konsultāciju, gan psihiatra konsultāciju. Psihiatrs, iespējams, pat būtu pirmais pie kā doties. Mūsu apetītes centri un pārliecība par ēšanas principiem veidojas smadzenēs, t.i., kā jūs pati izskaties - problēma, iespējams, ir galvā un tāpēc tā jāārstē pirmā. Pēc tam vai labāk paralēli tam, jāsaprot arī uztura jautājumi un jēga, tāpēc būtu vēlams arī uztura konsultants.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko darīt, ja nevaru aizmigt, satruakumu dēļ?
Labdien!
Mana problēma sākās 1.5 gadi atpakaļ, bet tikai tagad aptveru tās nopietnību. Īstenībā, arī agrāk lielāku uztraukumu gadījumā(piemēram, pirms diplomdarba aizstāvēšanas) nevarēju aizmigt. 1.5 gadus atpakaļ stipri satraucos dēla dēļ, jo viņš nokļuva autoavārijā. Par laimi, viss beidzās labi(cieta tikai mašīna). Tomēr kopš tā laika naktīs, kad dēls ir ārpus mājas (kādā pasākumā utt.), lai arī zinu, kur un ar ko viņš ir, un par to neuztraucos, nevaru aizmigt. Kad apguļos, paātrinās sirdsdarbība, bieži salst kājas, ir auksti, vai arī otrādi - karsti. Sirdsdarbība kļūst normāla, nomierinās tikai tad, kad viņš pārnāk mājās. Esmu mēģinājusi dažādus nomierinošos līdzekļus, tējas - nekas nelīdz Saprotu, ka jauns cilvēks nevar pastāvīgi atrasties mājās mammas dēļ. Ko darīt?
Atbild:
Dace Simsone,
Labdien! Ņemot vērā, ka esat izmēģinājusi savā labā dažādus Jums pieejamos līdzekļus, bet gaidāmo rezultātu nesasniedzāt, tad būtu vēlama psihologa un psihiatra konsultācija, kas ieteiks gan medikamentus, ja tādi būs nepieciešami, gan arī psiholoģiski palīdzēs tikt galā ar iekšējo trauksmi.

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai man nobriest olšūnas tajā laikā, kad mēnešreižu nav?
Sveiki!
Man ir tāda problēma, ka mēnešreizes praktiski vispār nav, tās var būt reizi gadā dažus mēnešus un tad atkal nav! Ārsts teica, ka tas ir nestabila hormonu līmeņa dēļ vai kaut kas uz to pusi. Man tā tas ir jau kopš tās vispār sākās (12 gados). Un tad man radās tāds jautājums, vai man nobriest olšūnas tajā laikā, kad mēnešreižu nav? Vienkārši uztraucos, ka tādēļ nevarētu palikt stāvoklī, lai gan tagad vēl neplānoju, jo ir par agru! Mans ārsts uz to atbildēt nevar, nezinu kāpēc, laikam būs jāmaina ārsts! Paldies jau iepriekš!
Atbild:
A.Sizova,
Laimīgu Jauno gadu! Labdien! Ar lielāku varbūtību domāju, ka Jums ir multicistisku olnīcu sindroms.Lai to pierādītu ir nepieciešams veikt ultrasonogrāfiju, noteikt hormonu līmeni un veikt galvaskausa(turku seglu) rentgenogrammu - divās projeckijās.Pēc tam varēs spriest par nepieciešamo terapiju. Laipni lūdzam ārstu praksē "D.N.S."

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pie kāda speciālista man vērsties un vai man ir pamats uztraukumam?
Labdien!
Man ir 30 gadi un pa vakariem šad un tad pirms gulētiešanas (kad jau esmu apgūlusies) tirpst kājas rajonā no potītēm līdz ceļgaliem. Tāpat esmu arī novērojusi, ka tās tirpst tad, kad esmu ļoti nogurusi. Droši, ka jāpiebilst, ka mans darbs saistās ar patstāvīgu būšanu uz kājām. Vēl iedomājos, ka iespējams ar asinsvadiem kaut kas nav. Diemžēl smēķēju. Lūdzu, iesakiet, pie kāda speciālista man vērsties un vai man ir pamats uztraukumam?
Paldies!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Jā, tas var būt saistīts arī ar smēķēšanu. Lūdzu, zvaniet neiroloģei Rudītei Dumberei - viņa galvenokārt specializējas uz roku tirpšanu, bet varēs palīdzēt tālāk arī Jums. Tālrunis 29193574....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas man būtu jādara, lai šīs grūtniecības laikā un pēc tam viss noritātu labi?
Labdien!
Man interesē tēma par asinsgrupu saderību grūtniecības laikā. Kā ir, ja man ir O(I)+poz. un vīram AB(IV)+Poz. asins grupa, iepriekšējās dzemdībās bērnam pēc piedzimšanas bija hemolīze un asins apmaiņa, man pateica, ka ir antivielas, bet kādas nezinu. Kas man būtu jādara, lai šīs grūtniecības laikā un pēc tam viss noritētu labi? 8 gadi pēc dzemdībām gribējām otru bērniņu, bet notika spontānais aborts, tagad atkal pēc diviem gadiem gaidām brīnumu. Ir bailes, ka ko neizdarām aplami.
Atbild:
A.Sizova,
Labdien! Laimīgu Jauno gadu! Jūsu gadījumā asins pamatgrupai nav nesaderība, bet jānosaka būtu apakšgrupu saderību un antivielas. To var veikt Asinspārliešanas stacijā Rīgā Sēlpils ielā. Darīt īpaši neko nevar, bet vajag noskaidrot, kur ir nesaderība!...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības