medicine.lv skaitļos

Lietotāji online255
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai būtu jāuztraucas, vai arī šādas blakusparādības ir pārejošas?
Labdien.
Man ir 21 gads un es sāku lietot hormonālās kontracepcijas tabletes Qlaira. Pirms tam hormonālo kontracepciju nelietoju. Tabletes dzeru 5 dienas - ir nepatīkamas vēdersāpes un diezgan mīksta vēdera izeja. Vai būtu jāuztraucas, vai arī šādas blakusparādības ir pārejošas?

Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Vajadzētu izslēgt citas problēmas ar vēderu (vīruss utt.).

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko nozīmē tie mazie taisnstūrīši uz zobu pastu tūbiņām?
Labdien!
Gribētu uzzināt, ko nozīmē tie mazie taisnstūrīši uz zobu pastu tūbiņām? Cik esmu dzirdējis, tas parāda cik laba tā pasta ir. Kuras krāsas taisnstūrītis ir vislabākais?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Par simbolu nozīmi, kas izmantoti uz produkta iesaiņojuma, Jums jāinteresējas pie ražotāja. Līdzīgi simboli pie dažādiem ražotājiem var nozīmēt dažādas lietas. Iesakām apmeklēt ražotāja mājaslapu.

Zobārstniecība / mutes veselība

Ko Jūs ieteiktu, lai cīnītos ar pumpām?
Labdien.
Es vairs nezinu ko darīt, šodien biju pie dermatologa, naudiņa par vizīti tik iztērēta, bet nekas netika darīts. Tāda lieka, ka man ir 26 gadi un jau daudzus gadus mokos ar pinnēm, lielām mazām strutainām un zemādas, uz sejas nav vietas vairs, bet tās atrod vienalga, ir viens bet, varbūt varētu izārstēt, bet šobrīd es baroju bērnu ar krūti, bet es vairs nevaru izturēt, nu jau metas tādas, ka pamodos un acs bij aizpampusi ciet no tā, ka pumpa uz deguna uzmetās, dermatologs norīkoja pie ķirurga, nu vel tagad mani kropļos. Gribu tīru seju un sākt jau darīt to tagad, kamēr baroju, lai vasarā vismaz pēc cilvēka izskatos. Vēl iešu pie kosmetologa, bet nezinu vai līdzēs. Ko Jūs ieteiktu?
Paldies1!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Iesakām Jums skaistumkopšanas klīniku Panacea Pro! Tur 1 konsultācija un diagnostika ir bezmaksas, strādā ļoti labi speciālisti. Īpaši iesakām ārsti kosmetoloģi Ludmilu Stavro-Freibergu. Klīnika atrodas Rīgā, Ūdens ielā 12-77, tālr. 67696949, mob. 20360016....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai tad, ja antistreptolizīna titrs ir pāugstināts mēnešiem ilgi pēc kāda laika negaidīti var izpausties kāda sistēmu saslimšana, piemēram reimatoīdais artrīts vai reimatisms?
Labdien!
Par ko varētu liecināt tas, ka nu jau pusgadu asinsainā ir paaugstināts antistreptolizīna titrs (tas ir trīs reizes augstāks par normu). Turklāt vairākus mēnešus turas nedaudz paaugstināta ķermeņa temperatūra 37,1. Vienīgā subjektīvā sūdzība ir spēku izsīkums, ātra nogurdināmība, vājums. Vai tad, ja antistreptolizīna titrs ir paaugstināts mēnešiem ilgi pēc kāda laika negaidīti var izpausties kāda sistēmu saslimšana, piemēram reimatoīdais artrīts vai reimatisms?
Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Antistreptolizīna paaugstināšanās var būt pie hroniskiem tonzilītiem, kuru pamatā ir streptokoka infekcija. Nepieciešams likvidēt fokālos infekcijas perēkļus un atkārtoti skatīties ASL titru. Jums jābūt pastāvīgā sava ģimenes ārsta novērošanā, jo, savlaicīgi neārstējoties, var tik tiešām saslimt ar sistēmas saslimšanu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pie kāda speciālista, lai vēršos, ar savām psiholoģiskajām problēmām?
Labdien!
Man ir 20 gadi, bet mani moka jau kādu laiku niknums, dusmu un agresijas lēkmes. Man ir pašai bail no sevis. Pēc šāda izvirduma nāk domas par pašnāvību. Man patiesi ir bail no sevis. Sakiet, lūdzu, pie kāda speciālista, lai vēršos? Un vai ir iespēja, ka saņemšu palīdzību arī tad, ja man nav naudas (studēju). Domāju, ka pie vainas ir manas patreizējās attiecības, tomēr bez speciālista pati galā ar sevi netikšu.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Iesakām Jums griezties pie psihoterapeites Ievas Priednieces, tālrunis 29435308. Ņemiet vērā, ka konsultācija jebkurā gadījumā būs par maksu, jo Latvijā valsts neapmaksā psihoterapeita pakalpojumus....

Psiholoģija

Vai es varu iekārtoties par aprūpētāju?
Sveicināti!
Es māte audzinu bērniņu 1 grupas invalīdu, es nestrādāju, jo bērns visu laiku kopjams, neskatoties, ka starus manam dēlam mainīsies, pēc mēneša viņam būs 18 gadi, pabalstu par kopšanu vairs dēlam nepienākas, bet viņš, kā bija invalīds, tā arī paliks. Tāpēc mani interesē, vai es varu iekārtoties par aprūpētāju? Kur man griezties, kādā organizācijā?




Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Tagad jautājums saprotams. Jums par to ir jāinteresējas Nodarbinātības valsts aģentūrā, http://www.nva.lv/ , un sava rajona sociālajā dienestā. Vēlam veiksmi!...

Pediatrija / bērnu veselība

Esmu saķērusi veģetatīvās nervu sistēmas traucējumus, kā lai ārstēju?
Labdien!
Esmu saķērusi veģetatīvās nervu sistēmas traucējumus. Vai no tiem traucējumiem var izārstēties pilnībā, vai būs jāsadzīvo ar šiem simptomiem visu dzīvi. Ārsts izrakstīja dažādus vitamīnus un Lexotanil 1/2 tableti dienā, it kā nedaudz vieglāk ir, bet vienalga sirdsklauves, spiedoša sajūta krūtīs, uzbudinājums, bailes, drebuļi ir. Kā lai ātrāk, efektīvāk varu palīdzēt sev. Simptomi man jau bija vasarā, tad pārgāja un tagad atkal jau trešo reizi parādījušies.
Paldies!


Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Jums jāmeklē nevis psihoterapeita, bet neirologa palīdzība. Iesakām griezties veselības centrā Aparmita, pie Ilonas Ābeles, adrese: Rīgā, A. Deglava iela 26b, tālr. 67298039, vai Tomsona iela 39, tālr. 67371515. Internets: www.aparmita.lv . Medicine.lv...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai varat palīdzēt, atbrīvoties no ūsām un liekā apmatojuma uz ilgu laiku?
Sveiki!
Mani sauc Inna. Man nepatīk ūsas. Vai varat palīdzēt, atbrīvoties no ūsām un liekā apmatojuma uz ilgu laiku?

Atbild:
"Panacea Pro", SIA
Labdien, Inna. To var izdarīt ar fotoepilācijas metodes palīdzību. Tā ir kursveida procedūra (6-8 reizes). Bet, protams, ir jautājumi - cik Jums gadi, cik tumšs ir apmatojums, kad pēdējo reizi esat sauļojusies u.c. Atnākot uz konsultāciju, to visu var izrunāt....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kas tur varētu būt pie vainas, ka ir zilumi?
Sveiki,
esmu 21 gadu jauns vīrietis. Lieta tāda ka pēdējā laikā notiek tā, ka ik pa laikam manām rokām locītavas kļūst zilas, gan pirkstu, gan tās kuras savieno pirkstus ar pārējo roku. Bet tas nav uz visu laiku, jo pēc kaut kāda brīža tie zilumi pazūd. Kas tur varētu būt pie vainas?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Jums ir jāgriežas pie neirologa, jo problēma ir neiroloģiskas dabas! Iesakām ārsti Rudīti Dumberi, mob. t. 29193574.

Dermatoloģija / ādas veselība

Varbūt Jums ir zināms, kur to var pārbaudīt?
Labdien!
Mani jau gadiem (vairāk kā 10 gadus) moka depresija, turklāt netipiska, kā ārsti apgalvo. Tā visu laiku atgriežas, esmu nogurusi. Pirms dažiem gadiem it kā tiku vaļā, bet tad atkal klāt.
Pirms kāda laika lasīju rakstu, kur bija aprakstīts tāds pats gadījums kā man - sieviete nekādi nespēja pārvarēt atipisku depresiju, kas visu laiku atgriezās. Tad viņa nonāca pie ļoti zinoša speciālista, kurš izteica hipotēzi, ka pie vainas ir vitamīna B (pieļauju B6) uzsūkšanās traucējumi (nevis tā trūkums asinīs, bet tieši neuzsūkšanās!). Un veicot pārbaudes to apstiprināja. Diemžēl nezinu, kur tas raksts ir un vai šo izmeklējumu vispār veica Latvijā.
Varbūt Jums ir zināms, kur to var pārbaudīt? Vai varat ieteikt kādu speciālistu, kurš to varētu zināt/
P.s. Pie Gulbja nesūtiet - biju, viņi to nevar noteikt.
Arī mana ģimenes ārste to neuztver nopietni.
Atbild:
Dace Simsone, "Neirožu klīnika", SIA
Labdien! B6 vitamīnu uzsūkšanās traucējumi varētu pastāvēt, bet, vai to nosaka kaut kur arī Latvijā, grūti pateikt. Šajā jautājumā ieteiktu vēl painteresēties pie gastroentereologiem. Bet, runājot par depresiju, tad jāsaka, ka tā var atkārtoties, pat ja kādu laiku tikāt vaļā. Iespējams tie nav tikai B6 vitamīnu vielmaiņas traucējumi, bet arī citu organismā notiekošo ķīmisko reakciju traucējumi, piem., serotonīna vielmaiņas procesa traucējumi. Tāpēc nozīmē antidepresantus. To lietošanas ilgums ir ļoti...

Psiholoģija

Kas tie varētu būt par simptomiem, vai nav kāda nopietna acu slimība?
Labdien!
Mans mazdēls ir 2 nedēļas vecs. Un jau desmito dienu struto acis, pilinam homeopātiskus pilienus, skalojam ar kumelītēm, okulists izrakstīja ārstnieciskus pilienus, bet rezultāta nav. Kas tie varētu būt par simptomiem, vai nav kāda nopietna acu slimība?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Tā var būt nopietna slimība! Lai to noteiktu, Jums obligāti jādodas uz konsultāciju pie pediatra, te diemžēl neklātienes konsultācija nav iespējama. Ja dzīvojat Rīgā, varam ieteikt Veselības centru Aparmita (A. Deglava iela 26b, tālr. 67298039, vai Tomsona iela 39, tālr. 67371515), vai SIA D.N.S. (Pulkveža Brieža 4/6, tālr. 67331000).

Acis, optika / acu veselība

Kas varētu būt par slimību, ja niez augšā pie lielām kaunuma lūpām?
Labdien!
Kas varētu būt par slimību, ja niez augšā pie lielām kaunuma lūpām? nekādu citu sūdzību nav.
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Jums jādodas uz konsultāciju pie ginekologa vai dermatovenerologa! Pie tik trūcīgas informācijas iespējamās slimības ir pārāk daudz un dažādas, lai tās būtu jēga uzskaitīt. Ja dzīvojat Rīgā, varam ieteikt SIA Možums 1 speciālistus, adrese: Bruņinieku 8, tālr. 67270744 vai 67273435. Medicine.lv...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko jūs varētu ieteikt, lai es justos labāk?
Labdien!
Darbdienās man sanāk gulēt apmēram 8h un vienmēr līdz ar to ir nogurums. Darba dienas beigās es jūtu nepatīkamu aukstumu plaukstās un arī mazliet pēdās un man reibst galva un it kā šķebina dūšu. Citreiz problēmas sagādā braukt ar mašīnu, jo reiboņa dēļ citreiz mašīnai stāvot liekas, ka viņa brauc.
Diezgan labi jūtos, kad esmu izgulējusies. Esmu taisījusi asinsanalīzes (no pirksta) kā arī man pārbaudīja asinsspiedienu (120/70) un teica, ka viss ir it kā normas robežās.
Ko jūs varētu ieteikt? Katru dienu jūtos slikti.
Paldies!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Tā ir neiroloģiskas dabas problēma, tāpēc Jums jāgriežas pie neirologa. Iesakām Rudīti Dumberi, mob. t. 29193574, vai netradicionālās medicīnas metodēm (ajurvēda, akupunktūra) - veselības centru Aparmita, Rīgā, A. Deglava ielā 26b, tālr. 67298039, vai Tomsona ielā 39, tālr. 67371515....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ko var lietot pret sāpēm, lai nebūtu tik ļoti jāmokās?
Labvakar!
Ludzu sakiet, ja vecam cilvēkam ir aizkuņģa dziedzera vēzis ar metastāzēm aknas un padušu limfā un ir neciešamas sāpes vēderā, ko var lietot pret sāpēm, lai nebūtu tik ļoti jāmokās?


Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Jums jābūt pastāvīgā ģimenes ārsta uzraudzībā,kurš piemeklēs atbilstoši atsāpinošo terapiju. Nepieciešamības gadījumā Latvijas onkologijas centrā ir palliatīvā nodaļa, kur pieredzējuši ārsti onkologi ar dažādām ārstēšanas metodēm spēj panākt efektīgu atsāpināšanu....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Ir palielinātas acu zīlītes, ko darīt?
Labdien!
Man ir 17 gadi. Man pēdējā laikā ir palielinātas acu zīlītes. Staigāju pie neirologa Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Lietoju tabletes - Depakine. Lēkme pēdējā laikā bija 2.gadus atpakaļ, kad bija bezsamaņā, bet nebija pastiprinātas siekalošanās, putu un burbuļu. Pati nesmēķēju un nedzeru alkoholiskus dzērienus.

Atbild:
Jurģis Strautmanis SIA Bērnu EEG centrs Baseina iela 6a-5, Rīga, LV 1046 Tālr. pierakstam: 67676715
Labdien! Platas acu zīlītes var būt gan fizioloģiska (normāla) parādība zināmos apstākļos, gan pataloģijas izpausme. Normālos apstākļos zīlītes ir platas tumšās telpās. Aplūkojiet savas zīlītes labi apgaismotā vietā, iespējams, ka tās būs šauras. Abpusēja patstāvīga zīlīšu paplašināšanās parasti ir saistīta ar medikamentu ietekmi (antihiolinerēģiski preparāti, antidepresanti arī halucinogēns vielas), tomēr Depakins nav šo vielu skaitā....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Lūdzu, izskaidrojiet diagnozi?
Labdien!
Veikta EEG pārbaude, pie klīniskās diagnozes ielikt:
Epilēkmes
Pamatritms izmainīts . Dominē mēreni dezorganizēta alfa aktivitāte ar augstu indeksu, nestabila frekvence vid. 10sv/sek, amplitūda līdz 40mkv,nepietiekoši modulēta ar izlīdzinātām reģionālam īpatnībām. Uz fotostimulācijām reakcijas novājinātas , simetriskas . Pēc hpv (3min) pastiprinājas dizritmija, difūzi reģistrējas nosmaiļoti alfa viļņi ar amplitūdu līdz 50mkv"
Pie slēdziens "Mērenas vispārējas izmaiņas pārsvarā ar alfa dizritmiju. EEG pierakstā epileptiforma aktivitāte nav reģistrēta "
Lūdzu, izskaidrojiet diagnozi?
Ja tas ko maina tad ģimenes ārsts uzsver uz Somatogēnu veģenatīvo disfunkciju, nosūtīja pie neirologa, kurš tālāk nosūtīja uz EEG kur ieguvu šo te.
Atbild:
Anna Maruskina, "Rīgas Veselības centrs Pļavnieki", AS
Labdien! Visticamāk neirologs vēlējās izslēgt saslimšanu ar epilepsiju un tāpēc nosūtīja Jūs uz EEG, kurā epileptiformā aktivitāte nav reģistrēta. Jādomā, ka pastāv diagnoze "Somatoformā veģetatīvā disfunkcija". Piedāvājam precizēt slimības diagnozi pie ģimenes ārsta un/ vai pie neirologa....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Ko man šādā situācijā darīt, ja ir problēmas ar ejakulāciju?
Labdien.
Esmu jauns vīrietis, kuru piemeklējusi nelaime, nezinu kā to medicīniski noformulēt, bet mans mazais draudziņš, tiklīdz viņš ir iekšā un sajutis vagīnas siltumu, pabeidz. Ko man šādā situācijā darīt, ja ir problēmas ar ejakulāciju?? Vai ir zāles, kas to ārstē?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Medicīniski to sauc par priekšlaicīgu ejakulāciju. Jauniem vīriešiem tā ir samērā izplatīta problēma, un to var atrisināt ar ārsta speciālista - androloga vai seksologa palīdzību. Iesakām Jums griezties pie ārsta androloga-seksologa Ļeva Bahira "Doktora Mileika klīnikā", tālrunis 67283739 (10-19)....

Seksoloģija / seksuālā veselība

Vai tā taisnība un ar kādu medikamentu to var aizvietot?
Labdien!
Man konstatēts seborejiskais dematīts. Vairākus gadus ārstējos periodiski lietojot Betacorton S šķīdumu. Tagad aptiekās tas jau ilgāku laiku nav pieejams, stāsta, ka to vairs neražojot. Sakiet, vai tā taisnība un ar kādu medikamentu to var aizvietot?
Paldies.
Atbild:
Ādas ārste Largija Eriņa Ārstnieciskās kosmētikas kabinets DERMA A.Deglava 7, 3.st., Rīga Tālr. 29519100
Labdien! Uz šo jautājumu var atbildēt ārsts dermatologs konsultācijā ar Jūsu klātbūtni. Veiksmi!...

Dermatoloģija / ādas veselība

Varbūt jūs man varētu ieteikt kādas būtu iespējamās profesijas šajās jomās?
Labdien!
Esmu beigusi vidusskolu un nevaru izlemt par ko mācīties tālāk! Man patīk palīdzēt cilvēkiem, vienmēr atstāt labu iespaidu, interesē uzturs un netradicionālā medicīna. Varbūt jūs man varētu ieteikt kādas būtu iespējamās profesijas šajās jomās?
Paldies par palīdzību!
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien, 1. No savas puses varam ieteikt domāt par dietologa, homeopāta, ģimenes ārsta, masiera profesijām. Netradicionālās medicīnas metodes ar tradicionālajām veiksmīgi savā darbā apvieno vairāki mūsu sadarbības partneri, piemēram, veselības centrs Aparmita: varat ielūkoties viņu mājas lapā www.aparmita.lv , un ja jūtat interesi, pajautāt viņiem, kur un kā to var apgūt. 2. Profesionālajā orientācijā Jums palīdzēs arī Profesionālās karjeras izvēles centrā,...

Kursi, semināri, mācību centri

Ko varētu nozīmēt, ja tirpst kreisās rokas mazais pirkstiņš?
Labdien!
Ko varētu nozīmēt, ja tirpst kreisās rokas mazais pirkstiņš. Tā nevarētu būt sirds vaina?
Atbild:
"Medicine.lv", SIA
Labdien! Visdrīzāk tā ir neiroloģiska problēma. Iesakām griezties pie Rudītes Dumberes - neiroloģes, roku tirpšanas speciālistes, mob. 29193574. No savas pieredzes zinu arī, ka pirkstu tirpšanu var izraisīt smēķēšana (sašaurinot perifēros asinsvadus), un aukstumā šis efekts reizēm vēl pastiprinās....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Varbūt jums ir informācija, kur var pieteikties eksperimentiem, kas ārstē herpes vīrusu?
Labdien!
Pāris mēnešus atpakaļ (apm. 5 - 6) uzzināju, ka man ir herpes vīruss. Šobrīd izsitumi parādījušies jau trešo reizi. Ārsts izrakstīja Acyclovir, ko lietot gadījumā, ja jūtu, ka izsitumi atkal parādīsies.
Vēlētos vaicāt, vai Jums kā speciālistiem ir kādas atsauksmes vai ieteikumi, kas vislabāk varētu palīdzēt atbrīvoties un samazināt vīrusa izpausmes? Homeopātiskie līdzekļi? Dynamiclear, Choraphor, forces of nature H-Balm? Jebkas, kas varētu palīdzēt. Varbūt jums ir informācija, kur var pieteikties eksperimentiem, kas ārstē herpes vīrusu?
Paldies!


Atbild:
MFD Veselības centrs Rīga, Rušonu iela 15 Tālr. 67255823, 67131313
Labdien! Iesakām Jums vērsties pie imunologa, lai saņemtu atbilstošu terapiju. Ar šo problēmu strādā imunoloģe dr. Birova Rīgas reprodukcijas centrā, Klusā ielā 11, tālrunis: 67374438....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai šīs lietas nevar būt savstarpēji saistītas?
Labdien.
Laulībā dzīvoju vairāk nekā 10 gadus. Seksā diezgan bieži (lielākoties) neizdodas sasniegt orgasmu. Kādu laiciņu atpakaļ man sonogrāfijā konstatēja miomu. Parādās arī smagums, stīvums un sāpes krustos. Vai šīs lietas nevar būt savstarpēji saistītas? Vai sekss bez orgasma neveicina miomas attīstību? Vai miomas gadījumā dzimumdzīve būtu vēlama?
Paldies.
Atbild:
Doktora Mileika klīnikas speciālisti A. Čaka 33 - 3. stāvs, Rīga, tālr. 67283739, 29293441
Labdien! Orgasms nav svarīgākais veselības komponents. Svarīgāks ir iegūtais apmierinājums pēc dzimumakta, jo tiek samazināts sasprindzinājums mazajā iegurnī un novērš asinsrites sastrēgumu tajā. Hronisks asinsrites sastrēgums var izprovocēt dažādas ginekoloģiskas saslimšanas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai griezties pie attiecīgā ārsta?
Labdien!
Pēc dzimumakta bez prezervatīva, dzimumlocekļa priekšādiņa tālu atbīdījās, līdz ar to dzimumlocekļa galviņa ir atsegta un jūtīga. Vai griezties pie attiecīgā ārsta? Veikt apgraizīšanos?
Atbild:
Tatjana Mileika Ārsta prakse dermatoloģijā un veneroloģijā, A. Čaka 33 - 313, Rīga, tālr. 67283739, 29293441
Labdien! Jums jāgriežas pie ārsta-dermatologa....

Dermatoloģija / ādas veselība